מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדרל-האם זה תופעת לוואיאיזבלה11/05/2014
שלום רב!
לפי ההמלצה של רופא המטפל התחלתי לתת לבי ADDERAL 20
נתתי לו אתמול בפעם הראשונה וכעבור שעתיים אחרי שהוא לקח את התרופה הוא התחיל להתלונן שכואב לו עין, כמעט בכה.
הים נתתי לו הכדור לפני בית הספר ומורה כתבה שיש לו מסביב לעינים עדום, המליצה לבדוק האם זה כשור לתרופה, הוא גם התלונן לי שכאב לו עין בבה''ס ( עכשיו לא ).
השאלה שלי האם זה קשור לתופעות לוואי של התרופה.
מודה מראש על התשובה, לא ידעת האם להמשיך לתת לו את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל-האם זה תופעת לוואי - תגובה
ד``ר עדי אדר11/05/2014שלום לך!
ייתכנו כאבי ראש בעקבות נטילת ריטלין ויתכן ואצלו זה ממוקם מסביב לעין.
בשב הנוכחי זה לא סיבה להפסקת הטיפול ונתן לתת במקביל גם תרופה לשיכוך כאבי ראש.
תופעות הלוואי מתמתנות בב"כ וזה מוקדם להעריך את תופעות הלוואי של אדרל אשר סך הכל היא תרופה מאוד יעילה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קטרין11/05/2014תודה רבה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק עצב הפניםאני09/05/2014
לפני שבועיים הילדה בת ה 141/2 הרגישה מוזר בפנים
ואז ראיתי שהיא מחייכת רק חצי פה
לקחתי אותה לר.ילדים והראתה לי גם שהעין לא נסגרת עד הסוף
הרופאה אמרה לי שזה יעבור יבש תוך שבועים
אבל השבועיים עברו וזה לא עבר וגם הטיפות עיניים אני אמורה לתת
רק במשך השבועיים
מה לעשות? לחכות שיעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק עצב הפנים - תגובה
ד``ר עדי אדר09/05/2014שלום לך!
זה לא הפורום המתאים אבל אכן זה שיתוק של עצב הפנים.
זה לא מצב מסוכן ובדרך כלל חולף (לא תוך שבועיים אלא משתפר תוך חודשים).
בכל מקרה מומלץ לחזור לרופא מטפל ורצויה הערכה נוירולוגית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהשני05/05/2014
שלום, אני בת 15 ואובחנתי כבעלת ADHD. אני בבעיה- ניסיתי ריטלין במינונים נמוכים ואחר כך עברתי למינון גבוהה וכמעט לא השפיע עליי בכלל. עברתי לקונצרטה והוא עבד, אבל היו לי תופעות לוואי לא טובות אז עברתי לאדרל. התחלתי עם מינון נמוך והוא בכלל לא השפיע, ואז עברתי למינון קצת יותר גבוהה והשפיע בסדר. התופעות לוואי פחות נוראיות הבעיה היא שעכשיו אחרי בערך חודש עם אדרל הוא כבר לא כל כך משפיע עליי והוא גם גורם לי להרגיש רע. אני כבר מיואשת כי ניסיתי כל דבר אבל כלום לא משפיע עליי או שיש תופעות לוואי קשות... להעלות את המינון? יש עוד תרופות שאפשר לנסות? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר עדי אדר07/05/2014שלום לך!
עקרונית אנחנו לא נותנים יעוץ תרופתי פרטני בפורום וזה תפקידו של הרופא המטפל.
בכל מקרה קשה לענות על שאלתך גם ברמה תיאורטית ויתכן והמינון שאת מקבלת עדיין נמוך.
יש לציין כי קיימות תרופות נוספות כון ויואנס, סטרטרה, פוקלין ואין מקום ליאוש.
עליכם לגשת לרופא המטפל לשם יעוץ נוסף.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדי.05/05/2014
שלום דוקטור
לאחר שנים רבות התחלתי לקבל סוגי ריטלין ועכשיו אדרל שתיים ביום של 30 מג
הבעיה שהסבל מלווה אותי עד השינה ולקחת יותר מ- שתי כדורי אדרל 30 מג
זה מינון עוד יותר גבוה מדיי , אם לרוב המטופלים שסובלים מהפרעת קשב
שלוקחים את הטיפול על הבוקר ,מספיק להם כ- 10 שעות טיפול
מה שהבנתי לרוב זה הזמן המקסימלי של הכדור שקשור לריטלין (קונצרטה)
או אדרל xr, שתי כדורי אדרל 30 מג ועוד , ויואנס ?
מאחר שהסבל מהפרעות קשב קשור להמון תחומים של הפעילויות של המטופל
שללא הטיפול התרופתי התפקוד בהם נמוך ,כלומר סבל , האם מה שכתבתי פה שכיח ? דוקטור היתיחסות לזמן הטיפול הקצר שנותן הכדורים , לחלק מהמטופלים .
1 אדרל xr לא עוזר לי , אם יש אפשריות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדי - תגובה
השאלה לא מנוסחת ברור. ראשית למה אתה מתכוון במונח "סבל" זה ביטוי קצת חזק...
בכל אופן ההשפעה של אדרל XR הוא כ- 12 שעות ואכן אין לנו פתרון מיטבי ליותר שעות.
ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל ולעתים סטרטרה משפיעה לפרק זמן יותר ממושך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז??..אולי היפר??.צליל04/05/2014
בני היה אצל התפתחות הילד אחרי שעבר כ15 מפגשים אצל קלינאית תקשורת כרגע ויתכן ויתחיל טיפול של ריפוי בעיסוק בססיכום הרפואי רשום שאחרי דיווחים ממני כאמא, מהגננת ובמהלך האבחון מראה תמונה התנהגותית המעלה חשד להפרעת קשב וריכוז, הוא הראה יכולות טובים במוטוריקה גסה והבנה שפתית יש קשיים בתחום ההבעה, וקשיים בתחומים העיסוק במוטוריקה עדינה, גרפומוטוריקה,ותפיסה אבחנה: ATTENTION DEFICT HYPERACTIVE DISORDER NOS SUSPECTED תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז??..אולי היפר??. - תגובה
לא ברורה השאלה שלך. את רוצה להבין מה האבחנה? האם את רוצה לשאול משהו אחר?
בכל אופן אין לפני את מלוא המסמך וקשה לדעת אם קיים מרכיב של פעילות יתר. סביר להניח כי קיימים מרכיבים לא טיפוסיים של הפרעת קשב ולכן המאבחן קבע אבחנה של חשד להפרעת קשב (כנראה שלא מתקיימים כל הקריטריונים המקובלים שלם אבחון).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבב.27/04/2014
שלום רב דוקטור
אם ניתן לקחת את כדור ה - אדרל יחד עם כדור דרלין
ואם דרלין יכול להפריע להשפעה של אדרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבב - תגובה
ד``ר עדי אדר30/04/2014שלום לך!
עקרונית לא צריכה להיות בעיה מיוחדת בשילוב של שתי התרופות.
לא ידועות לי תגובות צולבות במתן התרופות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיקטרין19/04/2014
שלום! במידה וילד לא מגיב לרטלין, איזה סוגי תרעפות עד קיימים לטיפול ADHD? ומה אחוז הילדים שלא מגבים לשום טיפול?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/04/2014שלום,
כ 15-20 אחוז מהילדים לא מגיבים טוב לטיפול או סובלים מתופעות לוואי מטרידות.
מקובל שהרופא המטפל מנסה תרופות שונות מקבוצת המתילפנידט שריטלין הוא אחד מהם ואם לא מצליחים ניתן לנסות מקבוצות אחרות כגון אדרל, פוקלין או סטרטרה.
תרופות אלו אינן בסל הבריאות, עלותן גבוהה ויש כמובן צורך במרשם רופא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING&17/04/2014
איך משפרים ת'זכרון+הגיון שנפגעו
בגלל חוסר מעש אני מתקשה לזכור
טקסטים וללמוד דברים חדשים כמו כשמתחילים
עבודה חדשה אז יש קושי בלהבין מה
שאומרים לי וגם כשאני רואה טלביזיה
זה כאילו להסתכל על כלום - אני לא
מצליח לעבד ת'אינפורמציה בצורה הגיונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
ד``ר אריה בקלו18/04/2014שלום,
לא ברור ממה נפגע הזכרון ןלכן ברור שאין באפשרותי להתייחס לשאלה.
בכל מקרה נראה לי שיש להפנות השאלה באופן מפורט לפורום נוירולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rvetal.16/04/2014
חג שמח דוקטור
בת דודתי סובלת מהפרעות קשב
השאלה היא לגבי פרט שהיא סיפרה לי , ואין לי מושג אם בכלל על קשר שיכול להיות להפרעת הקשב שלה ,והיא שבזמן הלידה חבל התבור היה מסביב לגרון שלה מה שיצר אצלה חוסר חמצן לזמן מה .
הייתי רוצה לדעת את דעתך לגבי הנתון הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר rvetal - תגובה
מקובל לייחס קשיים/הפרעות בהריון והלידה , כגורם תורם להופעת הפרעת קשב.
הנושא לא ברור דיו ומחקרים ממשיכים להיעשות בתחום.
להזכיר , שמדובר בהפרעת נוירולוגית/אנטומית/ התפתחותית עם מרכיב גנטי כך שבעצם ניתן לומר שנולדים עם התכונה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלו.16/04/2014
שלום רב דוקטור חג שמח
הוחלף לי סוג התרופה מ - ריטלין ל- adderall
בגלל שמדובר על סוג אחר של תרופה שדרך הפעולה וההשפעה שלו אחרת מריטלין ???
מה ידוע על איך פועל אדרל על מנת לטפל בהפרעת קשב
(ועל כל שוני או (הבדל) שידוע מניסיונך לגבי אדרל )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלו - תגובה
בעקרון אני תמיד ממליץ לשאול את הרופא נותן המרשם שאלות לגבי טיב הטיפול.
בעקרון , האדרל מורכב ממלחי אמפטמינים. פעולתו דומה מאוד לריטלין וכך גם תופאות הלוואי, אך בעוצמה פחותה.
מקובל לעבור סוג תרופה במקרים שהריטלין לא מצליח או עקב תופעות לוואי מטרידות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוזרה של ילדנטלי13/04/2014
שלון!
הילד שלי סובל מ-ADHD , בנתיים טיפול תרופתי לא עוזר.
בנוסך לבעיות עם לימודים והיפראקטיביות
מורה אומרת שהוא לעיתים מדבר בלי קשר בקבוצה קטנה שהוא עובד בשעות שילוב. אומר משפטים מוזרים. מנסה להצחיק גם במהלך השעיור.
האם זה מאפיין ילדים הסובלים מ-ADHD או שזה בעיה אחרת.
בתודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה של ילד - תגובה
קשה להתייחס לשאלתך ללא הכרת הילד.
ילדים עם ADHD נוטים להפגין התנהגות חריגה באופן שתמשוך תשומת לב או כדי לחפות על תסכול וחוסר הצלחה.
הטיפול התרופתי אמור לעזור גם בתחום הזה.
זה באחריות הרופא המטפל להגיע לסוג הטיפול והמינון המתאימים.
כשזה לא מצליח לאורך זמן יש תמיד לשקול יעוץ נוסף בתחום ההתנהגותי: פסיכולוגי/פסיכיאטרי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל ופוקליןקטרין11/04/2014
שלום!
מתי ממליצים תרופות אדרל ופוקלין?
מה המכיר שלכם?
תודה וצג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל ופוקלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/04/2014שלום,
אדרל ופוקלין נחשבות לתרופות קו שני בישראל ולרוב מומלצות לאלו שלא מגיבים טוב לתרופות הקו הראשון (ריטלין, קונצרטה וכו').
שתי התרופות אינן בסל התרופות, דורשות מרשם מיוחד ( 29 ג ) ועולות מאות שקלים לחודש.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין למבחן חשוב מאוד-ש08/04/2014
ב-22 לחודש יש לי מבחן חשוב מאוד שיכול לשנות לי את החיים (דפ"ר למשטרה) יש לי קצת בעיה עם ריכוז- כשאני קורא קשה לי להתרכז- האם ניתן לקבל ריטלין באופן חד פעמי ? והאם זה יעזור לי למבחן ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: ריטלין למבחן חשוב מאוד
מאיה מזור12/04/2014מאד ממליצה לך לא לנסות ריטלין, התופעות לוואי וההשפעה על הבריאות לא שוות ערך להשפעה לחיוב שלה. אני לוקחת תוסף תזונה שעוזר לי מאד לפני כל "אירוע" חשוב: Mind Tune של Herbal Tune ועושה קצת יוגה. עוזר מאד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין למבחן חשוב מאוד- - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/04/2014שלום,
אינני ממליץ להשתמש בריטלין ללא אבחון והצדקה רפואית.
אין לדעת כיצד תגיבי לטיפול, גם חד פעמי, כלל לא בטוח שיעזור לך ואולי אף יזיק!
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה וטיפול תרופתינטלי03/04/2014
שלום!
האם בעיות שינה(ילד לא יושן מספיק מכיוון שלא מצליח להירדם בערב) יכולים להפחית בצורה משמעותית השפעת של רטלין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה וטיפול תרופתי - תגובה
ד``ר אריה בקלו04/04/2014שלום,
בעיות שינה , חוסר או איכות ירודה, משפיעים באופן ישיר על ערנותם של ילדים ובעיקר על אלו עם הפרעת קשב וריכוז.
מומלץ לפנות לרופא המטפל ולטפל בבעיה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת תרופהנטלי03/04/2014
שלום!
איך ללמד את ילד לבלוע תרופה-קונצרטה
ניסינו כמה פעמים עם קפסולות ריקות, הוא לא מצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת תרופה - תגובה
ד``ר אריה בקלו04/04/2014שלום,
ניתן לנסות ללמד בליעת כדורים עם סוכריות בגודל דומה כגון טיק-טק או שקדי מרק.
לאחר כמה נסיונות מוצלחים הילדים משתכנעים שניתן לבלוע באותה הצורה גם כדור דומה בגודלו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)