מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי ניתוח ורקוצלהשלומי24/05/2011
עברתי ניתוח ורקוצלה בגישה לפרסקופית לפני 5 ימים השאלה שלי האם מותר לקיים יחסי מין ו האם זה יכול לשבש משהו אם כבר קיימתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח ורקוצלה - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/2011לא נראה שיש מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים קליםדוד24/05/2011
אני מעשן קרוב ל15 שנה חשיש ומריחואנה באופן קבוע,
כיום אני ואישתי רוצים להכנס להריון, האם עלי להפסיק?
איזה סיכונים יש במידה ונצליח להיכנס ללא הפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים קלים - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/20111. עישון כזה יכול לפגוע בייצור הזרע.
2. בקשר לאפשרות למומים מולדים, התייעץ עם אחד המרכזים לייעוץ טרטוגני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרע - מה הבעיה ומה הפתרון?ד``ר אליעזר גירש23/05/2011
שלום רב,
אני בת 37 ובעלי 40. ללא ילדים. לאחר שתי הפלות מהריונות טבעיים.
תוצאות בדיקת הזרע שלו אובחן: Teratozoospermia
רציתי לשאול מה זה אומר??
מה הבעיה וכיצד ניתנת לפיתרון?
תודה
נושאים לבדיקה
תוצאות
Liquefaction normal
Viscosity normal
Colour normal
pH 7.8
Volume (ml) 3.9
Concentration (mil/ml) 48
Total Concentration (mil) 187.2
Percent of motile sperm (%) 55
rapid (%) +
moderate (%) +
slow (%) ++
non progressive (%) +
Total motile sperm (mil) 102.96
Motility after 4h (%) 50
Vitality (%)
Agglutination -
Morphology
Normal forms (%) 3
Abnormal forms (%) 97
Head defect (%) 89
Mid piece defect (%) 7
Tail defect (%) 1
Immature forms (mil/ml)
Round cells (mil/ml)
RBC (mil/ml)
Conclusion
Oligozoospermia
Astenozoospermia
Teratozoospermia X
Azoospermia
Aspermia
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים חביבים - תוספת פרטים שנתבקשו
דן25/05/2011שלום רב,
בהמשך לשאלתי בנוגע לפיענוח תוצאות בדיקת הזרע של בעלי:
אנו מנסים להביא ילד לעולם כשנה וחודש.
הריון ראשון ספונטני, הפלה בשבוע 8, לא נצפה דופק וקוטב עוברי. הפלה טבעית מלאה.
הריון שני- הריון כימי לאחר 8 חודשים מההריון הראשון - הריון כימי, בטא חיובית, הפלה בשבוע 5.
ימי התנזרות לפני בדיקת הזרע 4
אגב אני עברתי בירור של קרישיות יתר (עקב אבחון פקטור 2 הטרוזיגוטי אצל אחותי - לאחר הפלות רבות). הנני נשאית של פקטור 2 הטרוזיגוטי והוחלט בייעוץ עם קופרמינץ (איכילוב) שאזריק קלקסאן)
אשמח לקבל את תשובתם בנוגע להמשך טיפול - האם הזרעה? הפריה? מה עושים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/20111. בבדיקה שצירפת המורפולוגיה ירודה (טרטוזואוספרמיה).
2. יש לחזור על הבדיקה, ולהשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' שפי - תודה! ושאלה נוספת
דן25/05/2011האם במידה וזו התוצאה - זה ניתן לשיפור???
ונוסף האם זה אומר בהכרח הפריה? או שאפשרי גם הזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעקרן23/05/2011
בעלי בן 30, להלן תוצאות בדיקה שביצע:
נפח: 2.9 מ"ל
PH 8.0
התנזלות תקינה
צמיגות תקינה
צבע תקין
אין אגלוטינציה
ריכוז: 6^10*37 תאי זרע/מ"ל, סה"כ 6^10*107.3
תנועתיות 36%, סה"כ תאי זרע בתנועה 6^10*38.6, איכות התנועה: 11%- rapid progression
משטח תקין
מורפולוגיה (Kruger's strict criteria):
5% נורמליים, 95% פתולוגיים
כמו כן, נמצאו Teratozoospermia ו- mild Asthenozoospermia
אשמח לקבלת פירוש ומשמעות תוצאות אלו.
כמו כן, אני סובלת משחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר, ועל כן התחלתי לאחרונה מחזור טיפול ראשון באיקקלומין. האם לאור תוצאות הבדיקות הנ"ל מומלץ לעבור לשיטות טיפול אחרות?
אודה מאוד על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/20111. התנועתיות בבדיקת הזרע ירודה.
2. יש לבצע בדיקה נוספת, ולהשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה !!!!!!!!!מיה22/05/2011
אתמול קיבלנו תשובת זרע של בעלי התוצאות שלהלן:
נפח 3 מ"ל
ריכוז 37*10 נראה לי שזה אומר 37 מליון
תנועה 73%
התנזלות מלאה
PH 7.5
לויקוציטים רבים
אולם במורפולוגיה
7% תאי זרע בעלי ראש,צוואר וזנב תקינים
5% בעלי ראש גדול
4%בעלי ראש קטן
6% בעלי ראש עגול
18% ראש מאורך
31% ראש מחודד
2% ראש אמפורי
4% ראש אמורפי
10% ראש סיכה
7% תאי זרע בעלי וקואלות
לסיכום עלה כי
הכל תקין חוץ מה מורפולוגיה נמוכים מהנורמה של WHO
יש לי בעיית ואגיניזמוס שפתרתי אותה דרך הזרעות לנרתיק אולם האם לאחר התוצאות האלה יש סיכוי טוב להיכנס להיריון בדרך טבעית ואם לו מה הפתרון ? בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים בבקשה מענה דחוף
מיה23/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה !!!!!!!!! - תגובה
ד''ר שי שפי23/05/20111. בהתאם להנחיות WHO מ-2010, הבדיקה נחשבת תקינה.
2. עם זאת, חשוב לזכור שבדיקת הזרע היא רק חלק מהבירור אותו אמור בעלך לבצע אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכהנעמי22/05/2011
אני ובחור שאיתו אני עושה הסכם הורות מנסים להכנס להריון כבר כמה חודשים. בבדיקות הזרע שלו צויין מורפולוגיה 1%
מעבר להשבחה אצלך במפראה מדי חודש, האם יש משהו לעשות?
האם הרופאים "חסכו" מאיתנו את המידע שההריון הזה קלוש?
אחרי הכל אני לא נשואה לו אני יכולה לבחור "תורם" אחר.
מדוע לא נאמר לנו דבר על כך?
אני קוראת כאן בכל הפורמים לגבי ה1% הזה דברים מאוד לא טובים ואני מתחילה לחשוב שאני מתענה לחינם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורפולוגיה נמוכה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב25/05/20111% תאים נורמליים מבחינה מורפולוגית זהו ערך נמוך ובדרך-כלל מצריך הפריה חוץ-גופית כדי להשיג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמיהמאיר22/05/2011
שלום
לפני כשנה,בבדיקת זרע מקרית(בשל בעיה אצל אישתי) אובחנתי כסובל מאזוספרמיה חמורה.ביצעתי כ18 בדיקות זרע מאז,שבחלקן נמצאו תאים בודדים ללא תנועה ובחלק לא נמצאו תאים כלל.
בדיקה הורמונלית יצאה תקינה,כמו גם בדיקות קריוטיפ וחסרים על Y.
בנוסף אציין כי נמצאה וריקוצלה והסתיידות באשכים.
אישתי עברה שאיבת ביציות,והיה ניסיון להפרות אותן עם תאים ללא תנועה שהוקפאו בחלק מהבדיקות. לצערי הניסיון כשל.
שאלותיי הן:
1-האם עלי להתמקד בניסיון לפתור את הבעיה דרכי, לפנות לרופאים לפוריות הגבר(אם יש בכלל)?
2-האם ניתוח וריקוצלה יכול לעזור ולשפר את מצב הזרע?
3-מה הסיכוי למציאת תאים עם תנועה או ללא TESE?
4-מהם סיכויי ההצלחה של ניסיון הפריה של תא זרע ללא תנועה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזוספרמיה
בנבן23/05/2011מאיר שלום,
אני מציע לך לפנות לאורולוג מומחה בפריון. דאג לבצע את כל הבדיקות האפשריות אלמנת למקסם את תהליך האבחון לפני כל פעולה כירורגית. אזוספרמיה נחלקת לשתי קטגוריות, חסימתית ולא חסימתית. בחסימתית ההנחה שיש כשל מכאני בהעברת הזרע מהאשכים לצינור הזרע והחוצה כתוצאה מחסימה פיזית שיכולה להיות זמנית אם מדובר בזיהום או מסיבה אחרת. בלא חסימתית מדובר בבעיות שקשורות לייצור הזרע, גנטיות, הורמונליות וכו'. הבירור לוקח זמן ומציע לך לא להיות פזיז ולוודא שאתה מקבל תשובות לכל השאלות. הסיכוי לשאיבת זרע בניתוח הוא 50/50 לפחות זה מה שיגידו לך. הכי חשוב, קבלת ההחלטה היא שלך לכן אתה חייב ללמוד את הנושא לעומק. לך על זה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזוספרמיה
בנבן23/05/2011שכחתי להתייחס לדבר נוסף.
בקשר לוריקוצלה, אם מדובר בדרגה 1-2 לא מומלץ להתערב כירורגית, זה גם יגיד לך אורולוג, בגלל שזה לא משפר משמעותית את איכות הזרע וגם הוריקוצלה חוזרת.
ישנה בדיקה בשם "מיפוי זרע", רופא בשם TUREK בקליפורניה מבצע אותה. זו בדיקה שבודקת את הסיכוי למצוא זרע בביופסיה. לא ידוע לי אם מישהו בארץ עושה אותה.
בקשר להפרייה של תא זרע יכול לענות לך פרופ' ברטוב זו ההתמחות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזוספרמיה - תגובה
ד''ר שי שפי23/05/20111. בעיה כמו שלך חייבת להיות מטופלת אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
2. הערכה אצל אנדרולוג יכולה לתת מענה לשאלה באשר לטיפול בוריקוצלה. בפירוש יש מקרים שזהו טיפול שעשוי להועיל.
3. הסיכוי למציאת זרע, ובכמויות הגדולות ביותר הן ב-microTESE (ראה באתר שלי).
4. במעבדה טובה ניתן להבחין בין תא זרע מת, לתא חי ללא תנועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזוספרמיה חסימתית-TESA או TESE
מאיר27/06/2011שלום
לאחר כשנה של בדיקות למיניהן נמצא כי האזוספרמיה חסימתית,שזה מעודד.
הרופא שקבע זאת המליץ לי לעבור ניתוח TESA תוך דגש על TESA ולא TESE מאחר שהאחרון פולשני יותר ויכול לגרום לסיבוכים מיותרים.
מה השוני בין השיטות מבחינת:
1-סיכויי הצלחה למציאת זרע באיכות טובה?
2-סיבוכיות,האם יש סיכונים לפגיעה כלשהי באשכים?
3-זמן התאוששות לאחר הניתוח?
4-מרווח זמנים מינימלי המאפשר ניתוח נוסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזוספרמיה חסימתית-TESA או TESE - תגובה
ד''ר שי שפי28/06/2011ניתוח הבחירה במצב של אזואוספרמיה חסימתית הוא MESA. לא TESA ולא TESE.
בניתוח זה מופק זרע בוגר ובעל יכולת תנועה מיותרת האשך, ולא מהאשך.
בנוסף, הזרע מופק בכמויות גדולות (לרוב במיליונים), מאפשר שימוש בחלק זעיר ממנו כטרי, ואח"כ הקפאה. הזרע הקפוא יספיק לכל סבבי ה-IVF הבאים, וימנע צורך בניתוחים חוזרים, שלא כמו אצל גברים העוברים TESA/TESE.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעגל21/05/2011
עשיתי בדיקת זרע .ברצוני לדעת מה הסיכוים להריון טבעי לפי הממצאים הבאים.אציין שיש לי שני ילדים מהריונות טבעיים הקטן בן 6. נפח דגימה סמק 3 .צמיגות תקינה.PH 7.7 ריכוז סמק 12. תנועה % 16.צורות פתולוגיות% 85.תאור:HEAD AND TAIL ABNORMALITY. תנועה פרוגרסיבית תקינה% 30. תנועה פרוגרסיבית איטית% 60. תנועה במקום% 10. סיכום הבדיקה:OTA SYNDROME.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/2011הבדיקה אינה תקינה.
יש לחזור עליה ולהשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור..גיליתי גוש בישבן..רון20/05/2011
שלום דוקטור,
גיליתי גוש באיזור הישבן ממש לכיוון סוף הרגל והחלציים,
הגוש בגודל בערך של חצי אגוז..
נגעתי בזה וזה קצת קצת כאב..
אני בצבא עכשיו ורציתי לדעת אם אני צריך ללכת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור..גיליתי גוש בישבן.. - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעניר19/05/2011
שלום רב,
אני בן 42 , אשתי בת 35 אנו מנסים קרוב לשנה להיכנס להריון ללא הצלחה.
נציין כי יש לנו ילד בן 4 שנים מהריון טבעי .
ביצעתי בדיקת זרע (התנזרות של 5 ימים לפני הבדיקה) להלן התוצאות:
נפח - 1.5
חומציות - 8.0
צמיגות - N
מראה - N
ריכוז תאי זרע - 58 מ'
סה"כ תאי זרע - 87 מ'
% תאי זרע נעים - 65%
איכות תנועה - 3.5
% תאים חיים - 85%
% תאים תקינים - 6 - (הפרמטר היחידי שנמצא מחוץ לטווח התקין כאשר החלוקה היא:
neck-7 , tail-2 , others-85 )
אבקש לדעת האם הבדיקה תקינה ומה הסיכוי שלנו להיכנס שוב להריון באופן טבעי ואם ישנן המלצות נוספות.
בתודה מראש.
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב25/05/2011אכן החולשה של הזרע היא במורפולוגיה. ניתן לשפר את סיכויי ההריון ע"י השבחת תאי זרע על גבי מפל צפיפות, פרוצדורה שנעשית במעבדות זרע. הזרע לאחר השבחה עובר במשרדו של הרופא הזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכה ואפשרויותאורן19/05/2011
שלום רב ותודה מראש על העזרה.
להלן תוצאות מזרע שהקפאתי לאחר 3 ימי התנזרות:
viscosity - normal
volume - 2.8
ph - 8
count - 32
tot. count - 89.6
motility- 55%
grade - 2-3
motil II - /
eosin - /
Morphology:
normal - 2%
borderline - 7%
amorphos - 83%
pyriform - 2%
round - /
tail 4%
midpiece - 2%
לאחר יומיים מבדיקה זו עשיתי בדיקת הלוספרם במעבדה אחרת:
viscosity - normal
volume - 1.8
.ph - 8.7
sperm ocncentration - 45 milion/ml
motility- 50%
Morphology:
normal - 5%
amorphos - 95%
אני מניח שההבדלים נובעים בעיקר בגלל המעבדה וקצת גם זמן ההתנזרות.
המורפולוגיה שלי תמיד הייתה נמוכה אך גבוהה מהתוצאות האלה. עד כה בטפולי IVF שעשינו תמיד עשו ICSI ותמיד היו כ 95% הפריות ועוברים טובים. אבל חווינו 3 הפלות.
האם יש קשר בין מורפולגיה להפלות על אף שהזרע ניבחר ב ICSI?
האם הזרע שהוקפא עם התוצאות מעל הינו טוב מספיק ל ICSI?
האם צריך לבדוק עוד משהו אצל אורולוג? (ניבדקתי בעבר לפני כ 4 שנים והכל היה תקין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם אפשר לקבל תשובה. תודה
אורן23/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורפולוגיה נמוכה ואפשרויות - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/2011בבדיקה הראשונה המורפולוגיה ירודה.
לבדיקה השניה לא צורפה תשובת הלוספרם. יתכן שבעיה בשלמות ה-DNA תגרום להפלות.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ההלוספרם עצמה הייתה תקינה
אורן25/05/2011תודה על התגובה.
בדיקת ההלוספרם עצמה הייתה תקינה מבחינת DNA
DFI 14 - (ערך תקין 0-15)
אני מודע לעובדה שהמורפולוגיה נמוכה. בעבר הייתי אצל אורולוג והכל היה תקין.
עד כה בטפולי IVF שעשינו תמיד עשו ICSI ותמיד היו כ 95% הפריות ועוברים טובים. הפלה אחת נמצאה בעיית כרומוזומים בעובר. עשיתי קריוטייפ והכל תקין אבל הרופא אמר שזה קשור כניראה לגיל אישתי (40) . הפלה שנייה הייתה אחרי תרומת ביצית ולא יכולנו לבדוק סיבה ואבדן שלישי היה בכלל חוץ רחמי.
אנחנו שוקלים עכשיו לעשות פונדקאות והשאלה היא אם ICSI יפתור את בעיית המורפולוגיה.
אני עובד כשף ומודע לעובדה שזה יכול להשפיע על איכות - האם יש צורך שוב ללכת לאורולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ההלוספרם עצמה הייתה תקינה - תגובה
ד''ר שי שפי25/05/2011מומלץ לוודא כי האורולוג המטפל מומחה בפוריות הגבר.
אינני יודע אם בצעת בירור מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה למיפוי זרע באשךבנבן16/05/2011
שלום,
האם ידוע לכם אם ניתן לעשות בארץ בדיקה למיפוי זרע? לא מיפוי אשכים כפי שמבוצע בקופות החולים, אלא בדיקה שבודקת מועמדים אזוספרמים לפני ביופסיה. כלומר הבדיקה מאתרת איזורים בכל אשך עם הסיכוי הגבוה למצוא זרע וגם קובעת באיזה שיטה להשתמש להבדיל מגישת הצלף העיוור הנהוגה בארץ וזה לא משנה עם זה טסה או מיקרו טסה. בבדיקת המיפוי משתמשים במחטים עדינות מאוד (FNA) ודוקרים מספר גדול של איזורים באשך ושולפים דגימה מינימלית ובודקים במיקרוסקופ.
מחפש מישהו בארץ שמבצע בדיקה זו.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה למיפוי זרע באשך - תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/05/2011שלום בנבן,
לגבי מיפוי אשך לנוכחות איזורים פעילים מבחינת ייצור הזרעונים לא ידוע לי מי יכול לבצע בארץ. לגבי TFNA שציינת, מבצעים בהדסה עין כרם, ביחידת IVF.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמייה משניתדן16/05/2011
שלום,
בן 40+ עם ילד מנישואים קודמים. לאחר מספר בדיקות זרע לא נמצאו זרעונים. כל בדיקות הדם, גנטיות Y-DELETION וקריוטיפ תקינות. תרבית זרע תקינה. בדיקת US תקינה. ציסטוסקופיה תקינה. הורמונים תקינים. לאחר מעקב באחת ממרפאות הפריון במרכז הארץ הוחלט ללכת על ביופסיה אך לשווא, לא נמצאו זרעונים משני האשכים.
לפי ההבנה שלי זה אומר שלא נמצאו זרעונים במקומות שהודגמה ביופסיה אך לא אומר שאיזורים אחרים באשך מייצרים או לא זרעונים.
לפי הספרות אזוספרמייה מוגדרת חסימתית או לא חסימתית. בשני המקרים ניראה שיש מקור לבעיה, אם זה הורמונלית וכו' עבור לא חסימתית או בעיה מכאנית של העברת הזרע לחסימתית. אני מרגיש פיספוס באבחנה שלי.
אשמח אם תוכלו לכוון מה עוד אפשר לעשות ולהבין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אזוספרמייה משנית - תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/05/2011שלום דן,
במצבך היתי ממליץ על ביופסית אשך נוספת. אם לא ימצאו הזרעונים, קיימת אופציה של תרומת זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבין מה הטעם לעוד ביופסיה לפני
דן18/05/2011שעושים בירור נוסף בלנסות להבין מה הבעיה. ההסתברות כמעט ולא תשתנה בעוד הליך כירורגי. אני מבין שחלק גדול ממקרים של חוסר פריון אין לא הסבר אבל אני לא בטוח בשיטה העיוורת. איזה עוד כלים אבחנתיים יכולים לעזור בפענוח החידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאינוש15/05/2011
שלום,
בעלי עשה בדיקת זרע ויצא בעיקר מורפולוגיה לא טובה. יחד עם זאת הרופא שפנינו אליו אמר כי כל הפרמטרים האחרים די נמוכים או גבוליים.
כרגע אנחנו אמורים לעבור הזרעה ראשונה (וכמובן מקווים לטוב)
האם מקרה הזה מומלץ לעבור מספר הזרעות או שהסיכוי להקלט בהזרעה נמוך ועדיף לעבור ישר להפריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/05/2011שלום "חדשה",
כאשר מדובר במורפולוגיה של זרעונים נמוכה וגם הפרמטרים האחרים של זרעונים הם גם נמוכים, המלצה לעבור בדיקת אשכים אצל אורולוג. לגבי הזרעה תוך רחמית, מקובל לבצע 3-4 הזרעות כאלה, ואם אין הריון, לעבור ל- IVF. אני ממליץ בחום שבעלך ישתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לצור תנאים אופטימליים ברקמת האשך וכך לתת אפשרות לייצור הזרעונים איכותיים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהאור13/05/2011
הי,
רציתי לברר,
מזה כ 7 חודשים ספירת הזרע שלי מאוד נמוכה,
מה אתם ממליצים בכדי לשפר את המצב וכן את הביצועים.
בברכה,
סוף שבוע נעים
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירת זרע נמוכה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/05/2011שלום אור,
חשוב שתגש לרופא אורולוג המתמחה בפריון הגבר. צריך לבחון את האשכים. בנוסף ממליץ להשתמש בתוסף תזונתי Vutamale, המקנה לאשך פעילות אופטימלית מבחינת ייצור הזרעונים, וכך מביא בהרבה מקרים לשיפור באיכות הזרעץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה ,שאלה נוספת.
אור18/05/2011הי,
בוקר טוב,
אני מדי בוקר משתמש ב תוסף ל-ארגינין 1000 מ"ג.
מה דעתכם?
האם אמור לסייע לפיתרון הבעיה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)