מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- wbc ירידהאמא25/11/2013
שנה ו7 חודשים אחרי לידת ילד ראשון.
3 בדיקות דם מאז ובכל בדיקה רמת wbc יורדת עוד ועוד.
בבדיקה אחרונה מיולי עמד על 5.
כדאי לעקוב אחרי הירידה הזו? - לעשות עוד בדיקות דם?
קצת מלחיץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wbc ירידה - תגובה
יעל אבנון25/11/2013שלום רב,
ערך של 5 הוא תקין, אין שום מקום ללחץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםענבר דוד24/11/2013
תוצאת הבדיקה של uric acid יצא 8.32
תוצאת הבדיקה phosphorus יצא 2.52
שניהם מחוץ לטווח הגרפי .
שאלתי מה זה אומר ואם אני צריך להיות מוטרד,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון25/11/2013שלום דוד,
החומצה האורית גבוהה, מה שיכול לנבוע ממגווןן סיבות כמו- צריכה מוגברת של בשר, עופות ודגים, פינוי לקוי של הכליות, צריכת תרופות שונות או צריכת קפה גדולה, זיהומים שונים ועוד.
כאשר הדם חומצי, הזרחן לרוב יורד ולכן בבדיקה רואים רמת זרחן נמוכה.
המשך בירור בנוגע לרמת החומצה הגבוהה בדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות של שתן !מאיה24/11/2013
אני ממש מודאגת הגיעו לי תוצאות חריגות של השתן ! מה זה אומר בבקשה??? אני לפני מחזור אבל זה קשור? ממש בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת
מאיה24/11/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת - תגובה
יעל אבנון25/11/2013על פי הבדיקה ניראה שיש לך דלקת בדרכי השתן.
בקשי מהרופא לעשות תרבית שתן והמשיכי בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה25/11/2013התרבית יצאה שלילית , הרופאה אמרה לי ללכת לגניקולוג, מה זה יכול להיות ? האם משהו מסוכן ?? עשיתי לפני חודשיים בדיקות דם מקיפות האם אני צריכה לבצע שוב ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון25/11/2013אני מציעה שתגשי לגניקולוג כפי שהרופאה המליצה.
הוא כבר ינחה אותך לגבי בדיקות נוספות אם צריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור מתחת לעיניים ותוצאות בדיקות דםאסי ליטיני22/11/2013
שלום רב
זה זמן רב יש לי שחור מתחת לעיניים לפעמים זה מתחלף אפילו לצבע כחול ושחור יחדיו. אני לא לוקח תרופות.. עשיתי בדיקות דם התוצאה מראה על GGT97.GPT (ALT) 85 הרופא אמר שזה לא קשור לזה והמליץ על תכשירים קוסמטים ידוע לי ששחור מתחת לעיניים מצביע על מחלות כבר או כליות אך אפשר לבדוק את זה ? ומה אפשר לעשות כדי למנוע את זה ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור מתחת לעיניים ותוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון25/11/2013שלום אסי,
מה שמדאיג במקרה שלך זה לא השחור מתחת לעיניים, זו התוצאה של אנזימי הכבד.
רמת האנזימים גבוהה וצריך לבדוק מדוע.
במקום להמליץ על תכשירים קוסמטיים, אני ממליצה על המשך בירור כגון אולטרה סאונד כבד וכיס מרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה בברזלאיילה22/11/2013
שלום.
עשיתי אתמול בדיקות דם, כפי שהמליצו לי לערוך אחת לחצי שנה עקב תזונה טבעונית. אציין - לא היו כלל שינויים בתזונה במשך שלוש שנים לפחות
בבדיקות האחרונות ערך הברזל שלי ירד ל29 כאשר לפני חצי שנה הוא היה בטווח הנורמה - 115.
כמו כן, נראה שרמת האשלגן שלי גבוהה מהנורמה. מה משמעות הדבר?
מה יכול לגרום לצניחה כזו ברמת הברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה בברזל - תגובה
יעל אבנון25/11/2013שלום איילה,
הברזל הנמוך עשוי לנבוע מאכילה לא מספקת של ברזל, מאוד שכיח בטבעונות.
או מספיגה לקויה של הברזל.
צריך לבדוק את מאגרי הברזל- פריטין.
בכל מקרה כדאי שתקבלי יעוץ תזונתי ואולי כדאי לשקול שימוש בתוסף ברזל לתקופה קצרה. לרמת אשלגן גבוהה יש סיבות רבות, אין באפשרותי לדעת מה הסיבה ללא אבחון יסודי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות שתןעידן21/11/2013
לאחר תור אצל אורולוג הוא שלח אותי ל2 בדיקות שתן,קיימתי את בדיקת השתן לפני שבוע ויום ועדיין לא הגיעו תוצאות זה הגיוני ?
אלו הן הבדיקות :
mycoplasma/ureapl.p
STD(SEX TRA.DIS)PCR
שאלה נוספת - בדיקות אלה כוללות מחלות מין כדוגמת זיבה, כלמידיה מיקופלוסמה ועוד נכון ?
נשלחתי לבדיקות בעקבות קיום יחסי מין עם זונה אך עם קונדום, לאחר 4 ימים היה לי קרי לילה וישר אחריו החלו לי צריבות בתחילת השתן למספר ימים ... הצריבות כעת פסקו למעט מצבים בהם אני מתאפק בשתן ולאחר התאפקות יש צריבה של כשנייה אחת בערך ..
גם באוננות רגילה איני חש צריבה אך כשיש לי קרי לילה או כשאני מאונן במקלחת אני מרגיש צריבה קלה בשפיכה ובתחילת השתן שלאחריו במידה ויש לי שתן כמה דקות לאחר האוננות ..
המצב דיי מייאש ומפחיד אותי מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון22/11/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_מין' id=link]מחלות מין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CA125י21/11/2013
בוקר טוב
מה הם הערכים התקיניים של בדיקת CA125 בקופת חולים כללית
אני שואלת כי לא רשום הערכים בטופס רק את התוצאה שהיא 34.5
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA125 - תגובה
יעל אבנון21/11/2013שלום רב,
טווח הנורמה לבדיקה CA125 הוא עד 35 u/ml.
התוצאה שלך תקינה אך כדאי לגשת לרופא בכל מקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANA חיובי ושקיעה מוחשתיאיר20/11/2013
האם יש קשר בין תוצאת בדיקת דם ANA חיובית לבין שקיעת דם מוחשת שירכה 68?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ANA חיובי ושקיעה מוחשת - תגובה
יעל אבנון20/11/2013שלום יאיר,
בהחלט יכול להיות קשר.
המשך בירור רפואי לגבי הסיבה ל- ANA החיובי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת anaיוכי19/11/2013
בשל מחלת הפוליצטמיה שהתגלתה אצלי נדרשתי גם לעשות בדיקת תפקודי קרישה ובתוכה בדיקת ana: התוצאות הן ana positive, כמו"כ בדיקת anti ds dna יצאה כמות 14 iu. אשמח אם תתני לי פענוח כללי של התוצאה, על מה היא מעידה וכדו'. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ana - תגובה
יעל אבנון19/11/2013שלום יוכי,
ANA היא בדיקה לנוגדנים נגד מרכיבים ברגעין התא, ערך חיובי עשוי לרמז על מגוון מצבים, בעיקר מחלות אוטואימוניות- מחלות חיסון עצמי (בהן הגוף תוקף את הרקמות של עצמו). לעיתים ערך זה חיובי ללא המצאות של מחלה כלשהי.
Anti ds DNA היא בדיקה לנוגדנים נגד החומר הגנטי של התא, ה-ד.נ.א.
אותו הסבר כמו בדיקת ANA.
תוכלי לגשת לרופא עם הממצאים ולהמשיך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליעל
יוכי19/11/2013יעל היקרה, תודה רבה על התגובה המהירה. אכן נלך לשמוע את הסבר הרופא לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגןמתן18/11/2013
שלום
בן 38, במדידות לחץ דם במרפאה יש לי תוצאות מוגברות או גבוליות (לפעמים יורד).
לאחרונה קראתי על הקשר בין אשלגן ללח"ד.
שמתי לב שבבדיקות דם כלליות, רמת האשלגן שלי די קרובה לגבול התחתון של הנורמה.
האם יש לזה משמעות/קשר? או רק מתי שזה מתחת לנורמה?
והאם יש תועלת כלשהי על לחץ הדם בנטילת תוסף אשלג במצב שכזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת ACETYLCHOLיאיר18/11/2013
כמה זמן דרוש לפענוח בדיקת הדם הבאה:
ACETYLCHOL.RECEPT.Ab* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ACETYLCHOL - תגובה
יעל אבנון19/11/2013שלום יאיר,
איני יודעת לענות על השאלה, צריך לברר עם המעבדה שמבצעת את הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה למעבדה
יאיר20/11/2013אכן פניתי למעבדה בבי"ח בילינסון. התשובה הייתה שיש 15 מעבדות והם לא יודעים לאיזו מהן נשלחה הבדיקה מקופ"ח כללית. האם יתכן שלאחר 15 יום עדין לא תהיה תוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה למעבדה - תגובה
יעל אבנון20/11/2013אין באפשרותי לדעת, אולי כדאי לברר עם הרופא שהפנה לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםחן15/11/2013
שלום, בת 28 בריאה בד"כ. לפני שלושה שבועות חליתי עם חום גבוה וליחה וטופלתי בציפרודקס במשך עשרה ימים (לאחר שמצאו שני חיידקים מוזרים בליחה). לאחר מספר ימים חשתי אטימות באוזן שמאל ובתום השימוש באנטיביוטיקה אושפזתי בבית חולים עם אבחנה של ירידה בשמיעה באוזן. עם הגעתי נעשו לי בדיקות דם (ורק לאחריהן החלו טיפול בסטרואידים). כעת אני בבית, עם הפחתה במינון של הסטרואידים, אבל עדיין לא מרגישה כל כך טוב...
אשמח להבין את משמעות החריגות:
WBC 10.1 (כשנורמה 3.6-10)
Neutrophils 88.3 (כשהנורמה 50-75)
LYMPHOCYTES 8.8 (כשהנורמה 20-40)
EOSINOPHILS 0.1 (כשהנורמה 0.5-6)
neutrophils 8.93 (כשהנורמה 1.4-6.5)
MPV 11.8 (כשהנורמה 6.4-11)
יתר הספירה תקינה... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
יעל אבנון16/11/2013שלום חן,
רמת הכדוריות הלבנות אצלך גבוהה ומה שמעלה אותן אלו הנויטרופילים- תאים הנלחמים בחיידקים. הרמה גבוהה כרגע בגלל השימוש בסטרואידים.
חזרי על הבדיקה שבועיים-שלושה לאחר סיום השימוש בסטרואידים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נעשה לפני הסטרואידים...
חן16/11/2013הי יעל,
תודה על תשובתך.
הבדיקה נעשתה בתחילת השבוע, אחרי סיום האנטיביוטיקה ורגע לפני תחילת הסטרואידים... זה סימן לאיזשהו זיהום עדיין, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נעשה לפני הסטרואידים... - תגובה
יעל אבנון16/11/2013כן בהחלט, זה אומר שהזיהום הוא חיידקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר...
חן16/11/2013אחרי טיפול אנטיביוטי של 10 ימים(כשראו בתרבית שהחיידקים רגישים לאנטיביוטיקה ספציפית) לא היו אומרות להתקבל תוצאות כאלה... לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון17/11/2013זה לא מוזר, זה אומר שהמערכת החיסונית שלך עדיין נלחמת במזהם- לא בהכרח אותו מזהם שהיה לפני כן.
חזרי על הבדיקות בתום השימוש בסטרואידים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! נהייתי מושבת חיידקים...
חן17/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה !יעל15/11/2013
אני מרגישה המון זמן חולשה סחרחורות , ממש חצי בן אדם, חולה כל הזמן עשו לי מלא בדיקות אפילו MRI אבל ביצעתי גם בדיקה ל b12 האם חסר לי מהוויטמין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ! - תגובה
יעל אבנון15/11/2013שלום יעל,
ערך אופטיאמלי של ויטמין B12 הוא בסביבות 500.
הרמה אצלך גבולית וככל הניראה זוהי לא הסיבה לחולשה שלך.
כדאי לבדוק רמת ברזל, מאגרי ברזל- פריטין והמוגלובין- בקשי לבצע ספירת דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך ליטול b12? ודבר נוסף
יעל15/11/2013יש לי כאבים מתחת לצלעות בבטן בצד גם כשאני נושמת וגם שאני לוחצת על האיזור של הבטן , ביצעתי לפני חודשיים בדיקות מקיפות האם יכול להיות שיש לי משהו בכבד אפילו שבדקתי את זה לא מזמן ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך ליטול b12? ודבר נוסף - תגובה
יעל אבנון16/11/2013את יכולה לקחת תוסף של B12 מתחת ללשון- 3 פעמים בשבוע.
אין באפשרותי לדעת האם יש בעיה בכבד, גשי לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה14/11/2013
שלום , רציתי לדעת האם ספירת דם יכולה לומר בכללי אם יש פגיעה בכבד או כליות ? אפילו אם לא ביצעתי את הבדיקה הספציפית של כבד וכליות ? ( כי ביצעתי אותי לפני חודשיים והיום עשיתי רק ספירה ) או שאם הספירה תקינה בכל זאת יכולה להיות בעיה שלא רואים בספירה ?! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון14/11/2013שלום מאיה,
בספירת דם ניתן לראות כדוריות דם אדומות, לבנות וטסיות.
לא ניתן להסיק מספירת דם מסקנות לגבי תפקודי כבד וכליות.
זאת ניתן לעשות ע"י בדיקת כימיה בדם ובדיקת שתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
יעל14/11/2013מה כן ספירת הדם משקפת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם ביצעתי כבד וכליות לפני חודשיים
יעל14/11/2013זה מספיק? או שזה יכול להשתנות בטווח זמן זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון15/11/2013אם ביצעת בדיקה לפני חודשיים זה מספיק.
ספירת דם משקפת את מצב מערכת החיסון, זרימת הדם בגוף ורמת החמצן ברקמות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wbc נמוךיפעת14/11/2013
שלום רב, אני בחורה בת 25 בריאה בד"ר מלבד אלרגיות עונתיות, מיגרנות וסינוסיטיס מדיי פעם.
אתמול הייתי במיון עקב כאב ראש שהגיע יחד עם טשטוש ראייה, במיון לקחו בדיקות דם שתוצאותיהן:
wbc 2.24
המוגלובין 13
טסיות 192
na 139
k 3.8
גלוקוזה 106
urea 21
creatinine 0.9
עשו סיטי מוח שיצא תקין, מלבד פוליפ בסינוסים שנראה.
בדיקת א.א.ג תקינה שאמר שהפוליפ אינו מסוכן ואין מה לעשות איתו.
מה שמדאיג אותי שספירת כדוריות דם לבנות הייתה נמוכה...
מה יכולה להיות המשמעות לכך?? האם נשמע מסוכן או יכול להיות עקב האלרגיות והסינוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wbc נמוך - תגובה
יעל אבנון14/11/2013שלום יפעת,
רמה נמוכה של כדוריות לבנות יכולה לנבוע ממגוון סיבות- ייצור מופחת במוח העצם, מחסורים בויטמינים, מינרלים או חלבונים ועוד.
כדאי לבצע בדיקת דם נוספת בקופת חולים כשתרגישי טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)