מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMVאילן18/08/2013
שלום רב,
נדבקתי בוירוס CMV לפני כחודש, בדיקה ראשונה (לפני כחודש) יצאה שלילית ובדיקה שניה לפני (כשלושה שבועות) יצאה חיובית IGM.
כיום כחודש לאחר התסמינים הקשים שהיו לי (כאבי ראש, כאבי שרירים, חולשה, חום, גרון צוואר כואבים ועוד דברים מעצבנים) אני מרגיש הרבה יותר טוב אך כאבי השרירים והחולשה נשארו עדיין.
האם כאבי שרירים בעיקר בגפיים וחולשה בשרירים זה עדיין סביר שיהיו כחודש אחרי? האם יש מקום לבדיקות נוספות? אני עדיין חלש ולא במיטבי, אני קצת עייף אך הרבה יותר טוב ממה שהיה.
תודה רבה,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחלת הנשיקה יש תרופה
ענת21/08/2013חבל על זמנך מרופא קונבציונלי לא תקבל תרופה בן אם זה בפורום או בקופת החולים שלך.
יש תרופה מצילה למחלת הנשיקה כל מה שאתה צריך זה לחפש בגוגל
תחפש >> טיפול בלעדי למחלת הנשיקה
תגיע לאתר זה לוקח 3 -4 ימים להחלמה אם תבנה על רופא קונבציונלי
תושבת חצי שנה.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה עוד משהו
ענת א21/08/2013צרפתי סרטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/08/2013עדין סביר שתרגיש שלא במיטבך. התסמינים הולכים ודועכים עם הזמן. תרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהעומר18/08/2013
שלום,
אבחנו אותי היום (אחרי כמעט שבועיים של מחלה) עם "מחלת הנשיקה" (בדיקה חיובית ל-EBV_IgM - שלילית ל-EBV_IgG, CMV_IgG ו-CMV_IgM. למעשה, הבדיקה הבודדת שכן יצאה חיובית עמדה על 160, כשחיובי נחשב ככל מה שמעל 20. בנוסף, בדיקת CRP של 37.63g/L, כשהערך התקין הוא בין 0 ל-5).
אחרי הנתונים הלא-בהכרח מאוד רלוונטיים האלה, רציתי לשאול שאלות שממש חשוב לי לקבל עליהן תשובה עמוקה וברורה, אבל אני מרגיש שאין לי ממש דרך חוץ מכאן:
1) כאב גרון התחיל לי את המחלה, נמשך עד היום 13 ימים אבל הולך ופוחת. החום נמשך עד היום 10 ימים, ונראה שהוא לא ממש זז (סובל מעוד מרעין בישין מאז התחיל החום, אבל נעזוב את זה לבינתיים). לכמה זמן בערך אני צפוי, להערכתכם, להמשיך להיות חולה (עם סימפטומים)?
2) מה הצורה שבה אני אמור להתנהג כדי לנסות לא להדביק אחרים? אשמח לפירוט בעניין.
3) במשך כמה זמן (נניח, לאחר סיום התסמינים) אני צפוי להיות עדיין מדבק (וחשוב לי לכלול בזה גם נשיקות וכד' - בכל זאת, אהבה זה עניין קריטי :) )?
4) האם אני יכול לדבק גם את מי שכבר נדבק בעבר (לא בשבועות האחרונים) ב-EBV?
5) האם עלי לעשות במהלך התקופה הזאת איזשהן בדיקות? לחזור על בדיקות לנוגדנים? לחזור על בדיקות ספירת דם (שהשתוללה קצת בפעמיים שעשיתי אותה בימים האחרונים, אם כי הפעם השנייה נראית לי - בעיניים לא מאוד מקצועית - קצת יותר טובה), תפקודי כבד, CRP וכו'?
6) כל הזמן מדברים על זה שיכולה להיות התנפחות של הטחול/הכבד (לפי בדיקות ידניות שעשו לי היום, נראה שאצלי זה לא קרה, בינתיים) - איך אני אמור לדעת אם משהו מהם התנפח? ויותר מזה - איך אני אמור לשמור עליהם? נניח - האם צריך להמנע מלשכב בצורות מסויימות (שרגילות עבורי)?
השאלות האלה ממש חשובות לי ויקבעו את השבועות הקרובים שלי (לפחות, אני משער), אז אשמח לתשובות בעניין (אם צריך "לדחות אותי" ולתת תשובות מאוחר יותר - גם בסדר גמור :) ).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013קשה לקבוע כמה זמן תהיה חולה, זה מאד משתנה מאדם לאדם אבל EBV יכולה להתמשך לעיתים תקופה יותר ארוכה ממחלות ויראליות אחרות.
הדבקה קוראת בדרך כלל במגע אינטימי - נשיקות, מגע עם הפרשות ושימוש בכלי אוכל משותפים. ההדבקה בדרך כלל מתרחשת כל זמן שיש עדין חום.
אין צורך לחזור על נוגדנים. לגבי צורך בבדיקות נוספות ומעקב רופא - תלוי באיך אתה מרגיש ומה היו ערכי הבדיקות הראשונות. לצורך כך יש לפנות לרופא המשפחה.
מבחינת הגדלת טחול ובלוטות - מומלץ לא לבצע ספורט כן זמן שחולים. מעבר לכך י ש להתיעץ עם הרופא שאבחן ובדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר25/08/2013תודה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוו וירוסטל17/08/2013
הי אני בהריון שבוע 33 תודה לאח תאומים. לבני בן השנתיים שיהיה בריא היתה לפני שבוע וחצי חום של כ8-8.5 שלשולים צינון ושיעול. החום עבר כעבור שלושה ימים אכ הצינון ושיעול חוסר תאבון נשאר. הרופא אמר ויראלי. אתמול שבוע אירי ירידת החום קם משנת הצהריים שלו עם נפיחות כמו בצקת באיזור הלחיים והגבות והיתה לו כמו פריחה רחבה כתמים אדומים די גדולים על הלחייים, שכעבור שעתיים עברה לידיים באופן בן כעבור 4 שעות בפנים נעלם לגמרי וכעבור 7 שעות נעלמה לגמרי גם בידיים, כלןמר לא המשיכה לבתפשטט תןדה לאל, בהתחלה חשבנו אלרגיה אכ לא אכל כלום חדש. קרטתי קצת ומצאתי על מחלת הפרוו וירוס , האם זה חלילה מתאין לוירוס הזה או לסי אמ וי כי אין לי נוגדנים אליו? אם הפריחה מזה היא כעבור 7 שעות היתה נעלמת לגמרי כלא היתה? זו שאלה אחת אנא תשובתך ושאלה שניה בבקשה האם מסוכן בהריון בשלב זה חלילה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוו וירוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור22/08/2013קשה לתת אבחנה דרך האינטנט ללא בדיקה של הילד ובחינה של כל בדיקות המעבדה. פרוו יכול לעיתים להיות מסוכן בהריון, אבל בנתיים אין רושם שנדבקת וכלל לא בטוח שזו האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת תשע עם חום גבוהה בתאילנדשרון עפרוני17/08/2013
מזה 48 שעות יש לביתי חום גבוהה עד 40 מעלות , בתחילה הרגישה יחסית טוב אך בשעות האחרונות היא בעיקר ישנה ויש לה מעט הזיות. אתמול ביקרנו בבית חולים שם עשו בדיקת דם ששללה מלריה, ובדיקת שתן, אמרו לנו לחזור לאחר שלושה ימים ( מחר) כדי לבדוק האם יש לה דנקי פיבר . האם יש לך המלצה עבורינו ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנגי פיבר יש טיפול מעולה
טל18/08/2013יש בארץ טיפול צמחי שהוא היחיד למחלת הדנגי פיבר
הוא במקור נועד נגד וירוס מחלת הנשיקה והתגלה בהצשך כיעיל לדנגי פיבר
אחרי 3 ימים אין זכר לדנגי את זה למדתי אחרי שחזרתי מתאילנד ומדר שפר הנפלא שהביא לידיעתי את קיומו של הטיפול הזה.
הוא פותח ע,י מטפל אלטרנטיבי - תחפשי בגוגל טיפול בלעדי למחלת הנשיקה
תגיעי לאתר של המטפל ( מחלות עור ומחלת הנשיקה ) זה למעשה הטיפול את חייבת את זה לבת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטימור תרופה שמחסלת דנגי וירוס
יוני14/06/2015לפני שבועיים התברר לי שחטפתי דנגי
הרופאה שלי אמרה בלחישה על אקטימור תרופה צמחית שמיועדת במקור
לוירוסים של מחלת הנשיקה , חיפשתי בגוגל אקטימור והגעתי לאתר
לקחתי 4 ימים את האקטימור ואין זכר לדנגי.
ממליץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהעדיה16/08/2013
שלום, לפני כשבוע עברתי בדיקת דם לכלמידיה. רציתי לדעת איזה ערכים הם תקינים ואיזה לא?
קיבלתי תשובה שבה כתוב <128 ורציתי לדעת מה זה אומר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/08/2013זה תלוי בערכי הנורמה של המעבדה שיכולים להיות שונים בהתאם לשיטת הבדיקה. תבררי במעבדה בה עשית את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת שריריםטל15/08/2013
הי אני בשבוע 33 להריון תאומים, לפני כמה חודשים היה לי מחסור בבי 12 ולקחתי כמוסות כאלן(היומלי תקופות של חולשה וכאלן) , לפני חודש הפסקתי את הכמוסות מיוזמתי ללא בדעקה נןספת. החלו לי השבוע שוב חולשת שרירים כלומרכאבי רגליים וידיים לא כאבים חולשה אחרי כמה דקות פעולה או הלחכה או בידיים אציין שאני בשמירת הריון כבר לודשיים רוב הסמן שכיבה, רציתי לדעת אם יכןל להיות תגובה לאחר הפסקת הכמוסות? ועוד שאתה שמטרידה ממש אין לי נוגדניפ לסי אמ וי ונןרא נורא מןטרדת למרחתהשבוע ההמתקדם אני רוצה שיגמר הכל מושלם הריון תאומים יקר בעה. לפני כשבוע ביצעתח טת הסרטלןגיה ותןדהה לאל יצא שלילי תקין, האם אם חלילהזה היה זה אז הבדיקה של לפני שבוע היתה מראה כי אומרים שסימנים יש כחודש אחרי ההדבקה חלילה אם יש? אין חום תןדה לאל.. אנא עזרתך אם זה חייב לבוא עם חום ויכולה להרגי מהחולשנ הזו ואל יש קשר בין בי 12 לזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת שרירים - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013אינני מכירה את הכמוסות שאת מדברת עליהן.
לגבי CMV - הסיכון לעוברים כאשר ההדבקה מתרחשת בטרימסטר השלישי נמוך.
בכל מקרה גם בדיקת הנוגדנים יצאה שלילית כך שנראה לי שבעניין ה-CMV את יכולה להיות רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Strep.pyog.gr.Aעינת15/08/2013
שלום, קיבלתי תוצאות של משטח גרון- ונראה כי יש לי את החיידק סטרפטוקוק מהמשפחה המפוארת A. אני בת 32 ואם לשניים. חליתי גם לפני חודשיים באותם תסמינים של כאבי גרון וחום אך בפעם הקודמת לא עשיתי משטח גרון, פשוט קיבלתי אנטיביוטיקה. לשאלתי, האם עכשיו יכול להיות שהאנטיביוטיקה לא הרגה את החיידק? ומסיבה זו חליתי שוב? האם בכלל ניתן להרוג את החיידק? יש לי תינוקת בת 8 חודשים וילד בן 3. האם זה אומר שלא אוכל לנשק אותם יותר מבלי לחשוש שאני יכולה להדביק אותם במה שיכול להיות החיידק הטורף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Strep.pyog.gr.A - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013יש אנשים שהם נשאים של החיידק ללא קשר למחלה. במקרה כזה לא מקובל לעשות דבר. אם עשית את משטח הגרון בזמן שהיית חולה מומלץ לטפל אנטיביוטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבואנונימי14/08/2013
קיבלתי מין אוראלי מנשא לפני שלושה וחצי שבועות. קבלתי אתמול תשובה תקינה לבדיקת קומבו שנערכה שלושה שבועות אחרי. לא הייתה חדירה ולא מצצתי לו. רופא מאיכילוב דמבר לי את התשובה אמר לי שאין צורך בבדיקה נוספת אם זה המקרה. אשמח לשמוע את דעתך בנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013על פי ההנחיות הקליניות מקובל לחזור על הבדיקה בעוד כ-6 שבועות. באופן מעשי הסיכוי שבדיקה זו תהיה חיובית אפסי, בהינתן שלא היו אירועים נוספים של חשיפה בזמן שחלף בין הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבסיאלה עמיד לאמיקציןהדרה13/08/2013
אימי בת 85 חולת אלצהיימר שהתה כשבוע בבי"ח עקב דלקת בשלפוחית השתן עם חום, כשאבחנת התרבית היא קלבסיאלה היא השלימה טפול של 5 ימים בתוספת מנת פוספומיצין ושוחררה הביתה. לאחר 48 שעות עלה שוב החום השאלה היא האם יש דרך לטפל בקהילה ולא בבי"ח בחיידק הזה וכן האם אני יכולה לבא במגע עם ביתי שילדה לפני כמה ימים ותינוקה!!!!!!!!!!!!!?????????????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבסיאלה עמיד לאמיקצין - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013הזיהום בדרך כלל לא מדבק לאנשים אחרים כולל תינוקות . לגבי אפשרויות הטיפול זה דורש יעוץ מורכב הכולל בחינה של התרביות והערכת מצבה - זה לא נעשה דרך האינטנרט אלא ביעוץ רפואי כמקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליעמית12/08/2013
האם קיים חשש להידבקות באיידס בקבלת מין אוראלי? האם הסיכון הוא תאורטי בלבד? האם יש צורך להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013הסיכון הוא נמוך מאד אך לא אפס. הסיכון עולה כאשר יש פצעים בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטקוקוסדרור12/08/2013
שלום רב,
אבקש לשאול לגבי סטרפטקוקוס :
רציתי לשאול אם ואיזו בדיקה יש להידבקות מהעבר ונשאות קיימת בהווה (להבדיל ממשטח גרון שבודק הידבקות בהווה).
ובנוסף מה המשמעות של נשאות של סטרפטקוקוס והאם יש לכך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטקוקוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013המשמעות של נשאות של סטרפטוקוק היא שהחיידק גר בגרון. ככל הנראה מבחינתך אין לזה משמעות. לא מקובל לטפל במצב זה. האבחון נעשה על ידי משטח גרון לא בזמן מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סטרואידים ואפשרות הידבקותמיכל11/08/2013
אני בת 44 וחוסנתי בילדות בכל החיסונים הדרושים. מגיל 25 מקבלת דקסמתזון בכמות המכונה "כמות פזיולוגית" של 0.5 מ"ג ליום. (בשל קונג'ניטל אדרנל היפרפלקסיה שהתגלה לאחר הצבא) האם כמות כזו מספיקה כדי לדכא את המע' החיסונית כך שהיא לא תפעל בעת חדירת וירוס מסוג פוליו פראי או שרק במצב שבו המע' החיסונית מדוכאת עקב נטילת כמות גדולה של סטרואידים עקב מחלה כרונית - יש בעיה.? *באופן כללי אני בריאה ואין לי בעיות רפואיות נוספות...
שאלה נוספת - באופן מקרי לפני כמה שנים התגלה שאני לא מחוסנת לגמרי מפני שעלת והוסבר לי שזו מחלה שלא בהכרח מחוסנים בה לאורך שנים רבות. האם יתכן בדומה גם לגבי הפוליו או שזה חיסון for life? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סטרואידים ואפשרות הידבקות - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013מינון הסטרואידים שאת מקבלת נחשב כפיזיולוגי ואת לא נחשבת למדוכאת חיסון. בכדי להיות מחוסן לפוליו באופן מלא יש לקבל את כל זריקות השגרה בילדות וזריקה נוסף בבגרות.
החיסון לפוליו מחזיק יותר שנים מהחיסון לשעלת שנוטה לדעוך מהר יותר עם השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מיכל17/08/2013תודה רבה על התשובה הברורה.
מה זה אומר חיסון נוסף בבגרות? האם בני דורי היו אמורים לקבל זאת גם בשלב תיכון? צבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס שאלות על פוליויעל10/08/2013
שלום
1. חיסנתי את בני בן ה3 וחצי בחיסון המוחלש השבוע. בנוסף יש לי תינוקת בת שבועיים. אומרים שבימים/שבועות הראשונים לאחר מתן החיסון, הילד עלול להדביק אותה כיון שהיא לא מחוסנת. האם זה נכון? אם כן, עד מתי? ומה אמצעי הזהירות שיש לנקוט כדי למנוע הידבקות?
2. שאלה נוספת- קראתי כאן בפורום שלמעשה מי שמחוסן בחיסון המומת לא יכול להידבק אך נושא את הנגיף ועלול להדביק אחרים. לא הבנתי את זה. מבקשת הסבר נוסף . (אם כך כל מי שחוסן בחיסון המומת מסכן תמיד את סביבתו הלא מחוסנת??? אם כך הדבר היו אמורים להיות המון חלים...)
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס שאלות על פוליו - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013היא יכול להדביק אותה. חשוב להקפיד על רחצת ידיים בסבון אחרי כל הליכה לשרותים וגם של האנשים שמנגבים לו את הישבן. אני מניחה שהוא עוד לא עצמאי בעניין זה. משך ההדבקה דרך החיסון הוא עד 6 שבועות מהמתן.
מי שחוסן בחיסון המומת לא יחלה בפוליו אבל באופן עקרוני יכול להיות נשא של הנגיף במעיים. זו בדיוק הסיבה שהחליטו לחסן את הילדים שכבר חוסנו בחיסון המומת בחיסון החי מוחלש שמונע את נשאות נגיף הפוליו במעיים. החשש הוא אכן כי עקב הנשאות הזו מי שהוא לא מחוסן ידבק ויחלה בשיתוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושבת שמפספסים משהומיכל09/08/2013
שלום רב
אני בת 32 ומתגוררת בצפון אמריקה. בחודש האחרון התחלתי לסבול ממיחושים לאורך הזרוע השמאלית שלי. בהתחלה הכאב היה באזור שמאחורי הזרוע, ובהמשך התפשט לאורך כף היד וגם למעלה לאזור החזה הגב והצוואר. קשר קרדיולוגי/אורתופדי/ריאתי נשלל בצילומי חזה, בדיקת טרופונין וא.ק.ג
הכאב לדברי הרופאים הינו ממקור עצבי, כי יתכן לחץ על עמוד השידרה, אבל לא בוצע עדיין בדיקת הדמייה. יחד עם זאת, הכאב תמיד מתרכז באזור שמאחורי הזרוע השמאלית במקום מסוים.
מה שמביא אותי לפורום הזה היא ההתפתחות של הימים האחרונים.
אחרי שכבר חלה הטבה בכאב, התחלתי פתאום בצהריים שלפני ימים מספר לסבול מכאבי תופת לאורך כל הזרוע- מהכתף ועד לאורך כל היד. מספר שעות מאוחר יותר נתקפתי בצמרמורות וחולשה והחום התחיל לעלות לי. הכאב באזור האחורי הספציפי הזה של הזרוע היה חריף מאוד והרגיש כאילו מחטטים לי בשריר עם סיכה. החום עלה לי ל38.5 וכל הזמן זיגזג. רגע אחד ירד ל37.5 ורגע אחרי שוב טיפס. המדחום היה תקין אני לא דמיינתי.
בקיצור, הייתה לי הרגשה כללית רעה, כאבי שרירים כשהשריר האחורי של זרוע שמאלית היה הכי כואב, והחום עלה ללילה אחד ובבוקר של היום שאחרי הייתי כמו חדשה.
היום בלילה הבחנתי שבאזור שכואב לי בדרך כלל יש צלקת קטנה עם סימנים של שלוש עקיצות קטנות. מזכירות יתוש לדעתי. הסימנים האלה עדיין רגישים מעט ולא הבחנתי בהם עד עכשיו. אני מודאגת שיכול להיות קשר בין העקיצות באזור הזה לכל הסאגה שעברה עלי עד עכשיו.
ראוי לציין שבדיקות דם שנעשו לי באותו יום שהיה לי חום הראו ש"הכל תקין" לדברי הרופאים. מה עושים עכשיו? האם יש מקום להתעקש על תרביות דם?
סליחה על הפירוט הארוך, הנושא מאוד סבוך כאמור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושבת שמפספסים משהו - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013קשה לתת במקרה כזה יעוץ דרך האינטנט. ממליצה על פגישה עם זיהומולוג באזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בהיריוןלנה08/08/2013
שלום רב! אני נמצאת בשבוע 17 להיריון שני, אחת לכמה חודשים סובלת מהתפרצות של הרפס באיבר המין. לאחר קבלת טיפול תרופתי לא היתה אצלי התפרצות של הרפס במשך שנה ולפני כמה ימים זה שוב הופיע. אני מאוד מודאגת מהעניין.
איזה טיפול ניתן לקבל ואם בכלל. מודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בהיריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013לא ניתן לתת יעוץ פרטני דרך האינטרנט. באופן כללי יש לשקול האם את מתאימה לטיפול מונע. הסיכון במחלה הוא סמוך ללידה ואז ניתן לתת יעוץ מה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)