מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםטלי12/05/2014
אני בת 29 נמצאת לפני טיפולי פוריות מטופלת כל יום בציפרלקס 10 מג וואבן כדור אחד נגד חרדות עשיתי בדיקת דם ויצא לי UREA-BLOOD 60 מה עושים עם תוצאה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון12/05/2014שלום טלי,
אוריאה גבוהה יכולה להעיד על בעיה בכליות, על התייבשות ועוד.
אני ממליצה שתגשי עם התוצאה לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשואלת11/05/2014
בדיקות דם שערכתי היום לפני נתוח לייזר לורידי הרגל. העלו תוצאות של טסיות דם נמוכות מאוד (הנמוך לפי הסקלה 150) אצלי 148
כדוריות לבנות נמוכות (לפי הסקלה נמוך 4.5) אצלי 3.6. אני מרגישה טוב בעקרון חוץ מפריחה שורפת ומוזרה שהחלה לפני כמה חודשים ואני מבינה שיכול להיות סמפטום.
מה הסיכונים ומה צריך ואפשר לעשות בנושא?
האם זה נחשב מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון11/05/2014שלום,
הכדוריות הלבנות והטסיות נוצרות במוח העצם, לכן רמה נמוכה עשויה להעיד על בעיה ביצור תאים אלו במוח העצם.
ישנן סיבות נוספות כמו מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, שימוש בתרופות, הרס מוגבר של תאים, בעיות בטחול ועוד.
הרמות אצלך גבוליות אך כדאי להמשיך בירור רפואי, בעיקר כדי לפענח את הסיבה לפריחה שאת מציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שואלת11/05/2014האם לנטורופתיה יש פתרון לבעיה זו? האם יש דרך להגדיל את יצור הטסיות והכדוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
יעל אבנון12/05/2014באמצעות ההנטורופתיה ניתן לשפר מצבים כאלו אך השיפור משתנה בהתאם לסיבה שבגללה יש מחסור בתאים. המטרה היא לאזן את תפקודי מערכות הגוף ולשפר את יכולת הגוף לייצר תאים. ראשית כל יש לערוך תשאול בריאותי מקיף ולאבחן מערך בדיקות דם שלם, זאת על מנת להתאים את הטיפול הטוב ביותר עבורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכולה להיות הסיבה שבתוצאות דם ,elaa5611/05/2014
הברזל, תוך שנה ירד מ70 ל-50 קרוב לגבול התחתון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכולה להיות הסיבה שבתוצאות דם , - תגובה
יעל אבנון11/05/2014שלום,
הברזל יכול לרדת באופן שכזה גם תוך שבוע.
רמת הברזל מושפעת מהתזונה, מרמת הספיגה במערכת העיכול ומפעילות של שאר מערכות הגוף. צריך לבדוק את רמת ההמוגלובין ואת רמת הפריטין ולערוך תשאול בריאותי על מנת לפענח מדוע הברזל אצלך נמוך ולטפל בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסמולריות דם ושתןשרה10/05/2014
שלום רב,
עשיתי אסמולריות דם ושתן לפני כשבוע, קיבלתי את התוצאות ויצא כי השתן 941 שהנורמה היא בין 300-900 ודם 288 מה התוצאות האלה אומרות האם הכל תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסמולריות דם ושתן - תגובה
יעל אבנון11/05/2014שלום שרה,
התוצאה מעט גבוהה, יכול להיות כי מדובר במחסור קל בנוזלים.
במידה ואת לא שותה מספיק, מומלץ להגביר את כמות הנזולים היומית.
6-8 כוסות מים ביום ואכילה נאותה של ירקות ופירות יספיקו.
על מנת לשלול מצבים אחרים חוץ מהתייבשות כדאי לפנות לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול נמוךנעה08/05/2014
עשיתי בדיקות דם והכולסטרול יצא מעט נמוך: 114, והכולסטרול ldl יצא 54. מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה?
בתודה מראש, נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול נמוך - תגובה
יעל אבנון08/05/2014שלום נעה,
כולסטרול נמוך עשוי להעיד על תזונה לא נכונה, ספיגה לקויה של שומנים במערכת העיכול, על תפקודי כבד מעט חלשים ועוד.
כולסטרול הוא חומר שומני חיוני לבניית תאים והורמוני מין, רמה נמוכה עשויה להשפיע על הגנת ממברנות התאים בגוף ועל תפקוד המערכת ההורמונאלית.
ערך אופטימאלי של כולסטרול כללי הוא 180, כולסטרול LDL- ערך של 120 וכולסטרול HDL- ערך של 50 ומעלה.
ממליצה לך לפנות ליעוץ נטורופתי לאבחון מקיף והתאמת תזונה או תוספים מתאימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן- על פי הבדיקה יש חיידק ?לא משנה07/05/2014
תוצאה C13 UREA BREATH CALC - 0.581 DELTA C /m
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן- על פי הבדיקה יש חיידק ? - תגובה
יעל אבנון08/05/2014שלום דניאל,
ממה שאני מכירה הטווח הוא עד 3.5 וכל ערך מתחת לזה מעיד על תוצאה שלילית לחיידק. בכל מקרה צריך לברר עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאביר07/05/2014
ירידה של 2.7 אחוז מ39.6 ל 36.6 אחוז בלימפוציטים יכול לסמן על משהו ? או שתמיד יש שינויים של אחוזים קטנים וזה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
יעל אבנון07/05/2014שלום אוהד,
כל הזמן יתכנו שינויים ברמת הלימפוציטים, זה תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשולה07/05/2014
שלום קיבלתי תשובות של בדיקות דם:
HB-11.2
HCT- 35
MCH-25.3
MCHC-32.1
MCV-78.8
FERTIN-6
יש לציין שאני בת 54 כרגע בגיל המעבר וסובלת מדימומים קשים שכעת הפסיקו לאחר נטילת הורמונים
האם אני צריכה לקחת ברזל לאור תוצאות אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון07/05/2014שלום שולה,
בהחלט כדאי לקחת ברזל, מאגרי הברזל אצלך מאוד נמוכים, כדוריות הדם קטנות וההמוגלובין נמוך. תוכלי להתייעץ עם נטורופת בחנות טבע ולמצוא את תוסף הברזל הנכון לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטים ליפואידיםאיינורה06/05/2014
שלום,
עשיתי אסמולריות דם ושתן שבוע שם כמו כל שנה שאני עושה בגלל שאני נמצאת במעקב בשניידר על גידול שפיר שהיה לי בגיל 9.5 בתוצאות הבדיקה יצא כי חשד לבלסטים לימפואידים וכי נמצאו בנדים מעטים וגם נמצאו לימפוציטים אטיפיים ופלזמוציטריים .
רציתי לשאול מה אומרים התוצאות האלו? ומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטים ליפואידים - תגובה
יעל אבנון07/05/2014שלום איינורה,
אני צריכה לראות את דף הבדיקות עצמו על מנת להבין במה מדובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטים לימפואידים
איינורה07/05/2014צילמתי לך את הדף של התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטים לימפואידים - תגובה
יעל אבנון07/05/2014מדובר בנוכחות של לימפוציטים מסוגים שונים- תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בוירוסים. בנדים - Band Cells הם תאים נוספים של מערכת החיסון הנלחמים במזהמים. את צריכה להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה, רוב הסיכויים שהוא לא יתייחס לממצא זה שהוא די שכיח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס?אבישי05/05/2014
בדיקת דם שערכתי הראתה ערך TSH של 4.47 mIU/L.
T4- FREE מראה 15.6 pmol/L.
האם התוצאות מראות על תת פעילות של בלוטת התריס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס? - תגובה
יעל אבנון07/05/2014שלום אבישי,
ערך אופטימאלי של TSH הוא 1.5-2.5.
תוצאה של מעל 4 יכולה להיות התחלה של תת פעילות וצריך להמשיך לעקוב אחרי פעילות הבלוטה.
בהרבה מהמקרים מדובר בנוכחות של נוגדנים הפועלים נגד הבלוטה- ניתן לבדוק האם הם קיימים אצלך, שמות הבדיקות- Anti TPO Ab ו- Thyroglobulin Ab.
במידה ויש נוגדנים מדובר במצב אוטואימוני, מצב כזה יכול להישאר שקט ולא להחמיר עם השנים או שכן.
במידה ואין נוגדנים, המצב עשוי לנבוע מהרבה גורמים אחרים שניתן לנסות לפענח ע"י תשאול בריאותי מקיף ואבחון כולל של בדיקות הדם ושאר תפקודי מערכות הגוף.
ישנם טיפולים טבעיים התומכים בפעילות מערכת התריס ולא כדאי להתחיל לקחת תרופות עד שלא ממצים את האפשרויות הטבעיות.
ככל שמטפלים מוקדם יותר כך הסיכויים לאיזון הבלוטה טובים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםYabaDaba02/05/2014
שלום,
קיבלתי תוצאות בדיקת דם שכללו המון ערכים שחרגו מהנורמה.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין את משמעות הבדיקה.
אלו הערכים שנמצאו בחריגה:
Hematocrit
32.5
Hemoglobin
10.6
Lymphocytes#
1.97
Lymphocytes %
48.4
Neutrophils #
1.59
Neutrophils %
39.1
RBC-Red Blood Cells
3.92
WBC-Leucocytes
4.1
ALT (GPT)
63
AST (GOT)
60
Bilirubin Total
0.4
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון04/05/2014שלום,
ההמוגלובין שלך נמוך, מה שמוביל למצב של חוסר בחמצן ולאנמיה.
רמת הלימפוציטים גבוהה- מה שמרמז על זיהום ויראלי כלשהו.
אנזימי הכבד גבוהים וזה יכול להעיד על מצבים רבים- יכול להיות שהזיהום הויראלי הוא זה שמעלה את אנזימי הכבד.
מצבים נוספים אשר עשויים להעלות אנזימי כבד הם נטילת תרופות, בעיות בדרכי המרה, בעיות בכליות, שתיית אלכוהול מוגזמת ועוד הרבה סיבות.
כדאי לפנות לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן ותרביתאיריס01/05/2014
בבדיקת שתן שנערכה נתגלו התוצאות החריגות הבאות: erythrocytes 50
leucocytes 500. בתרבית היה כתוב צמיחה מעורבת של חיידקים. פניתי לבקש את הבדיקה הזו כי היו לי את כל התופעות של דלקת שתן. לפני חג הפסח היו לי כאבים חזקים מאד ואף קצת דם בשתן. לאחר מכן קיבלתי וסת אז נרגעו כל התחושות, ועכשיו אני מרגישה את הצריבה בעת מתן שתן וקצת כאבים כשאני צריכה להתפנות. לא באותה דרגה שהיה לי לפני פסח. רופאת המשפחה על סמך תוצאות הבדיקה אמרה שאין לי דלקת ולא צריך טיפול. כששאלתי מה עם הצריבה והכאבים, ענתה לי לפנות לרופאת נשים אולי יש פטריה. לא נראה לי. אני יודעת מה זו פטריה, וזה לא. מה עושים? אודה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן ותרבית - תגובה
יעל אבנון02/05/2014שלום איריס,
על פי ממצאי הבדיקה ועל פי הסימפטומים שאת מתארת, אכן מדובר בדלקת.
אני מציעה שתפני לרופא נוסף לחוות דעת שניה ולקבלת טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cpk גבוההרועי30/04/2014
שלום רב ,
עשיתי בדיקות דם ורמת הcpk הגיעה ל814 , שלמעשה הערך המקסימאלי הינו 190 , אז יצא לי הרבה מעלה ואני קצת חושש , חשוב לציין שאננ לא בפעילות גופנית גבוהה כלל , לא נוטל תרופות , אז אני לא מבין מה הביא לתוצאה כזו ( בן 21 , גובהה 1.90, משקל 56)...
אשמח לחוות דעת (הרופא בחופשה ואין מי שיפענח ) ..
תודה רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cpk גבוהה - תגובה
יעל אבנון02/05/2014שלום רועי,
אני רואה שבדקו לך גם בדיקה ספציפית לשריר הלב והיא יצאה תקינה- CPK MB.
זה יכול לעזור לשלול פגיעה בשריר הלב.
CPK יכול לעלות עקב פגיעה בשריר כלשהו בגוף, מבעיה בבלוטת התריס, ומהתייבשות.
המשך בירור רפואי וחזור על הבדיקה שוב כדי לוודא את אמינותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין אצל ילדיםשירה30/04/2014
שלום,
ביצענו בדיקת דם לביתי בת 4.5. בגלל בעיות אכילה רציניות [לא אוכלת מבושל כלל!! רק לחם גבינה מעדנים ולפעמים תפוח]
הערך של Hemoglobin יצא 11.8
MCH-Mean Cell Hemoglobin התוצאה 26 [שזה הגבול התחתון]
MCHC-M.Cell Hb cont. התוצאה 32.2
Eosinophils % התוצאה 6
Ferritin התוצאה קטן מ 8.
כל שאר הערכים יצאו תקינים בטווח הנורמה.
רציתי לשאול לגבי הפריטין האם זה תקין??
ואם לא מה ניתן לתת לילדה? [לא דרך מאכלים...]
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין אצל ילדים - תגובה
יעל אבנון02/05/2014שלום שירה,
לבתך יש אנמיה, המוגלובין נמוך ומאגרי ברזל נמוכים.
פריטין 8 אינו תקין וצריך להעלות לה את רמת הברזל בגוף.
יש תוספי ברזל לילדים בנוזל שניתן לצרוך, תוכלי לקבל יעוץ בבית טבע לגבי העניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירה02/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDHצחי30/04/2014
שלום רב,
בקרוב אגיע לביקורת שיש לי אצל המטולוג עקב הגדלה של בלוטות לימפה.
לפני כחודש עשיתי תנועה לא טובה במכון ויחד עם חוסר ארגונומיה בעבודה נתפס לי הגב ועדיין לא השתחרר..
למיטב הבנתי זה יכול להשפיע על ה-LDH?
אציין שאחד הפרמטרים הכי חשובים שההמטולוג עקב זה ה-LDH -מה שגורם לי לחשש מביופסיה מיותרת.
האם שריר תפוס גרום לערכים גבוהים?
במידה וכן, האם אפשר להבדיל דרך שאר בדיקות הדם שהערכים הם גבוהים מגלל שריר פגוע ולא מגלל ממצא אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LDH - תגובה
יעל אבנון02/05/2014שלום צחי,
LDH בהחלט עולה כאשר יש פגיעה בשרירים.
לעיתים גם עולה האנזים CPK וזה יכול לחזק השערה של פגיעה בשריר.
ה- LDH יעלה גם במצבים שונים של פגיעה באיברים, בין היתר עקב הגדלה של בלוטות הלימפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)