פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין בעיות שינה להפרעת קשב
    נעם
    05/10/2014

ערב טוב,

בננו בן ה-10 מתקשה להירדם ונרדם עצמאית אך כשעתיים לאחר שהולך לישון כשהוא מתהפך במיטה שוב ושוב.
    הילד מתלונן על כך שאינו מצליח להתרכז בשיעורים ובעצם "לא נמצא שם".
    הילד אובחן במכון כבעל בעיית קשב וריכוז.
    קראתי כי לעיתים ילדים עם בעיות במעגל השינה לאורך זמן, ייתכן כי יזוהו כבעלי הפרעת קשב וריכוז ואף הומלץ לי לטפל בבעיתת השינה לפני שאתחיל טיפול בבעיית קשב.
    האם אכן יש מקרים כאלו? או האם זוהיא בריחה מהבעיה האמיתי?

נעם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשר בין בעיות שינה להפרעת קשב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/10/2014

שלום לך!

בהחלט ייתכנו הפרעות שינה המחקות הפרעת קשב.
    לכן חשוב לברר נושא זה במסגרת האבחון ובמידת הצורך לבצע בירור כולל בדיקת שינה.

תוארו מקרים אשר עם טיפול מתאים נפתרה בעיית הקשב שלהם..... עם זאת אלו מיעוט המקרים.....

חג שמח!
    דר' עד יאדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית גובה של ילד הנוטל קונצרטה
    תמי
    02/10/2014

בני נוטל קונצרטה כשנה וחצי (התחיל עם ריטלין ועבר לקונצרטה). עוד חודשיים בסוף נובמבר יהיה בן 9, וכרגע גובהו 130 סמ'. האם הגובה סביר לגילו? האם מסתמן שהקונצרטה מעכבת את גדילתו? אני חוששת מאוד כי התרופה עוזרת לכולנו מאוד מבחינת תפקוד הבית, ועוזרת לו גם בלימודים וגם מבחינה חברתית. בימי שבת או חופשים בהם אין פעילות מאורגנת כמו צופים (הוא בכיתה ד') איננו נותנים לא את הכדור.
    אודה על תשובתכם,
    אמא דואגת.20

הוספת תגובה

• עוד משהו

תמי
    02/10/2014

ברצוני לציין כי אני מקפידה שיאכל ארוחת בוקר מלאה (בדרך כלל פריכיות עם מימרח שוקולד), תה ירוק לפחות פעם ביום, חלב, ארוחה אפילו קלה במהלך היום, סלט בבוקר, בצהריים או בערב, שמכיל מגוון ירקות מעבר לעגבניה מלפפון הרגילים, וארוחת ערב טובה של שניצל, פתיתים, פיצה על פיתה, טוסט צרפתי, או כל דבר אחר משביע ומזין ככל האפשר. בני אוכל גם בלילה ארוחה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2014

שלום,
    כל מי שמקבל טיפול בסטימולנטים חייב במעקב מדידות גובה ומשקל כל חצי שנה בדיוק למטרה זו. מעקב גדילה.
    זה פחות חשוב עם איזה גובה התחיל שכן זה תלוי בגנטיקה ובתנאי המחיה שלו, אך מאוד חשוב לעקוב אם הוא ממשיך בגדילה לפי הצפי שלו (עקומת הגדילה שלו) .
    עד תחילת גיל ההתבגרות מקובל שהגובה לא יפחת מ 5 סמ. לשנה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לריטלין
    יצחק
    21/09/2014

שלום,
    יש לי בעיה מאוד ספציפית שריטלין אכן פותר אבל הייתי רוצה לשאול אם קיים פתרון חלופי שיפתור ככל שניתן רק את הבעיה הספציפית הזו:

במונחים מקצועיים: יש לי קושי להתעלם מגירויים חיצוניים והדבר מגביר את הנטייה למוסחות ופוגע בתפקוד כאשר הם אינם רלוונטיים לפעולה שבה אני עוסק באותו הזמן.

יש איזה תחליף בריאותי או כדור פחות מזיק מריטלין שיכול לפתור בעיה מהסוג הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לריטלין

הוספת תגובה

• תחליף לריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/09/2014

שלום,
    אני מתנגד להגדרה שלך שריטלין מזיק.
    ריטלין היא תרופה טובה ובטוחה כשניתנת בפיקוח רפואי מתאים למי שהוחלט כי זקוק לה.
    אין תחליף אמיתי לריטלין או דומיו למי שאכן זקוק לו.
    קיימים בשוק תרופות כגון זום שיש להם השפעה מסויימת על חלק מהתופעות שהזכרת.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בכדורי ריטלין
    יצחק
    21/09/2014

שלום,
    לאחר אבחון דידקטי , המליצו לי לעשות אבחון נוסף שבודק האם קיימת הפרעת קשב וריכוז. כדור ריטלין אחד של 10 מ"ג שינה מבחן מקצה לקצה.
    לאחר האבחון , המאבחנת הפנתה אותה לנוירולוג. עוד לפני הפגישה עם הנוירולוג , היה לי מבחן נוסף ולאחר התייעצות עם רופא המשפחה , היה ניסיון נוסף עם הכדור, ואותה רמת ריכוז גבוהה חזרה.

שאלות :

1. יש לי מבחן פסיכומטרי בעוד כשבועיים, הייתי רוצה לשאול האם עד כדי כך קריטי לחכות לייעוץ של הנוירולוג או שאוכל להשתמש בכדור במבחן הפסיכומטרי ?

2. אני בן 19 ושוקל 65 ק"ג, ולא מצאתי תשובה מפורשת כמה מ"ג אני צריך ?
    כל האינטרנט מדבר על מבוגר (לרוב בן 27+) ועל ילדים (מתחת לגיל 12) ולא על נערים בטווח בין 15-23.

3. האם הכדור יאפשר השפעה לאורך כל מבחן הפסיכומטרי ? בפעם הראשונה הכדור השפיע למשך 7 שעות , בפעם השנייה למשך 5 שעות ואני חושש שמספר שעות ההשפעה ימשיך לרדת כך שלא ישפיע לאורך כל מבחן הפסיכומטרי. (פסיכומטרי כ3 וחצי שעות)

4. האם יש להשתמש בכדור לפני אוכל או אחרי ?

5. עד כמה נדיר , ההשפעה של תופעות הלוואי ? אני רוצה לוודא שבמשך מבחן הפסיכומטרי לא תופיע שום תופעת לוואי , ומזון בריא יחד עם הכדור יכול להפחית את הסיכויים להתרחשות תופעות הלוואי?

6. במקרה של הפסיכומטרי שאני צריך ריכוז ככך הניתן למשך ה-3 וחצי שעות , מה עדיף ריטלין רגיל או SR?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בכדורי ריטלין

הוספת תגובה

• שימוש בכדורי ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/09/2014

שלום,
    ממה שהבנתי, לא עברת אבחון מסודר אלא רצף של בדיקות אחרות- דידקטי, טובה (?) שלרוב אינם רלבנטים ובטח לא תחליף לאבחון קליני רפואי ע"י רופא מוסמך כגון נוירולוג, ולכן הופנת אליו !
    לא מקובל להתחיל טיפול על סמך הנתונים שציינת ולכן גם אינני יכול לתת לך ייעוץ על סוג הטיפול או מינון.
    באופן כללי אוכל לומר שריטלין 10 מג. רגיל פועל כ 4 שעות ו SR פועל כ 6 שעות.
    תופעות לוואי אפשריות הן מגוונות ונבחנות באופן אישי ולאורך זמן.
    בכל מקרה רצוי ליטול התרופה לאחר אכילה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה והיפר אקטיביות
    טל
    15/09/2014

האם סטרטרה מתאימה רק ל ADD ולא לADHD?

האם ילד שבקושי אוכל עם ריטלין LA20 ופוקלין ייתכן שיאכל טוב יותר עם תרופה אחרת ממשפחת הריטלין?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרטרה והיפר אקטיביות

הוספת תגובה

• סטרטרה והיפר אקטיביות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    16/09/2014

שלום,
    סטרטרה יכולה להתאים גם ל ADD וגם ל ADHD .
    לרוב ניתנת למי שלא הגיב טוב לתרופות האחרות או שיש שילוב של בעיית קשב וחרדות/מצבי רוח .
    סטטיסטית יש לסטרטרה פחות השפעה על ירידת התאבון.
    בברכה

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ההבדל מבחינת התיאבון הוא זניח?

טל
    16/09/2014

רוב הילדים שמאבדים את התיאבון מריטלין מאבדים את התיאבון גם עם סטרטרה?

זה כבר ממש בעייתי בשבילנו בהתחשב בזה שהסטרטרה משפיעה לאורך כל היום :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ZOOM או Vayacog של טבע
    אביב
    13/09/2014

שלום
    אני בן 24 ויש לי בעיה של הפרעות קשב וריכוז
    לאחר שימוש בקונצרטה במינון של 27 מג החלטתי שאני לא מתקרב יותר לדבר הזה או לרטלין תופעות לוואי נוראיות השליליות בתרופות אלו עולים בהרבה על יתרונה
    חשבתי להתחיל להשתמש באחד מתוספי מזון אלו ZOOM או Vayacog של טבע רק שהבנתי שמדובר באותם מרכיבים ובנוסף יש הטעייה קטנה במינונים
    ZOOM במינון יומי (2 כמוסות)
    PHOSPHATIDYLSERINE 150mg
    EPA 43 mg
    DHA 17 mg
    כך שלמעשה בכמוסה 1
    PHOSPHATIDYLSERINE 75mg
    EPA 21.5 mg
    DHA 8.5 mg
    לעומת Vayacog כמוסה 1
    Phosphatidylserine - 100 mg
    DHA 19.5 mg
    EPA 6.5 mg
    המחיר כרגע פחות מעניין אותי אני רוצה את התוצאה הטובה ביותר מה מומלץ יותר
    וכמובן בהתאם לגיל איזה כמות מומלצת שכן למשל זום 2 כמוסות ביום מיועדות לילדים ויש הבדל בין אדם בוגר לילד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ZOOM או Vayacog של טבע

הוספת תגובה

• ZOOM או Vayacog של טבע - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/09/2014

שלום,
    תוספי המזון שהזכרת כשמם כן הם.
    לא מדובר בתחליף לתרופות , גם לדברי חברת טבע, אלא רק כתוסף טיפולי שבחלק מהמקרים עוזר בהפחתת המינון או מפחית חלק מהסימפטומים.
    המינונים הם לפי המלצת החברה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל ומצמוץ
    קטרין
    12/09/2014

שלום!
    בן שלי מקבל אדרל 20 מ"ג. התרופה עוזרת לו, אבל גורמת למצמוץ בצורה מוגזמת ובלתי סבירה. רציתי לשאול האם זה יעבור או שבכלל צריך להפסיק שימוש בתרופה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל ומצמוץ

הוספת תגובה

• אדרל ומצמוץ - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/09/2014

שלום,
    מצמוץ מוגזם שלא היה קודם לכן יכול להתפרש כטיקים.
    ידוע שטיפול בסטימולנטים עלול לגרום להופעת או הגברת טיקים קיימים.
    בחלק מהמקרים הטיקים פוחתים או חולפים עם הזמן.
    אם זה לא קורה והטיקים משמעותיים, יש להתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה + תרופה נוספת
    טל
    07/09/2014

בני בן 7, לוקח פוקלין.
    אני חושבת לבקש בפגישה הבאה עם הפסיכיאטרית להחליף את הפוקלין בסטרטרה (אולי הוא יאכל קצת יותר ויישן יותר שעות, ובעיקר כדי שהשפעת התרופה לא תוגבל לכמה שעות ביום), אבל קראתי שהיא מתחילה להשפיע רק לאחר מספר שהועות והילד לא יוכל לתפקד בבית ספר ללא השפעת תרופה כלשהי.
    האם ניתן לקחת פוקלין (או סוג אחר של רטלין) בנוסף לסטרטרה עד שהסטרטרה תתחיל להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרטרה + תרופה נוספת

הוספת תגובה

• סטרטרה + תרופה נוספת - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/09/2014

שלום,
    בעקרון זה אפשרי ,כמובן בתיאום עם הרופא המטפל

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין מעורר תיאבון ???
    קרן
    07/09/2014

האם מישהו נתקל באפקט הפוך, שהריטלין לא מדכא תיאבון ואפילו להיפך?
    מה עושים? הילד לא מפסיק לאכול...קצת מטריד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין מעורר תיאבון ???

הוספת תגובה

• ריטלין מעורר תיאבון ??? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/09/2014

שלום,
    ריטלין היא תרופה מקבוצת הסטימולנטים וככזו גורמת לירידה בתאבון.
    ישנם מקרים בהם התרופה לא מפחיתה את התאבון ואז יש לחשוד שמא המינון לא מספיק.
    תגובה של הגברת התיאבון לא מוכרת לי.
    רצוי לבדוק סיבות אחרות.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל
    גיא
    02/09/2014

שלום רב,שמי גיא ואני בן 26.
    אני מטופל כבר זמן מה בריטלין וקונצרטה וברצוני להתחיל טיפול חלופי באדרל. הרופא המטפל (נוירולוג) אמר לי כי על מנת לעשות כן אצטרך לקבוע תור לפסיכיאטר שימלא עבורי טופס 29 ג'.
    שאלתי היא האם נוירולוגים לא מוסמכים למלא טופס זה עבור אדרל?..אני מעדיף מאוד שלא ללכת לפסיכיאטר,חרף הסודיות הרפואית,מסיבות כלכליות ואישיות אחרות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל

הוספת תגובה

• אדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/09/2014

שלום לך!

נוירולוגים בהחלט יכולים למלא טופס כזה ואין שום סיבה להגיע לפסיכיאטר!

בברכה,
    דר' עד יאדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    מרים
    31/08/2014

ילד בן 9 במשקל 30 ק"ג היה מטופל בריטלין LA 30mg .
    1. מה המינון של קוצרטה שיתאים לו?
    2. האם מותר ברמת העיקרון לתת 2כדורי קונצרטה 27 במקום כדור אחד של 54?
    בבקשה לא להפנות אותי לנוירולוג שמטפל, יש לי את ההמלצות שלו וגם הוא לא יודע פרטים נוספים על הילד מעבר למה שציינתי לעיל. רציתי לשמוע עוד חוות דעת באופן כללי. תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    31/08/2014

שלום לך!

שלום לך!
    אנחנו לא מייעצים מינונים תרופתיים אינדיבידואליים במסגרת הפורום (אלא רק ברמה תאורטית) - זאת מדיניות כאשר זה לא מדיקו-לגלי לייעץ למישהו שלא אובחן ואין את מלוא הנתונים לגביו לגבי מינונים תרופתיים.

ברמה העקרונית אכן ניתן לתת 2 כדורים של 27 במקום 54 מ"ג אם כי זה כמובן יותר יקר.

לצורך ההשוואה התאורטית LA 30 מ"ג שווה בערך לקונצרטה 36 מ"ג או בעצם 45 מ"ג. עם זאת זוהי השוואה תאורטית בלבד.

כמו שצוין לעייל בסיכומו של דבר המעקב צריך להיות דרך הרופא המטפל.

בהצלחה בשנת הלימודים הקרובה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD וחרדות
    טל
    26/08/2014

מבין התרופות הקיימות לADHD, איזה הכי מתאימה לילד שיש לו חרדות?
    ואיזה לילד עם OCD?

כמובן שאני שואלת באופן כללי ולא מצפה להתאמת תרופה לילד דרך האינטרנט...

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD וחרדות

הוספת תגובה

• ADHD וחרדות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/08/2014

שלום לך!
    אין ממש מושג כזה תרופה (מבין התכשירים לטיפול בהפרעות קשב) שמתאימה יותר לחרדות אול ל- OCD.
    תכשירי ריטלין לעתים מעוררים תחושות חרדה כאשר סטרטרה בעלת שכיחות נמוכה יותר בתחום הזה (אם כי הועלתה השאלה של שכיחות מעט יותר גבוה של מחשבות אובדניות בנוטלי התרופה...).

עקרונית התרופות האלו לא מגבירות תסמינים כפייתיים לכן אין העדפה מיוחדת למתן או הוראת נגד לטיפול בתרופות אלו לילדים/מבוגרים עם OCD

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה תופעה מוזרה
    אסתר
    14/08/2014

בני בן ה 8.5 אובחן ב ADHD והחל לקחת קונצרטה 18 מ״ג לפני כשלושה ימים. הנוירולוג אמר שיתחיל ממינון נמוך ולאט לאט נעלה לו. בבוקר ( לוקח ב8 את התרופה) הוא ממש בסדר , יותר רגוע, חיובי, נחמד לאחיו הקטן ( מה שממש לא היה קודם), אבל החל מהשעה ארבע, חמש אחהצ הוא מדבר בלי הפסקה , ממש כמו רובוט, לא מפסיק שעות אם כי דברים לעניין , מנוסחים היטב ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שהיה קודם ועדיין חיובי ולא אגרסיבי כמקודם. אבל זה נראה מפחיד( כמו ״משוגע״). שאלתי: האם זה ריבאונד? האם מינון יתר? האם מינון מועט מידי? מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• קונצרטה תופעה מוזרה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    16/08/2014

שלום,
    אכן, רוב התשובות אפשריות.
    הגיוני שמדובר בסוג של ריבאונד. גם המינון כנראה נמוך אבל את ההתאמה הטיפולית יכול לעשות רק הרופא המטפל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב-ODD
    רות
    11/08/2014

שלום,
    ילד שלי בן 8 הובחן כסובל מ-ODD. רופא רשם לו את ריטלין. רציתי לשאול בבקשה האם התרופה יכולה להיות יעילה במקרה הזה ומה הטיפול המומלץ?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב-ODD

הוספת תגובה

• טיפול ב-ODD - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/08/2014

שלום,
    ODD - הפרעה מרדנית מתנגדת היא לרוב תחלואה נילווית להפרעת קשב וריכוז וכששתי הבעיות קיימות יחד, התופעות לרוב קשות יותר.
    הטיפול בריטלין, או תרופות אחרות, עוזרות לטפל בבעיה .
    ברוב המקרים מומלץ לשלב הטיפול התרופתי יחד עם טיפול התנהגותי/ פסיכולוגי.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויואנס
    טל
    11/08/2014

1. מדוע ויואנס אסורה לבעלי מחלת נפש?
    2. האם היא עלולה לגרום להתפרצות מחלת נפש אצל אדם שהמחלה עדיין לא התפרצה אצלו?

לקביעת תור
    סגירה
    ויואנס

הוספת תגובה

• ויואנס - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/08/2014

שלום,
    לא ידוע לי שויואנס אסורה לבעלי מחלת נפש באופן מוחלט.
    בכל מקרה כזה, ולגבי כל התרופות הממריצות, חייבים להתיעץ עם פסיכיאטר לגבי הטיפול המתאים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה