מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כל תקופה מחליפה תרופהנירה22/07/2009
שלום רב
ביתי בת 13 מטופלת בטופמקס 4 חודשים .
כל תקופה מחליפה תרופה מאחר ולא מגיעה לאיזון ונתבקשנו לעשות בדיקות דם עם הטופמקס
אודה לך אם תוכל לומר לי אך הבדיקה
ראיתי שהתוצאות חורגות מהנורמה מה זה אומר.
HDL-CHOLEST. 30.39 MG/DL ( 40.00- 85.00)*(.........)
IRON 40.10 UG/DL ( 50.00- 120.00)*(.........)
NEUTROPHILS % 60.90 % ( 39.00- 59.00) (.........)*
) (..*......)
MPV 13.10 FL ( 6.50- 11.50) (.........)*
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
ד''ר אופיר אביזהר22/07/2009אינני נוירולוג וגם לא רופא ילדים, ואני חושב שאחד מהם יתן לך תשובה יותר אמינה.
בהנחה שאין הבדל בערכי הנורמה בגיל 13 ובבוגר - איני רואה חריגה קשה בערכים ששלחת.
חוסר ברזל קל אינו נדיר בנערות אם כבר יש מחזור. HDL כולסטרול נמוך יכול נובע לעיתים קרובות מעודף משקל ומחוסר פעילות גופנית. אני לא רואה קשר בין הבדיקות האלה ל-TOPAMAX, אך את זה עליך לשאול נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפויארי - בת 2521/07/2009
בוקר טוב ,
מה זאת בדיקת "מיפוי מקל" ?
רופא הימטלוג הפנה אותי לבדיקה זאת כדי לשלול MECKEL DIVERT ... מה זאת אומרת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - "תוצאה חלקית מבדיקות ה
ארי - בת 2521/07/2009שאלה נוספת אם אפשר ,
בבדיקות הדם האחרונה היה לי ערכים קטנים מהנורמה ( על מה זה מצביע ) תודה ,
חלק מהם :
FERRITIN = 2.3
TRANSFERIN = 195
IRON = 6
HGB= 8.7
RDW = 18.6
PLT = 786* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל קא
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2009הדיברטיקול על שם מקל הוא מין כיס, שריד מהתקופה העוברית, שלעיתים (עד 2 אחוזים מהאוכלוסיה) נשאר גם בבוגרים. הכיס הזה מתחבר למעי הדק ולעיתים, די נדירות, יכול לדמם ולהיות סיבה לאנמיה. האבחנה נעשית במיפוי עם חומר איזוטופי (מזריקים איזוטופ של טכנציום ומצלמים את הבטן). יש לך אנמיה משמעותית ואני מניח שזה חלק מחיפוש הסיבה לאנמיה, לאחר שסיבות שכיחות יותר נשללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן צום לפני בדיקת דםא21/07/2009
שלום. שאלתי היא מהו זמן הצום הדרוש לפני ביצוע בדיקת דם רגילה?? האם 7-8 שעות זהו זמן קצר מדי ויכול לשנות מדדים כמו פרופיל השומנים בדם?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל א'
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2009תקופת הצום המקובלת היא 12 שעות לפחות, ואני לא מציע לקצר. אם התוצאה תהיה גבולית או חורגת מהגבול נתהה תמיד אולי זה מהצום הלא מספק. ניתן לשתות מים פשוטים ללא הגבלה - ללא סוכר, ללא חומרי טעם, לא תה ולא קפה ולא חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה ובדיקה
דני אלבז04/08/2009האם אפשר לרוץ 10 ק"מ שעה לפני בדיקת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
ד''ר אופיר אביזהר06/08/2009אני ממליץ לא, זה יכול להשפיע על חלק מהבדיקות כמו CPK, אלרטקוליטים, סוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן מקבלים תוצאות של בדיקותטלי20/07/2009
בדיקות:
renal profile
liver profile* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2009אם מדובר בבדיקות השכיחות - משך הבדיקות הוא שעות ספורות.
בפועל יש לקחת בחשבון שינוי הדם למעבדה, עומס העבודה במעבדה, בדיקות דחופות לעומת לא דחופות ועוד. זה שונה ממקום למקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת נוגדנים?
shiran28/08/2011תוך כמה זמן מקבלים תוצאות בדיקת נוגדנים לחצבת, חזרת ואדמת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת נוגדנים? - תגובה
חורחה אוליבה28/08/2011תלוי לוח העבודה של המעבדה המבצעת ןהכמות הדגימות שהיא מקבלת לבדיקה. רק לדוגמה, אדמת יכול להיות מוכן תוך פחות משבוע, ואחרים אפילו עד חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך האמת היא
shiran29/08/2011שהדבר היחיד שאני יודעת שעשו את הבדיקות בכדי לבדוק אם כמות הנוגדנים מספקת מחיסון MMR שנעשה בילדות, בכדי לבדוק אם יש צורך בחיסון חוזר(לקחו 3 מבחנות).
האם באיזשהו אופן ניתן לבדוק זאת?
אם אני לא טועה שלחו את הדגימות לבית חולים שיבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר תרומת מוח עצמותדינה20/07/2009
שלום, חבר שלי תרם מח עצם היום והוא סובל מחום 37.5 האם זה נורמלי? יש לציין שהחום החל מאתמול בערב והיו מודעים לכך בעת האיסוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2009הוא צריך לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לתינוק בן שנה ושמונהמירב20/07/2009
ביתי ערכה היום (יום ב) בדיקת דם עקב עצירויות ממושכות על פי התוצאות נדמה שישנה חריגה בשני ערכים-האם נכון הדבר?ואם כן מה הממצאים הללו אומרים?
חשוב לציין כי הילדה מתפתחת יפה לפי עקומת הגדילה, צילום הבטן יצא תקין וביום שבת האחרון היא החלימה ממחלה ויראלית
להלן התוצאות:
יחידות תוצאה שם בדיקה
100- 70 mg/dl 71 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 28 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.25 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.5 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 138.9 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 5.10 POTASSIUM
8.0- 5.7 g/dl 7.3 PROTEIN-TOTAL
10.50- 8.50 mg/dl 10.21 CALCIUM
5.2- 3.5 g/dl 4.3 ALBUMIN
7.0- 4.0 mg/dl 5.6 PHOSPHORUS
101- 25 µg/dl 69 IRON
1.2- 0.3 mg/dl 0.3 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.00 mg/dl 0.05 BILIRUBIN-DIRECT
27- 0 U/L 43 GOT (AST)
34- 0 U/L 20 GPT (ALT)
- U/L בעבודה. LDH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהליאת20/07/2009
עשיתי לפני שבוע בדיקות דם למחלת הנשיקה ואלה התוצאות:
CMV IgM 0.4 NEG 0.9-1.1
CMV IgG 0.07 NEG 0.9-1.101
EBV IgG 4.13 POS 0.9001-1.1
EBV IgM 0.38 NEG 0.9-1.1
אשמח אם תוכל להסביר לי את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר אופיר אביזהר21/07/2009גופך מכיר וזוכר את נגיף ה-EBV. כנראה שלא מדובר במחלה עכשוית.
זיהום ב-EBV יכול לא לגרום כלל לסימנים, ועלול לגרום למחלה לא פשוטה. כנראה שעברת זאת בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בבלוטת הטרסליזה20/07/2009
שלום!
אני בת 29
ילדתי את בתי השנייה לפני 5 חודשים והדיין מניקה . ליפני חודש התחלתי להרגיש כעבי ראש ,רעד והרגשת לחץ פנימי ודופק בין 120 ל130. עשיתי בדיקות דם :
TSH גדול מ- 0.03
T3-FREE 18.3
T4-FREE 83.2
ESR 19
THYROGLOBULIN Ab 49.40
ANTI THYROID PEROXID 1562.00
אחרי זה היפנו אותי לניפוח בלוטה והתוצאה הבלוטה מדוכת.
אנדוקרינולוג אמר שזה יעבור לבד ולא דורש שום תיפול רק מנוחה.
אני לא מרגישה טוב ומאוד מודאגת .
האים זה מצב שעובר מעצמו ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזה
ד''ר אופיר אביזהר20/07/2009שאלה זו יש להפנות לאנדוקרינולוג, וזה לא אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - אנמיהאני17/07/2009
שלום. אני צימחונית כבר שנים (בת 30) ומידי פעם עושה בדיקות דם ומשלימה את החסר. עשיתי השבוע שוב בדיקות דם מכיוון שהחלו לי סחרחורות וחולשה. הפריטין שלי יצא 4, בי12 יצא 216.
הרופאת משפחה התקשרה ואמרה לי להתחיל לקחת ברזל ובי 12 למשך חודשיים ולחזור על הבדיקות. העניין הוא שהיא לא התייחסה לעוד תוצאות אחרות כמו שכדוריות הדם הלבנות שלי נמוכות - 3.6 . MCV יצא 79. MCH יצא 25. MCHC יצא 31.6. NEUT יצא 1.7. כל שאר הערכים היו בגדר הנורמה. (הערכים שציינתי פה היו אלה שמתחת לנורמה - לא בטוחה אם צריכה לרשום את כל השאר...)
מה אומרים המספרים הנ"ל והאם יש צורך לבצע עוד בדיקות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר19/07/2009אני חושב שהמלצות הרופאה סבירות בהחלט. גם שאר הבדיקות תומכות בחוסר ברזל, שבנשים צעירות נובע לרוב מהמחזור החודשי. גם רמת ויטמין B12 בחלק הנמוך של הנורמה. טיפול ומעקב הוא דרך סבירה וטובה להמשיך.
הכדוריות הלבנות נמוכות מעט. לא ציינת את הדיפרנציאל (החלוקה לסוגי תאים לבנים) ואני מניח כי זה תקין. כדאי להשוות לבדיקות קודמות, וגם כאן מעקב סביר בתור התחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינותאיילה16/07/2009
שלום
בעקבות תשובה חיובית אחת מתוך שלוש לדם סמוי בצואה עשיתי גם בדיקות דם ושתן בדיקות השתן אינן תקינות ואשמח לקבל תשובה האם יש קשר בין התוצאות של השתן והצואה ואם לא מה זה יכול להיות אני מצרפת את כל התוצאות המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
10 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.8 *
4.88 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | (
11.7 *
13.8 )
16
|
Hematocrit | % | (
35 *
42.5 )
47
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
79 *
87 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
27 *
28.3 )
34
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
31 *
32.5 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
13.2 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
243 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
9.6 )
12.9
|
Neutrophils % | % | (
40 *
58.8 )
75
|
Lymphocytes % | % | (
22 *
30.4 )
44
|
Monocytes % | % | (
3 *
5.9 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
4.5 )
6
|
Basophils % | % | (
0 *
0.4 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
5.88 )
7.7
|
Lymphocytes # | # | (
1 *
3.04 )
4.8
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.59 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.45 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0.04 )
0.2
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | (
0 *
10 )
30
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|
Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
|
Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
50
מאוד מודאגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
ד''ר אופיר אביזהר19/07/2009קשה לי להגיב כי אני אפילו לא יודע בת כמה את, ואם יש מחזור סדיר.
עקרונית - דם סמוי בצואה מחייב ברור של דרכי העיכול, בעיקר בנשים מגיל 40 ומעלה או בנשים ללא מחזור סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאורלי16/07/2009
לאחר תקופה ארוכה של שיעול עם ליחה וקוצר נשימה ונסיונות בסוגי אנטיביוטיקה {צפורל,דוקסילין,אוגמנטין, זינט} עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות חוץ מ:
eGFR מתאריך 15/07/2009
60 ml/min/1.73m²-מ לודג
Eosinophils % 11.2
Eosinophils #0.67
PH (U) | | (
5 *
5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | (
0 *
30 )
30
|
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
|
Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
|
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
|
שתן- מיקרוסקופיה
Mucous (U) | | ++
|
Urate (Crystals) | | +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
ד''ר אופיר אביזהר19/07/2009הבדיקות ששלחת תקינות למעט האאוזינופילים שמעט מוגברים. זה עדיין לא עושה אבחנה אך זה אולי מצביע על מרכיב אלרגי.
אם השיעול לא חולף אולי כדאי לעשות בירור נוסף כמו צילום חזה או בדיקת תפקודי הנשימה. פני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאביטל16/07/2009
שלום רב, אתמול אחה"צ הייתי בבית החולים כרמל בחיפה בשל כאבי בטן,
את הבדיקות הנחוצות ולא נמצא דבר והעניין לא ממש רלוונטי לשאלה.
ערכו לי בדיקות דם והרופא במחלקה אמר לי שהבדיקות מסמלות את 'סמל הבריאות'.
בדקתי את התוצאות של הבדיקה לפי ערכי הנורמה, והליאוקוציטים והלימפוציטים
נמצאים בטווח הנורמה. (ליאוקוציטים 64%, לימפוציטים 27%).
לעומת זאת, כמות תאי הדם הלבנים שלי נראתה כמעל הנורמה - 12,500.
האם זה הגיוני אם שיכול להיות שחלה טעות כשהרופא העתיק את התוצאות?
האם זה מרמז על דלקת? כי בזמן האחרון יש לי כאבים חולפים ורנדומליים בגרון..
אודה לך מאוד אם תענה,
אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל
ד''ר אופיר אביזהר16/07/2009אבחנה רפואית נעשית על סמך סך הנתונים - תלונות הנבדק, ההסטוריה שלו, הבדיקה הגופנית ושאר הבדיקות, ולא על פי מספר בודד זה או אחר. הסטיה בכדוריות הלבנות לא גדולה, והדיפרנציאל כאמור תקין. זה לא אומר הרבה לכאן או לכאן. זה לא אופייני לקטסטרופה בבטן.
אם יש כאב בטן - הבדיקה הידנית של הבטן חשובה, בדיקת שתו כללית, עמילאז בדם, בנשים - גינקולוג, ולפי גיל לשקול בדיקות נוספות.
אני חושב שאת צריכה לעקוב ולראות שכאב הבטן חלף, ולהיות במעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםכחלון מזל15/07/2009
אני לוקחת שלושה חודשים כדורי ברזל, ואין שיפור בתוצאות בדיקת הדם.
HB=11.7
FERRI בדיקה ממוחשבת של קולונוסקופיה ורטואלית, הבדיקה תקינה.
יש לי שרירן ברחם בגודל 70*76מ"מ R.I=תקין.רופא נשים אמר לי שהשרירן בגודל שיש לי לא מצדיק את החוסר ברזל.
רציתי לדעת איזה בדיקות אני צריכה כדי לדעת מדוע הדם נמוך?
ואיזה טיפול אני צריכה כדי לעלות את הדם.
הערה:אני כל הזמן עיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למזל
ד''ר אופיר אביזהר16/07/2009לא ניתן לעשות אבחנות מרחוק.
לאנמיה , אם קיימת, יכולות להיות סיבות רבות, ורופא משפחה צריך לבדוק.
קשה לי להאמין שהמוגלובין 11.8 הוא הגורם לעייפות.
אני באופן אישי מעדיף קולונוסקופיה על הדמיית CT של המעי הגס - ללא קרינה ויותר מדויק לפוליפים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ca-Calcium (B)ליאת15/07/2009
שלום,
בבדיקת דם Ca-Calcium (B)שביצעתי יצא לי הערך 11.2.
רצתי לדעת האם העובדה שסיימתיטיפול במוקסיפן כיומיים לפני וזה שצמתי 10 שעות לפני הבדיקה ולא 12 עשויה להשפיע על התוצאה?
והאם יש סיבה לדאגה והתוצאה מצביעה על מחלה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת תגובה
ליאת15/07/2009למקרה שהמידע רלוונטי אני בת 25סובלת כמה שנים מעליה של תפקודי כבד ללא אבחנה
נמצאת במעקב
בביופסיית כבד ומח עצם שביצעתי הכל יצא תקין מלבד זה בריאה בד"כ ולא סובלת מבעיות תיפקוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
ד''ר אופיר אביזהר16/07/2009יתר סידן בדם מחייב בירור.
הסיבה השכיחה - פעילות יתר של בלוטת הפאראתירואיד.
בדיקת אנדוקרינולוג. בדיקת PTH בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטריטים בשתןא15/07/2009
שלום רב
אתמול עשיתי בדיקת שתן (לא דרך קופ"ח אלא דרך מכון פרטי שעוסק בניקוי רעליםותזונה) בבדיקת השתן נראה כי כמות הניטריטים היא 13 ונאמר לי כי זה מעיד על עומס רעלים בכבד.
מה דעתך?
האם זה גם אומר שיש לי בהכרח דלקת בדרכי השתן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אופיר אביזהר16/07/2009ניטריטים הם תוצר פרוק של ניטראטים הבאים לשתן מהתזונה , ע"י חיידקים, ולפיכך נוכחות ניטריט בשתן מהווה מדד עקיף לזיהום חיידקי בשתן, ןמשמעותי בעיקר אם יש סימפטומים או עדות לכדוריות דם לבנות בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)