מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה בדיקת דם לבקש?דנה10/12/2013
אני בת 26 ללא בעיות רפואיות חריגות באופן כללי אך יש לי תחושה שיש לי בעיות הורמונליות.
אני סובלת משיעור יתר ביחס לנשים אחרות, אך לא בצורה קיצונית ביותר.
עשיתי טיפולי לייזר שלא עבדו בצורה מקסימלית עליי והרופאה המליצה לי לעשות בדיקות הורמונליות ושאלה אם יש לי שחלות פולציסטיות כי לפעמים זה קשור לטענתה.
אכן בעבר התגלה אצלי חשד לשחלות פולציסטיות (לאחר ניתוח להסרת גידול שפירי שעברתי באיזור המזנטריום) אך לא בדקתי את העניין לעומק.
נוסף על כך, רופא הנשים שלי אבחן את הרחם שלי כאחורי והבנתי שיש קשר לעניין הפוריות.
האם יש קשר בין שיעור יתר, שחלות פולציסטיות ורחם אחורי שיכול להעיד על משהו?
אני מעוניינת לבצע בדיקת דם כדי לבדוק אם יש בעיות הורמונליות שמשפיעות על שיעור יתר ועל פוריות באופן כללי. איזה בדיקות דם עלי לבקש?
נוסף על כך, האם יש בדיקת דם שמגלה אם יש רגישות לחומר שיש בדיו לקעקועים?
אודה לעזרתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בדיקת דם לבקש? - תגובה
יעל אבנון11/12/2013שלום דנה,
יש קשר בין שחלות פוליציסטיות לבין שיעור יתר.
בדיקות שצריך לעשות- אסטרדיול, פרוגסטרון, LH, FSH, פרולקטין, טסטוסטרון.
לא ידוע לי על בדיקה בהקשר לרגישות לדיו קעקועים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם בעקבות תשישות וסחרחורותמור10/12/2013
שלום רב,
אני בת 25, צמחונית (כשנה וחצי) אך לא לוקחת שום תוספים למיניהם.
בעקבות תשישות/עייפות מרובה וסחרחורות שחוויתי לאחרונה, קיבלתי הפניה לבדיקות דם (במקביל גם הופניתי לרופא אף אוזן גרון לצורך בדיקת ורטיגו).
לפי מה שראיתי רק ה UREA וה MCHC נמוכים מהטווח ונראה כי שאר הבדיקות תקינות אך רציתי לדעת האם ניתן לראות בבדיקות דבר הגורם לתסמינים שציינתי לעיל?
לא ידעתי אם יש קשר, אך אציין כי לאימי ישנה בעיה בבלוטת התריס (תת פעילות).
GLUCOSE 90 mg/dl
70 - 100
UREA 13 mg/dl
17- 43
CREATININE 0.72 mg/dl
0.51 - 0.95
URIC ACID 3.3 mg/dl
2.6 - 6.0
SODIUM 138.3 mEq/L
135.0 - 145.0
POTASSIUM 4.20 mEq/L
3.50 - 5.10
CALCIUM 9.66 mg/dl
8.50 - 10.50
PROTEIN-TOTAL 7.5 g/dl
6.6 - 8.3
ALBUMIN 4.8 g/dl
3.5 - 5.2
CHOLESTEROL151.8 mg/dl
TRIGLYCERIDES85 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 55 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 79.6 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL 97 mg/dl
35 - 150
GOT (AST) 14 U/L
0 - 31
GPT (ALT) 7 U/L
0 - 34
CK-CREAT.KINASE(CPK) 29 U/L
20 - 180
TSH 3.81 mIU/L
0.55 - 4.78
VITAMIN B12 313 pmol/L
DEFFICIENT <125
INTERMEDIATE 120-180
NORMAL 170-712
FOLIC ACID >40
NORMAL:Higher than 12.2
INTERMEDIATE:7.6-12.2
DEFICIENT:0.8-7.6
FERRITIN 30.0 ng/ml
10.0 - 291.0
WBC 8.0 K/ul
4.8 - 10.8
RBC 4.63 M/ul
4.20 - 5.40
HB 12.8 g/dl
12.0 - 16.0
HCT 39.5 %
37.0 - 47.0
MCH 27.6 pg
26.0 - 31.0
MCHC 32.3 g/dl
33.0 - 36.7
RDW 13.2 %
11.0 - 16.0
MCV 85.5 fL
80.0 - 97.0
NEUT% 51.7 %
40.0 - 75.0
LYM% 37.8 %
20.0 - 50.0
MONO% 4.7 %
2.0 - 12.0
EOS % 2.3 %
0.0 - 7.0
BASO % 0.6 %
0.0 - 2.0
LUC% 2.9 %
0.0 - 4.5
NEUT.abs 4.2 K/ul
1.9 - 8.0
LYMP.abs 3.0 K/ul
0.9 - 4.5
MONO.abs 0.4 K/ul
0.2 - 1.0
EOS.abs 0.2 K/ul
0.0 - 0.6
BASO abs 0.1 K/ul
0.0 - 0.1
LUC abs 0.2
0.0 - 0.4
MACRO% 0.1
0.0 - 15.0
MICRO % 1.0
0.0 - 10.0
HYPER% 0.4
0.0 - 10.0
HYPO % 2.9
0.0 - 10.0
MICRO%/HYPO% 0.3
0.0 - 10.0
PLT 329 K/ul
150 - 450
MPV 9.7 fL
4.0 - 13.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון11/12/2013שלום מור,
אוריאה נמוכה מרמזת על כך שאינך אוכלת מספיק חלבון בתזונה.
מחסור בחלבונים עשוי להשפיע על בניית כדוריות דם אדומות בגוף ולגרום לאנמיה.
רמת הפריטין אצלך נמוכה- זה אומר מאגרי ברזל נמוכים.
בלוטת התריס אצלך עובדת מעט לאט, ערך אופטימאלי של TSH הוא 2-2.5.
תמונת הדם אכן יכולה להסביר את התשישות שלך.
אני ממליצה לפנות לנטורופת מוסמך לקבל טיפול מתאים בתזונה ותוספי תזונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאלין10/12/2013
שלום , רציתי לדעת האם בתמונות שצירפתי יש שיקוף על הכליות והכבד או שזה לא מספיק ורציתי לדעת מה אומרות בדיקות ההורמונים שביצעתי , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלין10/12/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת
אלין10/12/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת
אלין10/12/2013
אלין10/12/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת - תגובה
יעל אבנון11/12/2013שלום אלין,
בבדיקות נבדקו אנזימי הכבד- תקין.
כל יתר הבדיקות תקינות.
לגבי הבדיקות ההורמונאליות- זה תלוי בגיל שלך ובזמן שעשית את הבדיקה במהלך החודש. במידה ואת בגיל הפוריות ועשית את הבדיקה בימי המחזור החודשי ניתן לראות חוסר איזון הורמונאלי- LH גבוה, פרולקטין גבוה, פרוגסטרון גבוה.
כדאי להתייעץ עם רופא הנשים לגבי משמעות התוצאות במקרה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ,שאלה נוספת חשובה
אלין11/12/2013לא רואים את מצב הכליות שלי בבדיקות ?? ולא הייתי בימי המחזור שלי , זה עדיין נחשב חוסר איזון ?? ומה אומר חוסר האיזון הזה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 19
אלין11/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 19 - תגובה
יעל אבנון12/12/2013כן, בדקו את הכליות- הבדיקה תקינה.
במידה ולא עשית את הבדיקות בימים 2-5 של הווסת, אין לבדיקה משמעות ולא ניתן לאבחן אותה כראוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי ESR 60, CRP 20יעל10/12/2013
שלום,
אני בת 67.
יש לי סוכרת ולחץ דם גבוה ואני מטופלת בכדורים.
יש לי כבר שבע שניםESR 80 ולאחרונה ירד ל60.
CRP שלי כרגע הוא 20.
PLT בערך 250 כבר הרבה שנים.
האם עליי לחשוש מרמת הESR ?
איזה בדיקות עליי לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי ESR 60, CRP 20 - תגובה
יעל אבנון11/12/2013שלום יעל,
ESR ו- CRP מוגברים מעידים על תהליך דלקתי בגוף.
זה לא תקין להסתובב עם רמות כאלו במשך שנים.
כדאי לגשת לרופא ולבקש אבחון מקיף לאיתור מקור הדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגילי10/12/2013
בעקבות שבועיים של חולשה קיצונית והרגשה רעה ,עשיתי בדיקות דם. להלן הערכים שיצאו לא בנורמה:
lymphocytes %- 46.8 (ערכים בנורמה בין 22-43)
MCH -23.3 (ערכים בנורמה בין: 27-34)
MCV-74 - (ערכים בנורמה בין 79-97)
neutrophils #- 1.37 (נורמה 1.8-7.7)
neutrophils % - 39.6- (נורמה 40-75)
RBC -5.59 - (נורמה 4-5.2)
RDW - 16.6 - (נורמה 11.6-15)
WBC-3.5 (אני מניחה שזה ממקור אתני, אני תימניה)
ferritin -8 (נורמה בין 10-20) -מציינת שרמת ההמוגלובין יצאה 13.
שאר הערכים יצאו בטווחי הנורמה, כולל ויטמין B12.
ה- Urea B יצא אמנם בטווח אך על הערך הנמוך ביותר (דהיינו 17 כשהטווחים הם בין 17-43)
האם חריגות אלה מעידות על משהו לא תקין שצורך המשך ברור או שמא זה משהו ויראלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון11/12/2013שלום גילי,
על פי הבדיקות יש לך אנמיה כתוצאה ממחסור בברזל, הפריטין- 8 מאוד נמוך, זהו מאגר הברזל בגוף. כתוצאה ממחסור זה הכדוריות האדומות שלך קטנות- MCV נמוך.
לפי האוריאה הנמוכה ניתן לנחש כי את לא אוכלת הרבה חלבון- עובדה שמשפיעה על רמת ההמוגלובין בדם.
רמת הלימפוציטים גבוהה- לרוב מסתדר לבד.
גשי לרופא לקבל טיפול לאנמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרוית09/12/2013
האם אני צריכה להיות בצום לפני בדיקת דם של תפקודי כבד ובדיקה לכדוריות דם לבנות למערכת החיסונית (אני לוקחת אימורן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון10/12/2013שלום רוית,
אין צורך בצום, אלא אם כן יש גם בדיקת סוכר וכולסטרול.
שימי לב בטופס ההפניה מה רשום בדיוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתפקודי כבד וקרישת דם.anat08/12/2013
שלום רב , קיבלתי תוצאות בדיקת דם (התבקשתי כנהוג לפני ניתוח)
GPT )ALT( - 36
GGT - 42
שני הערכים הללו מודגשים בדף הבדיקות כמעל לנורם הגבוה - האם יש סיבה לדאגה?
בנוסף ה FIBRINOGEN CALCU - יצא 579 ...
אני לא נוטלת תרופות ./ לא שותה אלכוהול בכלל.
תודה מראש !.
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתפקודי כבד וקרישת דם. - תגובה
יעל אבנון09/12/2013שלום ענת,
אנזימי הכבד מעט גבוהים, מצב אשר עשוי להיגרם ממגוון סיבות אשר אין באפשרותי לדעת מה הן, אלא רק לאחר תשאול ואבחון מעמיק.
מהו טווח הנורמה של הפיברינוגן במעבדה?
ערך גבוה מרמז על קרישיות יתר וזהו ממצא חשוב לפני ניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובקשר לפיברינוגן
anat09/12/2013המקס של הפיברינוגן הוא 500..
האם זהו ערך גבוה מידיי שמצריך טיפול תרופתי , לדעתך?
* כמובן שאגש עם הבדיקות לרופאת המשפחה, בקרוב.
המון תודה !
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובקשר לפיברינוגן - תגובה
יעל אבנון09/12/2013אין באפשרותי לדעת האם צריך במקרה הזה טיפול תרופתי אבל בהחלט צריך להתייעץ עם הרופאה לגבי העניין. החריגה אצלך לא גדולה ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל, תודה רבה !
anat09/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום לאחר ניתוח ארטרוסקופיהרונן06/12/2013
שלום
לקחתי אנטיביוטיקה ויומיים לאחר מכן עשיתי בדיקת דם לבדוק אם יש זיהום,
האם אנטיביוטיקה גורמת לספירת כדוריות דם לבנות להיות גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום לאחר ניתוח ארטרוסקופיה - תגובה
יעל אבנון07/12/2013שלום רונן,
אנטיביוטיקה לא אמורה להעלות את רמת הכדוריות הלבנות.
במידה והרמה מוגברת, לרוב מדובר בניסיון של הגוף להילחם בדלקת.
בהחלט הגיוני שהרמה מוגברת לאחר ניתוח שכזה אך צריך להמשיך לעקוב כמובן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - האם יש חשש למשהו סרטני?אלכס06/12/2013
מדובר על קרוב משפחה בן 23, בדר"כ בריא.
אני מצרף את התוצאות שיצאו לא טובות:
Protein Total (B) - 8.4 , כאשר הנורמה היא 6.6 - 8.3
Ca-Calcium (B) - 10.6, כאשר הנורמה היא 8.1 - 10.4
Bilirubin Unconjugated - 1.2, כאשר הנורמה היא 0 - 1.1
Bilirubin Total - 1.5, כאשר הנורמה היא 0.3 - 1.2
Bilirubin Conjugated - 0.3, כאשר הנורמה היא 0 - 0.2
Albumin (B) - 5.5, כאשר הנורמה היא 3.5 - 5.2
Na- Sodium (B) - 135, כאשר הנורמה היא 136 - 146
בדיקות שתן:
היחיד שלא ידעתי אם זה טוב או לא זה:
Ketone (U) - רשום 15, בלי נורמה.
הרופא אמר לו ששני הראשונים קצת מדאיגים (החלבון והסידן), נתן לו בדיקת שתן של 24 שעות, ובדיקות דם שאם אני לא טועה זה בשביל לשלול אונקולוגי.
אני אשמח לקבל פה חוות דעת, האם יש ממה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון07/12/2013שלום אלכס,
לא ניתן לאבחן את המצב על פי בדיקות דם חלקיות ואין לי אפשרות לדעת אם מדובר בתהליך סרטני. בהחלט ניתן לראות חוסר איזון בבדיקות הנ"ל, אשר עשויות להצביע על מגוון מצבים שונים. צריך לשלול רמת סוכר גבוהה בדם, שימוש בתרופות או תוספים למיניהם.
בנוסף צריך לבדוק את פעילות בלוטת התריס ויותרת התריס, תפקודי כבד וכליות.
איסוף שתן אכן יחשוף מידע נוסף.
קטונים בשתן עשויים להצביע על מצוקה של הגוף, אלו הם חומרים הנוצרים כתוצאה מפירוק מהיר של חומצות שומן.
אני ממליצה גם על אולטרה סאונד לבדיקת כבד וכיס מרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - שאלת המשך
אלכס07/12/2013האם בבלוטת התריס את מתכוונת ל TSH? כי אם כן זה יצא תקין.
עבור כבד אם התכוונת לAST, ALT אז הן יצאו תקינות.
האם לאור הבדיקות האלה יש לך המלצות נוספות או ביטול המלצות כמו האולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון08/12/2013כן, TSH זו בדיקה לבלוטה ובדקו גם את אנזימי הכבד.
עדיין אני ממליצה לעשות אולטרה סאונד- אך רק במידה והרופא רואה לנכון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של בדיקת HIVמודאגת05/12/2013
מה הטווח של קבלת תשובה לבדיקה שנערכה בקופת חולים?
באתר מופיע בדיקת TSH האם זה קשור? האם תוצאות הבדיקה יופיעו באתר או שהן נחשבות מידע רפואי רגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה של בדיקת HIV - תגובה
יעל אבנון05/12/2013שלום רב,
איני יודעת כמה זמן לוקח לקבל תשובה לבדיקת HIV בקופת חולים, זה תלוי במעבדה.
אין קשר לבדיקת TSH- זו בדיקה לבלוטת התריס.
התוצאות של HIV לא מגיעות לאתר על פי מיטב ידיעתי אלא רק דרך הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לקראת צו גיוסעופרה04/12/2013
שלום רב,
בני בן ה - 18 ביצע בדיקות דם ושתן לקראת צו גיוס,
בבדיקה ישנם שלושה ערכים לא תקינים,
1. folic acid - 1.52 בדם
2. urate crystal שדות מלאים
3. חלבון 70
מה זה אומר? האם עלינו לדאוג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון05/12/2013שלום עפרה,
רמת החומצה הפולית בדם נמוכה- זהו ויטמין מקבוצה B, צריך לקחת תוסף.
הבדיקה Urate crystal בודקת גבישים של חומצת שתן, אשר יכולים ליצור אבנים.
בנוסף- רמת חלבון מעט גבוהה בשתן.
אין באפשרותי לאבחן על פי מדדים אלו בלבד ואני ממליצה לגשת לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן לא תקינה עזרה בבקשהדניאלה04/12/2013
שלום רב
עשיתי היום בדיקת שתן במסגרת בדיקות כלליות הייתי ללא צום ולהפתעתי הסוכר בשתן שתמיד היה תקין יצא 30.
אני ממש מודאגת
מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן לא תקינה עזרה בבקשה - תגובה
יעל אבנון04/12/2013שלום דניאלה,
כדאי לעשות בדיקת דם בצום ולמדוד גלוקוז ובנוסף בדיקה בשם HbA1C- הבודקת רמות סוכר ב-3 חודשים אחרונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת IRONאילנה03/12/2013
היי, קיבלתי תוצאה של 21 בבדיקת הדם [הנורמה זה 37-145 לפי כללית]
יש הערה שהתוצאה שונתה לאחר אישור...
מה הסיבה ששינו את התוצאה??
והאם זה נחשב מאוד נמוך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת IRON - תגובה
יעל אבנון04/12/2013שלום אילנה,
אני לא יודעת מה הפירוש לכך שהתוצאה שונתה.
רמה של 21 היא כמובן רמה נמוכה מאוד.
צריך לבדוק את מאגרי הברזל- פריטין, וגם את הרמה של ויטמין B12 וחומצה פולית בדם. בנוסף צריך לעשות ספירת דם ולראות מה מצב הכדוריות האדומות וההמוגלובין.
בכל מקרה כדאי להתחיל לקחת תוסף ברזל עדין ובמקביל לבדוק את הסיבה לכך שהברזל אצלך נמוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרמיקי02/12/2013
שלום,
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים.
לאחרונה ביצענו לו בדיקת סוכר.
הערך שהתקבל הוא 65, כאשר באתר של "מכבי" הערך התקין הוא מ-70 ומעלה.
הרופאים שלו לא התרגשו מהערך, אך כשאמרתי להם שהוא אכל בשש בבוקר כמות קטנה של חלב והבדיקה הייתה בשמונה בבוקר, הם ביקשו שאחזור על הבדיקה לאחר צום של שמונה שעות.
לפי הבנתי, אם הוא אכל לפני הבדיקה, ערך הסוכר היה אמור לעלות, נכון? (!!!).
אני קצת מודאגת ואבצע את הבדיקה רק בשבוע הבא מכיוון שהוא אחרי ברונכיטיס ומטופל באנטיביוטיקה.
ת ו ד ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
יעל אבנון02/12/2013שלום מיקי,
בדיקת סוכר צריכה להיות בצום.
כאשר הבדיקה נעשית שלא בצום זה משבש את התוצאה, ולא תמיד מדובר בערך גבוה. רמות הסוכר מיד לאחר האוכל עולות אך יכולות גם לרדת במהירות ומתחת לנורמה לעיתים. לכן חזרי על הבדיקה כשהוא יהיה בצום ואל תדאגי לחינם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 50 בדיקות דםצחי01/12/2013
בן 50 בריא בד"כ
לאחרונה התפתח בלחי איזור בגודל מטבע נקי מזיפים
רופאת עור הסבירה שמדובר בסוג של קרחת ( נשלל מתח בתקופה האחרונה )
ורשמה אלוקום תרחיץ 0.1 פעם ביום לפני השינה
למשך שלושה חודשים וגם בדיקות דם .
בבדיקה התגלו התוצאות החריגות הבאות :
PLATELETS 489 ( תקין בין 150-450 )
FOLIC ACID 4.4 ( תקין בין 5.4-25 )
8 ( Vitamin D 25 (OH (תקין 20-100 )
אודה על הסבר ומשמעות הטיפול באלוקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 50 בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון02/12/2013שלום צחי,
רמת הטסיות אצלך גבוהה וזה אומר שיש לך דם סמיך ונטיה לקרישיות יתר.
אני ממליצה לעשות בדיקות נוספות לקרישיות- PT, PTT , INR.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא בנוגע לטיפול עם מדלל דם כגון אספירין.
רמת החומצה הפולית נמוכה, ניתן לקבל מרשם מהרופא לתוסף תזונה המכיל חומצה פולית, זהו תוסף חשוב להורדת הומוציסטאין ובמניעה של קרישיות יתר של הדם.
רמת ויטמין D נמוכה, הרופא יתאים לך תוסף בטיפות עם המינון הנכון לך.
לגבי אלוקום, זוהי משחה סטרואידלית אשר בשימוש ארוך טווח יכולה לגרום לפגיעה בעור ולהיספג לזרם הדם ולגרום תופעות לוואי שונות, לכן לא כדאי להשתמש בה לתקופות ארוכות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)