מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי בדיקות דם .לינויי02/07/2009
שאלתי היא :
קראיטנין 4.03
אוריאה 139.70
ck-377
האם צריך טיפול דחוף או לחקות לתור שלי לנפרולוג בעוד שבועיים ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר אופיר אביזהר02/07/2009הבדיקות מאוד לא תקינות. מצריך התייחסות דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTH ו-DPD/Creat.מיקרואדנומה01/07/2009
שלום,
רציתי לדעת מה משמעות הבדירה הבאה:
PTH 123.00 PG/ML ( 17.00- 72.00) (.........)*
(PTH גבוה)
לא יודעת אם יש קשר, אבל יש לי מיקרואדנומה בהיפופיזה שהתבטאה ברמות פרולקטין גבוהות.
כמעט שנה לאחר לידה- עשיתי בדיקות דם חוזרות ורמת הפרולקטין היתה תקינה פרט לPTH גבוה.
בנוסף, רציתי לדעת מה זה DPD\CREAT.
המון תודה וערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר02/07/2009את השאלה אני ממליץ לך להפנות לאנדוקרינולוג.
PTH מופרש מבלוטות הפארא תירואיד כך שאני לא יודע אם יש קשר להיפופיזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE בדיקת כולסטרול ערכים נמוכיםרות01/07/2009
שלום דוקטור .תודה על ההסבר אך לא קיבלתי תשובה איזה משתי הבדיקות לדעתך טובות יותר?אשמח אים תענה לי .חשוב לי לשמוע את דעתך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות
ד''ר אופיר אביזהר01/07/2009לא חיב להיות אחד יותר טוב מהשני.
הבדיקה השניה אולי יעילה יותר מבחינת הורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם, אך יש פחות מידע על הבטיחות של כולסטרול הנמוך מ-60 מ"ג%.
אם בעלך בסיכון גבוה לארוע לב - כנראה הבדיקה השניה טובה יותר. אם הסיכון פחות גבוה הייתי מעדיף את הבדיקה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דם???אביטל01/07/2009
בקשתי בדיקות דם עכב התעלפותי?
SODIUM
5.5- 3.5 mEq/L 4.3 POTASSIUM
37- 3 IU 17 GOT (AST)
41- 3 IU 13 GPT (ALT)
50- 20 mg/dl 19 UREA
1 0.9- 0.5 mg/dl 0.78 CREATININE
5.7- 2.4 mg/dl 4.3 URIC ACID
200- 100 mg/dl 163 CHOLESTEROL
150- 30 mg/dl 49 TRIGLYCERIDES
2 - 91 GLOM.FILTR.RATE
90- 55 mg/dl 58 CHOLESTEROL- HDL
3 130- 0 mg/dl 95.2 CHOLESTEROL-LDL calc
פירוט הערות
מציין הערה
1
שונתה הנורמה ל קריאטינין
2
תקף רק בלקוחות עם תיפקוד
מתיחס לתפקוד כליה יציב
3
משתנים (LDL) ערכי הנורמה
נא לפנות לרופא המטפל לקבל
למה בדיוק התכוונו בהערות? מה הטווח הנורמה של GLOM.FILTR.RATE, והאם אצלי הוא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל
ד''ר אופיר אביזהר01/07/2009הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כולסטרול ערכים נמוכיםרות30/06/2009
שלום דוקטור.בעלי בן 74 מטופל מספר שנים בסימוביל 40 מג ערכי הכולסטרול לפני חצי שנה היו cho 144 .3 כללי non cho hdl 87 .רופא אמר שזה טוב מאוד trig75 cho hdl57 ldl70.8 לאחר חצי שנה כלומר עכשיו הערכים היו נמוכים מדי cho111.5 כללי trig71 chol hdl 38 chol ldl 59.1 non hdl chol 73.ברצוני לדעת האים הערכים שקיבל היום עדיפים מלפני חצי שנה או ההיפך?התור לרופא שלו רק בעוד 4 חודשים.אשמח לקבל תשובה .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות
ד''ר אופיר אביזהר01/07/2009כאשר הסיכון לארוע לב גבוה (אדם שכבר עבר אוטם, או הרחבת עורק בצנתור או ניתוח מעקפים כליליים או הוא סכרתי) טיפול בסימוביל או דומים לו, והורדת כולסטרול LDL מאוד מקטין את הסיכון למוות או להתקף לב. עד כמה נמוך - אנחנו לא יודעים. ההמלצות היום במקרים של סיכון גבוה הוא לשאוף ל-70 מ"ג/ד"ל, כאשר בדרך כלל משיגים ערכים של 60-80. במחקרים שנערכו לא נצפו בעיות גם בערכים נמוכים יותר. בתינוקות ערכי הכולסטרול LDL הם 40-60 מ"ג%, והם בריאים וגדלים ומתפתחים היטב. אבל אין לנו אינפורמציה מלאה.
רופא המשפחה רואה את הבדיקות המתקבלות ואם היה חושב שיש לשנות את הטיפול אני משער שהיה פונה אליכם. אתם גם יכולים ליזום פגישה מוקדמת יותר. זו זכותכם. אני לא חושב שיש סכנה מיידית בבדיקה המחייבת שינוי מיידי בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESR גבוה מהנורמה 37 - שאלה חשובה!רינה29/06/2009
ילדה בת 13 שלוקחת "רקוטאן" לפצעי בגרות, כל הבדיקות תקינות מלבד שומנים בדם, כולסטרול ושקיעה 37 esr . מה זה אומר? האם יש קשר בין ה"רקוטאן" שהיא תרופה שנגזרת מויטמין A ושמעתי שתרופות של ויטמין A יכולות לשבש שקיעת דם . האם זה נכון? ואם לא, מה פשר השקיעה והאם יש מקום לדאגה?
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר30/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותשרון29/06/2009
אמא שלי בת 83 וקיבלה תוצאות דם חריגות:
GOT 190
GPT 187
GGT 106
PROTEIN TOTAL 8.97
MCV 98.7
MCH 32.7
MCHC 32.8
PT-INR 1.2
אשמח לקבל התיחסות
תודה
שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אופיר אביזהר30/06/2009האבחנה המבדלת עצומה, ובלי הכרות עם האם לא ניתן אפילו להתחיל.
יש חריגות שבהחלט מחייבות ברור.
יש לשלול שתרופות שהיא נוטלת גורמות לכך.
היא צריכה לפנות לרופא שלה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרוז29/06/2009
מה אומר
HDL-CHOLEST. 32.68
MCHC 35.60
ולחץ דם נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוז
ד''ר אופיר אביזהר30/06/2009ה-HDL כולסטרול נמוך. לנשים אנו מצפים לרמה מעל 50 מ"ג/ד"ל. אני לא יודע את שאר המרכיבים של שומני הדם. קשה להעלות HDL. פעילות גופנית, ירידה במשקל אם צריך והפסקת עישון יכולים לעזור.
MCHC למעשה תקין.
אם את לא מתעלפת ולא בשוק כנראה שלחץ הדם לא נמוך. יש בחורות שחיות עם ל"ד 80/50 וזה מספיק להן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיעל29/06/2009
הי,
אלה תוצאות הבדיקות:
Cholesterol - 243
Triglycerides - 112
HDL-Cholesterol - 66.1
Non-HDL Cholesterol - 177
LDL Cholesterol Calculat. - 154.7
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר29/06/2009הכולסטרול גבוה, גם הטוב (וזה טוב), וגם הרע (וזה פחות טוב).
בהנחה שאינך מעשנת, לחץ הדם תקין, אין סוכרת ואין מחלות לב וכלי דם (הרבה הנחות) טיפול תזונתי הוא טיפול הבחירה, ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
יעל29/06/2009הי,
אני לא מעשנת, לחץ הדם שלי תקין, אין לי סוכרת ואין לי מחלות לב וכלי דם.
אני ייכולה להיות רגועה?
:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר אופיר אביזהר30/06/2009את יכולה להיות רגועה.
ואת יכולה לפעול כדי לשפר למען העתיד. מדובר על השקעה לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור (וסת) ואלבומיןpivot29/06/2009
שלום,
לפני כניסה להיסטריה..
האם בזמן מחזור עלול להווצר עיוות בתוצאת חלבון בשתן (אלבומין, פרוטאין?)
האם כדאי לחזור על הבדיקה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר29/06/2009לא הייתי עושה בדיקת שתן שאינה דחופה דווקא בזמן המחזור.
המקומות סמוכים ונוזלים עשויים להתערבב.
חזרי על הבדיקה.
גם כדאי בדרך כלל לנקות את המקום לפני מתן השתן, ולקחת את דגימת השתן מאמצע זרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקוציטים בשתןשאלה28/06/2009
כבת 40, בבדיקת השתן גילו לוקוציטים 75. מה זה אומר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
ד''ר אופיר אביזהר29/06/2009בפני עצמו זה לא אומר הרבה.
אם יש תלונות של צריבה או תכיפות במתן שתן יש לעשות תרבית לגילוי חיידק אם קיים. אותו דבר בזמן הריון. יתכנו אפשרויות נוספות - אך זה במקרים ספציפיים.
שימי לב שבמיוחד אצל נשים לפני מתן הבדיקה יש לנקות את האזור ולתת את הדגימה מאמצע הזרם ולא מראשיתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןנירה28/06/2009
שלום
להלן תוצאות בדיקת שתן (ללא איסוף)
סכרתית סוג 2 ללא אינסולין
אודה לך על תגובתך לתוצאות הללו (עד שאגיע לרופא המטפל)
mg/L 55.60 MICROALBUMIN-U SAMP
mg/dl 170.5 CREATININE- U SAMPLE
µg/mg crea 3.261 MICROALBUMIN/CREAT
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
ד''ר אופיר אביזהר29/06/2009מתחת 30 מיקרוגרם מיקרואלבומין למ"ג קראטינין נחשב תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ceaנאוה28/06/2009
אני בת 44 בריאה
במשפחה היסטוריה של סרטן מעי גס אצל אבא,
הייתי במצב טרום סרטני בצוואר הרחם .עברתי קוניזציה לפני 12 שנה ומאז הכל תקין.
מבקשת להבין מה אומרת תוצאה 6.3 בבדיקת cea. האם תשובה זו מלמדת על סרטן שמסתתר אפשהוא בגוף? או על אפשרות לחלות בעתיד? מה עושים עם תשובה כזאת מבחינת בדיקות סי טי?
מבקשת תשובה בהקדם (לחוצה מאוד) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאוה
ד''ר אופיר אביזהר29/06/2009למיטב ידיעתי CEA לא מהוה בדיקת סקר לסרטן כל שהוא, ולא נעשית אבחנה של סרטן על פי CEA.
תשובה מלאה יותר יכול לתת לך אונקולוג , ואת צריכה לברר עם מי שנתן לך לעשות את הבדיקה מדוע זה ניתן, ומה המשמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםטלי28/06/2009
כשעשיתי בדיקות דם לצליאק התקבלו התוצאות הבאות:
TransGlutaminase (IgA) Ab 12.7
Immunoglobulin A 221
האם זה אומר בוודאות שיש לי צליאק? אגב הופנתי לבדיקות אלו (בגיל 35 ) בגלל אנמיה שיש לי .
ההמוגלובין 10.2 וויטמין b12 431 - אשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר28/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםבן25/06/2009
שלום
אני בן 18
הנה תוצאות הבדיקה שלי
מה אני צריך להסיק מהתצאות?
מה אומר בילירובין גבוה?
והאם זה סביר שבגילי המדדים אינם בנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן
ד''ר אופיר אביזהר28/06/2009הבדיקות תקינות.
הבילירובין הבלתי ישיר נובע לרוב ממצב מולד הקרוי ג'ילברט שאין לו שום משמעות קלינית או פרוגנוסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)