מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסתיו30/11/2011
שלום רב,
ראיתי תוכנית טלוויזיה שבה נטען ש30% מהמסתננים לארץ נושאים את נגיף האיידס.
אכלתי לפני כשבועיים בת"א במסעדה סינית וראיתי במטבח ביחד עם העובדים האסייתים ,עובדים אפריקאים שמסייעים באוכל ובסלט.
כשהגיע האוכל מייד הכנסתי לפה וניסיתי ללעוס ופצעתי עצמי בחיך .ולאחר מכן המשכתי רגיל עם הארוחה.
עבדתי פעם במטבח ואני יודע שדי הרבה נחתכים שם.
אני חושש שאולי באותו מזון שפצע (סושי מטוגן ומצופה)היה מעט דם או אולי לאחר מכן בכל שאר המזון שהמשכתי ללעוס היה דם.
האם ניתן להידבק כך באיידס וצהבת אם היה דם על המזון.
האם במקומי היית חוששת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/11/2011אין הדבקה ב-HIV באמצעות מזון.
אין שום סיבה לחשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
אורן01/12/2011לא זאת הדרך להידבק ע"י פציעה ממקור עם דם נגוע?
ובהמשך כחצי שעה של המשך אכילה ולעיסה עם חיכוך מול הפצע הפתוח?
למה זה לא מסוכן כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/12/2011הדבקה מתרחשת כאשר דם נגוע נוגע ישירות בדם נגוע כמו בהזרקת סמים תוך שימוש במזרקים משומשים, ביחסי מין ויכולה להיות הדבקה גם של תינוק מחלב אם כאשר ההנקה מתמשכת והתינוק מאד צעיר. כמו כן אפשר לעיתים נדירות להדבק במין אורלי כאשר יש פצעים בפה.
כאשר דם עומד בחוץ הנגיף בדרך כלל מת. בכל מקרה כמות דם שיכולה לעבור במה שאתה מתאר מאד קטנה. עד היום לא תוארה הדבקה בדרך זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סתיו05/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןרוני29/11/2011
שלום רב,
בת 31 הריון שני,יש ילדה בת שנתיים וחצי.(נולדה ביולי 2009).
הריון שבוע 8.כניסה להריון בתחילת אוקטובר 2011.
לפי תוצאות cmv שהתבצעו בעבר ובהווה:
5.4.2009- שלילי
7.10.2010- igm חיובי, igg 0.58 גבולי.
3.2.2011- igm חיובי, igg 1.40 חיובי גבולי, avidity 0.54 גבולי.
24.11.2011 (שבוע 8 להריון)- igm חיובי, igg 2.00חיובי , avidity 0.68 גבולי.
ברצוני לציין שגם אחותי נדבקה (הדבקה ראשונית) באוקטובר 2010 כשהיתה בהריון שבוע 20 תינוקה נדבק בוירוס (תוצאת מי שפיר) וכיום הוא בן 9 חודשים ומקסים.
שאלות- מה משמעות התוצאות? האם יש הדבקה שניונית או שזוהי הדבקה כבר ישנה (כבר שנה וחודש).
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/11/2011כפי הנראה שנבדקת ב-CMV בסביבות אוקטובר 2010. לגבי המשמעות להריון הנוכחי לא ניתן לתת יעוץ דרך האינטרנט. לעיתים הנוגדנים נשארים חיוביים, לעיתים יש גם הדבקה חוזרת. בכל מקרה זה דורש יעוץ אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית דם חיוביתללה28/11/2011
האם יתכן שיש חיידק בדם למרות שהספירה תקינה? 7
מלבד חום והרגשה רעה אין עוד תלונות ולמרות זאת ב 2 סטים של תרביות הייתה צמיחה. אנטרוקוקוס
מה לעשות?????
בינתיים התחילו טיפול אנטיביוטי, האם כדאי לבדוק שוב או שזה כבר לא יעיל בגלל שניתנה אנטיביוטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית דם חיובית - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/11/2011שוב , לא ניתן לתת יעוץ רפואי דרך האינטרנט. ישנם מצבים בהם יכול להיות חיידק בדם והסימנים הקליניים הם מעטים. לעיתים מדובר בתשובה שגוייה. אין לי אפשרות לבחור בין הדברים הללו מרחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין גבוהגדעון22/11/2011
שלום לכם, אני בן 36 ,עקב ירידה במשקל נשלחתי לבדיקות דם מקיפות,יש לי תסמונת בארט ובנוסף הרופא הגסטרואונטרולוג חושד בתסמונת קרוהן.בנוסף עברתי בדיקות דם לגילוי סרטן כמו ca 19-9 ו cea שיצאו תקינות.עברתי קולונוסקופיה ויצא תקין.ובנוסף גטרוסקופיה וכאמור יש תמסונת בארט.עברתי אוטראסאונד בטן והיה תקין.
רמת הפריטין בדם יצאה 333.
אני מחכה לתוצאות סרולוגיה קרוהן וצליאק.
אני פונה אליכם בשאלה האם זה נחשב לערך גבוה כי רשום שהנורמה היא עד 250 .ואם כן,על מה זה מעיד.
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/11/2011הערך הוא גבוה והסיבות לכך מגוונות כולל משנית למחלות מהם אתה סובל. ממליצה להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV וחיסון גרדסילדנה22/11/2011
שלום,
אני בת 24, יש לי CMV, ערכים מבדיקה אחרונה
IGM - חיובי
IGG- 3.5
בבדיקות מלפני שנה שהתגלה הCMV הIGG היה 8.5 ,ובבדיקות שעשיתי עד היום יש מגמת ירידה בערכי הIGG. אני מעוניינת להיכנס להריון בעוד מספר חודשים, השאלה אם יש טעם בכלל לנסות או שזה עדיין מסוכן?
ושאלה שנייה, אני מעוניינת לעשות את חיסון הגרדסיל, האם יש בעיה לעשות את החיסון כאשר יש CMV?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV וחיסון גרדסיל - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/11/2011אין בעיה להתחסן לגרדסיל.
לגבי הריון - לאחר זיהום ב-CMV ההמלצה היא לחכות עם ההריון בין 6 חודשים לשנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לקור והתקררויות חוזרותאייל22/11/2011
היי אני בחור בן 30 ויש לי אי סבילות חזקה לקור תמיד קר לי יותר מלכולם גם בקיץ לא יכול להיות בחדר ממוזג ובחורף בכלל סיוט מתעטף בשכבות ותנורים וכל הזמן סובל מקור. מה שקורה לי מהקור הזה זה התקררויות חוזורת ומצב של כמו שפעת שלא נגמרת כל חשיפה קטנה לקור ואני מתחיל סיבוב נוסף של מחלה כמו לופ שלא נגמר.
אני סובל מהמצב הזה כבר כמה שנים והייתי אצל הרבה רופאים שתמיד עשו לי בדיקות דם הכל יוצא תקין הכל בטווח בלוטת התריס וכל הויטמינים וכל שאר הדברים ולא מבינים ממה זה נובע האי סבילות לקור ומערכת חיסונית חלשה מאוד.אני מרותק למיטה במצב של חוסר יכולת לעשות כלום וזה ממש סבל נוראי שכבר אי אפשר לסבול.
יש לי הרבה כסף ואני מוכן להשקיע כמה שצריך איך אני יכול לבדוק את עצמי מכף רגל עד ראש במיכשור הכי מתקדם ועם הרופאים הכי מתקדמים בבית חולים פרטי מצידי או כל מקום שיכולים לברר ממה זה בא ומצוא לי פתרון כי אני על סף יאוש??
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות לקור והתקררויות חוזרות - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/11/2011בהנחה שכל הבדיקות תקינות הפתרון לאי סבילות לקור הוא לבישת בגדים חמים ופעילות גופנית. לגבי שפעת - מומלץ להתחסן מדי שנה. לגבי תחלואה רבה במחלות אחרות - לא ניתן לתת יעוץ דרך האינטרנט. ק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף חיסון הפטיטס ביגלילה21/11/2011
לפני 5 שנים קבלתי חיסון1+2 לצהבת בי האם אני יכולה לקחת את השלישית או שעלי לחזור על כולן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף חיסון הפטיטס בי - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2011את יכולה לקבל את הזריקה השלישית בלי לחזור על הזריקות הקודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ממושך ובלוטות לימפה נפוחותayala21/11/2011
שלום,
אני בת 21 מטופלת בבלוטת התריס מגיל 8 מלבד זה אני בנאדם שבדר"כ בריא, לפני שנתיים חליתי בשני הנגיפים של מחלת הנשיקה בהפרש של חצי שנה ועד היום לא ממש חזרתי לעצמי למרות שבדיקות הדם מראים שהמחלה חלפה ושרק הנוגדנים נשארו בגוף.
אני כבר 3 חודשים עם חום 37.5 (הגוף שלי לא מפתח חום מעבר לזה) ובלוטות הלימפה בצוואר גדלו עד לכדי שניתן לראות זאת, ישנה עלייה בלימפוציטים וב-WBC וב-NEUT.abs מעל הנורמה וה-ESR יצא 55 ואחרי שבועיים ירד ל-4. מלבד זה אין תיאבון ויש עלייה בדופק ולחץ דם כגון 150/100 ודופק 115 ועלייה במשקל. אשמח אם יש לכם רעיונות מה הבעיה, הפתרון היחידי שהציעו לי כרגע זה להחליף את האלטרוקסין למרות שהבעיה החלה לפניה שהחלפתי את האלטרוקסין החדש בישן. תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך ובלוטות לימפה נפוחות - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2011האבחנה המבדלת במקרה כזה גדולה. יש צורך בבדיקת רופא ואולי גם בדיקות דם נוספות בכדי להתקדם הלאה. קבעי תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חום ממושך ובלוטות לימפה נפוחות
ayala21/11/2011עברתי בדיקות אצל אנדוקרינולוג,קרדיולוג, א.א.ג ולאף אחד מהם אין תשובות, כולם טוענים שזה לא ברור שיש סימפטומים שלא מתקשרים אחד לשני למרות שהגוף מראה שיש זיהום, יש לך רעיון איזה רופא יוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חום ממושך ובלוטות לימפה נפוחות - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2011ממליצה לפנות לזיהומולוג עם כל הבדיקות שכבר בצעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי21/11/2011
שלום,
לפני למעלה מ - 20 שנה אדם טיפל בהורה חולה, ואותו הורה נדבק מעירוי דם שקיבל בצהבת וחלה בצהבת (אין לי את הפרטים אם זה בי או סי. ההורה נפטר לפני למעלה מ 20 שנה. אם זה קיריטי אברר). אותו אדם (כלומר הבן) לא חלה בצהבת אך ממה שידוע לי על המחלות הללו, הוא יכל להידבק ולשאת הנגיף ללא מחלה פעילה, לא כן? האדם לא ביצע בדיקות לנשאות. האם יש סיכוי שאותו אדם נדבק ויכול להדביק? האם מומלץ שיבדק? חלפו מאז כאמור למעלה מ-20 שנה. תודה רבה (אני מכירה את יתר בני המשפחה שלו, כולם נשואים ובעלי משפחות ואף אחד מהם לא חלה בצהבת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2011הסיכוי להדבקה בסיטואציה כזו נמוך אבל מאידך מאד פשוט לבצע בדיקת דם לברור הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
טלי21/11/2011רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה!דנה18/11/2011
שלום רב,
ידיד טוב שלי חלה במחלת הנשיקה לפני כחודש. הוא אובחן כחיובי למחלה, והתאושש. הוא הרגיש טוב מאוד מלבד עייפות כללית שממנה סבל אבל החום ושאר התופעות נעלמו.
בשבוע שעבר נפגשתי איתו עם חברים נוספים במסעדה ומבלי לשים לב אכלתי עם המזלג שלו (הרופא שלו אמר לו שהוא כבר לא מדבר וזאת הסיבה שנפגשנו). הוא נשאר בריא ורק לאחר שבועיים וחצי חטף לפתע שוב דלקת גרון.
השאלה שלי האם אני עלולה להידבק כך? מה הסיכויים לכך? מתי אפתח תסמינים למחלה?
אשמח לתשובה מהירה משום שאני נמצאת בקורס ואני מפחדת שאם אחלה ייפגע הרצף.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה! - תגובה
ד``ר יסמין מאור21/11/2011הסיכוי להדבקה בסיטואציה זו נמוך. בהצלחה בקורס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבות בצואה בלאסטיוציטיםרחל14/11/2011
שלום לפני חצי שנה סבלתי משלשולים רבים וכאבים עזים בבטן התחתונה בדיקות מעבדה {צואה } מצאו אמבות הרופא נתן פלג'יל וזה בכלל לא עזר שוב היו אמבות בצואה . לאחר מכן ניסיתי משהו טבעי שעזר בערך לחודשיים ועכשיו שוב חזרו אמבות בבדיקות צואה וקבלתי פרוטוציד . האם יש סיכוי שגם זה לא יעזור מה השלב הבא זה כבר ממש מלחיץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבות בצואה בלאסטיוציטים - תגובה
ד``ר יסמין מאור15/11/2011בעקרון יש שני סוגי אמבות, דיספר אינה נחשבת כגורמת למחלה וגם אין צורך להפטר ממנה. אמבה היסטוליטיקה נחשבת לגורמת למחלה. יש על כן לבדוק את סוג האמבות ולהתקדם בהתאם. אין סיבה ללחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוציטים נמוכיםרוחמה13/11/2011
שלום,
בתוצאות בדיקות הדם שלי הליקוציטים ברמה נמוכה מהנורמה.
ההמוטולוג ביקש שאעשה בדיקת נשיפה לבדוק אם יש לי בקיבה אליקובקטור.
קראתי שחומר הבדיקה רדיואקטיבי. האם אני חייבת לעשות את הבדיקה למרות שחוץ
מליקוציטים נמוכים אין לי כל תסמין אחר שמעיד על נוכחות אליקובקטור,
כך שנראה לי שבעית הליקוציטים, אינה מזה.
תודה, רוחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוציטים נמוכים - תגובה
ד``ר יסמין מאור15/11/2011אינני יודעת עד כמה נמוכים. הברור תלוי בחומרה. גם לא ברור לי הקשר בין הליקובטקר לבדיקה זו. מאידך הקרינה בבדיקה מאד נמוכה ואין שום סכנה לעבור אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש למחלת הנשיקהרפאל08/11/2011
שלום רב
לאחרונה אני מרגיש תשישות ועייפות חזקה במשך כל היום ,ביצעתי בדיקות דם להלן התוצאות :
EBV VCA IGG POSITIVE 743
EBV VCA IGM NEGATIVE 10
CMV IGG POSITIVE 2.5
CMV IGM NEGATIVE
אבקש לדעת מה המשמעות ,האם אני עדיין חולה במחלת הנשיקה ומה עלי לעשות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש למחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור15/11/2011הנוגדנים לא מלמדים אותנו האם אתה עדין חולה מאחר והם נשארים חיוביים לשנים רבות, ולרוב לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך חיי נגיף ה-CMV מחוץ לגוףs08/11/2011
שלום. אני בשבוע 19 של ההריון ומעולם לא נחשפתי ל-CMV. היום שיחקתי עם תינוקת של חברה בת קצת יותר משנה שמבקרת במעון. הרוק שלה נגע לי בידיים. זמן מה אחר כך שכחתי מזה, הרוק התייבש ונגעתי כמה פעמים באף שלי. מה הסיכוי להדבק ב-CMV בדרך זו? מה אורך חיי הנגיף מחוץ לגוף, כלומר כמה זמן לדוגמא, הוא יכול לשרוד על היד שלי אם נגעתי ברוק של מי שחולה ב-CMV?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חיי נגיף ה-CMV מחוץ לגוף - תגובה
ד``ר יסמין מאור15/11/2011הסיכוי להדבקה בדרך זו נמוך מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mrsaווייבודינה אי08/11/2011
שלום.ביום שישי ב11.1.11 אני צריכה לעבור ניתוח כריתת רחם.אני בת 41.שמונה ימים לפני שלחו אותי לעשות בדיקת משטח מהאף לגילוי mrsa.קיבלתי תשובה נמצא mrsa screen culture 1.הטיפול שמיד קיבלתי זה משחה בקטרובן ואוגמנטין כדורים. הכל זה פחות משבוע לפני ניתוח.אם זה מספיק זמן לטיפול לפני ניתוח?יש לי ילדים זה לא מדבק?תודה.אירנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mrsa - תגובה
ד``ר יסמין מאור15/11/2011בדרך כלל מסתפקים רק בבקטרובן וגם לא בודקים את הצלחת הטיפול במשטח חוזר. טווח הזמנים מספיק ולא צריכה להיות בעייה לעבור את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)