מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריטה ומחלהדנה02/04/2012
נשרטתי לפני כשלושה שבועות מגורם לא ידוע ומאז אני בחרדה שזה ממזרק או השד יודע מה (הייתי בטיול) . בשבוע שעבר הטמפרטורות של הגוף שלי עלו ל-37 והיה לי כאב גרון ונזלת חריפה. כעבור יממה הכול חלף. היום, שבוע לאחר מכן, שוב נהייתי חולה- הקאתי במהלך הלילה מספר פעמים, ובצהריים היה לי חום של 37.7. עכשיו הכול נעלם.. האם התופעות הללו עלולות להצביע על איידס? אני אדם בריא לרוב והסמיכות נראתה לי משונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה ומחלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2012לא נדבקים באיידס משריטה.
בסך הכל נשמע לי כמו מחלה ויראלית אולם בכדי לתת תשובה יותר אמינה יש צורך במפגש אישי ובדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםג'רמי02/04/2012
אחרי חודשיים עשיתי בדיקת איידס , ובעת בדיקת הדם הייתי חולה במחלה כלשהי(אני לא יודע) הבדיקה יצאה שלילית,רציתי לדעת האם יכול להיות שהבדיקה הושפעה מהמחלה?
ובכלל האם יכול להיות איזה משהו שיכול להשפיע על בדיקת הדם?
תודה רבה
ג'רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2012סביר להניח שלא. הבדיקה מאד אמינה למחלה בגיל חודשיים ומעלה. אם החשש הוא כנדבקת פחות מחודשיים מתאריך ביצוע הבדיקה ממליצה לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
ג'רמי09/04/2012עברו יותר מחודשיים,רק בעת הבדיקה עצמה הייתי חולה וזה קצת הדאיג אותי שאולי זה השפיע על תוצאות הבדיקה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-מחלה זיהומיתרונן31/03/2012
שלום רב,
רציתי לשאול האם ייתכן וקיימת מחלה זיהומית כרונית באדם כגון אנדוקרדיטיס, אך ללא עלייה בקצב שקיעת הדם (ESR) ועם רמה תקינה של CRP???
תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה-מחלה זיהומית
רונן31/03/2012שלום,
שאלתי שאלה זו כיוון שיש לי תסמינים/ממצאים שיכולים להעיד על אנדוקרדיטיס: חוסר תיאבון, עייפות, לעיתים לימפופניה ונויטרופיליה, איוושות משתנות בלב , מסתם אאורטלי מעובה ושארית של ווגטציה (עפ"י TEE). כמו כן, לעיתים רחוקות אפיזודות של חום תת פיברילי עד 38 מעלות צלסיוס בפה. למרות התסמינים/הממצאים הללו, תרביות הדם שביצעתי כולן שליליות, ESR ו- CRP שליליים, Q FEVER שלילי. האם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות והמשך בירור לאור התלונות והממצאים שתיארתי לעיל??? האם ישנה סבירות שיש לי מחלה זיהומית בכלל ואנדוקרדיטיס בפרט???
תודה ואשמח לקבל מענה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדוקרדיטי
רונן31/03/2012שלום שוב,
ברצוני לשאול אותך שאלות נוספות:
האם ייתכן והזיהום בגופי כעת רדום ולכן מדדי הדלקת אצלי שליליים? האם ייתכן מצב שהזיהום מתפרץ לעיתים רחוקות- כשיש לי חום תת פיברילי עד 38 מעלות צלסיוס למשך שבוע-שבועיים (ואז מדדי הדלקת מוגברים - קרי זיהום פעיל) ואח"כ נכנס להפוגה???
אודה לך על התייחסותך לשאלותיי! אשמח לקבל ממך תגובה ברורה ומפורטת בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונוציטים מעט גבוהים
רונן05/04/2012שלום רב,
מה משמעות מונוציטים מעט גבוהים-13.1 והאם קשורים למחלה זיהומית???
כיצד עליי להשלים בירור??? תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונוציטים מעט גבוהים - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2012כפי שכבר אמרתי הסיכוי למחלה אמיתית במצב זה נמוך אך ללא מפגש אישי בדיקה והתעמקות גדולה יותר בפרטים הקליניים והמעבדתיים לא ניתן לתת תשובה רצינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה-מחלה זיהומית - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/04/2012ברפואה הכל אפשרי אך זה מצב מאד נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה-מחלה זיהומית - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/04/2012יתכן אך נדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV חיובי כבר כמעט שנהגלי29/03/2012
שלום, בבדיקת CMV שביצעתי לפני מספר ימים יצאו הערכים הבאים:
7.20 POSITIVE CMV IGG
CMV IgM חיובי
CMV AVIDITY 0.27
הנגיף התגלה אצלי לראשונה בבדיקת דם ב - 5/2011 (כלומר - ***לפני כמעט שנה***) ומאז אני נבדקת אחת למס' חודשים.
בדיקת הדם שביצעתי לפני כ-4 חודשים (12/2011) הראתה ערכים כמעט זהים לבדיקת הדם שביצעתי לפני מספר ימים (IGG - 7.5, AVIDITY - 0.26).
האם ניתן כעת לנסות להיכנס להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV חיובי כבר כמעט שנה - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/04/2012הבדיקות ל-CMV נשארות חיוביות זמן ורב ואין הרבה טעם לחזור על הבדיקות כל מספר חודשים.
לגבי כניסה להריון - מומלץ לחכות בין חצי שנה לשנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CMV לצורך כניסה להריוןיעל22/03/2012
שלום,
בהריוני הראשון נדבקתי בשבוע 24 (אוגוסט 2011) הידבקות ראשונית ב- CMV.
כיום, 4 חודשים לאחר הלידה (ילדתי בנובמבר) ביצעתי בדיקת דם כיוון שהנני מעוניינת להיכנס להריון שני.
להלן התוצאות:
CMV IgG 250 AU/ml –גדול מ
POSITIVE
CMV IgM (Screen) גבולי
בנוסף ראה תוצאת
CMV IgM Additional assay
CMV IgM additional assay גבולי
בדיקה זו בעלת ספציפיות גבוהה
CMV IgG Avidity 45% -גדול מ
Probably past infection
אודה לקבלת הסבר אודות תוצאות הבדיקה.
בנוסף, האם ניתן לנסות להרות כעת?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CMV לצורך כניסה להריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/03/2012הבדיקות מעידות על כך שחלית ב-CMV בעבר, סדר גודל של 3 חודשים או יותר מהתאריך בו בצעת את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמהעדי21/03/2012
שלום.
בתחילת ההריון בשבועות הראשונים עשיתי בדיקה ויצא נגטיב בשני הערכים
עכשיו אני בשבוע 27 ועשיתי בדיקה ויצא לי IGG פוזיטיב IGM נגטיב
לפי הזיהומולוג יש מצב שאו שהבדיקה לא נכונה או שנדבקתי ממש אחרי הבדיקה הראשונה
הוא ביקש לעשות בדיקה חוזרת ולשלוח אותה גם למכון לרפואה באבו כביר
בינתיים אני בלחץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה זה אומר??
הדבקתי?לא נדבקתי? העובר נדבק? לא נדבק?
הרופא אומר שעד שאין תשובה ודאית -שלוקחת שבוע כי עושים סרולוגיה (?!)
אי אפשר לדעת ולא מתחילים טיפול
אז אני צריכה להמתין שבוע...
הבדיקה השניה שעשיתי דרך הקופה יצאה אותה תוצאה,פוזיטיב,נגטיב
אבל אומרים שהבדיקות שלהן לא מספיקות מהימנות
שמישהו ישפוך לי קצת אור!!!!
בבקשה
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמה - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/03/2012הבדיקות מעידות ככל הנראה כי נדבקת בטוקוספלסמה אבל מאחר ובדיקת ה-IGM יצאה שלילית יתכן שגם מדובר בטעות. לאור זאת יש לשלוח את הבדיקות לאבוכביר בכדי לודא את התוצאות.
ההחלטה לגבי התחלה או חוסר התחלה של טיפול היא מורכבת ולא ניתן ליעץ על כך דרך האינטנרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך של הרפס?תמי15/03/2012
שלום רב,
בת 41
מזה מספר חודשים (5+) לאחר מעבר תרופתי לתרופת אלטרוקסין החדשה התחלתי להרגיש תשישות נוראית. לאחר מכן היה לי יום של חום גבוה מאוד וכאבים בחזה כמו כאבי שרירים. הייתי במיון ושוחררתי כי לא מצאו דבר.יומיים אח"כ יצאו לי שלפוחיות קטנות על החזה אך מאחר וירד לי החום התעלמתי מכך והן לאחר שבוע אולי יותר ירדו. במקביל היו לי שילשולים ללא הפסקה הולכים ובאים לסרוגין, ומידי פעם צמרמורות ובחילות ואז הופיעו גם סחרחורות לא סיבוביות אלא תחושת חוסר יציבות ושיווי משקל והרגשה כללית רעה מאוד.ביקרתי מס פעמים אצל רופאים שטענו שהבטן רכה,יעבור.רופא אף אוזן גרון הפנה אותי למרפאת סחרחורת
ושם נמצא שיש לי ירידה בשמיעה וחולשת מבוך שפרופורציונלית לירידה בשמיעה ובדיקת יציבות ממוחשבת הראתה הפרעה כללית ביציבה ווסטיבולופטיה. עשיתי גם בירור נויירולוגי שהיה תקין.וקרדיולוגי-תקין.עקב תחושות מוזרות בעיניים ביקרתי גם אצל רופא עיניים ונמצא שעצב הראייה קצת קעור מהרגיל-חשד לגלאוקומה עדיין בבירור. עקב תשישות מרובה לא הומלץ לי בשלב זה לבצע פזיותרפיה וסטיבולרית.
נאמר לי ע"י רופאה נויירולוגית שלאור כל התאור של הדברים להערכתה מדובר בהתעוררות של וירוס הרפס שפוגע לי באוזן.
רציתי לשאול האם מוכר כזה דבר? והאם יתכן קשר גם לעין? איך יוצאים מזה? אני תשושה מהחוסר יציבות והוא כנראה לא יעבור עד לפזיותרפיה. מן פרדוקס. ממה עוד צריך להזהר? האם הנזק בלתי הפיך? והאם הוירוס נרדם בסוף או שהוא ימשיך לעבוד עלי.. האם יכול לחזור? האם יש איזושהיא בדיקה כמו בדיקת דם שיכולה לאשר את התאוריה? ו
סליחה על עומס השאלות. אבל יותר קל לסבול כשמבינים מה קורה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוך של הרפס? - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/03/2012יש מגוון של סיבות לירידה בשמיעה באוזן. חלק ניכר מהם הם מחלות ויראליות שאת חלקם אנחנו יודעים לזהות וחלק לא. הרפס או אחד הגורמים הפוטנציאליים. ברוב המקרים הזיהום עובר לבד.
בכדי לתת מידע יותר ספציפי וגם לדון באשפרויות הטיפוליות צריך לראות רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vreשרי שנטי14/03/2012
שלום רב,
בן זוגי (בן 62) עבר ניתוח להסרת גידול שפיר בערמונית, לאחר הניתוח אובחן עם VRE בדרכי השתן.
כעת שבועיים אחרי הניתוח, ללא חום אך עם כאבים לא מוסברים. האורולוג המנתח לא יודע למה יש כאבים.
1. האם ייתכן זיהום פעיל למרות שאין חום?
2. האם החיידק עלול להיות הגורם לכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vre - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/03/2012זו אפשרות אך יש גם הרבה סיבות אחרות לכאבים לאחר ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמה וניסיונות להרותלילך13/03/2012
אני בת 32 וחצי ומנסה להרות (בפעם הראשונה), רופא הנשים שלי שלח אותי לבדיקות דם והתגלה כי ישנם נוגדנים לטוקסופלסמה אך גם שישנה הדבקה פעילה. להלן התוצאות:
TOXOPLASMA-IGG 135.00 IU/ML
Positive
(TOXO IGG <7.2 IU/ML = NEGATIVE )
(TOXO IGG 7.2-8.8 IU/ML = BORDERLINE)
(TOXO IGG >8.8 IU/ML = POSITIVE )
TOXOPLASMA-IGM POSITIVE
רופא הנשים נתן לי הפניה לרופא מומחה למחלות זיהומיות ע"מ להתייעץ האם להפסיק את הניסיונות להרות אך בקופת החולים זמינות התורים נמוכה מאוד.
יש לי תור לסוף החודש אך אני מבייצת בעוד מס' ימים וחבל לי שבמידה והתשובה שאין צורך להפסיק את הניסיונות אני אפספס את החודש.
אשמח לעצתך (ברור לי כי עצתך אינה מחליפה פגישה עם רופא ואינה מהווה המלצה בשום אופן..) :)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה וניסיונות להרות - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/03/2012ההחלטות הללו הן רגישות ותלויות בהרבה גורמים כולל הבנה עמוקה שלך של הסיכונים בלקחת או לא לקחת טיפול ולדחות או לא לדחות את ההריון. לא ניתן ליעץ על כך דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לילך24/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותעופר12/03/2012
שכן שלי לעבודה סובל מאסטמה של העור ויש לו לרוב פצעים כמעין פתוחים על ידו עם יובש רב וגירוד רב.אני יודעת שהוא לא נזהר ביחסי מין עם זרות ולא מקפיד על קונדום.
לפני מס' ימים הוא לחץ את ידי בחוזקה במין חיבה כזאת וכשניסיתי לשחרר נשרטתי בגב היד וירד לי קצת דם (שריטה קטנה של כ-3 מילימטר ממנה ירד לי דם +שיפשוף של מס' סנטימטרים).אני חושבת שהיה לו שטר של כסף מקופל ביד ואולי מזה נשרטתי ואולם אני מאוד חרדה מכך.אינני יודעת אם השריטה משטר הכסף או מציפורניו בכל מקרה אני חוששת שדם מפצעיו יכול להיות על השטר או הציפורניים ולהדביק.
האם זה אכן מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות - תגובה
ד``ר יסמין מאור12/03/2012הסיכוי להדבק בדרך זו באיידס מאד נמוך. את יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה אפשרית ממזרקדנה10/03/2012
שלום רב.
הלכתי אתמול בשלוש בצהריים לחוף הצוק בצפון תל אביב עם חברים ונשכבנו עם הדשא. מתשהו הרגשתי מעיין צריבה ושמתי לב שיש לי שריטה על המרפק, ממקור לא ידוע. השריטה הייתה שטחית למדי ולא ירד דם, היום היא פשוט מעיין פס אדום. במידה ומקור השריטה הוא ממחט של נרקומן נגוע חלילה, מה הסיכוי להידבק בדרך זו? האם צריכה להיות ממש דקירה\ חדירה של מחט אל הווריד כדי להידבק באיידס? בגלל שבאתי בשעות הצהריים והיו הרבה משפחות קשה לי להאמין שהיה שם מסומם דקות ספורות לפני שהגענו.. האם גורם הזמן (נניח אם המזרק היה משומש בלילה) יכול להשפיע פה ולהוריד את הסיכויים? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה אפשרית ממזרק - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/03/2012הסיכוי להדבק באופן כזה באיידס מאד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת ומודאגתבר06/03/2012
לדר' מאור שלום רב,
לפני שנה ערכתי בדיקות דם ושם גיליתי כי אין לי נוגדנים לאבעבעות רוח - igg נגטיב.
היום לאחר שנה בדיוק אני נמצאת בשבוע 8 כחלק מבדיקות לתחילת היריון עשיתי בדיקת דם (23/2/21) שם התגלה שערך ה- igg שהיה לפני שנה נגטיב כבר לא הוא בורדליין.
חשוב לי לציין שלא חוסנתי מאז ובעבר נדבקתי במחלה שלא הראתה כי נשארו נוגדנים בדמי, ואני עובדת כגננת.
ביום שישי האחרון חטפתי התנפחות של שקד ימין בצורה כואבת מנשוא לא לווה לכאב תסמינים נוספים מלבד כאב שלא בעוצמה שלא חוויתי מימיי לאחר יומיים עבר כלא היה ללא לקיחת שום תרופה. זה העלה את החשד שאולי נדבקתי באבעבועות.
כרגע עשיתי בדיקת דם נוספת. רציתי לדעת האם יש סיכוי שאכן נדבקתי והעובר נפגע. איך ניתן לדעת מתי נדבקתי אם בכלל ומתי זה קרה - במהלך השנה או במהלך ההיריוון?
מה צריכה להיות התשובה בבדיקת הדם שיוכיח שלא הייתה הדבקות? ושאלה אחרונה האם ייתכן מצב שיש פערים בבדיקות הדם בשל הלבורנט השונה שבודק את הבדיקה? אשמח לתשובה אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומשהו נוסף
בר06/03/2012תוצאת בדיקת משטח הגרון - פלורה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת ומודאגת - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012יכתנו פערים בין בדיקות שונות.
תשובה גבולית נחשבת לשלילית מבחינה חיסונית.
בכדי לדעת אם נדבקת צריך לבדוק אותך - לא ניתן לדעת דרך האינטנרט וגם לחזור על הבדיקות הסרולוגיות. רק בהתאם לתשובות אלו ניתן לקבוע האם קיים סיכון לעובר ומה חומרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרום המח מחיידק ה - Bacilliאורלי06/03/2012
ישל לי חבר שחלה בדלקת בקרום המח מחיידק ה - BACULLI.
כתוצאה מכך לא הרגיש את יד ורגל ימין.
עבר ניתוח ומזה כשלושה שבועות מאושפז ומצבו לא משתפר.
בניתוח הראשון ניקזו את הדלקת ומצילומי ה- CT נצפה שהדלקת חזרה.
האם ישנם אנשים שחלו והיו באותו מצב?
האם ידוע לכם על רופא מומחה לטיפול במצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקרום המח מחיידק ה - Bacilli - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012זהו חיידק שיכול לגרום לזיהום במערכת העצבים על ידי יצירת אבצס או לאחר ניתוח.
מי שמתעסק בדברים אלו הם זיהומולוגיים מבחינת התאמת הטיפול האנטיביוטי והחלטה על צורך בניקוז או ניתוח והנורוכיכרוגים שהם המנתחים.
יש בהחלט עוד אנשים שחלו במחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי04/03/2012
ערב טוב
לאחר שקראתי מאמר ב-The Atlantic בדבר התופעות שנגרמות מחיידק הטוקסופלסמה גונדי ומחלת הטוקסופלסמוסיס שהוא גורם, רציתי לשאול האם ישנו טיפול שיכול להינתן לבוגרים כנגד חיידק זה(שהבינותי שמקום מושבו הוא במוח)?
בתודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012בהחלט קיים טיפול אך הוא ניתן רק במצבים מיוחדים, למשל בחולים מדוכאי חיסון, כי ברוב המקרים המחלה עוברת מעצמה ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- West Nile והריוןשרון04/03/2012
שלום, לפני כחמישה חודשים במהלך השבועות הראשונים להריוני הראשון חליתי במחלת חום אשר אובחנה על ידי בדיקת דם ונוזל ה CSF כחיובית ל WNV
( IgM + IgG חיובי). המחלה כללה אנצפלייטיס וחולשה בגפיים. בעקבות המחלה עברתי הפסקת הריון יזומה בהמלצה רפואית.
ברצוני לדעת כמה זמן מומלץ לחכות לפני כניסה להריון נוסף לאחר הדבקה ב WNV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר West Nile והריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור08/03/2012אין על כך תשובה מסודרת בספרות. בדרך כלל מקובל לחכות 3-6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)