מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרכי טיפול בהפרעות קשב מעבר לרטליןדקלה06/06/2012
שלום,
האתר מעולה ואכן מציע מידע רחב בנוגע להפרעות קשב וריכוז על כל היבטיו.
נורא חסר לי דרכי טיפל והתמודדות בהפרעה זו מעבר לנטילת רטלין.
כמובן שקיים מידע באתרי אינטרנט שונים אבל חשבתי שכדאי להאיר את תשומת לבכם לכך!
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי טיפול בהפרעות קשב מעבר לרטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר08/06/2012שלום לך!
לאיזה אתר את מתכוונת?
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוקים וחולמנותאילנית05/06/2012
ביתי בת ה-9 אובחנה כבעלת קשב וריכוז add .המורה מציינת שהילדה מרבה להתנתק בכיתה חולמת המון לא מבצעת משימות בשלמות בכיתה,תמיד אומרת שאין לה שיעורים(לא מוכנה להכין)..מאוד מפוזרת.. בעיות חברתיות עקב קושי ליצור חברויות עם הבנות ,הייתי אצל נוירולוג בתחילת השנה המליץ על הוראה מתקנת ומתן ריטלין,הילדה מקבלת הוראה מתקנת בבי"ס,והתחלנו גם עם תוכנת אטנגו..עדיין אין שיפור,(רק התחלנו)הילדה עדיין לא עברה איבחון מסודר (טובה וכדומה) האם צריכה לעבור?
ומה ניתן עוד לעשות כדי לעזור לילדה?
**בגיל שנה וחצי עברה פירכוס עקב חום גבוה האם זה קשור?
**הייתה מטופלת במכון התפתחות הילד עקב עיקוב בהתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים וחולמנות - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/06/2012שלום,
אם הילדה אובחנה כ ADHD ע"י גורם רפואי מוסמך הרי שאין צורך באבחון חוזר .
תוכנת אטנגו אינה תחליף לטיפול תרופתי.
אם קיבלתם המלצה מנוירולוג לשלב בטיפול גם ריטלין וטרם עשיתם זאת, סביר להניח שהבעיות הקשורות להפרעת קשב וריכוז ימשכו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן ריטלין
אילנית05/06/2012האם אני צריכה ללכת עם ההמלצה של הנוירולוג לרופא הילדים ולקבל את המרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטוח ריטלין בחולי אפילפסיה ?vt30004/06/2012
שלום !
האם בטוח ריטלין בחולי אפילפסיה?
האם בטוח ריטלין גם בחולי אפילפסיה לא מעוזנת ?
תרופות שמקבל ילד : טופומקס100 ודפלפת 500* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בטוח ריטלין בחולי אפילפסיה ? - תגובה
ד``ר אריה בקלו09/06/2012שלום,
אין מניעה עקרונית במתן ריטלין לחולי כיפיון .
כמובן כפוף לאישורו ופיקוחו של הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין וריטליןמיכל01/06/2012
שלום, אני בת 18 וחצי ואני נאלצת לקחת במשך חמישה ימים אנטיביוטיקה אוגמנטין שלוש פעמים ביום בשל דלקת חניכיים, אני נמצאת בתוקפת מבחנים ונוטלת גם ריטלין SR 20 מ"ג, רציתי לדעת האם אני יכולה ליטול את שתי התרופות הללו? האם זה לא מסוכן לשלב ביניהן...
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין וריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר01/06/2012שלום לך!
אין שום בעיה לקחת א ת שתי התרופות ביחד!
בהצלחה במבחנים!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק עוד שאלה קטנה..
מיכל01/06/2012אני יכולה לקחת שני כדורים של SR20 בבת אחת? כי נראה לי שהמינון של כדור אחד קצת נמוך, אני שוקלת 49 קילו 1.60.
עדיף לקחת את השני לאחר מספר שעות או שזה בסדר בפעם אחת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רק עוד שאלה קטנה.. - תגובה
ד``ר עדי אדר01/06/2012שלום לך!
סביר להניח כי המינון שאת לקוחת הוא נמוך למשקלך אבל בנושאים טיפוליים פרטניים אני מעדיף שתפני לרופא המטפל.
באופן תאורטי מותר לקחת שני כדורי ריטלין SR אך הנושא צריך להיות מתואם עם הרופא שלך.
בברכה,
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזדנה30/05/2012
הבת שלי בת 14, ולקחה במשך שנתיים רטלין, אבל כל הזמן התלוננה על כך שהיא מרגישה עייפות וחוסר תיאבון לאחר לקיחת הרטלין, ולאחרונה החליטה שהיא מסרבת לקחת רטלין. בבית הספר מתעקשים שהיא תמשיך לקחת, אבל היא מסרבת לקחת ואנחנו לא נמצאים תמיד בבית לוודא שהיא לוקחת.
אני ובעלי חשבנו לחפש אולי תרופות טבעיות, או תוספי תזונה שעוזרים להפרעות קשב וריכוז, ומצאנו כדורים של אומגה 3 המותאמים לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז.
אנחנו נורא נשמח לשמוע מה דעתכם על הכדורים האלו? האם הם יכולים להעיל באמת לילדה בבית הספר?
נשמח גם לשמוע המלצות לרעיונות אחרים או לטיפולים טבעיים אחרים.
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו31/05/2012שלום,
לצערי אינני איש בשורה.
עדיין לא נמצא תוסף "טבעי" שבאמת עוזר ללוקים בהפרעת קשב וריכוז. לבטח לא כתחליף לתרופה ! אומגה 3 כנראה תורמת באופן חיובי לטיפול כשהיא ניתנת בשילוב עם ריטלין.
נושא העייפות של הילדה צריך להבחן ע"י הרופא המטפל כי יתכן ומדובר במינון לא מתאים.
בנוסף יש לזכור כי מדובר בגיל ההתבגרות שמאופיין בהתגברות העייפות והתנגדות עקרונית לטיפולים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RITALIN ועייפותvt30028/05/2012
שלום !
ילד חולה אפילפסיה + הפרעות קשב וריקוז
נרולוג הימליץ על ריטלין RS
קיבלנו רק 3 פעמים
בכל פעם גם התנהגות וגם לימודים היו מצוינים ,אבל ילד התלונן על עייפות קשה
גם הייתה בעייה להרדם
פעם רשאונה הלך לשון בזמן
פעם שניה לא ישן עד שעה 2 בלילה
פעם שלישית לא ישן עד 12 בלילה
מה לעשות ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RITALIN ועייפות - תגובה
ד``ר עדי אדר28/05/2012שלום לך!
מומלץ במקרים אלו להתאזר בסבלנות...לעתים תופעות לוואי מתמתנות רק לאחר שבועיים-שלושה ולכן פשוט להמתין בסבלנות ובמיוחד לאור ההשפעה החיובית בבי הספר.
בברכה,
דר' עדי דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז+טיקיםמוסקוביץ שמול20/05/2012
בני בן 7 בכיתה א 'התבקשתי לעשות איבחון כי קשה לו לשבת ולהתרכז לועס את העיפרונות והמחקים. מזיז את הרגלים. התפרציות זעם. עשיתי איבחון ונאמר לי שהוא באחוזון 98 ילד מאוד חכם עם שפה עשירה מאוד לגילו בחשבון הוא מצטין ומשעמם לו כמעט בכול המקצועות עקב ידע רב. הובחן בעית ויסות, דימוי עצמי נמוך,בעיות ריגשיות ובעית קשב. פניתי לנורולוגית גם עקב טיקים הולכים ומחמירים בכול איזור הפנים אך ללא קול .הנירולוגית עשתה מיבחן ואמרהשהיא רואה תזוזת רגלים וקושי בריכוז אבל הוא עשה את המבחן יסודי מדויק וללא טעויות (מבחן של גיל 10-11 ) היא אמרה שהיא לא נותת רטלין סיבה אחת כי יש לו טיקים וסיבה שניה שמאתגרים אותו ונותים לו מסימות לרמה הגבוה שלו הוא עושה אותה בהצלחה מה לעשות (בבית מאוד קשה בללכת לבית הספר אחרה"צ לא מוכן לעשות שעורים בקיצור מלחמת התשה .
9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז+טיקים - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/05/2012שלום,
לא ברור לי איזה אבחונים עבר ? דידקטי, פסיכו-דידקטי, קשב וריכוז ?
באופן כללי, בהחלט יתכן מצב של תסמינים המתאימים להפרעת קשב וריכוז אצל ילד עם מנת משכל גבוהה שכתוצאה מיזה אינו מוצא את מקומו בכיתה ובבית ומגיב בהתאם.
לילדים כאלו ,אכן צריך להרכיב תכנית לימודים מאתגרת לרמתו.
לגבי הטיפול התרופתי, איני יכול לחוות דעה, ההחלטה היא רק של הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתוכנת אטנגוצחי17/05/2012
הי
טרם אובחנתי כבעל הפרעות קשב וריכוז אך אני יכול להעיד כי אני מזהה הרבה מן התסמינים אצלי.
לאחרונה שמעתי על תוכנת אטנגו שמסייעת לשפר את יכולות הקשב והריכוז ע"י אימון נוירו-קוגניטיבי.
מעוניין לדעת האם ממליצים.
כמו כן, מה הדרך לעבור אבחון אמין וזול? האם יש משהו דרך קופה"ח?
אימי סובלת מדמנסיה בשלביה הראשונים, האם אטנגו יכולה לסייע גם במקרה זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתוכנת אטנגו - תגובה
ד``ר עדי אדר18/05/2012שלום לך!
שיטה זו לא ממומנת דרך קופות החולים והנתונים לגבי הצלחת שיטה זו או שיטות דומות במה ששייך לנוירו-פידבק הן לא חד משמעיות בהתייחס למחקרים שונים שבוצעו בשנים האחרונות לגבי יישום השיטה בהפרעות קשב וריכוז.
ניתן בהחלט לבצע כיום אבחון לא יקר דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים והייתי ממליץ להתחיל קודם באבחון לפני שמתחילים לדון על דרכי טפול....
לגבי נושא הטיפול באימא שלך רצוי להתיעץ בנושא עם הנוירולוג שמטפל בה ואשר מכיר את מצבה הרפואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בתוכנת אטנגו - תגובה
צחי20/05/2012תודה רבה על תגובתך.
באופן כללי, חולי דמנסיה יכולים להרפא ע"י טיפולים נוירו-קוגניטיביים שכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בתוכנת אטנגו - תגובה - תגובה
ד``ר עדי אדר20/05/2012שלום!
ממש לא... אולי האטה מסויימת של התהליך וגם זה קשה למדידה מדעית.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת על אטנגו - אל תתקרבו אפילו!
נירה06/07/2013אטנגו ATTENGO היא שקר וכזב, הם מציגים שקרים. יש להם תקלות רבות, אך הם יאשימו את המשתמש בכך "המחשב שלך לא בסדר, האינטרנט שלך" וגם כאשר הוכחו טעויות בתוכנה הם התחמקו מאחריות.
בקיצור- עוד דרך לנצל את הייאוש והחולשה של אנשים רבים, במיוחד של הורים לילדים שרוצים לתת להם הכל כדי לעזור להם! באו אנשים עם רעיון נחמד שלא הוכח עדיין, העיקר לרכב על גבם של הלקוחות.
עדיף לקחת את הכסף ולהשקיע בהוראה מתקנת, במדיטציה, או בכל דבר אחר שיעזור, העיקר לא לשלם לשקרנים ועוד לבזבז את הזמן ולהרוס את העיניים כלכך הרבה שעות מול תוכנה מזוייפת.
תתרחקו מאטנגו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שווה שקל
אלית03/09/2013שמי אלית אני בת 13 אמי רכשה לי את תוכנת אטנגו. עברתי 15 שלבים ועשיתי אותם בכל יום ועכשיו פתחו לי עוד תוכנית אימון ואין שום תוצאות. התוכנה לא עוזרת לי בכלום חבל על הכסף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטנגו
איזי14/06/2015ב"סד
חצי שנה תרגלתי ןלא נראה שינוי מבחינתם הם לא טרחו להתקשר אלי יותר משני פעמים במשך כל התקופה היום אני מטופל בביופידבק ורואה תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטנגו תוכנה מס' 1!!
ליז05/07/2015לכל מי שיש לו בעיה בזיכרון,בקליטת דברים,בחשיבה איטית,בתכנון דברים.
חייב לרכוש את התוכנה אחרי כמה פעמים מרגישים את ההבדל.ושלא יספרו לכם סיפורים...
ברור שרופאים לא ימליצו על זה וימליצו על תרופות רק את זה הם מכירים וכניראה הם
מתוגמלים על זה.אגב אני חושבת שזה מצוין למי שיש לו דמנסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד ממליצה- חיי השתנו בזכות אטנגו
ע. ל.02/08/2015הייתי תלמידה בתיכון וביסודי עם המון קשיים ורק לפני כשנתיים הובחנתי עם הפרעת קשב. היום אני סטודנטית מצליחה במכללת קרית אונו - מצליחה אבל רק בזכות תוכנת אטנגו, זה כבר שנה וחצי- שהיא מלווה אותי!!
השינוי שזה עשה אצלי לא יתואר. מבחורה שלא מצליחה להבין מה היא קוראת (וחושבת שהיא טפשה אם דימוי עצמי ירוד), מבחורה שפוחדת להתבטא כי אולי תדבר שטויות, מסטודנטית שבהתחלה כמעט עפה מהלימודים בגלל ציונים גרועים, הפכתי להיות סטודנטית מבריקה עם ציונים של 90 ו 100 אחוז.
הכול בזכות האימון בתכנית של אטנגו.
כשגיליתי אותה באינטרנט לא האמנתי שזה אפשרי אלב תוך כמה שבועות זה התחיל לעבוד. אני ממליצה לכווווולם לנסות. שווה את המאמץ.
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על אטנגו מאוד!!!!!
דליה יעקב01/12/2015אני לא יודעת מי כותב את מה שכתב כאן, במקרה הגעתי לכאן ואני מוכרחה לכתוב לכולם:
אטנגו הציל את הנכד שלי. זה הביא אותו למקום אחר בליצודים ובחווית האמון בעצמו אחרי שהפסיק -רק בזכות התוכנה הזו, לקחת את התרופה הנוראית (שהפכה אותו למישהו אחר). השרות שלהם היה מעולה וכל הזמן תמכו ועזרו. ממליצה מאוד מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטנגו תכנה נהדרת אני מבסוטה
בריג'ית17/08/2016שלום שמי בריג'ית נחנליאן אני מתאמנת בתכנית ויחד עמי גם ילדתי בת ה12 ממש מרוצות רמת הריכוז שופרה והמורות משבחות אותה אני ממש שמחה שפגשתי בחב/ אטנגו
ד"ש לריקי אשתו של המנכ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטגו
אורלי17/12/2015לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז ויצירתיותאלי16/05/2012
היי, מה שלומך?
לדעתך אצל אנשים עם הפרעות קשב וריכוז יש יצירתיות יותר גבוהה ? חשבתי על כך שיצירתיות מתבטאת בקישור אסוציאטיבי בין 2 נושאים או נקודות שלא קשורות אחת לשנייה . אנשים עם הפרעה זו מוסחים כל הזמן ומפנים את הקשב לגירויים חדשים שסביבם, כך שכל פעם נוצרים קשרים חדשים ( הפוך מלהתמקד בנושא אחד ולזרום איתו כל הדרך...) .
במחשבה ראשונה הסחות הקשב הן כאלה שאינן נותנות תוצאות , אך במחשבה שנייה הפניית הקשב לגירויים החיצוניים היא שיטתית ומסודרת ( הם מופצצים כל הזמן במלא גירויים מסביב , כך שבאופן סטטיסטי ב"מדגם" גדול של גירויים , הם עוברים על כל גירוי אותו מספר פעמים, ולא מתמקדים רק בגירויים יחידים בלבד - דבר זה הוא טוב כי הם סורקים את כל האופציות האפשריות!!! )
אולי רק מה שחסר להם זה זיהוי של קשר אסוציאטיבי שיכול להוביל לתוצאות יצירתיות הניתנות ליישום, ואותו לפתח אחכ לפי הצורך...
שאלה שנייה - זכור לי שהיום בהרבה בתי ספר מודרניים לבעלי ילדים עם הפרעת קשב וריכוז, הכיתות הם ללא קירות בכלל, כך שכל הילדים בכיתה אחת רואים ושומעים את הכיתה הסמוכה , ואף את כל השכבה כולה . למה באמת זה עוזר לתלמידים אלו להתרכז יותר מהרגיל??
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז ויצירתיות - תגובה
חלקם של האנשים עם הפרעת קשב אכן יצירתיים מאוד, תזזיתיים, מחפשים חידושים רבים, משתעממים על נקלה ועוברים לחומי ענין חדשים.
אי השקט הפנימי שלהם עשוי בהחלט להתבטא כיצירתיות אם כי בסיכומו של דבר יצירתיות מוצלחת דורשת מיקוד וריכוז בתחום הספציפי בו יוצרים.
אמנים רבים, שחקנים, סטנדאפיסטים, מראיינים ועוד עם הפרעת קשב וריכוז.
עם זאת אנשים אלו חווים הרבה "רעשי רקע" הקשורים להפרעתם הבסיסית ולכן לא תמיד מגיעים למלוא הפוטנציאל שלהם.
לגבי הנושא השני של בתי ספר עם חללים פתוחים - הנושא לא מוכר לי ואיני יודע מאיפה המידע הזה. אם קיים מודל כזה מן הסתם הוא ממש לא מסייע לילדים אלו להתרכז........
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל מאבחניםשביט16/05/2012
רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן לאבחן ילד אם הוא סובל מהפרעת קשב וריכוז?
הבן שלי בן ארבע וחצי האם זה מוקדם מידי?
מהם התסמינים הבולטים ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל מאבחנים - תגובה
ד``ר עדי אדר18/05/2012שלום !
אין גיל פורמלי לאבחנת הפרעת קשב אך אני ממליץ לבצע אבחון כזה סביב גיל 5.5 שנים.
בהחלט ייתכנו מצבים בהם יתבצע אבחון בגיל מוקדם יותר.
התסמינים לא יפורטו במלואם אך בגיל זה בולט יותר המרכיב הפעלתני האימפולסיבי, התזזיתי ופחות המרכיב של חולמנות, קשיי מיקוד וכן קשיי התמדה.
אבחון כזה מקובל כיום לבצע ביחידות לגיל הרך או במכונים להתפתחות הילד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בהחלט
שביט18/05/2012מאוד אקטיבי ואימפולסיבי כמו שכתבת בדיוק!
דווקא קשיים בריכוז אני לא רואה.
אבל הוא מאוד נוטה להשתולל כל הזמן ולחפש את הדברים המסוכנים, להתפרץ לדברים, חוסר סבלנות להמתין, קושי ותסכול בהתמודדות עם סירוב ומרות - ממש חוטף קריזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בהחלט - תגובה
ד``ר עדי אדר18/05/2012אז כפי שציינתי מומלץ לשקול אבחון במסגרת יחידה לגיל הרך הסמוכה למקום מגוריכם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזגל15/05/2012
אני די בטוחה שיש לי הפרעת קשב וריכוז, ללא היפראקטיביות.
הלכתי לנוירולוגית והיא די נתנה לי את ההרגשה שהיא חושבת שאני עובדת עליה ואמרה לי שאם בא לי שאני אעשה אבחון טובה.
אז עשיתי, אמרו שיש עדות להפרעת קשב וריכוז ושאני אחזור לעשות שוב עם ריטלין. הרופאה אמרה לי לקחת 20מ"ג (אני שוקלת 43 אם זה משנה..) אך לא הסבירה יותר מזה ובאבחון אמרו לי לקחת כדור, אז לקחתי כדור אחד ורק כשהגעתי לשם אמרו לי שכדור זה 10 כלומר הייתי אמורה לקחת 2.. וכשעשיתי את האבחון התוצאות השתפרו בחצי. ואני לא יודעת עכשיו מה לעשות.. כי הם אמרו לי או שתעשי אבחון לקויות למידה או שתעשי שוב את אבחון טובה עם 20 מ"ג ותשלמי שוב.
ה10 מ"ג עושים לי כאבי ראש ובחילות.. יכול להיות?..
יש אפשרות שה20 מ"ג יעשו לי יותר טוב?
ויכול להיות שבעצם בכלל אין לי הפרעת קשב וריכוז?
ומי בכלל זה שקובע את זה סופית?
כי לפי מה שאני מבינה גם המבחן טובה לא קובע אם יש לי או אין לי בביטחון.
אני די אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - תגובה
אבחון להפרעות קשב דורש אבחון של מומחה להפרעות קשב וריכוז.
כחלק מהאבחון יש מקום לבצע מבחן טובה על שני חלקיו.
יש להדגיש כי מבחן טובה מהווה בדיקת עזר ואסור להסתמץ בלעדית על תוצאות הבדיקה לאישור או שלילת האבחנה.
אין מקום לדון על יעילות טיפול תרופתי לפני שמבצעים אבחון מסודר.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה והפרעת קשב?עידית13/05/2012
שלום האם ישנו קשר בין הפרעת קשב לאסטמה? האם ישנה מניעה \מורכבות בנטילת רטלין כאשר קיימת אסטמה ? ( ילדה בת 9.5 טיפול תרופתיבאסטמה רק בהתקפים 2-3 פעמים בשנה בעבר טיפול מונע בבודיקורט בשנים האחרונות ללא)
תודה עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה והפרעת קשב? - תגובה
ד``ר עדי אדר18/05/2012עידית שלום!
אין קשר בין אסטמה להפרעות קשב וניתן להתחיל טיפול בריטלין בילדים עם אסטמה (כמובן לאחר אבחון ואישור האבחנה).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הילד סובל מהפרעות רשב וריכוזנעמי13/05/2012
שלום
בני עוד מעט בן 7, בגן הגננת אמרה שהוא עובד לאט אבל ביסודיות התייעצנו עם הרופא ההתפתחותי הוא בדק קצת את הילד ואמר שלא נראה לו משהו חריג.
היום בני בכיתה א' הוא מאוד איטי הוא לא מספיק להעתיק מהלוח את כל המשפטים .שיעורי הבית נהיו מטלה קשה, אני צריכה לשבת איתו ואם לא אז הוא מפסיק לעשות לוקח לו שעתיים ולפעמיים שלוש. מבחן החשבון האחרון שעשה המורה חילקה לו את המבחן ליומיים כי לא הספיק. הוא שוכח להעביר פתקים למורה והכל נראה כי מתנהל אצלו בעצלתיים. תמריצים עוזרים לטווח קצר מאוד.
בני לא נראה מתוסכל מהמצב אבל אותי זה מאוד מתסכל.
האם זה יכול להיות הפרעת קשב וריכוז?
אם כן, מהו התהליך לאיבחון?
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הילד סובל מהפרעות רשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר18/05/2012נעמי שלום -
קשה כמובן על פי תאור קצר לקבוע אם לבנך יש הפרעת קשב וקיימות אפשרויות נוספות להסבר תפקודו (קשיים גרפומוטוריים למשל).
מומלץ במצב כזה קודם להתיעץ עם המחנכת והיועצת החינוכית ובהמשך ניתן לשקול לבצע אבחון רפואי.
בנושא מקום ביצוע האבחון ניתן להתיעץ עם מוק ד המידע של הקופה בה את מבוטחת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את משגעת אותו?
שרון גיגי29/06/2012נשמע כאילו הוא עצמאי ומנהל את עצמו לבד ובקצב שלו(גם אם זה לא מתאים לך).למה לשגע אותו?
יש לכול אדם צרכים וגישה אליו.תוכלי לקבל מושג יותר נרחב ומפורט בספר-"הנגיעה של אמא".אולי שם תקבלי פרופרציה לנושא ותרגעייייייי.
אחלה יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש להבין קצת על ריטלין לפני שימושהרצל12/05/2012
1- האם נטילת כדור (10 מ"ג) בבוקר לפני בי"ס יעשה את העבודה?
2- האם אי נטילה בימים שאין צורך גורמת לירידה בהשפעת הטיפול או שכל נטילת כדור מבצעת לפרק זמן את ה "עבודה" ואין קשר בין נטילה לנטילה. (כלומר בחופשים מלימודים לא נוטלים האם זה יכול לפ גוע בטיפול בכללותו?
3- הנער שצורך ריטלין מטופל כרגע אצל פסיכוטרפיסטית בטיפול קוגנטיבי התנהגותי, על מנת להביאו למצב של רוגע בלחץ העצום שהוא נמצא במבחנים שבעטיים נכשל הרבה.
האם אין ניגוד בין טיפול זה לבין נטילת ריטלין?
4- תוך כמה זמן משפיע החומר (ריטלין ) מאז נטילתו?
ממש ממש תודה על התשובה, מאד יעזור לנו להחליט.
הרצל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש להבין קצת על ריטלין לפני שימוש - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/05/2012שלום,
הריטלין (מתיל פנידט) מתחיל לפעול כחצי שעה לאחר נטילתו, מגיע לשיאו לאחר כשעה וחצי
ומסיים את פעולתו כעבור כ 4 שעות.
הכדור משפיע מחדש בכל פעם שנוטלים אותו ולכן ניתן לתת אותו לא באופן רציף. עם זאת יש יתרון בנטילה רציפה בכל הנוגע להסתגלות לתופעות הלוואי הקלות (כאבי בטן וראש) ולהערכת האפקט הטיפולי.
שילוב טיפול תרופתי עם טיפול פסיכולוגי או קוגניטיבי יכול רק לתרום לתוצאה טיפולית טובה יותר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ודיכאוןא07/05/2012
שלום, מה לדעתכם עשויה להיות ההשפעה של ריטלין ל"א על דיכאון ?
לא משהו קליני ורציני, דיכאון קל..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ודיכאון - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/05/2012שלום,
בריטלין איננה תרופה לדכאון אלא רק להפרעת קשב וריכוז.
ישנם מצבים בהם ישנם תופעות לוואי כגון תסכול ואף דכאון שמושפעים מהפרעת הקשב .
במקרה כזה ,הטיפול בבעיה המרכזית עשוי לעזור גם לבעיות המשניות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)