פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסגרפיה בגיל 27?!
    ליאור
    29/01/2012

אהלן.
    אני סטודנט בן 27 בשנה האחרונה לתואר הראשון.
    עוד מילדות הייתי מוגדר כבעל הפרעת קשב וריכוז. לקחתי ריטלין כשהייתי בגיל 8-9 והפסקתי בגלל תופעות לוואי.
    כאשר התחלתי את התואר הראשון עשיתי איבחון "מבחן טובה" ואובחנתי שוב ומאז אני לוקח ריטלין בלימודים. חשוב לציין, אם זה רלוונטי, שאני לוקח ריטלין אך ורק בימי לימודים קשים או בתקופות מבחנים ואינני מרגיש בצורך לקחת ריטלין מעבר לכך.

מעולם לא היו לי בעיות כתיבה או קריאה. לא שגיאות כתיב ולא כלום. הכתיבה שלי אפילו צחה אפשר לומר..
    לפני כחצי שנה, בתקופת הבחינות הקודמת, שמתי לב לתופעה חדשה שבה כשאני כותב בכתב יד אני מתבלבל באותיות. הבילבול הוא לא בלבול של שגיאות כתיב אלא במיקום האותיות. לדוגמא: "אמלנט" במקום "אלמנט", "באצמעות" במקום "באמצעות"...
    בוודאות מעולם לא הייתה לי בעיה כזו והיא צצה רק לאחרונה משום מה..
    כשאני מקליד במחשב אין לי בעיה כזו..

ההרגשה היא שלעיתים אני חושב יותר מידי מהר משאני כותב ואני מבלבל את האותיות כי ברגע שכתבתי מילה אחת אני כבר חושב על השנייה מהר מידי, לדוגמא: במקום "הטעם דומה" אני כותב "הטעד דומה"... כלומר ה"ד" השגויה שייכת למילה הכביכול הבאה- "דומה".
    יש לציין כי תמיד כשזה קורה אני שם לב מיידית ולא מגלה את זה רק לאחר מכן.. פשוט מתקן במקום אבל יש יותר מידי תיקונים כאלה וזה מפריע לי לכתוב...
    חשוב עוד לציין כי זה קורה גם תחת השפעת ריטלין וגם ללא השפעתה...

אשמח לשמוע תגובות או מה ניתן לעשות בנידון.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסגרפיה בגיל 27?!

הוספת תגובה

• דיסגרפיה בגיל 27?! - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    02/02/2012

שלום,
    התופעה שהמוח חושב מהר יותר מכושר הכתיבה של האצבעות איננה חריגה לסובלים מהפרעת קשב וריכוז.
    לעיתים, איזון תרופתי מדויק יותר עשוי לפתור את הבעיה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    איה
    29/01/2012

שלום,
    אני בת 26 שוקלת 55 ק"ג., מאובחנת עם הפרעת קשב וריכוז, ואמורה ליטול קונצרטה.
    עם זאת, דחיתי את השימוש בתרופה, ובשבוע האחרון השתמשתי בה בפעם הראשונה.
    פיצלתי את הכדור (56 מ"ג) לשני חלקים. ביום הראשון נטלתי את החצי הראשון-
    הרגשתי מאוד-מאוד נינוחה, אחכ הרגשתי כאילו לחץ הדם שלי ממש נמוך, הייתי מנותקת, אבל זה היה נעים ובסדר. שום דבר לא הצליח להלחיץ אותי (ואני נוטה להלחץ).
    יום למחרת, נטלתי את החצי השני, וסבלתי מתופעה הפוכה לגמרי. היו לי כ 90 פעימות לב בדקה, דיברתי בקול רם, היה לי נורא קר. כעבור כשעתיים התופעות הנ"ל נרגעו, אבל לא חזרתי להרגיש נינוחה ורגועה כמו בפעם הראשונה (כאמור, כפי שהיה יום לפני).
    אני נכנסת לתקופת בחינות, ובניתי על השימוש בתרופה לעזור לי בתקופה זו.
    כעת אני ממש-ממש חוששת איך יראה השימוש בתרופה בפעם השלישית.
    אינני מעוניינת ליטול אותה באופן קבוע, רק כשממש אין ברירה.
    אודה לעצתכם
    בברכה..

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• מידע נוסף

איה
    29/01/2012

יש לי קרוב מדרגה ראשונה (הורה) הסובל מהפרעה בי-פולארית.
    אני חוששת, האם שימוש בקונצרטה עשוי לעורר הפרעות רדומות?
    מה הייתם מציעים לי?
    (הרופא שלי לא שום בעיה, אבל אותי זה קצת מטריד..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/01/2012

קונצרטה לא אמורה לעורר הפרעה בי-פולרית.

עם זאת ברור כי במידה ואת חשה שינויים בתחושות שלך עלייך לדווח מיידית לרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/01/2012

שלום לך!

מספר הערות -
    אסור לפצל את הכדור!!! את גורמת לשחרור לא מבוקר של חומר, לביטול האפקט המתמשך ובהחלט ייתכנו תופעות לוואי כמו שצייית. בולעים אותו בשלמותו!

שנית - איני מתערב בשיקולים של רופאים אחרים אני יכול רק לציין כמדיניות שלי כי במשקל שלך אני מתחיל קודם במימוןנ של 36 מ"ג ולאחר שבועיים-חודש עובר למינון של 54 מ"ג.

בסיכומו של דבר עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה מינון

קונצרטה מינון
    01/02/2012

אני בת 22 ושוקלת 54 קילו.
    התחלתי לקחת קונצרטה (לאחר הפסקה של שנה). הרופא המליץ לי להתחיל עם 27 מ"ג. התחלתי ולאחר שבוע כבר לא השפיע עליי.
    התחלתי עם 36 מ"ג. היה מצויין למשך שבועיים אך היום כבר אין השפעה.
    אותו דבר קרה גם בשנה שעברה כשנטלתי את הכדור
    האם אפשר להסביר את זה כך שהגוף פשוט "התרגל" ןזה כבר לא משפיע? או שעליי להעלות את המינון להשפעה ארוכה יותר?
    יש לציין כי ריטלין קצר טווח 15 מ"ג עוזר מאד.

תודה! סטודנטית מתוסכלת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב
    אמא יקרה?
    28/01/2012

אני אישה פעלתנית, אוהבת לעזור לכל מי שמבקש , התחתנתי עם בעל הפראקטיבי, עם הפרעת קשב וריכוז שלא אוהב שמבקרים אותו ואף כועס מאד ,אבל אחכ מצטער על כך,הקושי היה מתחילת הנישואין הוא מביא אותי לידי כעס חזק ואף לקללות חזקות אין לי שליטה על עצמי כי הוא מטריף אותי ואף כל הזמן מחפש אשמות רק בי , הוא טוען שהוא הבעל ואסור לי להעיר לו.
    יש לנו 6 ילדים כולם מאד מאד פעלתנים ול4 מהם יש בעיית קשב וריכוז מוכרת, הבכורה אף מקבלת תרופות כבר בת 11 סהכ,כל הזמן מעיר לילדים בצורה לא נכונה, לא מבין אותם ואחרי המעשים הוא מצטער שכעס יותר מידי, לי קשה מאד מאד כי דואגת למצב הנפשי שלהם, כל הזמן הוא רק מעיר להם, ושאני מעירה להם הוא טוען הנה גם את מעירה, אבל הוא מעיר על דברים שטותיים ולידותיים ואני מעירה במצב של סכנה או הפרעה לאחר.
    לילדים ואף לבעלי עיה של תקשורת שלילית , רוצים קשרים אך מתקשרים בצורה רעשנית, כעסנית, נגיעות והיברה לא אוהבת את זה.
    יחד עם מה שאני מתמודדת בחיי היומיום רואים אנשים מבחוץ שאני כעוסה ולחוצה ולא יודעים מה יש בבית, אומרים איחזה אישה יש לך מגיע לך גן עדן, וגם אומרים שהוא יותר שקט ממני ואני יותר כעסנית, וזה רק גורם לו יותר עליונות ומרים את האף ןלא מבין עדיין שהבעיה אצלו, ורק אני הכעסנית לא בסדר, דבר שמביא אותי לייאוש ובכי.
    הוא לא מוכן לבוא לייעוץ כי חבל על הכסף? ולא יעזור לי כלום להשתנות הבעיה אצלי כן......?
    אף אחד לא מבין אותי חוץ מאמא שלי והמטפלת של התינוקת נמאס לי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב

הוספת תגובה

• הפרעות קשב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/01/2012

שלום לך!

אכן מצב לא פשוט-

משפחה הם שיש מבוגרים או ילדים עם הפרעות קשב היא משפחה רעשנית, קולנית ווכחנית.

הפתרון ההגיוני במצבים כאלו היא תקשורת, הבנת הבעיות, יצירת כללים חדשים ועוד.

במידה ובעלך לא משתף פעולה בנושא עלייך לשקול טיפול פרטני אשר עשוי לעזור לך ללמוד להימנע מעמותיםמיותרים, מצבי אובדן שליטה וכו'. זה אולי לא פשוט אבל זה צעד בכיוון הנכון.

באתר שלי ניתן למלא שאלון עצמי של הפרעת קשב עם תשובות בהתאם וזה אולי יכול לכוון אותכם לקיום ההפרעה ואולי לשכנע אותו לעבור תהליך של אבחון מסודר.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו מכיר את יואב פנחס
    משה
    26/01/2012

אנו מעונינים לקחת את ביתנו לטיפול אצל יואב פנחס או טיפול אלטרנטיבי שונה
    האם מישהו מכיר? ויכול להמליץ

הוספת תגובה

• קונצרטה
    אורית
    26/01/2012

בני בן 13.5 ומקבל קונצרטה 54 מ"ג , לכמה זמן הכדור אמור להשפיע? בני שוקל 60 ק"ג , והאם אי לקיחת כדור באופן יומיומי יכול לעשות נזק לבני? יש ימים בהם אינו נוטל את הכדור כי אינו רוצה - האם זה יכול להזיק לו בהיבט הבריאותי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/01/2012

שלום לך!

בעיקרון המינון בהחלט עשוי להתאים למשקלו של הילד אם כי זה לא הפקטור היחיד שקובע את יעילות התרופה.

מותר לקחת תרופה זו לסרוגין. עם זאת ככל שנוטלים אותה בצורה סדירה יותר מדווחים פחות תופעות לוואי. כלומר נטילה לא סדירה לא מזיקה לבריאות אך לעתים כרוכה בריבוי תופעות לוואי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD
    קרן
    26/01/2012

לביתי בת ה 7 יש ADHD
    היא עברה איבחון לפני שבוע
    באבחון המליצו לנו לתת לה ריטלין
    בעלי מאוד בעד אבל לי יש המון חששות

ביתי ילדה מאוד שמחה ומאוד פעילה חברתית
    אך בלמודים היא מאוד מתקשה להתרכז , מדברת המון או מתעסקת בדברים אחרים ולא במהלך השיעור
    זזה הרבה בכיסא , מאבדת דברים כל הזמן
    יש לה גם בעייה בכתיבה - כותבת הפוך , לא בשורות , אותיות גדולות וקטנות בלי רווחים , חצי דפוס חצי כתב
    ואני רואה שזה מתחיל לתסכל אותה עד לבכי

היתי שמחה לשמוע דעות בנושא הריטלין - על התופעות לוואי , האם זה באמת עוזר , האם יש כיוונים אחרים שיכולים לעזור כמו טיפולים טבעים ,קראתי ברשת שיש גם תוכנות ממוחשבות שעובדות בנושא כמו שיטת הטיפול attengo שיטה נוירוקוגניטיבית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ?
    האם השיטה יעילה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD

הוספת תגובה

• ADHD - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    26/01/2012

שלום,
    אין טעם להתיחס לתופעות הקליניות שציינת כי הילדה כבר מאובחנת !
    בסיום כל טיפול מקובל להמליץ על הדרך הטיפולית, ואני מניח שכך נעשה גם במקרה שלכם.
    הטיפול התרופתי אינו בהכרח היחיד אך הוא לבטח העיקרי. מקובל לתת גם טיפולים משלימים כגון טיפול התנהגותי/רגשי, פעילות גופנית, הדרכת הורים ומאמנות אישית.
    טיפולים שבאים כביכול להחליף את הטיפול התרופתי לא הוכיחו את עצמם עד עתה וזה כולל את הטיפולים הנוירוקוגניטיביים(שהם גם מאוד יקרים).
    אני מציע לך להקשיב לעצתו של הרופא המטפל, לא לחשוש מהטיפול התרופתי(האתר הזה כמו גם אחרים מלא בכתבות והסברים) ובכך לעזור לילדך.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכמה זמן מועיל קונצרטה 27 ,לבן10.5
    אוריתא
    25/01/2012

לאחר איבחון,בני מקבל קונצרטה 27 ,אחרי פחות מ-8 שעות ההשפעה פגה.מאוד עצבני.נאמר לי שהכדור אמור להשפיע 12 שעות בדר"כ.המינון לא נכון?

הוספת תגובה

• לכמה זמן מועיל קונצרטה 27 ,לבן10.5 - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/01/2012

שלום לך!

בעיקרון השפעת התרופה אמורה להיות בין 10-12 שעות ולכן יש מקום להתיעצות עם הרופא המטפל לגבי התאמת המינון או לחילופין החלפת התכשיר. עם זאת לפני שמחליטים לגבי יעלות הטיפול מומלץ לחכות כחודש ימים עד שהשפעת התרופה מאוזנת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה להכוונה
    רונית
    24/01/2012

שלום,בתי בת 9 ,לומדת בכיתה ג' .מכיתה א' ישנן תלונות מבית הספר על חוסר ריכוז במהלך השיעורים.השגיה הלימודיים טובים. בסוף כיתה ב' עברה אבחון ע''י מבחן brc שאינו הצביע על הפרעת קשב או על לקות ממשית בתפקודי ניהול. נכון לאכשיו בכיתה ג' השגיה לימודיים טובים אך ישנה החמרה לגבי תלונות מבית הספר לגבי התנהגותה, כגון - מרבה לקום במהלך השעור, לא מרוכזת , מפטפטת, עושה דווקא.איני יודעת מה לעשות? האם לפנות לאבחון חוזר ?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להכוונה

הוספת תגובה

• זקוקה להכוונה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/01/2012

שלום,
    מבחן BRC איננו אבחנתי ללא ביצוע אבחון קליני מלא של רופא.
    מהדברים שאת מעלה אכן ישנו בסיס לאפשרות של הפרעת קשב וריכוז, ולכן אני ממליץ לבצע אבחון מלא.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאולפטיל
    אריק אליעזר
    20/01/2012

שלום לכם
    ביתי בת ארבע ויש לה עיכוב התפתחותי חמור,יש לה בעיית קשב וריכוז ברמות קשות מאד היא כלל הזמן בתזוזה היא לא נותנת לנו רגע דל אחד של מנוחה, אנחנו עושים את המקסימום נותנים לה אומגה מקפידים שהיא תישן צהריים ותזונה נכונה,היא מקבלת נאולפטיל האם זה יכול לעזור לבעיות הקשב והריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    נאולפטיל

הוספת תגובה

• נאולפטיל - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/01/2012

שלום,
    תרופת הנאולפטיל שייכת לקבוצת התרופות נוגדי החרדה ומטפלת בבעיות חרדה והתנהגות. התרופה לא מטפלת בהפרעת קשב וריכוז אך יכולה לסייע בעקיפין לחלק מהתופעות הנילוות להפרעת הקשב בתחומי ההתנהגות.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    לילי
    17/01/2012

שלום, אני סטודנטית לחינוך מיוחד ולקויות למידה. בשנה זו אני עושה סמינריון בנושא: השלכות אפשריות של הפרעות קשב וריכוז על איכות יחסי המין בזוגיות קבועה.
    הנושא מאו מעניין אותי, הבעיה שאני מתקשה במציאת מאמרים או מקורות מידע בנושא. אשמח אם נפגשתם במאמר או במקור מידע או שאם הנכם יודעים היכן אוכל להשיג מאמרים בנושא הזה. מודה לכם מאוד מאוד
    המשך שבוע נפלא לכולכם!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/01/2012

שלום לך!

איני מכיר מאמרים בנושא זה.

כמובן שלפני שבוחרים נושא בודקים את הרקע התאורטי שלו.

עם זאת אני מוכרח לציין שהנושא מקורי ומעניין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    20/01/2012

מציע לך לפנות גם לד"ר צחי בן ציון (קופ"ח לאומית), פסיכיאטר וסקסולוג .

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחתי בטעות שני כדורים של קונצרטה
    אר
    16/01/2012

54 מג" ואני לא מרגיש ממש טוב מה לעשות ??

הוספת תגובה

• לקחתי בטעות שני כדורים של קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/01/2012

שלום לך (אני מקווה!)

סביר להניח כי עד כתיבת התשובה הכל בסדר...

צריך להיות זהיר......

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספרגר והפרעת קשב וריכוז
    עינת
    15/01/2012

שלום,
    בני בן 7.5, מאובחן כאספרגר וסובל מהפרעת קשב וריכוז. הוא לומדת בכיתת תקשורת ומשולב בכיתה רגילה כמעט 100% מהזמן. הוא מאוד מוסיקלי. אנו יודעים כבר זמן מה שהוא סובל מ- ADHD (אובחן ע"י נוירולוגית), ובשנה שעברה ניסינו לתת לו ריטלין. התגובה לא הייתה טובה: הוא לא הצליח להירדם בלילות, מה שהקשה עליו לקום בבוקר, והוא נעשה רגיש ותוקפני. הפסקנו את הריטלין והוא נשאר בעצם ללא טיפול מקצועי (ודווקא היה שיפור מסויים). עד עכשיו לא התלונן אך היום פתאום אמר שהוא לא מצליח להתרכז בכיתה ושיש לו כל הזמן מוסיקה בראש.
    מה ניתן לעשות? האם יש טעם לנסות שוב ריטלין? האם ישנה דרך אחרת "לכבות" את המוסיקה? הוא נראה לי די אומלל וכואב לי הלב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אספרגר והפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אספרגר והפרעת קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    16/01/2012

שלום,
    קשיי הירדמות הם תופעת לוואי מוכרת בנטילת ריטלין אך בהחלט ניתן למצוא לה פתרון באמצעות שינוי במינון,סוג הריטלין,שעת הנטילה וכו'. כמובן שמי שעושה זאת הוא רק הרופא המטפל.
    העובדה שהיו בעיות בטיפול לפני שנה לא צריכות לייאש אתכם ובהחלט ניתן לנסות זאת בשנית עם ההתאמות שציינתי.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ופסיכוזה
    אלי
    10/01/2012

שלום רב,

קראתי בעלון של הריטלין שהוא עלול לגרום לתופעות פסיכוטיות, ובפרט בשימוש ממושך.

ברצוני לשאול האם כרופאים נתקלתם פעם במקרה מוכח של אדם שנטל ריטלין במינון תקין וסביר, לא היה לו רקע קודם של הפרעות פסיכוטיות או מחלות נפש במשפחה, והריטלין במינון הסביר גרם לו לתופעות פסיכוטיות חמורות בהן הוא איבד את שפיותו ולא ידע כלל להבחין בין מציאות לדמיון?

כלומר 3 תנאים:
    1.נטל מינון תקין על פי משקלו, באופן אחראי ובלי לחרוג מהמרשם רופא.
    2.ללא שום רקע ידוע של פסיכוזה או מחלות נפש אצלו או במשפחה הקרובה.
    3.הריטלין גרם לו לתופעה פסיכוטית ומסוג חמור, לא רק תחושת נמלול ברגליים אלא מצב בו הוא איבד את שפיותו ולא ידע להבחין בין מציאות לדמיון. עד כדי ראית אנשים שלא קיימים, חושב שהוא ציפור וקפץ מהחלון וכו'

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ופסיכוזה

הוספת תגובה

• תודה יפית ו..

אלי
    10/01/2012

תודה יפית על תגובתך

השאלה היא האם את יכולה להסתכל לי בעיניים ולהעיד שראית באופן אישי מקרים שעונים לכל 3 הקריטריונים שציינתי?

1.אדם שנטל את התרופה במינון תקין וסביר, על פי המלצת רופא, ולא חרג מהמינון.
    2.לא היה לו שום רקע קודם של פסיכוזה, וגם במשפחתו הקרובה אין רקע של מחלות נפש (כי אז לא הריטלין גרם לכך אלא המחלה חבויה בתורשה והריטלין רק מעורר אותה)
    3.שהתופעות הפסיכוטיות שנגרמו הן מסוג חמור, בהן האדם מאבד את שפיותו ואינו מסוגל להיות מודע לכך.
    כגון ראית אנשים שלא קיימים, לחשוב שהוא ציפור ולקפוץ מהחלון, דיבור עם חפצים.
    תחושות נמלול אינני מחשיב לתופעות פסיכוטיות חמורות כיוון שהאדם מסוגל לזהות אותן ולהבין שהן לא אמיתיות, אלא רק תופעת לוואי של התרופה.
    אני מדבר על תופעות שהאדם שחווה אותן לא יכול בכלל לדעת שהוא חווה אותן.

בנוסף אשמח גם לתגובת הרופאים

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ופסיכוזה

ד``ר עדי אדר
    11/01/2012

שלום לך!

תכשירי ריטלין יכולים לגרום במקרים מאוד נדירים להזיות.
    יש עם זאת לדעת כי את התרופה לקוחים אלפי ילדים ולמעשה מליונים כולל מבוגרים. לאוכלוסיה רחבה זו יכולות להיות מחלות רקע שונות המתעוררות במהלך הטיפול בריטלין, עם קשר ובלי קשר לתרופה...

תוארו מקרי מוות פתאומי בעת נטילת ריטלין. האם זה בגלל התרופה? כנראה לא מכיוון שגם באוכלוסיה "בריאה" לחלוטין מדווחים מקרי מוות פתאומי ובשכיחות דומה לאלו שלוקחים רטלין.

בכל אופן ייתכנו מקרים נדירים מאוד של תופעת לוואי זו. אני אישית זוכר ילד שטופל עלידי בריטלין ופיתח פסיכוזה. הנקודה היא שצריך לזכור כי כאשר אוכלוסיה גדולה מאוד מטופלת בתרופה ובמשך פרק זמן ארוך ייתכנו תופעות לוואי חלקן קשורות לתרופה וחלקן לא.

לכן יש לעקוב ולדווח על שינויים פתאומיים או מתמשכים בתפקוד בעת נטילת התרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצות אדרל
    יוסי
    09/01/2012

יש לי אדרל 30מ"ג האם אני יכול לחצותו ל2 ואף ל3

לקביעת תור
    סגירה
    לחצות אדרל

הוספת תגובה

• לחצות אדרל - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    16/01/2012

שלום,
    כל תרופה המכילה יותר מחומר אחד ושמשך פעילותם שונה (אדרל לדוגמא), לא רצוי לחצות כי בכך פוגמים ביעילות הטיפול.

בברכה
    ד" אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בשילוב עם אנטיביוטיקה
    ורד
    08/01/2012

האם זה בסדר ליטול ריטלין ובאותו יום גם אנטיביוטיקה (מוקסיפן) שעליי לקחת במשך שבוע ,זה חשוב לי לדעת כי אני לפני תקופת מבחנים ,תודה .

הוספת תגובה

• ריטלין בשילוב עם אנטיביוטיקה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/01/2012

שלום,
    אין מניעה רפואית ליטול ריטלין יחד עם אנטיביוטיקה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה