מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוירופידבקאביבית09/02/2012
האם משהו התנסה בשיטה? מי מכיר את ד"ר ענת ברנע? על מי זה עובד? והכי חשוב האם זה בכלל עובד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבק - תגובה
ד``ר אריה בקלו09/02/2012שלום,
המחקרים שנעשו בתחום אינם תמימי דעה באשר לתועלת הטיפול בתחום הפרעת קשב וריכוז.
קיימת תמימות דעה באשר לעלות הגבוהה....
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול עוד שאלהנועה09/02/2012
אם אני לא מאובחנת ואני אישה בת 40
ובא לי ממש לקחת כדור אחד או שניים לנסות הכוונה יום יומיים כדור כל יום או חצי כדור כל יום. עם מרשם רופא משפחה. אבל בלי איבחון רק לראות איך זה ישפיע על העיסוקים שלי. אם אהיה מרוכזת יותר אם אצליח סוףס וף לגמור ספר אחד שלם אחרי שנים שלא הצלחתי יש אפשרות כזאת? לא בא לי לעבור את כל התהליך של האיבחון ואין לי כסף גם לכל האיבחון הזה. אבל ממש באלי לנסות לשפר את חיי ואולי הכדור הזה יגרום לי להיות מרוכזת יותר. לקחת ספר לקרא ואולי להרשם לאיזה סוג של לימודים וכן להצליח מה שלא מצליח לי לעולם לבד.
יש מצב לקחת כדורים לנסיון והרי לא מתים מיזה לא?אם לוקחים חצי ליום או אחד ליום מה כבר יכול לקראת. :)
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול עוד שאלה - תגובה
קיימת כיום אפשרות לרופא המשפחה לתת ריטלין לאדם בגילך שלא עבר אבחון אם הוא חושב שזה יכול לשפר את איכות חייך.
השיקול וההחלטה הם של הרופא המטפל שלך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל הכי מוקדם אפשר לקחת ריטלינועה09/02/2012
רציתי לדעת הבת שלי בת 4
הנויירולוג אמר לי ששנה הבאה כנראה יתן לה ריטלין או תרופה שתתאים לה מהסוג הזה.
זה לא מוקדם מידי?
לא צריך לחכות לכיתה א'?
מה דעתכם?
אצלה הכל מגיע אבל לאט יותר
פער בסביבות חצי שנה או שנתון משהו כזה.
ותודה רבה על השירות הזה של הפורום המדהים ושהתשובות מגיעות למייל זה כלכך נוח ממש ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל הכי מוקדם אפשר לקחת ריטלי - תגובה
בישראל מקובל להתחיל טיפול בריטלין בסביבות גיל 6 (כיתה א).
עם זאת , אין מניעה מוחלטת להתחיל בטיפול גם לפני כן אם המצב הקליני מחייב זאת.
תחילת גיל מוקדמת מ 6 מקובלת יותר בארה"ב מאשר בישראל אך שוב, כל מקרה לגופו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה וחרדת בחינותסטו'07/02/2012
כיצד אמורה להשפיע עליי התרופה (קונצרטה) במצבים של סטרס מאוד גדול כמו לפני מבחן, כשאני ממש-ממש לחוצה כבר ימים לפני וגם לא נרדמת בלילה.
האם היא עשויה להפחית או להוריד חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה וחרדת בחינות - תגובה
ד``ר עדי אדר08/02/2012שלום לך!
קונצרטה לא מפחיתה חרדה . עם זאת לעתים המיקוד והריכוז אשר היא גורמת עשוי לסייע בעקיפין גם להפחתת חרדה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטליין LA40 - דרך לקיחת הכדורשרון06/02/2012
ערב טוב,
הבן שלי בן 8.5 אובחן וקיבל טיפול של רטלין LA הבעייה שהוא לא בולע את הקפסולה ומבקש שנפרק אותה,בכל מה שאנחנו שמים את הקפסולה הוא טוען שזה מר וקשה לו לבלוע ואף יש לו ריפלוקס והוא כאילו מקיא הכול
כל בוקר מלחמה מחדש והוא מאחר לבית הספר וכמובן שאנחנו מאחרים לעבודה.
כמה שאלות:
איך ניתן לקחת את הכדור?
יש לנו הרגשה שאין לו בכלל תחושה של זמן,הוא לא ממהר,לא אכפת לו לאחר,למרות שמדובר בילד מאוד מוטבציוני ותלמיד מעולה,ההתארגנות שלו מאוד קשה ולקוויה. האם זה קשור לאבחנת קשב?ADD ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטליין LA40 - דרך לקיחת הכדור - תגובה
אין לי פתרון "חכם" לשאלה שאת מעלה. כל דרך שתאפשר לתת לו את זה יחד עם כמות קטנה של מזון היא סבירה וגם בכך יש נושא משמעתי כלומר הוא חייב לקבל את העובדה שהוא צריך לבלוע תרופה שיש לה תוכן גרגרי כמו שילד סכרתי לומד שהוא חייב להזריק לעצמו, לבצע בדיקות דם וכו'.
לגבי נושא ההתארגנות אז זה בהחלט אחד מהמרכיבים של הפרעת קשב ולכן רצוי לרכז את כל הנושאים אשר ניתן לבצע בערב ולא לדחות אותם לבוקר (בחירת בגדים, ארגון מערכת וכו').
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהריקי06/02/2012
בתי בת 16 אובחנה בבדיקת TOVE כלוקה בהפרעת קשב ורכוז , בהתיעצות עם רופאת הילדים הוחל טיפול בקונצרטה 36 מ"ג .הילדה טוענת שאין שום שיפור משמעותי ברכוז חוץ מערנות מוגברת אין שום שיפור ניכר .
שאלתי היא האם יש קשר למשקל (60 ק"ג ) והאם צריך לעבור ל54 מ"ג או לריטלין LA40 מ"ג. כי בסופו של דבר המטרה לעזור לילדה ולא להפך.
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
הערה כלית - לא מאבחנים על ידי מבחן טובה הפרעת קשב וריכוז! זוהי רק בדיקת עזר ע ם שיעו דיוק לא גבוה במיוחד וחובה לבצע אבחון מלא על ידי נוירולוג, פסיכיאטר או רופאי ילדים שקיבלו אישור של משרד בריאות לביצוע אבחון זה!
איננו נותנים יעוץ פרטני בנושאי מינונים תרופתים במסגרת הפורום - זה תפקידו של הרופא המטפל.
ניתן להעיר הערה כללית כי יש קשר למינון ולמשקל ובמשקל של הילדה כפי שציינת ובמידה ואכן מדובר בהפרעת קשב יש מקום לשקול גם מינונים גבוהים יותר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזרון05/02/2012
שלום לך !!
ברצוני להפנות אליך בעיה שהתעוררה אצלי לאחרונה
אני שוכח דברים בחיי היום יום
ועוד ועוד...אני לא זוכר דברים איפה שמתי אותם.
אני מדבר עם חברים ושוכח מה רציתי להגיד להם תוך כדי שיחה.
גם חיתוך דיבור מין גמגום קל.
זה מפריע לי מאוד בהתנהלות שלי בחיי היום היום.
אשמח לעזרה יעוץ פיתרון. מזור לזה.
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון יקר!
שני05/02/2012צפה בסרטון הבא. זה יכול מאוד לעזור לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/02/2012שלום,
לא ציינת את גילך, מידע חשוב,אך באופן כללי, תופעות כאלו שמופיעות פתאום בגיל בוגר, מצריכות פניה לנוירולוג.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון! יש פתרון!
עדי06/02/2012צפה בסרטון הבא וגלה דברים מעניינים בנושא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הפרעה שצצה לה פתאום בגיל 24ליאור04/02/2012
אני בן 25 ואף פעם לא הובחנו אצלי הפרעות קשב וריכוז.
בשנה האחרונה צצה לה בעיה מציקה.
כאשר אני מתחיל לקרוא טקסט מסוים (כל טקסט) אני פשוט מתחיל
לקרוא אותו באמצע המשפט ומדלג על מילים כאילו אין מחר, קופץ מאמצע המשפט
ישר לאמצע הפסקה וכו' וככה מן הסתם אני לא מרוכז בטקסט בכלל.
זה כאילו שהמוח משדר חוסר עניין בטקסט אבל זה לא נכון.
אני מתחיל תואר ראשון ואני מודאג. מה יש לי ומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור יש פתרון!
שני05/02/2012התופעה שאתה מדבר עליה ניתנת לגמרי לפתרון.
זוהי אינה הפרעה! אתה יכול להיות רגוע : )
לתופעות כאלה בזמן קריאה או למידה יש סיבות מאוד מדוייקות וכאשר מבינים אותן ניתן לפתור אותן בקלות.
הסרטון הבא יתן לך דוגמא לכך:
(הפרטים לקבלת ייעוץ ועזרה בסוף הסרטון).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שני..אבל זכרתי את כל ה12.
ליאור05/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על הפרעה שצצה לה פתאום בגיל 24 - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/02/2012שלום,
בעיות דידקטיות כגון קשיי קריאה מאובחנות לרוב כבר בשנות בית הספר.
בהנחה שאין לך תופעות אחרות , הייתי ממליץ פניה לאבחון דידקטי ,אך זאת לאחר שנשללת כל בעיה רפואית אחרת מתחומי הנוירולוגיה והעיניים, ועל כך כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יש לי בעיית עיניים....
ליאור06/02/2012יש לי מחלת רשתית שפגעה לי בחדות הראייה במרכז הרשתית.
אבל בטקסט קרוב אני כן רואה את כל המילים והאותיות. אני פשוט מרגיש כאילו
הטקסט לא מעניין מספיק והמוח שלי מנסה להריץ את זה כמה שיותר מהר
כדי לסיים את זה. רק אם אני קורא לאט מילה מילה אני איכשהו מצליח.
איזו בעיה נירולוגית יכולה להתקיים פה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור שלום
עדי06/02/2012התופעה שאתה מדבר עליה ניתנת לגמרי לפתרון.
זוהי אינה הפרעה! אתה יכול להיות רגוע : )
לתופעות כאלה בזמן קריאה או למידה יש סיבות מאוד מדוייקות וכאשר מבינים אותן ניתן לפתור אותן בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהקונצרטה מינון01/02/2012
האם במקום 54 מ"ג בכדור אחד, אפשר לקחת 2 של 27? האם המעבא מ36 ל-54 כדאי לעשות בהדרגה? למשל לקחת 27 ו 18 קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
ד``ר אריה בקלו02/02/2012שלום,
פעמיים 27 = 54 ולכן התשובה חיובית, אך אינני מבין מדוע ליטול 2 כדורים כשאפשר לקבל אותו המינון בכדור אחד ??
על צורת השינוי ל 45 או ישירות ל 54 , עליך להתיעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך טוב יותר .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה מינוןקונצרטה מינון01/02/2012
אני בת 22 ושוקלת 54 קילו.
התחלתי לקחת קונצרטה (לאחר הפסקה של שנה). הרופא המליץ לי להתחיל עם 27 מ"ג. התחלתי ולאחר שבוע כבר לא השפיע עליי.
התחלתי עם 36 מ"ג. היה מצויין למשך שבועיים אך היום כבר אין השפעה.
אותו דבר קרה גם בשנה שעברה כשנטלתי את הכדור
האם אפשר להסביר את זה כך שהגוף פשוט "התרגל" ןזה כבר לא משפיע? או שעליי להעלות את המינון להשפעה ארוכה יותר?
יש לציין כי ריטלין קצר טווח 15 מ"ג עוזר מאד.
תודה! סטודנטית מתוסכלת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
קונצרטה מינון01/02/2012וחוץ מזה שאני מרגישה שהכדור לא משפיע, אין לי חוסר תאבון או כאבי ראש או ראייה חדה על מה שקורה מסביבי- תופעות שכן היו בהתחלה.
אני עושה ספורט כל ערב. אולי המטבוליזם שלי מהיר וזה מה שגורם להשפעה לברוח מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי - תגובה
ד``ר אריה בקלו02/02/2012שלום,
איננו נוהגים לתת תשובות פרטניות בנושא מינון תרופתי, זהו תפקידו של הרופא המטפל.
אני יכול לומר לך באופן כללי ש 15 מג. של ריטלין רגיל שווה בערכו לקונצרטה 54 ומכאן אולי ההבדלים בתגובות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי שרה כל הזמןטלי31/01/2012
שלום
יש לי בת בת חמש וארבעה חודשים.
בשנתיים האחרונות היא שרה ומזמרת ללא הפסק! בכל דבר שהיא עושה, משחקת, מציירת, אוכלת, בשירותים, באוטו, סתם כך שלא עושה כלום, פשוט כל הזמן!
רק שרואה טלויזיה או דקות לפני שהוא נרדמת, היא לא שרה. או בפורומים של אנשים רבים כמו חברים או משפחה, גם שם היא לא מרבה לשיר.
מיותר לציין שזה מאד מפריע לפעמים ואנחנו מרבים להעיר לה, ולעיתים אף בעצבים כי היא יכולה להפסיק למס' שניות ומיד להמשיך..
לדעתי זה לא מודע ולא בכוונה ונובע ממשהו אחר של דרך להתרכז או לא יודעת מה..
אני ממש ברגשי אשם סביב הסיפור וההערות שלנו כלפיה..
חשוב לציין שאני אובחנתי בבגרותי בהפרעת קשב כולל היפר (די קשה) שהיתה כל השנים כמובן אבל ללא איבחון (אני בת 39)
לביתי אין בעיה לראות טלויזיה או להקשיב לסיפורים, היא אינה מפריעה בחברה ולא היפרית (למרות שהיא ילדה מאד מאד פיזית)
נושא השירה הבילתי פוסקת מטריד אותנו מאד.
האם זו תופעה ידועה?
מה זה?
תודה!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי שרה כל הזמן - תגובה
ד``ר עדי אדר01/02/2012שלום לך!
תלונה מעניינת...
איני יכול לציין שזוהי תלונה מאוד שכיחה ויכולות להיות לכך סיבות רבות ולעתים זה אכן ביטוי של פעילות ייתר.
אז כמובן שעדיף שהיא תשיר כל היום ולא תבכה אבל ברור שאם הנושא מפריע צריך לקבוע לה גבולות כמו בכל דבר הגורם להפרעה ורצוי להתיעץ בנושא עם פסיכולוג ילדים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 12.5 עם בעיית קשב וריכוזחולה31/01/2012
שלום ,
בני בן 12.5 אובחן בסוף כיתה ו' עם בעיית קשב וריכוז. התחל השנה בחטיבה כיתה ז' עם טיפול ברטלין LA20 כחודש עם תופעות לוואי של כאבי ראש, מצבי רוח הסתגרות עם עצמו משעות הצהריים ולכן עברנו ך רטלין LA30 גם במיקרה זה אפילו דיווח שלא מרגיש שעוזר לו, עברנו לקונצרטה 27 מג לתקופה של 10 ימים ללא שינוי משמעותי, והחלטנו על הפסקה , אולם יש ירידה בלימודים (מציינת שהוא תלמיד טוב עם מוטיבציה ) המורים התרגלו שילד שמטופל תרופתי וכעת העובדה שאינו נ וטל כלום "מפריעה" להם. מפטפט המון (יושב שורה 1 מול המורה ) תנועתי מאד .
בני מודע לכל אילו אבל תופעות הלוואי בגין התרופות לא שוות.....
השבוע עברנו לאדרל 20 נטלנו את הראשון בשבת לידינו עם תחושות של דופק לב מואץ חולשה כללית .... נטל שוב ביום שני כנ"ל וכדור שלישי ביום חמישי ואז החולשה גברה תחושת קור בכל הגוף קושי בנשימה עד שצילצל אלי שאבוא לקחת אותו לפני סוף היום בביהס.
הוא שוקל כ-41 ק"ג , מה המינון המתאים לו באדרל. ? האם לחצות את המינון יספיק ויחליש את תופעות הלוואי ? חשבנו שלאדרל פחות תופעות לוואי....
אם לא אז מה נישאר לנו עוד לנסות?????
תודה רבה
אמא מיואשת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 12.5 עם בעיית קשב וריכוז - תגובה
אני אכן מבין את תחושתך אך בנושא טיפול תרופתי אנו ממליצים להתיעץ עם הרופא המטפל כי אנחנו לא נותנים עצות פרטניות בפורום .
יש עם זאת לזכור כי לעתים חולפים שבועיים-חודש עד שניתן להתרשם מהשפעת התרופה וצריך להתאזר בסבלנות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעי מאכל המוחדרים לתוך גופנומירב הברמן31/01/2012
אתמול שודרה כתבת תחקיר בחדשות בנושא ט"ו בשבט.
לא עצמתי עין כול הלילה.........
נדהמתי להיווכח כי בכול "פרי מיובש" מוחדרים צבעי מאכל על בסיס נפט לשמירת הגוון של הפרי.
רוב תופעות הלוואי הינם: הגברה של תופעות היפראקטיביות אצל ילדים ומבוגרים כאחד!!!!!!!
וזאת רק ההתחלה ,מסתבר כי כמעט כול מוצרי המזון בעלי גוון זה או אחר מוחדרים צבעי מאכל תתחילו לשער את מגוון המאכלים הנוסעים לתוך פיותינו.
ואנו מתפלאים מדוע התגברה התופעה של אנשים וילדים הסובלים מתופעות של היפראקטיביות, חוסר שינה, עייפות,שינויי מצבי רוח- הפכנו להיות "דור היפר" כך שידם של הרופאים קלה על ההדק וכול ילד שני נרשם לו רטלין במינון זה או אחר!!
חברים, הבעיה הינה מדינת חוק אשר אמורה להחרים את כניסתם של צבעים אלה למזוננו, החוקים והמגבלות נועדו להגן עלינו האזרחים, לא כן ?
הבנתי פתאום כי את כול אחד ואחד מאיתנו אמורים לכלוא בבית הסוהר- א נ ו מ ר ע י ל י ם א ת י ל ד נ ו !!!!
אז היכן הוא השר בכנסת היקרה שלנו, שירים את הכפפה ויעתר להעביר הצעת חוק, האוסרת כניסה של חומרים אסורים אלו לפיות של כול אחד מאיתנו!
מצורף קישור עם מגוון ה"צבעים"- לקרוא ולהבין את הרעה הזו.
אבקש מכול אחד ואחת מכם להעביר את המידע הנ"ל לכמה שיותר אנשים, לא זהו לא מכתב שרשרת זהו מסמך היוצא מלבה של אם מודאגת ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעי מאכל המוחדרים לתוך גופנו - תגובה
אין ספק שלא צריך להרבו באכילת צבעי מאכל אבל אין להגזים גם בנזק הנגרם על ידם בתחום קשב וריכוז. עד היום ההוכחות להשפעת חומרים אלו על ההתנהגות הם לא חד משמעיים.
כללית בהחלט מומלץ לאכול אוכל טבעי ובריא אבל אין צורך בכל מיני דיאטות נטולות סוכר וכו' לשיפור ההתנהגות כביכול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת יועוץלי30/01/2012
בני לוקח ריטלין SR עשרים מ"ג כשנתיים רק בימים של הלימודים בחגים, בשבתות, בחופשים לא לוקח. ועד עכשיו לא עשינו שום בדיקות מעבדה וגם לא מעקב אצל הרופא (ד"ר עדי אדר).
השאלות שלי הן: כל כמה זמן צריך לבצע בדיקות מעבדה? כל כמה זמן צריך להיות במעקב אצל רופא המטפל?
והאם הטיפול הממושך עלול לגרום לאיזה שהם בעיות או תופעות בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה דחופה.לי30/01/2012
בני לוקח ריטלין SR עשרים מ"ג מזה כשנתיים יש שיפור בהתנהגות בהישגים הלימודים, אך בחודשיים האחרונות הוא מרגיש עייפות בעיקר בשיעורי ספורט (שהוא הכי אוהב). ובנוסף לכך חוסר תיאבון, הרגשה של שובע במשך כל היום רק בימים שהוא לוקח את הכדור.
ועקב כך הוא מסרב לקחת את הכדור.
מה אפשר לעשות במצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה. - תגובה
רצוי לפנות בנושא לרופא המטפל.
בכל מקרה חוסר תאבון היא תופעה שמופיעה עם כל תכשירי הריטלין . במקרים כאלה צריך ללמוד לאכול בשעות אחרות. כמו כן ניתן לאכול חטיף אנרגיה במקום כריך וכו' כלומר להיות קצת יצירתיים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)