מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס זוסטר שני וחיסון קורונהעירית28/02/2021
שלום, אני בת 28, בריאה בדרכ.
לפני כ 10 חודשים היה לי הרפס זוסטר בסעיף העליון של עצב ה trigeminal בפנים משמאל (עם השלפוחיות האופייניות)..
לפני כשבועיים,בהפרש של יום התנפחו לי שתי בלוטות לימפה בפנים משמאל, אחת מהן בלוטה שצמודה לאוזן. הנפיחות הופיעה יחד עם רגישות יתר למגע בפנים באיזור לחי, רכה ומצח משמאל.
בגלל שכך בדיוק התחיל לי ההרפס זוסטר פעם קודמת, התחלתי ליטול מיד זובירקס בהוראת רופא המשפחה, והיה שיפור בתסמינים תוך שבוע (ולא הופיעו השלפוחיות).
הבנתי שהרפס זוסטר חוזר זהו דגל אדום,
ברצוני לשאול אותך האם יש בדיקות מסויימות שלדעתך רצוי שאעשה כעת? (לבדוק מדוע מערכת החיסון חלשה)
בנוסף, אני רוצה לעשות חיסון לקורונה אבל לא יודעת האם אני יכולה עכשיו או שצריך לחכות (וכמה זמן לחכות) כדי שמערכת החיסון תתחזק?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן08/04/2021כן מומלץ לעשות בירור של דיכוי חיסוני כולל בדיקת hiv. אם הבירור הבסיסי שלילי, ממליץ כן להתחסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרופתיה בעקבות קורונה- שריפה ונימולשיר27/02/2021
שריפה נימול מטורף ברגלים בעקבות קורונה.הדופלר תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט קורונה
ד``ר רגב כהן28/02/2021יתכן כן. תופעה לא ככ מוכרת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריכומונס דרכי הדבקות- בת 48אסנת19/02/2021
שלום, בת 48 רציתי לדעת מהם דרכי ההדבקות בטריכומונס? האם רק מגע מיני? או גם במקורות מים כגון ג’קוזי וכו׳
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Trichomonas
ד``ר רגב כהן28/02/2021מגע מיני זו הדרך העיקרית להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים נמוכים לאחר חיסון שנימלי18/02/2021
שלום,
בוצעה לי בדיקת נוגדנים בקופ"ח , 3 שבועות לאחר חיסון שני , מכיוון שאני נוטלת 100 מ"ג אימוראן ליום (ונחשבת עם דיכוי חיסוני) רצינו לבדוק האם פיתחתי נוגדנים,
קיבלתי תשובה חיובית- 1156.8 יחידות,
2 שאלות: שמעתי מהרבה אנשים שקיבלו בקופ"ח תוצאות של 20000-30000 יחידות לאחר התחסנות, האם אצלי זה נמוך בגלל האימוראן?
והשאלה השניה: האם הנוגדנים עלולים לרדת בעקבות התרופה או שהם אמורים להיות יציבים בדומה למתחסנים אחרים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים קורונה
ד``ר רגב כהן28/02/2021מעט ידוע על החשיבות של נוגדנים כהגנה בפני קורונה ובפרט על חשיבות הרמה שלהם. יש מבחנים סרולוגיים שונים עם רמות אמינות שונות. יש גם תגובה תאית חשובה. במוחלשים התגובה יכולה להיות נמוכה יותר ולהחזיק פחות זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה לאחר שלבקת חובקתשירלי הוכברג17/02/2021
שלום ד"ר.
לפני 3 שבועות התפרץ לי שלבקת חובקת ונאמר לי שאסור לי כרגע להתחסן..כמה זמן אני אמורה להמתין? מתי אוכל להתחסן לקורונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן17/02/2021לא רואה שום בעיה להתחסן כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי לב למה שרשמתי..שלבקת חוגרת :) סליחה. תודה !
שירלי הוכברג17/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מונע לשלבקת חוגרת- דיכוי מערכת החיסוןפבי בקלו13/02/2021
מעוניין בחיסון לשלבקת חוגרת. עד עתה נמנעתי בשל דיכוי מערכת החיסון.
האם חיסון Shingrix מתאים לי
בן 69.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן13/02/2021כן. בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורונה - זמנים לגילוי הידבקותאבי07/02/2021
שלום,
האם בדיקת קורונה יכולה לגלות שהאדם נדבק, אם היא מתבצעת מיד או קרוב לאחר ההדבקה המשוערת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי
ד``ר רגב כהן07/02/2021ככל הנראה הסיכוי לזיהוי קטן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית חיסון שני לקורונה- קמפילובקטראבי05/02/2021
שלום,
דחיתי את החיסון השני, שהייתי אמור לעשות היום, בגלל שהתגלה אצלי קמפילובקטר ואני מטפל בו עם אנטיביוטיקה. האם יש מגבלת זמן דחיה מקסימלי של החיסון השני? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית החיסון
ד``ר רגב כהן05/02/2021אין בעיה אימונית לדחות את החיסון השני. בתקווה כמובן שלא תדבק בפרק הזמן הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הטטנוס- שלא בא במגע עם פצעהילה02/02/2021
יש לי שאלה בקשר לחיידק הטטנוס
אם החיידק לא בא במגע עם פצע
אלא בא במגע עם אחת הריריות בגוף
רירית(פה,אף,עין,או אוזן)לדוגמא
אם הוא בא במגע עם רירית או הפרשות אף פה ועין
זה הגיוני? אפשר להידבק מרירית או הפרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה בגלל...
הילה02/02/2021נגעתי בידית של דלת בשרותים ציבוריים
ואחרכך שתיתי מרק והיו לי דמעות ונזלת
ונגעתי באף ובעין כדי להוריד אותם
האם יש חשש להדבקה?
אני לחוצה תוכל לענות לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטטנוס
ד``ר רגב כהן02/02/2021לא נדבקים ככה בטטנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה כשיש חשש לקורונהיאיר02/02/2021
שלום
האם יש סיכון רפואי למי שמתחסן לקורונה אם הוא גם חולה או נשא של הנגיף?
והאם יש הבדל בין החיסון הראשון לשני בנוגע לזה?
השאלה מאוד מצויה למשל במקרה שמישהו מבני הבית עם קורונה, ושאר בני הבית בבידוד, ובתיאוריה יכול להיות שנדבקו ממנו (עם או בלי תסמינים), ויש לאחד מבני הבית תור לחיסון שני לקורונה, האם הוא צריך לעשות בדיקת קורונה לוודא אם יש או אין לו, או שאין כל סכנה להתחסן גם אם במקרה גם הוא נדבק?
יש שמועה כזו שאם למישהו יש קורונה והוא מקבל חיסון זה יוצר סערה אוטואימונית, האם יש בסיס לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן02/02/2021ההמלצה היא להתחסן כאשר נמצאים בבידוד. מי שחולה אין טעם בחיסון בזמן הזה, זה מיותר אבל לא מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין נוגדנים לאחר חיסוןיוסי29/01/2021
שלום
קראתי שמהימנות בדיקה סרולוגית לאחר חיסון אינה מבוססת מספיק.
האם המשמעות של זה שמי שאין לו נוגדנים עדיין מחוסן, ואז בעצם הבדיקה לא תתרום לו כלום?
או שיכול להיות שגם מי שעושה בדיקה לאחר החיסון ומצאו לו נוגדנים עדיין גם זה לא מחייב שהוא מחוסן, או שאם יש נוגדנים זה בוודאות מעיד על חסינות?
ושאלה שנגזרת מכך, האם כשפייזר אומרת שיש הצלחה של 95 אחוז הכוונה שיש 5 אחוז שלא מפתחים נוגדנים או שה-5 אחוז הללו יכולים להיות גם מקרב אלו שפיתחו נוגדנים כתוצאה מהחיסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
ד``ר רגב כהן29/01/2021נכון. קיום נוגדנים אינו מעיד על חסינות בהכרח, והעדרם לא מעיד על העדר חסינות. מעלות החיסון נמדדה בכך שהיא מנעה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הערך של בדיקה לאחר חיסון?
יוסי30/01/2021שלום
בבתי חולים שמבצעים בדיקות סרולוגיות בתשלום לציבור הרחב מפרסמים שיש אפשרות לבצע בדיקה גם לאחר חיסון כדי לראות את כמות הנוגדנים
לפי מה שהרופא אומר אין לזה שום ערך כי לא רק שהיעדר נוגדנים אינו מעיד על היעדר חסינות, אלא שגם אם יש נוגנים זה לא אומר שיש חסינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים
ד``ר רגב כהן30/01/2021אין כל ערך. הרבה מאוד שיווק וכסף מבוזבז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההודעה האחרונה בטלביזיה לגבי סרולוגיה לקורונהמרים28/01/2021
שלום.
מ. הבריאות הודיע אתמול, שהיחידה לבקרת מחלות קבעה, שאין להסתמך על בדיקות סרולוגיות לקביעת מחלת הקורונה, וגם לא לגבי החלמה מקורונה,
מאחר והן לא אמינות.
עברתי 2 בדיקות דם סרולוגיות פרטיות ב 2 בתי חולים שונים, ושתיהן שליליות.
האם תוכל לברר ולתת מידע, מה הניע את היחידה לבקרת מחלות להודיע שאין להסתמך עליהם?
הרי... פורסם מזמן שנתנו בשיב"א לחולים נוגדנים ממבריאים... אז איך בדקו רמת נוגדנים כדי לתת להם?
ואיך ניתן בכלל לעקוב אחר רמות נוגדים לאורך חודשים, כדי לבדוק כמה זמן הנוגדנים מהחלמה/חיסון מגינים על האדם, אם בדיקות סרולוגיות לנגיף לא אמינות?
תוכל בבקשה לברר מה קרה ?
(בדיקות סרולוגיות פרטיות לקורונה נעשות היום בלא מעט בתי חולים)
תודה. סליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
מרים(כינוי)28/01/2021חבל. .אילו ידעתי על חוסר אמינות של הבדיקה הסרולוגית,
לא הייתי מבצעת אותן. העלות לא נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים
ד``ר רגב כהן30/01/2021שיווק וכסף. אין כרגע שום מידע שתומך בביצוע של בדיקות אלה. ערכו מעקבים אחרי מחוסנים ומחלימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת חיסון קורונה על טינטוןשי27/01/2021
שלום,
אני בת 40, סובלת מטינטון באוזניים מזה שנתיים בעוצמות משתנות.
האם חיסון קורונה יכול להחמיר את התופעה?
תודה רבה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון
ד``ר רגב כהן27/01/2021לא מכיר קשר בין הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים עקב אלרגיהיעל20/01/2021
הי
נטלתי סטרואידים עקב תגובה אלרגית
תוך כמה זמן סטראידים משפיעים מסוג פרזדינון?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים
ד``ר רגב כהן27/01/2021התכוונת לכמה זמן זה משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החיסון בוצע בצורה תקינה?נעה20/01/2021
שלום
זריקת חיסון שניה לקורונה
בזמן ההזרקה מי שהזריק תפס עם 2 אצבעות את העור כמיו קיפול כזה.
יצא לי לקרוא שאין לעשות את זה כי אז החומר מוזרק לשכבה התת עורית במקום לשריר.
1. האם זה נכון? או שאין הבדל איך מזריקים?
2. כ"כ בסיום ההזרקה היה קצת דם במקום, האם זה תקין או שיכול להיות שהחומר נכנס לכלי דם במקום לשריר?
3. בזריקת החיסון הראשונה לאחר מספר שעות מהזריקה החלו כאבים ביד, וקראתי שזה מעיד על כך שיש תגובה לזריקה. כעת בזריקה השניה אין כאבים, האם לאור הנ"ל יש מקום לחשוש שאולי הזריקה לא היתה תקינה וממילא גם לא תועלתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן27/01/2021נשמע שקיבלת זריקה באופן הנכון. העדר תגובה לא אומר שהיתה בעיה עם המתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)