מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגאנונימי11/07/2009
עשיתי בערך לפני 3 שבועות בדיקת דם ויצא לי שהfe iron הוא 162 שהוא כמובן גבוה מידי, נבדקתי שוב אתמול ויצא לי שfe iron הוא 264 ועכשיו אני כבר מודאג, זה יכול להיות מסוכן? אולי זה בגלל שהייתי צריך לצום 12 שעות בגלל שעשיתי גם בדיקות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2009איני יודע עליך דבר. לא על משפחתך. רופא המשפחה שמכיר אותך צריך להגיב.
אם הכל תקין הייתי מסתפק במעקב ובהמנעות מתכשירים המכילים ברזל.
צריל לראות גם רמות טרנספרין ופריטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בערכי הטריגליצרידיםתמר11/07/2009
לפני חצי שנה ערך הטריגליצרידים שלי היה 136. פתאום עלו ל-196. מה יכולה להיות סיבת העליה ? דוקא הכולסטרול הכללי ירד מעט בתקופה זו וכל יתר הערכים תקינים. אני בת 55.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2009הטריגליצרידים די ניידים ברמתם, ומושפעים מתזונה ומשקל. גם המדידה הגבוהה לא מחייבת טיפול תרופתי. שמרי על תזונה ללא הרבה פחמימות פשוטות ושמרי על משקל גוף תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה.מאיה10/07/2009
עברתי מספר בדיקות דם ואחת מהבדיקות LAC-SCT יצאה מחוץ לסוגריים עם ערכים של 1.62 שזה גבוה מהנורמה. מה זה אומר? מה בודקת בדיקה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2009הבדיקה לא מוכרת לי.
נדמה לי שהיא חלק מבדיקות קרישה וכדאי לשאול המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D בבדיקת דם יצאגילי10/07/2009
20 mg הרופא שלי אמר שזה בסדר ןאין צורך בתוסף,,שזה יוצר אבנים במעבדה אמרו לי שזה נמוך ,כיצד לנהוג????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2009ויטמין D נמדד ביחידות של משקל לנפח. בדרך כלל ng/ml. בדקי שוב את הרמה בדם ואת היחידות ואם את רוצה - שלחי לי שוב.
באופן כללי אני לא מטפל בך ולכן גם אם דעתי תהיה שרצוי לטפל - זה צריך להיות נדון בינך לבין הרופא/ה שלך.
בדרך כלל, בייחוד בויטמין D, יש בטופס התשובה התייחסות לערכי הנורמה וערכי החריגה.
דרך אגב - ויטמין D אינו נצרך למיטב ידיעתי במרשם, וניתן לרכוש טיפות ויטמין D בפארמים השונים. אני חושב שמוטב לעשות זאת בתאום עם רופא/ת המשפחה ובמעקבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר אופיר הערך שלי
גילי12/07/200920 ng/ml hypovitaminosis 10-32 ng/ml- ,usv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילי
ד''ר אופיר אביזהר14/07/2009הערך אכן נמוך למדי.
כדאי להשלים. יש טיפות של ויטמין D שנספגות טוב יותר מכדורים, אם כי זה פחות נוח.
פני לרופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדורי09/07/2009
שלום, ביצעתי בדיקה Hepatitis B Surface Ab והתוצאה היתה גדול מ-100 ml/mlu.
מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורי
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2009זה אומר שיש נוגדנים לנגיף הכבד מסוג B.
חשוב - מה ה- Hepatitis B Ag, והאם חוסנת בעבר כנגד דלקת כבד מסוג B.
חשוב גם מה תפקודי הכבד.
כל השאר - הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותאיריס09/07/2009
שלום.
עיזרו לי להבין את הבדיקות האלה:
ESTRADIOL (E-2) - 242 pmo/L
FSH - 13.6 IU/L
LH - 9.6 IU/L
לפני חדשיים (בדומה לכל השנה שקדמה):
ESTRADIOL (E-2) - 122 pmo/L
FSH - 105 IU/L
LH - 45.8 I/L
כמו כן עלי לציין: אינני בהריון. לא הייתי במחזור בזמן ביצוע הבדיקות, יש פרולקטין גבוה בשל בלוטת היפופיזה מוגדלת מעט.
מה הדבר אומר?
ואיזה מהם מתאים לפרופיל של גיל מעבר? (אני בת 45)
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר12/07/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקות דם לקרישת דם ותפקודי בלוטת התריסליבי09/07/2009
אני צריכה לעשות בדיקות דם:
קרישת דם, ספירת דם ותפקודי בלוטת הטריס
האם צריך צום לפני בדיקות אלו? ואם כן - כמה זמן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליבי
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009עקרונית - לבדיקות שתארת לא צריך צום.
עצתי - אם אין לך סיבה ספציפית שאסור לך לצום הייתי כן שומר על 12 שעות צום: בדרך כלל בודקים גם כימיה עם הבדיקות האלה וזה מצריך צום. יתכן גם שירצו בדיקות אחרות וחבל שתצטרכי לשוב פעם נוספת. בדרך כלל עושים את הבדיקות בבוקר כך שרוב הצום עובר בשינה. מותר גם לשתות מים פשוטים ללא הגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
שלומית28/04/2010אני בשבוע ה26 להריוני צריכה לעשות ספירת דם.קרישת דם וכימייה האם צריך לצום וכמה זמן לפני הצום עליי לצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיעל08/07/2009
האם בדיקת דם יכולה להראות אם הייתי בהריון ועברתי הפלה טבעית ( רק טבעית ) והאם עישנתי בעבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009לגבי העישון - תלוי מה זה בעבר.
אם זה לפני שעות - כן.
אם זה לפני שנה - לידיעתי לא.
לגבי הריון והפלות - שאלי גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת איסוף שתן ???rain07/07/2009
שלום קיבלתי תוצאות של איסוף שתן של CORTISOL-U FREE 24h
התוצאה היא: 221.7
כמו כן גם כתוב ליCORTISOL-U FREE SAMP והתוצאה היא: 71.5
וגם כתוב שהנורמה שונתה לגבי התוצאות הראשונות.
מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר?
בתודה מראש
יהלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילה להיות קצת היסטרית ...
rain08/07/2009מישהו יכול בבקשה לענות לי , אני מתחילה קצת להילחץ ...
הרופא שלי לא מוכן להגיד לי כלום בטלפון רק פנים מול פנים , לא יודעת מה לעשות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו אז תחזרי לרופא שלך !!
שירה08/07/2009גם ככה הוא צריך לטפל בך ולא הרופא בפורום.
הרופא פה לא עובד בשבילך, הוא עונה לשאלות בהתנדבות ועל כך מגיעה לו תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
rain08/07/2009לא זכור לי שביקשתי את תגובתך ...
ביקשתי עצת רופא אז אם את לא רופאה אין שום סיבה שתתייחסי להודעות שלי , תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
שירה09/07/2009את באמת היסטרית...
זה לא פורום פרטי שלך, זכותי להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואל/ת
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009בהעדר פרטים נוספים איני יכול להשיב. התשובה הראויה לך צריכה להיות מאנדוקרינולוג שמכיר הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בכל מקרה !
rain10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםטלי07/07/2009
שלום,
בני בן 4 . מכיוון שלאחרונה חלה ירידה משמעותית באכילה שלו , פניתי לרופא והוא הפנה אותי לבדיקות.
תוצאות הבדיקות הראו: כולסטרול HDL 38.12, וLDL 110.9
רציתי לדעת מה זה אומר.
הרופא ביקש לחזור שוב על הבדיקות
תודה
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאיבחון מחלת הנשיקהגיל07/07/2009
עשיתי בדיקות דם לאיבחון מחלת הנשיקה, אלו התוצאות:
EBV VCA IgM > 160 Positive
EBV VCA_Ig GPositive 60
האם זה אומר שאכן חליתי במחלה זו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009סביר להניח שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשירה07/07/2009
שלום רב בבדיקה שגרתית שעשיתי התגלה כי יש לי מחסור בויטמין די. נשלחתי לבצע בדיקות נוספות שמהן עלה כי:
K - 4.2
NA - 136
CA - 9.6
PHOSPHORE- 4.1
ALBUMIN - 4.2
הנתרן הינו בגבול התחתון של הסקלה. מה זה בעצם אומר ? לאכול יותר מלח ?
איני אוכלת מספיק מוצרי חלב ומזון המכיל סידן. בדיקת הסידן הינה תקינה - האם ניתן להסיק מכך שמשק הסידן בדמי תקין ?
TSH - 0.92
FREE THYROXINE - 12.7
TRIIODOTHYRONINE FREE FT3 - 4.18
PTH INTACT - 14
כל הבדיקות בגבול התחתון של הסקלה.
מהי משמעותן בנוגע לתפקוד התירואיד ?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009גם החלק התחתון של הנורמה זה בנורמה.
חוסר ויטמין D מצריך לדעתי להשלימו. ובעיקר לנשים כמות סידן מספקת, בעיקרון 1.2 גרם ליום, חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לך על הסבר לגבי משמעות בדיקהגליה07/07/2009
בבדיקות שם שערכתי היום נמצא כי
eGFR
גדול מ-
60ml/min/1.73m²
מה זה אומר בבקשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא תוצאת הבדיקה
שולי07/07/2009תסתכלי למטה בשאלה שלי לד"ר, יצא לי אותה תשובה כמו שלך וזאת לא תוצאת הבדיקה, תקראי מה שהד"ר ענה לי.
מתכוונת לתוצאה הבלתי מובנת של ה-EGFR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לאיסוף שתןשולי07/07/2009
שוב שלום לך ד"ר יקר,
קראתי כאן למטה , שאיסוף שתן (שנראה לי שזאת תהיה הבדיקה הבאה שאעשה בשבוע הבא)
צריך להיות ככה,
שתן ראשון במחזור 24 השעות, לאסלה, ולאחר מכן כל שתן הוא למיכל עד להשלמת 24 שעות.
אם אני טועה אנא תקן אותי ,
סליחה על קשיי ההבנה שלי..
תודה, שולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי
ד''ר אופיר אביזהר09/07/2009הבנת נכון.
בסיום 24 שעות - כל השתן שבשלפוחית למיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתורה רבה לך!!
שולי09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TSH 6.8 ו-EGFRשולי07/07/2009
שלום רב,
אודה לבאור על תוצאת ה-TSH שיצאה באדום מפחיד על דף תוצאות הבדיקה שלי,
וזאת התוצאה של ה- EGFR כתוב "לחץ לתוצאות" ואני לוחצת ויוצא לי ככה- גדול מ- 60 ml/min/1.73m²-
האם התפקוד הכלייתי שלי לוקה בחסר? האם בלוטת התריס שלי על סף קריסה? האם ימי ספורים???
אודה למענה.
(בת 53 , מלבד סוכרת המתאזנת על ידי מעט אינסולין , 10 יח' לנטוס ביום +נובונורם קטן ביום,
מלבד זה בריאה נפשית ופיזית)
תודות לרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי
ד''ר אופיר אביזהר07/07/2009ה-TSH מעט גבוה, דבר שיכול להעיד על תפקוד פחות של בלוטת התריס. ברמות כאלה לא תמיד מטפלים, אך אם צריך - הטיפול פשוט וקל ולא מסובך - החזר ההורמון שחסר בכדור. כדאי שתתייעצי באנדוקרינולוג.
eGFR זה בכלל לא בדיקה, אלה הערכה, חישוב מתמטי, של התפקוד הכלייתי על פי גיל, מין ורמת קראטינין בדם. גדול מ-60 נוהג לציין שההערכה היא שהתפקוד תקין.
אם יש סוכרת חשוב לודא ש-HbA1c בדם סביב 7%. שלחץ הדם תקין, ורמת הכולסטרול "הרע" מתחת 100 מ"ג%. חשוב לערוך מידי שנה איסוף שתן 24 שעות למיקרואלבומין, ובדיקת רופא עיניים כל חצי שנה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
שולי07/07/2009ד"ר אביזהר תודה לך,
בשבוע הבא יש לי פגישה עם הרופאת סוכרת שלי שהבדיקות הללו בוצעו לפי דרישתה,
רק רציתי לעת עתה להבין "מי נגד מי" ובהחלט עזרת לי להבין את משמעות התוצאות.
חוץ מזה אני יודעת שיש לי בעיה עם בלוטת התריס מימים ימימה, ותופעות הלוואי בגין תת פעילותה ניכרים בי, אי אפשר לפספס, אולי היא תמליץ על תחילת טיפול תרופתי.
אני מודה לך, תבורך.
שולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)