מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות לתרופות וחיסוני קורונה- האם מותר להתחסן?דינה18/12/2020
שלום דר'. לפני כעשור לקחתי את התרופות oflodex, metrogl oral בו זמנית. לאחר יומיים התנפחו לי השפתיים. קבלתי תרופה והכל בא על מקומו בשלום. מאז לא היו אירועים. האם נ ניתן להתחסן לקורונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון קורונה
ד``ר רגב כהן18/12/2020יש מניעה ממתן החיסון למי שסובל מתגובה אנפילקטית שהיא תגובה מיידית לחיסון, תרופה או מזון. המקרה שלך לא עומד בהגדרה זו להבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באנטיביוטיקה לגיל מבוגר - ללא תסמינים של מחלהדנה02/12/2020
שלום רב,
אמא שלי בת 83 ביצעה בדיקת שתן במסגרת הבדיקות הכלליות והתגלה החיידק KLEBSIELLA PNEUMONIAE .
היא לא מרגישה משהו חריג בדרכי השתן .
רופא המשפחה המליץ על ciprodex 500 mg למרות שהיא חשה בטוב - לא נעים לרשום אבל היו מקרים שהרופא המליץ ומומחים בתחום לא הסכימו .
לאמא שלי יש לחץ דם ,טרום סוכרת וחשה לעיתים בעייפות .
אנא התייחסותך - האם מומלץ ליטול את התרופה למרות חוסר תסמינים ?
האם האנטיביוטיקה לא מסוכנת עבורה ?
תודה רבה !
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקטרוריה אתסמינית
ד``ר רגב כהן02/12/2020ההמלצה לא לטפל אם אין תסמינים ואין צפי לפעולה אורולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
דנה04/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לעובש בכמות גדולהיעל19/11/2020
על אדן החלון בבית שלי היו כמה תחתיות שעם, שכנראה נרטבו בגשמים. ניסיתי להפריד ביניהן ומסתבר שגדל ביניהן המון עובש. ממש עלה ענן של נבגים כשהפרדתי אותם, ואני והילדים שאפנו אותם.
אני ממש ממש מפחדת מההשלכות...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובש
ד``ר רגב כהן19/11/2020למי שיש מערכת חיסונית תקינה אין הרבה ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתסמונת HIV אקוטיתנאור10/11/2020
שלום רב
פצע אפטה לבן כואב ושורף בלבד שיצא לי בפה
ללא עוד שום תסמינים אחרים
האם זה יכול להיות סימן להדבקה ב-HIV
או שתסמונת HIV אקוטית באה בדרך כלל
עם תסמינים נוספים ויותר משמעותיים
כמו חום,פריחה,וכאבי שרירים
ולא רק תסמין בודד זה כמו פצע בפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף לשאלה...
נאור12/11/2020מוסיף גם שנוסף לפצע אפטה בפה
באותו זמן גם התחלתי להרגיש
שהאצבע בבוהן ברגל רדומה לי
ושתי התסמינים האלה כבר יותר משבוע
האם יש חשש שזה תסמונת HIV אקוטית
או שזה לא תסמינים משמעותיים שמעידים על כך בדרך כלל
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכלבת וטיפול מונעדני06/11/2020
1. עם אני קיבלתי טיפול מונע מלא נגד כלבת בלשכת הבריאות לפני הרבה זמן (מעל שנה ו5 חודשים ) והרבה זמן אחרי שסיימתי את הטיפול המונע המלא הזה היה לי עוד
חשד להידבקות בכלבת אז הלכתי שוב ללשכת הבריאות ושם נתנו לי עוד 2 חיסונים
אז מהרגע שלקחתי את ה2 חיסונים האלה במשך כמה זמן הם אמורים להגן עליי במקרה שבהמשך יהיה חשד נוסף לכלבת?
2. יש אפשרות לעשות בדיקת נוגדנים נגד כלבת ועם כן איפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן06/11/2020עד הנשיכה הבאה.
יש אפשרות לבדוק נוגדנים אבל אני מסופק אם תצליח להגיע לזה.
בכל מקרה אתה מחוסן כראוי כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת B כיצד לאבחן בדיקותשאלה26/10/2020
שלום, עשיתי בדיקות ביניהן להפטיטיס b: בחודש יולי בדיקת cent - HBSAG עשיתי באסותא הייתה שלילית. במקביל עשיתי גם cent -HBSAB נכתב שהתוצאה בתחום האפור וקיבלתי תוצאה 8.13 miu/ml. בחודש אוקטובר עשיתי את הבדיקות הבאות, הפעם בקופת חולים כללית, תוצאת HBSAG שוב שלילי. HBSAB הפעם חיובי 22. לא קיבלתי חיסון בין הבדיקות. אינני בטוח האם קיבלתי חיסון בעבר (האם מחסנים בצבא?) או בילדותי (יליד 1990). 1. כיצד אני יכול לדעת האם התוצאה החיובית היא בעקבות חיסון או בעקבות חשיפה בעבר לנגיף?? 2.מדוע התוצאה כל כך עלתה בHBSAB?? האם אפשר להסביר את זה רק בשוני בין מעבדות? בכל מקרה על פי הבדיקות אני בריא לגמרי ואין סיכון לסיבוכים? הבנתי שיש אפשרות לברר האם זה מחיסון או מחשיפה קודמת לפי בדיקות מעבדה נוספות. יש ערך לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד``ר רגב כהן26/10/2020כן יש בדיקה שיכולה להבדיל. anti HBcore
. פנה ךרופא המשפחה שלך, הוא ידע לענות על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלת המשך
שאלה26/10/2020תודה. גם אם זה מחשיפה בעבר אם הag שלי שלילי זה אומר שהחלמתי לחלוטין ואני בריא לגמרי ללא מחלה רדומה כלשהי של נשאות צהבת או צהבת כרונית נכון? מהבדיקות ומה שתיארתי זה נשמע לך מחיסון או מחלה בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס
ד``ר רגב כהן26/10/2020נשמע שלא חלית ואתה מחוסן אבל אפשר לדעת אחרי השלמת הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת ים תיכונית- כיצד מאתריםבטי הדר24/10/2020
הי
אילו בדיקות אני צריכה לבקש בשביל לאתר קדחת ים תיכונית ומאיזה רופא מיקצועי? האם אפשר לבקש מרופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fmf
ד``ר רגב כהן24/10/2020שלום, זו לא מחלה זיהומית. רופר משפחה צריל להפנות לבדיקות גנטיות או לרופא שעוסק בתחום הזה, לדעתי בתהש או רבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום 37.5 יותר מ-3 שבועות למרות אנטיביוטיקהדוד21/10/2020
לפני כחודש קיבלתי חום 39.4 שירד לאחר יומיים ל38 עד שהגיע לפני 3 שבועות ל37.4 ולמרות שלקחתי אנטיביוטיקה 2 כדורי ציפרודקס ליום למשך 10 ימים ,בערב החום הגיע ל37.5 ולא ירד במשך כל התקופה. בדרך כלל בשעות הבוקר היה 36.8 ובשעות הערב הגיע ל37.5.
אודה להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ממושך
ד``ר רגב כהן22/10/2020חום ממושך ללא סיבה מחייב בירור. זה לא לייעוץ בפורום, זה בירור בקהילה או באשפוז.
יש גם מקרי קורונה שנתקלתי עם חום ממושך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חיסון טטנוס בעקבות פציעהשירה19/10/2020
שלום
עשיתי חיסון לטטנוס בגלל פציעה
אחרי שהאחות עשתה לי את החיסון
היא נתנה לי צמר גפן להחזיק
ולא החזקתי את זה כ"כ טוב והצמר גפן כולו
התמלא בדם
השאלה שלי אם ירד לי הרבה דם מהחיסון
האם החומר של הטטנוס לא אלול לצאת ביחד עם הדם?
ואני כאילו לא התחסנתי עכשיו
אשמח למענה ולתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן19/10/2020לא חושב שיש ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז...
שירה19/10/2020אני יכולה להיות רגועה שאני מחוסנת?
החומר של החיסון לא יכול לצאת עם נוזל הרבה דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
ד``ר רגב כהן19/10/2020לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה לא סביר....?
שירה20/10/2020ללכת להגיד לאחות שתעשה לי שוב חיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולסטרידיום טיפול והרג של החיידקבת 3712/10/2020
היי מתחננת כבר לעזרה. בת 37 לפני 4 נולד לי בן 3 בלידה קיסרית חירום עקב אמיוניטיס בגלל gbs. טופלתי ברוצפין פלאגיל ושוחררתי הביתה . אחרי חודשיים הרופא ראה בבדיקות כי הgbs עדין איתי והפעם גם בשתן ונתן לי קלידצימין 12 כדורים ביממה (150 מג) ומוקסיפן 3 פעמים ביום.
שבוע מסיום הטיפול האנטיביוטי התחלתי לשלשל ורק אחרי שבועיים שכבר התעלפתי בגלל התייבשויות וכ20 שילשולים ביום התברר שמדובר בקולסטרידיום. קיבלתי וונקומיצין 125 מג 4 פעמים ביום למשך 10 ימים יום בשני לטיפול הספקתי לשלשל. אך בסיום טיפול זה חזר הקולסטריום תוך 3 ימים. הגעתי שוב למיון שם הומלץ על קורס חדש של 17 ימים של וונקומיצין 125 מג*4 פעמים ביום. מוצש האחרון סיימתי. רק ביום האחרון של הוונקומיצין ויום למחרת לא כאבה לי הבטן. היום החלו כאבים שוב. אותם כאבים עזים ברום הבטן. לסירוגין . בנוסף אין ממש תיאבון. . שאלתי. האם זה מדובר בשאריות של החיידק? מתי אוכל לדעת שהוא אכן מת? מתי יפסיקו הכאבי בטן ואוכל לחזור לאכול רגיל ולהיות פחות עייפה?? . 160 שוקלת 56 . אודה למידע הכוונה ואור בנושא. נואשת וכואבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוסטרידיום
ד``ר רגב כהן12/10/2020יש פתרון לבעיה שלך. נקרא פידקסומיצין. יכולה להשיג דרך רופא משפחה אני מקווה ואם לא תגיעי ליעוץ ותקבלי המלצה לתרופה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עדכון
בת 3712/10/2020עדכון. היום עשיתי בדיקת קולסטרידיום ובערב קיבלתי תוצאה שלילית.
והשילשולים הפסיקו כבר ביום השני לוונקומיצין (נראה שcd כן רגיש לו) .
עדין יש כאבים ברום הבטן מציקים לסירוגין , נפיחות וקצת חוסר תאבון
האם ההמלצה שלך לפידקסומיצין עדין רלוונטית למרות שיצאה היום תוצאה שלילית? ? תעזור לי להבין כמה שיותר בבקשה. ממש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטרידיום
ד``ר רגב כהן12/10/2020אם תהיה השנות של המחלה. שלשול חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולסטרידיןם
בת3712/10/2020כמה זמן ימים( חודשים) צריך לעבור בכדי שלא תחול הישנות?
כל השילשולים שלי היו מלווים בהתייבשות והתעלפויות קשות וחרדות חשוב לי לדעת מתי אוכל להחזיק בידיעה שבאמת הסיפור מאחורי.
האם הכאבים ברום הבטן יחלפו? לא מצליחה להבין את מקורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטרידיום
ד``ר רגב כהן13/10/2020השלשול והמחלה יכולים לחזור בעל תקופה בעתיד, במיוחד אחרי טיפול אנטיביוטי. ככל שחולף הזמן הסיכוי קטן.
יש לברר את הכאבים בנפרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
מאיה בר-און14/10/2020בינתיים אני בסדר5. תודה לאל אתמול והיום כמעט ללא כאב בטן .
האם יש איזשהו מעקב שמומלץ לעשות?
אני לא רוצה להגיע בשום אופן למצב שבו הייתי.בשילשול הראשון אני מתעלפת . סובלת מלחץ דם נמוך מאוד באופן כללי . ואיבוד הכרה זה החרדה שלי . במיוחד שיש לי תינוק ו2 פעוטות בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטרידיום
ד``ר רגב כהן14/10/2020רק לא לקחת אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל סוג
מאיה בר-און14/10/2020האח כל סוג של אנטיביוטיקה עלולה להעיר את זה?
החיידק נגרם לי מ15 כדורי אנטיביוטקה ביום (12 קלידצימין ו3 מוקסיפן ביום) אחרי שחודשים קודם לכן קיבלתי אחרי הלידה (17.6) רוצפין ופלאגיל לוריד+10 ימים נוספים אוגמנטין בבית)
שאלה מקצועית נוספת שממש מטרידה את מנוחתי . אומנם חיידק הgbs סיכן אותי בלידה וגרם לאמיוניטיס , בפקיעת מים התגלה זיהום קשה עם ריח חריף. ליקוציטים היו 28אלף. למזלינו אנחנו שלמים ובריאים והעובר לא נדבק. הוא גם קיבל אנטיביוקה 5 ימים. אחרי חודשים הרופא ביקש שאוודא שהחיידק לא איתי ושגילה שהוא גם בשתן נתן לי את הקלידצימין ומוקסיפן (15 כד ביום ישר סירבתי לכמות אבל הוא ועוד רופא אמרו שאני חייבת)
לא היתה לי צריבה בשתן, האם הייתי באמת חייבת את כל הכמות הזו כדי להיפטר מהgbs שגם היה בשתן?? , בבדיקת שתן אחרונה אין עדות לgbs* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר לא יודעת
מאיה בר-און15/10/2020היום בבוקר היו לי 2 יציאות והשלישית היתה מאוד רכה ובהתחלה אפילו מיימית. מהפחד רצתי שוב לבצע בדיקת צואה. וטרם התקבלה תשובה . האם יש חשיבות לתוצאה? . איך אוכל לדעת אם זה שילשול שקשור לחיידק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום בחוליות בגב והזרקת אפידורל בלידהrozz10/10/2020
שלום וברכה ..אני בת 27 בריאה לחלוטין חודש שמיני בהיריון..בילדות שהייתי בת 5 סבלתי מזיהום בחוליות בגב אוסטאומיאליטיס שעבר אחרי טיפול אנטיביוטי..במקרה דברתי אם רופא בקופה שהמליץ לי להתייעץ עם אורטפד.. האם יש מניעה כלשהי להשתמש בזריקה אפידורלית בשעת הלידה עקב הבעיה בילדות??תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומיאליטיס בילדות
ד``ר רגב כהן11/10/2020שלום
סביר כי הזיהום מהילדות חלף כעבור שנים רבות, אבל יתכנו שינויים אנטומיים באיזור, ואם אפשר אולי כדאי לא לדקור באיזור בו היה הזיהום.
ממליץ להוועץ באופן מסודר עם רופאך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפניצילין לחולת קרוהןענבר07/10/2020
חולת קרוהן עם איליאוסטומי עם אבצס ופיסטולה בבטן.באיכילוב התגלה בתרבית חיידק אי קולי עמיד.עברתי דה סנטיסיזציה לפניצילין בהצליה קיבלתי שבועיים ולאחר שבוע של אוגמנטין בבית פריחה בכל הגוף.האלרגולוג איבחן כרגישות לפניצילין.איזו אנטיביוטיקה רצוי לקחת עכשיו במקום? רופאת המשפחה ממליצה על זינט.אני מצרפת את הדוח של התרבית בבקשה עזרתך.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר רגב כהן07/10/2020זה יהיה חוסר מקצועיות לנהל מקרה כזה במיילים בפורום, יש לפנות עם זה לרןפא מטפל או לזיהומאי מטפל בביח שבו נעשתה הדסנסיטיזציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה ממשהו לא ברור בכף הרגלמוריה27/09/2020
שלום ד"ר
לפני כמה ימים יצא לי להרגיש מן דקירה בכף הרגל כשהייתי יחפה בבית .כשהסתכלתי ראיתי משהו שלא היה ברור מה זה קוץ או חתיכה של משהו עם חתיכת קצה חד.השכנים שמו מן שק שיש בו שקיות ואדמה.במידה וזה היה מהם ונכנס אלי לבית,א גם חששתי שזה מן חתיכה כזאת משן שהתפוררה אולי..לא ירד לי דם אבל עדיין הרגשתי את הדקירה יש אפשרות להידבק ככה? נראים מקבוצת סיכון בגלל זה פוחדת
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה שלי
מוריה27/09/2020ד"ר,החשש שלי ממבחינת הידבקות באיידס והאם יש צורך לעשות בדיקה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רגב כהן27/09/2020אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על המענה המהיר
מוריה27/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להידבקות לאחר מגע לא מחוטא באזור ניתוחאלמוג18/09/2020
שלום ד"ר חג שמח.
לפני יומיים יצא לי לחזור לביה"ח לאחר ניתוח קשה שעברתי לפני 15 יום.
שמו לי מחט כזו ביד בשביל בדיקות דם.לפני השיחרור הוציאו לי את המחט והאחות שמה לי צמר גפן ספוג אולי באלכוהול... עבר קצת זמן וכשיצאתי מביה"ח זכור לי שחיטאתי את הידיים עם אלכוג'ל. אבל לא בטוחה. בכל מקרה חששתי שכשהורדתי את הצמר גפן נגעתי באזור הדקירה וזה לאחר שנגעתי בשער המסתובב כשיצאתי מביה"ח. והתחיל הפחד והמחשבות על זה. האם במידה ולא חיטאתי את הידיים לפני ונגעתי באזור יש סיכון להדבקות באיידס? או בכלל יש לי ממה לדאוג?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ד``ר רגב כהן18/09/2020אין צורך לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לטיפול עירוי ברזל עם אסתמה קשהשירי11/09/2020
שלום,
עליי לעשות עירוי ברזל שהוא לא דחוף באשפוז יום.
יש לי אסתמה קשה מאוד, ואיני יכולה לנשום עם מסכה. יש לי פטור ממסכה. אשמח לברר: מתי לפי דעתך יהיו הכי פחות נדבקים ביום?
האם זה שבועיים לאחר תום הסגר בתחילת נובמבר?
או שבזמן אחר?
אני לא רוצה לפספס את חלון ההזדמנות שבו יהיה הכי פחות מסוכן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מהבית
ד``ר רגב כהן11/09/2020מניח ששבועיים אחרי סגר תהיה ירידה בהדבקות. את תראי את המגמה בגרפים אחרי שבועיים, הייתי מכוון לשבוע אחרי כן, אם אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)