מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דםאמי14/11/2013
שלום
האם תוצאות הבדיקה יכולות להסביר בלוטות נפוחות בצוואר וכאב צוואר?
5
Viral Serology
שם
בדיקה
תוצאה
תוצאה ביחס לטווח הנורמה
הערות
גרף
טבלה
CMV Ab IgG
101.0 Positive U/mL
Reference values
Negative: <12 U/mL
Equivocal: 12-14 U/mL
Positive: >=14 U/mL
CMV Ab IgM
18.40 Equivocal U/mL
Reference values
Negative: <18 U/mL
Equivocal: 18-22 U/mL
Positive: >=22 U/mL
EBV EBNA Ab IgG
>600 (Pos:>20) U/mL
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?
אמי14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון14/11/2013שלום רב,
אלו הן בדיקות לנגיפים הגורמים למחלת הנשיקה.
אחת הבדיקות יצאה גבולית.
כדאי לגשת לרופא ולעבור בדיקה פיזית ולבקש פענוח של הבדיקות הנ"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אמי14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם- תינוק בן 9 חודשיםענת13/11/2013
יעל ערב טוב,
לפני כחצי שעה קיבלתי למייל את תוצאות ספירת הדם שנעשו היום בבוקר לבני בן ה9 חודשים. בדרך כלל אני לא אמא "היסטרית" אבל כאשר נכנסתי להסברים המצורפים לתוצאות - נלחצתי.
הייתי מאוד מאוד שמחה אם משהו יוכל לעזור לי לפענח/להסביר לי את התוצאה של בדיקת ה-NEUTROPHILS.
התוצאה הינה: (רק רוצה להזכיר שמדובר בתינוק בן חצי שנה ולהוסיף ולומר שהוא יום 5 עם חום גבוה).
NEUT- 13.4% %
תודה רבה רבה מראש
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם- תינוק בן 9 חודשים - תגובה
יעל אבנון13/11/2013שלום ענת,
תאי הדם הלבנים מתחלקים ל-5 קבוצות.
הנויטרופילים הינה קבוצת תאים הנלחמת בעיקר בחיידקים.
רמת הנויטרופילים נמוכה בגלל שרמת הלימפוציטים והמונוציטים גבוהה.
הלימפוציטים הגבוהים מרמזים על זיהום ויראלי- נגיפי, אשר גורם לחום של התינוק.
המשיכי בירור רפואי,
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות של רופא נשיםדפנה13/11/2013
שלום,
אני אישה בת 50. רופא הנשים שלח אותי לבדיקה. קיבלתי תוצאות עם חריגות ורציתי לדעת מה המשמעות שלהם.
LH - 9.1 (הערכים התקינים הם 11.3-40)
FSH 9.7 (הערכים התקינים הם 21-153)
בתודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות של רופא נשים - תגובה
יעל אבנון13/11/2013שלום דפנה,
LH ו- FSH הם הורמונים הבודקים את מצב מחזור הווסת והביוץ בגוף.
בדרך כלל בגיל 50 רמת ההורמונים האלו מעט גבוהה- מה שמרמז על תקופת גיל המעבר. יש נשים שגיל המעבר אצלן בא בגיל מבוגר יותר.
בדרך כלל, ככל שהרמה של הורמונים אלו נמוכה יותר כך האישה פוריה יותר.
ככל הניראה אין שום בעיה עם הרמות שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה - הרגעת אותי
דפנה14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה!
יעל אבנון14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות SCL-70דני13/11/2013
שלום רב
אני בן 26 לרוב בריא ועוסק בפעילות גופנית יומית
ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות וקיבלתי תוצאה של SCL-70
והיה רשום SCL-70 <0.2
לא רשום באתר של כללתי הסבר על כך אז היתי שמח לדעת מה פשר התוצאה
המון תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות SCL-70 - תגובה
יעל אבנון13/11/2013שלום דני,
מדובר בבדיקת נוגדנים למחלה אוטואימונית בשם סקלרודרמה.
זו מחלה דלקתית של כלי הדם בעור ובאיברים פנימיים.
לפי הערך שציינת, התוצאה שלילית והכל בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
דני13/11/2013המון המון תודה יעל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה
יעל אבנון13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם תקופתיתקרן11/11/2013
שלום רב אני בת 39 נוטלת באופן קבוע גלולות מרסילון 3 שנים לאחר הלידה השלישית. ערכתי בדיקות דם כלליות והכל היה תקין למעט ferittinשהגבול העליון הנו 120 ולי יצא 130 בבדיקות קודמות תמיד יצא תקין. בנוסף ערך בשם transferin saturation שלי יצא 30 ואין לי מושג אם זה תקין וויטמין dשהגבול התחתון 20 ולי יצא 17 . האם התוצאות הלא תקינות מראות על בעיה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם תקופתית - תגובה
יעל אבנון12/11/2013שלום קרן,
הפריטין מהווה את מאגרי הברזל בגוף, 130 נחשב לערך תקין.
בכל מעבדה יש ערכים שונים, אשר נקבעים ע"י סטטיסטיקות משתנות.
ויטמין D נמוך אצלך, מומלץ לקחת טיפות ויטמין D, תוכלי לבקש המלצה מהרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ממשמאיה11/11/2013
יש לי כאבי בטן כבר כמה ימים יותר בטן עליונה בא לפעמים עם עקיצות או שזה קורה אחרי אוכל , אילו בדיקות דם אני צריכה לעשות ? של כבד ? כליות ?? ואיך הן נקראות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
מאיה11/11/2013עשיתי בדיקות דם מקיפות ב 30/9 כולל הכבד אבל שתיתי לפני שהתחילו הערבי בטן אלכוהול אז אני לא יודעת אם צריך לבצע שוב כי אולי משהו השתנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
יעל אבנון12/11/2013שלום מאיה,
הרופא יפנה אותך לבדיקות המתאימות על פי הסימפטומים שאת מתארת.
בכל מקרה כדאי שהבדיקות יכללו כימיה- כולל אנזימי כבד, פרופיל שומנים, ספירת דם, בלוטת תריס, ויטמינים ומינרלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מין בבדיקת שתןעידן10/11/2013
הייתי היום אצל אורולוג הוא בדק אותי אמר שלא רואה משהו מיוחד באיבר המין (התלוננתי על צריבות שהיו לי תקופה של שבוע-שבועיים לפני כ 6 שבועות ועל אדמומיות) , הוא אמר שהוא בכל זאת מפנה אותי לבדיקות , למרות שלפי דעתו הכל בסדר .
הוא שלח אותי ל2 הבדיקות הללו :
mycoplasma/ureapl.p
STD(SEX TRA.DIS)PCR
1. אילו מחלות מין למעשה בודקות הבדיקות הללו ?
2. האם בבדיקות שתן להקפיד על השתן הראשון של הבוקר או שאפשר גם את השתן השני ?
3.האם צריך לשמור על צום כלשהו של אוכל או שתייה לפני הבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
עידן12/11/20131. קבלתי תשובה מייעוץ בפורום כלשהו שהבדיקת שתן כוללת את מחלות המין - זיבה, קלמידיה, אוריאופלסמה, מיקופלסמה וטריכומונאס , זה נכון ?
2.היום תכננתי ללכת לבדיקת שתן בבוקר אך בסביבות 5 לפנות בוקר היה לי קרי לילה ובסוף לא הלכתי לבדיקת שתן חשבתי שאולי זה בעייתי אחרי פליטת זרע בטווח זמן קצר כמה שעות קטנות ובודדות לפני הבדיקה .... מחר אני יכול ללכת לבדיקה והתוצאות יהיו מהיימנות ?
3.ובנוסף יש לי שאלה במידה ואני לוקח אבקת נורמלקס לריכוך צואה כבר כחצי שנה זה אמור להשפיע על תוצאות בדיקת השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים רק לי ?
עידן12/11/2013...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון13/11/2013שלום איתי,
התשובה שקיבלת בפורום נכונה, אלו המחלות שנשלחת לבדוק.
אין בעיה עם פליטת זרע ובדיקת שתן, לא משפיע.
לגבי נורמלקס- לא משפיע.
שתן ראשון או שני בבוקר זה בסדר אבל כדאי לוודא עם הרופא.
לא צריך להיות בצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלות קטנות נוספות
עידן13/11/2013היום עשיתי את הבדיקה , ובמבחנה לאחר סיום השתן צריך להכניס דוגמית כזאת שתשאב את השתן אליה , אז בטעות נשבר לי החלק השחור במבחנה שאליו צריכים לדחוף את הדוגמית , אז העברתי את השתן למבחנה אחרת ושאבתי משם , זה לא מפריע נכון ?
ושאלה אחרונה במידה ולא מילאתי את הדוגמית עד הסוף שלה זה בסדר ? לא שמתי לב אבל אני חושב שזה לא היה מלא עד הסוף האחות (שהיא לא קבועה בקופת חולים היא חדשה שם)אמרה לי זהו מספיק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון13/11/2013זה בסדר, הסר דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עידן13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותחי09/11/2013
(RBC (5.18
(35.1) Neutrophils
(Monocytes % (15.8
(Monocytes k/ul (0.82
מה משמעות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון10/11/2013שלום חי,
המונוציטים הם תאים לבנים הנלחמים במזהמים שונים, במקרה הזה התוצאה גבוהה, מה שמסמל על זיהום כלשהו בגוף.
המשך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקת דםגרייסי09/11/2013
ברצוני לדעת מה זו בדיקה CA-125?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון10/11/2013שלום גרייסי,
זהו סמן מטבולי- חומר המיוצר ע"י תאים בתגובה לתהליך סרטני.
הבדיקה משמשת בעיקר לזיהוי גידולים של השחלה.
רמה גבוהה של CA-125 יכולה להעיד על מגוון מצבים- גידול בשחלה, גידולים בשד, גידולים גניקולוגיים אחרים, במקרים של אנדומטריוזיס, בזמן מחזור חודשי או הריון התוצאה יכולה להיות גבוהה.
ערך תקין- מתחת ל-35 U/ml.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפני ניתוחגלי07/11/2013
שלום אני הולכת לעבור שבוע הבא ניתוח כריתת שחלות בגלל גן סרטני עשיתי בדיקות דם ו ה aptt-r יצא 1.24 מה זה אומר והעם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לפני ניתוח - תגובה
יעל אבנון07/11/2013שלום גלי,
מה הוא טווח הנורמה של המעבדה?
בדיקת PTT נמדדת בשניות ואמורה להיות בין 25-35 שניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
גלי07/11/2013רשום אני מעבר לגרף שזה צריך להיות עד 1.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון08/11/2013התוצאה הזו מתאימה יותר לבדיקת קרישה בשם INR ולא ל-PTT.
הראי את התוצאה לרופא שיעשה סדר בדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לתפקודי כבדרחל סגל07/11/2013
בהנחיית הרופא אני מבצעת בדיקת תפקודי כבד כל שבועיים בגלל תרופה מסוימת.
אני רואה קצת שינויים בין בדיקה לבדיקה למרות שהערכים נמצאים בתוך מסגרת הטווח. האם זה מעיד על בעיה או שהתוצאות צריכות להיות תמיד זהות?
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לתפקודי כבד - תגובה
יעל אבנון07/11/2013שלום רחל,
התוצאות משתנות כל הזמן, רמה אופטימאלית של אנזימי כבד היא בין 25-30.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ferritin גבוה מאודיבגני06/11/2013
שלום,
עשיתי בדיקות דם (לא מצליח לצרף קובץ יכול לשלוח) והכל ממש בסדר (לפחות מה שנעשה).
חוץ מהפריטין.
בנורמה של עד 300, הוא 466.
לא הייתי חולה לאחרונה, אולי קצת סטרס, וככל שידוע לי אין לי כרגע שום דלקת בשום מקום.
ככל שאני קורא באינטרנט בדרך כלל ערכים של מעל 400 הם סימן ממש לא טוב למגוון של מחלות.
האם עלי ממש לחשוש?
אילו בדיקות נוספות או בדיקות דם נוספות עלי לעשות?
לתשובה מהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ferritin גבוה מאוד - תגובה
יעל אבנון07/11/2013שלום יואב,
פריטין גבוה עשוי לרמז על בעיה בכבד או בכליות, עשוי לרמז גם על מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, יתר פעילות של בלוטת התריס, זיהומים שונים בגוף ועוד.
צריך לבדוק אנזימי כבד- GOT, GPT, GGT, תפקוד בלוטת התריס- TSH, ויטמינים וכדוריות לבנות- WBC.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת דםאיילת05/11/2013
שלום : אני סובלת כבר כמה שבועות מכאבים בעצמות כפות הידיים. עברתי בדיקה עם אלקטרודות יצא תקין. עברתי בדיקות דם כלליות יצא תקין. עכשיו הרופא שלח אותי שוב לבדיקות ויצא שבדיקה אחת c-reactiv protein 5.3 .מזה בדיוק אומר?
תודה מראש איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון07/11/2013שלום איילת,
בדיקת CRP גבוהה מסמלת על נוכחות דלקת.
הכאבים שאת מרגישה קשורים ככל הניראה לדלקת סביב המפרקים בכפות הידיים.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקה
איילת07/11/2013תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאלונה03/11/2013
היי
שאלה עקרונית וכללית
האם על מנת לדעת בילד אם יש אנמיה (חלילה)
מספיקה ספירת דם? ואם אינה תקינה רק אז לעשות בדיקה מהווריד
או שמא גם כאשר הספירה תקינה זה לא בהכרח מעיד שאין חוסרים
כלומר האם המוגלובין בטוווח מעיד בוודאות כי אין בעייה ??
באופן כללי השאלה נשאלת לאור רצוני לשלול עייפות ..הילד בן שלוש ושמונה חודשים
אשמח להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון03/11/2013שלום אלונה,
צריך לעשות ספירת דם, בדיקת מאגרי ברזל- פריטין, בדיקת ויטמינים ומינרלים- בעיקר ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית. לא מספיק לראות רק המוגלובין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח דםדני02/11/2013
שלום רב,
נעשה לי משטח דם ובו נרשמו הדברים הבאים :
נמצאו לימפוציטים אטיפיים ופלזמוציטריים.נמצאו בנדים רבים.
מה משמעות התוצאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משטח דם - תגובה
יעל אבנון03/11/2013שלום דני,
לימפוציטים אטיפיים עשויים לרמז על מחלת הנשיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)