מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חצבתנתי03/03/2008
חברה שלי הייתה במטוס מתילנד שבו היה משהו חולה חצבת לאחר שהייתה בטיפת חלב נאמר לה שהיא מחוסנת וכך גם חבר שלה. אני בהריון שבוע 11 . ואני לא יודעת אם אני מחוסנת האם יש מצב שבכל זאת אני יכולה להדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה03/03/2008לא ניתן להידבק ממישהו שלא נדבק (החברה שלך). כך שאין סיבה לדאגה. אחרי ההריון תוודאי שגם את מחוסנת ואם צריך תתחסני (אבל כמובן לא בהריון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר02/03/2008
שלום רב,
לפני כחודש קניתי 3 ציפורים פינקים לגן של בני. קניתי אותם מחנות מוכרת ונקיה וכעת הם בגן של בני בתוכו. האם ישנה סכנה לשפעת עופות. האם עלי להוציא אותם מהגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' שלמה מעיין02/03/2008אין סכנה לשפעת העופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי חיסון לכלבתh.c28/02/2008
כתוצאה מנשיכת כלב אני כנראה אצטרך לקבל חיסון לכלבת (אלא אם אמצא את הכלב שזה כמעט בלתי אפשרי).
לכן התעניינתי בנושא חיסוני הכלבת ומצאתי באינטרנט מאמר על תופעות לוואי קשות כגון שיתוק,דלקת קרום המוח ואפילו סרטן שחיילת לקתה בו בשנת 2000 אחרי חיסון לכלבת.המאמר
מפחיד מאוד.
ד"ר,מה דעתך? האם באמת יש את התופעות לוואי האלה או שמאז המאמר שנכתב ב-2004 דברים השתנו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה28/02/2008תופעות הלוואי של החיסון אשר תארת הן סופר נדירות. מאידך - כלבת היא מחלה עם 100% תמותה (וביסורים). אז ברור מה אני אישית הייתי מעדיף לו הייתי ננשך ע"י חיה לא מזוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לכלבת יכול להדביק בכלבת?h.c27/02/2008
הרופא שחיסן אותי במשרד הבריאות שאל אם יש לי מחלות מדכאי מערכת החיסון כגון סרטן או איידס.
עד כמה שידוע לי אין לי את המחלות האלה,אבל נבדקתי לפני כמה חודשים ואולי בינתיים פיתחתי סרטן או נדבקתי באיידס.
האם הרופא שאל זאת מפני שאם יש לי אחת מהמחלות אז החיסון יכול
דווקא להדביק בכלבת?או ששאל מפני שלחולי סרטן או איידס החיסון לא יהיה יעיל?
אם התשובה לא,אז אשאל באופן כללי,יש אפשרות כלשהי שחיסון נגד כלבת יגרום בעצמו לכלבת?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה27/02/2008חיסון כלבת לא יכול לגרום בשום מקרה לכלבת, מדובר בחיסון מומת - אין שום מצב לפתח מחלה בעקבות החיסון.
הרופא שאל אם יש לך מחלות כאלה שגורמות לדיכוי חיסוני כי בהן התגובה לחיסון והסיכוי שתתפתח אכן חסינות יותר נמוכה ואז נדרש מעקב יותר צמוד ולעתים התערבות נוספת (יותר מנות חיסון וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
h.c27/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים עקב טיול בהודודוד25/02/2008
היי
טופלתי בפרוטוציד 4 ביום למשך יומיים, ואסקזול 2 ביום למשך 5 ימים, עקב טפיל שברור לא נמצא בבדיקות צואה אבל ככה זה נראה,(בעיקבות תחושות לא נעימות, חולשה סחרחורות , גזים בבטן , למשך הרבה חודשים).
האם זה מחסל את הכל?
או שצריך להמשיך בטיפול .?
והאם שימוש ממושך באסקזול יכול לגרום לתופעות לוואי, (התרופה יש לה טעם של תפוז כזה נראה לי),
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה25/02/2008אם אתה מרגיש טוב - בזה הטיפול הסתיים.
אם עדיין יש תלונות - מומלץ לחזור על בדיקת צואה לטפילים ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך !דניאל24/02/2008
שבוע טוב ד"ר ששה,
אני מתנצל על השאלות המרובות אך אני קצת חושש כיוון שאשתי בהריון וגם לא מחוסנת לנגיף ההפטיטיס A.
אם חס וחלילה נחשפתי לנגיף ! מה יעיל יותר החיסון הכפול או קבלת הנוגדנים כבר עכשיו ?
חזרתי מצ'ילה ביום שישי האחרון 22.2 .
האם בדיקת דם יכולה לשלול המצאות הנגיף גם אם הוא עדיין בתקופת הדגירה ?
תודה רבה ושבוע טוב,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה24/02/2008כעת אין מה לעשות. אם אתה חש בטוב גם אין צורך לעשות דבר מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטבי-כביסה,איידס והפיטיטיס B ו-Ch.c20/02/2008
אשתי אוספת אטבים מבחוץ שחלקם לפחות נופלים מבית של שני אחים עם איידס ואחד לפחות עם הפיטיטיס B או C,ואפשר שהיה על האטבים דם.
אמרו לי שזה לא מדבק למרות שאשתי שמה את האטבים בשקיות אוכל פתוחות ואפילו אם יש על האטבים דם,וגם אמרו שזה לא מדבק אם יש על האטבים דם ולאחד מבני משפחתי יש שריטה או פצע שבא במגע עם האטב.
אבל מה קורה כשאשתי תולה תחתונים לייבוש ושמה את האטבים בדיוק באזור אברי המין הזכריים והנקביים.אפשר להידבק במחלות הנ"ל אם היה על אחד האטבים דם או זרע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה20/02/2008אין סכנת הדבקה.
מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.ואני כבר בטיפול פסיכיאטרי.
h.c20/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטס A - חזרה מצ'ילהדניאל20/02/2008
שלום ד"ר ששה,
מחר אני חוזר משהייה של יומיים בצ'ילה . יום בסנטיאגו ויום בולדיביה בדרום.
ישנתי במלון טוב ואכלתי במסעדות מסודרות סה"כ פעמיים.
כיוון שלא התחסנתי להפטיטס A לפני היציאה עקב התראה קצרה.
האם מומלץ למען הסר ספק לקבל את חיסון הנוגדנים ? האם הוא יעיל כעת ?
אני קצת חושש...
תודה ושבת שלום
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה20/02/2008חיסון נוגדנים תוכל לקבל רק במידה והיתה חשיפה ודאית למישהו שחולה בהפטיטיס A.
מכיוון שזה לא המצב, הייתי מציע לך דווקא לקבל את סדרת 2 החיסונים להפטיטיס A (החיסון האקטיבי) וגם ל-B אם טרם התחסנת. זה יגן עליך בנסיעותיך הבאות ובכלל. רק לידיעה כללית - חיסונים אלה הם היום חיסוני שגרה שכל תינוק מקבל בארץ מזה מס' שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת חיסון המשךאורטל20/02/2008
שלום, אם לא לוקחים את חיסוני ההמשך, החיסון אינו יעיל כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על איזה חיסון את מדברת?
ד''ר דוד ששה20/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלקקים לבחורה שיש לי איידס נדבקיםמהראן17/02/2008
שלום אם לקקתי לבחורה שיש לה איידס האם נדבקיים למחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה17/02/2008כן - במין אוראלי יש סכנה של העברת HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיגאל17/02/2008
אם אני נוסעת לטיול וקיבלתי חיסונים לפני הטיסה, האם יש מצב שכשאחזור אדביק את המשפחה שלי בחיידקים שייתכן ואבוא איתם במגע במהלך הטיול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' שלמה מעיין17/02/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות והרי געששוש13/02/2008
שלום,
אני מתכננת טיול קצר לסיציליה עם תינוקת בת 4.5 חודשים.
האם חשיפתה לסביבה געשית (ריח, פליטת גזים) מסוכנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה13/02/2008כל עוד לא תטיילו בסביבה המסוכנת לכם כמבוגרים אין סכנה גם לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'ילה Vladivia בהמשך לתשובתך ...דניאל12/02/2008
תודה על תשובתך .
האם יש חיסון של הנוגדנים עצמם במקום לחכות חודש בין 2 הזריקות ?
אם אני שותה מים מינרלים ואוכל מקופסאות שימורים מהארץ ( בעיקר עקב כשרות )
לא צפויה בעיה ?
תודה
ד''ר דוד ששה12/02/2008יש חיסון של נוגדנים, רב המרפאות לא מחזיקות אותו. גם אם תקבל זריקה אחת ואת השניה תשלים בחזרתך זה יותר טוב מכלום ומקנה חסינות לא רעה.
אם תשתה מים מינרלים ותאכל מקופסאות מהארץ הסיכון להדבקה אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילה Valdivia קצרדניאל12/02/2008
שלום ד"ר ששה,
נסיעה קצרה לצילה Valdivia לפגישת עסקים של מס' שעות ולינת לילה אחד.
טיסה דרך סנטיאגו.
האם להתחסן ?
תודה רבה,
ד''ר דוד ששה12/02/2008עקרונית - רק להפטיטיס A שזו מחלה שכדאי באופן כללי להתחסן נגדה. מדובר בשתי זריקות בהפרש של חודש.
נדבקים במחלה במים או מזון נגועים. כך שאם אתה נוסע רק למספר שעות, פשוט תקפיד על מים מינרלים ואכילה במקומות מוקפדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה וחצי לתאילנדציפי10/02/2008
האם יש צורך לתת חיסונים מיוחדים או כדורים נגד מלריה לתינוקת בת שנה וחצי שנוסעת לתאילנד לשבוע וחצי- היא מחוסנת לפי סדר החיסונים הרגיל....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דוד ששה10/02/2008חלק מהחיסונים הנדרשים אינם בסדרת החיסונים הרגילה לילדים. לגבי טיפול מונע למלריה - זה תלוי באזור בתאילנד בו תבקרו ובעונה. ברב תאילנד אין חשש ממלריה. כדאי לכן להתייעץ עם רופא במרפאת מטיילים שיוכל לעבור על החיסונים שהילדה כבר מחוסנת ועל המסלול לקביעת צורך בטיפול מונע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)