מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- IGGליטל30/12/2014
שלום
ברצוני לשאול מה זה אומר IGG 1616
זה מעל הטווח
האם יש קשר לאלרגיה ?
(אציין שגם ה IGE גבהו מאד)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGG - תגובה
יעל אבנון30/12/2014שלום ליטל,
נוגדן IgG בדרך כלל בודקים ביחס למזהם ספציפי, זה נוגדן שמרמז על חשיפה למזהם בעבר. כאשר בודקים את הנוגדן הזה באופן כללי והוא יוצא גבוה- זה יכול להיות ללא משמעות קלינית או שזה קשור לזיהום כלשהו.
נוגדן IgE גבוה מרמז לרוב על אלרגיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומרסיו29/12/2014
64.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר - תגובה
יעל אבנון29/12/2014שלום סיוון,
לא רשום את שם הבדיקה אבל אני מנחשת שמדובר בשקיעת דם- ESR.
במידה והתוצאה היא 64 אז מדובר בתהליך דלקתי.
כדאי לגשת לרופא ולברר את העניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים חריגיםסיגל28/12/2014
בבדיקת דם שעשיתי בעקבות פרייה קשה)כנראה אלרגיה) התקבלו הערכים החרגעם האלו: ggt 73, C-reactive protein 2.72, ers 66 , lg e total 654 מה יכול להיות הכיוון בתוצאות אלו. אני שואלת כי התור לרופא האלרגיה הינו רק בעוד חודש. תודה רבה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים חריגים - תגובה
יעל אבנון29/12/2014שלום סיגל,
על פי הבדיקות שציינת ניראה כי הגוף נלחם בדלקת, צריך לבדוק בכל מיני כיוונים ולא רק בכיוון של אלרגיה. אני ממליצה לעשות ספירת דם ולבדוק את תאי הדם הלבנים.
בנוסף לכך, ה- GGT גבוה, מה שמרמז על פגיעה בכבד וצריך לבדוק את העניין.
אל תחכי חודש, פני לרופא המשפחה אשר יפנה אותך לבדיקות נוספות ויברר את העניין לעומק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת בטאשי28/12/2014
אני נמצאת בשבוע ה8 להריוני. כבר נצפה עובר ודופק פעמיים.
היום נשלחתי לבצע בדיקות דם כלליות להריון ומשום שהייתה גם הפניה במחשב נבדקה לי גם בדיקת הבטא.
אני מודאגת כי התוצאה הייתה : חיובי- לא מספיק לכמותי.
מה זה אומר?? יכול להיות שהבטא שלי פשוט ירדה ונעלמה וכך גם העובר?
אני ממש בלחץ. בדיקת אולטרסאונד אחרונה לפני 5 ימים
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח בדיקת בטא - תגובה
יעל אבנון28/12/2014שלום שי,
לא ברורה לי התוצאה, אם תוכלי תצלמי ותצרפי את הטופס עצמו בצורה ברורה.
צריך להיות כתוב מספר בסמוך לבדיקת הבטא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון28/12/2014לא ברור לי, כנראה בעיה במעבדה, כדאי להראות לרופא ולא לדאוג לחינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקת דםYarden28/12/2014
היי, אשמח אם תוכלי להסביר לי קצת על הנתונים שהתקבלו בבדיקת דם אחרונה שעשיתי?
tsh- 0.16
MCHC- 31.8 g/dl
%NEUT% 36.1
%LYM% 54.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון28/12/2014שלום ירדן,
ה- TSH נמוך, מה שמסמל על פעילות יתר של בלוטת התריס, זה יכול לקרות עקב טיפול בתת פעילות של הבלוטה ואז צריך להפחית מינון או עקב בעיות אחרות בבלוטת התריס ואז צריך לקבל טיפול תרופתי לאיזון הבלוטה.
בנוסף, הלימפוציטים גבוהים- זה מסמל על זיהום ויראלי.
התייעצי עם הרופא לגבי טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםחיים28/12/2014
בוקר טוב,
קיבלתי תוצאת בדיקת דם PSA עם תוצאה 0.84.
אני מבקש לדעת האם אני צריך לגשת לרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון28/12/2014שלום חיים,
בשיטת מדידה ng/ml זוהי תוצאה תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אנטיביוטיקה על בדיקת דםגפן27/12/2014
שלום רב,
עשיתי בדיקת דם להליקובקטר ובלוטת התריס, לאחר יומיים- שלושה של נטילת כדורי אנטיביוטיקה בשם: pen-rafa vk 500 mg (שתי כדורים ביום)
רציתי לשאול מה מידת ההשפעה של כדורים אלה על תוצאות הבדיקה והאם יש עניין לחזור על הבדיקה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת אנטיביוטיקה על בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון28/12/2014שלום שיר,
יכולה להיות השפעה על בדיקת ההליקובקטר אבל לא על בלוטת התריס.
התייעצי עם הרופא לגבי בדיקה חוזרת להליקובקטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםהיבה אבו חוסי24/12/2014
שלום רב,
ברצוני לברר לגבי בדיקת דם:
ערם גלוקוז 6.6 , והטווח 4-6 , על מה זה יכול לרמז?
זה לא a1c.
וכשנויטרופילים% 73, wbc 10.8,אבל crp0.91, האם אפשר להתייחס כאילו קיימת דלקת בגוף?!
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני כעת במחזור החודשי.
תודה מראש
היבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון24/12/2014שלום היבה,
לא ברור לי לגבי הגלוקוז, אלו ערכים שמתאימים למדידית HbA1C.
כאשר הנויטרופילים גבוהים זה לרוב מרמז על זיהום חיידקי, זה לא בהכרח מעלה את ה- CRP בגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוז
היבה אבו חוסי24/12/2014אני מצרפת תמונה של התוצאה, אולי יהיה יותר ברור.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוז - תגובה
יעל אבנון25/12/2014בהחלט מובן עכשיו, מדובר בשיטת מדידה שונה מהמקובל ברוב המקרים.
הערך 6.6 מקביל לערך של 118 mg/dl וזוהי רמה גבוהה של סוכר.
הערך התקין צריך להיות 80-90 ובשיטת המדידה שביצעו לך 4.5-5.
זה השלב לקבל הנחיות תזונה ואורח חיים נכון על מנת להוריד את רמות הסוכר.
ישנם תוספי תזונה מאוד יעילים לנושא הסוכר הגבוה ולא צריך ליטול תרופות במרבית המקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר נטילת אנטיביוטיקהעדי24/12/2014
שלום רב, סיימתי לקחת אנטיביוטיקה מסוג אופלודקס עקב צריבה ותכיפות במתן שתן. הרופאה נתנה לי לבצע בדיקת שתן, תרבית וPCR. שאלתי היא כמה זמן לאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה עליי לבצע את הבדיקות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאחר נטילת אנטיביוטיקה - תגובה
יעל אבנון24/12/2014שלום עדי,
כדאי לחכות שבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תירוגלוביןשרה23/12/2014
שלום
לאחרונה אני מתעייפת כל כמה צעדים שאני הולכת
אני מטופלת בכדורים לבלוטת התריס. עשיתי בדיקות כדי להבין מה הבעיה
מה זה אומר שהתירוגלובין יצא 410 IU/ML ?
ה TSH יצא בטווח - תקין 24.3
ה אנטי TPO גם יצא בטוח- תקין. 2.8
אשמח להבהרה לפני הגיעי לרופאה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תירוגלובין - תגובה
יעל אבנון23/12/2014שלום שרה,
ניראה שהתבלבלת בין תוצאות הבדיקה של ה- TSH וה- TPO.
לגבי התירוגלובולין, לא ברור אם זו בדיקת נוגדנים או החלבון עצמו.
כדאי שתגיעי לרופאה עם הבדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת SODIUMשרה23/12/2014
שלום
בבדיקות הדם הופיע הSODIUM 13.4.6 נמוך מהטווח הרצוי.
האם עלי לדאוג?
האם לתוצאה זו יכולה להיות קשר שלפעמים בא לי אוכל מלוח?
(כמו שבא מתוק, כביכול חוסר בגוף או חוסר אנרגיה).
אשמח להבהרה בעניין
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת SODIUM - תגובה
בהחלט, ברמה נמוכה של סודיום נמוך לרוב יש חשק למלח וזה בסדר.
סודיום נמוך בדם יכול להיות למצבים שונים כמו- תת חלבון, סוכר גבוה, התייבשות או עודף נוזלים, תת פעילות בלוטת התריס ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהריקי22/12/2014
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם והערך של הכולסטרול הוא כזה:
cholesterol, total - 295.8 mg/dl
triglycerides - 176/1 mg/dl
hdl cholesterol - 51 mg/dl
non - hdl cholesterol - 245 mg/dl
מה זה אומר?
תודה מראש ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה - תגובה
יעל אבנון23/12/2014שלום ריקי,
ערכי הכולסטרול שלך גבוהים, זהו מצב הדורש טיפול.
ברפואה הרגילה תקבלי תרופה להורדת כולסטרול אך אני ממליצה להימנע מכך ככל האפשר וללכת בכיוון הרפואה הנטורופתית, כך תקבלי הנחיות בתזונה ותוספי תזונה טבעיים להורדת הכולסטרול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד בלוטת התריסגפן21/12/2014
שלום רב,
אשמח לדעת מה המשמעות של תוצאות בדיקת הדם לגבי תפקוד בלוטת התריס:
TSH: 8.84 (הערכים נעים בין 0.27 ל- 4.20)
T4- FREE: 12.98 (הערכים נעים בין 12.00 ל- 22.00)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד בלוטת התריס - תגובה
יעל אבנון23/12/2014שלום דנה,
ערך גבוה של TSH מסמל על תת פעילות של בלוטת התריס, כדאי לפנות לרופא מפני שזהו מצב שמצריך נטילת תרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשרה20/12/2014
שלום
מה זה אומר שהכולסטרול הטוב גבוה?
DHDL=69
ומה זה MCH=32.3 גם זה גבוה מעל הטווח.
אשמח להסבר כללי
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
HDL הוא הכולסטרול הטוב, ערך גבוה הוא רצוי ומהווה הגנה מפני טרשת עורקים.
ה- MCH זו בדיקה לכמות ההמוגלובין בכדורית האדומה, ערך גבוה מציין על מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית ועל כדוריות דם אדומות גדולות.
צריך להצליב מידע עם בדיקות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאת בדיקת שתןאביעד19/12/2014
מדובר בתוצאות בדיקת דם לאחר נטילת אנטיביוטיקה נגד בשתן שנתן הרופא בתור טיפול מונע וכמו כן נתן סדורל נגד הצריבה בשתן.
מדובר בתוצאות בדיקה של בת זוגתי בת ה22 ללא בעיות רפואיות או היסטוריה כלשהי.התמונה האם הכל תקין בבדיקה? והאם יש משהו חריג ומה זה אומר ?
תודה רבה על הייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תוצאת בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון23/12/2014שלום אביעד,
תרבית השתן יצאה שלילית וזה אומר שלא נמצאו חיידקים והאנטיביוטיקה עבדה. למרות זאת יש תאים לבנים בשתן.
אני ממליצה לחכות מעט ולעשות בדיקת שתן נוספת עוד כשבועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)