מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- EBVעדי28/07/2008
שלום רב, האם EBV היא מחלה כמו CMV שאחרי שחולים בה פעם אחת הגוף מקבל אליה נוגדנים ומתחסן ואי אפשר לחלות בה שוב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' שלמה מעיין28/07/2008באופן כללי נכון. ישנם מקרים נדירים ויוצאי דופן שניתן לחלות יותר מפעם אחת (בעיקר במקרה של פגיעה במערכת החיסון, ואז הוירוסים הללו יכולים להתפרץ שנית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתאילנדטלי24/07/2008
שלום רב, אני (בת 29) ובעלי (בן 37) נוסעים לתאילנד באוקטובר לשבועיים. אנו נוסעים לבנגקוק, צ'אנג מאי ולשני איים. זה לא טיול תרמילאים ואנו מתכוונים לישון רק בבתי מלון.אילו חיסונים אנו צריכים לעשות וכמה זמן לפני הנסיעה? האם יש חיסונים שעלינו לעשות בכמה פעמים (לקבל מס' מנות של החיסון) והאם מומלץ לחלק את החיסונים לפעמיים או שניתן לקבל את כולם באותו יום? בתודה מראש, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' שלמה מעיין24/07/2008כדאי להגיע לפחות חודש וחצי לפני הטיול, יש מס' חיסונים נדרשים, חלקם דורשים 3 מנות (הפטיטיס B ודלקת מח יפנית). תצטרכו להגיע 3 פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת צהובהאור23/07/2008
צריך חיסון בנסיעה לצפון הודו?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דוד ששה24/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהאור22/07/2008
האם הטיפול המונע למלריה הוא הכרחי?..כי נשמע שלא בריא לקחת כל כך הרבה אנטיביוטיקה(דוקסילין) .'לפי הטיול שאני תיכננתי אצטרך לקחת זאת לתקופת חודש וחצי בערך. האם מספיק לקחת את הטיפול עצמו (מלרון) במידה ויש תסמינים של המחלה? גם בגלל חשש מהמון אנטיביוטיקה וגם בגלל חשש גדול מאוד מהתופעות לוואי של הכדורים. כשאופציה היחידה היא דוקסילין עקב העלות הגבוהה מאוד של מלרון.
ד''ר דוד ששה22/07/2008מלריה היא מחלה הורגת, ואם לא הורגת - יכולה להיות קשה מאוד. בעיקר במטיילים שבאים לאזור הנגוע ממקום שאין בו מלריה. ולכן אם מגיעים לאזור נגוע במלריה מומלץ מאוד ועדיף לקחת טיפול מונע ולא טיפול כשחולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
אור22/07/2008האם זה יכול להזיק לגוף באיזושהי צורה לקיחת אנטביוטיקה לתקופה יחסית ארוכה? האם צריך להיזהר מלשתות אלכוהול יחד עם הכדורים? ומה עושים אם מתחילות תופעות-לוואי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - חיסונים לצפון הודואור20/07/2008
שלום אני נוסעת להודו בפעם השנייה אחרי שבע שנים, עליי להשלים מספר חיסונים שפג תוקפם. רופאת המשפחה שלי נתנה לי מרשם לחיסונים, זה בסדר להתחסן בדרך הזו? האם אני צריכה לקחת לטיול פינקס חיסונים מעודכן? בנוסף, מעולם לא חליתי באבעבועות רוח ומבדיקת דם שעשיתי אין לי נוגדנים למחלה, האם כדאי להוסיף חיסון זה לרשימה או שהנסיעה להודו לא מעלה את הסיכון להדבקות במחלה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד 2 שאלות
אור20/07/2008מחיפוש בפורום אני מבינה שדלקת מוח יפנית היא עונתית, אם אני נוסעת בספטמבר לכחצי שנה לאיזור צפון הודו עלי לקבל חיסון? זה נכון להניח שאם קיבלתי חיסון לפוליו, טטנוס, קדחת צהובה לפני כשבע שנים אני עדיין מחוסנת? תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דוד ששה21/07/2008אם רופאת המשפחה שלך מעודכנת ובקיאה בחיסונים הנדרשים אז וודאי שזה בסדר.
אבעבועות רוח - אני אישית ממליץ אם לא חלית ולא חוסנת (בלי קשר לנסיעה שלך)
דלקת מח יפנית - יש מקום בעונה שאת נוסעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח, CMV והריוןדקלה18/07/2008
שלום רב, ראשית, בסוף חודש ינואר חליתי לראשונה בגיל 32 באבעבועות רוח (לא סימפטי בכלל...) ובאמצע אפריל נכנסתי להריון- האם ה\עבר מספיק זמן מהמחלה או שמא הסמיכות עלולה לסכן את העובר??? שנית, שני אחייני המתוקים (שביליתי אתם ושמרתי עליהם יום לפני צאת המחלה) חלו בזה אחר זה במחלת חום ממושכת מלווה בכאבי גרון-משלא הגיבו לאנטיבוטיקה, קבע הרופא שמדובר במחלה ויראלית- אני לא יודעת אם זה CMV ושמעתי שיש מקרים בהם אין עדות לCMV בבדיקות דם אף שבועות עד חודשים לאחר ההידבקות- הנכון הדבר?? האם מומלץ לעבור דיקור מי שפיר בשל שני המקרים הנ"ל??? רב תודות!
פרופ' שלמה מעיין19/07/2008אנחנו לא מייעצים על נושאים של גורל הריון וצורך במי שפיר על דפי הרשת. במקרים כאלה מומלץ יעוץ מסודר במרפאה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליאורי16/07/2008
ביתי בת 7 חודשים סובלת בפעם השניה תוך חודש מחום ומחיידק בשתן. חיידק הE COLY. לאחר צילום כליות תקין רופאת המשפחה הפנתה אותנו לסיצוגרפיה בקפלן לבדיקת רפלוקס ולאחר מכן התייעצות עמך. כרגע היא מטופלת רצופין ולאחר מכן 10 ימים עם צפורל(כמו בפעם הקודמת). מה כיצד היית ממליצה לי לפעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK17/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=180 id=link]אורולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםרחל13/07/2008
ד"ר יקר, אנו במקום העבודה תורמים דם באופן סדיר מזה שנים. לאחרונה הסתבר לי כי ניתן לברר סוג דם לאחר התרומה. (שירות יפה לציבור התורמים) ואכן, עשיתי זאת. האם זה אומר כי התרומה נבדקה בודאות לדברים אחרים? מחלות זיהומיות?
פרופ' שלמה מעיין13/07/2008מנות דם נבדקות למס' מחוללים של מחלות, אבל זה לא תחליף לבדיקות אבחנתיות במקרה שאת חושבת שיש לך משהו. אם את חושבת שיש צורך בבדיקה ספציפית - כדאי לבצע בדיקה בקופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהשירה11/07/2008
שלום רב, לאחרונה הייתי בחתונה ולאחר החופה העבירו לי את כוס היין עליה קידשו בחופה וביקשו שאשתה מכיוון שאינני אוהבת לשתות מכוסות שאחרים שתו בהם והתביישתי לסרב (יש לציין שחלק מהאורחים שתו ממנה לפני). טבלתי את אצבעי ממש קלות בתוך היין וטעמתי . האם פעולה מעין זו יכולה לגרום להדבקה במחלת הנשיקה?? חשוב לי לציין שלא שתית מהכוס בכלל ושפתיי לא נגעו בה אלא רק אצבעי טבלה ביין מעט , ממש מעט. אני חוששת וחרדה ומתחילה לחשוב שהיתה זו שטות גמורה לעשות זאת. אשמח אם תוכלו להפיג חששותיי ולהשיב לשאלתי. תודה,גלי
ד''ר דוד ששה12/07/2008אין סכנת הדבקה בדרך שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי ואיידסשירה11/07/2008
שלום , אני בת 29 ויש לי בן זוג קבוע כבר 3 שנים . לאחרונה אני חרדה נורא לגבי האיידס ומשחזרת הלוך ושוב ממש בכפיתיות את כל המפגשים המיניים שהיו לי עד אליו . יש לציין שלא היו הרבה כי לפניו גם היה לי חבר קבוע אך בין לבין היחסים הקבועים שהיו לי , היה לי מין אוראלי עם 3 גברים (בתקופות שונות) בתווך של השש שנים האחרונות...יש לציין שהיתה גמירה בפה ואני בלעתי זאת ומיד רצתי ושטפתי במים . הסיבה לכך שהיה מין אוראלי ללא קונדום היא מכיוון שלא ידעתי שיש סיכון גבוה להדבקה באיידס ממין אוראלי. חשוב לי לציין שיחסי מין קיימתי עם קונדום חוץ מהאוראלי. לפני כ-9 שנים עשיתי בדיקה והיא יצאה שלילית אך מאז כאמור היו לי את המפגשים המיניים האלו. אני חוששת ללכת לבדיקה ומוצאת עצמי ממש חרדה ומעלה כל מיני תסריטים בראש. אגב , עם אחד הגברים שוחחתי על זה והוא אמר לי שהוא עשה בדיקת איידס לפני כמה זמן והיא היתה שלילית. אנא , עיזרו לי בבקשה להבין האם יש סיכוי גבוה שנדבקתי ממין אוראלי , מה שמוסיף לי ללחץ הוא שאני קוראת באינטרנט בכל מיני פורומים שאנשים אומרים שהסיכוי להידבק ממין אוראלי הוא גבוה. דבר נוסף שחשוב לי לציין ואני לא יודעת עם זה טבעי או לו אבל היו לי 4 חברים רציניים כולל זה שעכשיו אני איתו בחיים כאלו של ממש הרבה זמן שדברנו על כל העניין של איידס שידעתי מי הם ומה הם ופשוט קיימנו בתחילת הקשר יחסי מין עם קונדום ולאחר תקוופה מסויימת הסרדנו אותו והחלנו לקיים יחסים ללא קונדום .מכיוון שכביכול היה בטחון כזה בקשר , אני יודעת שזו טעות נוראית לא לעשות את זה . האם הסיכויים להידבק מ-4 חברים קבועים שהיו לי הוא גבוה? אנא , אשמח אם תוכלו להרגיע אותי קצת . תודה, שני
ד''ר דוד ששה11/07/2008שום דבר שאומר על סטטיסטיקה וסיכויים לא ירגיע אותך, ולכן, כדי להירגע תוכלי לעשות רק דבר אחד - להיבדק ולוודא שאת שלילית. היו לך מגעים בסיכון וכדי לוודא שלא נדבקת עליך לעשות בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובתך
שירה11/07/2008שלום , ראשית , תודה על התגובה המהירה. תשובתך קצת הלחיצה אותי אבל אני עדיין מעוניינת לדעת עם במגע במין אוראלי יש סיכון גבוה להידבק והאם 4 פרטנרים זהו סיכוי גבוה להידבק ? אני יודעת שאולי אני קצת דוחקת כדי לקבל תשובה .אבל אני מאוד חוששת מבדיקה יש לי ממש חרדה בנוגע לזה. אשמח אם תוכל לפרק קצת יותר לגבי הסיכויי הדבקות ממין אוראלי והאם מס' נמוך של פרטנרים מצמצם את הסיכוי להדבק או לפחות מפחית ממנו . אשמח אם תוכל להשיב לי . גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מה להוסיף. לכי להיבדק
ד''ר דוד ששה11/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן פנקס חיסוניםהילה09/07/2008
שלום , הייתי במזרח לפני 10 שנים ואיני מוצאת את פנקס החיסונים, בזמנו עשיתי את כל החיסונים שנדרשו, האם עלי לחדש את כולם בנסיעה הנוספת?
ד''ר דוד ששה09/07/2008את חלקם כן, להרבה מהחיסונים תוקף ל-10 שנים או פחות (אבל חלקם ניתנים רק פעם אחת בחיים). לכן כדאי לעבור עם הרופא על החיסונים הנדרשים, ולהעריך למה כבר התחסנת והאם יש צורך בדחף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהאורית06/07/2008
אני סובלת מחוסר אינזים G6PD ,נוסעת לטנזניה האם אני חייבת לקבל חיסון נגד מלריה, כאשר בדקתי ,הבנתי שאין צורך , מה דעתכם
ד''ר דוד ששה09/07/2008אין חיסון למלריה. משתמשים בטיפול מונע בכדורים. בטנזניה יש בהחלט צורך בלקיחת טפול מונע בהרבה מהאזורים. לכן ממליץ לך לעדכן את הרופא במרפאת המטיילים על חסר ב-G6PD כדי להתאים לך את הטיפול הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה03/07/2008
האם עששת נחשבת למחלה זיהומית? האם ניתן להידבק בה על ידי נשיקה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=77 id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנוגע לטטנוסרבקה30/06/2008
נשרטתי היום מפח חלוד, וירד לי קצת דם (הפצע די שטחי). התגייסתי לצבא לפני 5 שנים, ולא זכור לי אם קיבלתי אז חיסון נגד טטנוס. האם עלי ללכת לקבל חיסון?
ד''ר דוד ששה01/07/2008כל המתגייסים מקבלים בבקו"ם חיסון לטטנוס. וכוחו של החיסון טוב ל- 10 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטוף בעלי חייםשיר29/06/2008
שלום, רציתי לדעת האם יש סכנה ליטוף בעלי חיים חולים? לא נשיכה או משהו, רק מגע איתם
ד''ר דוד ששה01/07/2008כלבת לא עוברת בליטוף. מה בדיוק את מנסה לשאול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)