מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקהדורית19/02/2013
הי אני בשבוע 7 תודה לאל עם שני עוברים שהוחזרו.
היום קיבלתי את כל התוצאות:
ebv vca igg positive 39
ebv vca igm negative 10
ebv igg ebna positive 57
מה זה אומר?האם הכל תקיןו?האם זה אומר שנדבקתי בעבר מזמן ולא בזמן האחרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013זה אומר שנדבקת אבל לא ממש עכשיו. בכל מקרה EBV לא נחשב וירוס מסוכן להיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv בהריוןAs19/02/2013
שלום רב
אני בהריון שלישי. לא היה לי cmv בעבר לכן מקפידה להיבדק לכך מידי חודש. ב15/1 Igg ו Igm היו שלילי. ב12/2 שבוע 22 קיבלתי תשובה של Igm גבולי ללא ערכים. נאמר לי לבצע הבדיקה שוב בעוד שבוע ( כלומר שבועיים מהבדיקה הקודמת). רציתי לדעת האם יש סיכוי שהבדיקה הבאה תראה שוב תוצאה שלילית שלא באמת נדבקתי? האם הבדיקה יכולה לציין תוצאה גבולית כאשר מזהה משהו אחר ולא cmv?אם כן למה זה מראה ערכים של cmv גבוליים? אני מאוד מאוד חוששת. יומיים קודם לכן קיבלתי תוצאה תקינה של מי שפיר שמן הסתם אינה רלוונטית למועד ההדבקה הנוכחית. אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013כאשר התוצאה גבולית לעיתים היא לא מייצגת הדבקה. לכן מומלץ לחזור על הבדיקה והתיעץ עם זיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהשקד18/02/2013
שלום אני בהריון שבוע 7 תודה לאל הוחזרו שני עוברים יפיפ בהפריה.
בדיקת דם מאתמול העלתה כי ebv igg יצא פוזיטיב 39, אין עדיין תשובת igm אולם לפני שנתיים שביצעתי התוצאה של igg היתה נגטיב 20..
האם הערכים השתנו או שמא זה הגבול למעבר פוזיטיב ונגטיב ומה זה אומר?אני ממש מפוחדת..
ובלי קשר זה נכון שהוירוס הזה בשונה מחלילה cmv לא משפיע להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013נגיף ה-EBV לא נחשב כנגיף שגורם לבעיות בהריון.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתיוסי18/02/2013
האם ידוע לך במקרה על רופא/ים בעל ניסיון רב בעיסוק בשחפת ושקשור ישירות לקופח 'מכבי' באיזור מרכז הארץ?
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013לא מתמצאת במי עובד במכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזיטיםחזי17/02/2013
שלום
סובל מגרד בפי הטבעת, בניגוב פי הטבעת יש גם דם.
נבדקתי ע"י כירורוג/פרוקטולוג.
בבדיקה נראה קצת טחורים מבפנים.
טופלתי במבחר משחות מסוגים שונים, אך זה לא פתר את הבעיה.
הומלץ לי לגשת גם לגסטרו.
שמתי לב שכמעט תמיד כשיש גרד, יש הפרשה בפי הטבעת (ככל הנראה צואה).
ברצוני לשאול :
א. האם אפשר שהבעיה נובעת רק מהטחורים שגורמים לכך שהפרשת צואה תצא החוצה ותגרום לגרד ?
ב. האם יש טעם לבדוק בדיקת צואה לפרזיטים, או מאחר ורוב היום כשהמקום יחסית יבש אין גרד, זה שולל אפשרות של פרזיטים ?
ג. מה יכול להוסיף רופא גסטרו מעבר למה שנבדקתי וטופלתי?
ד. האם הדם שאני רואה בניגוב זה מפצעון חיצוני או מהטחורים או ממקור אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזיטים - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013ללא בדיקה לא ניתן לענות על מקור הדם.
ממליצה להשלים בדיקת צואה לפרזיטים בכדי לשלול זיהום בתולעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIVגילי16/02/2013
שלום דוקטור
האם כשאני מקבל מין אוראלי ניתן להידבק באיידס?
לאילו מחלות מין/זיהומיות עלי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013הסיכוי להדבקה במין אורלי נמוך אך אינו אפס. הסיכון עולה כאשר יש פצעים בפה.
מחלות אחרות בהן ניתן להדבק במין אורלי הן זיבה (גונוראה), סיפיליס, הרפס.
לעיתים נדירות גם בהפטיטיס C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יסמין הבהרה
גילי21/02/2013תודה על תשובתך
אבל להפטיטיס C לא דרוש מגע של דם (פצע)בדם ע"מ להידבק?
האם שאת מתכוונת למצב נדיר,כוונתך למצב בו ישנו מצב של דימום עם פצע כלשהוא?
תודה על ההבהרה, כי אני יודע שמרוק לא נדבקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יסמין הבהרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/02/2013רוק לא נחשב כמדביק להפטיטיס C
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תרביות לשחפת ובדיקת PCR לשחפתיוסי16/02/2013
עלי לבצע בדיקת תרביות לשחפת ובדיקת PCR לשחפת.
איך טכנית מגיעים לכיח?
אולי ע"י שעול שלי? אולי ע"י ברונכוסקופיה? עד לאן מוכנס? מסוכן? בהרדמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת תרביות לשחפת ובדיקת PCR לשחפת - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/02/2013אם אתה מסוגל להפיק כיח הבדיקה היא מהכיח.
במידה ואין כיח מבצעים ברונכוסקופייה - מכניסים צינור לתוך הראות ודוגמים את ההפרשה. הבדיקה לא נחשבת למסוכנת ומבוצעת בטשטוש בלבד ולא בהרדמה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbsאני16/02/2013
היום אני בשבוע 37 להריון השלישי. בתחילת ההריון יצא בבדיקות שגרתיות שעושים בהריון, בתרבית השתן יצא שיש לי GBS. זה לא היה לי בהריונות הקודמים.
הריון תקין ברוך השם וכל הבדיקות עד כה תקינות. אני בת 44 וזהו הריון ספונטני לא מתוכנן. יש לי 2 ילדים מתחת לגיל 7. אני מוטרדת מאוד - לא רוצה שום נזק לתינוק חלילה!
בהריונות קודמים הגעתי לביה"ח עם פתיחה 5 ופתיחה 8. בגלל שזה הריון ולידה שלישית, אני מניחה בסבירות גבוהה שלא יספיקו לתת לי 2 מנות אנטיביוטיקה כנדרש (הבנתי שנותנים מנה כל 4 שעות) ואני מניחה שאלד לפני שאקבל 2 מנות. מניחה שיספיקו לתת לי מנה אחת בלבד. קראתי באינטרנט שבמקרה כזה בודקים את היילוד והוא מקבל אנטיביוטיקה, אבלל שגם במתן אנטיביוטיקה לתינוק יש סכנות, כגון זיהום מחיידקים אלימים יותר בגלל מתן האנטיביוטיקה...
1) האם יש משהו שאוכל לעשות כעת על מנת להקטין הסיכוי להימצאות החיידק בעת הלידה (היום אני בשבוע 37)?
2) האם כדאי לי ללדת בקיסרי? (הבנתי שזה מונע בוודאות הדבקה של התינוק) אם לא - מדוע לא?
3) האם התינוק בוודאות יהיה נשא של GBS במקרה "הטוב", כלומר האם לא יתכן שגם לא יהיה נשא? ומה משמעות הנשאות אם יהיה נשא?
4) האם הימצאות GBS בשתן כמו שאצלי, זה חמור יותר מהימצאות בנרתיק או ברקטום למשל?
אנא המלצותיכם! מוטרדת מאוד!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gbs - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013ההמלצה היא שאת תבצעי סיקור לנוכחות GBS עכשיו ובהתאם יוחלט האם את צריכה לקבל טיפול מונע במהלך הלידה.
לא כל התינוקות נדבקים אבל אם את נשאית עדיף לקחת את הטיפול המונע סביב הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי חיסון טטנוסגל14/02/2013
אני בן 17 וחצי, עוד שנה מתגייס
החיסון טטנוס האחרון שקיבלתי היה בכיתה ב' (לפני יותר מ10 שנים)
את החיסון בכיתה ח' לא עשיתי.
האם אני בסכנה להידבק במחלה?
אני יודע שעם הגיוס לצבא יחסנו אותי שוב פעם, אבל האם חובה להתחסן עכשיו או אפשר לחכות עוד שנה עד הגיוס?
והאם הנגיף יכול לחדור לגוף דרך שריטה קטנה ושטחית או רק דרך פצע עמוק? ובכללי האם המחלה שכיחה או נדירה, כלומר לאנשים שלא מחוסנים או פג התוקף של החיסון ידבקו במחלה מכל פצע או שזה עדיין נדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי חיסון טטנוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור20/02/2013בגדול מומלץ להתחסן כל 10 שנים נגד טטנוס.
אפשר לחכות לחיסון בצבא אבל במידה ואתה נפצע בתקופה זו יהיה צורך להשלים את החיסון קודם לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת דםרוני12/02/2013
ביצעתי בדיקת דם כשתי דקות לאחר פציינט קודם
מה שהדליק לי נורה אדומה זה שהאחות ניקתה לי את הוריד טרם החדרת המחט עם צמר גפן ומעט אלכוהול ואז הניחה את הצמר גפן על שטח זכוכית שהיו עליו כתמי דם, כאשר היא באה לשלוף את המחט מהווריד היא הניחה חזרה את אותו הצמר גפן על הווריד שלי
האם הצמר גפן עם כתמי הדם מנבדק קודם שהונח על הוריד שלי בתום הבדיקה ( למעשה על החור שממנו שלפה האחות את המחט) לא מסכן אותי ב 100% שהרי זה מגע ישיר למחזור הדם שלי?
והאם יש ספק ולו קל שבקלים שדורש לחזור שוב על הבדיקה בעוד 3 שבועות
בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013לא ניתן להדבק באופן כזה ב-HIV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהעוז11/02/2013
עשיתי צילום חזה עקב שיעול וליחה :
PA + LAT הבדיקה : צלום חזה
.צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
LLL הצללה פנאומונית בסגמנט קדמי בזלי של
האם זה דלקת ריאות בוודאות ? והאם הממצא מתאים לדלקת חיידקית או ויראלית ? (אני מבין שבויראלית אין צורך באנטיביוטיקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013הממצאים יכולים להתאים לדלקת ראות אבל לתסנינים בצילום חזה יש אבחנה מבדלת רחבה. יש צורך לראות את הצילום ולבדוק אותך בכדי לחוות דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתאנונימי10/02/2013
אני בן 25.
לפני כשנה וחצי נבדקתי בבדיקת מנטו בארה"ב והתוצאה היתה חיובית.
רציתי לדעת מה אני צריך לעשות עכשיו כשאני בארץ בשביל להתחיל טיפול
טרופתי למניעה, ובנוסף, דעה אמיתית, כנה ואובייקטיבית לגבי הנזק שהטיפול
גורם לגוף, גם לא במקרים חריגים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013השאלה אם אתה זקוק לטיפול תלוייה בהרבה גורמים ולא ניתן לענות עליה באופן כללי. באנשים עם סיכון גבוה לשחפת הטיפול המונע הרבה פחות מסוכן מהמחלה עצמה. אם הסיכון לשחפת קטן אז אין הצדקה לסיכון הקטן שטמון בטפול המונע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV עתיק ועובדת הרהיוני10/02/2013
דר שלום
חליתי במחלת הנשיקה (באופן קל) בחודש יוני האחרון. בדיקות הדם הראו על זיהום חדש (IGG שלילי וIGM חיובי) לCMV, וEBV חיובי לIGG וIGM.
הסימנים הקליניים חלפו מהר, וחזרתי לפעילות רגילה לאחר חודשיים.
בבדיקות הדם שלי היום (8 חודשים ממועד הבדיקה האחרונה) התגלה שה IGG וIGM שלי לCMV עודם גבוהים וחיוביים. ההדבקה מן הסתם - ישנה. שאר הבדיקות - תפקודי כבד וכיוב' - תקינות לחלוטין.
אני עובד בצמידות עם שתי נשים הרות (שליש ראשון להריון, ללא חשיפה לCMV בעברן, IGG וIGM שלילי לשתיהן), סיפרתי להן על העניין - ורציתי לדעת אם לדעתך אני מסכן אותן באיזו צורה שהיא. ידוע לי שסיכוייהן להדבק מכל עובר אורח הוא גבוה, אבל השאלה היא בנוגע למצבי, והאם יש דרך לוודא שאינני מדבק בשלב זה.
בברכה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV עתיק ועובדת הרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013הנוגדנים ל-CMV יכולים להשאר חיוביים זמן רב ואם אתה מרגיש שהבראת זה מה שקובע.
לגבי הנשים - מאחר והבראת אינך מסכן אותם. בכל מקרה בכדי להדבק דרוש מגע אינטימי כמו נשיקות, נגיעה בהפרשות גופניות שונות או מגע עם דם. זה בדרך כלל לא קורה באינטראקצייה שגרתית במקום עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבצעה במחלקה למחלות זיהומיות בתל השומר?יצחק08/02/2013
שלום רב,
עלי לבצע בדיקת דם שקרויה QUANTIFERON TB GOLD ע"מ לענות על השאלה אם יש לי 'שחפת חביונית'.
ידוע לי שאת הבדיקה ניתן לבצע ביחידת הריאות של איכילוב.
האם ניתן לבצעה במחלקה למחלות זיהומיות בתל השומר?
עלי לשלוח דגימות ליחה לתרבית או ל- PCR יעודיים לשחפת ע"מ לענות על השאלה אם יש לי שחפת פעילה (ACTIVE TB).
ידוע לי שאת הבדיקה ניתן לבצע באיכילוב.
האם ניתן לבצעה במחלקה למחלות זיהומיות בתל השומר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013את בדיקת הקוונטיפרון עושים באיכילוב ולא ניתן לבצע בתל השומר.
את התרביות לשחפת ובדיקת PCR לשחפת אין בעייה לבצע בתל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות בהריון מתקדםמודאגת07/02/2013
שלום, אני בשבוע 38.2 להריון. היום שוחררתי מאשפוז של מספר ימים בעקבות דלקת ראות (נאמר לי כי מדובר בדלקת וירלית וכנראה לא שפעת אך בכל מקרה בנוסף לזינט הודרכתי לקחת טמיפלו). יש לי שתי שאלות:
1. אם לא אובחנו שפעת חזרים מדוע בכל זאת עליי לקחת טמיפלו והאם כל האנטיביוטיקה הזו + צילום חזה שנעשה לא מזיקים בהריון (אומנם זה לא תחילת היריון אך בכל זאת)?
2. היום כאשר חזרתי הביתה נוצר גודש מאוד חזק בשדיים (כמו אבן) והחלב ממש נוזל . האם ייתכן וזו תגובה לכמות מטורפת של נוזלים שקיבלתי (כי הידיים והרגליים גם התנפחו קצת)? או שייתכן וזו תגובה לאנטיביוטיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות בהריון מתקדם - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013בעונה זו של השנה בנשים בהריון הנמצאות בסיכון יותר גבוה לסיבוכי שפעת מטפלים בדרך כלל גם כאשר התשובה שלילית משום שלעיתים הבדיקה אינה מספיק רגישה לאחבנה.
לא ידוע לי על השפעה על גודש שקשורה לאנטיביוטיקות או לטמיפלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)