מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש שבועיים אחרי PRKעדי09/02/2011
עברתי לפני שבועיים ניתוח PRK בעין אחת. הראיה השתפרה אך לאחר שהורידו לי את העדשה הטיפולית כאילו חלה נסיגה, אבל אני עדיין רואה מטושטש לגמרי ואף כפול. העבודה שלי הוא מול מחשב וזה מאוד מקשה עלי כי אני עובדת רק עם עין אחת בעיקר מה שגורם לכאבי ראש. הרושם הוא שמיום ליום אין כלל שיפור ברמה של הראיה , הכל נמרח וכפול. אני די מיואשת? האם זה נורמלי, האם כדאי לפנות לחווד דעת נוספת? מתי אמור לחול שינוי באיכות הראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש שבועיים אחרי PRK - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/02/2011זה סביר שכן לוקח לרקמה זמן ל"החליק" לגמרי. שימי הרבה תחליפי דמע ו...... סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשבועיים לאחר PRK
עדי10/02/2011אני לא ממש מרגישה יובש בעיניים? עדיין חייבים לשים תחליפי דמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשבועיים לאחר PRK - תגובה
ד''ר נדב בלפר14/02/2011כן. כדאי. זה לכל הפחות לא יזיק - ורוב הסיכויים שיעזור מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטשטוש שבועיים אחרי PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר13/02/2011אתי שלום רב,
לאחר ניתוח מסוג PRK חלים תהליכי ריפוי ארוכי טווח, ועד שרואים באופן ברור, יעברו עוד כשבועיים עד חודש ימים מהיום לפחות, תלוי במספר ובתהליכי הריפוי האישיים של הקרנית שלך. בנוסף לכך, לאחר טיפול בעין אחת בלבד, הנקרא MonoVision המוח צריך להסתגל למצב החדש וזה עלול לקחת 3-4 חודשים.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- UV עובר דרך זכוכית החלון?אלעד09/02/2011
השאלה היא - האם ממולץ שלא אשהה בכלל במשרד עם חלונות?
הסתתי את הוילון של החלון שמולי. אבל אני נמצ במשרד ש2 מתוך 4 קירותיו הם בעיקר חלונות.
האם קרינת UV עוברת כרגיל דרך זכוכית החלון?
או שרק צפיה ישירה בשמש מסוכנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UV עובר דרך זכוכית החלון? - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/02/2011באמת מעניין
איני יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה בבקשהשגיב08/02/2011
הייתי באמריקן לייזר והם המליצו לי על לאסיק
והייתי בקייר והם אמרו לי שאני יכול לעשות לאסיק ופי אר קיי אבל הרופא המליץ על פי אר קיי בגלל גילי הצעיר(21) המספר שלי הוא 1.75 בעיניים והוא אמר לי שאני יוכל לראות אחרי הניתוח אפילו טיפה יותר טוב מ6.6
עכשיו השאלה איזה ניתוח כדי לי לבחור והאם קייר (אחריות לכל החיים)נחשבת לחברה טובה או שמומלץ ללכת לעשות בעיניים??
תודה מראש שגיב כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
שגיב08/02/2011עובי הקרנית שלי הוא 543 בעין ימין ו 549 בעין שמאל והמנתח הוא דרוסקובסקי מרק אם יש המלצות עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שמש בתוך המשרדאלעד08/02/2011
שלום,
17 יום אחרי ניתוח PRK.
אני יושב בעבודה במשרד ש3 מקירותיו הם חלונות.
בהתחלה הייתי עם הגב לחלון. אבל אז שמש הקשתה עליי לצפות במסך המחשב.
לכן עברתי כך שהיום הפנים שלי מול חלון גדול.אני לא צופה בשמש, אבל נכנס הרבה אור דרך החלון.
הורדתי תריסים כמה שיכלתי. אבל אור נכנס גם מחלונות אחרים על השולחן שלי. (משתדל שלא ישירות לפנים- אבל גם זה קורה).
אני מאמין שלא אשב עם משקפי שמש בתוך משרד סגור.
רציתי לדעת אם הסכנות שיש לעין מנותחת בחשיפה לשמש (קרינת UVA UVB וכו') קיימות גם דרך חלון משרד
כמו שמוצג בדוגמא שלי.
אשמח לעיצות פרטקיות בנושא בכל מקרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש בתוך המשרד - תגובה
פרופ' ישראל קרמר09/02/2011
שלום רב,
ישנה דעה כי קרני uv גורמות לנסיגת השפעת הלייזר לאחר ניתוח prk.
לך מומלץ להמנע מחשיפה לקרינת השמש בדרכים כלשהם, כגון- משקפי שמש או וילונות.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהUV עובר כרגיל דרך זכוכית החלון?
אלעד09/02/2011השאלה היא - האם ממולץ שלא אשהה בכלל במשרד עם חלונות?
הסתתי את הוילון של החלון שמולי. אבל אני נמצ במשרד ש2 מתוך 4 קירותיו הם בעיקר חלונות.
האם קרינת UV עוברת כרגיל דרך זכוכית החלון?
או שרק צפיה ישירה בשמש מסוכנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שימוש בתרופותאסי05/02/2011
אני שבוע וחצי אחרי טיפול להסרת משקפיים השבוע הורדתי את עדשות הטיפול ורציתי לדעת האם זה הכרחי ליטול את התרופות סטרודקס (סטרואידים) ודמעות מלאכותיות ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתרופות - תגובה
פרופ' ישראל קרמר09/02/2011שלום רב,
כן, זה הכרחי בהחלט. טיפות הסטרואידים חשובות בכדי למנוע תגובת ריפוי ברקמות החיבור של הקרנית, על מנת למנוע נסיגת אפקט הלייזר, עכירות או דלקת. יש להמשיך טיפול זה מס' שבועות, ע"פ ממצאי הבדיקה ולרדת בהדרגה. טיפות ליובש יש להמשיך בהתאם לצורך.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה..חיים05/02/2011
ברצוני לעבור ניתוח לייזר בעיניים ורצית לדעת כמה זמן מומלץ להסיר את העדשות לפני הניתוח ולהרכיב משקפיים..
בררתי במקומות שונים בארץ וכל מקום אומר זמן אחר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. - תגובה
בדר"כ מומלץ להפסיק הרכבת עדשות מגע רכות לפחות ל-3 ימים, ועדשות מגע קשות למשך שבוע עד 10 ימים.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלותחסוי04/02/2011
היי דוקטור ברצוני לשאול מספר שאלות ברשותך...
הורדתי ביום רביעי את העדשות אחרי טיפול לאסק C/V ורצתי לדעת האם מותר לי לחפוף את הראש (כלומר הבנתי שכן ) אבל רציתי לדעת האם זה בסדר שינזול לי לעינים מים וסבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
חסוי04/02/2011האם מותר לי לצפות בטלויזיה לשבת על המחשב אחרי הוצאת העדשות או שזה לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת - תגובה
מותר לצפות בטלויזיה במחשב וזאת בהתאם לחדות הראייה המושגת. כדאי להרבות בטיפות נגד יובש.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמספר שאלות - תגובה
כדאי להימנע מכניסת מים וסבון לעיניים לאחר ניתוח לאסק, במשך שבוע עד 8 ימים.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- היכן ממולץ לעשות?חיים03/02/2011
שלום.. אני מעוניין לעשות ניתוח בלייזר להסרת משקפיים ולא יודע היכן לעשות אני ישמח לקבל המלצות למקומות המובילים בתחום המיכשור והרופאים בארץ.
המחיר אינו מהווה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן ממולץ לעשות? - תגובה
בין 6 המכונים בארץ, היתרון הטכנולוגי הקיים ברשת "עיניים" הוא הטכנולוגיה של חיתוך הקליפה בשלב הראשון של ניתוח האינטראלזיק אשר מבוצע ע"י לייזר מתוחכם החותך את הקליפה במקום סכין שבה משתמשים כל המכונים האחרים בארץ, שבהם מבוצע ניתוח מסוג לאזיק. טכנולוגיה זו בטוחה הרבה יותר ומדוייקת הרבה יותר.
בנוסך לכך אנו משתמשים בלייזר מסוג visx שיש לו טכנולוגיה מסוג IRS המסוגלת להתאים את ליטוש הלייזר למרכז הגיאומטרי של האישון ולעקוב אחר התנועות הסיבוביות של העין בזמן הטיפול.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשת מגע רפואיתדינה03/02/2011
שלום
עברתי את ניתוח האינטרא-לאסיק לפני כ 3 ימים
בבדיקה שבוצעה ביום למחרת הניתוח שמו לי בעין שמאל עדשת מגע רפואית למניעת יובש.
שאלתי היא האם עדשה זו יכולה להיות הסיבה לכך שאני רואה מטושטש בעין שמאל? בעין ימין הראות הינה חדה וברורה מאוד.
אני הולך להסיר את העדשה ביום ראשון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשת מגע רפואית - תגובה
ד``ר עמי הירש03/02/2011שי שלום,
אל חשש. ככל הנראה זוהתה בבדיקה בעיית יובש מסויימת ולפיכך העדיף הרופא המנתח להגן על הקרנית ולשפר את רטיבותה בעזרת עדשת מגע טיפולית.
העדשה יכולה לגרום לטשטוש ראייה מסויים שיחלוף לאחר הסרתה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות אחרי לייזרדוד30/01/2011
לפני שנתיים עשיתי הסרת משקפיים בלייזר,רציתי לדעת אם יש בעיה לשים עדשות עם צבע אחרי שנתיים?האם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות אחרי לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/01/2011לא יותר מאשר למי שלא עשה ניתוח
למען הסר ספק - עדשות מגע יכולות להזיק ואינן משחק....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדשות אחרי לייזר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר13/02/2011שלום רב,
אין כל בעייה להרכיב עדשות מגע עם צבע לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, יש להזהר לא לישון עם העדשות ולהרטיב את העיניים עם טיפות רפרש - ללא חומר משמר.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- למי להאמין?נועם30/01/2011
למי שאמר שהכל תקין
או למי שאמר שזה גבולי?
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי להאמין? - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/01/2011לשניהם יש סיבות טובות לאמר זאת
כל אחד מדבר מנסיונו ולפי השיטה/מכשיר בו הוא עובד - זה לא זהה בכל מקום
קח תשובתו של האחד והצג לאחר (אין בזה בושה) ובטוחני שתקבל הסבר טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עובי קרנית מינימלינועם30/01/2011
שלום רב,
אני מעוניין לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. בשני מכונים אמרו לי שהכל תקין. במכון השלישי אמר לי הרופא המנתח כי הקרנית שלי היא גבולית, ולכן הסיכון גדול הרבה יותר.
עובי הקרנית בבדיקה האולטרא-סונית הוא 515 ובבדיקה האופטית הוא בסביבות 480. (גם במכונים האחרים אמרו לי שעובי הקרנית הוא 515).
המספר שלי הוא בסביבות 5-.
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי קרנית מינימלי - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/01/2011להאמין להם - הם כולם מומחים
אם יש שוני - שאל אחד מהם -עם מידע כתוב ובדיקה הוא יוכל להבין ולהסביר ..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעובי קרנית מינימלי - תגובה
פרופ' ישראל קרמר13/02/2011שלום רב,
עובי קרנית של 515 הוא מעט מתחת לערך הממוצע באוכלוסייה הכוללת, שהוא 525. למרות זאת, במידה ומבנה הקרנית הוא סימטרי, ניתן להוריד 5.0- דיאופטר בשיטת האינטראלזיק שבה אנו משתמשים, שזהו סוג של ניתוח לייזר שבו חותכים את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח על ידי לייזר מסוג אינטרלאזיק במקום סכין שבה משתמשים בניתוח מסוג לאזיק. הלייזר מסוג אינטראלזיק מסוגל לחתוך קליפה דקה יותר מהסכין שחותכת קליפה עבה יחסית בניתוח מסוג לאזיק. בצורה זו נשארת יותר רקמה לליטוש 5.0- דיאופטר מתחת לקליפה.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח אינטראלאסיק - שאלה דחופהמיכל30/01/2011
שלום רב
ביום חמישי האחרון עברתי ניתוח אינטראלאסיק אצל ד"ר ישראלי
ביום שישי הייתי בביקורת והכל היה בסדר
יש לי שטף דם בעין ימין אך הבנתי שזה יעבור בעוד כמה ימים
היום הבחנתי שנראה לי שיש לי על האישון משהו שנראה כמו בועה קטנה...
האם אני צריכה לדאוג בגלל זה ?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח אינטראלאסיק - שאלה דחופה - תגובה
ד``ר עמי הירש03/02/2011מיכל שלום,
אכן דימום בלחמית לאחר אינטראלאסיק הינה תופעה שכיחה וחולפת כעבור מספר ימים.
לעומת זאת לא ברורה לי דיה הופעת "בועה" באישון לאחר ניתוח.
פני לד"ר ישראלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזר ?קומנט30/01/2011
בחיפוש אחר חומר עדכני, מצאתי בעיקר כתבות ומידע לפני מספר שנים,
אשמח לקבל מידע ו/או לינקים עדכניים יותר, המתייחסים לנתונים הבאים :
1. הסיכונים והסיבוכים שבניתוח, ואחוז הסיכון שהם יתרחשו
2. רמת הידע נכון להיום, מבחינת מה צפוי למנותחים היום, בעתיד.
(כמה שנות ניסיון יש בנושא ? האם ידוע מה יקרה למנותח צעיר בעוד 20/30/40/50 שנה ?)
3. רמת הידע והניסיון ספציפית בארץ + המלצות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בלייזר ? - תגובה
ד``ר עמי הירש03/02/2011שלום,
בבדיקת התאמה יוחלט על פי הממצאים האם הנך ממתאים לניתוח לייזר.
באם כן לאיזה סוג של ניתוח, את כל השאלות כולל נסיונו של הרופא המנתח תוכל לשאול במעמד הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוחי עיניים בלייזר
ד"ר יובל דומנ03/02/2011שלום,
הפעולה שהלייזר עושה בניתוח הוא שינוי קימור הקרנית (החלק השקוף החיצוני של העין).
שינוי זה הוא המביא לשיפור בראיה. אין בפעולה (לא כירורגית) זאת שום השפעה על שום דבר אחר (רשתית, עדשה תוך עינית וכו') ולכן אין סיבה לשום תופעה מיוחדת למי שעבר טיפול כזה.
ניתוחים מעין אלו מבוצעים כבר כשלושים שנה, אין ספק שרמת הניתוח היום טובה בהרבה מרמת הניתוח לפני שלושים שנה, בעיקר עקב השיפור הטכנולוגי במכשיר הלייזר.
רמת הניסיון והידע בארץ היא מהמתקדמים בעולם. מידי פעם מתקיימים אף כנסים בין-לאומיים בישראל בנושא ניתוחי לייזר.
לגבי הסיכונים והסיבוכים – בכל הליך רפואי ישנו סיכון מסוים. הדרך להקטין את רמת הסיכון למינימום האפשרי היא ע"י בדיקת התאמה עם מיטב מכשירי מיפוי הקרנית הקיימים היום.
מכיון שיש לך המון שאלות (וטוב שכך) אתה מוזמן לבדיקת התאמה מקיפה בה אוכל לתת לך תשובות על הנתונים הספציפים שלך ולא רק על סטטיסטיקות כלליות.
בברכה,
ד"ר יובל דומניץ
מנהל רפואי רשת מרפאות care vision להסרת משקפיים בלייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פרופסיה אחרי PRKאלעד30/01/2011
1. רציתי לדעת כמה זמן אחרי ניתוח PRK ניתן לחזור לנטילת פרופסיה (אם בכלל מותר).
2. 11 יום לאר PRK. אני רואה טוב כדי לתפקד. אבל עדיין לא חד. כלומר קריאת ספרים ושלטים רחוקים - עדיין מטושטשת וקשה לי. אני מבין שיש לחכות לפחות שבועיים להתייצבות ראשונית . והראיה עוד יכולה להשתפר חודשים אחרי הניתוח.ובכל זאת כמה שאלות:
א. האם זה סימן שיש לי סיכויים גבוהיים (מדבר רק על סיכויים, ברור שאין תשובה חד משמעית עדיין) להרכיב משקפיים בקרוב?
אחת הסיבות שאני שואל היא כי אני מתלבט אם לקנות משקפי שמש חדשים או לחכות כדי לראות אם אצטרך משקפי שמש אופטיים.
ב. האם יש איזו התנהגות שאוכל לאמץ לעצמי כדי להאיץ את שיפור החדות והראיה? או למנוע הדרדרותה במיוחד בחודשים אחרי הניתוח?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה אחרי PRK - תגובה
ד``ר עמי הירש03/02/2011שלום אדם,
כידוע לך התאוששות הראייה לאחר ניתוחי prk נמשכת עד 3 חודשים.
מדבריך משתמע כי תהליך ההתאוששות שלך הינו תקין.
באופן עקרוני מומלצים משקפי שמש ללא כל קשר לניתוחי לייזר וזאת לצורך שמירת בריאות העיניים והגנה מפני קרינת UV.
לפיכך ממליץ כי תרכוש משקפי שמש.
לגבי פרופסיה אין מניעה להמשיך להשתמש בתרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)