מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה איבחון צריך לילד בכיתה א'גלי05/01/2012
שלום ,
בני בן 6.5 והוא תלמיד בכיתה א'.
התעורר חשד אצל המורה שבני סובל מבעיות קשב וריכוז וגם אני בטוחה במ-100% שהוא סובל מבעיות קשב וריכוז.
אנו רוצים לפנות לאבחון פרטי, השאלה מי מבצע איבחון? האם לפנות לאבחון פסיכודידקטי? או איבחון רגיל.
בדקתי דרך קופ"ח מכבי וקעבנו תור לניורולוג שמבצע איבחונים , אך התאריך שנקבע לנו רק לחודש 7/2012, כאשר לא התבקשנו אפילו למלא שאלון , הם אמרו שאין צורך בשאלון למורה ולנו וזה נראה לי מוזר, כי אני יודעת שצריך למלא שאלונים.
למי הכי כדאי לפנות, כלומר איזה איבחון מומלץ לבצע?
אודה לתשובתכם,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה איבחון צריך לילד בכיתה א' - תגובה
ד``ר עדי אדר06/01/2012שלום לך!
איננו נוהגים לפרסם שמות של מאבחנים ומכונים פרטיים אבל ללא ספק תור המתנה של שבעה חודשים הוא בהחלט ארוך מדי.
אני בהחלט מכיר מכונים פרטיים אשר התורים קצרים בהרבה.
אני ממליץ לכם לפנות למוקד המידע של מכבי ולברר לגבי מכונים באיזור מגוריכם ואף רחוק מכך.
לא ברור לי מה נאמר לכם אבל בהחלט אבחון של הפרעת קשה מצריך גם חוות דעת של בית הספר ולטעמי הוא חלק בלתי נפרד מהאבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nשקל ורטליןאליס ברטל04/01/2012
אני פונה אליכם מאחר ויש לי 2 ילדים עם הפרעת קשר מאובחנים למרות שבימים אלו אני יוצרת קשר עם המכון עדי אדר על מנת לקבל חוות דעת שנייה לגבי המצב אין לי ספק בהפרעת הקשב אך הייתי רוצה לשמוע עוד על איך מתמודדים וכו.
יש לי ילד בן 9.7 מקבל 2 כדורי רטלין 1 בבוקר ואחד לאחר 4 שעות שוקל 57 ק"ג בערך
וילד בן 8 שמקבל אותו מינון שוקל 29.6 האם נכון הדבר?
האם יש צורך לשנות מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Nשקל ורטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/01/2012שלום,
בעקרון, איננו נותנים יעוץ רפואי פרטני ,זהו תפקידו ואחריותו של הרופא המטפל.
טווחי המינון ביחס למשקל רחבים למדי ולכן יתכן שהמינון זהה למרות שהמשקל שונה.
המינון נקבע לפי הגיל, משקל ובעקר לפי התגובה האישית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטליןחגית04/01/2012
להפרעת קשב וריכוז האם יש תרופה אחרת חוץ מרטלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין - תגובה
החומר הרפואי בריטלין נקרא מתיל פנידט והוא מופיע גם בתרופות אחרות כגון קונצרטה.
ישנן גם תרופות מקבוצות חומר אחרות כגון אדרל וסטרטרה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אוכלים?תמר04/01/2012
שלום רב,
ביתי בת ה12 התחילה לקבל אל.איי וריטלין לפני מס' ימים.
השאלה היא: מה מותר לאכול? או להיפך, מה אסור?
אשמח שתתייחסו בתשובה למאכלים מתחום השוקולד.. ולתשובה מפורטת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אוכלים? - תגובה
מומלץ ללמוד לאכול ארוחת בוקר טובה שתכסה על חוסר התאבון שגורם הטיפול.
בעקרון, אין המלצות מיוחדות לגבי מה מותר ומה אסור.
מחקרים בעבר מצאו קשר בין מזונות מעוררים כגון קפה ושוקולד לבין התגברות הבעיה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז נלווה להפרעות אחרותריקי03/01/2012
שלום, בני בן שלוש אובחן עם הפרעת ויסות החושי ורגישות יתר לרעש. הוא מוסח בקלות אך מצד שני כשמאוד מרוכז מסוגל לא לענות כשקוראים בשמו. בנוסף הוא מאוד "היפר" כל הזמן בתנועה, כמעט ולא מתעניין במשחקים שלא דורשים מאמץ פיזי. האם זה מראה על ADHD? האם בהכרח זו בעיית קשב וריכוז? תוכל להמליץ על ספר שיכול לעשור להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז נלווה להפרעות אחרות - תגובה
ד``ר אריה בקלו03/01/2012שלום,
בגיל כה צעיר אנו מעדיפים לציין התנהגות היפרקינטית עם סימנים קליניים העלולים להפוך להפרעת קשב וריכוז בעוד מספר שנים.
יש מספר לא מבוטל של ספרים המתאימים להורים וקשה לי לציין רק אחד מהם.
את יכולה להעלות את שאלת הספר בפורום הורים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן הפרעת קשב וריכוזאור03/01/2012
האם חייב לעבור מבחן הפרעת קשב וריכוז רק בהפניית ומעקבשל ניורולוג? ועם אני עשיתי מבחן ללא הפנייה מרופא (פרטי) אובחנתי בהפרעת קשב וריכוז אני יוכל ללכת לניורולוג או רופא משפחה לקבל מרשם בלי בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן הפרעת קשב וריכוז - תגובה
לאבחון יש כמה קריטריונים והעיקרי שבהם הוא בדיקה קלינית של רופא מורשה לתחום.
אם עשית מבחן ממוחשב כלשהו זה לא מספיק.
אתה כן יכול לפנות עם תוצאות המבדק שעשית לרופא המטפל שינחה אותך לגבי המשך הבירור.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז טיפולדי03/01/2012
שלום!
אני בת 28 נשואה +1 ולפני בערך 4 שנים אובחנתי ניסיתי ריטלין עזר לי אבל מצד שני היו לו תופעות לוואי שדי הציקו לי אז הפסקתי אני לא מצליחה להחזיק בשום עבודה זמן מסוים ןקשה לי מאוד עם כל המטלות היומיומיות אני מאוד רוצה לטפל אבל הבעיה שמשום שאני לא מצליחה להחזיק בשום עבודה אז אני גם לא יכולה להרשות לעצמי לממן שום טיפול מה אפשר לעשות במצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז טיפול - תגובה
לא ברור לי איזה ריטלין ניסית ?
כעקרון קיימים מספר סוגי ריטלין ומינונים שונים.
ניתן וחשוב להתאים את סוג הטיפול והמינון למטופל עצמו, ואת זאת צריך לעשות הרופא המטפל שלך ללא עלות כספית חריגה.
הטיפול המתאים יאפשר לך לתפקד כאדם רגיל וכמובן גם להצליח יותר בעבודה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז בהיבט קצת אחראסף31/12/2011
אני עובד במפעל רועש וחלה אצלי ירידה קלה בשמיעה , כמובן שאני ממגן עצמי באוזניות אך נזק מסויים כבר נעשה ... שמתי לב שקשה לי להבין דיבור בטלפון במיוחד אם זה אדם חדש על הקו או שנמצא במקום רועש ....
השאלה שלי אם אנשים בעלי הפרעת קשב וריכוז יתקשו עוד יותר לנהל שיחה תקינה ? חשבתי על זה שתוך כדי השיחה גם אם מילים או הברות מסויימות אינן נשמעות , המוח יכול להשלים את המידע למשהו הגיוני וקוהרנטי ... כאשר ישנה לקות בריכוז ובקשב המוח מקבל יותר מדי השלמות אפשריות לתוכן הנאמר .... ישנו גם מושג של סכימות קוגנטיביות , אנו משתמשים בהם באופן אוטמטי רוב הזמן, והם עושים לנו סדר בחיים... יש הגיון שאצל אנשים עם הפרעות קשב וריכוז הסכימות פחות נוקשות ויותר מבולבלות? גם כי ההתנסות שלהם תוך כדי בניית הסכימות הייתה בעייתית ( הפרעת הקשב לא נולדה ביום בהיר אחד היא הייתה קיימת תמיד) , וגם השימוש בהם פחות יעיל כי אין יכולת טובה לשמור על רצף מחשבתי אחיד ... אז חשבתי שברגע שאין להם יכולת לפעול לפי סכימות המתאימות לסיטואציה , הם אמורים להשלים את המידע ע"פ גירויים חיצוניים בלבד, ושהם חסרים, כאשר השמיעה לא הכי טובה למשל , הם משתמשים ביותר קומבינציות להשלמה , דבר היוצר בלבול רב וכמובן פחות הבנה של הצד המדבר....
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז בהיבט קצת אחר - תגובה
ד``ר עדי אדר01/01/2012שלום !
השאלה שלך מעניינת ומקורית!
עם זאת הפרעת קשב היא למעשה הפרעה תורשתית עם מגוון תסמינים המפריעים בתחומי תפקוד שונים.
ברור כי כל גורם נוסף יכול להגביר את קשייהם החל מקשיי שמיעה, ראייה והמשך בנושאים רגשיים כמו חרדה וסיגאון.
הפרעת קשב ראשונית לא קשורה להפרעות אלו. לכן אדם המתקשה להתרכז עקב ירידה בשמיעה יכול לסבול מהפרעות קשב אבל לא ראשוניות והטפול בכך שונה מאשר בהפרעה ראשונית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה והכוונהשיראל28/12/2011
שלום,
אני בת 22 וסובלת מהפרעת קש וריכוז
לפני שנה וחצי עברתי אבחון BRC שעולה מתוך הקשיים שלי קושי בתפקודיים הניהוליים,
נכון לעכשיו אני בתחילת דרכי ואני מנסה למצוא מקצוע לחיים ולעשות עוד דברים כמו תחומי עניין שימלאו אותי בנוסף,אך אני נתקלת בקושי של חוסר מוטיבציה,שזה אומר המון רעיונות אבל כלום לא יוצא באמת לפועל.
כרגע אני עוברת טיפול קוגנטיבי בבאר שבע אצל פסיכותרפיסטית שטוענת שכשיגיע באמת הדבר שבו אני רוצה לעסוק אני ארגיש את זה מעצמי ולא מיעוץ תעסוקתי.
כמו כן גם שאימון אישי לא מועיל כי זו בדיוק הבעייה של אנשים עם הפרעת קשב,החלק של המוטיבציה לעשות דברים.אז איך בדיוק אני אביא את עצמי למצב של לעשות דברים גם אם הם לא כייפים במיוחד והאם זה קשור לתפקוד הניהולי?
מה היית ממליץ לי לעשות בהמשך?
אודה לך מאוד אם תפרט לי בדיוק מה עדיף ואיזה טיפול/יעוץ הכי יתאים לי כאשר אני בנאדם שרוצה לראות תוצאות ולא לחכות שיפול האסימון בעוד כמה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה והכוונה - תגובה
ד``ר עדי אדר29/12/2011שלום לך!
ממבחן BRC הוא לא מהווה תחליף להערכה פסיכולוגית או תעסוקתית.
תפקודים ניהוליים כלשעצמם לא מהווים עדיין אינדיקציה שמכוונת לכיוון טיפולי זה או אחר אלא רק חלק ממכלול של האבחון שהשלם.
איני מצליח להבין את ההמלצה של הפסיכותרפיסטית שלך וכמובן שאיני מתכוון לבקר המלצות מקצועיות ללא מידע מפורט אך באופן כללי אין ספק שהכוונה מקצועית ואימון אישי הן שיטות לגטימיות לכל מבוגר "מבולבל" שלא יודע להחליט לגבי דרך מקצועית מתאימה. אנשים עם הפרעת קשב (במידה ואכן יש לך הפרעה כזו - על פי הבנתי לא עברת אבחון כזה!) בהחלט זקוקים להכוונה אישית!
אני לא בטוח שפתרתי לך את הספקות ואת התהיות אך אני פשוט ממליץ לך לעבור אבחון מלא ולתכנן עם הגורם המאבחן והמטפל דרך לסייע לך לבחור את דרכך המקצועית בעתיד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה והכוונה
עדי29/12/2011היי
למה אתה מתכוון אבחון מלא?
יש המון אבחונים ..גם תעסוקתי גם נוירופסיכולוגי גם דידקטי(אני לא יודעת אם יש לי לקויות למידה )
בנוסף אני בטוחה שיש לי הפרעת קשב,יש לי את כל הסימפטומים ואני גם הולכת לפסיכיאטר שנותן לי ריטלין.
בכל אופן האם אימון אישי/הערכה תעסוקתית יהיה יותר פרקטי עבורי מטיפול התנהגותי כרגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה והכוונה - תגובה
ד``ר עדי אדר29/12/2011איני יכול לציין לך איזה סוג טיפול עדיף - לפני כן צריך להבין מה מקור קשיים ובהאתם לכוון טיפול.
אם את הולכת לבצע אבחון אצל פסיכיאטר הוא הגורם המתאים לענות לך - כי צריך לנסות להבין האם מקור הבעיה הוא הפרעת קשב, דיכאון, קושי על רקע אחר -
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עזרה והכוונה
עדי29/12/2011אבחון BRC לא בודק הפרעת קשב? כי ראיתי שכתבת לי שלא עברתי אבחון של הפרעות קשב..
אני יודעת שזה כן נותן אינדיקציה לדעת אם יש או אין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עזרה והכוונה - תגובה
ד``ר עדי אדר30/12/2011ש
אבחון BRC, מבחן טובה וכו' נותנים רק אינדיקציה ראשונית.
הסגוליות והספציפיות שלהם לא גבוהה ואין להסתמך עליהם באופן בלעדי לקביעת אבחנה של הפרעת קשב!
אבחנה כזו צריך לקבוע (או לשלול) רק לאחר אבחון של איש מקצוע (נוירולוג, פסיכיאטר).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!!!עדי25/12/2011
שלום
אני בת 22 אחרי צבא לפני כשנה אחרי שכל חיי חוויתי תסכולים על כך שאני לא מצליחה בשום דבר,גיליתי שיש לי הפרעת קשב.
במשך כל חיי לא זכיתי מהמשפחה לתמיכה בכל הקשור לנושא,אלא רק קיבלתי ביקורות על כמה שיש לי פה גדול ושאני אישאר כל החיים לבד בגלל זה וכ"ו..
יש משהו שאני סוחבת איתי שנים רבות ולא מעיזה לפתוח את זה או לדבר על זה בפני אף אחד למרות שהייתי אצל 2 פסיכולוגיות שהרגשתי מאוד פתוחה אבל לא הצלחתי להוציא את זה מהפה.
כשהייתי קטנה ראיתי את אמא שלי עם גבר אחר.הדבר הזה ממש השפיע עליי מאז שאני קטנה הייתי נזכרת בזה,השאלה שלי האם כזה דבר יכול לגרום להפרעת קשב וריכוז?
בנוסף אני לא יכולה לדבר על זה עם אף אחד אני מתביישת נורא.מה אני יכולה לעשות?
תמיד כשאני נזכרת בזה אני אומרת לעצמי שאולי אני מדמיינת וזה לא באמת קרה. =/
בכל אופן אני כרגע מטפלת בעצמי ולמרות שאני לא מקבלת חיזוק מהמשפחה בכל הנושא של הפרעת קשב אני עדיין מתמידה ללכת לטיפול התנהגותי ויש לי גם בן זוג שתומך בי בהכל.כרגע עזבתי את העבודה שלי בגלל שאני רוצה לעסוק במשהו שאני אוהבת,ואני לא מוצאת את עצמי אני לא יודעת מהם הכישורים שלי ומה יכול להתאים לי..
האם כדאי לעשות יעוץ תעסוקתי,או הערכה נוירופסיכולוגית?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה!!!! - תגובה
ד``ר עדי אדר25/12/2011שלום לך!
אני ממליץ שתבצעי אבחון מסודר, בשלב ראשון רצוי יעוץ פסיכולוגי כי יתכן והרקע לקשיים שלך קשורים סביב גורם רגשי, אולי ארועים טראומטיים הקשורים לילדותך והמוטרדות שאת חשה עקב כך גורמים להפרעת קשב משנית.
הפרעת קשב היא הפרעה ראשונית ולא מופיעה בעקבות ארוע טראומטי זה או אחר. אז כמובן יתכנו גורמים נוספים כמו חרדה, דיכאון ועוד ואת זה ניתן לבדוק במסגרת הערכה פסיכיאטרית, טיפול פסיכותראפי ובהמשך יש מקום לשקול אבחון של הפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה
עדי26/12/2011הייי..
אני כבר ביצעתי לפני שנה אבחון של הפרעת קשב והייתי ביעוץ פסיכולוגי,וכרגע אני בטיפול אצל פסיכותרפיסטית.
בנוסף אני נוטלת ריטלין ובעקבות מצבי רוח משתנים גם וויפאקס.
לדעתך אני זקוקה למשהו נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
ד``ר עדי אדר27/12/2011שלום לך!
קשה כמובן לענות במדויק על שאלה כזו אבל במצבים כאלה השילוב הנכן הוא בין תמיכה רגשית לטיפול תרופתי ונראה לי כי אכן את נוקטת בשתי שיטות הטיפול.
באופן כללי את צריכה לנסות להבהיר לעצמך מצבים הקשורים לילדותך אך לא פחות חשוב להמשיך עם תובנות אלו קדימה ובראייה אופטימית!
בהצלחה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה למאמר בנושא טלוויזיהקרן19/12/2011
שלום רב.
אני מורה, ומעוניינת להציג בישיבת ההורים הקרובה מאמר הנוגע להשפעה של צפייה בטלוויזיה ומשחקי מחשב על הפרעות קשב וריכוז.
האם מישהו מכיר מאמר שכזה? מספיק רציני, אך גם מספיק קריא ונגיש לציבור לא מקצועי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמר על טלוויזיה והשפעותיה של האו"פ
שירי חזן21/12/2011סיכום אקדמי של הנושא כך שהוא יותר אינפורמטיבי..
חנוכה שמח! ((-:
שירי חזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בעבודת גמר בנושא ADHDהודיה מור יוס19/12/2011
שלום, שמי הודיה. אני עושה עבודת גמר בנושא ADHD, כחלק מהעבודה עליי למלא מספר שאלונים בנושא זה. השאלונים נעשים באופן אנונימי לחלוטין. אשמח מאוד אם יש הורים שמוכנים לקחת חלק. אם הנכם מעוניינים למלא שאלון קצר בנושא אנא כיתבו את כותבת הדואר שלכם ואצרף לכם שאלון דרך המייל. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזור לך
שירי חזן21/12/2011הי הודיה
אני אשמח לעזור לך עם עבודת הגמר
אני גם מאמנת בתחום הזה..
המייל שלי:
[email protected]
חג אורים שמח!! ((-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדברת עם עצמהמימי18/12/2011
שלום...
הבת שלי בת 10.5 ילדה טובה בכיתה ה אני רואה בתקופה האחרונה שהילדה חוזרת אחרי כל מילה או כל משפט שאנחנו אומרים חוזרת כמה פעמים .
עם מי אני צריכה להתייעץ ולמי לפנות.
הציונים שלה קצת ירדו האם זה יכול להיות מזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדברת עם עצמה - תגובה
ד``ר עדי אדר18/12/2011שלום לך!
אכן ממצא מעניין. אני מבין שתופעה זו הופיעה לאחרונה.
אני ממליץ להתיעץ עם המחנכת והיועצת החינוכית לקבל יותר נתונים לגבי המתרחש בבית הספר.
יש מקום ליעוץ פסיכולוגי בהנחה שקיים רושם למצוקה רגשית ובמידה ולא - להמתין ולראות אם תופעה זו חולפת באופן עצמוני.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קונצרטהג17/12/2011
אובחנתי עם הפרעות קשב וריכוז לפני כחצי שנה, בהתחלה נטלתי ריטלין 10 והוא השפיע עלי נהדר, רציתי משהו ליום שלם אז קבלתי SR וזה עשה לי תופעות לוואי של חולשה בגוף וחולי בתום ההשפעה
החלפתי לקונצרטה 18 ובהתחלה הכל היה בסדר אבל לאחרונה אני פחות מרגישה את ההשפעה שלו
מה עושים במקרה כזה? מעלים מינון? משנים תרופה? האם זה קורה בד"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קונצרטה - תגובה
ד``ר אריה בקלו17/12/2011שלום,
נושא מינונים והתאמה תרופתית הוא בסמכותו ואחריותו של הרופא המטפל.
לוקחים בחשבון גם גיל, משקל ותגובה אישית.
ברור שאם את חשה חוסר השפעה את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול שינוי מינון, מה גם שהמינון שאת נוטלת הוא נמוך ( שווה ערך ל 5 מג.ריטלין רגיל).
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין וטיקיםרוז16/12/2011
בני בן ה 8.5 נוטל ריטלין LA 20mg , מתחילת השנה הנוכחית. לאחרונה הבחנתי שהוא ממצמץ בעיניים ומטה ראשו הצידה , מה עושים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין וטיקים - תגובה
ד``ר עדי אדר16/12/2011שלום לך!
רצוי כמובן לפנות לרופא המטפל.
בעיקרון טיקים לאמהווים סיכון רפואי אך בהחלט יש מקום למעקב רפואי, תוך התתייחסות לעוצמת התופעה וכן להפרעה הנגרמת לילד בהבטים של תפקוד וכן בהבט החברתי.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)