מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסמונת קליינפטרדניאל14/09/2011
היי, לאחר שנה ארוכה של ניסיונות להיכנס להריון הבנו שיש בעיה..מצאנו אצל בעלי xxy.
התחלנו מעקב במחלקת מחקר הפריון באיכילוב ששם הומלץ על שאיבת הפלט ישירות מהאשכים, ואם יימצא זרע ישלחו להקפאה ונבצע הפריה חוץ גופנית.
השאלה שלי היא האם יש צורך כלשהו בטיפול הורמונלי ע"מ להגדיל את הסיכויים לייצור זרע? האם יש איזה דרך לדעת אם מיוצר מעט או שלא מיוצר בכלל?
אשמח לקבל המלצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קליינפטר - תגובה
ד''ר שי שפי18/09/2011הסיכוי הטוב ביותר למציאת זרע אצל גברים עם תסמונת קליינפלטר הוא ע"י microTESE.
אצל חלקם יש יתרון במניפולציה הורמונלית לפני הניתוח, וכדי להכריע דרוש השלמת בירור אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הפריהגיא14/09/2011
אני בן 40 אשתי בת 36 מנסים יותר משנה להרות, נמצאים כבר שמונה חודשים בטיפולים. הבעיה בזרע, כמות קטנה בין 6 - 12 מיליון זרעים למ"ל תלוי בבדיקות, מורפולוגיה מחורבנת של 2% תקינים בלבד.
מנסים ivf כבר פעמיים ללא הצלחה.
מה הסיכויים להכנס להריון בנתונים ובגיל כזה בהפריה? יש בכלל סיכויי שבשבילו שווה לקוות או שזה רק להתפלל לניסים וללכת לחפש תרומת זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הפריה - תגובה
ד''ר שי שפי18/09/2011לפני, או לפחות במקביל, ל"ריצה" ל-IVF, מומלץ להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, כדי לנסות למצוא סיבה ניתנת לטיפול בבעיית הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הזרע לאחר תיקון וריקוצלהדנה10/09/2011
שלום,
בעלי בן 29, עבר לפני 5 חודשים תיקון וריקוצלה בצנתור. לפני כשבוע עבר בדיקת זרע. הריכוז נשאר ללא שינוי- לפני הצנתור היו ערכים של 1-2 מליון, עכשיו יצא 1.7 מליון למ"ל. גם המורפולוגיה ללא שינוי של ממש- לפני כן יצא 10 בבדיקה אחת ו-7 בבדיקה אחרת, הפעם 8. אבל התנועתיות שהיתה בבדיקות קודמות פעם 26% ופעם 13%, הפעם יצאה 58% שזה כידוע כבר ממש בגדר הנורמה. השאלה היא, האם יש בכלל יש משמעות לשיפור הזה? עכשיו ה- Total motile count הוא 4 מליון לעומת לפני כן שהיה בערך 1 מליון, וזה עדיין נמוך מאוד. האם יש עוד סיכוי ששאר המדדים ישתפרו? הבדיקה בוצעה כ-4.5 חודשים לאחר הצנתור ונאמר לנו ששיפור צריך להופיע תוך 3-5 חודשים. האם בכל זאת מומלץ לעשות IVF כפי שהומלץ לנו לפני הצנתור? אני בת 28 והבירור שלי היה תקין, אנחנו מנסים להכנס להריון כשנתיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב הזרע לאחר תיקון וריקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי11/09/2011יש לבדוק שהצנתור הצליח, ולא מדובר בחזרה של וריקוצלה.
"לפי הספר", מדדי הזרע כעת עדיין דורשים IVF, אך יש להתייעץ עם מומחה לפוריות האשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ממין נקבהמיקה10/09/2011
לבעלי זרע באיכות מאד טובה. יש לנו 2 בנים והיינו רוצים לנסות להביא עובר ממין נקבה.
האם יש עצה מה ניתן לעשות? האם הקפאת זרע והפשרתו תעלה הסיכוי לעובר ממין נקבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר ממין נקבה - תגובה
ד''ר שי שפי11/09/2011למעט אבחנה גנטית - PGD - במהלך IVF (לפני החזרת העוברים), אין אפשרות רצינית למלא את רצונכם.
עם זאת, אפשרות זו מאושרת לביצוע רק מסיבות רפואיות (מחלות תורשתיות) או אצל זוגות להם 4 צאצאים מאותו המין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד נוצראזרח10/09/2011
כיצד נוצר נוזל הזרע מה גבר אוכל או שותה שגורם ליצור נוזל הזרע אני יודע בוודאות שהגוף מיצר את נוזל הזרע מאוכל אבל מאיזה אוכל אני לא יודע מה שכן עברתי ניתוח לקיצור קיבה ומאז כמות נוזל הזרע שלי הידללה לכמעט וכלום בעבר הייתי ממלאה מגבת
היום בקושי קובית נייר טואלט :( מאוד מעציב אותי
אני גבר עקר אבל לדעתי הגמירה נוזל הזרע שניפלט מאיבר המין שלי ירד משמעותית
בבקשה תנו לי את התשובה מה אני צריך לאכול או לשתות בכדי שהקמות של הנוזל תגדל אני מאמין שכמות הנוזל זרע מגבירה את האורגזמה אצל הגבר תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד נוצר - תגובה
ד''ר שי שפי11/09/2011הזרע מיוצר בתהליך ארוך ומורכב. מצבי חולי רבים עלולים לגרום להפרעה בייצור ו/או בשפיכה, כמו גם מצב אחרי ניתוחים מסויימים.
מומלץ לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה, ואין המלצות ספיציפיות לגבי סוג זה או אחר של מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע מישהו בבקשה?טלי09/09/2011
coagulum ; no
complete liquification : 30 minutes
odor : normal
color : normal
viscosity: normal
volume : 1.2 ml
ph : 9
motile spermatozoa : 1hr 55%
forward progression : 1 hr II-IV
4hr II-IV
viable spermatozoa : 1 hr 75%
4hr 65%
sperm agglutination : no
sperm concentration : 25 million/ml
total sperm count : 30 million
MORPHOLOGY
NORMAL FORMS : 5%
abnormal forms : 95%
tapered heads X : absent heads
microcephalus : double
macrocephalus : tail abnormality
amorphous : X ; immature forms
round heads : leucocytes
התבקשנו להתנזר מספר ימים אך 8 שעות לםני הבדיקה קיימנו יחסים פעמיים כי היה ביוץ.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע מישהו בבקשה? - תגובה
ד''ר שי שפי11/09/2011הנפח נמוך, יתכן בגלל שלא נשמרה התנזרות של 48 שעות לפחות. יש לחזור על הבדיקה, ולהשלים בירור אצך אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור ופוריותליאת06/09/2011
יש לי בן זוג כחצי שנה ויש שאלה שמטרידה אותי.
שמעתי שיש קשר בין הופעת שיער בגוף אצל הגבר לבעיות פוריות (גבר חלק פחות פורה?!)
בן זוגי שעיר בפנים, בחזה ובבטן בצורה נורמלית, ומתגלח לפחות פעם ביומיים.
באזור המפשעה ואיבר המין יש לו מעט מאוד שערות, הרבה פחות ממה שראיתי עד היום. (מדובר בשערות בודדות בלבד)
אני חוששת שזה מעיד על בעיות פוריות ולכן מפחדת גם להדק את היחסים בנינו.
האם באמת יש קשר בין שיער באיזור איבר המין לפוריות?
מה אפשר לעשות עם זה?
שנינו בגיל 30 ומתחילים לדבר על העתיד אבל אני מפחדת לפגוע בו אם אגיד לו שזה מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור ופוריות - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב07/09/2011למיטב ידיעתי אין שום קשר בין השיעור במפשעה באופן ספציפי לבין פוטנציאל הפוריות של הגבר. הדרך הכי פשוטה להסיר את הספקות שלך היא לבקש ממנו שיעשה בדיקת זרע בסיסית (אפשר לעשות בכל מעבדת זרע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקת זרעקובי04/09/2011
מנסים להרות אחרי 2 נסיונות לא מוצלחים.
המנעות יומיים (משהו כמו 44 שעות)
abstinence 2 days
viscosity normal
volume 1.8
ph 8
count 20 mil/ml
tot/count 36 million
motility I 60%
grade 3-2
motilty II / (ככה זה מופיע בתוצאה עם קרוס)
eosin /
Morpgology 1%
borderline 3%
amorpous 96%
pyriform /
round /
Tail /
midpiece /
others /
prem cell /
wbc ++
fructose normal
הבדיקה בוצעה בתל השומר. אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות בדיקת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי05/09/2011יש לבצע את הבדיקה לאחר התנזרות מקיום יחסים / אוננות של 48 שעות לפחות (2-7 ימים, עדיף 3 ימים).
יש לחזור על הבדיקה בהתאם לנ"ל, ולהשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהאבי04/09/2011
שלום לפני כחודש החלו להופיע לי כאבים באשך שמאל עשיתי סריקת אולטראסאונד ובממצאים הודגמה וריקוצלה משמאל עם ורידים עד
לקוטר 0.5 ס"מ
והודגמו סימני היפוך כייון זרימה ורידית לאחר וולסלבה בצד שמאל בלבד.
ברצוני לשאול מהי הדרגה של הוריקוצלה עם הקוטר שלה הוא 0.5 ס"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי05/09/2011דרגת וריקוצלה נקבעת בבדיקה הגופנית.
עליך להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, במטרה להחליט האם יש לטפל בוריקוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיריון ואוננותטבעוני30/08/2011
שלום
ממקורות שונים הבנתי שלאוננות אין השפעה על פיריון הגבר. לעומת זאת ראיתי שלזרע נדרשים כמעט שלושה חודשים כדי להיווצר. כיצד זה מסתדר? אם גבר מאונן מספר פעמים בשבוע, זה לא יוריד דרסטית את פוריות הזרע שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיריון ואוננות - תגובה
ד''ר שי שפי30/08/20111. מחזור שלם של ייצור זרע אורך בין 2-3 חודשים. כלומר, פרק הזמן הדרוש ל"החלפת" כל קבוצות תאי הזרע בזירמה, בכאלה שנוצרו בזמן מאוחר יותר, הוא אכן כ-3 חודשים.
2. פרק הזמן הדרוש לגבר "להטען" מחדש אחרי שפיכה, להעביר תאי זרע קדימה, ולהגיע לפרמטרים הממוצעים שלו, הוא כ-48 שעות.
3. כעקרון, אין לאוננות כל השפעה על פוטנציאל הפוריות של הגבר. עם זאת, בתקופה בה מנסים להשיג הריון, מומלץ לקיים יחסים כל יומיים מסביב לביוץ, ופרק הזמן בין שפיכות לא קצר מ-48 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהשולה28/08/2011
שלום רב,
אני בת 24 וחבר של בן 30. מאז שקיבלתי מחזור המחזור שלי לא היה סדיר אף פעם ולאחר שבדקתי נושא זה גיליתי שיש לי שחלה פוליסטית ומזה מספר שנים אני נוטלת גלולות. לחבר שלי שעבר לפני כ-10 שנים ניתוח ויקוצלה שעבר בהצלחה. אמנם אני לא מספקת לכם פה מספיק מידע אבל אני אודה לכם אם תוכלו להסביר לי בקצרה אם יש לי סיבה לחשוש בנוגע לסיכויי ההצלחה שלנו להביא ילדים בעתיד ומה הפרוצדרות על מנת לבדוק נושא זה( ספירת זרע, רופא נשים..?? וכו'...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי29/08/20111. כדי לוודא שהניתוח אכן עבר בהצלחה, מומלץ לבצע בדיקת זרע, ולהשלים בירור אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.
2.במקביל, מומלץ שתפני לבירור אצל גינקולוג מומחה לפוריות האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות זרעבדיקת זרע28/08/2011
שלום, אני ובעלי מנסים להרות למעלה משנה אך ללא הצלחה, ולכן הפנו אותנו לבדיקת זרע.
רוב התוצאות נמצאות בגדר הנורמה למעט התנועה ומבנה לפי שיטת קרוגר.
אשמח אם תחוו דעתכם על התוצאות.
תקופת התנזרות: 3 ימים
צבע: צהבהב
צמיגות: 1
חומציות:7.6
נפח 3 מ''ל
ריכוז: 23X10^6 מ''ל
תנועה: 56%
סוג תנועה: פרוגרסיבית טובה-17%
איטית-35%
מקומית-4%
לויקוציטים:0
אגלוטינציה:שלילית
TMC:מ''ל :39X10^6
בדיקת מבנה לפי שיטת קרוגר:
תאים תקינים-7%
פתולוגיית ראש-87%
פתולוגיית זנב-6%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
בדיקת זרע28/08/2011שכחתי לציין שבעלי בן 30 ואני בת 26, ומעולם לא נכנסנו להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות זרע - תגובה
ד''ר שי שפי29/08/2011הבדיקה בערכים תקינים. הרכוז נוטה לתחום הנמוך של הנורמה. מומלץ להשלים בירור אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעאורחת27/08/2011
התנזלות תקינה
צמיגות
שלום,
אנחנו מנסים להרות כבר 7 חודשים. אלו תוצאות בדיקת הזרע- מהי משמעותן?
צבע לבן
pH 8.2 (7.0 - 8.7)
נפח (ml) 4.6 (1 – 5) ml
ריכוז תאי זרע (mil/ml) 60 15 mil / ml <
ריכוז תאי זרע בזירמה (mil) 276 15 mil <
אחוז תנועה כללית (%) 56 (מהירה + בינונית) > 40%
או מהירה > 25%
מהירה (%) 7
בינונית%) ) 29
איטית (%) 17
במקום (%) 3
סה"כ תאי זרע בתנועה (mil) 155
אחוז השרדות התנועה לאחר 4 שעות (%) 40
חיות (%) 70 75%>
אגלוטינציה
מורפולוגיה (%)
Strict criteria – Kruger
צורות תקינות (%) 4 > 14%
צורות פתולוגיות (%) 96 5-13% בינונית 0-4% לא תקין
ראש (%) 66
צוואר (%) 20
זנב (%) 10
תאים עגולים (mil/ml) 1 (2 – 5) mil / ml
לאוקוציטים (mil/ml) 3 (0 – 1) mil / ml
אריטרוציטים(mil/ml)
סיכום:
Oligozoospermia
הערות:
Astenozoospermia +
Teratozoospermia +
Azoospermia
Aspermia
תודה מראש על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אורחת27/08/2011בהוראת רופא הנשים שלי, שביקש לחזור על הבדיקה, קבענו תור למרפאת פוריות (לי גם יש שחלות פוליציסטיות). התור היחיד שהצלחתי להשיג והתפנה יהיה ב-13.9. בדיקת הזרע הנ"ל נערכה ב-19.8. האם בסדר לחזור על הבדיקה ב-12.9, לאחר כמעט כחודש מהבדיקה הראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/08/2011שלום אורחת,
סה"כ נתוני זרע תקינים עם תוצאות של תנועה ומורפולוגיה תקינה הנמצאים על הגבול התחתון של נורמה. ממליץ להבדק אצל אורולוג. ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונה Vitamale שאולי ישפר לכם את נתוני הזרע.
המלצתי היא להמשיך לנסות להרות בקיום יחסי מין עד שנה של נסיון, לקיים יחסי מין בדחיפות רבה יותר (פעם ביום) בתקופה של 4 ימים לפני ביוץ עד יומיים לאחר ביוץ (כל יום במשך 6 ימים הללו), ואם לא תצליחו להרות אז לפנות לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר
אורחת27/08/2011ראשית, תודה על ההתייחסות. הבעייה היא שאני סובלת משחלות פוליציסטיות ולכן אני לא תמיד מבייצת, כעת מטופלת עם איקקלומין. בשל כך ובשל הזרע נשלחנו לפריון, הרופא אמר שכנראה נצטרך הזרעות ושחבל למשוך את זה אם יודעים כבר שיש בעיה.
לגבי השאלה השניה ששאלתי- האם ניתן לחזור על בדיקת הזרע לאחר כמעט שכחודש ממועד הבדיקה הראשונה ע"מ שכשנגיע לרופא הפריון נוכל לבוא עם תוצאות של בדיקה נוספת ביד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד"ר יקר - תגובה
ד''ר אליעזר גירש30/08/2011שלום לך אורחת,
רופא פריון שלך צודק לגבי המשך הטיפול בגלל המצב. לגבי בדיקת זרע נוספת. מקובל לבצע בדיקת זרע שניה כשבועיים ממועד הבדיקה הראשונה. הפסקה של חודש זה גם כן בסדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקצועית
אורחת02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אסטו על איכות זרעדוד24/08/2011
שלום,
אשתי ואני עוברים טיפולי IVF.
הזרע שלי באיכות בינונית-נמוכה (מדדים בחלק התחתון של הנורמה מלבד מורפולוגיה של3%).
אני מעוניין להתחיל להשתמש באסטו (תואם ציפרלקס) שניתן לי על ידי רופא משפחה נגד התקפי חרדה.
ברצוני לוודא שאין חשש לפגיעה באיכות הזרע לפני תחילת לקיחת האסטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת אסטו על איכות זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/08/2011שלום דוד,
לא ידועה לי השפעה שלילית של ציפרולקס על איכות הזרע. בכל מקרה ממליץ להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המיועד לגברים בעלי איכות זרע ירודה. זה יכול לשפר לך את הנתוני זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע - חוות דעתאמיר23/08/2011
ד"ר שלום,
היום ביצעתי בדיקת זרע במכון שרן בב"ש
מצ"ב התוצאות.
הבנתי שהבדיקות לא יצאו טובות והייתי רוצה שתסביר לי מה זה אומר ומה אפשר לעשות
נאמר לי גם שכדאי לבצע בדיקה נוספת בעוד שבועיים שלושהושלפעמים יש הבדלים בתוצאות, האם זה נכון?
אני בן 32.5 אשתי בת 30. כשנה ללא גלולות
בגיל 10 היו לי כאבים באשכים ואובחן ורידים מורחבים באשך שמאל
בגלל שהפסיקו הכאבים לא עברתי ניתוח, האם ניתן לעבור את הניתוח עכשיו? האם הוא מועיל?
בבדיקות של אשתי הכל תקין עד כה ובשבוע הבא היא עוברת צילום רחם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע - חוות דעת - תגובה
ד''ר אליעזר גירש27/08/2011שלום אמיר,
אני רואה מספר בעיות בתוצאות של בדיקת הזרע שלך. קודם כל נפח המירוק קטן, יתכן וקיימת בעיה באחת הבלוטות המספקות את נוזל הזרע. רכוז נמוך של זרעונים. pH (חומציות) גבוה, צריך להיות לא גבוה מ- 8.2 , ז. א. חסר נוזל חומצי שמגיע מבלוטת הערמונית. נפח מירוק קטן וחוסר נוזל חומצי מצביעים אולי על תת פעילות של בלוטת הערמונית. זה יחד עם ריכוז קטן של זרעונים מצביע אולי על חסימה בצינורות המובילי זרע. הסטוריה של הרחבת ורידי האשך בעבר גם סיבה אפשרית לריכוז קטן של זרעונים.
ממליץ להבדק אצל אורולוג עם תת התמחות בפריון הגבר. חשוב לבדוק שק האשכים וגם את המצב של בלוטות נוזל הזרע.
אפשר לבצע בדיקה נוספת של זרע בהפרש של כ- 10 ימים מבדיקה קודמת, להשוות את התוצאות, אך ביקור אצל אורולוג נחוץ מאוד במקרה שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)