פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין LA מספר שאלות
    סטו'
    01/04/2012

שלום,
    מתנצלת מראש על אוסף השאלות. הן קצת קשורות אחת בשניה ומאוד אודה לכם לתשובה לכל שאלה, זה יעזור לי להתנהל נכון.

אני שוקלת כ 60 ק"ג. התחלתי ליטול ריטלין LA 40 מ"ג. מספר שאלות בבקשה-

1) אני מרגישה שזה מאוד תורם לי- זה משפר את הריכוז (וגם את מצב הרוח והביטחון העצמי שממילא היו סבירים). אבל זה נמשך 4 שעות בלבד.
    אחרי 4 שעות יש לי נפילת אנרגיה מטורפת. ממש רצון עז לישון. לא מסוגלת לחשוב ולתפקד קוגנטיבית גם בדברים פשוטים. הגוף גם נחלש, מזכיר הרגשה של נפילת סוכר, שמרגישים שהגוף קצת רועד וחלש. אני כן אוכלת ושותה היטב, אך מרגישה לאחר 4 שעות כמו בסיומו של צום ארוך. האם זה נורמלי?

2)עברתי לריטלין LA משום שהקונצרטה לעתים ארוך לי מידי.
    אני לא נוטלת קבוע אלא רק לפי הצורך. לפי מערכת הלימודים ולוח המבחנים.
    האם ניתן בימים "קצרים" של לימודים להשתמש בריטלין LA ובימים ארוכים בקונצרטה? האם זה תקין ככה להחליף לסירוגין? והאם מותר לרופא לרשום לי את שניהם ולסמוך עליי בהתנהלות בינהם.

3) כתבתם פה שיש ליטול התרופות בבוקר.
    מה אם אני מתכוונת ללמוד למבחן בלילה וגם בבוקר שלמחרת,
    האם תקין לקחת ריטלין LA בשמונה בערב (כדי ללמוד על חצות ואז לישון) , להתעורר ב 8 בבוקר וליטול מנה נוספת של ריטלין LA או קונצרטה.
    האם זה תקין?

4)קראתי והוסבר לי שריטלין (אני מניחה שהכוונה היא לכל סוגי התרופות- קונצרטה וכו) מתנקה לגמרי מהגוף. למה הכוונה?
    תוך כמה זמן זה קורה? האם זה תלוי מינון?

5) לגבי ריטלין ואלכוהול- הבנתי שזה אסור. כיוון שאיני נוטלת כל יום, האם ביום שלא נטלתי ריטלין, מותר לי בערב לשתות יין/בירה?
    או, אם בערב שתיתי אלכוהול, למחרת בבוקר מותר לי ליטול ריטלין?
    אולי השאלה היא כמה זמן צריך להמתין בין ריטלין לאלכוהול (לכל אחד מהם זמן אחר לעזוב את הגוף)

תודה מראש וסליחה על ה"הפצצה"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין LA מספר שאלות

הוספת תגובה

• ריטלין LA מספר שאלות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/04/2012

שלום לך!

לגבי המינון המתאים לך מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל – איננו נוהגים לתת יעוץ כזה במסגרת הפורום.

ברור שתרופה זו אמורה להשפיע יותר שעות ולכן צריך שוב לשקול עם הרופא את נושא הקונצרטה אשר אמורה להשפיע 10-12 שעות.

ככל שנוטלים תרופה בצורה קבועה יש פחות תופעות לוואי – לכן שינויים תכופים בסוגי התרופה אמנם "מותרים" אך עלולים להגביר תופעות לוואי.

נטילת התרופה בשעות מאוחרות עלולה לגרום לקשיי הרדמות לכן בהחלט לא מומלץ לקחת אותה בשעות הערב.

אכן התרופה לא מצטברת בגוף ולמעשה אחרי מקסימום יממה הגוף "נקי" מהתרופה.

מותר לשתות אלכוהול במידה ונוטלים את התרופה בבוקר. וגם למחרת מותר לקחת תרופה. כמובן שרצוי לא להרבות בשתיית אלכוהול.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סטו'
    01/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין LA
    אלי
    29/03/2012

בני בן השש התחיל טיפול של רטלין LA 20 מ"ג בבוקר כחודש ימים
    בשעות אחה"צ - הילד לא מפסיק להתרוצץ ונהיה אלים עד שהוא הולך לישון
    מה אפשר לעשות עם התופעות האלו - כי הוא פשטו בילתי ניסבל גם עם חבריו/ומשפחתו
    אלית

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין LA

הוספת תגובה

• רטלין LA - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    29/03/2012

שלום,
    אם תופעת ההתרוצצות והאלימות לא הייתה לפני תחילת הטיפול הרי שניתן לייחס זאת לתופעה שנקראת ריבאונד ומשמעותה "שחרור הקפיץ" לאחר תום השפעת הטיפול.
    במקרה כזה כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי התאמה בטיפול.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קשב
    סהר
    26/03/2012

בהמשך לשאלתי הקודמת בענייין בדיקת קשב וריכוז ביקשתי לדעת האם קביעת התקן אחידה לפני ולאחר לקיחת ריטלין. מאחר ובבדיקה שעברה בתי ממה שראיתי בדוח הפרצינטל לפני ריטלין ואחרי ריטלין שונים האם יש לכך הסבר
    נראה שההפרינטל אינו זהה.
    לציין איני מתכוונת לתוצאות ציון T הנבדק

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קשב

הוספת תגובה

• בדיקת קשב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    26/03/2012

שלום לך!
    קביעת התקן אחידה.
    אתה העתקת את התשובות בצורה שקשה מאוד להבין מה עשית... יתכן ואתה מתכוון לפרצנטיל בהתאם לציון תקין ואז ברור שהוא משתנה.

מעשית מה שחשוב זה ציון התקן והציון הכללי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    שרון
    25/03/2012

שלום,
    בני בן ה- 6.5 נוטל קונצרטה 18 מ"ג. העלינו לו את המינון לפני כמה ימים ל- 27 מ"ג אך נראה שאין שינוי לעומת ה- 18 מ"ג. האם ניתן להוריד את המינון בחזרה ל- 18 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/03/2012

שלום לך!

איננו נותנים יעוצים תרופתיים פרטניים במסגרת הפורום (צריך לצורך גם אבחון מדויק, פרטים משלימים נוספים).
    כללית ניתן לציין כי מומלץ לחכות שבועיים-חודש לפני שמגיעים למסקנה לגבי השפעת התרופה .

בכל מקרה כדאי להתייחס לנושא עם הרופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלויזיה
    זיוה
    25/03/2012

היייי!
    בני בן ב 3 אינו מגיב לקריאות שלי בזמן שהוא צופה בטלויזיה, נסתי ניסוי כשאני קוראת לו ואומרת לו שאני הולכת ישר מסובב את פניו .
    שאלתי היא האם יש קשר בין ההתנהגות שלו להפרעת קשב וריכוז?

בתודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    טלויזיה

הוספת תגובה

• טלויזיה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    25/03/2012

שלום,
    ילדים הצופים בתכנית טלביזיה שמאוד מעניינת אותם , נוטים לשקוע בתכנית ולהתנתק משאר הדברים הסובבים.
    זה לא בהכרח מצביע על בעיה בקשב והריכוז. לרוב זה נורמלי.
    אני מציע לנסות את "מבחן השוקולד", כלומר להציע לו משהו שהוא מאוד אוהב ולראות אם זה מוציא ממנו תגובה .

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LA מינון
    סט'
    25/03/2012

שלום. אני סטודנטית בת 25. שוקלת 60 ק"ג. קיבלתי מרשם לריטלין LA 20 מ"ג. זה ממש לא עושה לי כלום. אני נרדמת עם זה חופשי לשנת צהריים, מתקשה להתרכז. בקיצור- כלום.

הרופאה הציעה שכיוון שכבר יש לי מלאי של כדורים, שאקח בבוקר שתי קפסולות של 20 מ"ג ריטלין LA כל אחת.

שאלתי היא - מהו המינון המומלץ לפי משקל? מצאתי ברשת המלצות למינון של ריטלין לפי משקל אך לא של ריטלין LA לפי משקל.
    האם נטילת שתי קפסולות ריטלין LA 20 מ"ג שווה לנטילה אחת של 40 מ"ג?

האם חייב לקחת את שתיהן יחד, או שאפשר אחת ואחרי שעה-שעתיים עוד אחת?

לאיזה מינון של קונצטרטה מקביל הריטלין LA 20 מ"ג?
    אני שואלת כי גם קונצטרטה 36 לא הזיז לי בכלל.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    LA מינון

הוספת תגובה

• LA מינון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/03/2012

שלום לך!

במסגרת הפורום אנוחנו לא נותנים יעוצים אינדיבדואלים וזה תפקידו של הרופא המטפל.
    ניתן להתייחס לשאלה שלך באופן כללי.
    אכן שני כדורי LA שווים ל- 40 מ"ג להשגת אפקט "חזק" יותר מומלץ לקחת אותם ביחד. בהחלט מינון של 20 מ"ג LA למשקל שציינת הוא מאוד נמוך.

ניתן לשקול מינון קונצרטה של 54 מ"ג.

יש לצין כי 10-15% מהאנשים לא מגיבים לתכשירי ריטלין אם כי בשלב הנוכחי מוקדם להניח כי את שייכת לקבוצה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ה LA

סט'
    25/03/2012

תודה ד"ר.

רק לוודא שהבנתי-
    האם 56 קונצרטה מקביל ל 40 ריטלין LA?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ה LA - תגובה

ד``ר עדי אדר
    25/03/2012

שלום לך!

פחות או יותר המינונים דומים - עם זאת יש לזכור כי זוהי לא מתמטיקה יבשה והתרופות מתנהגות צורה שונה בכל בן אדם

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירדמות
    סטו'
    18/03/2012

שלום. אני שוקלת 65. נוטלת 36 קונטצרה.
    לאחרונה אני חשה עייפה בצהריים ומסוגלת להירדם ברגע, על אף שנוטלת בבוקר.
    מה דעתך? זה אמור לקרות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הירדמות

הוספת תגובה

• הירדמות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/03/2012

שלום,
    עייפות הצהריים איננה קשורה בהכרח לקונצרטה. יתכנו גורמים נוספים.
    בכל מקרה השאלה החשובה יותר היא האם הטיפול נותן את המענה המבוקש בתחום הקשב והריכוז.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף דולף
    סטו'
    18/03/2012

שלום,

שתי שאלות בבקשה-
    1) האם תופעת אף מטפטף בכל פעם שנוטלים קונצרטה, היא תופעת לוואי מוכרת ותקינה?

2) האם באופן עקרוני, מינון של 72 קונצרטה הוא גדול למשקל 60 ק"ג?

יש לי כדורים של 36 שאינם אפקטיביים, הרופא המליץ להעלות ל 57, אך יש לי בקבוק שלם של 36 וחבל לי להוציא שוב הרבה כסף.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אף דולף

הוספת תגובה

• אף דולף - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/03/2012

שלום,
    לכל חומר רפואי עלול להיות מישהו אלרגי ולכן יתכן שתגובת האף הנוזל היא תופעה אלרגית. לא בטוח שצריך להפסיק את הטיפול בגלל זה אבל שווה התייעצות עם אלרגולוג.
    המינון ביחס למשקל איננו חזות הכל והוא רק חלק מהשיקול הרפואי . מקובל לעקוב על התגובה הקלינית.
    אפשר לצרף כדור של קונצרטה 18 ל 36 ואז לא צריך לזרוק את הקופסא....!
    בכל מקרה לא להגדיל מינוון ללא התיעצות עם הרופא המטפל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בלי הפרעה
    סט'
    15/03/2012

מה עשוי להרגיש אדם שנוטל ריטלין/קונצרטה מבלי שיש לו הפרעת קשב וריכוז?

אודה לתשובכם הכנה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין בלי הפרעה

הוספת תגובה

• ריטלין בלי הפרעה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/03/2012

שלום לך!

קשה לענות על שאלה זו כי התגובה לא קבועה.
    יתכן במצב כזה שיפור מתון ביכולת הריכוז מאידך ייתכן חוסר תתגובה כלל או לחילופין תופועת לוואי כולל כאבי ראש, עייפות, סחרחורת וכו'.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי אבחון
    סט'
    15/03/2012

שלום,
    ניגשתי באופן פרטי, אל נוירולוג-פסיכיאטר המומחה להפרעות קשב וריכוז.
    אני בת 30.
    הוא שאל מגוון שאלות ובסוף החליט כי אני סובלת מ ADD.
    שאלתי היא- האם האבחון הזה הוא חד משמעי?
    האם כך מאבחנים את ההפרעה?
    האם אבחנה זו תקפה לצורך מתן הקלות באוניברסיטה?

קיבלתי קונצרטה 36 מ"ג.
    נטלתי בפעם הראשונה והרגשתי עצובה וכולם שאלו אותי אם אני מוטרדת כי אני נראית להם מודאגת. האם זו תופעה סבירה? האם יש סיכוי שזה יחלוף עם נטילות חוזרות?

אינני מתכוונת ליטול התרופה בקביעות אלא רק עפ"י הצורך.

תודה מראש
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    קיבלתי אבחון

הוספת תגובה

• קיבלתי אבחון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/03/2012

שלום לך!
    לא הבנתי את השאלה הראשונה. האם אני אמור לחוות דעת של עבודתו של רופא אחר?
    מעבר לכך שזה לא מדיקו-לגלי הרי אין לי שום מידע על מה בוצע במהלך האבחון.

באופן כללי אציין כי אין אף דרך לקבוע חד משמעית קיומה של הפרעת קשב, דיכאון, כאבי ראש או תופעות דומות. אין בדיקת מעבדה או אבחון אשר קובעים באופן מוחלט קיומן של הפרעות אלו.

אם מאבחנים על פי כללים מתדולוגים מסוימים ניתן להגיע לאבחנה ברמה גבוהה של סבירות.

לגבי תופועת לוואי - ככל שלוקחים תכשירי ריטלין בצורה קבועה וללא הפסקות הסיכוי הוא לפחות תופעות לוואי. לכן לקיחה אפיזודית לא מומלצת (אם כי לא אסורה).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של 5 מ"ג רטלין רגיל _96 ק"ג
    אבי
    14/03/2012

אובחנתי לפני כשלושה חודשים אם בעיית קשב והיפראקטיביות .
    אני בן 36 שוקל 96 ק"ג
    במהלך שלושת החודשים האחרונים נסיתי מ10 מ"ג רטלין רגיל עד כ30 מ"ג ( ובנוסף בדקתי להמלצת הרופא גם LA בהתאם למינון רטלין שנבדק ) לאחר שסבלתי בכל המינונים בכמעט כל תופעות לוואי האפשריות( יובש בפה , חולשה , במינון גבוה , עצבנות וכו' ..)
    כרגע במשך השבועיים האחרונים אני לוקח 5 מ"ג בלבד - לא ייאמן זה עובד ההיפראקטיביות נעלמה כמעט לגמרי והקשב מדהים .( 5 מ"ג כל 3 שעות)

הרופא הניירולוג בשוק מהמינון , בכל המאמרים האפשרים מציינים מנימום גבוה יותר . תשמע לי זה עובד. 14 הימים האחרונים- ימדהימים כל 3 שעות 5 מ"ג .והקשב חד ואין היפר .
    - מה את\ה אומר\ת על כך ? ( אגב יש לי רגישות לקפאין , לפני שלקחתי רטלין- במידה והייתי שותה אספרסו אחרי שעה 17:00 לא הייתי נרדם בלילה .כרגע ב3 חודשים האחרונים אני לא שותה קפאין בכלל. ) הרגישות לקפאין קשורה למינון הנמוך שעובד אצלי , נתקלת פעם במינון כזה למשקל כזה ? ,
    תודה על תשובתך ,
    אבי

הוספת תגובה

• מינון של 5 מ"ג רטלין רגיל _96 ק"ג - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/03/2012

טבי שלום!

עם הצלחה לא מתווכחים !

לא תמיד אנחנו מבינים את התגובה של הגוף לתכשירים אלו וכמובן שעלייך להיות מרוצה ממהתגובה שנקווה שתימשך גם בעתיד....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עדי אדר , תודה רבה !!

אבי
    16/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של קונצרטה
    אני
    14/03/2012

אני בן 25 שוקל בערך 60 קילו מאובחן כבעל הפריות קשב וריכוז.
    לקחתי יומיים רצוף כדור של 27 מג קונצרטה והיה לי קוצר נשימה אז הפסקתי.
    חיכיתי שבוע לקחתי שוב והיה לי קוצר נשימה וגם יום אחרי זה הרגשתי מין טשטוש בראיה כזה ראיה לא ברורה במיוחד לרחוק.
    האם זה בגלל שלקחתי מינון נמוך מדי?
    אם הייתי לוקח מינון גבוה יותר זה לא היה קורה?
    או שאני רגיש לתרופה וכדאי לנסות תרופה אחרת?
    לפני שנה ניסיתי לקחת רטלין רגיל 10 מג וזה עשה לי הרגשה נוראית אז לא לקחתי יותר.
    אני לוקח גם כדורי הרגעה פקסט 20 מג חשוב לציין כמספר שבועות והם עשו אותי יותר רגוע..
    רצוי לציין שאני סובל מחרדות גם זה מה שמצאו באבחון ולכן אני לוקח את הכדור הרגעה...
    הפסיכיאטרית אחרי האבחון שהיה לפני שנה וחצי לא המליצה לי לקחת בנתיים רטלין כנראה בגלל שאני סובל מחרדות.....

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של קונצרטה

הוספת תגובה

• חשוב לציין

אני
    14/03/2012

שעבר יותר משבוע והטשטוש ראיה לא עבר לי לגמרי.....
    ואני בטוח שזה בלגל הרטלין כי לפני לא היה לי את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/03/2012

שלום לך!

בדרך כלל מומלץ להמתין שבועיים-שלושה לפני שמחליטים להפסיק טיפול תרופתי מכיוון שזה הזמן שלוקח לגוף "להתרגל" לתרופה. מאידך ברור כי לא נמשיך בטיפול במידה ויש תופעות לוואי משמעותיות ובמצב כזה צריך לשקול שינוי מינון או תכשיר אחר.

יש לציין כי התרופה לא מועילה לכולם ויש אנשים שלא מגיבים טוב לתכשירים אלו.

במידה ויש הפרעות חרדתיות/דיכאון רצוי לטפל בהן קודם לפני התחלת הטיפול.

חשוב לכן המשך מעקב אצל רופא מטפל.

בברכה,
    דר' עיד אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון יעיל לשאלתך

ליטל
    20/03/2012

שלום לך,

קראתי את מה שכתבת ואני ממש מבינה אותך.
    לטיפול תרופתי פסיכיאטרי יש השלכות כבדות, אלה בעצם סמים ולכן רצוי מאוד לעשות כל מאמץ לפתור את זה בדרך אחרת.
    אני מצאתי את הפתרון במרכז "תבונה" ברמת גן.
    מרכז למידה מדהים שמספק פתרונות לקשב וריכוז, למידה, תקשורת ועוד כמובן ללא שום טיפול תרופתי אלא בעזרת כלים יישומיים לחיים.
    ההישגים שלי ושל הילדים שלי פשוט מדהימים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון יתר של קונצרטה
    אלכס
    08/03/2012

בני בן 7, אובחן ב ADHD מטופל בקונצרטה 36 . הוא סובל מחוסר תאבון חמור (לא אוכל כ 10 שעות) ונגרמה ירידה משמעותית במשקל (שוקל 17ק"ג). הילד נראה מאד פסיבי, לא שמח. פנינו לרופא ,לפיו בני סובל מתסמינים של מינון יתר של ריטלין. יש להפסיק מיידית את לקיחת התרופה ולהימנע מבית הספר לפחות 10 ימים . ברצוני לדעת מה הם סימנים של מינון יתר של ריטלין? כיצד מתמודדים עם זה? איך ממשיכים הלאה? תודה. סליחה על הרבה שאלות פשוט אנו נמצאים במצב של חוסר הבנה ,הרי פעלנו לפי המלצות רפואיות .

לקביעת תור
    סגירה
    מינון יתר של קונצרטה

הוספת תגובה

• מינון יתר של קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/03/2012

שלום לך!

אכן המינון של 36 מ"ג קונצרטה לילד במשקל 17 ק"ג הוא גבוה אך כמובן שהתרופה ניתנת על פי הצורך בה, תופעות לוואי וכמובן על פי ההשפעה שלה.

לא הבנתי למה על הילד להימנע מביקור בבית ספר למשך 10 ימים.

ריטלין היא תרופה מעוררת ובמינונים גבוהים היא יכולה לגרום לעצבנות, חוסר מנוחה, דופק מהיר, קשיי הרדמות וכן חוסר תאבון.
    חסור תאבון היא תופעה שכיחה גם במינונים נמוכים יותר.
    יש לציין כי התרפה נעלמת מהגוףתוך פחות מיממה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון מדהים ללא ריטלין

רעות
    13/03/2012

שלום אלכס,

קראתי את מה שכתבת ואני ממש מבינה אותך.
    לטיפול תרופתי פסיכיאטרי יש השלכות כבדות, אלה בעצם סמים ולכן רצוי מאוד לעשות כל מאמץ לפתור את זה בדרך אחרת.
    אני מצאתי את הפתרון במרכז "תבונה" ברמת גן.
    מרכז למידה מדהים שמספק פתרונות לקשב וריכוז, למידה, תקשורת ועוד ללא שום טיפול תרופתי.
    ההישגים של הילדים שלי וילדים רבים אחרים שם פשוט מדהימים.
    יש באתר שלהם שפע של סיפורי הצלחה של הורים:

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 6.5 עם טמפרמנט קשה
    חגית
    03/03/2012

שלום
    בתי ילדה מאוד אנרגטית, עליזה ושמחה , עם זאת היא מאוד קשה , ווכחנית וקולנית ,
    יש טיקים כבר שנה וחצי , הולכים ובאים .....
    בבית ובבית הספר היא מסיימת שיעורים אין טענות מהמורה , ויכולה לשבת בריכוז אך לא תמיד , היא מתעצבנת כשהיא כותבת לא יפה ומסודר עד כדי כך שהיא יכולה למחוק הרבה פעמים את הכתוב עד שמסתדר . היא מאוד דייקנית ומסודרת . מסדרת את הקלמר ואסור לשנות לה את הסדר....
    גם בבחירת בגדים יש לה קושי , לא כל בגד ובד נעימים לה וקשה לה לבחור , אפילו סוג התחתונים אמור להיות נוח לה (גומי חלש או חזק , מה שנעים לה בגוף).
    אפילו כשאוספים לה את השיער הוא חייב להיות חזק ומתוח אם לא היא משתגעת.

אנו במעקב נורלוגי , אך האם יש משהו לבדוק בנוגע לתופעות האלו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6.5 עם טמפרמנט קשה

הוספת תגובה

• בתי בת 6.5 עם טמפרמנט קשה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    03/03/2012

שלום,
    את מתארת ילדה דעתנית ופרפקציוניסטית . אלו תכונות שיכולות לעזור בחיים ובתנאי שהם במידה הנכונה ולא מובילות לשיתוק בחיי היומיום.
    מעקב נוירולוגי בשילוב עם טיפול פסיכולוגי/ התנהגותי עשוי בהחלט לעזור.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין שני סוגי ריטלין
    גלית
    27/02/2012

שלום רב,

בני בן 8 , מקבל ריטלין לקשב וריכוז, ללא פאלתנות יתר.

אני משלבת בין שני סוגים.

בימים של יום ארוך בלימודים מקבל ל-8 שעות בימים של יום לימודים קצר ל-4 שעות.

האם באופן עקרוני יש בעיה עם השילוב בין שני הכדורים עפ"י ימים ?

האם זה מבלבל את הגוף ?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב בין שני סוגי ריטלין

הוספת תגובה

• שילוב בין שני סוגי ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    27/02/2012

שלום,
    אין שום בעיה בשילוב כזה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב קונצרטה 54 עם ריטלין SR 20

עמי
    28/02/2012

בני בן 15 ADHD שוקל 75 ק"ג מטופל מזה מספר שנים בקונצרטה 54
    מאחר והרגשנו שזה התחיל פחות להשפיע
    פנינו לרופא המשפחה אשר סירב להעלות מינון ללא התיעצות עם נירולוג
    פנינו לנירולג שטיפל בו בעבר (פנינו טלפונית) והוא המליץ להוסיף לקונצרטה 54 עוד ריטלין SR 20
    פנינו בחזרה לרופא המשפחה והוא מסר לנו 2 מרשמים כאמור קונצרטה 54 + ריטלין SR 20
    כשפנינו לבית המרקחת הרוקחת סרבה לספק בטענה שזה מינון גבוהה ביחס למשקל ולגיל ואפילו המחשב מסרב לאשר2 התרופות.
    חזרנו חזרה לרופא המשפחה והוא אמר לא נכון גשו חזרה לרוקחת ושתדבר איתי טלפונית.

מצד אחד אנו סומכים על הרופא שלנו ועל הנירולוג

אבל דברי הרוקחת הכניסו אותנו להיסוס מסוים!
    בינתים לא ניגשנו לבית המרקחת.

נשמח לשמוע את דעתכם

ואודה להורים שאולי עברו מצב דומה אם יוכלו לשתף אותנו.

תודה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב קונצרטה 54 עם ריטלין SR 20 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    28/02/2012

שלום,
    נראה לי שהרוקחת טועה....
    מותר לתת עד 90 מג ליום . נושא הגיל והמשקל אינם מוחלטים ונתונים לשיקול דעתו של הרופא המטפל ובכפוף לתגובה הקלינית.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה