מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למטיילת בקרובגלית03/09/2008
היכן יש את כל ההמלצות הכי עדכניות, לפי מדינות - איזה חיסון כדאי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצות הכי עדכניות
03/09/2008ניתן למצא את ההמלצות שאת מחפשת באתרים של ה CDC (מרכז לבקרת מחלות) האמריקאי, באתרים של WHO (אירגון הבריאות העולמי) או בארץ באתר של משרד הבריאות בכתובת הבאה:
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=73&catid=605&pageid=3452
ההמלצה שלי היא לפנות לאחת ממרפאות הנוסעים הקרובה לאזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוקף חיסוןגל31/08/2008חיסון נגד צהבת? לכמה זמן הוא שומר עלינו? עשיתי לפני 10 שנים. האם יש צורך לעשות שוב? אני שוב טסה למדינה עולם שלישי...תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר עליזה זיידמן01/09/2008תוקף החיסון לצהבת יכול להימשך מ5 שנים ועד לכל החיים. לפני נסיעה יש צורך לבדוק מידת החיסון במידה והיא פחות מ10 יש צורך לתת זריקה אחת נוספת לעידוד התגובה החיסונית . הבדיקה היא HBs AB
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהחנן28/08/2008.אני טס לנפאל בעוד חודש וחבר במכבי. רציתי לדעת האם ההשתתפות של מכבי בעלות החיסון תקפה גם במקרה שאני מבצע את החיסונים דרך הלשכות המחוזיות של משרד הבריאות ולא דרך מרפאות של מכבי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר עליזה זיידמן01/09/2008אני מציעה לברר במזכירות המרפאה במכבי . לכל קופה נהלים משלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לעזרתךגל25/08/2008EBV VCA igM <10 Negative EBV VCA_IgG Positive 670 CMV IgG 11.30 positive CMV IgM negative יש לי חום נמוך כחודש וחצי וקצת גירודים באזור החזה שלפעמים נרגעים ושוב חוזרים.לפעמים יש לי כאבי ראש לא נעימים שמשביתים אותי. חוץ מזה - שקיעת דם וספירת דם התוצאות בנורמה, בבדיקת כבד הברזל גבוה 153 ואני לא לוקחת ויטמינים וברזל.בנוסף אני לוקחת הורמונים וכדורים לכולסטרול כשנה וחצי. האם אני בדיוק מבריאה ממחלת הנשיקה? מה פירוש הגירודים וכאבי הראש? האם רמת הברזל מדאיגה? מה המלצתך? תודה רבה!!
ד''ר עליזה זיידמן01/09/2008בדיקות המעבדה המצורפות מעידות על חשיפה בעבר לEBV . לא ניתן לדעת האם היתה הדבקה לאחרונה ואם היה ביטוי קליני . הסימנים יכולים לכלול עייפות חוסר תיאבון כאבי ראש כאבי שרירים כאבי גרון וקושי בבליעה ועוד.
לפי התיאור שלך לא ברור אם מה שאת מתארת היה קיים קודם והחריף או שזה סמפטומים חדשים ולכן גם לא ניתן לענות אם זה קשור או לא למחלת הנשיקה.
יש צורך לפנות לרופא המשפחה כדי להיבדק לגבי כאבי הראש והגרד.
לגבי רמת הברזל היא מעט גבוהה מצב שיכול ביטוי של דלקת כרונית כלשהי. ניתן לחזור שוב על הבדיקה בעוד מס' חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר זיידמן
גל03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באבצסים כרונייםאופירה23/08/2008מעל 15 שנים אני סובלת מאבצסים המופיעים במקומות כגון: מפשעות,בית השכי, באיזור החזה האבצסים מופיעים סמוך לזמן הביוץ או טרם הופעת הוסת החודשית. לפני כ 13 שנים עברתי ברור מקיף במחלקה הזיהומית בתל השומר ונאמר לי שהמקור לאבצסים הוא חיידק בשם פרוטאוס מירביליס והטיפול היחיד שהוצע לי הוא שימוש באנטיביטיקה המכילה פנצילין נכון להיום , כשהחיידק "תוקף" אני מקבלת אנטיביטיקה - כל פעם סוג שונה - טאריביד, זינאת וכו'. לאחרונה, ובשל החשש שלי משימוש מוגבר באנטיביוטיקה אני מטפלת במקומות הנגועים טיפול חיצוני בלבד של משחות אנטיביוטיות שגורמות לפתיחת האבצס - כל פעם מחדש עם כלהמשתמע מכך - כאביםו חוסר נוחות הנמשכים מס' ימים י . בזמנו נאמר לי ע"י הזיהומולוג שהחיידק הפך לטפיל ואין דרך נוספת לטפל בו. השאלה שליהיא האם חלה התפתחות כלשהי בנושא הטיפול בחיידק זה ? האם קיימת סכנה עתידית למצבי הבריאותי ? כיום אני בת 41. מודה לכם
ד''ר עליזה זיידמן01/09/2008המצב שאותו את מתארת הוא מצב כרוני אשר לעיתים קרובות נובע מכך שהאדם הוא נשא של החיידק. כלומר גם כשאינו תוקף הוא ממשיך לקנן בגטוף ומתפרץ מידי פעם. הטיפול המקובל הוא אכן טיפול אנטיביוטי מכוון אך יש גם לתת טיפול אנטיביוטי מונע. כלומר גם כשאין התקף של מחלה חריפה יש צורך לתת לאורך זמן של 6-12 חודשים טיפול אנטיביוטי מונע. כדאי להיעזר בתשובת התרבית וברגישויות החיידק כדי להחליט איזה אנטיביוטיקה לתת. מקובל לתת טיפול מונע 5 ימים בתחילת כל חודש מינון מלא. בנוסף כדאי לבצע תרביות מתחת לצפורניים, נחיריים, אוזניים וגניטליה, כדי לבדוק היכן מקור החיידק ולטפל מקומית בהתאם לממצאים. ממליצה להיות במעקב מרפאת עור או מרפאה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיבהאריאל20/08/2008שלום רב דר' דוד ששה, לפני שנה היית עם מספר גברים וקיימתי איתם מין אוראלי בלבד בלי לבלוע את הנוזל המקדים והזרע עצמו. הרגשתי כאבים באשך השמאלי הייתי אצל דר' מג'אר יגאל מבית החולים תל השומר ואמר לי שיש לי וריקוצלה עברתי לפני חצי שנה ניתוח אצלו לתקן את הרויקוצלה. היום קראתי שאחד מהאפשרויות של מחלת הזיבה הוא כאבים באחד מהאשכים אני שואל האם בגלל זה היה לי כאבים והרופאים לא שמו לב כמובן שעשיתי אולטרא סאונס וכ' או שזה לא קשורו אם היה משהו כמו זיבה אז כבר היום שנה אחרי המקרים הללו היית שם לב. שאלה שניה עד היום הייתי עם 6 גברים וקיימתי איתם רק מין אוראלי לא הכנסתי אף פעם את הנוזל המקדים וגם לא את הזרע עצמו אחד מהם הכניס את הזרע שלי לתוך פיו בעיקרון שאניי מצחצח שיינים יש לי דימום אבל לא בזמן שקיימתי יחסי מין אוראלי, וקראתי מקורות שאומרים שזה לא מסוכן ויש אומרים שכן, אני קצת חושש האם נראה לך דר' דוד שיש סיכוי וכדאי להיבדק אני מפחד מאוד מעצם המחשבה להגיע להיבדק אני גר בירשולים אפילו על בדיקות אנונימיות אני לא יודע איך עושים וקשה לי לשמוע על זה .?
ד''ר עליזה זיידמן21/08/2008מכיוון שחלק ממחלות אלה מועברות דרך חדירה לריריות כולל רירית הפה, אני ממליצה לפנות לאחת מהמרפאות למחלות זיהומיות כדי לבצע בדיקות סרולוגיות שונות כולל זיבה, עגבת, HIV ומחלות הנקראות STD. ניתן להגיע למרפאה כזו במס' בתי חולים במרכז הארץ כולל תל השומר , איכילוב או בית חולים מאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV בהריון ובדיקת אבידיטי avidityניצה18/08/2008לרופא שלום אני נבדקתי בפעם הראשונה לcmv בשבוע ה 19. התוצאות כולל ה"אבידיטי " שהיה 10 % וכולל בדיקת השתן מראות שההדבקות היא ראשונה אך לא ידוע ממתי. הערכים של הigg עלו במהלך שבועיים מ 7.4 ל 26 אבידיטי נמוך וחיובי בשתן מראים כנראה על הדבקות ראשונית. האולטראסאנדים טובים (ז"א אין ממצאים חשודים) בשבוע 22 עשיתי מי שפיר. התוצאות שליליות אני עדיין מוטרדת. האם מי השפיר השליליים אמורים להשקיט את מצפוני? האם עבר זמן מספיק רב בין הבדיקה לבין מי השפיר (3 שבועות) מה הסיכוי שאלד ילד פגוע? האם היית ממליץ לי לעשות הפלה?
ד''ר עליזה זיידמן19/08/2008לפי הנתונים נראה כי מדובר בהדבקה חדשה בCMV . ולפי הAVIDITY הנמוכה של 10% נראה שההדבקה ממש לאחרונה. במקרה כזה הסיכון להדבקה של העובר נע בין כ3-20% בתקופה של 2-9 שבועות לאחר החשיפה . במקרה של הדבקה הפגיעה יכולה להיות חסרת משמעות לחלוטין או לגרום לפגיעה בשמיעה , בראיה ואולי אף לפיגור שכלי ולכן חשוב לאבחן טרום לידה את מידת ההדבקה של העובר. בדיקת מי שפיר מאפשרת לנו לבדוק האם העובר נחשף ונדבק או שהוא שייך ל80 -90% מהעוברים שלא נדבקו וכך חוסכת ביצוע פעולות מיותרות כמו הפלה במקרה של הריון רצוי. מקובל לבדוק זאת בשבוע 21-23 שאז התוצאות מהימנות יותר.
במקרה שלך נראה כי בדיקת מי השפיר שביצעת נעשתה בתקופת הזמן המומלץ והיא תקינה ללא עדות להדבקה קשה של העובר בשלב זה .
תוצאות בדיקת מי שפיר הן מהימנות אך מכיוון שזוהי בדיקה סרולוגיתהנסמכת על הפרשת שתן מהעובר לנוזל מי שפיר מידת הדיוק אינה מגיעה ל100% .
אני ממליצה לפנות לניאונטולוג לגבי כל החלטה על המשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים להונדורסדניאל17/08/2008שבוע טוב ד"ר ששה בעוד שבוע אני אמור לנסוע להונדורס לעיר הבירה בלבד . נסיעה עסקית מטעם העבודה. שהות של מס' ימים. אילו חיסונים עליי לקבל ? תודה ירון
ד''ר עליזה זיידמן19/08/2008בהונדורס יש סכנה להידבקות בכולרה, מלריה, קדחת צהובה, והפטיטיס. ההנחיות לחיסון הן כחודש לפני הנסיעה ומיועדות למטיילים.
במקרה של- נסיעת עסקים בעוד כשבוע, לא נראה לי שתספיק לקבל את כל החיסונים הנדרשים. אני ממליצה לפנות למרפאת המטיילים שבאיזור מגוריך לקבלת אניפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת קרום המחניצה13/08/2008דוקטור נכבד, אחותי התאשפזה עם דלקת קרום המח לפני שלושה ימים. היא מטופלת באנטיביוטיקה לווריד (נדמה לי ששם התרופה הוא רוקפין). מצבה קשה - היא סובלת מחום גבוה, יש לה פריחה מפושטת בכל הגוף, הרופאים אומרים שיש דלקת קשה של הכבד והיא כמעט ולא מגיבה לסובבים אותה. מה לדעתך המחלה הזאת? האם הטיפול שהיא מקבלת מספיק? האם היית ממליץ להביא רופא מומחה נוסף שייעץ במקרה שלה? האם יש סכנת הדבקה לשאר המשפחה? אציין רק שלאחותי יש מחלת הזאבת, ושהמחלה עכשיו התחילה בזמן שהיא היתה בטיול בויטנם (החברת הביטוח שלחה חילוץ רפואי להטיס אותה לארץ)
ד''ר עליזה זיידמן19/08/2008דלקת קרום המוח היא מחלה קשה שהגורם לה באנשים צעירים, הוא בד'כ חיידק הסטרפטוקוקוס או חיידק המנינגוקוקוס. ישנם חיידקים נוספים שיכולים לגרום לכך. התגובה לטיפול נגזרת ממצבו הכללי של החולה, סוג החיידק ומחלות נוספות. במקרה של אחותך - יש לה זאבת ברקע ובנוסף חזרה מטיול באיזור שבו חיידקים ומזהמים אחרים יכולים לגרום לתמונה זו. וחשוב לדעת אם זוהה החיידק שגרם לפגיעה הקשה שאותה את מתארת. האם נלקחו בדיקות נוספות לאיתור הגורם כמו וירוסים אופיינים לאיזור שבו שהתה.
הפריחה יכולה להיות בשל מחלת הזאבת אך יכולה ללוות זיהומי מוח קשים ולכן יש לשקול תוספת מתן של סטרואידים לפי החלטת הצוות המטפל. .
לגבי סכנת הדבקה למשפחה הקרובה נותנים טיפול מונע בד'כ במקרה של זיהוי החיידק כמנינגוקוקוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוסנים לתאילנדרותי10/08/2008ד"ר יקר, אני בת 27, ונוסעת לראשונה בחיי לתאילנד. אילו חיסונים עליי לקבל? ומה לגבי חיסונים למלריה? ברצוני לציין כי אני סובלת מאיפלפסיה. תודה מכל הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכנסי למשרד הבריאות
דור12/08/2008כנסי למרפאת משרד הבריאות האזורית ליד אזור מגורייך. בחלק מהן צריך לקבוע תור מראש. הם ירכיבו לך מערך חיסונים בהתאם לאזורים שאת נוסעת וכן ינפקו לך פנקס חיסונים בינלאומי. תוכלי לקבל החזר של עד 90% מעלות החיסונים בקופת החולים (תלוי בקופה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק שהבלאגן ששם...
ניצה13/08/2008בערך כמו התור למטוס לישראל מטיביליסי בירת גרוזיה בזמן המלחמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים שונים ובילירובין חריג בדםדור09/08/2008שלום רב, חזרתי לפני כשבוע מטיול בן חודשים באסיה (תאילנד ולאוס). עשיתי את כל החיסונים הנדרשים במשרד הבריאות לפני כשבועיים וחצי (עוד במהלך הטיול) התנפחו לי בלוטות הלימפה מתחת ללסת, אחרי שבוע זה עבר. לפני שבוע (עם חזרתי לארץ) החלו לי כאבי ראש, עייפות (שהתגברה במשך יומיים עד כדי אי יכולת לקום מהמיטה. עכשיו בסדר), בחילות קלות, כאבי פרקים (בעיקר בצוואר), הופיעו מעין סימנים עם גבולות לבנים על הלשון אשר החלו להעלם ולהתמעט בימים אלו. ביצעתי בדיקות דם כלליות ואלו התוצאות שהיו חריגות: Monocytes - 10.1% Bilirubin, Total - 4.15 mg/dL Bilirubin, Direct - 0.74 mg/dL Bilirubin, Indirect - 3.41 mg/dL טרם קיבלתי תשובות לגבי CMV ו EBV. שאלותי הם: 1. האם רמה חריגה של בילירובין (שיכולה ללמד על דלקת בכבד) יכולה לנבוע גם מדברים אחרים, למשל וירוסים שונים ? 2. במידה ומדובר בדלקת כבד (דבר שיבדק בימים הקרובים), איזה סוג זה יכול להיות (שהרי התחסנתי לפחות נגד שני סוגים) ? תודה רבה.
ד''ר עליזה זיידמן19/08/2008התסמינים שאת מתארת כולל בדיקות המעבדה המצורפות, יכולים ללוות מחלה ויראלית כמו CMV EBV ודלקות כבד שונות. מכיוון שקיבלת חיסון יש לבדוק האם אכן החיסון "תפס" ואת מחוסנת. הייתי מרחיבה את הבירור של מחלות ויראליות לוירוסים נוספים כמו HIV וקדחת הנילוס.
במידה וכל בדיקות הוירוסים תקינות ואת אכן מחוסנת להפטיטיס והתסמינים עדיין קיימים, יש לפנות לרופא המטפל ולבצע הדמיה של הבלוטות בשאלה של מחלות לימפה נוספות. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוקסופלזמהקארין07/08/2008שלום רב, אני בחודש השביעי להריוני, לפני מס' ימים הכנתי עוף , מיץ מהעוף נזל על השיש ולא ניקיתי אותו, לאחר שעה בערך חתכתי עוגה והנחתי אותה ישירות על השיש במקום שהיה המיץ מהעוף ואכלתי אותה. האם יכולתי בדרך זו להדבק בטוקסופלזמה? האם יכול להיות שאם טפיל הטוקסופלסמה היה בעוף הוא שרד שעה על השיש בתוך המיץ של העוף? תודה רבה.
ד''ר עליזה זיידמן19/08/2008טוקסופלסמוזיס היא היא סוג של הדבקה פרזיטרית אשר לרוב לא באה לידי ביטוי קליני. כ30-60% מהאוכלוסיה בארץ נחשפו אליה בעבר ובד'כ אין הדבקה חוזרת או התעוררות של המחלה למעט בחולים מדוכאי חיסון תאי. ההדבקה היא דרך הפרשות חתולים, טיפול בחתולים, אכילת בשר נא וירקות שנחשפו למיצי בשר לא מבושל.
בנשים בהריון בד'כ בשבועות הראשונים או בתכנון הריון נלקחת סרולוגיה לטוקסופלסמה ובמקרה שלך כדאי לברר מה היתה רמת הטוקסופלסמה הבסיסית. במידה ונחשפת בעבר אינני רואה סיבה לדאגה. במידה ולא נחשפת בעבר ניתן לבדוק סרולוגיה לטוקסופלסמה בשבועות הקרובים ולבדוק אם היתה חשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז בהודומודאגת מאוד05/08/2008שלום, אני סובלת ממעי רגיז המון שנים אך בחודשים האחרונים המצב חמור מתמיד שבוע הבא אני נוסעת להודו לחודש, ואני קוראת המון על חברה שחוטפים אמבות, ודיזנטריה רציתי לדעת אם זה כהכרח? או שיש סיכוי שבחודש בלבד אני לא אחווה הקאות ושלשולים נוסף על המצב הרע של הבטן שלי. אני מאוד מאוד מפחדת,אשמח לתשובה מרגיע ואם יש דרך להימנע (אני מוכנה להביא איתי קילו קרקרים לחודש הזה ולא לאכול דבר מלבדם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריומיים לשבת ולחכות לתשובה? :( :(
מודאגת מאוד07/08/2008אני בהחלט מעריכה את העזרה שאתם נותנים כאן לאנשים, בחינם אבל לתת לבן אדם לשבתלחכות כמה ימים לתגובה (ונראה שאף אחד מאז ה28.7 לא נענה כאן) אז לפעמים כבר עדיף בכלל לא.. :(. תודה בכל אופן .יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים וסיכונים - עזרה בבקשהאור28/07/2008נוסעת לאיזור דהרמסלה בעיקר, איזה חיסונים חשוב לעשות? קיבלתי חיסונים לפני 9 שנים בנסיעה קודמת השלמתי חיסון של צהבת A ההתלבטות העיקרית שלי היא בנוגע למוח יפנית, כלבת, דלקת קרום המוח תודה
פרופ' שלמה מעיין28/07/2008יש מס' חיסונים וכדאי להגיע למרפאת מטיילים עם פנקס החיסונים שלך.
לגבי צהבת A - יש להשלים סדרה של 2 מנות. אם קיבלת בעבר רק אחת אז כדאי את השניה.
לגבי דלקת מח יפנית - עכשיו זו העונה והאזור נגוע ולכן מומלץ.
לגבי דלקת קרום המח - בהחלט זו ההמלצה של משרד הבריאות
ולגבי כלבת - תלוי במשך שהייתך ואופיה - כדאי לדסקס עם הרופא במרפאת המטיילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
אור28/07/2008תודה אם עשיתי 3 זריקות של מוח יפנית לפני 7 שנים, האם אני צריכה לקבל עתה שוב 3 זריקות?? דלקת קרום המוח הכרחית גם בצפון הודו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים לתאילנד - שמות החיסוניםטלי28/07/2008שלום רב, רציתי לשאול האם זה נכון שנדרשים 5 חיסונים עבורי (בת 29) לתאילנד (נסיעה של שבועיים -לבנגקוק ולשני איים, לא טיול תרמילאים ולינה רק בבתי מלון)) ו- 6 חיסונים עבור בעלי (בן 37): הפטיטיס B, צהבת A, טיפוס הבטן, טטנוס, דלקת קרום יפנית - עבורי הפטיטיס B, צהבת A, טיפוס הבטן, דלקת קרום יפנית, טטנוס, חצבת - עבור בעלי בתודה מראש, טלי
פרופ' שלמה מעיין28/07/2008כן, אלו החיסונים הנדרשים. יש שיתווכחו אולי על החצבת - אבל זה חיסון שיגרה שכדאי לכל אחד בארץ להתחסן, בעיקר על רקע מגיפת החצבת בארץ בשנה האחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)