פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה חטיבת ביניים לבחור בתל אביב??
    אלייזה
    29/07/2012

יש לי בדיוק שבועיים לבחור חטיבת ביניים בתל אביב לבן שלי העולה לכיתה ז. הוא אובחן עם בעיות קשב וריכוז/ ליקויי למידה. הוא חייב מבחנים בעל פה, תגבור ועוד. ה"מומחים" ממליצים שילמד במסגרת רגילה לגמרי. יש לי לבחור בין תיכון חדש, הגימנסיה ועירוני ד'. אני לא מכירה אף אחד מהם, חוץ מכמה שיחות עם כל אחד ועם כמה הורים שונים. מאוד קשה להבין מה קורה.
    אני גם צריכה מידע בקשר לשיעורים פרטיים עבורו שלא ישברו לי את הארנק.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איזה חטיבת ביניים לבחור בתל אביב?? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/07/2012

שלום לך!

עם כל הרצון הטוב הפורום הזה לא נותן מענה לשאלות מהסוג שאת מעלה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעתי דברים טובים על תיכון חדש,

אמא
    03/01/2014

שנותן תגבורים ב"רבי מלל". הילדים שלי אישית לא היו שם, אבל בזמנו, כשחקרתי בתי ספר אפשריים לילד שלי, קיבלתי המלצות מהורים שילדיהם זקוקים לעזרה.
    אגב, רק לילדים מוכשרים ממש, שיש להם נטיה למדעים - החל מהשנה הנוכחית אפשר ללכת לעירוני ה'. יש להם מסלול מופת חדש שכן מוכן לקבל ילדים בעלי לקויות למידה ואו הפרעות קשב. זה אמנם מסלול אליטיסטי (לא מקבל ילדים בעלי בעיות התנהגות, או ילדים חלשים לימודית). אבל אם במקרה מדובר בילד שיש לו לקויות, אבל שאוהב מדעים או מתמטיקה וטוב בהם, הם יהיו מוכנים לקבלו (ואפילו לתת לו תגבורים אם צריך), בתנאי ברור שאין לו בעיות התנהגות. הלימודים שם מלכתחילה בכיתות קטנות יותר (מה שעוזר מאוד לרוב הילדים וגם לילדים עם בעיית קשב קלה) ומכל בחינה שהיא הוא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי הפרעות קשב ?
    מיכל
    27/07/2012

שלום רב

רציתי בבקשה להתייעץ , כי אני לא בטוחה מה בדיוק יש לי , אבל כשאני קוראת משהו או מבקרת בדף כלשהו באינטרנט ,אני לא מצליחה להיזכר דקה אחכ מה קראתי או באיזה דף ביקרתי ...זה לא תמיד כך ויש דברים שאני זוכרת מצויין מין זכרון סלקטיבי כזה ..אם למשל יגידו לי איזה מילה בשפה זרה ויש לי זכרון מצויין לשפות , אזכור אותה ,אבל דברים מסוימים אני פשוט לא זוכרת וזה יוצר לי מבוכה גדולה , בייחוד בעבודה כי זה מכניס אותי ללחץ .
    פחד משינוי הוא פחד מאוד גדול אצלי ,כל מה שחורג משיגרה ,גורם לי ללחץ ואני לא מסוגלת לעשות טעויות ,זה לא משהו שמתקבל אצלי בצורה טובה ..

אציין שאני מאוד מסודרת ומאורגנת (אפילו בצורה קיצונית )

מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי הפרעות קשב ?

הוספת תגובה

• האם יש לי הפרעות קשב ? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/07/2012

שלום לך!
    לא ניתן על פי תאור כזה לקבוע אבחנה.....
    הקשוי העיקר שאת מתארת הוא בתחום הזיכרון וקיימות סדנאות לשיפור זיכרון.

חשוב לדעת אם יש קשיי למידה, תת השגיות לימודית, האם קיימת הפרעה במישורי תפקוד שונים, האם את לומדת כיום.

ניתן להתיעץ עם יועצת חינוכית, לשקול ביצוע אבחו ן פסיכו-דידקטי אם קיימת הפרעה משמעותית ובהמשך ועל פי הממצאים לשקול את הצורך באבחון הפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז
    שרון
    26/07/2012

שלום,

בני כמעט בן 7, מוגדר כ- CP קל סובל מהפרעות קשב וריכוז (ADD).

הוא נוטל קונצרטה 27 מ"ג ולפי הגדרת הצוות בגן (חינוך מיוחד) שבו הוא לומד הוא קשוב ומרוכז.

הבעיה שלי היא שלפעמים עדין בא לי להגיד לו "תעורר, רוץ, תשחק".

אין לו תמיד את האנרגיה והרבה פעמים הוא עומד מהצד ומתסכל.

האם יש משהו שניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/07/2012

שלום לך!

בכל טיפול רפואי צריך לקבוע מה היעדים של הטיפול ולשקול בין הרצוי למצוי.
    יתכן והילד שקט יחסית ופחות פעיל בזמן השפעת התרופה אבל אם הוא מרוכז ומתקדם לימודית אז יש לבצע את השיקול ולהחליט מהו היעד החשוב יותר.

כמובן שניתן לשקול עם הרופא המטפל שינוי מינון או תכשיר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וסכנות ללב
    יעל
    24/07/2012

שלום, הבנתי שלריטלין יכולה להיות השפעה שלילית על הלב ואף נזק ארוך טווח. אני לוקחת רוב ימות השבוע ריטלין 40 מ"ג בשחרור מושהה. רציתי לא הופניתי לעשות בדיקות ללב משום סוג, אך אני בריאה באופן כללי.
    רציתי לדעת האם אכן יש סכנה כזו ללב, ובמקרה שיש כזו האם זו סכנה בלקיחה הראשונית של התרופה (כלומר שייתכן ויש לי מום בלב ולקיחת התרופה תהווה אינטראקציה לא טובה עמו) או שגם לאחר שימוש ממושך שלא קרה במהלכו דבר יכול פתאום להופיע נזק או להגרם נזק כזה באופן הדרגתי?
    אני אחדד - האם העובדה שאני לוקחת את התרופה כבר פעמים רבות אומרת שכנראה אין סכנה משמעותית ללב?

עליי לציין שאני בהחלט מרגישה בזמן השימוש תופעות לוואי שנראות קשורות ללב - אני מרגישה כאילו הלב דופק במהירות רבה יותר אך כיוון שאני מוכנה "לסבול" את זה לטובת היתרונות של התרופה אני ממשיכה לקחת

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וסכנות ללב

הוספת תגובה

• ריטלין וסכנות ללב - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/07/2012

שלום,
    מחקרים נרחבים ומעמיקים הוכיחו כי הריטלין אינה תרופה מסוכנת ללב ולכן ההנחיה הרפואית היא שאין צורך בבדיקות מקדימות לפני נטילת התרופה.
    זה נכון כמובן לגבי מטופל צעיר ובריא שנבדק ע"י הרופא המטפל בטרם הוחל הטיפול, שאין בעברו בעיה לבבית ואין במשפחתו הקרובה (הורים, אחים) מקרים של בעיות לבביות בגיל צעיר.
    מקרים שאינם עונים בשלילה לקריטריונים שציינתי, חייבים הרחבת הבירור לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל.
    הריטלין הינו תרופה ממריצה ולכן עלולה בחלק מהמקרים להגביר את קצב הלב לפרק הזמן שהיא פועלת. בהעדר בעיות אחרות שציינתי, זה לא פוגע בלב ולא גורם נזק לטווח ארוך.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחנים
    מאיה
    22/07/2012

שלום רב,
    אנהי סטודנטית ויש לי בעיה של ריכוז במבחנים. לעיתים מרוב לחץ אני לא מצליחה לחשוב ולהתרכז. אובחנתי עם הפרעת קשב קלה וריטלין לא תמיד עוזר לי אלא מגביר חרדות. רציתי לדעת מה ניתן לעשות ?
    האם יש דרכים נוספות שיכולות להקל ולא דרך ריטלין ?

לקביעת תור
    סגירה
    מבחנים

הוספת תגובה

• מבחנים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    22/07/2012

שלום לך!

קיימים טיפלים תרופתייים כנגד חרדת מבחנים וניתן להתייעץ בנושא עם רופא המשפחה.
    נין לבחון עם הרופא המטפל שינוי מינון הריטלין.

לעתים ניתן להעזר בטיפולים ספיכולגי אם הבעיה משמעותית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    19/07/2012

יש התנגשות בין ריטלין לבין תרופה פתידין pethidine כלומר יחסי גומלין אסורים,מותר לקחת אותן במקביל????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/07/2012

שלום לך!

לא מוכר לי דיווח על התנגשות אפשרית בין שתי התרופות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ואוכל
    יעל
    19/07/2012

שלום, אני לוקחת ריטלין 40 מ"ג בשחרור איטי.
    רציתי לדעת מה בדיוק ההשלכות של זמני האכילה עם ריטלין.
    באופן עקרוני אני לוקחת את התרופה בבוקר לפני האוכל ואז אין לי תאבון כלל ולכן אני לא אוכלת עד 9 בערב. בערב אני אוכלת הרבה ומגיעה לכמות האוכל שעליי לאכול (אני מבינה באופן יחסי בתזונה).
    רציתי לשאול האם יש נזק בכך שהתרופה מתפרקת בגופי כל השעות הללו "על קיבה ריקה", האם אני עושה נזק לכבד או לאיברים פנימיים אחרים?
    הכוונה היאלא עצם העובדה שאני לא אוכת שעות רבות אלא ספציפית בהקשר של הריטלין.
    בנוסף הייתי שמחה לדעת אם לליקחת התרופה על בטן ריקה יכולה להיות השפעה על האפקטיביות של התרופה?

תודה מראש,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ואוכל

הוספת תגובה

• ריטלין ואוכל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/07/2012

שלום לך!

אין נזק מכך שאת לא אוכלת במהלך היום ובדרך כלל אין גם פגיעה באפפקטיביות של התרופה עקב כך (לעתים יש גם דיווחים שונים).

בכל אופן רצוי לאכול ארוחה קלה, חטיף אנרגיה וכו' וברור שכמו בכל דבר צריך להתפשר בין הצורך בטיפול לבין הצורך לארוחות מסודרות.

בכל מקרה, אין נזק אורגני עקב הנתונים שציינת

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    09/07/2012

יש התנגשות בין משכך כאבים vicodin לבין ריטאלין כלומר תגובה בין תרופתית שעלולה ליצור בעיות?
    שאלה שנייה,שאני נוטל ריטאלין במינון שהרופא המליץ בהתאם לתגובה הקלינית ולמצבי הרפואי תוך כמה זמן אני צפוי ליראות איזה השפעה חיובית בהקשר של יכולת למידה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    10/07/2012

שלום,
    לא מוכרת לי תרופה בשם שרשמת. יתכן איות אחר ?
    בעקרון , תרופה נגד כאבים אינה מנוגדת לשימוש עם ריטלין אך זה תלוי כמובן בחומר הרפואי ולכן חייבים להתייעץ עם הרופא המטפל .
    ההשפעה של הריטלין היא מיידית , כלומר כבר מהיום הראשון לטיפול. לרוב אנחנו ממליצים להמתין מספר ימים ועד שבועיים לפני שמחליטים על שינוי תרופתי.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה
    איה
    04/07/2012

שאלה נוספת בבקשה,
    בתי בת ה 6 אובחנה עם ADHD.
    האין זה מוקדם מידי להתחיל טיפול תרופתי?
    כאמא עם ADD הנוטלת את התרוםה, אני מרגישה ש"חווית הריטלין" הנה בעלת השפעה לא קטנה על הרגש. יש הבדל באיך שאני חווה את עצמי ואת העולם, עם ובלי ריטלין, אבל אני מבוגרת ויכולה להבין ולהתמודד עם זה.
    איך מלמדים ילדים לא להבהל מזה? כמו אם הם מרגישים יותר עצובים/מאופקים/מתקשרים, זה מאוד מבלבל.
    האם יש ליווי פסיכולוגי לילדים נוטלי ריטלין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה

הוספת תגובה

• ילדה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    04/07/2012

שלום לך!

התגובה לריטלין שונה ממטופל אחד למשנהו ועקרונית בהחלט ניתן לטפל גם בגילאי 6 שנים. במכלול השיקולים יש לקחת בחשבון את השיפור הצפוי בתפקוד בתחומים שונים.
    כחלק מהטיפול מומלץ לעתים קרובות גם טיפול רגשי הקשור גם לעצם הקשיים התפקודיים הנובעים מההפרעה הבסיסית.

בברכה,
    דר' עדיאדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צד ימין
    איה
    04/07/2012

שלום,
    1)ברוב הפעמים שאני נוטלת ריטלין (מסוג LA), אני מרגישה תחושה מוזרה בצד ימין של החזה שמקרינה ליד ימין. זה לא כואב, קשה להסביר בדיוק מה זה, אבל זה מאוד מורגש וקצת מלחיץ. זה עובר לאחר כשעתיים.
    האם זו תופעה ידועה?

2)בנוסף, כשאני נוטלת ריטלין לאחר לילה בו לא ישנתי מספיק, אז בסוף היום כשהריטלין מתפוגג, אני חווה נפילה רגשית מסוג של דכדוך קשה, לעתים אפילו בכי. הדבר אינו קורה בנטילת ריטלין לאחר לילה עם שינה סבירה. האם תופעה זו מוכרת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צד ימין

הוספת תגובה

• צד ימין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    04/07/2012

שלום לך!

לגבי התופעה הראשונה שאת מתארת - אני מקבל מדי פעם דיווחים שונים כולל תחושות עקצוץ בשרירים ובדרך כלל אין לזה משמעות.

התופעה השנייה מכונה רבאונד הכוללת תופעות שונות המפיעות לאחר חלוף השפעת התרופה ועייפות יכולה להיות גורם מגביר ולכן כמובן רצוי הקפדה על שעות שינה סבירות.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    חסוי
    28/06/2012

מה ריטלין יכול לעשות למישהו שלוקח את זה ואין לו הפרעות קשב?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/06/2012

שלום לך!

זו שאלה טובה ואין עליה תשובה חד משמעית.
    לעתים תכופות התרופה לא תשפיע להוציא תופעות לוואי שיכולות לוהפיע (חוסר תאבון, כאבי ראש, לעתים תחושת עייפות).
    תתכן השפעה מסויימת על שיפור הריכוז.
    יש לזכור כי למבוגרים תתכן תחלואה נלוויית שכיחה (כגון דיכאון, חרדה) ולעתים טיפול ללא אבחון נכון ממסך תופעות אחרות ועלול להחמירן בהמשך בהעדר טיפול נכון!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IPEC כמסייע להפרעות קשב וריכוז
    עירית
    20/06/2012

החלטתי להפסיק את הריטאלין לילדי בן ה- 13, למרות שזה תרם לו פלאים לעליית הישגים לימודיים ולדימויו עצמי, אך הרס אותו מבחינה בריאותית (ילדי סובל מצליאק, וגם כך הוא רזה. אז בנוסף לתרופה קיבלנו גם חוסר תאבון מוחלט ומצבי רוח משתנים, קצת דיכאוניים).

האם מישהו מכיר את השיטה, והאם היא עובדת על ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. הייתי מאוד רוצה לדעת. שאלה נוספת: מה לגבי הומאופתיה קלאסית?

הוספת תגובה

• IPEC כמסייע להפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/06/2012

שלום,
    מדובר בשיטת טיפול שאין לי נסיון איתה, (את יכולה להפנות את השאלה לפורום הורים).
    לא ידוע לי על בדיקה/מחקר רפואי שנעשה לשיטת טיפול זו.
    הומאופתיה לא מהווה תחליף לטיפול תרופתי, למרות שאני בטוח שישנם מקרים בהם זה עזר לכאורה (אפקט פלצבו ?).

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת
    לילך
    20/06/2012

שלום

קיבלתי את תוצאות הבדיקה,השמח לקבל הסבר:

***בעיות קשות בתפקודי קשב וריכוז עם השפעה משנית לזיכרון.

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת

הוספת תגובה

• בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/07/2012

שלום לך!

.על איזה בדיקה מדובר? מה הכוונה בדיקה קוגניטיבית ממוחשבת?
    קשה להתייחס למשפט בודד ללא קבלת נתונים נוספים.
    בכל מקרה רצוי כמובן לקבל תשובות מורטות ממי שערך את הדיקה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז וזכרון
    אלי
    18/06/2012

האם הפרעות קשב וריכוז עוזרים לזכרון להיות יותר טוב ואפקטיבי?
    אמנם אנשים אלה מזגזגים לכיוונים רבים כאשר הם מקשיבים ( רואים ושומעים על מידע עיקרי , למשל בשיעור או בהאזנה לחבר...) אך דווקא זיגזוגים אלה למקורות אחרים יוצרים קשרים סינאפטיים רבים יותר ומגוונים יותר לאותו פריט מידע עיקרי שאליו הם מנסים להקשיב אך מזגזגים בקשב.

זה קצת דומה לכך שטכניקה של זכרון ידועה היא כזו שמנסים לצמד פריט מידע לכמה שיותר קישורים שונים , אם אלו ויזואלים, או אקוסטיים , שנשמעים דומה , שנשמעים מצחיק , שמזכירים איזו תמונה אסוציאטובית וכדומה.

שאלה נוספת-
    האם בגלל הקשרים הרבים והמגוונים בסינפסות אצלהם יהיה סיכון יותר קטן למחלת האלצהיימר? ידוע שלמידה ועיסוקים אינטלקטואליים יוצרים רזרבה של קשרים במוח ולכן גם כאשר הנוירונים נפגעים עדיין הפגיעה היא פחותה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז וזכרון

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז וזכרון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/06/2012

שלום לך!

התאוריה שלך נחמדה אבל איני מכיר מחקרים המאשרים אותה ומעשית קשיי מיקוד בסיכומו של דבר מקשים על תהליך הזכירה וההטמעה של חומר חדש.

לא מוכר לי קשר בין הפרעת קשב לבין מחלת אלצהיימר. אנשים עם הפרעות קשב לעתים תכופות נמנעים מפעילות הכרוכה בלמידה בגלל קשייהם ואז התאוריה אמורה להיות הפוכה.... בכל מקרה לא ידוע לי על שינוי בשכיחות מחלת אלצהיימר בקשישים עם הפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי -ריטלין דחוף,,,
    אופיר
    17/06/2012

הבן שלי בן 7 החל לקבל ריטלין la20 לפני כ-3 שבועות רק בימי לימודים.
    לאור השאלון שמילאההמורה הנויורולוג ביקש לנסות ריטלין לחצי שנה ולראות באם יש שינויים בריכוז בלמידה .
    הבן שלי טוען ששעה אחרי לקיחת הכדור (נלקח לאחר אוכל) יש לו מיחושים בבטן ובחילות שקשה לו מאוד איתם,כעת מבקש לא לקחת את הכדור .
    אני בדילמה , לא רוצה לגרום לו זו סבל גופני .
    האם תופעות אלו חולפות ? לאחר כמה זמן של לקיחה ?
    האם ניתן להקל על התופעות ובאיזה אופן ?

אודה לעזרתכם הדחופה
    צריכה לתת לו מחר בבקר

הוספת תגובה

• תופעות לוואי -ריטלין דחוף,,, - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    18/06/2012

שלום,
    כאבי בטן וראש הינם תופאות לוואי שכיחות לריטלין.הן נחשבות קלות ,אינן גורמות נזק מלבד אי הנוחות ונוטות להעלם תוך מספר שבועות מתחילת הטיפול (הגוף מתרגל).
    חשוב ליטול את התרופה לאחר ארוחת בוקר טובה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה