מוטיבציה ללמוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטיבציה ללמוד
    זינה
    22/06/2011

שלום רב,
    בת בכרוה שלנו סיימה חטיבת ביניים. בחצי שנה אחרונה היא ירדה בהישגים בצורה משמעותית. היא פשוט היתה עסוקה מידי עם חבר שיש לה בשנה אחרונה וגם פעילות חברתית בכלל.
    בחלק מהמקצועות היה לה מורה פרטי צמוד, אך מכוון שלא עשתה תרגילים, זה לא ממש עזר בשורה אחרונה.
    שנה הבא היא מתחילה ללמוד בתיכון (באותו מקום). בסך הכל מדובר בנערה חברתית ומקובלת, יש לה דעה, בטחון עצמי גבוה. היא מעורבת בכל מיני פרויקטים חברתיים. בקיץ התקבלה לעבודה לחודש ימים. הכל נראה די נורמטיבי.
    אך אני קצת מודאגת בנושא לימודים. ברור לי שרק היא יכולה ללמוד, אנו יכולים לחזק, לחבק, לעזור עם שעורים פרטיים - אך בסופו של דבר היא זו שאמורה ללמוד. כנראה עדיים היא לא רואה את הרציונל שבלמידה. למה בכלל צריך את זה. היא די בטוחה שתצליח בכל מה שהיא רוצה לעשות.
    שאלה שלי - איך ניתן לעורר מוטיבציה שלה ללמוד? כששאלנו אותה בנוגע לירידה ברמת הלימודים, אמרה לנו שהיא יודעת שלא השקיע מספיק ושהיא מתכוונת בשנה הבאה לשנות את זה, להשקיע יותר ולגרום לציונים לעלות. האם זה מספיק לדעתך? האם יש משהו שאנו, כהורים, יכולים לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטיבציה ללמוד

הוספת תגובה

• מוטיבציה ללמוד - תגובה

אייל קנדינוף
    24/06/2011

היי מרינה
    נו, בעיה מוכרת, יהיה נכון לבנות איתה מערכת של הסכמים שמסדירים את כל הנושאים שקשורים לחייה. לימודים, יציאות, חברים, עזרה בבית, דמי כיס, בגדים, ועוד.
    בהסכמים אלו חשוב להתנות הצלחה או ירידה בלימודים בתקבול או תשלום. את התשלום במקרה של ירידה בלימודים, היא קובעת ולא אתם(יש לנהל על כך משא ומתן). נוצר מצב שבו היא אחראית על חייה והיא גם קובעת מה יקרה בסיטואציות שונות. במצב זה היא מתרגלת לקיחת אחריות וקבלת אחריות. מיותר לציין שאתם הם אלו שאחראיים למימוש ההסכם במקרה של אי עמידה בהסכמות וההתחייבויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו