מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בעדשות פרימיום לשיפור ראיהמגי31/03/2011
שלום
אני בן 55 עם אבחנת קטרקט ולאחר ניתוח PRKשבוצע לפני יותר מ- 10 שנים.. יש לי צילינדר 1.5 וקוצר ראיה של בערך -2.5. האם ניתן במצבי להשתיל עדשות מולטיפוקאליות?או טוריות?
האם ניתן להוריד את התלות במשקפיים בעת השתלת העדשה? במידה ולא- לאיזה רמה של ראייה נייתן להגיע כשהקרנית לאחר תיקון (2 תיקונים)?
בברכה
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעדשות פרימיום לשיפור ראיה - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/03/2011אפשר להשתמש בעדשות טוריות ללא בעיה
העניין הוא שקצת יותר קשה אחרי ניתוחי לייזר, לנבא מה תהיה התוצאה האופטית לאחר ניתוח קטרקט
בכל מקרה - ייתכן שתצטרכי משקפיים - אך יש סיכוי מצויין להפחית את התלות בהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטה הנקראת אורטוקרתולוגיהשי30/03/2011
קראתי באינטרנט שיש שיטה להסרת משקפיים הנקראת אורטוקרתולוגיה
מה השיטה?
כמה זמן לוקח הטיפול?עד לקבלת התוצאה הרצויה?
מה היעילות של השיטה?ומה הסיכונים?
האם אצלכם במרפאה יש טיפול כזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה הנקראת אורטוקרתולוגיה - תגובה
ד``ר עמי הירש01/04/2011אורטוקי היא שיטה שאינה ניתוח ואינה טיפול לייזר, אילו הן עדשות מגע ששמים בעיניים במהלך שינת הלילה ומעצם הפעלוה המכאנית של העפעפיים העצומים בשינה שלוחצים על עדשת המגע שלוחצת על הקרנית ומביאה להשטחה מכאנית של הקרנית. הפעולה נותנת אפקט למהלך היממה. הסכנה העיקרית בשימוש בשיטה זו הינה זיהום שכן במהלך הלילה אין לנו יכולת להרגיש את הקרנית.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים עם עין עצלהחזי29/03/2011
שלום וברכה!!
היום אני בן 23 עם ראיה יציבה כבר יותר מ 3 שנים. התחלתי להרכיב משקפיים מגיל 3.5 בגלל עין שמאלית עצלה. המספרים הם בסביבות 8 ב 2 העיניים. כמו כל הילדים השובבים לא הקפדתי כל כך לשים את הרטייה. ולכן הראיה שלי היום בעין שמאל 9\6 . כבר לפני שנתיים חשבתי על ניתוח לייזר אז התקשרתי למרפאה מאוד מפורסמת ואמרתי להם שיש לי עין עצלה, הם אמרו לי ישר שאין על מה לדבר ואין מצב שאני יכול לעשות ניתוח.
משום מה לפני חצי שנה התקשרתי עליהם שוב והם אמרו לי לעשות בדיקת התאמה, כמובן שעשיתי ולהפתעתי נמצאתי מתאים לניתוח (בשיטת ליטוש הקרנית). הערתי להם שיש לי עין עצלה והם לא ממש התייחסו לזה. אבא שלי המליץ ללכת לשמוע חוות דעת שנייה. הלכתי היום לד"ר דניאל רוזנבאום מנתח עיניים בכיר, והוא אמר לי שלא לעשות הניתוח מכיוון שאם ח"ו יקרה משהו בעין ימין אני אהיה מושבת לכל החיים לנהיגה וכו' .
התקשרתי שוב לאותו מכון. והם אמרו לי שהמצב שלי כן מאפשר לעשות ניתוח לפי כל התקנים.
השאלה שלי האם במקרה שלי, בשיטת הניתוח, באמת לא מומלץ לעשות הניתוח מה הסיכונים?
וסתם באופן כללי אשמח לחוות דעת רפואית על כל הנושא הזה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים עם עין עצלה - תגובה
ד''ר נדב בלפר01/04/2011היית אצל 2 רופאים לפחות ואתה לא יודע למי להקשיב יותר
לא נראה לי הגיוני להקשיב לרופא וירטואלי כמוני... שאפילו לא בדק אותך
גש לשני הדוברים, בקש הסבר, עמת אותם עם הדיעה השניה. וקבל החלטה
בברכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסרת משקפיים עם עין עצלה - תגובה
ד``ר עמי הירש01/04/2011מומלץ לך להגיע לבדיקה אצל גורם שלישי באופן עקרוני אין כל מניעה לבצע ניתוח לייזר בקוצר ראייה של 8- הגדרתה של עין עצלה הינה חדות ראייה 6/18 או רע יותר, לפיכך אם חדות הראייה בעין שאתה מתאר כעצלה הינה 6/9 הרי אין זו הגדרה של עין עצלה אלא עין חלשה לעומת העין השנייה, לכן צדקו במכון שבו נטען כי אתה יכול לבצע את הטיפול.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הרכבת עדשות מגעמלי29/03/2011
ברצוני לדעת האם לאחר ניתוח לאזיק או אינטראלאזיק
במידה והראייה אינה חוזרת 6/6 האם אפשר יהיה להרכיב עדשות מגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות מגע - תגובה
ד``ר עמי הירש29/03/2011בהחלט כן,
ניתוח הלאסיק או אינטרלאסיק אינו פוגע בשטח הפנים החיצוני של הקרנית, ולכן אין כל מניעה להרכבת עדשות מגע לאחר יפולים אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר השיטה המומלצת..ליאל28/03/2011
שלום ,בעלי סובל מאד מעין שמאל כל התפקוד שלו למשך היום והשבוע בנוי איך תהיה העין.. אנחנו עכשיו בכיוון של לייזר ורציתי לשאול : בעין ימין יש לו שלושת רבעי מספר בלי צילינדר בעין שמאל יש לו 4.75 וצילינדר 1 הוא עבר ניתוח הדבקת רשתית בעין שמאל בגיל 13 הוא מרכיב רק עדשה אחת בעין שמאל שמורכבת לו ע"י אופטמטריסט.. משקפיים הוא ממש לא מסוגל להרכיב. רציתי לשאול אם לייזר ישפר את איכות חיינו (הוא לא מסוגל ללמד או לעבוד בעבודה נורמלית) ואם כן איזה סוג של לייזר ממולץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר השיטה המומלצת.. - תגובה
ד``ר עמי הירש29/03/2011שלום רב,
בשל ההבדל בין שתי העיניים בעלך מתקשה בהרכבת משקפיים.
עדשת מגע מאפשרת תפקוד דו עיני, ולכן על פי ממחצאי בדיקתו יוחלט האם ניתן לבצע טיפול לייזר. במידה וכן, יהיה צורך בהחלטה נוספת (כולל ממצאי הרשתית) לגבי סוג הניתוח המתאים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמלצה היכן לבצע את בדיקות ההתאמה
ליאל29/03/2011איפה אנחנו יכולים לבצע את כל בדיקות ההתאמה? שעה בלי העדשה ואין אם מי לדבר הוא מתחיל לסבול מכאבי ראש..הבנתי שצריך 3 ימים ללא עדשה כדי לבצע בדיקה. יש מקום מרוכז שאפשר לעשות שם את כל הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמלצה היכן לבצע את בדיקות ההתאמה - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/03/2011ניתן להיבדק בכל מקום המנתח סוג זה של ניתוח
לכל מקום הדרישות הספציפיות לפני בדיקה וניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמלצה היכן לבצע את בדיקות ההתאמה - תגובה
ד``ר עמי הירש01/04/2011לצורך בדיקת ההתאמה יש להסיר את עדשת המגע הרכה לפחות יומיים שלושה לפני הבדיקה. עם כל הסבל הכרוך בעניין הרי שעלייך להסביר לבעלך שהמטרה מקדשת את האמצעים.
את מוזמנת לעשות את בדיקת ההתאמה בכל אחד ממכוני הלייזר המורשים במדינת ישראל.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההם כבר ידעו איזה סוג לייזר עדיף?
ליאל01/04/2011קודם כל תודה רבה.. הם ידעו לשייך אותו לסוג לייזר שמתאים לו? האם לבצע בכמה מכונים או שמספיק אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלת המשך לפרופ' קרמרעדי28/03/2011
שאלתי היתה:
עברתי ניתוח מסוג PRK בעין אחת, מספר לפני ניתוח -4.25 ללא צילינדר. לאחר בדיקה של חודש וחצי לאחר ניתוח יצא שבניתוח הוסר עובי שכבה כולל של 95. הראיה עדיין אינה מושלמת ולקרוב יש בעיה, אינני רואה טוב לקרוב וחפצים מקרוב נראים קטנים יותר ודהויים יותר בצבעם (העין השניה לא נותחה עדיין כך שיש עם מה להשוות). בבדיקה אצל אופטומטריסט נאמר שיש +1 בערך.
1. עד כמה שידוע לי עובי ממוצע של קרנית שמוסרת עבור כל דיופטר ב PRK זה בסביביות 10-15. הכיצד יתכן שעבור מס' שלי ירד 95?
2. יתכן שהורדה שכבה גדולה מדי ולכן נוצרה הבעיה של ה +?
3. כיצד עלי לנהוג לגבי ניתוח של העין השניה, אם בזו שנותחה אייני רואה טוב לקרוב וגם לרחוק הראיה עדיין לא 100%.
אודה על תשובתך המפורטת.
תשובתך היתה ללכת עם עדשה או לנתח כבר את העין השניה.
אם יש לי קרנית בעובי 575 ומס' -3.5.
השיקול שלי היה ל PRK בגלל שלא מבצעים בו חיתוך וזה הניתוח ה"בטוח" יותר.
האם עדיין אתה ממליץ לי לעשות PRK בעין השניה או אינטראלאסיק? כי יש לי בעיה של + וגם צילינדר של -0.75 בעין שנותחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך לפרופ' קרמר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר29/03/2011שלום רב,
1. הנתון של 10-15 מיקרון לכל דיאופטר קשור בקוטר הליטוש. ככל שהאישון רחב יותר, מומלץ לבצע ליטוש לייזר רחב יותר כדי למנוע סינוורים בלילה והילות עקב התרחבות נוספת של קוטר האישון בחשיכה. ככל שהליטוש רחב יותר, עומק הליטוש עמוק יותר, ולכן, יתכן מאד שאצלך האישון שנמדד ע"י המערכת הרובוטית, נתגלה כאישון רחב ולכן בוצע ליטוש רחב, שבו לכל דיאופטר יש לבצע ליטוש של 20 מיקרון לערך.
2. הורדת שכבה עמוקה יותר לא יוצרת +. + נוצר מתגובת יתר של הקרנית לליטוש והיא בדר"כ נעלמת אחרי PRK תוך שנה ולעיתים גם יותר. אפשר גם לתקן זאת באיזשהו שלב.
3. לגבי העין השניה, נראה לי כי כדאי לבצע אינטראלאזיק, היות וההחלמה בעין זו תהיה מאד קצרה. לגבי +, זה יתכן גם אחרי אינטראלאזיק. ישנם מטופלים אשר מגיבים בתגובה של תיקון יתר +, גם אם לא תוכנן +. ניתן יהיה לתכנן תיקון קל בעין השניה כדי לא לקבל +. ובעין הראשונה יש להחליט על תיקון ה+ במידה וה+ לא ירד כעבור שנה לערך.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח אצל פרופ' קרמר
עדי30/03/2011בהמשך לשאלות שלי אני רוצה לבצע את הניתוח בעין השניה אצלך, בפניה למרפאה שלך מנהלת המרפאה ביקשה 1000 ש"ח רק עבור הבדיקה. הרי התשלום עבור הניתוח אמור לכלול את מחיר הבדיקה, תוכל בבקשה לבדוק למעני את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח אצל פרופ' קרמר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר31/03/2011שלום רב,
לדעתי נפלה כאן טעות. במידה ועברת ניתוח בעין הראשונה במרכז שלנו, במכון "עיינים", אין צורך לשלם 1000 שח עבור הבדיקה כעת. ,יש לשלם סכום של 200 שח עבור בדיקה חוזרת, וסכום זה יקוזז ממחיר הניתוח העתידי.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה לגבי ניתוח אצל פרופ' קרמר.
א31/03/2011הניתוח הראשון בוצא במכון אחר.כרגע מדובר בעין השניה שלא היתה בה שום התערבות כירורגית, האם בכל זאת עבור בדיקת התאמה עלי לשלם 1000 ש"ח ללא קיזוז מדמי הניתוח? כך לפחות אמרו לו בזימון תורים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת
א02/04/2011ועוד שאלה,
כרגע בעין שאני רוצה לנתח היתה לי דלקת. קיבלתי תרוצידין ואחרי שלא עזר עכשיו 10 ימים של FML. הטיפול נגמר ביום שאני אמורה לעשות בדיקת התאמה לניתוח אצלך
1. האם זה לא מהווה בעיה שקיבלתי טיפול סטרואידי צמוד לבדיקה?
2. אודה לך אם תענה לי לגבי השאלה של עלות בדיקת התאמה של 1000 ש"ח, האם יש מקום לקיזוז מדמי הניתוח לאחר הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמבקשת תשובה מפרופ' קרמר
עדי05/04/2011ועוד שאלה,
כרגע בעין שאני רוצה לנתח היתה לי דלקת. קיבלתי תרוצידין ואחרי שלא עזר עכשיו 10 ימים של FML. הטיפול נגמר ביום שאני אמורה לעשות בדיקת התאמה לניתוח אצלך
1. האם זה לא מהווה בעיה שקיבלתי טיפול סטרואידי צמוד לבדיקה?
2. אודה לך אם תענה לי לגבי השאלה של עלות בדיקת התאמה של 1000 ש"ח, האם יש מקום לקיזוז מדמי הניתוח לאחר הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' ישראל קרמר05/04/2011שלום רב,
1. אין כל בעיה עם טיפות מסוג FML בסמוך לבדיקה.
2. אינני עוסק בענייני כספים והחזר תשלומים. כדאי להתייעץ עם מנהלת הסניף בנושא זה.
נ.ב- לדעתי אין צורך בתשלום של 1000 שח אלא פחות מכך.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת - תגובה
אין כל בעיה עם נטילת FML סמוך לבדיקה.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה לגבי ניתוח אצל פרופ' קרמר. - תגובה
אינני עוסק בשטח הפיננסי של המכון שלנו-"עיניים". בכל נושא מסוג זה יש לברר עם גלית סטי מנהלת סניף ת"א-עזריאלי.
לדעתי ולמיטב הבנתי אין זה מוצדק לשלם 1000 שח אלא סכום קטן יותר היות וזו עין אחת בלבד.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתיעצות עם פרופ' קרמר
א05/04/2011תודה רבה על התשובה. אני אבדוק איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איך לבחור ניתוח?דינה28/03/2011
נבדקתי בשני מכונים שונים.
אחד קבע שאני מתאימה לשתי השיטות: ASA ולייסיק והמליץ על לייסיק.
השני קבע שיש לי קרנית לא סדירה ואני מתאימה רק לASA. לייסיק לא טוב לי.
איך ייתכן ששני רופאים שונים קבעו משהו שונה בהסתמך על אותם נתונים?
איך אדע באיזה ניתוח לבחור. אם כל רופא ממליץ על שיטה אחרת?
אם אלך על הניתוח המהיר. האם אני עלולה לסכן את עצמי או את התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבחור ניתוח? - תגובה
יתכן ועובי הקרניות וממצאי הצילינדר הינם ברי תיקון בשני סוגי הניתוחים.
אם מדובר בבדיקות שנעשו ע"י שני רופאים במקומות בדיקה שונים, יתכן וזו הסיבה לחילוקי הדיעות.
אשמח לעזור בבדיקה נוספת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר ועדשות מגע.עדי27/03/2011
עברתי ניתוח PRK לפני חודשיים רק בעין אחת. התוצאה, תיקון יתר של +1 וצילינד של כ-0.75. בעין השניה כרגע עם עדשה.
במשך החודשיים הנל יש לי כל הזמן דלקות בעין עם העדשה.
1. אם אחליט להתסכן ולעשות ניתוח גם בעין השניה, אם יש לי דלקות, מה עושים? כיצד מטפלים וכמה זמן אחרי שהדלקת עוברת ניתן לנתח?
2. באופן כללי הייתי מחכה חצי שנה לראות מה קורה עם העין שנותחה אך כרגע בגלל שיש לי כל הזמן דלקות בעין שבה מורכבת עדשה אני ממש לא יודעת מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר ועדשות מגע. - תגובה
אכן תוצאת יתר בניתוח PRKהינה תופעה שכיחה יחסית וחולפת בדר"כ תוך חצי שנה.
לגבי העין המודלקת, ברגע שחולפת הדלקת ניתן לבצע טיפול לייזר.
ברור שקודם עליך להפסיק להרכיב את העדשה...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרry27/03/2011
1.אני חמישה ימים אחרי ניתוח לאסק. בעין אחת אני רואה ממש טוב ובשניה הרבה פחות. זה נורמלי? תוך כמה זמן זה אמור להסתדר?
2. האם יש בעיה לעבור בזמן הקרוב הסרת שיער בלייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר - תגובה
אין בעיה לעבור הסרת שיער בלייזר.
לגבי איכות הראייה- היא עשויה להתייצב תוך מספר חודשים. אין משמעות לאיכות הראייה הנוכחית, ואכן תתכן חדות ראייה לא סימטרית וזה נורמלי לחלוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפרופ' קרמרא.26/03/2011
1. מה ההבדל בין ניתוח LASIK שמבוצע במכון CARE לאינטראלאסיק אצלכם?
2. אם יש לי -3.5 ואני רוצה לעבור אינטראלאסיק, עובי קרנית 575, מה העובי שישאר לאחר ניתוח?
3. אם אצטרך ניתוח לתיקון בעתיד מה יהיו האפשרויות אם עברתי אינטראלאסיק?
4. מה הסיבוכים האפשריים אחרי אינטראלאסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' קרמר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/03/2011שרון שלום רב ,
1-ההבדל בין ניתוח lasik שמבוצע במכון קאר לבין אינטראלאזיק שמבוצע במכון שלנו הוא שבניתוח הלאזיק חותכים קליפה בשלב הראשון של הניתוח.בעזרת סכין מיוחדת הנקראת מיקרו קרטום-הדומה במבנה הבסיסי שלה לסכין גילוח, ולכן קיימת בה דרגה מסויימת של סיכון של חיתוך לא תקין של קליפה.לעומת שיטה זו , בניתוח מסוג אינטרא לאזיק חותכים או יוצרים למעשה את הקליפה בעזרת לייזר מתוחכם, הנקרא אינטראלייזר , המסוגל ליצור קליפה בצורה מדוייקת יותר ובטוחה יותר מהסכין.
2-העובי הנותר לאחר טיפול ב 3.5 דיאופטר הוא בערך 385 מיקרון מתחת לקליפה שעובייה 110עד 120 מיקרון.
3-ניתן לבצע בעתיד תיקון לייזר לאחר אינטרא לאזיק עד 3 דיאופאר.
4-זיהום מדיר מאוד, דלקת -נדירה מאוד. תזוזת הקליפה עקב שפשוף מכני-נדיר.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן החלמה מניתוח LASEKגיא26/03/2011
שלום,
באבחון שנערך לי נמצאתי מתאים לניתוח מסוג LASEK בלבד (קרנית דקה יחסית).
מה תקופת ההחלמה אותה עלי לקחת בחשבון לאחר ניתוח מסוג זה? כמה זמן צפוי לעבור עד שאני יכול להיחשף שוב לשמש? כמה זמן עד שאני יכול לחזור לעבודה משרדית?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה מניתוח LASEK - תגובה
תקופת ההחלמה לאחר ניתוח לייזר מסוג Lasek או PRK שהוא כולל ליטוש-שיוף לייזר של שטח פני הקרנית ללא חיתוך קליפה, היא ארוכה יחסית לסוג הניתוח השני שבו חותכים קליפה תחילה ומלטשים את מס' המשקפיים מתחת לקליפה.
הימים הראשונים יכולים להיות לא נעימים עם תחושת צריבה בעיניים ולעיתים כאב.
חדות הראייה מחלימה בהדרגה, בין 10 ימים לשבועיים-3 שבועות, תלוי בדרגת קוצר הראייה.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נוירו-ויז'ן - זה עובד? זאת הונאה?שני25/03/2011
היי
קראתי כתבה על שיטה\תוכנה לטיפול בקוצר ראייה (מיופיה) בשם נוירו-ויז'ן או neurovision:
האם זה באמת עובד כמו שהם טוענים?
הייתי רוצה דעה מקצועית מכם.
לי יש קוצר ראייה של -0.75 עם צילינדר -0.5 דרך אגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירו-ויז'ן - זה עובד? זאת הונאה? - תגובה
ישנם מקרים שבהם טיפול הנוירוויז'ן מוריד דרגה נמוכה בלבד של קוצר ראייה, אך בדר"כ טיפול זה מיועד לטיפול בעין עצלה בלבד.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר לייזר נקודה שחורהs24/03/2011
ב-1-3 עשיתי לייזר לעיניים בשיטה שההחלמה בה לוקחת יותר זמן(סליחה לא יודעת מה קוראים לה ) ! אני עדיין לא רואה מטושטש אך יש לי בעיה אני רואה מין נקודה שחורה כזאת שקופצת לי בעין מאוד מודאגת מה זה והאם זה מסוכן האם צריך להיבדק דחוף?!
שאלה שניה מתי יחזרו לי הדמעות כי אני מרגישה שאין דמעות בכלל והאם בכלל יחזור להיות דמעות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לייזר נקודה שחורה - תגובה
ד''ר נדב בלפר24/03/2011שלום S
אני מציע להיבדק בשל הנק השחורה... זה לא נשמע קשור לניתוח אבל מצריך בדיקה
יובש בעיניים - שכיח מאד לאחר ניתוחי הסרת משקפיים למספר חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לקריאה בגיל 56ויקטור22/03/2011
שלום אני בן56 ואני רואה טוב מרחוק
ואני קורא עם משקפיים מספר2
אני לא אוהב לקחת לכל מקום משקפי קריאה וז מגביל
האם זה עדיין לא מאוחר בגילי
האם זה אפשרי ביכלל
והאם זה לא מסוכן
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים לקריאה בגיל 56 - תגובה
פרופ' ישראל קרמר22/03/2011שלום רב,
לצערי אין עדיין טכנולוגיית ליטוש לייזר יעילה לאנשים בגילך שרואים טוב לרחוק ללא משקפיים וזקוקים רק למשקפיים לקרוב.
ניתן בכל זאת לעשות ניתוח לייזר לקרוב רק בעין אחת-העין הלא דומיננטית, אבל אז הראייה לרחוק לא תהיה טובה וזה עלול להפריע.
לכן כדאי לעשות קודם נסיון עם הרכבת עדשות מגע לקרוב רק לעין אחת. במידה וזה יהיה נח אז ניתן יהיה לשקול ניתוח בעין אחת לקרוב.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRKיפעת א22/03/2011
היי,
בתאריך 24/02/2011 עברתי ניתוח PRK בשתי העיניים ע"י פרופ' קרמר.
ההחלמה הראייתית אכן איטית ורק היום חזרתי לעבודה לאחר 3 שבועות מכיוון שאני עובדת מול מחשב 8.5 שעות וזה היה בלתי אפשרי.
עד היום הראייה שופרה והצלחתי לראות טוב הכול, אבל לאחר כ- 5 שעות של עבודה מול המחשב אני חשה בכאבים בעיניים ובראות לא תקינה - רואה כפילויות והמילים קצת נמרחות לי.
האם זה תקין ? כמה זמן מומלץ לעבוד על מחשב לאחר החלמה כ"כ ארוכה ? ועוד כמה זמן נשאר לי עד שאני אראה תקין לחלוטין ???
תודה מראש,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר22/03/2011שלום רב,
כנראה שהבעיה כרגע היא יובש של הקרנית ואי סדירות שטח פני הקרנית על רקע תהליכי ריפוי שטחיים ויובש עיניים בעת עבודה מול מחשב.
הנני ממליץ לך על המשך טיפול בטיפות FML לפי המינון שהוכתב לך, או שלא הוכתב לך ואז כדאי לעבור לטיפות FML במקום דקסמיצין וכפול 3 פעמים ביום למשך חודש ואז לבוא לביקורת.
לגבי היובש, כדאי לנסות טיפות הילוקומוד כפול 5-6 פעמים ביום, שזו משאבה הנלחצת בטיפטוף מעל העין, וכדור אומגה 3 פעמיים ביום.
מומלץ ללילה להשתמש בטיפות ג'ל.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח PRK
יפעת א22/03/2011ראשית תודה רבה על התשובה, אך הייתי רוצה לדעת האם זה טוב ונכון להמשיך כרגע לעבוד מול המחשב כ"כ הרבה שעות ? כשהגעתי הביתה ממש כאב לי הראש והעיניים.
לגביי החלפת הטיפול התרופתי לטיפות ה-FNL האם אני צריכה מרשם עבורם ?
תודה מראש,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר25/03/2011שלום רב,
עבודה מול מחשב איננה מזיקה לאחר ניתוח לייזר מסוג PRK, אך היא מעייפת מאוד את העיניים, וגורמת ליובש והחמרתו לאחר הניתוח, עקב הצפייה במסך וחוסר עפעוף או מצמוץ יעיל. יש להשיג מרשם לטיפות מסוג FML. יש להשתמש בתחליפי דמעות בעת העבודה במחשב.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)