מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת שתןשושי04/06/2009
בדיקת שתן שעשיתי השבוע הגיעו התוצאות הבאות:
- mg /dL NORM GLUCOSE - U STRIP
- mg /dL NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg /dL NEG KETONES- U STRIP
1.035- 1.001 ng/ml/hr 1.009 SPECIFIC GRAV-U STRI
- mg /dL NEG PROTEIN- U STRIP
- dc/L NEG NITRITE- U STRIP
- U/L 100 LEUCOCYTES - U STRIP
- U/L 25 ERYTHROCYTES-U STRIP
- mg /dL NORM UROBILINOGEN-U STRIP
7.7- 4.7 ng/ml/hr 5.0 PH- U STRIP
מה אומרות התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי בדיקת שתן
שושי04/06/2009ברצוני לציין שאיני לוקחת תרופות למעט תרופה לכולסטרול בשם סימבסטאטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009בדיקת השתן הכללית תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור! אפשר עזרה?מיק04/06/2009
שלום,
אני מקווה שהשאלה שלי קשורה לפורום.
הבת שלי בת שנה ו4 חודשים, ועקב "שתיית יתר", הרופאה ביקשה לבדוק רמות של סוכר ועוד דברים בדם.
רציתי לשאול האם הבדיקה תקינה, ומה זה אומר רמה גבוהה אך גבולית של זרחן וסידן? וכמו כן מה זה אומר רמה נמוכה של CREATININE?
תודה רבה.
100- 70 mg/dl 74 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 19 UREA
0.55- 0.32 mg/dl 0.25 CREATININE
145.0- 132.0 mEq/L 135.5 SODIUM
5.8- 3.6 mEq/L 4.8 POTASSIUM
10.40- 7.20 mg/dl 10.38 CALCIUM
6.20- 3.40 mg/dl 5.90 PHOSPHORUS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EGFRא03/06/2009
בוקר טוב,
שאלתי היא לגבי ערבי EGFR.
מדובר בחולה כליות-אי ספיקת כליות.
בבדיקות האחרונות שביצענו ישנו שיפור מסויים בערכים (נראה לי שבכולם בעצם..)
תוצאת ה- EGFR יצאה 9.3. ישנה עליה מהבדיקה שבוצעה לפני כשבועיים (היה 8.7 לפני כשבועיים. לפני כן היה יותר נמוך-לא זוכרת בדיוק כמה).
שאלתי היא האם עליה ב- GFR מעידה על דבר טוב או שזה מעיד על התדרדרות בכליה?
(כי הקריאטנין ירד והאוריאה ירדו..)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א'
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009eGFR היא הערכה בלבד של ה- GFR.
לאדם שיש לו אי ספיקה כלייתית מוכחת אני חושב שיש למדוד את ה-GFR.
באופן כללי עליה ב-GFR זה דבר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
א04/06/2009לא שלחו ל- GFR. עשו רק eGFR (וגם זה הם עושים פעם בשנה בערך..)
בכל מקרה, נבקש בדיקה כזו.
מודה על תשובתך.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא-
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009הבדיקה נקראת CCT והיא כוללת בדיקת דם לקראטינין ואיסוף שתן 24 שעות לקראטינין.
באותה בדיקת שתן כדאי לבדוק גם חלבון/מיקרואלבומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה...שקד02/06/2009
איזה בדיקה יש לבצע בכלים שאין בהם חומר מונע קרישת דם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקד
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009זה לא תחום התמחותי.
ברוב הבדיקות מוסיפים חמרים כי רוצים למנוע קרישה כדי למצות פלסמה או סרום.
בדיקה כמו זמן קרישה צריכה למשל להתבצע ללא חומרי עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת t.transglutaminaseמיכל ק02/06/2009
תוצאות בבדיקה זו שנערכו בעקבות כאבי בטן חזקים לאורך כשנתיים שבמהלכם גם בוצע ניתוח להוצאת התוספתן ובוצעו בדיקות רבות נוספות, הראו 38.8 וצויינה הערה iga istotype of ttg
אשמח לדעת למה הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר בדיקות דםאפי02/06/2009
הייתי רוצה לדעת מהם הבדיקות הבאות ולמה הם מתייחסות
1. MONOCYTES ברמה גבוהה
2. NEUTROPHILS ברמה נמוכה
3. LYMPHOCYTES ברמה גבוהה
אודה בעד תשובות הרמות הם לא רמות גבוהות או נמוכות כל כך מעל או מתחת לנורמה ב2 או 3 מספרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפי
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009השאלה מאוד כללית, ועל כן גם התשובה כללית.
כל השלושה הם סוגים שונים של כדוריות לבנות, ומספרן האבסולוטי והיחס בינהן משתנה במצבים שונים.
בזיהומים וירליים לעיתים קרובות הלימפוציטים עולים יותר מהנויטרופילים. בזיהומים חיידקיים זה בדרך כלל הפוך. שינויים בספירת הדם יכולים לנבוע מאין ספור סיבות כולל זיהומים, תגובות דלקתיות ואלרגיות, סרטני דם למינהם ועוד ועוד. מתיחסים לבדיקה בהקשר בו נעשתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
אפי04/06/2009באותו זמן שעשיתי את הבדיקות הייתי חולה היה לי סטרידו
האם יש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפי
ד''ר אופיר אביזהר04/06/2009יתכן קשר.
אם הסטיה משמעותית כדאי לבדוק לפחות שבועיים לאחר החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןאורית02/06/2009
שלום רב
אני בן 30.
התזונה שלי אינה מכילה סידן בכמות מספקת.
מהי דעתך בנוגע לתוסף סידן נוזלי או בכדורים ?
קראתי כי זה עלול לגרום לבעיות בכליות.
ראיתי תוסף בו יש בכפית 500 מ"ג סידן, 250 מ"ג מגנזיום, 1 מ"ג בורון ו-400 יחב"ל ויטמין די.
מעבר לסידן, האם הגוף זקוק לשאר המרכיבים והאם הם אינם יכולים להזיק ?
תודה מראש, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2009אני מעדיף להוסיף סידן לתזונה. בעיקר לגברים זה יכול להספיק.
תוספת בכדורים אפשרית. במינון רגיל לאדם בריא זה לא אמור להזיק.
כדאי גם לבדוק רמת ויטמין D בדם. אם יש חוסר צריך להשלים הרבה יותר מ- 400 יחידות ליום.
אני מעדיף השלמות ספציפיות לפי צורך על לקיחת חומרים שלא ברורה הסיבה לטיפול בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה שגרתיע01/06/2009
אני בת 71 ונשלחתי לעבור צילום חזה מכיוון ששנים רבות
לא עברתי בדיקה כזאת.
הממצאים הם:
ללא תסנין תפליט או גודש.
צל הלב לא גדול.
שינויים ברונכיאליים כרוניים סביב שערי הריאות.
סימני ברונכואקטזיות בבסיס ימין .
יש לפנות לרופא המטפל עם תוצאות הפענוח לאפשר המשך טיפול.
אני מבינה מהשורה התחתונה שנמא משהו שדורש טיפול .......
מה חוות דעתך ? האם יש מה לדאוג?
בברכה ע .בת 71* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לע
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2009השינויים יכולים לנבוע מעישון בהווה או בעבר, ויתכן שהשינויים נובעים מסיבה אחרת. צילומים כדאי להשוות לצילומים קודמים. אם זה ממצא חדש כדאי להתייעץ ברופא/ת ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות העצםאנונימית01/06/2009
בת 55, אודה על התייחסותך לתוצאה של בדיקת צפיפות העצם שעשיתי.
צוואר ירך: T= - 2,3
עמוד שדרה: T= - 1,3
בדיקת ויטמין די = 41.
אני נוטלת 5 טיפות ויטמין די ביום, ויטה קל +מינרלים+ברזל פעם ביום, אלטרוקצין בגלל תת פעילות והשימוטו, וליפיטור 10 להורדת כלורסטרול. שאלה נוספת ברשותך: עד שלא קיבלתי ליפיטור כל הזמן לא הייתי מאוזנת בבלוטת התריס, איך שקיבלתי ליפיטור נהייתי מאוזנת. האם יש קשר לליפטור? האם ליפיטור מסדר את התירואיד??. תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2009יש ירידה בצפיפות העצם, יותר בצואר הירך. חשוב לטפל כדי למנוע שבר עתידי בפרק הירך, חלילה.
לא רשמת את היחידות של רמת ויטמין D, אך אם נמוך חשוב לתקן.
לא ידוד שליפיטור משפיע על תפקוד בלוטת התריס, אך תת פעילות בלוטת התריס עלולה לגרום לעליה בכולסטרול, ויתכן ששיפור באיזון הבלוטה הביא לשיפור טוב יותר באיזון הכולסטרול עם הטיפול בליפיטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כתגובה
אנונימית02/06/2009רמת ויטמין די הוא: 41. האם מספיק לקחת 5 טיפות ויטמין די כפי שרופא משפחה כתב לי וכל כמה זמן עלי לחזור על הבדיקה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאמה: - 0,2
אנונימית03/06/2009באמה התוצאה: - 0,2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
ד''ר אופיר אביזהר04/06/20095-6 ליום טיפות זה סביר.
אין תשובה מדעית לשאלת התכיפות. הייתי ממתין מספר חודשים, אולי חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקהשרון31/05/2009
שלום רב ותודה מראש
בן 40 משקל 75 גובה 1.77
בבדיקה אחרונה יצא כולסטרול MG/DL 206
המולגלובין 13.2
יש משהו שעלי לעשות ?
בתודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009לעניין הכולסטרול - חשובה החלוקה לסוגי הכולסטרול - LDL, HDL והטריגליצרידים. תזונה נכונה חשובה תמיד.
המוגלובין 13.2 מעט מטריד - זה מעט נמוך. בדוק בדיקות קודמות שלך. אם יש ירידה מבדיקה קודמת יש מקום לברור. האם תרמת דם בחודש האחרון? האם יש דימום ממקור כל שהוא? (טחורים למשל). אם זה חדש והתשובות הקודמות שליליות הייתי מתחיל בירור ברמות ברזל ו-B12 בדם, ובדיקת דם סמוי בצואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח שתן באיסוף 24 שעותל'31/05/2009
שלום רב
היום קיבלתי תוצאות בדיקת איסוף שתן ואשמח לעזרתך בפיענוח, שכן לא ברור לי
התוצאות הועתקו בדיוק כפי שנשלחו אליי:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
250- mg/24h 104 CALCIUM- URINE 24h
- mg/dl 6.4 CALCIUM- U SAMPLE
1650- 700 mg/24h 1224 CREATININE- U 24h
1
280.0- 20.0 mg/dl 75.1 CREATININE- U SAMPLE
בבדיקה האחרונה מצוין : "הערה 1" אולם בשורה למטה לא מצוין מה הכוונה
אשמח לעזרתך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ל
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009אני לא יודע מדוע נעשתה הבדיקה. כדאי לפנות לנפרולוג או לאנדוקרינולוג בהתאם לסיבה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת 2631/05/2009
10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB
1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT
31.0- 26.0 pg 24.2 MCH
36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC
16.0- 11.0 % 18.1 RDW
97.0- 80.0 fL 79.2 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 9.7 MICRO %
10.0- 0.0 0.8 HYPER%
10.0- 0.0 25.3 HYPO %
10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 127 PLT
13.0- 4.0 fL 11.6 MPV
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
בת 2631/05/2009מה משמעות PLT שנמוך מהנורמה ?! בתקופה האחרונה דווקה היה מעל הנורמה בהרבה (יותר משמונה מאות) ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-CH694
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009את שולחת הרבה בדיקות ולא ברור לי הסדר שלהן. האם יש ירידה נמשכת וחדה בהמוגלובין?
אם יש ירידה חדה של מספר גרמים בהמוגלובין תוך ימים ספורים זו סיבה לפנות בדחיפות למיון, בעיקר אם יש הסטוריה של בעיות בדרכי העיכול. לא ברור לי גם למה נותנים לך עוד ועוד בדיקות ולא מתיחסים לתוצאות - אם אמנם כך.
גם לירידה בתרומבוציטים תתכן משמעות אם זה לא ממצא מקרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 2601/06/2009
את שולחת הרבה בדיקות ולא ברור לי הסדר שלהן. האם יש ירידה נמשכת וחדה בהמוגלובין?
אם יש ירידה חדה של מספר גרמים בהמוגלובין תוך ימים ספורים זו סיבה לפנות בדחיפות למיון, בעיקר אם יש הסטוריה של בעיות בדרכי העיכול. לא ברור לי גם למה נותנים לך עוד ועוד בדיקות ולא מתיחסים לתוצאות - אם אמנם כך.
גם לירידה בתרומבוציטים תתכן משמעות אם זה לא ממצא מקרי.
בהתחלה תודה לך ,
אני חייבת לעשות ס"ד כל יומיים-שלושה(בהמלצת רופא גסטרו וגם כן מהאישפוז) , כי לצערי ההימוגלובין לא יציב , .
הרופא תמיד מתייחס לתוצאות - אל תדאג - תמיד עושה השוואה בי התוצאות - ...
ובקשר לבדיקה האחרונה הוא בקש לעשות ביום שלישי עוד פעם ואז יחליט אם ישלח אותי למיון או לא .
מה המשמעות לירידה ב-PLT ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת ה-26
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2009אני מאמין שהכל תקין, אך אם יש ירידה בתסיות יש לבדוק אם היא אמיתית ונמשכת, ואם כן לערוך ברור. הרמה שציינת לא מאוד נמוכה ולא סביר שגורמת איזו שהיא בעיה כפי שהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטמין B12יניב31/05/2009
שלום
להלן תוצאות בדיקת הדם שלי (אני בן 34)
בחודשים האחרונים אני מרגיש עייפות ותשישות יוצאי דופן. במיוחד קשה לי להתעורר משינת לילה, גם אם הייתה זו שינה של 8-9 שעות.
ביקשתי מהרופא שלי לבצע בדיקות דם ולבדוק את רמת ה B12, כיוון שאני יודע שמחסור בויטמין זה יכול להיות הסיבה לעייפות שאני מרגיש.
שאלתי היא לגבי תוצאת בדיקת הדם שלי עבור B12: למרות שהערך הזה נמצא בתחום הנורמל, האם העובדה שהוא נמצא בתחום הנמוך של הנורמל יכולה להיות קשורה לתשישות שלי.
1 635- 180 pmol/L 269.0 VITAMIN B12
2 5.5- 0.35 mU/L 1.57 TSH
1 120- 30 IU 74 ALK. PHOSPHATASE
37- 3 IU 24 GOT (AST)
41- 3 IU 22 GPT (ALT)
2 1.2- 0 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL
3 1.2- 0.7 mg/dl 1.14 CREATININE
200- 100 mg/dl 148 CHOLESTEROL
150- 30 mg/dl 93 TRIGLYCERIDES
4 - 78 GLOM.FILTR.RATE
80- 35 mg/dl 39 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg/dl 90.4 CHOLESTEROL-LDL calc
100- 70 mg /dL 84 GLUCOSE
10.8- 4.8 K/ul 9.3 WBC
8.1- 4.2 M/ul 5.4 RBC
18- 13 g/dl 15.9 HB
52- 37 % 50.0 HCT
400- 130 K/ul 396 PLT
94- 80 fL 92.5 MCV
31- 27 pg 29.4 MCH
74- 40 60.6 NEUT%
48- 19 % 30.6 LYM%
9- 3.4 % 6.3 MONO%
7- 0 % 1.9 EOS %
1.5- 0 % 0.6 BASO %
8- 1.9 5.7 NEUT.abs
5.2- 0.9 2.9 LYMP.abs
1- 0.16 0.6 MONO.abs
0.8- 0 0.2 EOS.abs
0.2- 0 0.1 BASO abs
1.035- 1.001 ng/ml/hr 1.029 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.7- 4.7 ng/ml/hr 5.0 PH- U STRIP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009הבדיקות תקינות.
עייפות היא אחת התלונות השכיחות, והפחות ספציפיות.
קשה לי להאמין שרמת ה-B12 שלך אחראית לתלונתך. ניתן לקחת תוסף B12 לתקופה קצרה ולראות תוצאה.
כדאי לבדוק גם אם אתה ישן מספיק. האם אתה ישן טוב - האם אתה מתעורר בלילה? האם אתה נוחר? האם יש לך עודף משקל? ניתן לבדוק במרפאת שינה.
גם מצב רוח פחות טוב עלול להשפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי G6PDמירב29/05/2009
שלום
כשבני נולד נאמר לי שיש לו G6PD ושזה בא בד"כ מהאם. לציין, שלא ידעתי שאני נושאת גם את המחלה ומעולם לא סבלתי מתופעות לאחר אכילה של פול. עשיתי בדיקות מעבדה לגילוי המחלה והתוצאות הן: 0.6 מתוך טווח של בין 7 ל- 20.5. האם זה אומר שגם לי יש G6PD? איך ניתן לדעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009התורשה של חוסר G6PD היא רצסיבית על כרומוזום X.
קרוב לודאי שאת לפחות נשאית של הגן למחלה.
כדאי לבדוק עם מי שעוסק בתחום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי 1בת29/05/2009
שלום רב,
תודה על מענה קודם לשאלות. אכן הבהרת לי דברים סתומים.
ועוד שאל הצצה לה.
כמה המינון המתאים לויטמין בי 1 לאלכוהוליסט (שכנראה יש לו חסרים אם כי עדייין לא ידוע).
כמו כן אמרת לי בתשובה אחרת שהמינון הסביר של ויטמין בי 6 לאלכוהוליסט של אידוע מה מצב תפקודי הכבד הוא 50 מ"ג בהנהח שיש חוסר. אז ב"טריבמין" יש 250 מ"ג בי 6, 250 מ"ג בי 12, ו100 מ"ג ויטמין בי 1 - האם אפשר בכל זאת לתת לו את זה בלי שזה יצור בעיה?
לגבי הכבד- הGGT גבוה _240) אבל הרופא וגם פנימאיתש בדקה אמרו שאין סימן לבעיות בתפקוד בקורלציה עם ממצאים אחרים (כולל א.בטן ועוד).
חשבתי בכלל שהו איכול לשתות 2 כדורי טריבמין ביום כי הוא ממש לא מסוגל לעמוד הרבה, נופל, נראה מבולבל. כאילוש ברור שי שכאן בעיה, גם כשהוא לא תחת השפעת האלכוהול.
ושאלה אחרונה - קראתי על תסמונות של חסרים בויטמינים הנ"ל לאלכוהוליסטים, מחלת ברי ברי ועוד אחת שמאופיינת בעייפות הליה מקרטעת בעיה בעיניים ועוד - הכל קיים אצלו (כול פצעים בגוף שיכחה פ הושם). האם מתן ויטמינים כך בבליעה ולא בהזרקה- תועיל או שכדאי לפנות בדחיפות לנויורלוג?
הוא היה אצל נוירולוג לפני חצי שנה שאמר שאין לו דבר, אבל בלי בדיקות ובלי כלום.
השאלה למעשה, האם מתן ויטמינים כך יעילה או שיכול להיותש שי בעיה בספיגה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלבומין
ד''ר אופיר אביזהר29/05/2009אני לא חושב שניתן לטפל בחולה מורכב מרחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
בת30/05/2009אתה צודק.
אני רוצה ללכת לרופא מומחה שיטפל בו מקרוב. רופא המשפחה ממש לא בכיוון של להבין מה עובר על אבי, כולל התאמת ויטמינים ובירור מקיף לבלבול עייפות נפילות ותפקוד כללי ירוד.
האם לדעתך כדאי ללכת לנוירולוג? מאחר ורוב הסימפטומים קשורים להליכה מקרטעת, עייפות, עצבנות וכו'? או לרופא מסוג אחר?
אני פשוט לא יודעת לאן הולכים כשמדובר גם באלכוהוליסט גם קשיש וגם בסימפטומים שונים כאלה.
תודה,
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד''ר אופיר אביזהר01/06/2009אני חושב שרופא משפחה יכול לעסוק במירב הנושאים, והוא יכול להפנות לפי הצורך לגורמים אחרים.
כדאי אולי לשוחח גם עם דיאטנית לגבי תזונה.
רצוי לבדוק גם אפשרויות גמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)