מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קורונה ופוליפ באף ןקונכיות מוגדלותליסה12/04/2021
שלום
הייתי חולת קורונה זה התחיל איתי מנזלת יבשה אחרי שלושה ימים מיום הבדיקה הרגשתי גודש באף אף סתום קשיי נשימה ואיבוד חוש הריח אחרי ההחלמה הלכתי לרופא א.א.ג איבחן שיש לי פוליפ באף וקונכיות מוגדלות נתן לי תרסיס סטרואידי והמצב ממש השתפר האם ידוע לך על מקרים כאלה צמיחת פוליפ באף עקב קורונה?
או שפשוט היה לי פוליפ באף מהתחלה והקורונה החמיר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד``ר רגב כהן16/04/2021נראה סביר יותר כי מדובר באופציה ב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננשכתי ע"י קרציה - מה עושים ?עמיחי שטיינברג12/04/2021
שלום,בסופ"ש האחרון טיילתי בשביל ישראל הצפוני (מסלול מקסים,מומלץ לכל אחד) . כשחזרתי בשבת הביתה גיליתי קרציה שצמודה אלי לבטן התחתונה. הורדתי אותה והבחנתי בסימני נשיכה . במוקד קופ"ח הנחו אותי למרוח משחת אפלומיצין ולפנות לרופאת המשפחה לגבי המשך טיפול. רופאת המשפחה שלי לא ידעה כ"כ מה צריך (ואם צריך בכלל) לעשות משהו בנוסף ושלחה שאילתא למישהו ....
האם יש צורך באיזה שהוא טיפול אנטיביוטי מונע ? (מציין כי אני מרגיש טוב , אין חום ואין פריחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרציה
ד``ר רגב כהן12/04/2021מקווה ששמרת את הקרציה. בעקרון ממתינים עוקבים. אם יש חום כאב ראש לפנות מייד לרופא לקבל דוקסילין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהננשכתי ע"י קרציה - מה עושים ?
עמיחי שטיינברג12/04/2021לא שמרתי אבל צילמתי אותה , תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק וזיהום בדרכי השתןנטלי09/04/2021
עשיתי תרבית שתן גילו חיידק Entro ficalis 100.000 אחרי שאנטיביוטיקה לוריד ולפה לא עזר החיידק חזר ניסיתי כמה סוגים של אנטיביוטיקה לפה שהחיידק רגיש אליהם וזה לא עוזר כרגע אני באשפוז עם אנטיביוטיקה לוריד ממתינה שזיהומולוג יגיע אליי ביום ראשון אני רוצה לדעת מה אפשרי לעשות? להמשיך לקבל לוריד? עברתי ניתוח חירום להכנסת סטנט לכליה לפני 3 שבועות כרגע ממתינה לניתוח PcnL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E. Fecalis
ד``ר רגב כהן09/04/2021קשה להעריך מרחוק. אני מאמין שהזיהומאי ידע מה לעשות, ומניח שיצטרכו כנראה להסיר גופים זרים ואבנים אם יש על מנת להפטר מהזיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לא מוסבר כבר כמעט שבועאירה סימקוב09/04/2021
ערב טוב,
החל מיום שני אני סובלת מחום ללא סימפטומים נוספים.
בשלושה ימים הראשונים החום עלה עד 37.6 מקסימום והתלווה בהקאות וצמרמורות.
מאתמול החום עולה עד 38.6, אבל הקאות נעלמו.
בדיקת קורונה שלילית.
מצרפת בדיקת דם.
נורא לחוצה ולא מבינה מה קורה.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד``ר רגב כהן16/04/2021יש לפנות לרופא מטפל ולברר את סיבת היום והתלונות נלוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לא מוסבר כבר כמעט שבועא08/04/2021
ערב טוב,
החל מיום שני אני סובלת מחום ללא סימפטומים נוספים.
בשלושה ימים הראשונים החום עלה עד 37.6 מקסימום והתלווה בהקאות וצמרמורות.
מאתמול החום עולה עד 38.6, אבל הקאות נעלמו.
בדיקת קורונה שלילית.
מצרפת בדיקת דם.
נורא לחוצה ולא מבינה מה קורה.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד``ר רגב כהן08/04/2021שלום
מאוד לא אחראי ומסוכן לקבל החלטות בצורה מקוונת, יש סימנים של דלקת ואני ממליץ להגיע לבדיקת רופא להמשיך את הביקור לגבי המקור של הזיהום שגרם לחום והקאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק בכלבת כתוצאה מהמקרה הזה?משה30/03/2021
הייתי היום בצהריים בחוץ , הייתי עם סנדלים ובטעות ( במקום (באזור) ברצפה שהיה שם נוזל
(כנראה רוק של בעל חיים מסויים)) שיניתי את הזווית של הכף רגל שלי וחלק מהרוק הזה נגע באצבע
בכף הרגל שלי ובאזור שזה נגע באצבע של הרגל שלי היה (ויש עדיין ) שריטה .
אז השאלה שלי היא:
1.האם אפשר להידבק בכלבת כתוצאה מהמקרה הזה ( בהנחה שהרוק הזה הוא של בעל חיים חולה כלבת והרוק הזה
נגע ברצפה דקה אחת לפני שזה נגע באצבע ברגל שלי).
2. עם לפני שנתיים וחצי קיבלתי טיפול מונע נגד כלבת ולפני שנה (12 חודשים בעקבות חשד נוסף שהיה לי)
קיבלתי 2 חיסונים נוספים נגד כלבת, אני נחשב מוגן מכלבת בשביל המקרה הזה שמתואר פה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן08/04/2021לא נראה שהסיפור הזה מצדיק קבלת חיסונים נוספים אבל הסמכות בנושא זה היא בלעדית של לשכת הבריאות באיסור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורופסמה אורלטיקום- האם נחשבת למחלת מין?מוי28/03/2021
שלום דר
רציתי לשאול האם אורופסמה אורלטיקום
נחשבת למחלת מין ?
חלק מהדעות חלוקות ורציתי לדעת בבירור
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראפלזמה
ד``ר רגב כהן08/04/2021קשה לדעת, אם יש תלונות לדעתי מוצדק לטפל בזה. וכן זה יכול לעבור ביחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש בנוגע לבדיקה לא הגיינית - מטריד אותי .מושיקו25/03/2021
דוקטור רגב כהן שלום רב ,
אשמח בבקשה למענה בנוגע למשהו שמטריד אותי .
היום הלכתי לעשות בדיקת דם מיוחדת שרק אחות ספציפית יכולה לבצע ( גנטית ) . בדרך כלל אין לי כל חשש מבדיקות דם ותמיד במקום הזה כולם מקפדים על כללי סטרליות בסיסיים .
ספציפית אותה אחות אינה נוהגת כך ופיתחתי חשש שאולי התהליל בדיקה שלה הווה סיכון מבחינת נידבקות במחלות אחרות
היא פתחה את הפח עם היד במקום הרגלית וכתוצאה מזה הכניסה את היד לפח .
באותם ידיים שהיא שמה את הצמרגפן כדיי לייבש לי את הדם היא זרק משהו לפח תוך כדיי מגע בו .
בנוסף לא זכור שלמרות שביקשתי היא חטאה את המקום שאליו מכניסים את המחט .
אני רוצה לדעת האם החשש שלי מוצדק ?
אני אומר לעצמי אם מישהו עשה לפניי בדיקה והיה לו במקרה איידס או צהבת . האם חלילה אני נמצא בסכנת הידבקות או זיהום .
אן שאין סיכוי סביר לזה . וזה גם לא ממש הגיוני
אשמח לעזרתך ותודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת דם
ד``ר רגב כהן08/04/2021הסיכוי שתדבק במשהו מהתאור שסיפקת הוא קלוש ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור תודה רבה לך על המענה ! שיהיה שבת שלום (:
מושיקו09/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קורונה שניה בן 67דוד זלקן09/03/2021
אני בן67 היה לי בעבר Q fiver לפני 4 שנים אושפזתי בבי חולים אבל עדיין יש לי סרולוגי של מדדים 200 ושל 800
קיבלתי ביוני 2020 זריקה של פרוליה לאוסטאופורוזיס .
ואחרי חצי שנה עוד זריקה.
ב 22/02/21 עשיתי חיסון ראשון לקורנה.
מאז אני מרגיש עייף מאוד רוצה כל הזמן לישון ואין לי אנרגיה.
יש לציין ש 3 ימים לפני עשיתי בדיקת קורונה והתוצאה הייתה שלילית.
השאלה שלי האם לקבל את זריקת הקורונה השניה.
שזה בתאריך 15/03/21?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן08/04/2021סליחה על התגובה המאוחרת מדי כנראה. אני חושב שהייתי ממליץ לך להתחסן. מה עשית בסופו של דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין עייף כרוני
עשיתי את הזריקה09/04/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא תחלואה לאחר חיסון קורונהאנונימית08/03/2021
היי,
כפי שאנו רואים עכשיו כשיותר מחצי מהמדינה חוסנה, יש מקרים של חולים בקורונה בצורה קלה גם בין המחוסנים.
זה כן נפלא שגם אם יש כאלה שנדבקו הם לא חלו בצורה קשה אבל יש לי שאלה עוד מצאת החיסון ויכול להיות שאין עדיין מספיק ידע בנושא, אבל ידוע שחולים בקורונה שלא חוסנו אבל עברו אותה בקלות או ללא סימפטומים בכל זאת מפתחים לפעמים מחלות שונות, סיבוכים והשלכות על הבריאות כתוצאה מהמחלה, האם אותו הדבר צפוי גם אצל המחוסנים שכן חלו בצורה קלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן08/04/2021מי שחלה בצורה קלה הסיכוי שיהיו לו תופעות ארוכות קטן בהרבה ביחס למי שחלה קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לקורונה אחרי החלמה- נשימות עמוקותליסה05/03/2021
שלום
לפני חצי שנה החלמתי מקורונה מאז יש לי קושי בלהביא נשימות עמוקות המצב יותר טוב עכשיו משהיה קודם עשיתי את כל הבדיקות שאפשר לעשות במרפאה ויצא תקין האם אני יכולה לקבל את המנה הראשונה לחיסון קורונה ?
בנוסף לוקחת גם תרסיס סטרואידי לאף באופן קבוע עקב נזלת אלרגית ולא ידוע עדיין מה המקור לאלרגיה עשיתי בדיקת דם לאלרגיה יצא תקין רופא האלרגיה שלל רקע אלרגי רופא א.א.ג איבחן אותי כסובלת מנזלת אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן08/04/2021כן מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתוגנים וטפילים בבקלה קפואברוך04/03/2021
האם בבקלה קפוא יש חשש פתוגנים וטפילים יותר מדגים אחרים?
ומבחינה מעשית, האם ניתן לבשל בקלה (מהסוג שנמכר בארץ קפוא) בסו ויד כפי הוראות הבישול בסו ויד לדגים אחרים. ולדוגמה לפי ההוראות, דגים רזים בוואקום, בעובי 10 מ"מ, ניתן לבש ב60 מעלות למשך 35 דקות. ומודגש בהוראות שהבישול לפיהן מפסטר אך לא משמיד HAV.
ובכן, האם ניתן לבשל בקלה בסו ויד או שבו יש סיכון של פתגונים שדרוש להם טמפרטורה גבוהה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקלה
ד``ר רגב כהן08/04/2021לצערי אין לי ידע ספציפי לגבי הדג הזה. כל דבר שיבושל טוב יהיה בטוח יותר מאשר בישול חלקי או שמוגש נא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין שתי המנות לחיסון קורונהדנה03/03/2021
שלום
מה ההבדל בין מנה ראשונה לבין המנה השניה לחיסון נגד קורונה?
האם במנה השניה מחדירים יותר חומר?
ולמה מחלימים מקבלים רק את המנה הראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון קורונה
ד``ר רגב כהן03/03/2021זו אותה מנה בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד קורונה לאחר החלמהליסה03/03/2021
שלום
החלמתי מקורונה לפני חצי שנה אם בבדיקת דם יצא שיש לי נוגדנים אני יכולה לוותר על החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים קורונה
ד``ר רגב כהן03/03/2021החיסון עשוי לשפר את יכולתך להתמודד עם הדבקה חוזרת. מומלץ לקבל מנה אחת גם למחלימים לאחר 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד קורונה- מהול פי 6גלי01/03/2021
שלום,
אתמול קבלתי את החיסון השני כנגד קורונה.
האח שעשה לי את הזריקה, אמר לי שזה מהול פי 6.
א. מה המשמעות של הדבר?
ב. לא דובר על מיהול של פי 5 ?
אני מוטרדת מאוד, ולא על שמתי לב לדבריו כי הייתי מרוכזת בפעולה עצמה, ואח"כ מאוד נבהלתי, כי הבנתי את זה רק כשהייתי כבר בדרך הביתה.
אני מוטרדת, בחיסון הראשון לא אמרו כלום בעניין המיהול של החיסון.
מה המשמעות של כל נושא מהילת התרופה?
יש מקום לדאגה ?
בתיק האישי שלי כתוב כך בעניין החיסון:
PFIZER BNT CV19VX 6DO.3ML
180MCG/1.8ML1 VIAL
יש פה משהו בעניין המיהול?
גם בחיסון הראשון כך היה כתוב.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן03/03/2021אין מה לחשוש. הוא לקח את המנה השישית מהבקבוקון. במקור זה היה מכוון לתת 5 מנות, אבל ראינו שאפשר להוציא גם מנה נוספת.
הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)