מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...מיכל22/08/2012
שלום, אני בת 21 אובחנתי לאחרונה עם הפרעת קשב אבל לא כ"כ הבנתי מה זה אומר מה שאבחנו אצלי.. מה בדיוק אומר a.s.r.s ו- d.s.m lv? (לא יודעת אם זה חשוב לציין, אבל בתור ילדה עשיתי עוד 2 אבחונים בהם טענו שאין לי הפרעת קשב אלה רק לקות למידה קלה המתבטאת באטיות. בנוסף לכך שני אחיי הגדולים סובלים מההפרעה).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/08/2012שלום,
במהלך האבחון מקובל להשתמש בשאלונים שונים וכן בקריטריונים רפואיים-DSM4 .
לא ברור לי איזה אבחונים עברת בילדות(אולי רק דידקטי ?)ולכן איני יכול להתיחס.
אין זה נדיר שאנשים מאובחנים בשנות העשרים לחייהם ואף יותר מיזה, למרות שהפרעת הקשב הייתה כבר לפני כן, כי רק כעת ההפרעה ,כשמה כן היא, מתחילה לשבש אספקטים שונים בחיים(לימודים,חברה, בית, זוגיות,עבודה).
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקסה21/08/2012
אני לוקח 4 ימים רבע כדור אדרונקס 4 מג לבעיות קשב וריכוז שיש לי לאחר שוולבוטרין הגביר לי את החרדות.
אני מרגיש דלקת בשתן הרגשה לא נעימה בשתן שכל שניה יש לי פיפי כמו כן היה לי צרבת קשה בימים האחרונים בנוסף לכך אני מרגיש צריבה לא נעימה בפין כאשר אני מגיע לאורגזמה כמו כן אני נוטל פקסט 30 מג מג וסורבון 15 מג ביום כל התופעות לוואי חוץ מהצרבת היו רשומים בעלון של אדרונקס כתופעות לוואי אפשריות האם הם עוברות עם הזמן או שנשארות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/08/2012שלום,
אדרונקס היא תרופה אנטי דכאונית שלעיתים ניתנת גם לבעיית קשב וריכוז.
הבעיה שאתה מציג אינה מתאימה לפורם זה.
מציע להפנות השאלה לפורום הפסיכיאטרי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתוסף תזונה "זום" במקום ריטלימרב21/08/2012
שלום רב,
יש לי שני בנים שנוטלים ריטלין (LA 20 ) באופן קבוע בתקופת הלימודים. לאחרונה שמעתי על תוסף תזונה בשם "זום", מבית טבע אשר לפי פירסומים נמצא יעיל במחקרים קליניים. רציתי לשמוע חוות דעת רפואית מקצועית על התכשיר כתחליף לשימוש בריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתוסף תזונה "זום" במקום ריטלי - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/08/2012שלום,
גם יצרן תוסף המזון "זום" איננו מתיימר לומר שזה מהווה תחליף לריטלין !
המחקר, הלא גדול, שנעשה הראה שבחלק מהמקרים זה שיפר את החלק האימפולסיבי שבהפרעת הקשב וכשזה נלקח ביחד עם ריטלין זה שיפר את המדדים .
אך כאמור, לא תחליף לריטלין.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי רטלין תגובה לתגובהלני20/08/2012
תודה רבה לך, על תשובתך, כאם בהחלט מרגיע, פשוט האתר המדווח נראה רציני, אם אינני טועה, זהו אתר איגוד התרופות של האיחוד הארופי.
הדברים אומנם גם שם כתובים עם הרבההסתייגות, אבל אלה הם הדברים , ומעניין על מה לדעתך הם מסתמכים? ציטוט מן האתר:
2.5 Leukaemia
Recent findings from a case-control study have indicated a potentially increased risk of lymphocytic leukaemia with methylphenidate, which the MAHs were required to further evaluate. The MAHs submitted data supporting the position that there is no preclinical or clinical evidence for a significant carcinogenic risk associated with methylphenidate. Methylphenidate may have some activity as a non-genotoxic carcinogen in mouse liver; however, the limited human analyses do not suggest that this activity is reproduced in humans exposed to therapeutic doses.
The recently published retrospective case control review of prescription records for more than 35,000 patients did not indicate either a moderate or a strong association between methylphenidate use and cancer risk in children for any of 18 defined cancer sites. This only study raises a potential signal of risk of leukaemia with methylphenidate use, despite the limitations of the findings, as discussed by the authors and the MAHs. A currently ongoing cytogenicity study may give responses when finalised. The MAHs will submit the resukts for assessment when available. The CHMP concluded that the current initiatives to further evaluate any risk of carcinogenicity with methylphenidate are endorsed.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי רטלין תגובה לתגובה - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/08/2012הדברים מדברים בעד עצמם. מחקר בודד ,לא רחב דיו, וללא מסקנות ברורות.
ניתן למצוא מחקרים דומים גם על קפה, מאכלים שונים וכמעט כל תרופה .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אתם עושים עבודה נהדרת
לני21/08/2012הפורום שלכם פשוט נפלא ורציני, אני מתמודדת לראשונה עם נושא הרטלין. קריאת התגובות לאנשים השונים וכן התשובות על הדברים שהטרידו אותי נותנת תמיכה ועוזרת לי כאם להתמודד עם הנושא. המשיכו בעבודה שנותנת כוח לאנשים. תודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לא מתאימה?אמא20/08/2012
בני בן 7 עולה לכיתה ב' אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז ADHD קיבלנו מרשם לריטלין מסוג LA 20 מ"ג (שוקל 25 ק"ג) אותה התחלנו אתמול,
ולפי מה שזה נראה כרגע התרופה לא ממש עוזרת, עדיין קיימים ויכוחים, מריבות, עדיין תזוזתיות, מרבה לדבר בהגזמה טיפה יותר מברגיל,תיאבון מצויין אולי אפילו יותר ממה שרגיל לאכול, כמו כן בשעתיים הראשונות בערך הוא החל לומר שהוא ממש מאושר, נזכר בכל מיני חוויות כשהיה ממש קטן וחזר ואמר שזהו היום המאושר בחייו אח"כ זה קצת נרגע (סידרנו את ספריית המשחקים שלו והוא נזכר תוך כדי במשחקים מהיותו קטן יותר כנראה שזה השפיע על הזיכרון שלו).
אני יודעת שצריך זמן הסתגלות לתרופה לפחות שבועיים עד שיודעים אם היא מתאימה, אך האם ייתכן לאור מה שסיפרתי שזה אומר שהתרופה לא מתאימה לו?
או שזה טבעי שבתחילת השימוש לא יהיו הבדלים משמעותיים?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף להודעה למעלה...
אמא20/08/2012לפי התייעצות עם הנוירולוג שלנו הוא אומר שכנראה שהמינון לא מספיק.
האם 20 מ"ג לילד בגיל 7 ששוקל 25 ק"ג זה לא יותר מדי.
אני מכירה כאלו שבגיל כזה החלו עם מינון של 10מ"ג.
מה זה אומר בעצם? שההפרעת קשב וריכוז אצל בני היא ברמה קשה?
האם מינון גבוה מזה הוא לא יותר מדי לילד בגילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף להודעה למעלה... - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/08/2012LA20 שווה ערך תרופתי ל 9 מג. ריטלין רגיל. המספר 20 מטעה. כאמור זה כמעט כמו ריטלין 10 רק פועל לאורך יותר שעות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קונצרטה במבוגרשיר20/08/2012
אני בת 44 התחלתי לקבל קונצרטה 27 ואז 54 מ"ג ליום
אני יותר ערנית, אך עדיין מוסחת מאד מדבר לדבר, לא משלימה משימות
לא זוכרת פרטים ומשימות שהתחלתי וכד'
משקלי כ 70 ק"ג. האם המינון שאני מקבלת סביר? כמה זמן עליי לחכות לפני חזרה לרופא לבדוק יעילות.. כרגע היא חלקית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קונצרטה במבוגר - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/08/2012שלום,
איננו יכולים לתת יעוץ אישי תרופתי במסגרת הפורום.
כללית אומר שמקובל לתת את המינון הנמוך ביותר האפקטיבי וזה משתנה ממטופל למטופל.
אני ממליץ להמתין כשבועיים שלושה לצורך הערכת מינון חדש.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון והפרעות קשבניר19/08/2012
שלום אני מאובחן כלוקה בהפרעות קשב.
אני לאחרונה חווה דיכאון והתקפי חרדה.
האם יש קשר בין הפרעות קשב לסימפטומים הנ"ל?
אני נוטל רמוטיב וזה ממש לא עוזר לי.
האם מישהו מכיר את התופעה ויכול לעזור?
רטלין וקונסרטה לא באים בחשבון בגלל תופעות הלוואי הרבות.
אני נוטל במקביל אקטיב בריין ואומגה 3 שאלו מעין תוספים טבעיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון והפרעות קשב - תגובה
הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות מלווה או במקביל גם בתחלואה נילווית כגון דכאון או חרדה.
שילוב כזה, ובמיוחד אם מדובר במבוגר, מחייב מעקב של פסיכיאטר לצורך אבחון מדויק,טיפול מתאים ומעקב.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה בדיוק 60 יום בלבדקרן19/08/2012
היי
שמי קרן אמא לרועי בן ה-8 שהובחן כהפרעות קשב מגיל 5.5.
במשך 3 שנים רועי מקבל טיפול תרופתי בבעיית קשב אך ההשפעה היא רק לחודש וחצי
ואז הכל חוזר התזזתיות, חוסר השקט, בעיות הקשב, התנהגות כאילו לא טופל בשום תרופה.
במשך ה-3 שנים רועי טופל בכל סוגי התרופות
קונצרטה 18
קונצרטה20
LA20
LA30
נוירולוג אחד נתן לו אפילו תרופה נוגדת דיכאון ולבוטרין
לפני כחודשיים קניתי לו ריכוזית h והתרופה ממש הראתה תוצאות חיוביות מאוד מה שהתרופות הכימיות לא הראו, חשבתי שמצאי את התרופה שיכולה לעזור לרועי (ברוך השם) אך לצערי גם ההשפעה בדיוק לחודש וחצי ואז חזר להיות מה שאני לא אוהבת לראות.
תבינו כל התרופות האלו כן כן עוזרות לרועי אבל בדיוק לחודש חודשיים ולאחר מכן הוא חוזר להיות רועי הלא שקט.
מקווה שתעזרו לי
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה בדיוק 60 יום בלבד - תגובה
סיבה אפשרית למצב שאת מציינת היא חוסר התאמת מינון או תרופה ,אך כאמור ניסיתם מספר תרופות/מינונים. ידוע על מקרים של "התרגלות" להשפעת התרופה אך זה קורה לרוב רק לאחר תקופות שימוש ארוכות .
במצב כזה אני שואל את עצמי האם האבחנה הראשונית הייתה מדוייקת.
מקובל במקרים כאלו לבצע הערכה/ אבחון חדשים גם כדי לאמת את האבחנה וגם כדי לשלול תחלואה נילווית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת גדילה בשל נטילת ריטלין LAענת15/08/2012
בני בן שבע ונוטל ריטלין LA כשנה. האם נטילת ריטלין מסוג זה במשך תקופה ארוכה גורם לעצירת הגדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת גדילה בשל נטילת ריטלין LA - תגובה
ד``ר אריה בקלו18/08/2012שלום,
נטילת ריטלין,ולא משנה מאיזה סוג, משפיע על רמת התיאבון ומכאן החשש שאם הילד יאכל פחות לאורך זמן ממושך זה עלול לפגוע בקצב הגדילה שלו.
מחקרים רבים שנעשו בעניין הוכיחו בוודאות שאין כמובן עצירה של הגדילה, אך בחלק מהמקרים שהפגיעה בתיאבון היא משמעותית, נמצא הבדל של 1 עד 2 סמ. בגדילה בהשוואה לילדים ללא הטיפול ,לאורך שנים של מעקב.
מדובר כאמור במקרים לא רבים, עם בעיית אכילה משמעותית.
יש לזכור כי רוב הילדים מפצים עצמם באכילה מוגברת בשעות שלאחר תום השפעת הטיפול. בנוסף ,מומלץ לא ליטול את הטיפול בשבתות, חופשות וכו' ,להקפיד על ארוחת בוקר טובה ולעודד אכילה כלשהי גם במהלך היום.
חלק מהילדים שגדילתם נפגמה במקצת עשו "תיקון" לגובה עם סיום הטיפול.
לסיכום: לא מדובר בבעיה משמעותית אם בכלל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב גדילה
גלי17/05/2013היי... איני רופאה אך אני אם לילדה בת 12 שנטלה במשך שנתיים.
אכן הכדור עיכב לילדה שלי את הגדילה משמעותית הן במשקל והן בגובה.
אף רופא לא עדכן אותנו שיכולה להיות השפעה כזאת משמעותית בהתפתחות שלה ולפני מס' ימים הפסקנו את הטיפול ואנו מחפשים חלופות. הילדה שלי היא הנמוכה ביותר מבין כל ילדי כיתתה וסובלת מזה מאד.
היה חשוב לי שתשמעי גם אותי ולא רק רופאים.
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתתפות קופ"ח ברכישת סטרטרה וקונצרטמיכל14/08/2012
האם קופ"ח כללית משתתפת בהוצאות התרופות - סטרטרה וקונצרטה?
תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות קופ"ח ברכישת סטרטרה וקונצרט - תגובה
ד``ר אריה בקלו18/08/2012שלום,
התרופות האלו אינן נכללות בסל התרופות ולכן מחירן מלא.
הקונצטרה נמכרת בהנחה לבעלי ביטוח משלים.
הסטרטרה מיובאת רק באישור מיוחד, 29 ג ,ומחירה אף גבוה יותר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מתן ריטלין והגברת הופעת טיקארז13/08/2012
שלום רב
בני בן ה 8 אובחן ב HDHD,בידנו מרשם לטיפול תרופתי. לבני יש נטיה לטיקים, מצמוצים המתגברים בלחץ וכן במקרים של לחץ רב מתחילות תנועות בלתי רצוניות בראש. קראתי דעות לכאן ולכאן לגבי הקשר בין ריטלין לטיקים ,ושאלתי היא: האם כדאי להתחיל את הטיפול בריטלין או להתחיל בסרטרה ? האם הוכח מדעית במחקרים עדכניים קשר בין ריטלין לריבוי טיקים ? האם כדאי להתחיל את הטיפול בריטלין ובמקרה והטיקים מתגברים נעבור לסרטרה, או שעלול להיווצר מצב בלתי הפיך מבחינת ריבוי הטיקים
תודה ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין מתן ריטלין והגברת הופעת טיק - תגובה
ד``ר אריה בקלו14/08/2012שלום,
הריטלין איננו הגורם להופעת טיקים אך בחלק מהמקרים הוא עלול להגביר את תדירות הופעתן. התופעה הפיכה ובנוסף כדאי להזכיר שבעיית הטיקים נוטה לחלוף עם הגיל ברוב המקרים.
אני הייתי ממליץ על ניסיון טיפולי בריטלין ורק במקרה של החרפת הבעיה לשקול מעבר לתרופה אחרת כגון סטרטרה.
כמובן שיש לעשות זאת רק בהסכמת ומעקב הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרי מס
ori1210/09/2012חשוב לדעת שישנן הטבות במס להורים לילדים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז. מדובר ב-2 נקודות זיכוי שניתן לקבל בכל שנת מס, ומדובר באלפי שקלים בשנה.
כדי לקבל החזר מס על הילד לעבור ועדת השמה, ובנוסף יש לקבל אישור מהמוסד בו הילד לומד. כמובן שיש צורך בנוסף בטפסי 106.ניתן לבדוק עד 6 שנים אחורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מביך שקרה לי בשבת.אשמח לתובנותנריה22208/08/2012
משהו מביך שקרה לי בשבת. קשור ל ADD
מעשה שארע כך היה.
ובואו נראה בעזרתכם מה ניתן ללמוד מזה .
הוזמנתי לבר מצוה בשבת בבוקר. התפילה התחילה 8.30 , הגעתי באיחור בשעה 9.20. הכניסה לבית הכנסת היא מקדימה. אז כולם רואים שנכנסתי באיחור. הזעתי אחרי הליכה. (פ"ת גוש דן בחודש אוגוסט כבר אמרנו?) אני נכנס לבית הכנסת, ומישהו אומר לי "זה מה שקורה שמאחרים".
עניתי לו "אני מכיר אותך שאתה מעיר לי על זה שאני מאחר" ?
לאחר כמה שניות אני שואל את עצמי, אתה דפוק, מה אתה מדבר אליו ככה, אולי הוא משפחה של הבר מצוה.
ישר הלכתי להתנצל. למזלי הוא היה אדם נחמד, ואמר סולח זה בסדר. אני לא הייתי צריך להעיר לך. ואני אמרתי לו אני באמת מבקש סליחה. והוא ענה אני באמת סולח.
ואחרי התפילה עשיתי הכל בשביל להיות חבר שלו, ושוב בקשתי סליחה.
מה זה קשור ל ADD?
• אימפולסיביות
• חוסר בטחון (ללכת מליון פעם לבקש סליחה. אדם אחר אולי כלל לא היה הולך לבקש סליחה ואומר "מה פתאום הוא מדבר אלי ככה")
• חוסר יכולת להניח משהו בצד. בקשתי סליחה. הוא סלח. ואני ממשיך לחפור ולטחון את המח.
• חוסר היכולת להניח בצד אז גם כשחזרתי הביתה זה הטריד והעסיק אותי.
אשמח לקבל מכם תובנות לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מביך שקרה לי בשבת.אשמח לתובנות - תגובה
ד``ר עדי אדר08/08/2012שלום לך!
לתיאור האירוע כפי שהוא אין קשר להפרעת קשב.
הפרעת קשב היא הפרעה אשר מקורה בילדות וכוללת הרבה מרכיבים התנהגותיים אשר באים לידי ביטוי.
דפוס התנהגות כזה או אחר אשר קיים גם באנשים עם הפרעות קשב עשוי להתקיים בכל אחד ואחד גם ללא ההפרעה ועצם ביטויו אין לכך משמעות המכוונת דווקא לכיוון של הפרעת קשב.
בכל מקרה מודה ועוזב ירוחם......
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
נריה22208/08/2012כתבת "מודה ועוזב ירוחם"
אז בתור מילי דבדיחותא אספר לך שאני סולח אחרי שפוגעים בי.
רק מה ? אני פולני אז אני זוכר את זה טוב טבו כל החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין.דבורה07/08/2012
בוקר טוב! אני סטודנטית בת 21 עד לפני שנתיים (שהתחלתי לימודים גבוהים) לא זכור לי או להורי איזה שהן התנהגויות המצביעות על הפרעות קשב.
בשנתיים האחרונות אני מתקשה מאוד לשבת שיעורים שלמים ולהקשיב לדברי המרצים, אני תוך 20 דק' ואפילו פחות מאבדת את חוט המחשבה וטסה לעולמות משלי, משחקת בפלאפון, סתם חולמת מוצאת מליוני דברים חשובים יותר ופחות לעשות (עד כדי סידור התיק והארנק לפרטי פרטים). החומר ברובו אינו משעמם ואני הייתי תלמידה עם ציונים גבוהים. כיום הציונים שלי נמוכים ואני נדרשת אף לחזור על קורסים ע''מ לקבל בהם ציון עובר.
לאחר תלונות ממושכות הפנה אותי רופא המשפחה אל נוירולוג ובנתיים נתן לי ריטלין 10 מ''ג. יש לי כמה שאלות:
1. האם זה הגיוני שהפרעת קשב תתגלה בגיל כזה מאוחר?
2. אני כרגע בתקופת מבחנים (שבוע הבא יש לי מבחנים) ואני ממש לא מצליחה להתרכז אני מספיקה כ''כ הרבה דברים מגוחכים במקום ללמוד.. וגם כאשר אני לוקחת את הכדור בבוקר לדוגמא אני לא מרגישה איזה שהוא שיפור מיוחד ביכולת הריכוז והלמידה שלי מה גם שבנוסף בערב- לילה אני מתקשה להרדם ואני יכולה שעות להתהפך במיטה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנתיים עד שאני אבדק אצל נוירולוג, זה ממש "מצב חרום".
3. הקושי שלי מתרכז בעיקר בלמקד את המחשבה לדבר אחד. תוך כדי פתירת תרגיל לדוגמא אני יכולה בו זמנית לחשוב על עוד עשרה דברים ואז בלי ששמתי לב פתאום התחלתי להתעסק במשהו אחר. דבר זה אף קורה לי במבחנים. אני מתפזרת מהר מאוד ומתחילה לפעמים לחלום ואחרי כמה דקות ארוכות אני מעין מתעוררת ונזכרת שאני בבחינה וממשיכה לפתור את התרגילים אבל אני ממש לא מרוכזת כמו שהייתי לפני כן (שגם אז הריכוז לא מזהיר).
4. אני לוקחת כשבוע ריטלין. רציתי לדעת מה כדי ומומלץ לעשות ביום של בחינה.
תודה רבה!! יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין. - תגובה
ד``ר אריה בקלו07/08/2012שלום לך,
פיזור המחשבה לכמה מוקדים, מוסחות גבוהה וכו' הינם מאפיינים ידועים של הפרעת קשב וריכוז. הבעיה הייתה קיימת כנראה כל העת, מה שהשתנה זה כנראה רמת הקושי.
בהנחה שאין בעיות נפשיות/רגשיות אחרות נותר רק למצוא את הטיפול והמינון המתאימים וכאן לצערי אינני רשאי לתת המלצות דרך הפורום. את חייבת להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה06/08/2012
מינון 10 מג ריטלין רגיל{לא בשחרור איטי,מהיר}ביום לגבר במשקל 70 קילו מקובל?
שנית תוך כמה זמן צפוי להתרחש השפעה חיובית על הריכוז והקשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/08/2012שלום,
המינון הזה הוא אכן נמוך יחסית למשקל, אבל חשוב לדעת שהתגובה לכל מינון היא אישית ולכן אם התוצאה הקלינית היא טובה אז מה שקובע.
הריטלין הזה מתחיל לפעול לאחר כ 45 דקות, מגיע לשיאו לאחר כשעה וחצי ומסיים את פעולתו לאחר כ 4 שעות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3איה01/08/2012
שלום,
אשמח לשמוע באיזה סוג של אומגה 3 מדובר בהקשר של הפרעות קשב בילדים?
הייתי רוצה לנסות זאת על בתי לפני שמנסים ריטלין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד``ר עדי אדר01/08/2012שלום לך
אין המדובר בתכשיר ספציפי.
יש רופאים המנסים תוסף מזון לטיפול בהפרעות קשב.
עם זאת העדות המחקרית ליעילות התוסף לא ברורה .
כיום משווק גם תכשירבשם זום המכיל תוספת של סרין לאומגה שלוש עם עדות מחקרית לשיפור תסמיני פעילות יתר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)