מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפוס בהרותד4903/03/2012
בהמשך לשאלתי לגבי קשר בין דלקת קרום המח לאפילפסיה, מבקש להוסיף שבערך בגיל 10 (האפילפסיה פרצה בגיל 30) חליתי בטיפוס בהרות, ומעוניין לדעת אם גם למחלה זו יש קשר לאפילפסיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוס בהרות - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום לאחר הגדלת שדרויטל03/03/2012
הי בבקשה עזרה חודש לאחר הגדלת חזה חום וכאבים בשד ימין עם הפרשת נוזל צהוב מהתפר לאחר שבוע של לקיחת אנטיביוטיקה אין חום יש כאבים וממשיכה הפרשת הנוזל המנתח המליץ על לקיחת אנטיביוטיקה לעוד עשרה ימים
שאלתי היא האם הנוזל הזה מסוכן ולמה הוא לא מגיב לאנטיביוטיקה האם צריך לקחת מהנוזל תרבית ואם כן מתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום לאחר הגדלת שד - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012לא ניתן לענות על כך דרך האינטנט. יש צורך בבדיקה, שליחת תרביות שונות, ובהתאם לבדיקה ולתרביות החלטאה על צורך באנטיביוטיקה והאם יש צורך להוציא את הגוף הזר החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום לאחר הגדלת שד
רויטל20/03/2012הי בהמשך להודעתי הקודמת השתלים הוצאו נלקחו תרביות ובתשובה רשום חידק stap coag neg מה זה אומר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום לאחר הגדלת שד - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/03/2012זה חיידק שיכול לגרום לזיהום אך לעיתים הוא גם מזהם חיצנוי של התרבית ולא הגורם האמיתי לזיהום. יש צורך בפרטים נוספים בדיקה וגם לראות את כל תוצאות המעבדה בכדי לקבל החלטה טפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה02/03/2012
יש לי שאלה...קורה לי לא פעם שאני מגרד בתוך האף בנחיריים בלי לרחוץ ידיים לאחר שאני נוגע בכל מיני מקומות ציבוריים לדוגמא ידית של דלת....אני לא יודע מי נגע בדלת לפני ובמה הוא נגע (אולי בנוזל מדבק?) ואני נגעתי אחריו וחיטטתי באף.....בוועד אמרו לי שאיידס לא עובר ככה גם בגלל שמעורה אוויר וגם בגלל שהרקמה באף נמצאת עמוק באף שלא ניתן להגיע אליה עם האצבע....
האם בוועד צודקים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012צודקים אבל לא כדאי לחטט באף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה!!!!!!!שיר01/03/2012
שלום,
הגננת של בתי חלתה בדלקת קרום המח וזיהום בדם
היא מאושפזת כבר מס' ימים בבי"ח
האם יש מקום לדאגה בקרב הילדים? זהו גן פרטי והגננת לא דיווחה על כך רק היום נודע לי
אני ממש ממש מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה משך זמן הדגירה של המחלה?
שיר01/03/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מטרידה!!!!!!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012השאלה האם יש צורך להיות מודאגת תלוייה במה החיידק שגרם לדלקת אצל הגננת. בדרך כלל במידה ואכן יש לכך השלכה עליכם הרופאים בבית החולים מידעים את לשכת הבריאות וזו יוצרת קשר אתכם. משך הדגירה משתנה מחיידק לחיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןשלי28/02/2012
שלום רב,
אני בתחלית הריון.
לבן שלי גילו לפני כחודש שיש לו מחלת הנשיקה ו CMV. ואני נזהרת מאוד לא להידבק ממנו.
לפני כשבועיים בעלי גם עשה בדיקה ונמצא כי IGM ו IGG חיובי.
אצלי יצא שלילי IGM ו IGG
יכול להיות שנדבקתי מבעלי ועדיין לא רואים את ההדבקות בבדיקת דם?
תוך כמה זמן רואים הידבקות?
האם יכול להיות שיש אנשים שלא נדבקים ב- CMV?
בנוסף, שאלה לגבי קופ"ח מכבי, (אם תוכלי לעזור), הרופא של בעלי לא מצא במערכת את בדיקת ה- AVIDITY . האם יכול להיות שאין למכבי את הבדיקה הזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012במכבי עושים בדיקת AVIDITY.
משך ההדבקה הוא בין חודש לחודשיים. לא תמיד כולם נדבקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבובועות רוח לפניכניסה להריוןאנג'לינה26/02/2012
שלום,
הנני בת 36.5 , אני אמא לילדה בת 14 וילד בן 12.מתכוונת להכנס להריון בחודשים הקרובים.הבעיה שלא חליתי אף פעם במחלה אבובועות הרוח ולא חוסנתי אף פעם רק חיסנתי את הילדים שלי כבר פעמיים בהפרש של כמה שנים.בעלי חלה במחלה בילדות.
השאלה שלי : אם אני אקבל חיסון נגד המחלה ,אחרי כמה זמן מותר להיכנס להריון? האם בכלל כדאי לי לעשות את החיסון לפני הריון? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אבובועות רוח לפניכניסה להריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012מומלץ לבדוק נוגדנים לפני הריון ובמידה ואת שלילית להתחסן.
אחרי החיסון יש לחכות כחודש טרם כניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכים- מחלה זיהומית?אמיר23/02/2012
שלום רב,
אני בן 23. בספירת הדם האחרונה שביצעתי נצפתה ירידה משמעותית באחוז הלימפוציטים- 19% (בפעם הקודמת 38.8%) עם ערך אבסולוטי תקין- 1.4. בנוסף, ישנה עלייה באחוז הנויטרופילים- 71% (בפעם הקודמת- 45.5%) עם ערך אבסולוטי תקין- 5.4.
יש לציין כי אני סובל מחוסר תיאבון, עייפות ניכרת וכאבים בעצמות ללא חום. בנוסף לכך יש לציין כי בעבר היו אירועים רבים של לימפופניה ונויטרופיליה מסיבה לא ברורה ובמיעוט המקרים לווה בחום תת פיברילי עד 38 מעלות בפה ו- CRP גבוה.מה משמעות התופעה והאם וכיצד עליי להשלים את הבירור הקליני??? האם ייתכן ויש לי תהליך זיהומי/דלקתי בגוף למרות שאין לי חום??? האם יש קשר בין אחוז לימפוציטים נמוך לקיום תסמונת קושינג??? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים נמוכים- מחלה זיהומית? - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012לא ניתן לחוות דעה ללא בדיקה ושיחה מאחר וקשת האפשרויות רחבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום המח ואפילפסיהד4922/02/2012
שלום. האם יש קשר בין דלקת קרום המח בגיל חצי שנה להתפרצות אפילפסיה בגיל 30?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת קרום המח ואפילפסיה - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012לעיתים אחד הסיבוכים של דלקת קרום המוח הוא הופעה של אפילסיה. במקרה שלך יותר קשה לדעת מאחר וחלף זמן רב מאז המחלה להופעת הפרקוסים אולם זו אפשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאני22/02/2012
ד"ר שלום רב,
אדם שחלה לא מזמן במחלת הנשיקה, העביר במזלגו האישי לצלחתי חתיכת בשר אותה אכלתי. האם יש סיכון להדבקתי במחלה?
תודה מראש על תשובתך,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012הסיכוי להדבקה בדרך זו בדרך כלל נמוך אך אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות באצבעות יד ימיןמירי21/02/2012
לפני מספר ימים הופיעה לי נפיחות באמה מלווה באדמומיות לאחר מכן בהדרגה קרה הדבר בשאר האצבעות חוץ מהאגודל. נוצרו מעין בצקות ואני מרגישה תחושה שהיד נרדמת או שמישהו מותח לי שריר. בלילה הבצקות מגרדות. בדיקת דם שעשיתי לא מצאה דבר. כך שרופא המשפחה שלל דלקת פרקים. מה זה יכול להיות? ולאיזה רופא עליי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות באצבעות יד ימין - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012זה נשמע אולי כתגובה אלרגית אולם ללא בדיקה לא ניתן לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ופצעים בפה בהריוןמיכל18/02/2012
אני שבוע 30 להריון, יש לי דלקת בחניכיים ללא דימום, עם פצעים קטנים בפה ובלוע ובלוטות לימפה בצוואר נפוחות.
עשיתי משטח גרון ביתי (strepA) ויצא שלילי.
האם מומלץ בד"כ במקרה כזה לקחת אנטיביוטיקה (חידקי)?
האם כדאי לנסות קודם משחת זובירקס (ויראלי)?
האם יש בדיקות שכדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ופצעים בפה בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012באופן כללי בכדי לאבחן יש לראות את הנגעים. בכל מקרה כדאי להגיע לאבחנה ולא לנסות סתם כל מיני טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת מאוכל או שתייהיוסי13/02/2012
שלום רב ד"ר,
אתאר בקצרה את שאלתי.
אתמול שתיתי מכוס מים שהושארה בחוץ ללא השגחה במשך כמה דקות, וישנו סיכוי שחתולי רחוב בסביבה (חיפה) שתו מהכוס בזמן העדרי. האם ייתכן מצב להדבקה בכלבת במקרה כזה? מה עלי לעשות במקרה הנ"ל?
תודה רבה,
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת מאוכל או שתייה - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012אין סיכוי להדבקה בכלבת באופן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח ותחילת הריוןרותם12/02/2012
היי,
אני ממש בתחילת הריון (שבוע 5). לפני שבוע וחצי התפרצה באופן קל יחסית מחלת אבעבועות רוח. לא חליתי בעבר.
א. האם ישנה סכנה לעובר?
ב. אילו בדיקות ניתן לערוך על מנת לאיין את החשש?
תודה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח ותחילת הריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012בעקרון קיימת סכנה לעובר אם כי הסיכוי לפגיעה נמוך. יש צורך בהתיעצות עם מומחה למחלות זיהומיות לצורך המשך האבחון והחלטה האם נדרש לבצע משהו נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צמחים יכולים להעביר מחלותאפי12/02/2012
האם צמחים יכולים להעביר מחלות אם כן איזה צמחים ואיזה מחלות והאם מחלות מסוכנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צמחים יכולים להעביר מחלות - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012צמחים יכולים להעביר מחלות שונות ומרובות - למשל אם הם מושקים במים מזוהמים ואנחנו אוכלים אותם לאחר מכן, יש צמחים שהם נשאים של פטריות שונות ואם נדקרים מהצמח ניתן להדבק במחלה פטריתית וכו',
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להרפס בהריוןשיר10/02/2012
בוקר טוב. אני בשבוע 18 . בתחילת הריוני לקחתי בדיקות דם ואחת מהם היתה להרפס 1+2. תשובת ה- IgG של הרפס 2 היתה שלילית. של ה- IGM היתה חיובית BORDWRLINE. מה זה אומר? והאם אני צריכה לעשות עם זה משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להרפס בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/02/2012אני ממליצה לחזור על בדיקות הדם ועם הבדיקות החוזרות לקבוע תור לבדיקה אצל מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)