מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותz05/03/2014
C.R.P
0.5 mg/dl :קטן מ
המטולוגיה-כללי
ESR 1 hour
4 - תוצאה
כימיה בדם
Amylase (B)
119 - תוצאה
Lipase
57.2-תוצאה
האם תוכלי לפענח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון05/03/2014בדיקות CRP ו- ESR בודקות דלקת ושתיהן תקינות.
עמילאז וליפאז הם אנזימי לבלב ושניהם תקינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - שתהיי בריאה
z06/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי05/03/2014
יש לי שאלה קטנה הייתי אמורה לתת בדיקת שתן נתנו לי מבחנה גדולה ועוד מבחנה צרה שאותה אמרו לי להכניס לתוך הגדולה. בלי כוונה הכנסתי את הצרה לתוך השתן של הגדולה זה משפיע על משהו? משבש? כי היה כתוב שאסור לפתוח את החור שם ויש שם חור אחר להכניס שלא נוגע בשתן של המבחנה הגדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון05/03/2014שלום לך, זה לא נשמע תקין, תבררי עם האחות ליתר בטחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותz05/03/2014
נולוגיה
C.R.P
0.5 mg/dl :קטן מ
המטולוגיה-כללי
ESR 1 hour
4 15 יחידות: mm/hr 0
כימיה בדם
Amylase (B)
119 - תוצאה
100 יחידות: u/l 0
Lipase
57.2-תוצאה
60 יחידות: U/I 7
האם תוכלי לפענח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון05/03/2014
הבדיקות כתובות באופן לא ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בדיקות דםיוסי05/03/2014
בן 50 ה WBC לא נמוך? והכולסטרול ?
CHOLESTEROL-LDL calc = 120.7 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL = 61 mg/dl
CHOLESTEROL198.4 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL = 137 mg/dl
TRIGLYCERIDES = 82 mg/dl
BILIRUBIN-DIRECT =0.31 mg/dl
GLUCOSE = 84 mg/dl
WBC = 4.4 K/ul* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון05/03/2014שלום יוסי,
הכולסטרול תקין, כדוריות הדם הלבנות מעט נמוכות, כל עוד אתה לא סובל מזיהומים ובעיות חיסוניות, אין עם זה בעיה. שאר הבדיקות תקינות גם הן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bilirubinמשה03/03/2014
שלום. אני בן 22. בתקופה האחרונה אני סובל מכאבי בטן קלים אך מתמשכים ועקב כך נשלחתי לבצע בדיקות דם. בבדיקה עלה כי ערך bilirubin total הוא 1.4 (בטווח של 0.3-1.2) בעוד שבבדיקות שביצעתי בעבר הערך עמד על 0.9 (יש לציין כי ערך bilirubin conjugated תקין אך עומד בסוף הטווח -0.2 בעוד ערך ה bilirubin unconjugated חורג גם הוא ועומד על 1.2 בטווח של 0-1.1) מה המשמעות של בדיקה זו והאם יש קשר לכאבי הבטן? (אני רוצה לציין כי הבדיקות בוצעו בצום של כמעט 24 שעות אכלתי רק ארוחה קלה מאוד כ12 שעות לפני הבדיקה) תודה מראש על התשובה אני מעט מודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bilirubin - תגובה
יעל אבנון04/03/2014שלום משה,
הבילירובין הלא ישיר אצלך גבוה והוא שמעלה את הבילירובין הכללי.
בילירובין מסוג זה לא עבר דרך הכבד ולכן פחות מקושר לבעיות כבד וכיס מרה.
לעיתים מדובר בבעיה בתאי הדם האדומים- הרס מוגבר של תאים אדומים עלול ליצור בילירובין לא ישיר גבוה.
בנוסף לכך בילירובין יכול לעלות בעקבות צום ממושך כפי שציינת, מזיהומים שונים ומתרופות שונות.
המשך בירור רפואי וחזור על הבדיקה בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות חריגות נוספותקארין27/02/2014
רציתי לדעת מה משמעות החריגות האלה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות חריגות נוספות - תגובה
יעל אבנון28/02/2014רמת חלבון גבוהה יכולה להעיד על זיהום, דלקת כרונית או התייבשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVאני27/02/2014
עשיתי בדיקות לפני חודשיים ויצא IGG 62.1 U/ML, והשני יצא גבולי
חזרתי עכשיו על הבדיקה ויצא IGG 65.6 U/ML ועדין לא קיבלתי את השני.
האם ניתן להסיק לגבי השני על סמך ה IGG?
תודה
לקראת היריון כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
יעל אבנון28/02/2014שלום,
אלו שתי בדיקות שונות- נוגדנים ל-EBV ו- CMV.
כל עוד ה- IgG קיים זה אומר שאת מוגנת.
אי אפשר להסיק משהו מבדיקת CMV לגבי EBV אלא לחכות לתוצאות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן חריגה !קארין27/02/2014
אפשר בבקשה להסביר לי את משמעות החריגות ? אני אמורה לקבל ב8 לחודש אבל זה לא נראה לי קשור זה עוד הרבה זמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
קארין27/02/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין27/02/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין27/02/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון27/02/2014שלום קארין,
בדיקת השתן תקינה למעט נוכחות של תאי דם אדומים.
זה ממצא די שכיח, יכול להעיד על מצבים שונים- מאמץ פיזי, דלקת קלה בדרכי השתן, שימוש בתרופות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מעיד על פגיעה כלייתית ?
קארין27/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון28/02/2014זה יכול להעיד על הרבה מאוד בעיות וזה יכול להיות משהו זמני ופשוט.
המשיכי בירור אצל הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין28/02/2014הייתי אצל רופא צבאי שבדק וכן ראה את זה בצורה שונה ואמר לי לחזור על בדיקת שתן , ואם ממשיל הדם לקחת גם איסוף שתן/אולטרסאונד כליות , מנגד הרופאת משפחה הרגילה אומרת שזה לא משמעותי בעיניה ולא מדאיג אבל אני לא מבינה איך זה יכול להיות . 1)האם לחכות ולעשות בדיקת שתן או ישר לבקש אולטרסאונד?? 2)איך אני יכולה לדעת אם יש לי דלקת כליות או אבנים בכליות ? 3) אם אני עושה קודם בדיקת שתן , כמה זמן עדיף לעשות מרגע סיום המחזור ? 4)אם התפקודי כליות וurea bilirubin וכל אלה תקינים זה עדין לא שולל פגיעה או דלקת כלייתית ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון02/03/2014כדאי לעשות את מה שהרופא הצבאי אמר לעשות.
חזרי על בדיקת השתן ואם יהיה צורך תעשי אולטרסאונד.
זו הדרך לגלות בעיה כלשהי בכליות.
ברגע שהווסת הסתיימה, חכי שבוע ועשי את הבדיקה, ליתר בטחון.
בדיקת דם תקינה בהחלט מהווה סימן טוב אך לא תמיד זה שולל לגמרי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוצאה חשובה בבדיקות דם
קארין02/03/2014האם זה ממש נמוך? האם זה יכול להיות הגורם לסחרחורות שיש לי ? או שזה לא קשור? מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא המחסור
קארין02/03/2014מה הרמה שאליה אני צריכה להגיע בויטמין , כמה ליטול כדי להגיע וכמה זמן צריך ליטול ? במידה והרמה מתייצבת , כמה נוטלים ביום במצב שזה כבר יציב ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון03/03/2014ערך תקין של ויטמין D הוא 50 ng/ml.
אני מעדיפה לא לתת המלצות טיפוליות במסגרת הפורום.
את יכולה לקבוע תור לאבחון ויעוץ בקליניקה שלי או להמשיך טיפול אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות ל
קארין03/03/2014לייעוץ מרחוק? תהיה לי בעיה להגיע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות ל - תגובה
יעל אבנון03/03/2014יש גם שירות מרחוק, הפרטים בנוגע לכך ינתנו טלפונית.
מספר הטלפון נמצא בחתימה שלי למטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה פענוח בדיקות דםע'27/02/2014
היי, אני בת 20
HGB 11.7 g/dL
Basophils 0.01 K/uL
Urea 13.9 mg/dL
Glucose Normal mg/dL שתן עכור
Protein 50 mg/dL
Blood 0.06 TRACE mg/dL
Leukocytes 500 LARGE Leu/uL
pH 5.5
Bilirubin NEG mg/dL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה פענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון27/02/2014שלום,
יש לך המוגלובין נמוך- מחסור בחמצן, אוריאה נמוכה- מחסור בחלבונים בתזונה.
בבדיקת השתן יש תאי דם לבנים - מה שמרמז על דלקת בדרכי השתן.
כדאי לעשות תרבית שתן.
על מנת לאזן את המצב אני ממליצה לך לפנות לנטורופת שיאבחן את הסיבה לאנמיה ולמחסור בחלבון ויתן לך הנחיות תזונה מתאימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שאני צמחונית
ע'27/02/2014אני צמחוניות, זה בטח קשור לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שאני צמחונית - תגובה
יעל אבנון28/02/2014בהחלט קשור.
אפשר להיות צמחוני בריא ולדעת אילו בחירות תזונה לעשות.
את סובלת ממחסור בחלבון ואנמיה וזה לא מצב בריא, לכן כדאי שתעברי יעוץ תזונתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות עזרה דחוף!!!הילה26/02/2014
שלום רב, אני בחורה בת 23 אנמית בדרך כלל בחודשים האחרונים אני מזיעה בלילה ברמות מטורפות שדורשות החלפה של 3 חולצות בלילה אחד. הלכתי לרופא והוא שלח אותי לבדיקות דם . אני מצרפת קובץ תמונה של תוצאות הבדיקות דם שעשיתי בבקשה מה זה אומר.. כבר הספקתי לקרוא באינטרנט שהמצב לא תקין . תודה רבה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות עזרה דחוף!!! - תגובה
יעל אבנון27/02/2014שלום הילה,
לפי הבדיקות יש לך רמה נמוכה של כדוריות דם לבנות יחד עם רמה גבוהה של לימפוציטים- תאים הנלחמים בנגיפים.
כדאי לשלול את מחלת הנשיקה- בדיקה לנגיפים- EBV ו- CMV.
הרופא צריך להסתכל על היסטוריית בדיקות הדם שלך ולבדוק את רמת הכדוריות הלבנות לאורך השנים ולשלול בעיה במח העצם.
כרגע מערכת החיסון שלך מתקשה להילחם במזהם.
בנוסף לכך את סובלת מאנמיה וחובה למצוא את הסיבה ולטפל בכך.
בקשי בדיקה לרמת ברזל, פריטין, ויטמין B12 וחומצה פולית.
בנוסף לכך בקשי בדיקת כימיה מקיפה.
המשיכי בירור וטיפול אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד דבר..
הילה27/02/2014בעבר היה לי מחלת הנשיקה האם יכול להיות שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון27/02/2014יש שני סוגי נגיפים, אם נדבקת בעבר ב- EBV אז אפשר להידבק ב- CMV ולהפך.
פשוט כדאי לשלול הדבקות ולבדוק מדוע רמת הלימפוציטים גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדסי26/02/2014
אני בת 23 ואחרי לידה לאחרונה יש לי חולשה גדולה הופנתי לעשות בדיקות דם ויש כמה תוצאות מוזרות בנושא של בדיקת הטריס
ANTI TPO ABS 350.90 IU/ML ( 0.00- 9.00) (.........)*
FREE T4 5.24 PMOL/L ( 7.00- 17.00)*(.........)
TSH 14.79 MIU/L ( 0.34- 5.60) (.........)*
LYMPHOCYTES 3.99 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)*
יש סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון27/02/2014שלום דסי,
יש לך תת פעילות של בלוטת התריס בעקבות נוגדנים עצמיים אשר גורמים להרס הבלוטה, מצב הנקרא השימוטו.
את צריכה לגשת לרופא ולקבל טיפול תרופתי- תחליף של הורמון בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן בעקבות חשד לדלקתאיה26/02/2014
להלן תוצאות בדיקת שתן בעקבות חשד לדלקת בדרכי השתן (צריבה למעלה מחודש):
שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field
שדות מלאים
Mucous (U)
++
Squamous Epithelial Cell
+
שתן-כללי
Bilirubin (U)
2
Erythrocytes (U)
25
Glucose (U)
NORMAL
Ketone (U)
NEGATIVE
Leucocytes (U)
500
Nitrit (U)
POSITIVE
PH (U)
6
Protein (U)
70
Urine Remarks
Urobilinogen (U)
6
האם אלה תוצאות הנובעות מדלקת בלבד או שנדרש בירור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון26/02/2014שלום איה,
כל המדדים מצביעים על דלקת בדרכי השתן, את צריכה להתחיל טיפול אנטיביוטי.
ניתן לבקש מהרופא בדיקות לתפקודי הכליות כדי לשלול פגיעה בכליות כתוצאה מהזיהום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםאמא26/02/2014
שלום רב
אני בת 43 לאחרונה אני מתעייפת מאוד ובעיקר באמצע הלילה מזיעה בצורה מחרידה מתוך שינה הרופא הפנה אותי לבדיקת הורמונים ואלה התוצאות
LH -16.50
FSH-16.80
ESTRADIOL E-2 -287
PROLACTIN- 175.9
יש לציין שעשיתי את הבדיקה ביום השלישי למחזור כשנתבקשתי להיות ערה 3 שעות ובצום
האם הערכים תקינים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/02/2014שלום רב,
הערכים תקינים ומתאימים לגילך, הרזרבה השחלתית נמוכה וזה אומר ירידה טבעית בפוריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי RBC , HB , HCT מתחת לנורמהאורי25/02/2014
שלום,
שאלתי: לאיזה רופא עלי לפנות ע"מ לבדוק לעומק ולפתור את הבעיה:
אני בן 36 צמחוני, בריא בד"כ, רזה וספורטיבי, מרגיש חלש כבר כמה חודשים, מתעייף מכל מאמץ קטן, סובל מסחרחורות. רופאת המשפה שלי הפנתה אותי לבדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה + ביופסיה שיצאו תקינות.
בנוסף לכך עשו לי בדיקת דם בה נמצאו הערכים מתחת לנורמה הבאים:
RBC 4.4
HB 13.2
HCT 38
נבדקו גם הבאים וכולם תקינים ובנורמה:
WBC,MCH,MCHC,RDW,,MCV, NEUT%, LYM%, MONO%, EOS %, BASO %, NEUT.abs, LYMP.abs, MONO.abs, EOS.abs, BASO abs, MACRO%,, MICRO %, HYPER%, HYPO %, MICRO%/HYPO%, PLT,MPV,IRON,TRANSFERRIN, BILIRUBIN-TOTAL, BILIRUBIN-DIRECT, GOT (AST), GPT (ALT),, ALK. PHOSPHATASE,AMYLASE
כ"כ "תפקודי בלוטת התריס שמורות"
כאמור אני שואל, למי עלי לפנות ? לא נראה לי שהפיתרון נמצא אצל רופאת המשפחה ועל כן אני שואל לאיזה רופא עלי לבקש הפניה והאם יש כיוון מיוחד שעלי לכוון אליו?
הרבה תודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי RBC , HB , HCT מתחת לנורמה - תגובה
יעל אבנון25/02/2014שלום אורי,
יש לך אנמיה- מחסור בהמוגלובין שמוביל למחסור בחמצן, ולכן הסחרחורות והעייפות.
צריך למצוא את הסיבה לאנמיה ולטפל בהתאם.
כדאי לפנות לנטורופת עם מומחיות בנושא בדיקות דם.
טיפול בתזונה ותוספי תזונה יפתור את העניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלרגיהאביטל25/02/2014
שלום. כשהקטן שלנו היה תינוק היתה לו אלרגיה חריפה לשומשום... כעת כשהוא בן שנה וחצי חזרנו שוב על הבדיקה שהראתה שהוא עדיין אלרגי אבל לא ברור באיזו עוצמה ולכן ביצענו את בדיקת המעבדה. התוצאה שיצאה היא: Sesame Seed 0.27 - O מה זה אומר? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלרגיה - תגובה
יעל אבנון25/02/2014שלום אביטל,
אני לא מומחית לבדיקות אלרגיה, כדאי להתייעץ עם הרופא שהפנה לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)