פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדרכת הורים
    yael
    06/05/2012

האם יש באזור המרכז הדרכת הורים לילדי ADHD?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדרכת הורים

הוספת תגובה

• הדרכת הורים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/05/2012

תפני את השאלה לפורום תמיכה להורים כפי שמפורסם באתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחינות לתפקיד מבקר בבנק-לבקש הקלות?
    Hyper
    03/05/2012

אני בן 43, נוטל ריטאלין באופן קבוע מאז האוניברסיטה (לימודי ראיית חשבון), כדי להתרכז בעבודה ובלימודים.
    מעולם לא ביקשתי ולא קיבלתי הקלות כלשהן.
    אני מועמד עכשיו לתפקיד מבקר באחד הבנקים הגדולים ובזימון שקיבלתי במייל לבחינות במכון המיון נרשם "במידה וקיימת לקות למידה, אנא דאג/י להביא עמך את האישורים המתאימים על מנת שתוכל/י לקבל את ההקלות להן הנך זקוק/ה ללא האישורים לא תוכל/י לקבל הקלות אלו".

האם כדאי לנצל (לראשונה) את ההקלות?
    האם מכון המיון חייב לדווח לבנק על כך?
    אם אדווח על הפרעת קשב - האם זה יכול לפגוע בסיכויי?

הוספת תגובה

• בחינות לתפקיד מבקר בבנק-לבקש הקלות? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    05/05/2012

שלום,
    שאלות ברורות, תשובות לא חד משמעיות.
    אתה זכאי לאותן ההקלות, כגון הארכת זמן, כמו כל ADHD .
    אם אתה זקוק לזה או לא, את זה אתה קובע !
    האם זה עלול לפגוע בסיכוייך להתקבל לתפקיד ? באמת שאינני יודע, זה מאוד תלוי במקום העבודה,הידע שלהם בנושא, פתיחות וגמישות מחשבתית.
    בהצלחה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות קוגניטיביות של התרופהפרופסיה
    מיכאל
    01/05/2012

רציתי לדעת האם יש קשר כלשהו בין התרופה פרופסיה אשר גורמת להקטנת רמות הורמון הDHT בגוף להפרעות קשב וריכוז?
    אני נוטל את התרופה 5 שנים בערך, לפני נטילת התרופה מעולם לא הייתה לי בעיה של הפרעות קשב וריכוז, ההיפך הייתי מאוד ממוקד ומצליח לקרוא טקסט במהירות ולעבד ולקלוט אותו במהירות, כיום אני צריך לחזור עליו מספר פעמים עד שאני קולט וזוכר אותו, כמו כן אני מרגיש רוב הזמן תחושה של ערפול כזה שקשה לי לקלוט מה מדברים איתי וקשה לי להתמקד בזמן שאני מדבר באופן רציף,
    האם ייתכן שהתרופה פוגעת בכושר הקוגניטיבי?בעבר היו דיעות כי זה פוגע בפאן המיני בלבד אך לאחרונה שמעתי לא מעט דיעות על כך שלהורמון הDHT יש חשיבות רבה בפאן הקוגניטיבי המחשבתי...

אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא...

הוספת תגובה

• השפעות קוגניטיביות של התרופהפרופסיה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    03/05/2012

שלום,
    לא נתקלתי בבעיה כזו בעבר וגם לא נחשפתי למידע הקושר את 2 הגורמים.
    אני מציע להפנות את השאלה לרופאי העור ו/או נוירולוגים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של רטלין וטרבמין
    שלום
    27/04/2012

שלום ...
    מאז ומתמיד היו לי בעיות קשב שלטעמי תמיד היו ממש קשות , אפילו סרט אני לא מצליחה לראות כי אני הולכת לאיבוד .
    אני רוצה להתחיל לקחת רטלין לשיעורי נהיגה שממש קשה לי ללמוד, המורה אמר שאני אצטרך הרבה שיעורים בלי עזרה .
    אני גם שותה טרבמין לפני שיעור ( כדור למחלת ים ונסיעות), את הטרבמין אני מחלקת לרבעים ,כך שאני שותה רבע כדור , לא הרבה ..
    השאלה שלי היא : האם אני יכולה לשתות רטלין וטרבמין יחדיו ?
    כשאני שותה טרבמין לפעמים יש מעט ערפול , וברטלין אמורים להרגיש את ההפך .
    האם הכדורים סותרים אחד את השני ?
    האם זה מסוכן?
    יש לי גם קיבה בעייתית , אם במידה ומותר לשתות אותם יחד , היו תופעות לוואי שקשורת לקיבה?
    אני יכולה לבקש רטלין במינון נמוך לתקופה קצרה מרופא המשפחה או שאני חייבת לגשת רופא נאורולוג?
    אשמח לתושבה , תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב של רטלין וטרבמין

הוספת תגובה

• שילוב של רטלין וטרבמין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/05/2012

שלום לך!

בעיקרון מותר לקחת שילוב של שתי התרופות.

לא ברור לי אם הטיפול הנדרש הוא דווקא ריטלין ובכלל אני ממליץ לפני נטילת תרופה להתיעץ עם רופא שיתרשם ממהות הבעיה (אולי הטיפול צריך להיות בכיוון שונה אם בכלל).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון למבוגרים
    אפרת
    23/04/2012

אני בת 34 לא אובחנתי מעולם, איפה ואיך אני יכולה להגיע לאבחון קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון למבוגרים

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ואוטיזם
    יוסי
    22/04/2012

שלום רב!
    יש לי שאלה שמציקה לי מאוד..
    יש לי קשיים בקשב וריכוז. לא אובחנתי באופן מוחלט, אך זה נראה כך.
    גם לחברה שלי יש הפרעת קשב וריכוז, בצורה יותר מובהקת.
    רציתי לשאול אם יש קשר בין קשב וריכוז ואוטיזם, והאם אם נתחתן, יש יותר סיכויים לאוטיזם אצל הילדים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז ואוטיזם

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ואוטיזם - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    23/04/2012

שלום,
    חלק מהלוקים באוטיזם סובלים גם מהפרעת קשב וריכוז וזה הקשר היחיד.
    אוטיזם הינה אבחנה ברורה הנעשית בילדות ואני מבין שזה לא המקרה שלכם.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 עם הפרעת קשב וריכוז
    ליסה
    21/04/2012

שלום,בתי בת 8 והובחן שיש לה בעיות קשב וריכוז אבל בנוסף הרופא חושב שיש לה גם לקויות למידה .הילדה במעקב מגיל הגן כי מאז הובחן שיש לה קשיים רב תחומיים וקשה היה להתמקד במה בידיוק הקושי .
    אני פונה אליכם מפני שמאד קשה לנו להתמודד ביום יום עם הקשיים שלה ,בעבר נטלה ריטלין כמה חודשים וזה עזר לה אבל היו המון תופעות לוואי לכן הפסקנו .
    איך אני יכולה לעזור לילדה בת 8 בכיתה ב' להתמודד עם כל המטלות שמציבים לה בבית ספר ,למרות שגם שם היא מקבלת עזרה ותמיכה יום יומית בגלל שהובחנה .
    איך ניתן לעזור לה עוד ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 עם הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בת 8 עם הפרעת קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/04/2012

שלום,
    הטיפול המקובל בהפרעת קשב וריכוז הוא הטיפול המשלב טיפול תרופתי, רגשי/התנהגותי ועזרה פרטנית( לימודים, ספורט וכו') בהתאם לנדרש.
    ללא טיפול תרופתי, לאלו שנקבע כי צריכים זאת, אין לצפות לשיפור משמעותי.
    העובדה שהיו לכם בעיות עם הריטלין לא פוסלת את הצורך התרופתי , ועל הרופא המטפל להתאים את סוג הטיפול והמינון המתאים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    איה
    18/04/2012

שלום, האם מוכרת לכם תופעת לוואי של ריטלין (ל"א) בצורת שיעול שנמשך לאורך כל היום למעלה משבועיים?

אינני בטוח אם לייחס זאת לתרופה ואין זה זמן טוב עבורי להפסיק אותה כעת.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    18/04/2012

שלום,
    השיעול , אינה תופעת לוואי מוכרת בהקשר לטיפול בריטלין או דומיו.
    חפש את הסיבה לשיעול בהקשר אחר.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת סטימולנטים על תגובתיות יתר
    ורד
    16/04/2012

שלום,
    האם מניסיונך הריטלין ודומיו משפיעים על תגובתיות יתר לרעשים, למגע? על ויסות חושי?

האם הנושא בדק מבחינה מחקרית?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• השפעת סטימולנטים על תגובתיות יתר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/04/2012

שלום לך!

רק השבוע התפרסם מאמר על הקשר בין ויסות חושי והפרעות קשב.
    ריטלין משפיע גם על נושא זה מכיוון שהבעיה בויסות חושי היא בסיכומו של דבר מרכזית, מוחית .
    נויסות חושי למעשה מהווה חלק או תת קבוצה בתוך הפרעות הקשב שהן למעשה הפרעה בויסות התגובתי ולא רק בתחום החושי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת רטלין על תגובתיות יתר

ורד
    18/04/2012

תודה על תשובתך..על הקשר בין ADHD וויסות חושי נכתב לא מעט.שאלתי ממוקדת יותר לגבי השפעת הריטלין על מידת התגובתיות.תגובתיות יתר לרעש,למגע.
    האם יש לך ניסיון בעניין זה?

רוב תודות

ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת רטלין על תגובתיות יתר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/04/2012

שלום לך!

איני מכיר קשר ישיר כזה וכללית אני מתייחס לנושא הויסות החושי כחלק קטן מהמכלול של הפרעת קשב.
    סברי להניח כי כללית יכולת הויסות לתגובות שונות משתפרת ולכן תיתכן השפעה מסוינת גם על תחומים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון יתר
    איה
    15/04/2012

שלום.

אני שוקלת כ 60 ק"ג והוקצה לי מינון של רטלין ל"א 50 מ"ג.

לטעמי, המינון שהוקצה לי גבוה מידי, לפחות ביחס למשקל שלי, אפשר היה להתחיל מנמוך יותר. כיצד אדע אם המינון הוא גבוה מידי ? איך זה יתבטא בריכוז ובתופעות אחרות?
    כלומר, האם יתכן "ריכוז יתר"? יש דבר כזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון יתר

הוספת תגובה

• מינון יתר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/04/2012

שלום לך!

לא הסברת איך אתה מטופל במינון של 50 מ"ג. אין כדור במינון כזה וזה חייב להיות שילוב של שני כדורים.

ברמת העיקרון אני מעדיף להתחיל במינונים נמוכים יותר כאשר התופעותת של מינון יתר יכולות להיות עוררות יתר, עצבנות, דופק מהיר ואי שקט.

קיים מושג של מיקוד יתר אך הוא לא קשור למתן התרופה אלא למצב או לתכונה של חלק מהאנשים עם הפרעת קשב להתמקד מאוד בנושא מסויים תוך התעלמות מכל גירוי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטיפול
    חסויה
    11/04/2012

שלום,
    בת 25. 55 ק"ג. התחלתי ליטול ריטלין LA ארבעים מ"ג.
    בימים הראשונים נטלתי רק מידי פעם. לא סדיר. זה השפיע היטב על הריכוז למשך 4-5 שעות, ואז הפסיק.
    ניסיתי ליטול רציף, כל יום, ארבים מ"ג. כך כבר שבוע וחצי.
    פתאום הריכוז הלך.
    אני עדיין מרגישה מאוד עירנית יחסית למצב בו איני נוטלת את התרופה. אבל העירנות מתועלת לכיוונים של לדבר עם אנשים, להציץ באימייל, בפייסבוק, רק לא להתעמת עם הלימודים והמבחנים. גם מרגישה רעב כל הזמן.
    האם יתכן שכ"כ מהר הגוף הפסיק להגיב לתרופה? כיוון שזה המינון המקסימלי למשקל שלי, מה עוד ניתן לעשות?
    לקונצרטה לא הגבתי טוב. זה עשה לי דכדוך נוראי.
    תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לטיפול

הוספת תגובה

• תגובה לטיפול - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/04/2012

שלום,
    התאמת סוג הטיפול והמינון אינם תמיד קלים ודורשים סבלנות......בטח לא מספר ימים.
    לרוב יש צורך בשבועיים שלושה לפני שמחליטים על ההתאמה/ שינוי.
    כמובן שאינני יכול לתת לך יעוץ פרטני לגבי מינון אישי . את פשוט חייבת לנסות את הטיפול המומלץ לך יותר זמן ולהיות בקשר עם הרופא המטפל שלך .

חג שמח

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חסויה
    12/04/2012

תודה,
    תשובתך אינה ברורה לי,
    האם אתה מתכוון שעליי להמשיך עם אותם 40 מ"ג שבוע-שבועיים נוספים,
    ושיש אפשרות שעל אף שזה כבר לא משפיע על הריכוז כמו בימים הראשונים, זה יכול "לחזור" להשפיע על הריכוז??
    זה לא ברור לי...
    אודה לך אם תוכל להסביר קצת יותר.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/04/2012

אכן התכוונתי שאינני ממליץ לשנות מסלולי טיפול לאחר מספר ימיי טיפול ,אלא להמתין לפחות שבועיים שלושה לפני שקובעים עמדה.
    כל זאת ,כמובן, תחת השגחתו של הרופא המטפל שלך.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין מול קונצרטה
    ה
    08/04/2012

אני בן 25 שוקל 60 בערך מאובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז.
    ניסיתי לקחת קונצרטה 27 מג ו 54 מג שני כדורים של 27
    ניסיתי לקחת רטלין רגיל 15 מג
    והתופעת לוואי שהכי הפריעה לי זה טשטוש ראיה מין ראיה לא ברורה כזו ולוקח לזה יותר משבוע עד שזה עובר.
    השאלה האם כדאי לנסות רטלין la 30 מג מה שהרופא נתן לי מרשם כי התופעות לוואי אצלי בקושי עוברות לוקח להם מלא זמן לעבור האם כדאי לי לנסות כי מדובר באותו חומר פעיל..
    הבנתי שאפשר לייבא תרופות מחול כמו אדרל פוקלין
    לאיזה תרופות יש הכי מעט תופעות לוואי כי אני די רגיש לכל התופעות לוואי האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין מול קונצרטה

הוספת תגובה

• רטלין מול קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/04/2012

שלום לך!

התופעה שאתה מתאר היא בהחלט לא שכיחה בוודאי שלא במשך הזמן שאתה מתאר.

בכל אופן ריטלין LA נחשב לתכשיר עדין עם מיעוט תופעות לוואי ובהחלט התגובה יכולה להיות שונה מתכשיר לתכשיר למרות שהחומר הפעיל זהה.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת
    מישהו
    06/04/2012

אני בן 22 כיום, כשהייתי בן 7 עד 11 סבלתי מהפרעת קשב וריכוז,לא הייתי מסוגל להתרכז בשיעור לקרוא ולהכין שיעורי בית , והייתי מרחף כל הזמן לקחתי רטלין לתקופה קצרה מאד של חודש בערך.

לאחר שסיימתי בית ספר יסודי עברתי לחטיבת ביניים וכשהתחלתי ללמוד(לא לקחתי כבר ריטלין)פתאום יכולתי להתרכז בשיעור באופן נורמלי לגמרי,התחלתי ללמוד לקבל ציונים שהם טובים(לא מצטיין אבל ציונים שהם בסדר גמור באיזור ה-80 ממוצע ככה)ולא הייתה לא בעיה של ריחוף בשיעורים יותר וכשהיה מבחנים בהיסטוריה שהיה צריך לכתוב הרבה עמודים וללמוד מלא עשיתי זאת ללא שום הפרעה או ריחוף וגם קיבלתי בכתה ט 100 בהיסטוריה שזה מקצוע שמצריך חרישה וזיכרון רב וכל זה נעשה ללא שום עזרה.

כיום אני מסיים צבא(עוד 3-4 חודשים)סיימתי תיכון עם בגרות מלאה(5 יחידות אנגלית ו-3 מתמטיקה ו-5 יחדות כלכלה ואני הולך לעשות שיפור מתמטיקה ופסיכומטרי בשביל ללמוד עריכת דין)

הנקודה היא ששמעתי שהפרעת קשב וריכוז אינה חולפת אלא רק האדם מצליח לפתח שיטות לתמודד איתה,וזה לא נכון לגבי שמה אין שום לא בעיות ריכוז כיום משחק הרבה שחמט ,אין לי בעיות זיכרון ההפך-יש לי זיכרון חזק מאד וצילומי אני זוכר בערך 30-40 מספרי טלפון של חברים בעל פה,תמיד זוכר הכל ולא שוכח פגישות או כל מטלה אחרת(וקראתי שיש בעיות זכרון לאנשים עם הפרעות קשב)

רציתי לדעת האם התופעה פשוט נעלמה אצלי בין גיל 12-13 כליל? האם ידועים מקרים שהתופעה חולפת לגמרי? אני לא מתכוון למקרים בהם האדם הצליח לפתח שיטה להתמודד עם הבעיה, אלא האם יש מקרים בהם התופעה חלפה בצורה פיזיולוגית?
    זה מה שקרה אצלי ללא ספק.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מעניינת

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    08/04/2012

שלום,
    בהחלט מכתב מעניין.
    ידוע שכשליש מהילדים שאובחנו עם הפרעת קשב וריכוז יהיו גם מבוגרים עם אותה הבעיה.
    השאר מתחלקים בין כאלו שהבעיה חולפת לחלוטין(כנראה המקרים הקלים יותר) לכאלו שהבעיה מתמתנת/ דרכים להתגבר.
    זאת בדיוק המטרה של הערכות תקופתיות של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז ,לעקוב אחר השינויים ולשנות הגדרות אם צריך.
    כיום אנחנו יודעים על חלק מהשינויים המבניים במוח ועל תפקוד/קשריים מוחיים השונים אצל הלוקים בהפרעה, אך עדיין לא מספיק על-מנת לתת תשובה מדויקת לגבי התהליכים הנוירו-אנטומיים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעניינת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    08/04/2012

שלום לך!

אכן בחלק מהמקרים התופעה יכולה לחלוף או להתמתן למידה כזו שלמעשה כמעט ולא מפריעה.

כשליש עד מחצית מהילדים שלוקים בילדותם בהפרעת קשב לא יגלו תסמינים משמעותיים בבגרותם ולכן בהחלט יתכן מצב כי התופעה מתמתנת מאוד.

עם זאת לעתים הופעות שוב באות לידי ביטוי במהלך לימודיים אקדמיים לכן צריך לשמור על אופטימיות זהירה.....

חג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    סטודנטית
    01/04/2012

בבקשה התלבטות לגבי מינון ריטלין ל"א-
    משקל 55-60 ק"ג.

אם ריטלין ל"א 40 מ"ג, משפיע היטב!!!, אך רק ל 4 שעות
    האם עלייה במינון היא לגיטימית ? (כמובן שגם אתייעץ עם הרופא המטפל)

כיוון שממילא זה עובד לי טוב ב 4 השעות הראשונות, אני חוששת שעלייה במינון, תגרום ל 4 השעות הראשונות להיות "יותר מידי", סוג של "היי" ואז היכולת להתרכז תפחת.

האם האלטרנטיבה היא להשאר ב 40 מ"ג בבוקר, ואז כעבור 4 שעות כשמורגשת הירידה, להוסיף עוד 40 מ"ג ? זה לא "יותר מידי"?

אתייעץ גם עם הרופא, אך מבקשת לשמוע דיעות נוספות. תודה
    נ.ב- קונצרטה עושה לי ממש רע.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• התלבטות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/04/2012

שלום לך!

מטרת תכשיר מסוים היא להגיע להשפעה למשך מספר שעות כמצופה מהתרופה ובמידה וההשפעה היא רק למחצית מהזמן צריך לבדוק שוב עם הרופא המטפל מה לעשות במצב כזה.

ישנם אפשרויות שונות כולל תוספת תכשיר קצר טווח בצהריים אך שוב יש לסכם זאת עם הרופא.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין תרופות
    סטו'
    01/04/2012

שלום לכם.
    מדוע כשאני נוטל קונצרטה אני מרגיש עצוב ונטול אנרגיה
    וכשאני נוטל ריטלין ל"א אני מרגיש אנרגטי ושמח ?

האם גם אנשים אחרים מדווחים על תופעה דומה?

הבנתי שכל אחד מגיב אחרת, ושיש ליטול רצוף כדי להפחית תופעות לוואי,
    ובכל זאת, הרי זה אותו מרכיב.

האם קיבלתם תגובות דומות מאנשים נוספים?

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    הבדלים בין תרופות

הוספת תגובה

• הבדלים בין תרופות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/04/2012

שלום לך!

הנושא בהחלט מוכר ואכן למרות שהמרכיב הפעיל הוא זהה הרי התצוגה השונה שלו לגוף גורמת לתגובות שונות שהן אינדיבידואליות למטופל ואנחנו עדיין לא מבינים עד הסוף את הסיבה למצב זה.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה