מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרחפת באופן יוצא דופןאיילת26/06/2011
שלום,יש לי ילדה בת 15 סיימה חטיבה עד השנה האחרונה היתה ילדה מדהימה צייתנית, משקיעה בלימודים,מבחינה חברתית קצת היה לה קושי,בשנה האחרונה היא נרשמה לצופים וגם התחילה להיות מכורה כבדה לפייסבוק,היא יכולה לשבת שעות על גבי שעות בפייסבוק והדבר השני שהיא מכורה אליו זה הצופים,בין פעמיים לשלוש בשבוע היא בצופים ונהנית מאוד,יש לה שם חיי חברה והיא הולכת להדרכה.הבעיה היא ש בבית לא עושה כלום ישנה הרבה,והפכה להיות מעין זומבי שמה שמעניין אותה זה רק צופים ופייסבוק,בלימודים היא ירדה במחצית שניה,אני יודעת שהיא לא משקיעה הרבה, אני רוב היום לא בבית ויודעת שהיא כל היום במחשב. מה שלא ניסיתי לא עזר, אני יודעת שצופים זה מקום חינוכי אבל היא הפכה שקטה בקושי מדברת איתי ,ואנחנו רבות הרבה על זה שהיא חיה בבועה.אני שוקלת לקחת לה את המחשב וגם להטיל וטו על הצופים למרות שזה חינוכי , אני כבר מיואשת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחפת באופן יוצא דופן - תגובה
שלי ורדי27/06/2011שלום איילה,
חוץ מהירידה בלימודים שאם היא דרסטית, צריך "לאסוף" את הבת שלך חזרה לחובותיה, ולא לאפשר לה להזניח את התחום הלימודי, כל עוד יש לה יכולות וכישורים, אני לא רואה בעיה. מה שקורה לה, זו ירידה זמנית בעניין שלה במשפחה כי היא נתונה כולה לגיבוש הזהות והדימוי שלה בעולם החברתי של בני גילה. את מרגישה שהיא מתרחקת, וחיה בבועה של עצמה, אך חלק מהמטרה הגיל הזה היא להתרחק ולהשיג נפרדות. מי רוצה בדיוק ילדה צייתנית מאד? לחיים זה לא טוב, לא היית רוצה שתמשיך לוותר לעצמה בגיל הבגרות... לעתים קרובות רואים מתבגרים אגויסטים החושבים רק על עצמם, מתבגרים שפעם היו "ילדים טובים" להוריהם.
ההיכנסות וההתעסקות הזו בעצמה דווקא רצויה כי כך היא תבנה את עצמה. להורים זה קשה לקבל שינויים כאלה, כשהילדה הקטנה שלהם לא בדיוק "שלהם" עכשיו אך מתעניינת ומשקיעה את האנרגיה שלו באנשים אחרים.. אני מייעצת לך להיות סבלנית, לא לעשות צעדים דראסטים וקיצוניים כמו לקחת לה את המחשב, היא לא ילדה קטנה, זה לא מתאים עכשיו.עדיף "ליישר" אותה מידי פעם עם איזו שיחה חינוכית בבית הספר בתיווך הצוות.
תיעזרי בסבלנות ובעוד שנתיים תראי בחורה אחרת, חוזרת להתחשב שוב, העיקר אל תיעלבי מההתרקחות שלה, בסופו של דבר הילדים חוזרים להוריהם, הרי "אמא יש רק אחת".
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
זינה28/06/2011שלי, תגובה שלך מאוד מרשימה. לי גם יש בת 15, התחברתי לכל מילה שכתבת. זה לא קל לנו, ההורים. לילדים יש דעה משלהם, בטחון עצמי גבוה (שאנו כל כך חיזקנו כשהם היו קטנים..). צריך סבלנות ואני מאמינה שיהיה בסדר. וגם - כנראה לא תמיד ילדים שלנו יבחרו את הדרך שאנו רוצים בעבורם וצריך לכבד את זה.
כיף שיש פורום כזה, זה מחזק ועוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)