מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת cmv לפני כניסה להריוןנעה06/02/2013
שלום רב,
לפני כ 3 שנים נדבקתי ב cmv לראשונה במהלך הריון. בדיקת מי שפיר הראתה שבני לא נדבק והיא נולד בריא ושלם ב"ה.
לפני כחצי שנה הייתי בהריון (שהסתיים בהפלה) אשר במהלכו ביצעתי בדיקה ל cmv שתוצאותיה היו כך: CMV-IGM BORDERLINE
CMV-IGG 78.20 U/ML
עכשיו אני מתכננת הריון נוסף ועשיתי השבוע בדיקה חוזרת שהראתה כך:
CMV-IGM BORDERLINE
CMV-IGG 91.30 U/ML
יש לי מספר שאלות:
1. מה המשמעות של העליה בערכי ה igg?
2. מה המשמעות לכך שה igm הוא גבולי? הוא לא אמור להתאפס אחרי כ"כ הרבה זמן?
3. האם יש סיכוי להדבקות העובר במצב זה?
4. האם לאור הנתונים יש צורך להתייעץ עם זיהומולוג לפני כניסה להריון?
בתודה מראש,
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת cmv לפני כניסה להריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013לעיתים הנוגדנים נשארים חיוביים במשך שנים רבות. זה לא מעיד על מחלה פעילה.
העלייה בנוגדנים שאת מתארת שולית ולא מדאיגה.
לא נראה לי כי בשלב זה יש צורך ביעוץ נוסף ואינני רואה מניעה להכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטס Cאלמונית01/02/2013
נדקרתי באגודל ממחט של חולה סכרת שבדק לעצמו את רמת הסוכר,מיד לאחר מכן הסתבר לי שהוא חולה בהפטיטיס C . יש לציין שהדקירה הייתה מאד קלה כי בהתחלה לא ירד לי אפילו דם. רק שלחצתי בחוזקה על האצבע ירד מעט דם. שאלתי מה הסיכויים להדבקות ,כמובן שאלך להיבדק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטס C - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013הסיכוי להדבקה נמוך אך אינו אפס. ממליצה להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..רונן01/02/2013
שלום רב
האם חיסון לשפעת השנה שקיבלתי מכסה את האפשרות שיהיה לי שפעת חזירים או שלא?
האם בדיקת MRI ראש יש איזה סוג של קרינה מגנתית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013החיסון לשפעת מכסה השנה גם את שפעת החזירים.
לגבי בדיקת MRI מדובר בגלי קול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אבעבועות רוחיונת31/01/2013
עברתי חיסון נגד אבעבועות רוח לפני חודש וחצי (לא חליתי במחלה בעבר ואני מעוניינת להיכנס להריון). ביצעתי בדיקת דם לראות אם פיתחתי נוגדנים למחלה ותשובת הIGG שלילית. כיצד זה ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד אבעבועות רוח - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013לעיתים החיסון לא נקלט. אם זה המצב כדאי לחזור על החיסון לפחות פעם אחת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי וצהבת Bשי31/01/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים ביצעתי מין אוראלי לפרטנרית , ואני חושש מהדבקות בהפטיטיס B,
1. מה הסיכויים להדבקות במין אוראלי להפטיטיס B ?
2. בעבר התחסנתי (לפני 20שנה) , אך בבדיקת דם שביצעתי לפני מספר חודשים נמצא כי רמת הנוגדנים היא undetectable , האם נשאר/קיים זכרון חיסוני כלשהו?
תודה מראש ,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי וצהבת B - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013יש סיכוי מסויים להדבקה בצהבת B במין אוראלי, במיוחד כאשר יש פצעים בפה.
יש סיכוי מסויים שאתה מחוסן למרות רת הנוגדנים לא נמדדת עקב זכרון רחוק אבל לא ניתן להבטיח את זה. ממליצה לחזור על החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה?סטודנט30/01/2013
שלום.
קורה לי מדי פעם, כשאני מתעטש, שיוצא צליל של שיעול מתוך אזור הריאות. ביום יום, בלי חום, בלי שפעת או צינון. לפי דעתי, זה קרה לי אחרי שלפני כחצי שנה היה לי חום של עד 38, לא הבנתי אם זו הצטננות קשה או שפעת(אם כן, אז השפעת לא רצינית כמו שהיה לי בעבר, כי בקושי היו כאבי שרירים, והחום לא גבוה), למשך כ 4 ימים ואחריו כשבועיים עוד ירקתי את הליחה, על רקע הרגשה כללים טובה, ללא סימני תשישות וכו.
חודש אחרי זה עשיתי בדיקת מאמץ למטרת חדר כושר, וגם שאיפה לתוך מכשיר לבדיקת תפקוד ריאות. האחות במקום "קבעה" לי אסטמה, אמרתי שאף פעם לא חוויתי שום בעיות נשימה, אמנם בילדות הצטננתי לא מעט. הסברתי גם שעשיתי בדיקות עור לקביעת אלרגיה, והכל תמיד היה שלילי, גם הIG יצא ברמה מינימלית. שם במעבדה(איצטדיון רמת גן) כתבו, שיש לי חסימה נשימתית קלה. הרופא אישר לי להמשיך להתאמן כרגיל.
האם יכול להיות, שמדובר באסטמה? האם אפשר לאבחן אותה על פי מדד אחד בלבד? והאם ידוע לך על התופעה של התעטשות שגורמת לתחושה שהריאות יתפוצצו, כאילו מדובר בשיעול חזק? אולי לזה הכוונה בחסימה קלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013בכדי לאבחן אסטמה יש להבדק על ידי רופא ראות. האחבנה נעשית בעזרת מספר פרמטרים ולא בבדיקה חד פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה מערכתית ובדיקת ELISAאביחי30/01/2013
אני סובל מקנדידה מערכתית- קשקשת,לשון לבנה,עצירות,גזים,עייפות כבר הרבה שנים ויכול להיות שזה קצת מציק למערכת החיסון שלי.
בכל אופן, האם במצב כדאי בכלל להיבדק בבדיקת אלייזה?
או שזה מעוות את התוצאות ויש בדיקה מיוחדת?
*אני רוצה להיבדק לא בגלל הקנדידה שידועה כתופעה מאוחרת של איידס אלא בגלל מקרה אחר("חלון הזמן" למקרה הזה כבר עבר מזמן)
ציטוט:
Independent data show that p24 proteins, the basis for the ELISA antibody test, have been found to cross react with a wide variety of uninfected human tissue and blood samples from other disease states. For example,
antibodies to candidiasis and mycobacterium infections cross react with p24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה מערכתית ובדיקת ELISA - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/02/2013במידה ויש זיהום כרוני בקנדידה מומלץ להשלים בדיקה גם ל-HIV.
המידע שאתה מצטט לגבי הסיכוי לתשובה חיובית שגויה אינו נכון בצורת הבדיקה המבוצעת כיום במעבדות השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדרפאל30/01/2013
היי אני בן עשרים ושבע ולפני שנה קרה לי משהו מפחיד אני נהגתי לקלף את העור בידיים וכתוצאה. מכך נוצר. זיהום ככה אני חושב זה היה על האצבע בצד לאחר מכן העור שלי התחיל להיות קשה. וכוח פעם שגרדתי אותו הופיע סוג של חצקון. מנופח הלכתי. לרופא. והוא אמר. לי שמשהו. חד דקר אותי הוא נתן לי זריקה והנפיכות ירדה אני לא יודע מה לעשות אים זה אשמח לקבל תשובה האין מדובר בסוג של מחט מזוהמת או נזרק מזונם או שסתם בגלל שאני אוכל ציפורניים נוצר המצב הזה
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/01/2013יתכן כי זה פשוט משני לכסיסת צפורניים או אולי בעקבות החתכים בעור נכנס גם זיהום. יש צורך בבדיקה בכדי לקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית
רפאל30/01/2013רציתי. להודות. לך. באמת תודה רבה אני יודע שזה טיפשי לשאול אני הבנתי מאיזה רופא שאין חס וחלילה. זה היה מזרק אים דם בתוכו זה היה יותר גרוע אשפוז. בבית. עולים זה נכון. או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לייםדני29/01/2013
אני חושב שנבדקתי במחלה ואני סוחב אותה כבר כמה חודשים. אני שם משחות על הכתבים שיש על העור והם ממאנים לעבור. האם לעבור לטיפול באנטיביוטיקה? האם יש סוג מסוים של אנטיביוטיקה שכדאי שאקח? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ליים - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/01/2013מחלת ליים אינה קיימת בארץ ובכדי להדבק צריך לשהות בחו"ל במקום אנדמי למחלה.
בכל מקרה לא מטפלים על פי ניחוש אלא יש צורך לצבע בדיקות דם המוכיחות כי אכן זו ההבדלה. יש מם הסתם גם אפשרויות אחרות. בכל מקרה בכדי לשקול את הדברים יש צורך בבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום עולה ויורד במהלך היוםדורי27/01/2013
שלום רב דוקטור
כבר כשבוע אני מרגישה לא טוב, במהלך היום עולה לי החום ל37.7, בזמן זה אני חלשה, כואב לי הגוף, הנגיעה בעור ממש לא נעימה, קר לי, כל סימני החום העולה. בשעות הערב החום הזה יורד בקצת ושוב עולה, בסה"כ נע סביב 37.4 - 37.7. כמו כן יש לי שיעול יבש, עם ממש קצת ליחה, כשארית מהתקררות שהייתה לפני כשבועיים, אין נזלת. השיעול יבש, מגרה את הגרון ולכן אני כל הזמן משתעלת. בלילה אין שיעול. לקראת הלילה החום יורד, בבוקר אני קמה ללא חום. הרופא נתן בדיקות דם כולל וירוסים, וכן צילום חזה, שתוצאותיו טרם הגיעו.
רציתי לשאול עד כמה התסמינים נשמעים מטרידים,
האם מעידים על מחלה זיהומית כלשהי או על מה התסמינים יכולים להעיד
אני מטבעי מאוד מודאגת ונכנסת לפאניקה עמוקה מאוד עם התקפי חרדה, במיוחד לאור כל מה שכתוב באינטרנט, מה שברור שהחום הכנראה הסובפיברלי הזה בכל זאת מעיד על תהליכים לא טובים בגוף.
אני אשמח לקבל את דעתך המקצועית לגבי מצבי הפיסי (ולא הנפשי :) ) תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום עולה ויורד במהלך היום - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/01/2013הסימנים נשמעים מתאימים למחלה וירלית כלשהי. לא ניתן לבצע אבחנות דרך האינטנרט. אם אתה עדין לא מרגיש טוב ממליצה על פגישה חוזרת עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להתאוששטליה27/01/2013
שלום,
אני בת 27. עד לפני חודשיים הייתי בריאה לגמרי ואפשר היה לספור את הפעמים שבהן הגעתי לרופאת המשפחה בחיים על כף יד אחת.
לפני חודשיים חיליתי בחיידק חריף בגרון (סטפטוקוק). קבלתי אנטיביוטיקה ולמרות זאת לקח לי כמעט שבועים להחלים ממנו. כאשר כאבי הגרון סופסוף נחלשו התחילו לי כאבים חזקים בכל מיני מקומות בגוף. בהתחלה בזרוע יד שמאל, כאבי תופת, שלא מצאו להם סיבה. אחר כך כאבים איומים בגב התחתון, אחר כך שוב יד שמאל, וכעת כאב חזק בצד השמאלי של הראש. בבדיקות דם שנעשו אחרי ההתאוששות מהסטרפ ראו שיש לי נוגדנים לשני הסוגים של מחלות הנשיקה, אך לא ניתן לדעת מתי חליתי בהן. כבר חודשיים שאני סובלת מכאבים, כל פעם במקום אחר, לצד חולשה של כל שרירי הגוף ועייפות קבועה. אף אחד לא יודע להגיד מה קורה לגוף שלי. רופאת המשפחה בוחנת כל כאב בנפרד (ועשו לי לא מעט בדיקות), אבל הכאבים נודדים ממקום למקום וכבר לא נעים לי אפילו להתלונן. כשאני מגיעה לרופאה כל שבועיים עם כאב אחר, זה כבר לא נעים... לא יודעת מה לעשות או למי לפנות. לא מבינה מה קרה לגוף שלי, אבל מרגישה שיש קשר בין הדברים, ולא סתם כל מכאובי העולם הגיעו אלי באופן אקראי... מה עושים עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להתאושש - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/01/2013התלונות שלך יכולות להתאים לתסמונת פיברומילגייה או להתאוששות איטית לאחר מחלה זיהומית. בכדי לקבוע את האבחנה המדוייקת יש צורך בבדיקה ואז ניתן יהיה גם להתאים טיפול שיקל עליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוירוני26/01/2013
הייתי בעיסוי בו המעסה מבוגרת והייתה בלבוש מלא ורק אני בעירום. לאחר כ- 20 דקות היא ביצעה לי הרפייה עם היידים שלה בלבד עם שמן, החשש שלי אינו מהמעסה או מהידיים שלה אלא דווקא מהשמן שמא היו נוזלי זרע נגועים על הבקבוק שמן מלקוח קודם, הבקבוק שמן זה כמו בקבוק של סבון נוזלי עם משאבה. החשש שלי עלה כי הבנתי שאם יש נוזל זרע נגוע הוא מדבק כל עוד הוא לא יבש לחלוטין, ומאין לי לדעת שאין זרע טרי על הבקבוק, האם החששות שלי מופרכים? שוחחתי עם מרפאת לוינסקי וכן עם הוועד שאמרו לי שאין שום סיכוי להידבק מהמקרה המתואר. בכל אופן ביצעתי קומבו לאחר 13 ימים ו 6 שעות לערך מהמקרה ( זה בעייתי שזה לא אחרי 14 יום בדיוק?) ויצאתי כמובן שלילי ( בוועד אמרו לי שהבדיקה מיותרת), האם הם צודקים? האם אני יכול לחזור לחיים רגילים? דבר נוסף שהטריד אותי זה שאחרי שגמרתי היא ניקתה מהבטן שלי את שאריות הזרע עם נייר ועלה לי בראש שמא היא עושה זאת גם ללקוח קודם ואולי חלק מנוזל הזרע של הלקוח הקודם עבר לה ליידים ומהידיים לבקבוק שמן ואז אלי לאיבר המין ( פתח השופכה)
האם אני יכול לשים את המקרה אחרי ? והאם הבדיקה שביצעתי מספקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/01/2013הועד צודק.לא נדבקים באופן כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רוני27/01/2013האם אין סכנה בזה שהיה זרע טרי על הבקבוק שמן
והאם הבדיקה שעשיתי רק לאחר 13 יום ו 6 שעות מספיק אמינה ( לא לאחר 14 יום מלאים), זה בסדר?
חייב להיות בטוח שהכול וודאית תקין , אני מאוד מעריך את הוועד אבל בסופו של יום הם לא רופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/01/2013כפי שאמרתי לא נדבקים כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקסופלאזמהמודאגת26/01/2013
שלום
עשיתי בדיקת דם כשהייתי בשבוע 18 לפי הבדיקה יצא שיש לי טקסופלאזמה והתוצאות הן Sebain Feldman31 ו elfa img שלילי
וגם עשיתי עוד בדיקה שהייתי בשבוע 22 ותוצאות
TOXOPLASMA IgG
71.70 מחוסן
TOXOPLASMA IgM
POSITIVE
TOXOPLASMA AVIDITY
0.50
TOXO IgM()
NEGATIVE
רציתי לברר לגבי התוצאות , תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טקסופלאזמה - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/01/2013לפי התוצאות יש אפשרות כי נדבקת בטוקסו. אין אפשרות לתת יעוץ לגבי הסיכון לעבור דרך האינטרנט. יש להפגש עם זיהומולוג בכדי לקבל חוות דעת יותר מפורטת ולראות האם את זקוקה לטיפול במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף
מודאגת27/01/2013תודה לך דר שענית
רציתי לברר האם לפי התוצאות ששלחתי ניתן לדעת מתי נבדקתי בווירוס אני רציתי לציין שהלכתי לפרפ׳ ואמר שההדבקה לא חריפה האם זה נכון כי אני מאוד מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/01/2013אין לי אפשרות לתת יעוץ פרטני ברמה כזו דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PPD חיובידויד25/01/2013
רופא בן 48 , יליד הארץ, בריא בדר"כ.
נתגלהPPD חיובי סמוך למתן חיסון שגרתי בילדותי וכן בבדיקה שגרתית לפני כניסתי למחלקות בעת לימודי רפואה בארץ בהיותי כבן 25.
ב-C.T חזה שבוצע לאחרונה מסיבות אחרות- התגלתה באקראי בבסיסי הריאות הסתיידות קטנה ב-RLL המתאימה לגרנולומה וכן התגלו בבסיסי הריאות הצללות באיזורים דפדנטיים.
1. האם חובה עלי לקבל טיפול מונע לשחפת? מה השיקולים?
2. האם יש סכנה שכאשר מערכת החיסון שלי תחלש, למשל בזקנתי, תתפרץ שחפת אם לא אקח כעת טיפול מונע?
3. האם יש לטיפול המונע השפעה על פוריות ועל כניסה להריון?
4. איזה בירור נוסף כדאי שאבצע? מה מומלץ? מעט חושש...
5. בנוסף להיותי רופא, אני פרדסן חובב. אני מסיע ברכב סגור שני עובדים זרים מקסימים מאפריקה ועובד עמם בכיף כתף אל כתף בפרדס המשפחתי. האם בשל נתוניי, עלי להקפיד שהעובדים לא יהיו נשאי שחפת או חולי שחפת לשעבר או בהווה (יש כאלה שעברו בדיקה ויש בידם אישורים רפואיים)?
6. הוזמנתי לביקור מרתק, אך לא הכרחי, במדינות אפריקאיות שיש בהן שחפת.
א. האם בעייתי עבורי לבקר במדינות אלה?
ב. האם בעייתי עבורי לעבוד בהתנדבות כרופא עם חולים, שחלקם חולי שחפת, במדינות אלה?
ג. אם נוסע לאפריקה, האם וכיצד מומלץ שאתגונן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PPD חיובי - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/01/2013אנשים להם PPD חיובי - מומלץ בעקרון לקחת טיפול מונע נגד שחפת. כמובן שיש צורך לראות מזה זה בדיוק PPD חיובי ולודא כי הממצאים בראות אינם מתאימים לשחפת פעילה - אז יש צורך בטיפול מלא נגד שחפת ולא רק בטיפול מונע. לא ברור לי מהן ההצללות שראו ב-CT החזה. לעיתים במקרים כאלו מבצעים ברונוכוסקופייה ודוגמים את האזור החולה לשחפת.
הרעיון בטיפול מונע הוא למנוע התפרצות של שחפת בעתיד בזקנה, בהריון, במצבים של דיכוי חיסוני.
לטיפול אין השפעה על פוריות.
כמובן שאין מניעה להפגש או לעבור עם אנשים בלי קשר לדת מין וגזע.
אין גם מניעה לטייל בארצות אנדמיות לשחפת אך כדאי להשלים את הברור טרם נסיעה.
בכל מקרה ממליצה לך לקבל יעוץ מסודר ולא עצות כלליות דרך האינטנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר מאור
רוי30/01/2013הבנתי שכדי להתקדם באבחנה המבדלת בין בדיקת PPD 'חיובית שגויה' + ממצאים אקראיים ב- CT חזה, לבין 'שחפת חביונית', עלי לבצע בדיקת דם הקרויה
QUANTIFERON TB GOLD שעשויה לענות על השאלה אם יש לי 'שחפת חביונית'.
וכדי לענות על השאלה אם יש לך שחפת פעילה (ACTIVE TB) , עלי לשלוח דגימות ליחה לתרבית או ל PCR יעודיים לשחפת. האם הבנתי נכון? מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטור פילוריענת24/01/2013
שלום רב,
בחודש יוני 2012 נמצא חיידק הליקובטור פילורי 19.67 קיבלתי את קוקטיל התרופה של קארין אנטיביוטיקה ואומפרדקס, כעת החיידק חזר שוב והתוצאה היא 19.83, קיבלתי כדורים דוקסילן 100, פלאגיל 250, קל בטן, אומפרדקס.
אני קוראת באינטרנט כל כך הרבה תגובות של אנשים ותופעות לוואי שמרתיעות אותי משימוש בתרופות אלו, מה גם שכתוב שלרוב האוכלוסיה יש את החיידק.
שאלתי היא האם זהו הטיפול המתאים והיחידי לחיידק זה ומעבר לכך האם יש טיפול אלטרנטיבי יעיל לחיסולו של החיידק?
הייתי במספר בתי טבע וכל אחד מציע פתרון אחר וסותר את הפתרון הקודם שקיבלתי.
לדוגמא שמן אתרי אורגנו.
אשמח מאד לקבל תשובה בנושא.
תודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטור פילורי - תגובה
ד``ר יסמין מאור27/01/2013לא חושבת שטיפול אלטרנטיבי יעיל.
לגבי הצורך בטיפול - זה תלוי בהרבה גורמים ולא ניתן לתת יעוץ טוב דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)