פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדחת המוח היפנית
    שני
    17/11/2009

שלום רב,
    אני כחודש לפני טיסה לדרום הודו, רציתי לדעת האם עדיין יש לי אפשרות להתחסן נגד קדחת המוח כיוון שאמר לי שצריך להמתין 28 יום בין המנה הראשונה לשניה ואין לי את הזמן הזה... שאלה נוספת הרופא שהתחסנתי אצלו המליץ לי למרות שאני טסה לחודשיים, לא לעשות את החיסון אבל הפחד שלי הולך וגובר עם הזמן לטוס להודו לא מחוסנת....
    אני נוחתת בדלהי ומשם יורדת לגואה (בדרך אעבור בכפרים ומקומות שהמליצו לי)
    האם יש לך משה להמליץ לי????

תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדחת המוח היפנית

הוספת תגובה

• שיקולים לדלקת מח יפנית

ד''ר איל נדיר
    17/11/2009

שלום שני,

נדמה לי שכבר כתבתי כאן בפורום מהם השיקולים שאני מפעיל בהחלטה האם לחסן לדמ"י או להימנע מזה.
    בכל אופן ההחלטה מתבססת על 1.משך הנסיעה 2.העונה 3.אופי הנסיעה ו-4.דעת/רצון המתחסן.
    מעל לכל זה עומד השיקול לא להזיק למתחסן.

נסיעה של חודשיים מחוץ לעונת המחלה אכן גבולית מאוד מבחינת הצורך אבל במקרה זה רצונך להיות מוגנת הוא אכן משמעותי.
    ניתן לקבל את החיסון בפרוטוקול מזורז של 3 זריקות תוך שבועיים (שבוע זו מזו) כאשר מומלץ לקבל את האחרונה לפחות 10 ימים בטרם הטיסה כך שפרקטית עדיין יש לך זמן.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות

שני
    18/11/2009

תודה על העזרה, למרות שהרופא לא המליץ לי לעשות את החיסון החלטתי לעשות אותו!
    השאלה שלי היא אם נולדתי עם אלרגיה לחלב אך האלרגיה עברה, ובנוסף אני אלרגית לאופטלגין נוזלי ורגישה למתכות שהם לא כסף או זהב
    האם הסיכון לתופעות לוואי גבוה יותר?

שוב תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות

שני
    18/11/2009

תודה על העזרה, למרות שהרופא לא המליץ לי לעשות את החיסון החלטתי לעשות אותו!
    השאלה שלי היא אם נולדתי עם אלרגיה לחלב אך האלרגיה עברה, ובנוסף אני אלרגית לאופטלגין נוזלי ורגישה למתכות שהם לא כסף או זהב
    האם הסיכון לתופעות לוואי גבוה יותר?

שוב תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות וחיסון למח יפנית

ד''ר איל נדיר
    18/11/2009

שלום שוב,

עקרונית, אנשים בעלי רקע אלרגי משמעותי נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח תופעות אלרגיות לחיסון. בעיקר אילו שאלרגיים לעקיצת דבורה.
    עם זאת, טרם נתקלתי אישית בתופעה מסוכנת (טפו טפו טפו) לאחר אלפי מנות שכבר נתתי.

בברכה ונסיעה טובה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים , נפיחות ונימול בכף הרגל
    ארי
    16/11/2009

בוקר טוב,
    רופא המשפחה נתן לי הפנייה לרופא הממוחה בזיהום (בהמלצת אורטופיד) והם רוצים לדעת סיבת הדלקת והזיהום המופזרים בכף הרגל אחרי חבלה קטנה בה לפני 8 חודשים . - מה סיבת הדלקת או הזיהום בכף הרגל ? - האם צריך לעשות איזשהן בדיקות לפני שאלך לרופא (רווח זמן) ?
    רקע כלל :- לפני כשמונה חודשים דרכתי על זכוכית -כף הרגל התנפחה , הזדהמה חוץ מהאודם והחום המקומי באיזור . ולכן אושפזתי בבה"ח לטיפול אינטוביוטיקי דרך הוריד(6 שבועות ) + אינטוביוטיקה בפומי . וגם כן טיפול כירורגי - עברתי ניתוח בכף הרגל שהוא הרחבת החתך פרוקסימלית ודסיטלית , הטרייה ושטיפותמ מרובות והשאירו הפצע פתוח . עכשיו הפצע נסגר אבל יש לי כאבים , נפיחות ונימול אם עומדת עליה ...

מיפוי עצמות -לכפות הרגליים 8-05-09 סיכום ומסקנות :.(מאגרי דם מוגברים באספקט פנימי של כף רגל שמאל . קליטה מוגברת דיפוזית בכף רגל שמאל עם מוקדים ב TMT-1 ובאיזור טארסלי פנימי . סיכום : התמונה יכולה להתאים לתהליך דלקתי/זיהומי ברקמות רכות של כף רגל שמאל כנראה עם מעורבות גרמית באיזור טארסלי באספקט פנימי . לא ניתן לשלול אוסטיומיליתיס באיזור TMT-1 או שראירןאןד דקפאןב .

CT כפות רגלים (5-07-09) הממצאים : שמאל : מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .

MRI קרסול וכף רגל שמאל (7-10-09) הודגם תהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור באורך כ- 4 ס"מ , התהליך הוא רקמתי בעיקר עם מעט נוזל מסביב ומתאים לתהליך של טנוסינוביטיס . קיים איזור פתלוגי אחר באספקט המדיאלי של כף הרגל באורך כ- 4*2.5 ס"מ תת-עורי לא מוגדר היטב עם סיגנל נמוך ב –T1 וגבוה ב- T2 ולא הומוגני ומקבל האדרה משמעותית לאחר הזרקת גדוליניום . גם התהליך מסביב לגיד טיביאליס אנטריור מקבל האדרה משמעותית . לסיכום :טנוסינוביטים קשה בגיד טיביאליס אנטריור ויתכן שינויים דלקתיים באספקט המדיאלי תת עורי שיכול גם לערב את הגידים הפלקסורים של האצבע הראשון .
    תודה ויום טוב ,

הוספת תגובה

• לאחר זיהום בכף הרגל

ד''ר איל נדיר
    17/11/2009

שלום אריג,

אני בספק עד כמה יוכל מומחה למחלות זיהומיות לקדם אותך. עד כמה שאני מסוגל להבין מבדיקות ההדמיה המרובות שנעשו הוא שעדיין קיים תהליך דלקתי במקום הפציעה. אבל, צריך לדעת שדלקת לא בהכרח מעידה על זיהום. ה-MRI לא מדגים מעורבות ברורה של העצם כעת.

בכל מקרה, שווה לבצע בדיקות דם בדגש על שקיעת דם ו-CRP שמעידים על רמת הפעילות הדלקתית בגוף.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ארי
    18/11/2009

עשיתי בדיקות דם לפני שבוע והנה חלק מהתוצאות החריגות :

ESR= מעל 100

WBC=24.990

NEUT%=93.300

C-REACTIVE PROTEIN=36.38

ALPHA-1 ANTITRYPSIN=222

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר איל נדיר
    18/11/2009

אכן הבדיקות מעידות על פעילות דלקתית משמעותית שלא ניתן לעבור עליה לסדר היום.
    האם במסגרת הניתוח/ים לקחו אי פעם דגימות לתרבית?

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן , לקחו ביופסות

ארי
    19/11/2009

בטח שלקחו ביופסיות ממקומות שונים בניתוח ,
    וקבלתי בזמנו
    po- cipro ו- iv - dalacin למשך ששה שבועות מיום הניתוח .
    וגם כן לקחתי 2 סוגי אינטוביוטחקה לפני הניתוח ( כ- 10 ימים ) .

אחרי 3 חודשים סבלתי מדלקת ריאות ( קיבלתי אינטוביוטיקה ( IV ו- PO ) .
    זיהום בפיקליין ( קיבלתי אינטוביוטיקה ( IV ו- PO ) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאזיס
    דינה
    13/11/2009

שלום דוקטור!

לפני מספר ימים נכנס לי זבוב לעין והסתבר שהספיק להטיל ביצים בתוך העין. רופא עיניים ניקה לי באותו הערב את העין ואת העפעף, טיפל בטיפות ורשם לי טיפות אנטיביוטיות להמשך טיפול בבית. היום, כעבור שלושה ימים, העין לא כואבת, האדמומיות חלפה.
    בכל זאת, ברצוני לשאול, האם יש משהו שאני צריכה לחשוש מפניו בהקשר זה? האם משהו יכל לחדור לתוך העין? להופיע במקום אחר בגוף?
    סליחה על השאלות הטפשיות, פשוט המקרה די זעזע אותי...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיאזיס

הוספת תגובה

• זבוב בעין

ד''ר איל נדיר
    14/11/2009

שלום דינה,

שאלותייך ממש לא טיפשיות, אבל ככל הנראה רופא עיניים הוא בסופו של דבר הכתובת הנכונה עבורך. אני אישית שמעתי על התופעה אך מעולם לא נתקלתי בה אישית, לרוב מטפלים בה רופאי העיניים כיוון שהיא גורמת לבעיה מקומית עינית בלבד.

בשורה התחתונה, טיפול מוקדם להוצאה פיזית של הביצים או הרימות הבוקעות מהן הוא הטיפול.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

דינה
    14/11/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה!

רופא עיניים אכן טיפל בבעיה, הוציא לדבריו הכל ואני מאז מטפטפת לעין טיפות אנטיביוטיות.
    השאלה היא, האם יכולתי בדרך כלשהי להעביר עם ידיי חלק מאותן ביצים/רימות לחלקי גוף אחרים (כל אותו יום שפשפתי את העין בעזרת הידיים)? הופיעה לי אתמול על הזרוע מעין בלוטה אדומה קטנה (מגרדת מעט) שיכולה כמובן להיות עקיצת יתוש רגילה, אך כעת אני חוששת...או אולי, אותן ביצים/רימות יכלו לחדור דרך העין למחזור הדם שלי?

תודה רבה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רימות זבובים

ד''ר איל נדיר
    15/11/2009

שלום שוב דינה,

רימות זבובים אינן נוטות להיכנס למחזור הדם וגם אינן נוטות להיטפל לרקמות גוף בריאות אלא נהנות וניזונות מרקמות נמקיות. הן אף משמשות לטיפול וניקוי פצעים נמקיים והן עושות במקרים אלה פלאים.
    ישנן רימות המסוגלות לחדור אל מתחת לעור ולהתקיים שם עד ששולפים אותן (ולא עמוק יותר) אבל נתקלתי בתופעה רק באנשים שחזרו מטיולים במקומות טרופיים ולא כאן בארץ.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ד"ר נדיר!

דינה
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש מאוד ...
    אייל
    13/11/2009

דוקטור שלום,
    שמי אייל, ואני נמצא באפריקה.לפני שבוע קיימתי יחסים עם נערה בת 18, שרק לאחר 85 שעות לקחתי אותה לבדיקת איידס, שהייתה חיובית.גם בבדיקה שנייה היא יצאה חיובית.
    העובדות:1.השתמשתי בקונדום לאורך כל זמן הסקס (" condom durex, extra safe, slightly thicker natural rubber latex condoms")”.
    2. הקונדום לא נפגע , וכשסיימנו, מלאתי אותו במים לוודא שאין פגיעות. מאה אחוז.
    3.לא היה מין אוראלי או אנאלי, לא אצבעות ולא שום מגע אחר , למעט העובדה שמצצתי לה את הפטמות.היא אינה מניקה, ולא היתה עם פצעים פתוחים נראים. מעולם לא הייתה בהריון.לי היה מעין פצעון קטן בקצה הלשון( כמו אפטה)
    4.אחרי כמה דקות היא לא רצתה להמשיך יותר, הורדתי את הקונדום בזהירות, ואוננתי קצת.אני נמולתי.
    תארתי זאת לרופא והתחננתי שיתן לי גלולות לאחר חשיפה.הוא נתן לי aspen lamzid שאותן אני צורך פעמיים ביום.התחלתי לקחתן 90 שעות אחרי המגע החשוד.אני מעוניין לדעת האם אני תחת חשש מוחשי וסיכון גבוה,והאם בכלל כדאי לי להמשיך עם הטיפול שהתחיל קצת מאוחר ? כמו כן יתכן שאני אדבק מהפרשות אחרות שהיו לה בפטמות ושלא הבחנתי בהן?
    תודה מראש
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    חושש מאוד ...

הוספת תגובה

• אפריקה

ד''ר איל נדיר
    14/11/2009

שלום אייל,

בשורה התחתונה עשית מין בטוח וזה לכשעצמו ממזער את סיכויי ההדבקה. מציצת פטמות של אשה שאינה מניקה או בהריון מתקדם אינה פעולה שאמור להיות מסוכנת להדבקה. ככל הנראה חששותיך מוגזמים.

העובדות:
    1. הסיכוי להדבקה במגע בודד לא מוגן עם אישה נשאית הוא נמוך מלכתחילה.
    2. מחלות מין נוספות אצל האישה מגבירות את הסיכוי (ולצערנו הנ"ל חשודה למחלות נוספות)
    3. רבים וטובים מקיימים יחסים ממושכים מוגנים עם נשאים באופן מודע ולא נדבקים.

הטיפול שקיבלת אמור להיות מותחל עד 72 שעות לאחר המגע. יכול להיות שגם התחלה מאוחרת יותר היא בעלת משמעות. אם וכאשר התחלת ואתה לא סובל מתופעות לוואי משמעותיות, ניתן להמשיך אותו לחודש.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור נדיר , תודה רבה על תגובתך .

אייל
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לדרום אמריקה בטיול מאורגן
    יהודית
    12/11/2009

אני נוסעת לדרום אמריקה בטיול מאורגן ברזיל ארגנטינה וצילה
    השאלה האם יש צורך לקחת חיסונים וגם איזה סוג של חיסונים והאם זה לא מיותר אם טסים בטיול מאורגן וישנים במלונות מסודרים.

אודה על תשובתך

הוספת תגובה

• חיסונים לדרום אמריקה

ד''ר איל נדיר
    13/11/2009

שלום יהודית,

על פי רוב אני ממליץ לכל נסיעה למדינה שאינה ברמה תברואתית גבוהה להיות מחוסן לצהבת A וטיפוס הבטן. במדינות הללו ההמלצה לטפוס הבטן הינה גבולית. בנוסף, במידה ויש כניסה לאיזור האמזונס או למפלי האיגווסו מומלץ להתחסן לקדחת צהובה.
    ההחלטה על אילו חיסונים לתת היא בסופו של דבר אינדיבידואלית ומורכבת ממכלול של שיקולים שחלקם קשורים לנוסע עצמו וחלקם ליעדי הנסיעה ומישכה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים

יהודית
    14/11/2009

תודה רבה אנחנו נוסעים לתקופה של 21 יום כול טיסות שנהיה במפלי איגאסו אבל לא באמזנוס
    המסלול ברילוצ'ה: בואנוס איירס וריו
    ביקור בשמורת פינגוינים בדרום צ'ילה.

טורס דל פיינה: סיור ולינה בשמורה מהיפות בעולם!

קלאפטה: ביקור בקרחון המתנפץ "פריטו מורנו", יום שייט לקרחונים המרהיבים- אופסלה, אונלי וספגציני.

באיגואסו: בצד הארגנטיני והברזילאי סלבדור דה בהיה זה המקומות האם זה משנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לדרום אמריקה

ד''ר איל נדיר
    15/11/2009

שלום יהודית,

במקרה של מסלול זה הייעוץ לגבי החיסונים נשאר כנ"ל ותלוי אך ורק בגילו ובמצב בריאותו של הנוסע ואילו שיקולים המופעלים על ידי הרופא במרפאת המטיילים.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני כלבת
    אייל
    09/11/2009

שלום,
    לקראת טיול לדרום אמריקה התחסנתי לאחרונה בין השאר לכלבת.
    קיבלתי שני חיסונים בהפרש של שבוע וכשהגעתי שבוע לאחר החיסון השני לקבלת החיסון השלישי, שמתי לב שהתאריך יעד לחיסון השלישי היה שבוע שבועיים אחרי המועד שהגעתי. מאחר וכבר נכחתי בבי"ח פניתי לאחות טרם החיסון לוודא שזה תקין שאני עושה את האחרון בהפרש של שבוע מהשני והיא אמרה שזה בסדר.
    לאחר מתן החיסון האחרון בסדרה נודע לי ששותפי לטיול שגם עובר את סדרת חיסוני הכלבת ממתין שבועיים או שלושה בין החיסון השני לשלישי.
    רציתי לשאול אם יש לכך משמעות ואם לא האם עלי לקבל שוב את החיסון השלישי. בנוסף - ממה בעצם מגן עלי החיסון, מה התוקף שלו (אם קיים כזה) ובמידה ואני ננשך או נשרט בטיול האם אני מחוסן או שבכל מקרה שיהיה עלי לגשת בהקדם לקבלת ע"ר בבי"ח.
    תודה רבה, אייל

לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני כלבת

הוספת תגובה

• חיסוני כלבת

ד''ר איל נדיר
    09/11/2009

שלום אייל,

לכל חיסון יש את הפרוטוקול שלו (מספר המנות הנדרש והעיתוי שלהן) כפי שנקבע על ידי יצרניו ונבדק על מתנדבים בטרם החיסון יצא לשוק. הפרוטוקול האופטימלי הוא זה שנבדק ונמצא כנותן הגנה אופטימלית. סטיות קלות מהפרוטוקול אפשריות וקורות (לפעמים עקב טעות ולפעמים עקב אילוצים) ואין זה אומר שהחיסון אינו תקף בסיטואציות אלה. לדעתי אין סיבה לקבל מנה נוספת.

החיסון שקיבלת אינו משחרר אותך מפניה לעזרה רפואית במקרי נשיכה במהלך הטיול. הוא מקל עליך בפרוצדורה הרפואית שאחרי הנשיכה. תיאלץ (במידה ותהייה אינדיקציה) לקבל רק שתי זריקות בהפרש של 3 ימים במקום הפרוצדורה המקובלת לאילו שלא חוסנו מראש שהיא הרבה יותר מסורבלת. לחיסון לא קיים תוקף לאנשים שאינם באים במגע קבוע עם בע"ח.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצת עכביש שישן חום
    שני
    08/11/2009

שלום רב,
    לפני שבועיים וחצי נעקצתי בפנים הברך ע"י עכביש שישן חום מחוץ לביתי.
    קיבלתי טיפול בצפורל באותו היום בשל התנפחות בבלוטות הלימפה בירך עד המפשעה ואושפזתי בבי"ח 12 שעות לאחר העקיצה בשל כאבים עזים.
    קיבלתי טיפול אנטיביוטיקה לוריד וסטרואידים בכדורים.
    היום המצב השתפר אך עדיין אינני יכולה כמעט לכופף או ליישר את הרגל. הפסקתי לקחת אנטיביוטיקה לאחר שבועיים בעצת הרופא שלי ואז שוב התחילו הכאבים במפשעה ובירך והתחלתי שוב את באנטיביוטיקה.
    שאלתי היא האם משך ההחלמה הגיוני? כיום יש עדיין שטף דם באיזור אם כי קטן יותר מבהתחלה ונפיחות (בצקת לפי הרופא) אבל כאמור אני בקושי הולכת ובחופשת מחלה כבר שבועיים וחצי וכל משך הזמן הזה על צפורל וכדורים לכאבים.
    האם כדאי ללכת לרופא אחר לחוו"ד נוספת? מה משך ההחלמה המלא בדרך כלל במקרים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת עכביש שישן חום

הוספת תגובה

• עקיצת שישן חום

ד''ר איל נדיר
    09/11/2009

שלום שני,

אכן עקיצת שישן חום קשה עשויה לגרום לסבל רב (מה גם שנעקצת במקום רגיש). ארס העכביש עשוי לגרום לנמק מקומי והרס רקמות וכן לתגובה אלרגית מקומית וכן גם לנטיה של המקום להזדהם.
    התגובה המקומית אכן יכולה להיות ממושכת ולהימשך שבועות ארוכים. אם אכן את רואה שיפור מקומי אזי את כנראה בדרך האיטית והנכונה להחלמה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכת חתול נפיחות וכאבים דחוף!!!
    וורד
    08/11/2009

נינשכתי ע"י חתול הבית שלנו שטפתי עם מים וסבון אבל פרק היד התנפח כמו גם כאב בכל כף היד ובמיוחד בפרק.מאחר והחתול מחוסן ולי לפני שנה קיבלתי אנטיטטוס כבר ניתן לי בהמלצת הוטרינר ציפורל 500 X 4 פעמים ביום למש שבוע וכבר לקחתי הרגע כדור ראשון
    שאלה : הפרק נפוח במקום הנשיכה מן שקית פנימיית נפוחה מתחת לפני העור
    הכף היד כואבת עד לפירקים האצבעות
    וכל מקום הנשיכה מייסר
    האם יש מקום למידע נוסף בבקשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• נשיכת חתול

ד''ר איל נדיר
    08/11/2009

שלום ורד,

הסכנה העיקרית בנשיכת חתול היא זיהום של מקום הנשיכה. נשיכת חתול נוטיה להזדהם הרבה יותר מנשיכת כלב למשל. הנוהג הוא לטפל באנטיביוטיקה בכל מקרה של נשיכה באופן מיידי על מנת למנוע מראש את התפתחות והתפשטות הזיהום.
    כאשר הנשיכה היא בשורש כף היד, שם ישנן הרבה מאוד עצמות, אנו חוששים מכניסה של החיידקים המזהמים (שמקורם בחיידקי הפה של החתול) אל תוך העצם ויצירת זיהום מסובך יותר לטיפול.
    צפורל הוא תכשיר שלא מתאים לכל סוגי החיידקים האפשריים ומקובל יותר לטפל באוגמנטין שנותן כיסוי טוב יותר.
    לפי תיאורך ישנם כבר סימני זיהום משמעותיים בכף היד שלך ובמקרה זה הייתי ממליץ לך להיבדק בהקדם על יד רופא (אולי אפילו בחדר מיון שם תוכלי לראות גם אורטופד).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה! סבל מנשיכות כלב

בתיה
    24/07/2016

יש לי כלב בן כ10 חודשים שהוצל מהסגר עירוני כגור שם שהה חודש בחורף בתנאים קשים של קור רב צואה רעב וצמא ורטיבות. הוא חוסן כלבת כשהוצל,אך לא משושה.אני רגישה וחלשה ושמתי לב שהנוא מדבק.אך מפאת חולשה ואין פה בעיר מי שיעשה משושה,הוא נשאר כך. השתדלתי לגעת רק עם כפפות,ולחטא באלכוהול אחרי כל נגיעה,לכבס בהרתחה כמעט ובאיזור המיטה הוא לא נכנס.כעת הוא לא פה,אך אני צריכה לבקרו.בשבוע שעבר חזרתי מנסיעה קשה ומחלישה מאד והוכרחתי ללכת אליו. הוא מצץ לי אצבע באהבתו והיד היתה עם כפפה ואחז בשיניו ומייד צעקתי בכאב חד וכעסתי עליו.הוא בוודאי לאט התכוון לנשוך ולא רואים חור..הוא כמו תינוק. היה שם אלכוהול וחיטאתי אך אולי לא מייד. אותו פרק של אצבע יד שמאל נפוח וכואב לי כבר כמה ימים כמעט שבוע מאז. רק בפרק האחרון בקצה,שמתי אלבוהול רב,ויוד,ושמן אורגנו,ושמנים אתריים..והשהיתי..זה אולי הוקל זמנית אך לא עבר. קצה האצבע נפוחה ולפעמים הרגשה כאילו הצחיפורן תצא מרב נפיחות קשה שלא עברה.
    לפני אולי חצי שנה ייתכן שהיה מהגור פצע נשיכה בפרק של אותה כף יד שמאל,או פצע פתוח שנזדהם ממנו. יחד עם כוויה.. הנפיחות בפרק כף היד לא עוברת כבר חצי שנה ! כואב ונפוח..באמצע לקחתי אוגמנטין ולא השפיע עליו.אך רק כיומיים כי התמוטטתי כל הגוף מהאוגמנטין..הרג אותחי..באותו זמן גם נתתי לגורון אוגמנטין עימי והרגשתי שהוא נעשה פחות מדבק..גם לו,כשבלוטות הלימפה בצוואר התנפחו וראיתי חולשה-הפסקתי.
    אך הנשיכה באצבע משבוע שעבר!
    עד שהגעתי למומחה כף יד..הוא אמר דלקת אך לא יצא כלום..זה נמשך
    מה מומלץ לאצבע? ולפרק כף יד? ולגור אולי? תודה
    אני חלשה ואין פה מרכזים רפואיים בעיר..נסיעה קשה לי מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טטנוס וזיהום גם בראש צד שמאל נורא

בתיה
    24/07/2016

כשעסקתי עם הגורים בכלבייה בחורף וסבלתי זיהומים קשה עד שלא יכולתי לזוז מחולשה--הלכתי לקבל זריקת טטנוס
    כלבת לא מצאו פה באיזור והגור עושה לי זיהומים כבר חצי שנה ולא מת אז זה לא כלבת כנראה.
    הוא עצמו לא נראה סובל מכך.יש לי כלבה גדולה שלא מדביקה.
    האמת שפעם ליטפתי את הגור ללא כפפה ביד שמאל שהפרק כה כואב..ותיכף אחרי זה הרגשתי כזה כאב ביד שמאל עד המרפק-שהתחשק לי לכרות את היד עד המרפק ..כה נורא.
    מייד שמתי לב ומרחתי כל היד עם יוד לוגול ותמיסת כורכום ופלפל חריף באלכוהול-וזה חזר לכאב הרגיל.משתדלת על זה בהרבה תוספים-לא עזר..לפעמים פחות.
    כעת נוסף קצה האצבע נפוח כנ''ל כמעט שבוע..וסליחה על החזרה.
    יש ךיח ויטמין סי כורכום,לוקחת פלפל חריף כל יום,לוגול...אנטיביוטיקה היתה קשה לי מאד.ץ
    יש לי בבית פלאג'יל.אך זה לא ניסיתי. בעבר זה היה קל לי יותר מאוגמנטין..יש לי גם זיהום עצום בלחי כל עצם צד שמאל למעלה עד העורף ועד עין שמאל מסתימה זמנית שעשו לי וסרבו להוציא.ומתחיה רקבון נורא לחוץ היה....ואינני אוכלת שם..זה כבר שנתיים לדאבוני..ממית מאד.
    גם לזיהום הזה אני מנסהנ לחטא כל הזמן איכשהו טבעי..ללא אוגנממנטין..לנסות פלאג'יל?
    הייתי בבית חולים,לא עזרו לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים אדומות
    גל
    06/11/2009

שלום,

בגן של הילדה שלי מגדלים תולעים אדומות לצורך קומפוסט.

האם תולעים אלו יכולות להזיק לאדם, ז"א נושאות מחלות שונות/יכולות לחדור לגופם של הילדים
    בדרך כשלהי והכוונה לא בבליעה דרך הפה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים אדומות

הוספת תגובה

• תולעים אדומות ןמחלות

ד''ר איל נדיר
    06/11/2009

שלום גל,

עד כמה שידוע לי, התולעים האדומות הקרויות Eisenia fetida אינן מהוות גורם מוכר לתחלואה כלשהיא.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנית- לא יודעת אם קשור לפורום
    של
    05/11/2009

שלום רב!!
    יש לי שאלה הנוגעת לבן זוגי.
    הוא אובחן לפני כשנתיים כסובל ממחלת שנית וקיבל טיפול אנטיביוטי. המחלה עברה, אך מאז כל פעם שיש מישהו חולה בסביבתו של בן זוגי מיד מתחיל לו כאב הגרון והפריחות האדומות בכל איזורי החום בגוף כמו: בית שחי, מפשעות, פופליטאל פוסה מרפק ועוד..
    הוא עשה משטח גרון בפעמיים האחרונות שזה קרה ולא אובחן אצלו חיידק סטרפטוקוק A, אך הוא כן אובחן כסובל מדלקת גרון (זן אחר של סטרפטוקוק).
    העניין הופך להיות פשוט בלתי נסבל, כי זה קורה מס' פעמים בשנה. השנה הוא קיבל חיסון לשפעת, כדי לצמצם את מס' הפעמים בהן הוא חולה, נכון לעכשיו זה לא ממש עזר.
    מה הוא יכול לעשות בנידון?
    למי פונים? בקופ"ח רופאי המשפחה לא יודעים איך להתמודד וכל פעם מפנים לעוד בדיקות דם שלא מעלות שום פיתרון "לתעלומה".
    נשמח לתשובה,
    של

הוספת תגובה

• שנית בעבר - לא בטוח שקשור לפורום

ד''ר איל נדיר
    06/11/2009

שלום של,

התמונה שאת מתארת נשמעת לי מתאימה יותר לתגובה אלרגית (פריחה וכאב גרון ללא חום) ופחות להתלקחות של מחלה זיהומית חוזרת. הסיפור בכל מקרה (וכן הקשר לשנית)באמת לא לחלוטין ברור.
    ככל הנראה יש מקום להתערבות של רופא מומחה שיסתכל על התמונה בכללותה. הייתי מתחיל אצל רופא פנימי מומחה שיעבור על כל הסיפור והבדיקות ויפנה הלאה למומחה לזיהומים/אלרגיה.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות ( אנטיביוטיקה, כלבת)
    roi
    02/11/2009

1. ברשימות תרופות שכדאי לקחת לטיול טרמילאי רשום לקחת אנטיביוטיקה. השאלה שלי היא מה הכוונה? אני מניח שלכל דלקת בגוף יש כדור אנטיביוטיקה שונה. יש מין כדורי אנטיביוטיקה "כללים" שמחסים הרבה מצבים?
    2. לפני כשנה, בעקבות לחשד הדבקות בכלבת, קיבלתי 5 חיסונים. רציתי לדעת מה זה אומר מבחינת חשד להדבקות נוספת בעתיד. מן הסתם במקרה של נשיכה קשה אני אלך לקבל טיפול השאלה היא מה קורה בנשיכה קטנה או אפילו שריטה קלה של בע"ח. האם גם במקרה כזה אני צריך לקבל טיפול (חוץ מלשטוף את המקום).
    תודה,
    רואי

הוספת תגובה

• שתי תשובות

ד''ר איל נדיר
    03/11/2009

שלום רואי,

1. אתה צודק, לכל דלקת יש את האנטיביוטיקה המתאימה לה. אני ממליץ לרוב להצטייד אך ורק באנטיביוטיקה המתאימה לדיזנטריה (שלשול קשה עם חום) בשם ציפרוקסין. יש רופאים המציידים גם בתכשירים אחרים רחבי טווח (פועלים כנגד הרבה חיידקים והרבה דלקות) כמו אוגמנטין. אני לא תומך בזה ומעדיף בדיקה וטיפול של רופא (אפילו מקומי) על פני נטילה עיוורת של אנטיביוטיקה (למעט במקרה דיזנטריה כאמור).

2. אין קשר בין חומרת הנשיכה ובין הצורך לפנות לטיפול רפואי. את ההחלטה על טיפול יקבל הרופא במקום בו זה קרה על פי הידע הנמצא עימו ולאחר בדיקה. העובדה שחוסנת זה מכבר תקל עליך בכך שאם יוחלט על חיסון, תקבל רק 2 זריקות בכתף תוך 3 ימים. לשטוף את המקום תמיד חשוב.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת משריטה ע"י קוף באי הקופים, תאי
    שי
    31/10/2009

הי.
    שרט אותי קוף באי הקופים בתאילנד לפני כשבועיים וחצי. שריטה שטחית שהגלידה אחרי שבוע. שריטה ב-2 השוקיים. שם לא ייחסתי לזה חשיבות מאחר והרגיעו אותי שבגלל שזה שריטה ולא נשיכה אז הסיכוי לכלבת קטן.

כשהגעתי לארץ התעורר בי חשש לגבי המקרה והלכתי ללשכת הבריאות בת"א. שם נאמר לי שבגלל שזה קוף מהאיים של תאילנד בטוח שאין לו כלבת וגם אין לו איידס ולכן לא נתן לי חיסון נגד כלבת. מצד אחד, נשמע לי קצת risky. אם עבר שם כלב שנשך את אחד הקופים (כלב של תיירים)? מצד שני, הבנתי שהם המומחים לנושא.

הבנתי שגם זמן הדגירה של כלבת מפגיעה ברגל יכול להיות ארוך (חדשיים). האם יש לי טעם להתעקש להתחסן או שזה בטוח שבאיים אין כלבת (אין שם כלבים שמפיצים באופן שוטף את המחלה, הסיכוי הוא רק למקרה בודד של נשיכה)? כמה זמן קוף חולה בכלבת חי ויכול להדביק? הבנתי שזה בערך 10 ימים?

שורה תחתונה, הייתי רוצה לקבל המלצה מה לעשות, אם להתעקש על החיסון או שאין טעם ולדעת האם באמת אין איידס באיים בתאילנד אצל קופים.

תודה!

הוספת תגובה

• כלבת ואיידס משריטת קוף תאילנדי

ד''ר איל נדיר
    01/11/2009

שלום שי,

כלבת מועברת לבני אדם ב-99% מהמקרים ע"י נשיכת כלב נגוע. בשאר המקרים היא עשויה להיות מועברת ע"י בע"ח אחרים כאשר קופים הם לא מהשכיחים יותר ברשימה הזו. כאשר מדובר בשריטה הסיכוי נמוך עוד הרבה הרבה יותר מנשיכה. כך שפרקטית הסיכוי לכלבת במקרה של הוא ממש אפסי. משרד הבריאות הוא שאמון על החלטה ומתן חיסונים רלוונטיים ואני מניח שהם יודעים מה שהם עושים. סביר שגם אני לא הייתי ממליץ לך להתחסן.
    בתסריט של אולי כלב שעבר ליד נשך במקרה את הקוף הספציפי הזה שאולי ליקק את הרגל לפני שהוא שרט - יש יותר מדי "אולי" ו"במקרה" על מנת שתהיה לו אחיזה במציאות.

איידס לא מועבר לא מקופים ולא בשריטות.

הסר דאגה מליבך,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יואל
    25/10/2009

כמה זמן לאחר מגע יש להיבדק בבדיקת קומבו לשלילת הדבקה באיידס? ועד כמה אמינה בדיקה זו? מדוע כה מזלזלים בבדיקה זו בארה"ב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קומבו

ד''ר איל נדיר
    26/10/2009

שלום יואל

שאלתך מתאימה יותר לפורום HIV/איידס ופחות לפורום הזה.
    מקובל להניח שניתן לבצע את בדיקת הקומבו כשבועיים לאחר מגע חשוד ובאמינות גבוהה מאוד (אך פחותה מבדיקת ה-elisa הקלאסית המבוצעת כחודשיים לאחר מכן)
    אינני מודע לגישה לבדיקה זו בארה"ב.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארכיליוזיס?
    אלכס
    23/10/2009

שלום רב,
    אני בת 36, נ+2, בריאה בד"כ. לפני כחמישה שבועות חליתי בפתאומיות במחלת חום מוזרה שהגיע ל39 חום, מלווה בכאב גרון, שיעול וחולשה כללית. אחרי כשבוע העניין נרגע, אבל אז הופיעה פריחה מוזרה בפנים המרפק בצבע אדום עז, דומה לאקזמה.
    לאחר מספר ימים נוספים שוב עלה החום, מלווה בקוצר נשימה קשה, שיעול חולשה קיצונית וכאבים באזור החזה. בספירת דם נמצאו לויקוציטים גבוהים- כ15 אלף.
    אשפזו אותי בבילנסון בחשד לשפעת החזירים. המחלה נשללה. נשלחו בדיקות דם בין היתר לסרולוגיה במכון הביולוגי בנס ציונה.
    שוחררתי לאחר שהחום ירד , אך לא ממש הצליחו להבין מה היה לי, הגדירו את המחלה כמחלה ויראלית וזיהום בדרכי הנשימה, קיבלתי טבניק כטיפול. היה גם חשד לדלקת ראות.
    עברו מאז שבועיים, אין חום אבל אני ממשיכה להרגיש חולשה, קושי בנשימה לעיתים וכאבים באזור החזה.
    שלשום התקשרו אליי מבי"ח והודיעו לי שמצאו בבדיקת סרולוגיה נוגדנים לארכליוזיס. הרופאים ביקשו לחזור על הבדיקה.
    חשוב לציין כי לפני כחודשיים טיילתי בארה"ב באזור האגמים הלבנים והיערות באזור ניו אינגלנד.
    מה זה אומר וכיצד עלי לנהוג? האם זה דורש טיפול?
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ארכיליוזיס?

הוספת תגובה

• ארליכיוזיס

ד''ר איל נדיר
    24/10/2009

שלום אלכס,

ארליכיוזיס (הנגרמת על ידי החיידק ארליכיה הקרוי על שם המיקרוביולוג פול ארליך) היא מחלה נדירה במקומותינו. במקור זוהי מחלה של כלבים בעיקר אך התגלתה כעשויה לגרום מחלה בבני אדם רק לפני לא הרבה יותר מ-20 שנה. המחלה נדירה בארץ ושכיחה יותר בארה"ב שם היא מועברת לבני אדם בעקיצת קרציה (האם היתה לך שכזו?). המהלך של המחלה אינו אחיד אבל חום גבוה, חולשה וכאבי ראש לרוב קיימים ובנוסף עשוי להיות שיעול, שלשול, כאבי שרירים, פריחה ועוד.
    רב רובם של החולים בארליכיה מחלימים ללא טיפול אך טיפול בדוקסילין מזרז את ההחלמה (במקרה שלך לא ברור אם עדיין יש מקום לטיפול מה גם שהטבניק יכול להיות שעשה עבודה כלשהי).
    האבחנה של ארליכיה לא פשוטה ודורשת בדיקות דם שאינן תמיד מדוייקות. אם נמצאים נוגדנים חיוביים, יש מקום לבצע בדיקה חוזרת לאחר כ-3 שבועות על מנת לראות שינוי ברמתם (ורק אז ניתן להוכיח את האבחנה).
    ברור לי שהרופאים שטיפלו בך עמדו קצת מול שוקת שבורה, לא תמיד האבחנות ברורת וחד משמעיות.
    בשלב זה הייתי ממליץ לך להמשיך טיפול אצל הרופאים שטיפלו בך בביה"ח (עדיף מול המומחה למחלות זיהומיות).

בברכה,
    ד"ר איל נדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת קרום המוח היפנית
    סיוון
    20/10/2009

שלום..
    אני נוסעת לתאילנד מדצמבר-אפריל. מתכוונת לשהות גם במרכז בצפון ובדרום,
    האם אני צריכה חיסון נגד דלקת המוח היפנית?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קרום המוח היפנית

הוספת תגובה

• דלקת המח היפנית

ד''ר איל נדיר
    21/10/2009

שלום סיוון,

נכון שהעונה שאת נוסעת בה היא הפחות משמעותית מבחינת פעילות המחלה. עם זאת אני נוטה להמליץ על חיסון לכל מי שנוסע לחודש ומעלה ובעיקר אם מדובר בנסיעה בה תהיה שהיה באיזורים כפריים.

ראי תשובתי לשאלתה של מור מתאריך 13.10. הדברים שם רלוונטיים גם לשאלתך.

בברכה,
    ד"ר איל נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה