מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי של ריטליןאופיר21/02/2012
אני בת 37 בריאה , מטופלת מזה מספר חודשים בריטלין ללא בעיות . ערב אחד הופיע עקצוץ בלשון שנמשך כ- 24 שעות ללא תופעות נוספות . בימים שלאחר מכן לא לקחתי ריטלין והעקצוץ חלף . איני יודעת האם זה מקרי או שיש קשר לריטלין .
האם לריטלין ( רגיל ) יש תופעת לוואי של תחושת עקצוץ בלשון ? ואם כן האם זו תופעת לוואי המחייבת הפסקת טיפול ?
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי של ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר24/02/2012שלום לך!
לא מוכרת לי תופעת לוואי כזו וגם לא סביר שהיא תמשך יממה במידה והיא קשורה לתרופה.
תתכנה תופעות כמו יובש בפה אך לא מוכר לי עקצוץ כתופעת לוואי.
כמובן במידה ותופעות כאלה יופיעו בהמשך בקורלציה לנטילת התרופה יש להתייחס לכך כאל תופעת לוואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אופיר25/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון ללא ריטלין וללא תופעות לוואי!
אורטל26/02/2012אופיר יקרה,
ריטלין אכן תרופה עם תופעות לוואי רבות ומגוונות, חלקן אף יופיעו בטווח הארוך ואף יכולות להישאר ולא לעבור. עדיף למצוא פתרונות ללא תרופות.
ממליצה בחום על המרכז בסרטון. לי הם מאוד עזרו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון ללא ריטלין וללא תופעות לוואי
אשרת04/03/2012אופיר יקרה,
ריטלין אכן תרופה עם תופעות לוואי רבות ומגוונות, חלקן אף יופיעו בטווח הארוך ואף יכולות להישאר ולא לעבור. עדיף למצוא פתרונות ללא תרופות.
ממליצה בחום על מרכז תבונה המתמחה בפתרונות בתחום. לי הם מאוד עזרו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHD בגיל צעיר מאדמרים איתן21/02/2012
איזה סוג טיפול אפשר להציע לילד בן שנתיים וחצי, היפראקטיבי, שהגננת רוצה "לזרוק" מן הגן, כי הוא לא יושב רגע בשקט?
(או שמא טיפול לגננת?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD בגיל צעיר מאד - תגובה
במצב כזה צריך כמובן לקחת את הילד לבדיקה ביחידה להתפתחות הילד או ביחידה לגיל הרך להתרשם מהגורם לתפקודו - ייתכנו סיבות שונות לאי שקט אצל ילד ואי אפשר לדבר על טיפול ללא אבחנה מדוייקת ככל האפשר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגותו נשמעת לי נורמלית לחלוטין
אורטל26/02/2012שלום לך אמא,
הילד בן שנתיים וחצי! התנהגותו נשמעת לי נורמלית לחלוטין. ממתי ילדים צריכים לשבת על התחת בלי לזוז בגיל הזה? הם סקרנים ופעילים ורוצים ללמוד את העולם ללא הפסקה. לעצור ולדכא אותם זה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות להם.
המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןגלית21/02/2012
האם יש קשר בין ריטלין ופחדים אצל ילדים ?
האם ריטלין מגביר פחדים ?
בני בן 8, ויש לו פחדים, מידיי פעם, התחלנו ריטלין לפני חודשיים ונדמה לי כי הפחדים שכבר היו קיימים קודם התגברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
יתכן מצב של התגברות מצב חרדתי בעקבות נטילת ריטלין. יש לבחון את המצב בזהירות , להתרשם מעוצמת ההפרעה ובמידת הצורך להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין יכול לגרום לחרדות!
אשרת04/03/2012אמא יקרה,
ריטלין אכן תרופה עם תופעות לוואי רבות ומגוונות, חלקן אף יופיעו בטווח הארוך ואף יכולות להישאר ולא לעבור. חרדות היא תופעת לוואי אפשרית שאף מצויינת בעלון לצרכן.
עדיף למצוא פתרונות ללא תרופות.
ממליצה לך בחום ומניסיון אישי על מרכז תבונה המתמחה בפתרונות בתחום. לי הם מאוד עזרו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת ראייהסטו'20/02/2012
שלום.
יש לי הפרעת ראיה (אקסופוריה)
ושמתי לב שבשימוש בקונצרטה, משמעותית קל לי יותר בעיניים, כאילו הן פחות מתאמצות.
האם ממש שידוע לכם, השימוש בקונצרטה אכן מקל על הפרעת הראיה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת ראייה - תגובה
לא מוכרת לי השפעה כזו ולטעמי את פשוט יותר מרוכזת ולכן את חשה תחושה סוביקטיבית של הקלה בראייה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים19/02/2012
האם הפרעות קוגניטיביות משמעותיות שמופיעות בגיל צעיר מצביעות על הפרעת קשב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עדי אדר19/02/2012לא ברור לי למה את מתכוונת....
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים18/02/2012
מה הטיפול התרופתי להפרעת למידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול התרופתי ללקוית למידה הוא....
ד``ר עדי אדר19/02/2012שלום לך!
הטיפול הוא מוטיבציה, חריצות והרבה הוראה מתקנת . כמו כן התאמות לימודיות בהתאם לליקויי הלמידה.
כלומר - אין טיפול תרופתי ללקויות למידה..... תכשירי ריטלין לא משפרים לקויות למידה אך בעקיפין משפיעים על כישורי הלמידה עקב השפעתם על יכולת המיקוד, הריכז והתמדה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשבקרן16/02/2012
שלום רב
שמי קרן אמא לרועי בן 8 רועי אובחן בגיל 6 על בעיות קשב הוא קיבל טיפול של קונצקטה 18 הוא שתה את הכדור במשך שנה (תלמיד כיתה א) לקראת סוף שנה הבחנו המורה ואני שהכדול לא ממש עוזר לו פנתי שוב לנוירולוגית לקבל טיפול אחר לרועי והיא המליצה לי לתת לרועי LA 20 (תחילת כיתה ב') וגם הכדור הזה לא השפיע על רועי
הבעיה שיש לרועי היא כזו הוא קורא סיפור פעם פעמיים ואפילו שלוש אך לא מבין את השאלות שנשאלות אפילו אם התשובה נמצאת מול העיניים יש לו מורה פרטים להוראה מתקנת אך אני לא רואה שינוי כל הנושא בבעיות מילוליות הוא מתקשה
ראוי לציין שבשאר המקצועות הוא מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב - תגובה
ד``ר עדי אדר17/02/2012שלום לך!
תכשירי ריטלין למינהם לא פותרים בעיות של ליקויי למידה כולל הבנת הנקרא!
לגבי נושא שיפור הקשב, ריכוז עם תכשיר זה יש לפנות מחדש לנוירולוגית לבחינת הנושא שוב - אנחנו לא נותנים יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תרופה
קרן17/02/2012אני יודעת שאתם לא נותנים תרופות לפורום אך אני רוצה לדעת אם יש טיפול תרופתי לבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תרופה - תגובה
לא ברור לי למה א תמתכוונת "בעיה"?
אם את מתכוונת לקשיי למידה הרי שאין להפרעות אלו טיפול תרופתי. מאידך כמובן שניתן לטפל בטיפול תרופתי בהפרעו תקשב וריכוז שאף הן מחמירות קשיי למדיה.
הטיפול בקשיי למידה הוא הוראה מתקנת, תגבור לימודי, טיפול פסיכולוגי (לפעמים) מוטיביציה של הילד (!!!) והרבה סבלנות......
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון אישי, האם נוסה?
משה עובדיה20/02/2012ללא זילזול במפעל החיים שמורים רבים להוראה מתקנת עושים, הם אינם מספקים מענה לטווח ארוך אלא לטווח המידי, ממה שאני שם לב בהודעתך הילד זקוק לאימון יותר מאשר לימוד הדרך הקצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה ברורה וניתנת לפתרון
אשרת04/03/2012שלום לך אמא של רועי,
אני יודעת בדיוק על מה את מדברת. יש סיבות ברורות למה שרועי חווה וברגע שאת והוא תבינו אותן הפתרון יהיה קל וברור. למרכז תבונה יש את הפתרון המושלם לכך. הילדים שלי למדו שם וההישגים שלהם פשוט מדהימים!
קראי 481סיפורי הצלחה באתר וצפי בסרטון כתבת הטלוויזיה.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3ליאת16/02/2012
שלום רב,
האם טיפול באומגה 3 יכול לעזור לילדה בת 10 עם הפרעות קלות בקשב וריכוז. איני מעוניינת לתת לה ריטלין.
אם כן מה מומלץ, איזה מינון, איזה סוג? האם יכול להזיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
יש רופאים הממליצים על מתן אומגה 3 במצבים מתונים של הפרעת קשב.
אני אישית איני משוכנע ביעילותו שלהתכשיר אך ניתן לנסות אותו והמינון הוא על פי ההתוייה המופיעה על האריזה שלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוזיתחגית15/02/2012
אני אמא לילדה בת שמונה,כמו כן אני מורה במקצועי
לבעלי יש בעית קשב וריכוז
אין לי ספק שגם לביתי
האם ניתן לתת ריכוזיתלפני אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית - תגובה
בשוק הישראלי יש הרבה פרסומים על תכשירים צמחיים המתהדרים בשם רטלין טבעי... מכיוון שלרובם ככולם אין הוכחה מדעית ליעילותם (על התמצית של ריכוזית בוצע מחקר אחד בלבד בבית חולים תל השומר) איננו נוהגים להמליץ עליהם.
למיטב ידיעתי גם המפיצים של התכשיר הזה טוענים שלוקחת תקופה ארוכהשל שבועות חודשים עד שהוא מתחיל השפיע הרי ברור שאין טעם לנטילה חד פעמים .
אחנו כרופאים ממליצים רק על תרופות שעברו בדיקה מסודרת וחוזרת ואשר בהן הודגמה יעילותם ובטיחותם לטיפול בהפרעות הקשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך גם ריטלין אינה בטוחה! 72 תופעות
רונה19/02/2012ריטלין, קונצרטה ודומיהן אינן תרופות בטוחות כלל!!!
לריטלין יש 72 תופעות לוואי.
הפרעת קשב וריכוז מעולם לא הוכחה במחקר מדעי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשישרי חן14/02/2012
שלום,
הבן שלי מאובחן add, החל מלפני שנה .
החל לאחרונה לקחת רטאלין. עדיין לא מרוכז ומוסח. נאמר לי לחפש לו מסגרת של טיפול רגשי. אני לא יודעת מאיפה להתחיל, מה מומלץ? הוא בן 8.5.
אשמח להמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי - תגובה
ד``ר אריה בקלו14/02/2012שלום,
מתפקידו של הרופא המטפל לעקוב ולווסת את הטיפול התרופתי עד למציאת המינון המתאים.
מקובל ורצוי לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול ריגשי/פסיכולוגי והדרכת הורים.
עד גיל 9 ניתן לעשות זאת דרך קופת החולים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא, זה מה שיעזור לך!
דני15/02/2012אמא יקרה,
כלים אמיתיים הם הפתרון האמיתי לבעיה ולא תרופות מסממות.
נסי את מרכז 'תבונה'. ממליץ בחום מניסיוני האישי : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב מבוגריםעמוס14/02/2012
שלום, אני סבלתי בילדותי מהפרעות קשב וריכוז, אינני זוכר כיצד טופלתי.
בשנים האחרונות (אני בן 34) התחלתי להרגיש בהפרעות שוב (אימפולסיביות, אי נינוחות).
ניגשתי לנוירולוג של קופת החולים שלי, והנ"ל המליץ כמובן על ריטלין , אך הזהיר אותי כי ישנם תופעול לוואי כגון:
1. טיקים מוגברים - אני סובל מטיקים ואינני מעוניין להעצים אותם.
2. דיכאון
3. החשוב מכול - הגברה של כאבי ראש. אני סובל מכאב ראש שנקרא קלסטר הדק, המופיע בפעם בכמה שנים למשך חודש ומשתק אותי לחלוטין בזמני ההתקפים.
אינני מעוניין לקחת שום תרופה שעלולה להגביר את הקלסטר הדק.
מה עלי לעשות??
כיצד ניתן לטפל בהפרעות הקשב והריכוז שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב מבוגרים - תגובה
הפרעת קשב וריכוז ניתנת לטיפול לרוב בשילוב של טיפול תרופתי, פסיכולוגי, מאמנות אישית וכו'. המרכיב התרופתי הוא חשוב ולרוב לא ניתן להמנע ממנו אם רוצים להגיע לתוצאה טובה.
לא כל ת. הלוואי שהזכרת חייבים לקרות, זה אישי . אפשר וצריך לבצע התאמה אישית של סוג הטיפול והמינון תוך מעקב התגובה הקלינית ות. הלוואי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כך ניתן לטפל בהן:
גלית14/02/2012צפה בכתבה המצורפת.
הכלים מיועדים לילדים ולמבוגרים ועובדים בצורה מדהימה!
ממליצה לך בחום מניסיוני האישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפרעת קשב וריכוז ללא תרופות
נורית הרן26/02/2012ריטליין ודומיו הן תרופות מצוינות להפרעת קשב, ופועלות במהירות, אך כמובן שיש להן תופעות לואי, וגם השפעתן נעלמת כאשר הן מפסיקות לפעול. לכן, אני ממליצה לשלב טיפול בנוירופידבק, משולב באימון אישי קוגנטיבי התנהגותי. דרכי טיפול אלה איטיות הרבה יותר אבל הן עוזרות לכל הזמן.
הספרות הרפואית מלאה בעבודות מחקר המראות את יעילות הנוירופידבק בטיפול בהפרעת הקשב, כמובן על ידי מטפל מאומן ומהימן.
ד"ר נורית הרן Ph.D
שילוב - ביופידבק נוירופידבק
אימון אישי קוגנטיבי התנהגותי ללקויות למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון שבאמת עובד!
אורטל26/02/2012זו רק דוגמא אחת לדרכים היעילות בהן מטפלים בתבונה בקשיי קשב וריכוז, קשיי למידה ועוד. בעזרת גילוי הסיבות האמיתיות לבעיה ומתן פתרונות שבאמת עובדים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעות קשב וריכוז מאיזה גיל??חני13/02/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 4 שהיא בגן כרגע- טרום חובה. בשיחה עם הגננת היא אמרה לי שיש לה סימנים להפרעות קשב רויכוז והמליצה לי לקחת אותה לאבחון. לטענתה זה מתבטא בזה שבגן היא לא יכולה לשבת בשקט משך זמן רצוף ולהתרכז, היא כל הזמן בתנועה מתמדת!! למרות שזה לא משפיע על מטלות שהוא צריכה לעשות בגן והיא מצטיינת בהכול. אני גם מבחינה בזה בבית היא כל הזמן מתרוצצת לא נחה לרגע... מדי פעם כשלא מרשים לה משהו היא מתפרצת ומתחילה לצרוח ולצעוק אבל אני חייבת להדגיש שזה פעם ב.... לא תמיד!מה גם שכשאני נותנת לה לגזור ולצבוע בבית היא יושבת ואין לה שום בעיה!
השאלה שלי היא- האם מוקדם מדי לקחת אותה לאבחון..?האם זה דרך קופת חולים או באופן פרטי...? סדר גודל עלויות של האבחון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעות קשב וריכוז מאיזה גיל?? - תגובה
כבר בגילאי הגן ניתן לזהות סימנים קליניים שעלולים להפוך להפרעת קשב וריכוז בגיל 6 ומעלה.
במקרה שלכם אני ממליץ שתבקשו מקופת החולים שלכם הפניה לבדיקת אבחון התפחותי באחד המרכזים הקיימים. במסגרת אבחון כזה ניתן לקבוע מה הבעיה, מה הטיפול ומה רומז העתיד.
בדיקה כזו איננה כרוכה בעלות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין ללא מרשםלירון10/02/2012
שלום
אני בת 30 ואף פעם לא אובחנתי כבעלת קשב וריכוז אך אני מאוד חושבת שיש לי את הבעיה הזאת.
איך אפשר לאבחן בוודאות ? האם ע"י מבחנים מסוימים? האם ניתן לעשות זאת ע"י מימון מסוים או שהתשלום הוא פרטי. והאם ניתן לרכוש רטלין ללא מרשם של רופא?
אשמח על מתן תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
לירון10/02/2012אגב, אני חושבת שיש לי בעית קשב וריכוז כי גם בזמן הלימודים וגם כיום בעבודה, כאשר אני שואלת שאלה ובזמן שעונים לי על התשובה אני בכלל לא מצליחה להקשיב לתשובה ואני מיד חושבת על דברים אחרים. או למשל אני אף פעם לא זוכרת לדמיין בראש דרך מסוימת למשל בכביש רק כשאני מגיעה לנק' מסוימת אני יודעת איך להמשיך הלאה. או גם שאני לא יכולה לחזור על מה שאומרים לי. אני פשוט שוכחת.
איך המצב הזה נקרא בשפתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר אריה בקלו11/02/2012שלום,
אכן עולה חשד להפרעת קשב וריכוז מהתיאור שלך.
באתר האנטרנט של מכון אדר קיים שאלון להערכה עצמית.
ההמשך הוא ביצוע אבחון קליני מלא ע"י רופא מוסמך לתחום(נוירולוג,פסיכיאטר,ילדים שקיבל הסמכה). האבחונים בגילך הם פרטיים אך ניתן לברר בכל קופה מה האפשרויות.
לא ניתן,וטוב שכך, לרכוש ריטלין ללא מרשם רופא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקונצרטה לבן 15אורנה09/02/2012
בני בן ה-15 טופל בריטלין LA מכיתה ג'. בתחילת השנה בגלל שנוי במימדיו וזהוי שה LA 40 כבר לא נותן מענה הולם הוחלט להחליף לקונצרטה. בני לא אוהב את תופעות הלואי המאוד קריטיות מבחינתו: האטימות, הרגשת הניתוק, העייפות ..מרגיש שהוא נער אחר "מטומטם" לדבריו כמובן בנוסף לחוסר תיאבון, כאבי ראש, בטן וכו' וממאן לקחת את הכדור מה שהביא "לצניחה חופשית" בלימודים ומתלמיד מעל הממוצע למועמד להשארות כיתה ! אנחנו נימצאים בצומת מאוד חשובה וקריטית ולא יודעים מה לעשות , האם קיים כדור עם מינימום תופעות לואי שעדין שומר על האישיות הבסיסית ולא הופך אותך לאחר ?, זהו גיל ההתבגרות ולא יכולה להכריח לקחת בכוח ויש לזה השלכות . שמעתי שלאדירל יש פחות תופעות לואי, האם כך הדבר ? הבנתי שיש שני סוגים , מהם ההבדלים ? האם יש איזה כדור אחר שיכול לתת מענה לנער מתבגר מבלי לפגוע בבסיס אישיותו וחיוניותו ? כרגע חזרנו לריטלין LA40 cv בהתייעצות עם רופאת הילדים , אבל הוא אינו לוקח את הכדור דרך קבע כי גורם לו עייפות, ניתוק וכו' אשמח ואודה לעצתכם. תודה מראש. אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקונצרטה לבן 15 - תגובה
ד``ר עדי אדר10/02/2012שלום לך!
אכן דילמה לא פשוטה!
כמובן שלצורך התאמה אישית יש לפנות לנוירולוג המטפל ואכן קיימת אפשרות לשקול מעבר לאדרל. יש לקחת בחשבון את העלות הגבוהה יחסית של תרופה זו (התכשיר לטווח הארוך עולה כ- 1300 ש"ח לחודש....).
קיימות אופציות טיפוליות נוספות כולל תוספת ריטלין קצר טווח לריטלין LA אך זאת ככתןבר יש לבצע עם הרופא המומחה שמטפל בכם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרל
אורנה10/02/2012בהמשך לתשובתך אשמח לדעת מהם היתרונות של אדרל על פני האחרים והאם תופעות הלואי שהזכרתי פחותות ? הבנתי שיש שני סוגי אדרל, האם הסוג האחר הוא לילדים קטנים יותר ? או שהשפעתו קצת טווח ? תודה. אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרל - תגובה
ד``ר עדי אדר10/02/2012מידע קצר על אדרל -
מהי התרופה אדרל?
אדרל היא תרופה ל קשב וריכוז (ADHD / ADD) ממשפחת האמפתמינים. זו משפחה קרובה לריטלין אך נבדלת ממנה. התרופה נמצאת בשימוש למעלה מ 30 שנה, משתמשים בה מיליוני אנשים ונצבר ניסיון רב בטיפול בה.
התרופה רשומה ונמצאת בשימוש בארה"ב, קנדה, ומדינות נוספות.
כתוצאה משיקולים מסחריים, התרופה אינה רשומה עדיין בארץ, אם כי ניתן לרכוש אותה. לחץ כאן להסבר על אפשרות הרכישה.
ממה התרופה מורכבת?
התרופה מורכבת מארבעה חומרים שונים. לכולם השפעה על תופעות הקשב והריכוז.
dextroamphetamine saccharate, amphetamine aspartate monohydrate, dextroamphetamine sulfate, amphetamine sulfate
מה היתרון בהרכב הזה?
להרכב הזה כמה יתרונות:
• פעילות ארוכה יותר: חלק מהחומרים מתחיל לפעול מהר אחרים פועלים לאחר כשעתיים ואחר אחרי ארבע שעות. בכך מתקבלת השפעה ארוכת טווח.
• פחות תופעות לוואי. היות והמינון של כל חומר נמוכה יותר, יש פחות תופעות לוואי מריטלין.
• שכיחות נמוכה יותר של תופעות לוואי. במקרים רבים בהם ריטלין גרם לתופעות לוואי - האדרל לא גרם לתופעות אלו.
מה משך הפעילות של התרופה?
האדרל פועל במשך כ 5-6 שעות (לעומת 4 בריטלין). קיים גם אדרל XR שפעיל במשך 12 שעות.
מהן תופעות הלוואי?
כלל תופעות הלוואי דומות לאלו של ריטלין (אם כי פחות שכיחות): כאבי בטן, אבדן תיאבון, כאבי ראש, עצבנות, הפרעות שינה, שינויי מצב רוח, סחרחורת, יובש בפה, דפיקות לב.
למי אסור לקחת אדרל?
אם יש לך אחת מהתופעות האלו: מחלת לב, לחץ דם גבוה, יתר פעילות בלוטת התריס, גלאוקמה, הסטוריה של התמכרויות, שימוש בשבועיים האחרונים בתרופות נוגדות דיכאון ממשפחת MAOI, אלרגיה ידועה לסטימולנטים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבקאביבית09/02/2012
ראשית תודה על תשובתך,
האם קיים סיכון בשיטה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבק - תגובה
ד``ר אריה בקלו10/02/2012כנראה שרק לחשבון הבנק........תשובה בע"מ.
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)