מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותטל29/03/2014
היי בנות
קיבלתי תוצאות של בדיקות באינטרנט ואני לא כל כך מבינה מזה משהו..
אשמח לעזרה :)
מה זה אומר hcg 3 iu\l =negative
hcg 25 iu\l = positive
ובצד רשום לי מספר- 0.5
אשמח שתענו לי בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון30/03/2014שלום טל,
זו בדיקת הריון, אם התוצאה שלך היא 0.5 זה אומר שאת לא בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בהריון דחוףאסנת28/03/2014
חייבת לדעת אם תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בהריון דחוף - תגובה
יעל אבנון28/03/2014שלום אסנת,
הבדיקה תקינה, היא מראה שיש לך נוגדנים נגד מחלת הנשיקה הנגרמת מנגיף ה- CMV ולכן אין סיכון להריון. את מחוסנת נגד אדמת וכל שאר הבדיקות שליליות. הכל בסדר!
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםשיר27/03/2014
אם בתוצאות של הבדיקת דם יצא לי
HEMOLYTIC 8
ICTERIC 8
LIPEMIC 8
מזה אומר ? זה גבוה מהנורמה צריך לקבוע תור לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון27/03/2014שלום שיר,
אלו בדיקות שקשורות למצבי צהבת, דם שומני ובעיות טכניות שקשורות להתמוססות תאים אדומים. אין לבדיקות אלו משמעות רבה ללא הצלבת מידע עם ערכים נוספים בדם- בילירובין, המוגלובין, טריגליצרידים וכולסטרול.
במידה והבדיקות שציינתי תקינות, הכל בסדר.
לגבי טווח הנורמה של הבדיקות, זה תלוי במעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםשירה27/03/2014
בת 23 משתדלת לאכול אוכל שלא עתיר בכולסטרול, יצא לי בבדיקת דם כולסטרול 221 שהטווח בין 120-200, אשמח לדעת מה זה אומר. (אם יש קשר אני נוטלת גלולות מסוג פמינט).
בנוסף יצאו לי חריגות נוספות:
HEMOGLOBIN 11.90 G/DL ( 12.00- 16.00)*(.........)
HEMATOCRIT 34.50 % ( 35.00- 45.00)*(.........)
RBC 3.83 MU/L ( 3.90- 5.40)*(.........)
האם זה מעיד על אנמיה, ומה מומלץ לי לעשות?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון27/03/2014שלום שירה,
כדי לאבחן את מצב הכולסטרול צריך לראות פרופיל שומנים מלא- LDL, HDL, טריגליצרידים.
גלולות בהחלט עשויות להעלות את רמת כולסטרול בדם אצל חלק מהנשים.
בנוסף לכך יש לך אנמיה וצריך לאבחן ממה היא נובעת, את זה ניתן לעשות ע"י הסתכלות על בדיקת דם מקיפה ולערוך לך תשאול בריאותי מקיף הכולל שאלות לגבי תזונה ואורח חיים. אני מציעה לך לפנות לנטורופת/ית לצורך אבחון וקבלת טיפול טבעי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ברזל ironאזרח26/03/2014
אני בן 51, בבדיקה מהיום ערך ה iron הוא 59.1
בבדיקה מיום 22.5.13 היה 93.8
בבדיקה מיום 11.2.13 היה 125.1
בבדיקה מיום 26.1.12 היה 126.6
מה משמעות הירידה בבדיקות האמורות והאם אני צריך לעבור בירור ו/או בדיקות נוספות?
עבור תשובתכם, אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ברזל iron - תגובה
יעל אבנון27/03/2014שלום רב,
רמת ברזל נמוכה עשויה להיגרם עקב איבוד דם, בעיות ספיגה במערכת העיכול, מחלות כרוניות, תזונה לא נכונה, שימוש בתרופות ועוד.
בהחלט יש מקום לבצע בדיקה לדם סמוי בצואה ולהמשיך בירור עם הרופא.
ראשית יש למצוא את הסיבה לירידה בברזל ורק לאחר מכן לקבל טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאות בדיקות דםמור26/03/2014
שלום, מעוניינת לברר משמעות תוצאות בדיקת דם:
dna ad conf - borderline
ana pattern - homogenous
ana titer pos 1:320
אגב אני בת 46, לא מעשנת, חולת אמפיזמה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/03/2014שלום מור,
אלו בדיקות הבודקות נוכחות נוגדנים כנגד גרעין התא.
התוצאות גבוליות אך ניראה שיש נטיה למצב אוטואימוני- בו הגוף תוקף את הרקמות של עצמו. יכול להיות שתוצאה זו קשורה לאמפיזמה אך לא בטוח.
ניתן להמשיך בירור בנוגע למחלות אוטואימוניות אצל הרופא ולנסות לאבחן את המצב במדויק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקציטים בדם.בבקשה מענה דחוף !!!שילת25/03/2014
ערב טוב!
בבדיקות שגרתיות לפני טיפולי הפריה, ממה שקיבלתי עד כה הכל בגבול הנורמל. חריגה אחת והיא של הכדוריות הלבנות בדם. הגבול הינו 4.5-11, כאשר אצלי הוא 3.5. כאשר נכנסתי להסבר על הערך ,נכתב כאזר הערכים הינם נמוכים מעיד על מחלות זיהומיות ואפילו איידס.ב12 השנה האחרות ביצעתי מס' פעמים בדיקות, הערכים של בד' זו תמיד נמוכים.אמנם לא חריג מהגבול.אך נמוך.בת 39, בריאה, מבועתת כולי עד לרמת הרעד.אנא מענה.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון26/03/2014שלום שילת,
רמה נמוכה של תאים לבנים נמצאית באופן טבעי אצל אנשים בעלי עור כהה, אצל אנשים הנוטלים תרופות, בזמני מחסור בחלבונים, בויטמין B12 או חומצה פולית ובמצבים של בעיות יצור במוח העצם. אין צורך להיבהל, פני לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר ס.דםקרן25/03/2014
שלום רב,
ביצעתי היום ספירת דם
להלן התוצאות:
WBC 4.3
RBC 4.5
Neutrophils % 50
Lymphocytes % 38.6
Monocytes % 7.5
Neutrophils # 2.13
Lymphocytes # 1.65
Monocytes # 0.32
Eosinophils # 0.16
Basophils # 0.01
אני מעט לחוצה מהתוצאה של כדורי הדם הלבנים (הטווח 4.5-11) שחורג מעט למטה
אשמח לקבל הסבר לגבי הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר ס.דם - תגובה
יעל אבנון26/03/2014שלום קרן,
הבדיקה תקינה, רמת כדוריות הדם הלבנות מעט נמוכה.
זה יכול להיגרם ממספר סיבות- מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, שימוש בתרופות, בקרב בעלי עור ככה הרמה נמוכה באופן טבעי.
בכל מקרה, זה לא ערך מדאיג, המשיכי לעקוב בבדיקות הבאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם LDH 516אסתר גניש25/03/2014
הנני בת 68 סובלת מאוסטאופורוזיס שבר דחוס חוליה T11. בבדיקות דם התוצאה הנ״ל . מקבלת פרוליה 60. אחת ל6 חודשים. עד לאחרונה אקטונל .
שאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין.
תודה על תשובה בהקדם.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם LDH 516 - תגובה
יעל אבנון25/03/2014שלום אסתר,
אנזים LDH עולה במצבים שונים כגון- פגיעה בשרירים, בעיות בכבד, מצבי אנמיה שונים, בעיות בכדוריות הדם האדומות, בעיה בכליות או בריאות.
במידה ועשית פעילות גופנית בימים שלפני הבדיקה זה גם עשוי להשפיע על התוצאה.
יכול להיות שהתרופות שאת מקבלת משפיעות על פעילות אחד מהאיברים בהם נמצא האנזים ומכאן העליה.
בכל מקרה כדאי להמשיך אבחון עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מבחנותמתן24/03/2014
שלום אני מדרש לבצע בדיקת ביוכימיה מלאה אפשר הסבר ופירוט האם עלי להיות בצום וכמה מבחנות זה יוצא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מבחנות - תגובה
יעל אבנון25/03/2014שלום מתן,
נדרש צום של 12 שעות, ניתן לשתות מים.
כשמדובר בבדיקות מקיפות בדרך כלל ממלאים 4-6 מבחנות.
זה מאוד תלוי ברשימת הבדיקות שקיבלת ולא ניתן לדעת במדויק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם גיל שנהאמא24/03/2014
שלום רב, בתוצאות של ספירת הדם של הבת שלי יש כמה תוצאות מעל ומתחת לנורמה : Neut -19.1 Lym-74.2 Lymp .abc-11.4 ברצוני לדעת האם זה תקין תודה מראש ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם גיל שנה - תגובה
יעל אבנון25/03/2014שלום רב,
רמת הכדוריות הלבנות גבוהה, זה יכול להעיד על זיהום כלשהו.
בתינוקות עד גיל שנתיים רמת הלימפוציטים עשויה להיות גבוהה - כפי שניראה בבדיקה של בתך. הלימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בוירוסים.
במידה והיא לא סובלת משום תסמין, אז אין בעיה.
בכל מקרה כדאי לקחת אותה לבדיקה שגרתית אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקותרויטל23/03/2014
היי
נשלחתי לבדיקות דם בהמשך לבדיקות דם
שהראו בעיה בקרישה (אם אינני טועה
בדיקת לופוס)
אשמח אם תוכלי לסייע לי בפענוח תוצאות המצ״ב
נ.ב
hypercoagulation summary נמצא חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקות - תגובה
יעל אבנון24/03/2014שלום רויטל,
יכול להיות כי מדובר בתסמונת APS, בה נוצרים קרישי דם עורקיים או ורידיים ברמה מוגברת. מדובר בנוגדנים אוטואימוניים (עצמיים) שפועלים נגד פוספוליפידים שקשורים לקרישת הדם בגוף. תסמונת זו יכולה להיות חלק ממחלת הלופוס אך לא בהרכח.
הטיפול הוא ע"י תרופות לדילול דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPori20/03/2014
שלום וברכה
קראתי על כך שבדיקת CRP בדם נותנת אינדיקציה לסיכון של מלות כלי דם ולב גם אם זה בנורמה של המעבדה בקופות החולים:
(סיכון נמוך למחלות לב וכלי דם: 2-0 מ"ג לליטר. סיכון בינוני למחלות לב וכלי דם: 3-2 מ"ג לליטר. סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם: 5-3 מ"ג לליטר. דלקת פעילה: מעל 5 מ"ג לליטר.)
בבדיקת הדם אצלי התוצאות:
(CRP 3.80 MG/L ( 0.00- 5.00) (......*..)
בבדיקה קודמת התוצאה היתה 4.
עד לפני כשנה וחצי הערכים שהיו לי היו בסביבות 1 או נמוך מכך.
כיום אני בן 39
האם זה נכון שזה מעיד על סיכון עתידי כלשהו?
האם נדרש לעשות משהו בקשר לזה?
מה הדרך להוריד את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP - תגובה
יעל אבנון21/03/2014שלום אורי,
בהחלט יש קשר בין רמות CRP לסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.
אך המדד הזה לא מספיק על מנת לקבוע את הסיכון.
צריך לבצע בדיקת פרופיל שומנים ולבדוק מה מצב הכולסטרול והטריגליצרידים בדם.
בנוסף לכך כדאי לבדוק מנגנוני קרישה.
בכל מקרה, כדי להוריד רמות CRP צריך לאמץ תזונה אנטי דלקתית ולגשת לנטורופת שיתאים תוספי תזונה לצורך העניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן לגילוי MYOGLOBINירון20/03/2014
כמה זמן לוקח לקבל תוצאות בדיקת שתן לגילוי MYOGLOBIN ? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן לגילוי MYOGLOBIN - תגובה
יעל אבנון20/03/2014שלום ירון, זה תלוי במעבדה, אין באפשרותי לדעת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - free kapa - האם גבוה מדי?כוכבה19/03/2014
13:42kapa free light ch. - 20.90
lambda free light ch - 17.20
free kapa / free lamb - 1.22
igm - 330
igG - 1200
igA - 129
microalbumin-u samp - 5.10
creatinine-u sample - 79.0
microalbomin creat - 6.46
free kapa - האם גבוה מדי?
igm - גבוה??
בבקשה תגובתך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון19/03/2014שלום כוכבה,
לא רשמת את שיטת המדידה וערכי הנורמה של המעבדה.
לגבי Free Kappa עד 19 mg/L נחשב תקין.
לגבי IgM - אלו נוגדנים שעולים בזמן מחלה זיהומית, אי אפשר לאבחן לפי הבדיקה הזו לבד.
המשיכי בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)