מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טוקסוקרה גבוליאורית08/08/2013
ד"ר שלום,
בני בן 5. נבדק לטוקסוקרה עקב אאזינופילים גבוהים בדם ו- IgE מוגבר ללא שנמצאה לכך סיבה אחרת (ובדקו הרבה סיבות...) הילד גם מתגרד במקומות שונים בגוף (בעיקר ידיים ורגליים), הכל בתקופות של עליות וירידות כבר קרוב לשנה (גם באאזינופילים וגם בגרד - עולה ויורד).
הבדיקה ל- TOXOCARA Ab נשלחה למשרד הבריאות עוד בדצמבר וחזרה שלילית.
בדיקה נוספת במאי יצאה גבולית.
לאור הבדיקה הגבולית שלחו ל- CDC את הדם לבדיקת טוקסוקרה ועד היום לא התקבלה תשובה...
בינתיים התלבטו האם לתת טיפול ב- ESKAZOLE. בהתחלה אמרו לתת ליתר בטחון אבל אז הילד חלה וחיכינו קצת ובינתיים האאזינופילים ירדו לנורמה.
הבעיה שכעת האאזינופילים שוב בעליה ואני מפחדת שאכן יש לו טוקסוקרה וקראתי שזהו טפיל שיכול להתקדם לאיברים שונים בגוף בכל עת. מצד שני מדובר בתרופה לא קלה ועם תופעות לוואי ואני לא רוצה לתת אותה סתם. לרופאים אין תשובה מוחלטת אם לתת או לחכות (ובינתיים התשובה מה- CDC מבוששת לחזור כבר חודש וחצי).
מה דעתך? האם אכן יש סיכון בהמתנה עם תוצאה גבולית כזו? האם לתת את הטיפול כבר כעת?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסוקרה גבולי - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013קשה לענות על מקרה גבולי דרך האינטרנט מאחר והחלטה טמונה בפרטים הקטנים. בסך הכל נראה לי כי הסיכוי כי אכן מדובר בטוקסוקרה נמוך. בתחילת המחלה הסיכון בלקיחת אסקזול נמוך אך הוא עולה עם הזמן במידה ויש התפשטות לאיברים פנימיים. לכן לא אוכל לתת יעוץ ללא הכרה מעמיקה של המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ורק שאלה נוספת
אורית16/08/2013לא כל כך הבנתי - כתבת שהסיכון בלקיחת אסקזול עולה אם המחלה מתפשטת. האם לא להיפך? ממה שאני מבינה הסיכון שבאי לקיחת אסקזול עולה אם המחלה מתפשטת. לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ורק שאלה נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/08/2013הסיכון בלקיחת אסקזול הוא תגובה דלקתית קשה. אם הטפיל נמצא באזורים חשובים, הדלקת לכשעצמה יכולה לגרום לנזק יותר מהטפיל עצמו. לכן יש בכלל התלבטות האם תמיד צריך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת ואיידסעדי07/08/2013
האם העובדה שחליתי בעבר בשחפת ריאתית(טופלתי בליגה) יכולה לגרום לי לחלות באיידס? או שמא רק הדבקה בנגיף האיידס עצמו? לא ברור לי הקשר בין המחלות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת ואיידס - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2013רק הדבקה בנגיף עצמו יכולה לגרום למחלה. באופן סטטיסטי יש יותר מקרי HIV ואיידס בקרב חולי שחפת ויותר מקרי שחפת בקרב חולי איידס ונשאי HIV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעת הפארקים תוקפת אנשים וגם אותיב.ס06/08/2013
שלום רב.
מזה זמן רב אני סובל משלשולים - אולם לא נמצעו עד כה טפילים...
באחד הלילות יצאה יחד עם הצואה שלי, תולעת שנראית כמו שלשול הגשם. אורכה כ-5 ס"מ צבע התולעת היה אדום. התולעת התפתלה במיים. הגעתי לרופא המשפחה שלא ידע מהי תולעת זו - אולם המליץ לי ולבני משפחתי לקחת Vermox ביחד.
יחד עם זאת, שלחתי אותה לבדיקת מעבדה של קופ"ח להמצאות פרזיטים בצואה. אולם לא התגלו תוצאות כלשהן (מוזר מאוד - הגשתי להם את התולעת על מגש, וחכמי החלם האלו לא התיחסו לדבר).
חיפשתי תמונות של טפילי מיעיים - עד שמצאתי זיהוי וויזואלי מושלם - לתולעת הפארקים Spirocera Lupi הנפוצה אצל כלבים וחתולים. קראתי בנוסף שטיפול רגיל בתולעים - לא מחסל אותה, כי היא חודרת לדם, ובונה גרנולומות - קינים באבי העורקים, בריאות, בעמוד השידרה, ואיפה לא...
מה עושים? לקחת את ה-Vermox ולהירגע, או להתחיל סט בדיקות מקיף, יחד עם בני משפחתי (יש תינוקת בת שנתיים).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעת הפארקים תוקפת אנשים וגם אותי - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/08/2013למיטב ידיעותינו תולעת הפארק לא מדביקה אנשים.
יתכן ומדובר בתולעת אחרת. ברוב המקרים טיפול בורמוקס מספיק לתולעים שתוקפות אנשים. אם הסמפטומים חוזרים מומלץ לחזור מספר פעמים על בדיקת צואה לפרזיטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV והנקהגילה04/08/2013
שלום רב,
אני נממצאת שלושה ימים אחרי לידה,במהלך ההריון בשבוע 30 נדבקתי ב-CMV עדיין לא קיבלתי את התשובות לגבי העובר האם נדבק או לא.
השאלה שלי האם הנני יכולה להניק,במידה והעובר לא נדבק שאני לא אדביק אותו עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV והנקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/08/2013הדבקה ב-CMV לאחר הלידה לא נחשבת כמסוכנת לתינוק ולכן גם אין המלצה להמנע מהנקה. במידה ונדבקת ההנקה מספקת לתינוק נוגדנים כנגד CMV וזה יכול להקטין את חומרת המחלה במידה ונדבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GIARDIA לכל גן הילדיםענת02/08/2013
שלום,
מזה כחודשיים יש בגן ילדים (גילאים 9 חודשים - 2 שנתים) את פרזיט ה GIARDIA . כמעט כל הילדים נדבקו בו ויתכן שהילדים מתחילים להדבק בפעם השניה לאחר שכבר סיימו סבב ראשון של האנטיבוטיקה.
מלבד זאת יש אירועי שלשולים נוספים באותה תקופה מ blastocystis hominis, ו campylobacter.
1. האם יש מכנה משותף לכל הפרזיטים הללו?
2. האם על פי תקני משרד הבריאות על הגן לנקוט בפעולה דרסטית כלשהי מלבד לשלוח ילדים חולים הביתה ?
3. האם יכול להיות שהמקור בארגז החול ?
4. מה המשמעות לקחת את הפלגיל 3 פעמים בחצי שנה - כמה היא מזיקה?
תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GIARDIA לכל גן הילדים - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013המכנה המשותף היחיד האפשרי לכל המחלות הללו הוא חוסר הקפדה על שתיפת ידיים לאחר החלפת חיתולים. חלק מהפתוגנים עוברים דרך מים, למשל ברכות שחייה, וחלק יכולים לעבר גם דרך חול או צעצועים משותפים. חשוב לציין כי המחלות הללו מאד מדבקות ומאד נפוצות בילדים ולפעמים לוקח זמן להפתר מהעיניין גם כשהצוות המטפל עושה את המיטב.
ההנחיות הן לשלוח ילדים חולים הביתה, להקפיד על שטיפת ידיים. אין המלצה ואין טעם למנוע מילדים לא חולים להגיע לגן או לטפל בילדים ללא שלשול. חשוב לטפל גם בבני משפחה שנדבקים. במידה והעניין מתמשך ניתן לפנות ללשכת הבריאות המקומית ולבקש הדרכה והכוונה לגן.
הטפול בפלגיל לא נחשב למזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררותטל01/08/2013
הי אני בהריון תאומים. מזה כעשרה ימים מקוררת מאוד. לפני שבוע וחצי החלו כאבי גרון בבליעה כעבור יומיים הצטרפו שיעול ליחה מרובה צרידות , ללא חום תודב לאל וללא מןגלה בגרון משטח גרון יצא שלילי. עם הימים התחלפ כאב הגרון בשריפה חזקה בגרון ביומיים אחרונים הקלה מעטה בשיעול אולם כאילו ביום יש הקלה בשריפה בגרון ובערב לילה תחושת השריפה מתגברת מאןד ןבבוקר שקמה בכלל. בבוקר שמסתעלת עם פנס רןאה ליחה או נזלת בגרון צהבההה. ירוקה ורק שמוציאה אןתה טיפה משתפר. הרופאה אמרה ויראלי, כמה שאלןת:1. האם הגיוני שתחושת השריפה בלילה בוקר נובעת מהימצאות הליחה שם שיושבת בגרון כל הלילה? ומה זה אומר ? מה זה מעיד? ומתי יעבור?זה כבר עשרה ימים. 2. אין לי נוגדנים ךcmv ומהלחץ הרבה בצעתי את בדעקת
הנוגדנים פעמיים פעם אחת יומייםמלאחר תחילת ההתקררות ופעם שניה אתמול 9 ימים אחרי ותודה לאל תןדה לאל יצא igg, igm. שלילי בשניהם, שאךתי היא האם יכולה להרגע שזה לא חלילה סי אמ וי או שמא לא עבר מספיק זמן מתחילת ההתקררוץ עד בדיקת הדם וזו לא מהימנה? מקווה ממש שכן, כלומר האם זה היה מגלה אן חלילה זה היה זה? ונאם הסימפטומים האלו בכלל מתאימים לזה?מקוןה שתעזרי לי להרגע. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013מקווה שאת מרגישה יותר טוב. מעבר לכך במקרה זה לא ניתן לתת יעוץ ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV עד מתי מדבקדינה01/08/2013
שלום
יש לי תינוקת בת חודשיים וקרוב משפחה הודיע שיש לו CMV.
אני יודעת שהמחלה לא מסוכנת שלא בהריון, אולם מכיוון התינוקת קטנה אני נזהרת יותר, וכרגע נמנעת מפגישה בינו לבין התינוקת.
מה עלי לשאול את הקרוב כדי לדעת אם הוא עדין מדבק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה עיצות
ענת04/08/2013CMV זו מחלת הנשיקה
מה שהקרוב שלך צריך לעשות זה לחפש בגוגל - טיפול בלעדי למחלת הנשיקה
כך הוא יגיע לאתר עם טיפול פורץ דרך קוקטייל צמחי שבתוך 4 ימים מעלים את המחלה.
זה הטיפול היחיד בעולם שהעלים לי את הצרה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV עד מתי מדבק - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013המחלה ברוב המקרים מפסיקה להיות מדבקת לאחר ירידת החום.
בכל מקרה בכדי להדבק ב-CMV דרוש מגע הדוק - נשיקות, שימוש בכלי אוכל משותפים או מגע עם הפרשות. שהייה באותו חדר אינה מדביקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפותמאיר01/08/2013
לפני כמה חודשים ההייתי משש את הצוואר והרגשתי שיש לי לימפה קטנה בצד הצוואר נכנסתי בטראומה ופחדים מרוב שקראתי באנטרנט על הדבר סרטן ואיידס -הלכתי לרופא נתן לי אנטביוטקה לא עזרה אלא נהיה לי פטריה בפה -הלימפה לא כואבת לי ולא הייתה כואבת קודם במקרה מצאתי עשישתי צינר אצל רופא א,ז,ג יצא תקיו הגרון ועשיתי אלטרה סאונד לצוואר מצאו שיש אולי שלוש קטנות אכי גדולה 24 ממ אמרו שהן תקינות אני נכנסתי ללחץ התחלתי לעשות כל שבוע בדיקה דם היה wbc נמוכות קצת 4או 5 ופעם6 נכנסתי בטראומה והתחלתי לחפש בגוף מצאתי שיש לי אולי 5 לימפות ליד איבר המין שאני מרגיש אותם בגודל של אפונה גם בבית השחי יש לינ אולי 4 קטנים גם בכתף ליד הצווא ר למעלה יש 2 אבל כל אלה אני מרגיש רק במישוש והלכתי בעשיתי בדיקה hiv פעמים ויצא שלילי(היו לי בעבר יחסי מין לא מוגנים לפני שנים} אני לא יודע מה לעשות ?האם זה נורמלי שיש לימפות בצורה הזו ??האם יש לי איידס אפילו שיצא בבדיקה שלילי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפות - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013לא נראה לי שיש לך איידס לאור הבדיקות השליליות. דעה לגבי בלוטות למפה מוגדלות - יש להתייעץ עם המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון
יואב24/08/2013שלום ד"ר!
יש לי לוע אדומה שקדים נפוחים וכאבי אוזניים מעל לחודשיים טופלתי בשלושה טיפולים אחד אחרי השני וכלום לא עזר רפאפן 500 אוגמנטין 875 וזטו 250 , כואב לי גם במפשעה בצד ימין , אני כרגע חושב שזה קשור לדלקת חניכיים - האם זה אפשרי ? הרבה זמן לא טיפלתי בשיניים .
הסיבה שאני מפחד היא שעשיתי מין לא מוגן עם אישה ואני חושש שימצאו לי איידס,
האם זה וירוס או חיידק כי זה כבר מלא זמן צירפתי גם תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
יואב24/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה - תגובה
ד``ר יסמין מאור29/08/2013לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. במידה ויש חשש להדבקה ב-HIV מומלץ לבצע בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרפטקוקוס A לפעוטה בת שנתייםנעמה כהן31/07/2013
שלום, לפני כשבועיים ביתי נשלחה למשטח גרון עקב מחלה, התוצאה לא הגיע ורק עכשיו התברר שאכן מדובר בסרפטקוקוס A, הילדה בריאה לחלוטין אך הרופא המליצה לקחת 10 ימים אנטיביוטיקה למניעת סיבוכים. לאחר התעקשות מצידי היא אמרה שניתן לוותר אבל יש לשים לב לתסמינים.
האם לדעתך יש לקחת אנטיביוטיקה?
מה המשמעות שהילדה נשאית של הנגיף?
האם מומלץ לעשות כרגע עוד משטח גרון?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרפטקוקוס A לפעוטה בת שנתיים - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013יתכן בהחלט שהילדה נשאית אולם אינני יכולה לחוות על כך דעה מרחוק.
לגבי טיפול - עד 9 ימים מלקיחת התרבית מומלץ עדין לקחת קורס אנטיביוטי מלא.מטרת הקורס היא מניעה סיבוכי המחלה ולא טיפול במחלה עצמה ולכן ההמלצה תקפה גם אם כבר הבריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בהריוןמיכל30/07/2013
ביוני שנה שעברה, לפני קצת יותר משנה, כאשר הייתי בחודש הראשון להריון התברר שנדבקתי ב - CMV לאחרונה. ה - Avidity היה 24.7, ה - IGM היה חיובי וה - IGG היה 196.2
הפסקתי את ההריון (זיהומולוגית שהתייעצתי איתה תמכה במהלך).
היום, שנה וכמעט חודשיים אחרי, גיליתי שוב הריון צעיר. בדיקות דם חוזרות לוירוס העלו את התוצאות -
IGM חיובי
IGG - 101.9 (ירד !!!)
Avidity לא נבדק כי "היה IGG חיובי בעבר".
מה זה אומר ? האם עלי להפסיק גם את ההריון הזה ? מדובר בהדבקה חוזרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013IGM ל-CMV יכול להשאר חיובי למשך שנים רבות כך שזה לא קריטריון להפסקת הריון.
בעקרון ההמלצה היא לחכות בין 6 חודשים לשנתיים עד להריון הבא.
בכדי לתת המלצה ספיציפית לגבי ההריון הזה דרושה פגישה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשיר29/07/2013
בדיקות דם לגילוי הרפס התקבלו התוצאה -
HERPES HSV2 LgG <0.500
HERPES HSV 1+2 LgM <0.500
מה בדיוק זה אומר, האם נדבקתי בהרפס?
מצ"ב דף עם התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013ככל הנראה שמדובר בתוצאה שלילית למרות שלא מצורפות הנורמות המקובלות במעבדה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור נוסף?שאלה28/07/2013
שלום.
בשנה האחרונה הופיעו לי כל מיני פצעים/נגעים באזור הפה.
בדיקת דם hsv2 יצאה igg שלילי igm שלילי.
בדיקת דם pcr hsv1+2 יצאה שלילית.
הענין הוא שתופעת הופעת הפצעים לא לגמרי חולפת ופה ושם צץ משהו.
לטעמי יש מקום לבירור העניין עד תום, שכן צריך לדעת האם לנקוט משנה זהירות כדי לא להדביק בני הבית (ילדים) או שאפשר להתנהג "רגיל".
הרופא לא רואה מקום להפנות לבדיקת דם hsv1 igg+igm, מנימוק שהרפס מטייפ 1 זו אותה מולקולה כמו ההרפס טייפ 2 ואם הבדיקות האלה יצאות שליליות פירושו שאין הרפס ואין טעם בבדיקת דם נוספת.
האם הוא צודק ואפשר להתנהג רגיל, או שיש טעם לבדיקת דם נוספת של igg כדי לדעת מה זה שמופיע מעת לעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור נוסף? - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/08/2013לגבי ההרפס הוא צודק שאם הבדיקה הכללית יצאה שלילית אין יתרון בלשלוח בדיקה בנפרד להרפס מסוג 1. מעבר לכך לא ניתן לתת יעוץ לגבי הפצעים בלי לראות אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי גרידה בעקבות CMVאסנת26/07/2013
בדיקת הAVIDITY הראתה 0.31 לפני שלושה שבועות, עברתי גרידה לפני שבועיים.
1. עד כמה שידוע לי זה אומר הדבקה בשלושת החודשים האחרונים. האם ניתן לדעת לפי המספר הנל אם ההדבקה היתה לפני חודש או שלושה?
2. כמה זמן עליי לחכות לפני כניסה להריון נוסף? ברוב המקומות נאמר כשישה חודשים (רופא באיזה מאמר כתב שנה) אבל האם לספור מרגע ההפלה או ההדבקה שאינה בדיוק ידועה?
3. האם יש טעם לחזור על הAVIDITY ואם כן עוד כמה זמן על מנת לדעת מתי מותר לי הריון נוסף?
4. אם אחכה חצי שנה האם זה מוציא אותי מכלל סכנה או רק מפחית את אחוזי הדבקת העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון אחרי גרידה בעקבות CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2013אי אפשר באמצעות האבידיטי לדעת האם ההדבקה היתה לפני חודש או 3 חודשים.
למספר עצמו אין הרבה מעבר לעובדה אם הוא גבוה או נמוך.
אין טעם לחזור על הבדיקה ברגע שיש תארוך של מועד ההדבקה המשוער.
בספרות מקובל לחכות בין 6 חודשים לשנתיים עד לכניסה להריון חזור. בדרך כלל סופרים מההדבקה.
ככל שמתרחקים מהזיהום הראשוני הסיכוי להדבקה של העובר יורד.
אני ממליצה לקבוע תור לזיהומולוג לדיין איתו את הפרטים הקטנים טרם כניסה להריון בכדי שתהיי שקטה לגבי ההחלטות שאת לוקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ב שבוע 25נירית23/07/2013
שלום ביצעתי בדיקות CMV בשבוע34 ויצאו התשובות הבאות:
CMV IGG-חיובי 90.5
CMV IGM-חיובי
CMV ADVITY-0.12
CMV IGM-ADD-VIDAS-חיובי
1.האם ניתן לדעת על פי הבדיקות מתי נדבקתי בנגיף(האם בחודש האחרון ,בחודשיים או שלוש אחרונים)?
2. מה הסיכוי לפגיעה בעובר במידה ונדבקתי בשבוע 24-25 ?
3.האם מיד כאשר נדבקתי נדבק גם העובר או שאם אני נדבקתי בשבוע 25 הווירוס נמצא והעובר לוקח לו עוד "קצת " זמן להדבק?
יש לציין שהרופא נשים שלי אמר שאין טעם כרגע ללכת לזיהומולוג אלא רק אחרי הלידה וכרגע רק לבצע בדיקת אולטראסאונד ולראות שאין הסתיידויות-והבדיקה יצא תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ב שבוע 25 - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2013הבדיקות מצביעות על הדבקה חדשה ב-CMV.
לגבי הסיכון - מדובר בנושא רגיש עם הרבה דקויות ולכן לצורך הערכת סיכון מומלץ להפגש עם זיהומולוג. לא ניתן לתת יעוץ מסוג זה דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי. לחוץ!!!!עמית23/07/2013
קיימתי מין אוראלי עם בחור. הוא מצץ לי. אני לא מצצתי לו!!!! לא הייתה חדירה באף שלב!!!! היה חיכוך בין אברי המין. האם יש סיכוי שנידבקתי בhiv? האם אפשר כרגע חקייםניחסי מין עם אשתי כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי. לחוץ!!!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/07/2013הסיכוי להדבקה בדרך זו הוא מאד נמוך בהנחה שלא היו לך פצעים באבר המין ולא היו לו פצעים בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ
עמית28/07/2013האם יש צורך להיבדק בעקבות המקרה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)