מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטהדורית17/05/2013
הי רציתי את עזרתכם במשהו.
אני שבוע 20 ללא נוגדנים לסי אמ וי.
יש לי בבית ילד בן 1.8 שיהיה בריא שהיה מקורר מצונן.
הרגשתי לו לפני יומיים מעין בלוטה כזו בעורף שמכופפ ראש כאילו מרגישה בלוטה כזו ממש בקו האמצע של העורף קצת מתחת לשיער. אני יודעת ותמיד שמעתי שאומרים חלילה שאם יש מחלת הנשיקה או סי אמ וי בלוטת הלימפה מתנפחות, רציתי לדעת מניסיונכם האם שאילו מתנפחות במחלות הללו מדובר על הבלוטות הצוואריות?והאם במיקוםן שאני מסבירה בכלל זוהי בלוטת לימפה או משהו אחר?אני ממש חרדה ויודעת שאבצע שוב את הבדיקה אבל אצטרך לחכות חודש נכון?
אנא עזרו לי מניסיונכם אם בלוטת לימפה בעורף הן באמצע העורף או שמא הן מתחת לאוזניים ואם יש חלילה וחס סי אמ וי שאומרים מתנפחות בלוטון הלימפה אילו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013לא נשמע לי מתאים למחלת CMV אולם ללא בדיקה ובדיקות דם נוספות לא ניתן להתחייב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנטו-false positive?שואלת17/05/2013
שלום רב,
אני חולת קוליטיס ולפני טיפול ברמיקייד נתבקשתי לעשות בדיקת מנטו, את הבדיקה הראשונה עשיתי בארץ בתחילת אוקטובר 2012 והיא יצאה שלילית לחלוטין (0 ממ) נתבקשתי לחזור על הבדיקה לאחר כשבועיים והיא יצאה שוב שלילית(0 מ"מ), חשוב לציין כי באותה עת נטלתי פרדניזון 15 מ"ג לטיפול במחלתי. צילום חזה יצא תקין גם הוא.
בטרם התחלתי בטיפול ברמיקייד עברתי עם משפחתי להתגורר בלונדון, עתה בלונדון, מפאת הזמן שעבר נתבקשתי לעשות שוב בדיקת מנטו אותה עשיתי לפני כשבועיים ולתדהמתי נתקבלה תוצאה חיובית( 19 מ"מ) צילום חזה תקין וללא סימפטומים. נאמר לי כי עלי יהיה ליטול אנטיביוטיקה לתקופה ממושכת על מנת להתחיל ברמיקייד. לשאלתי- האם יתכן כי מדובר בתשובה חיובית שגויה שקשורה בכך שעשיתי את הבדיקה פעמיים נוספות בחצי השנה האחרונה ולכן הגוף מזהה את הנגיף?
אודה מאוד לתשובתך שכן אני חוששת מאוד מן הטיפול האנטיביוטי משום שבעברי דלקת כבד כתוצאה מתרופות, אך במקביל מאוד סובלת גם מהקוליטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנטו-false positive? - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013מעבר מ-0 בשתי בדיקות ל-19 נחשב מאד משמעותי ולכן במקרה שלך ולאור הסיכון הטמון בנטילת רמיקייד אין לדעתי מנוס אלא לקחת את הטיפול המונע לשחפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהטלי17/05/2013
האם כדאי לקחת כדורים נגד מלריה בנסיעה לגואטמלה ? וקוסטה ריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013פני למרפאת מטיילים ליעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתמאיה16/05/2013
יש לי שאלה די מורכבת שאני צריכה תשובה מיידית...
אם הלכתי עם משהו שננשך על ידי כלב ועשו לו זריקה במקום הנשיכה לכלבת ואז משום מה הרופא ניסה להחדיר עוד חיסון אך יצא שפריץ מהרגל והשפריץ עף עליי על העין ועל הפצעים( כמו פצעי בגרות) עם החומר ועם הדם של המקום הנשוך... מה הסיכויים כך להדבק?
והאם החיסון שלו מנטרל מיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/05/2013החיסון שלו לא מנטרל באופן מיידי אלם בכדי להידבק את צריכה לבוא במגע עם רוק של הכלב מה שלא קרה במקרה הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל היה מגע עם המקום הנשוך
מאיה17/05/2013היה מגע עם המקום הנשוך... ומשם הושפרץ עליי עם החיסון...
ועוד שאלה הוירוס הזה לא יכול לעבור מדם לדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין מחכה לתשובה עדייין...
מאיה20/05/2013ואני אגיד לך למה החשש שלי כי במקום הנשוך יש רוק כי בכל זאת הוא נשוך...ומהמקום הנשוך השפריץ עליי משמע יש בו רוק....ומזה אני חוששת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין מחכה לתשובה עדייין... - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013אני מבינה את חששותיך אולם כפי שכבר כתבתי זו לא נחשבת לצורת הדבקה בכלבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע עם מחטרונית16/05/2013
הי
ביתי נדקרה ממזרק משומש שהיה ברכבי
המזרק נראה די ישן ומשופשף , הדרך היחידה שאני יכולה לשער להגיע הינו לרכב היא שנתפס בפרוות הכלב שלנו ונפל במושב הרכב .
הדקירה הייתה שטחית בלבד ולא נראה דם המחט לא ננעצה .
המחט כנראה הייתה באוטו יומיים בטמפרטורה חמה של רכב (הפעם האחרונה שנסענו עם הכלב באוטו)
ביקשנו וקיבלנו לעשות בדיקת נוגדני צהבת B . הבדיקה בוצעה כ 40 שעות לאחר החשיפה
לציין שביתי מחוסנת ב 2 מנות .
תוצאות הבדיקה תגיע בעוד כמה ימים
שאלתי היא :
מה ניתן ללמוד מתוצאות הבדיקה ? האם מדובר בזיהום פעיל או נוגדני חיסון?
במידה ותהא עדות על זיהום פעיל מהי התוצאה שמעידה על כך ?
מהו הטיפול המונע הנדרש במקרה של זיהום ?
מהו תקופת הזמן המקסימלית מהחשיפה ועד לקבלת טיפול מונע ?
כל מידע רלבנטי נוסף יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - ביתי מחוסנת ב 3 מנות כנדרש
רונית16/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - ביתי מחוסנת ב 3 מנות כנדרש - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום לא נכתב טקסט בתגובתך
רונית17/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לשקול בדיקה לצהבת C ?
רונית20/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לשקול בדיקה לצהבת C ? - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לשקול בדיקה לצהבת C ? - תגובה - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013הסיכון להדבקה ממחט משומשת נמוך.
במידה וקבלה 3 מנות חיסון לצהבת B סביר כי היא מחוסנת.
לגבי הפטיטיס C הסיכון להדבקה נמוך מהפטיטיס B. אין חיסון ואין טיפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv virusדורית11/05/2013
הי אני בהריון ואין לי נוגדנים לסי אמ וי. יש לי בבית ילד בן שנה ושמונה חוד שיהיה בריא.
אני מקפידה מאוד על היגיינה וכל הזמן בראשי השאלות איךומה ושוקלת התנהלות יומיומית בצורה חריגה שמקשה עלי את החיים.
פרופ אשכנזי רשם לי בזמנו ששמירת היגיינה היא המפתח לכל העניין ולכן מקפידה על זה בצורה אובסיסיבית.
יש לי בכיור המטבח פית כזו שהיא פיית סבון כלים שמדי פעםן נגמר אנחנו ממלאים בה.(בטח יודעים על מה מדברת). מאותה פיה אנחנו שוטפים כלים במטבח. כמו כן יש לנו עבור בקבוקי ומוצצי הילד מברשת כלים ייעודית רק לו שאיתה שוטפים לו את הכלים שלו אבל הסבון הוא אותו סבון כלים מהפיה. אם נניח במקרה מברשת הבקבוקים שנניח והכילה חלקיקי רוק מהבקבוק של הילד, נגעה בפיה ששמנו עליה סבון מהפיה, ולאחר מכן רחצתי כלים עם אותו סבון כלים כלומר הוצאתי סבון מאותה פיה אבל רחצתי את הכלים טוב טוב עם הסבון והמים, יכול ככ לעבור הוירוס או שהסבון לא מאפשר לו לשרוד, כי אמרתם להקפיד על מים וסבון ופתאום חשבתי שיש מצב שלפני באותה פיה נגעה מברשת הילד שלו...
אני בחרדות שיא כי כל הזמן חושבת על עוד עווד סיטואציות ורוצה שתענו לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv virus - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/05/2013הסיכוי להדבקה בדרכים בהם את מתארת מאד נמוך. בהגיינה הכוונה למגע ישיר של הפה שלך עם הרוק של בנך. כמו כן מומלץ לשטוף ידיים בסבון לאחר מגע עם הפרשות (שתן וצואה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מאד אשמח לעזרהשי10/05/2013
שלום ותודה מראש
אני בהריון שבוע 16, בשבועיים האחרונים אכלתי 4 גביעים של יוגורט ביו פרוביוטי בתוספת גרנולה של חברת תנובה מסוג יופלה
פתאום נזכרתי שלא בדקתי אם החלב מפוסטר ועכשיו אני רואה שלא רשום על האריזה חלב מפוסטר ובנוסף שיש ביוגורט תוספת של חיידק פרוביוטי LGG
האם סיכנתי את העוברית שלי???
אני מאד מאד מפחדת...
תמיד תמיד אני בודקת על אריזות של גבינות ואין לי מושג איך הפעם אכלתי 4 גביעים מבלי לבדוק זאת
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
שי10/05/2013שאיני מחוסנת נגד cmv אם יש לכך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת מאד אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/05/2013יוגורטים של תנובה ושאר החברות הגדולות בטוחים לאכילה בהריון. החיידק הפרוביוטי LGG לא נחשב בעייתי בהריון. אין גם לנושא זה קשר ל-CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בהרפסע09/05/2013
שלום רב, ישבתי מול אדם קרוב מאוד ותוך כי דיבור רסיס רוק מפיו ניתז על שפתיי. ייתכן מאוד ושלאדם הזה יש הרפס. האם ייתכן ומצב כזה עלול להביא להדבקות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בהרפס - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/05/2013מאד נדיר להידבק באופן כזה. בדרך כלל דרוש מגע פיזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות וירוסטל09/05/2013
שלום רציתי לברר כמה זמן וירוס הcmv נשאר על חפצים? כלןנר נניח ואדם העביר הפרשת רוק על קופסת גבינה בסופר ונניח וחלילה הןא חולה בזה ואני קניתי את אותה קופסת גבינה, האם לאחר יממה הוירוס כבר לא ימצא על הקופסא או שהוא עמיד של הרבה זמן?תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות וירוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/05/2013הוירוס לא נחשב לעמיד במיוחד על חפצים ושורד בדרך כלל באופן כזה מספר שעות בלבד. זו לא נחשבת לדרך הדבקה מקובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת שעלת בהריוןליאת08/05/2013
שלום :)
כבר שבועיים שאני משתעלת ונחנקת בלי הפסקה כולל ליחה והקאות- חייבת לציין שאני בהריון המחלה הזו או הסימפטומים חוזרים כל מספר חודשים בשנה האחרונה
יש חשד לשעלת ועשו לי משטח גרון
קיבלתי תוצאות בדיקת שעלת במשטח גרון - היו 2 תשובות שאפילו מומחה לריאות מתקשה להבין האם תוכל להסביר לי מה זה אומר ומה ההשלכות
Bordetella parapertus.PCR-חיובי
Bordetella pertussis PCR- שלילי
===================
מה יכול להיות הגורם למחלה החוזרת שהיא עינוי גמור ולא אנושי במיוחד בהריון
תודה רבה ויום נפלא
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת שעלת בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/05/2013את חיובית לחיידק שהוא קרוב משפחה של חיידק השעלת הקלאסי הגורם לסימנים דומים לשעלת. לגבי יעוץ רפואי הנוגע לטיפול - לא ניתן לתת דרך האינטנט, את מוזמנת לקבוע תור. בכל מקרה מומלץ להתחסן בזריקת דחף לשעלת בשליש השלישי של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זיהום עובר דרך נמלים?עידית06/05/2013
האם מחלות מדבקות או זיהומים עוברים דרך נמלים? למשל אם אני אוכלת ותוך כדי רואה נמלה על השולחן ועם היד אני מועכת אותה ומיד אחר כך עם אותה יד לוקחת חטיף או בייגלה או מחזיקה ביד פיתה אז האם בצורה כזו אני יכולה להידבק או לקבל וירוס/נגיף/חיידק/זיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זיהום עובר דרך נמלים? - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2013הסיכוי להעברת מחלות דרך נמלים קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי חולה ב-CMVדידי29/04/2013
הבן שלי חולה במשהו שנראה לרופאה כמו מחלת הנשיקה - תפקודי כבד גבוהים, שלשולים והקאות, ללא חום, הגדלה של הטחול ועוד
בבדיקה דם יצא לבן שלי
CMV IGG גדול מ-250
CMV IGM שלילי
1. האם זה אומר שהמחלה הפעילה אצלו כעת היא כנראה לא CMV?
2. ערך ה-IGG הגבוה אומר שהוא נדבק בחודשים האחרונים?
3. אני בשבוע 32. בתחילת ההריון היה לי IGG 166. לפני 5 ימים IGG=25 (מעבדה שונה, אותה יחידת מדידה). האם זה מעיד על כך שלא נדבקתי ממנו בCMV בחודשים האחרונים?
4. כאשר הIGM שלילי - הוא כנראה כבר לא מדבק יותר למחלה זו?
5. הגניקולוגים לא כ"כ מבינים בהדבקה שניה ולא ששים להתייחס לשאלותיי. האם עפ"י הנתונים כדאי לי לקבוע פגישה עם זיהומולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
דנה29/04/2013שלום לך
תפעלי ללא דיחוי והמתנות מיותרות ובכך תחסכי מהבן שלך את הסבל.
מחלת הנשיקה תקפה אותי לפני חודשיים והייתי מושבת.
הייתי טיפשה ולא חשבתי לחפש בגוגל עד שבעלי עשה זאת והסתבר שקיים
טיפול מדהים שאין שני לו והוא קוקטייל צמחי שמחסל את הוירוס.
לקחתי את הטיפול ובתוך 4 ימים לא נותר זכר למחלה.
לרופא קונבציונלי אין מה להציע לך.
מה שאת צריכה לעשות זה לחפש בגוגל >>> טיפול בלעדי למחלת הנשיקה
זה האתר ( מתמחה במחלות עור ומחלת הנשיקה ברמה עולמית )
תשמרי את האתר במועדפים.
בהצלחה ורפואה שלימה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2013IGG מעיד על הדבקה ב-CMV. רמת הנוגדנים לא משמשת למעקב אחר פוטנציאל הדבקה של בנך. הערך לא בהכרח מעיד על הדבקה בזמן האחרון. העדר IGM יותר מתאים להדבקה ישנה. אולם לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות בכדי לקבוע האם מדובר באבחנה ישנה או חדשה. לגביך, רוב הסיכויים שאם יש לך כבר IGG שלא תדבקי שוב. ערכי הנוגדנים שלך לא תומכים בשלב זה בהדבקה חוזרת כעת אולם צריך לראות בדיוק את התאריכים בכדי לתת יעוץ מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדלקת זיהום בהריון ואלרגיה לאנטטל29/04/2013
שלום רב,
בעקבות כאבים ונפיחות בלסת תחתונה עם הקרנה לאוזן ושלילת בעיה דנטאלית (ע"י רופא שיניים) או דלקת אוזניים (ע"י רופאת משפחה), רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם (ספירה ושקיעת דם) שהעידו על בעיה דלקתית/זיהומית. בשל אלרגיה לפניצילין ואריתרומיצין והריון בתחילת שליש שני נטלתי לפני כן ZINNAT 500 פעמיים ליום במשך שבוע. בדיקות דם נעשו כשבוע לאחר סיום התרופה ולכן המסקנה שהאנטיביוטיקה לא עזרה או לא מתאימה.
איזה סוג אנטיביוטיקה אחר מותר לקחת בשלב זה? האם במקרה כזה יש לבקש הפנייה למומחה כלשהו? אודה לתשובה בהקדם.
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לדלקת זיהום בהריון ואלרגיה לאנט - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2013אין לי אפשרות להמליץ על טיפול רפואי דרך האינטרנט. את צריכה להבדק על ידי רופא ובמידה ויש צורך עדין בטיפול אנטיביוטי, ימליצו לך בהתאם לכך שאת בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בהרפסשאלה27/04/2013
לבן הזוג הופיע היום על הבטן פצע שנראה כפצע הרפס (סובל מהרפס שפתיים אחת לכמה חודשים).
נוזל השפיכה נגע באיזור איברי המין, אלא שהייתי לבושה בגרביון (מניילון), משמע - המגע היה בין הנוזל לבין הגרביון.
השאלה היא האם תתכן הדבקה במצב כזה (הגרביון לא היה קרוע אך מטבע הדברים היתה תחושה של רטיבות), או שמא הגרביון חוסם ומונע/מפחית סיכויים להדבקה.
אשמח לתשובתך כיון שמודאגת מאד מאפשרות להדבקת איברי המין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות בהרפס - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2013הדבקה מתרחשת כאשר יש מגע בין הנגיף, במקרה זה באזור הפצע לבין אברי המין שלך. לעיתים יש גם הפרשה של הנגיף מנוזל הזרע, וזה דבר שלא ניתן לדעת אותו ללא בדיקות מיוחדות. נראה לי באופן כללי כי אם לא היה מגע ישיר בין אברי המין שלך לנגע העורי הסיכוי להדבקה יחסית נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידבקות
tal02/07/2013היי, אם לא הרגשתי שיצאו שלפוחיות וכן קיימתי יחסי מין, האם הדבקתי את בן זוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP מעיד על זיהום בדם?בילה26/04/2013
האם בדיקת CRP בלבד יכולה לומר לי בוודאות האם יש לי זיהום בדם ? או חיידק אלים בדם? או פטריה שהגיעה אל הדם דרך פטריה בציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP מעיד על זיהום בדם? - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/05/2013CRP היא בדיקה המעידה על תהליך דלקתי כלשהו שיכול לנבוע מחידקים, או פטריות אך גם יכול לנבוע ממחלות לא זיהומיות. באנשים מסויימים יש עלייה של CRP גם ללא מחלה פעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)