פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• סוגי מכשירים
    לבנת
    29/01/2011

שלום,

עברתי בדיקת התאמה במכון עיניים ובאסותא אופטיקל ונמצאתי מתאימה לניתוח LASEK/ PRK/ ASA (הבנתי שזה פחות או יותר אותו הניתוח רק שמות שונים...)

בעיניים אמרו לי שמשתמשים במכשיר - visx star-4 אמריקאי וניתן להוסיף טכנולוגית CV.
    באסותא משתמשים בshwind גרמני וניתן להוסיף טכנולוגית WF.

השאלה שלי היא איזה מכשיר טוב יותר, או בטיחותי יותר וכו'.. וגם, מה ההבדל בין WF ל - CV.

שאלה נוספת: באסותא משתמשים במיטומיצין מדולל במהלך הניתוח, בטענה שהוא מפחית לגמרי את הסיכון להצטלקות בעין (HAZE). א. האם נכון? ב. הבנתי שבחלק מהמכונים לא משתמשים בחומר זה מכיוון שהוא חזק. מה דעתך בנושא, האם בעיניים משתמשים גם כן?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    סוגי מכשירים

הוספת תגובה

• סוגי מכשירים - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    29/01/2011

שניהם מכשירים מתקדמים ובשני המקומות יש מנתחים עתירי נסיון
    גם בעיניים משתמשים במיטומיצין במקרים מסויימים
    אני חושב (אין לי מידע מחקרי אובייקטיבי להוכיח זאת) שניתן לקבל תוצאה דומה וטובה מאד בשני המקומות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי מכשירים - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    13/02/2011

שלום רב,
    טכנולוגיית ליטוש לייזר מסוג CV משתמשת בסוג מתוחכם יותר של WF הנקראת IRS, כלומר Iries Recognition System, שזו מערכת המסוגלת לנוע אחרי התנועות הסיבוביות של העין בזמן ליטוש הלייזר, וכן גם להתאים את עצמה למרכז הגיאוגרפי של האישון בתנאי תאורה שונים כולל בחשיכה. טכנולוגיית הWF לעומת זאת אינה מסוגלת לבצע פעולות אלו, למיטב ידיעתי. לכן, ליטוש לייזר בVISX מסוג CV הוא יותר מדוייק, ומונע סינוורים בלילה ביעילות רבה.
    בנוסף מומלץ להשתמש תמיד במיטומיצין למניעת צלקות לאחר PRK.

בברכה,
    פרופסור ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    אסי
    29/01/2011

רציתי לשאול שאלה נוספת- האם מותר לי לצפות בטלוזיה ולעבוד על המחשב בשבוע של ההחלמה (בשבוע שאני עם העדשות)?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    29/01/2011

כן, כל עוד אינך מרגיש צריבה או הפרעה - אין בעיה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אסי
    29/01/2011

היי שלום
    אני עברתי ניתוח השבוע ביום שלשי 25 לחודש מסוג לאסק C/V אני כרגע עפ עדשות ורצתי לדעת האם יש בעיה לקיים פעילות מינית?כן או לא
    בתודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    29/01/2011

אין שום בעיה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך
    אלעד
    27/01/2011

פרופ' קרמר שלום,

3.5 שנים לאחר הניתוח הראשון יש לי 0.5 צילינדר בעין אחת, 0.75 צילינדר בעין השנייה.
    לפני הניתוח הראשון הייתי 2.5 מספר ו2.5 צילינדר
    אני מעוניין לעבור ניתוח לתיקון.
    הפרופ' אשר ניתח אותי אמר לי שהוא לא ממליץ לנתח. משום שיש קושי לדייק בניתוח תיקון במספר כמו שלי
    מבחינת עובי הקרנית אני בסדר גמור, הייתי 550 לפני הניתוח הראשון.
    האם יש קושי לתקן צילינדר שהוא יחסית נמוך?
    האם יש דרך לפתור את העניין, כי הצילינדר על אף שהוא נמוך, מציק לי.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלת המשך

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    28/01/2011

שלום רב,
    דרגת צילינדר קטנה, 0.5 העין אחת ו-0.75 בעין שנייה,לא ניתן לתקן בדיוק מירבי ע"י ליטוש הלייזר ,היות וטווח הדיוק של טכנולוגיה הלייזר היא עד 0.75 דיאופטר. לכן יש המתין עד אשר תהיה עלייה במספר , לדרגה של 1.25ומעלה , ואז אפשר יהיה לתקן. גם לגבי ניתוחים , יש לקחת בחשבון כי לא ניתן לבצע מספר רב של תיקונים , גם אם הקרנית עבה מספיק , כי התיקון נעשה ע"י ליטוש לייזר על שטח פני הקליפה ושם אנו מוגבלים בעובי הקליפה.כמובן דברי מתיחסים לניתוח עם חיתוך הנקרא אינטרה לאסיק .
    בברכה ,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה לאחר ניתוח לאסק
    עינת
    26/01/2011

שלום רב,
    לפני שנה עשיתי ניתוח לאסק, היה לי מס' -4 בשתי העיניים
    אתמול הייתי בביקורת ומסתבר שאני לי רואה 6/6 ושיש לי אפילו חצי מספר
    ממש נלחצתי מזה, הרופא נתן לי טיפות טילופטיק אמר לי לשים אותם כחודשיים
    ולחזור אליו.

1. האם זה הגיוני שאחרי שנה בלבד יש עליה במספר?
    2. האם המספר יכול לעלות יותר מזה? זה קשור לזה שאני עובדת מול מחשב?
    או שזה פשוט ניתוח לא מוצלח? ואם המספר יעלה האם זה יכול ממש לעלות למספר שהיה לי ?
    האם הטיפות האלה באמת יכולות לעזור לתיקון המספר ולמה הרופא נתן לי אותן
    אני ממש בלחץ מהביקורת הזו ,כי בסך הכל עברה שנה .....ואני לא רוצה לחשוב על תיקון
    די מפחדת לגעת בעיניים שוב עם ניתוח....

אודה לתגובתכם :)
    עינת

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שנה לאחר ניתוח לאסק

הוספת תגובה

• שנה לאחר ניתוח לאסק - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    27/01/2011

שלום עינת
    ייתכן שיש שינוי במספר לאחר שנה, בדיוק כפי שהמספר יכול היה להשתנות אם היית מרכיבה משקפיים ללא ניתוח
    למעשה, הניתוח אינו מונע שינוי אלא מתקן מצב נתון...
    הטיפות אכן יכולות לעזור מעט - אך ניתנות גם מסיבות אחרות, כמו לחץ תוך עיני מוגבר. איני יודע מה הסיבה שבגללה הומלצו לך
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם העין משתנה שבועות אחרי PRK ?
    אלעד
    24/01/2011

שלום,

שאלה רפואית-פיסית
    ראיתי שרטוטים באינטרנט וגם במכון בו עברתי את ניתוח הPRK
    איך קרן אור של אדם שסובל מקוצר ראיה, פוגעת בקרנית במקום לא נכון. כנ"ל לגבי צילינדר.
    הבנתי שניתוח הPRK עיצב את הרשתית כך שאלומות האור תגענה למיקום הנכון ע"ג הקרנית.
    השאלה שלי - האם העין משתנה פיסית במשך שבועיים (או אפילו חודשים) שלמים אחרי הניתוח? ואם כין- כיצד היא יכולה להשתנות?

אני שואל כי אחרת, מדוע הרופאים אומרים שהראיה מתייצבת עד שבועיים אחרי הניתוח ומשתפרת עד שנה אחרי הניתוח הנ"ל ?

תודה מראש ולילה טוב!

הוספת תגובה

• האם העין משתנה שבועות אחרי PRK ? - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/01/2011

שלום רב,

באיזור ליטוש הלייזר על גבי שטח הקרנית, חלים לאחר ניתוח מסוג PRK, תהליכי ריפוי איטיים וממושכים הכוללים התרבות של תאי שכבת הציפוי (אפיטל) שתפקידם להחליק את שטח הפנים של הקרנית המלוטשת.
    תהליך זה לוקח מס' שבועות ולכן כל זמן ששטח הקרנית איננו חלק דיו, החדות לא מקסימלית.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לפני ניתוח
    מיכל
    24/01/2011

שלום רב
    אני לפני ניתוח אינטראלאסיק, בת 37 עם סכרת הריון בעבר ומספרים של -4 ו- 3.75 עם צילינדר בעין אחת
    קראתי בפורום שסכרת הריון מגבירה את הסיכוי לחזרת המספר - האם נכון ?
    לגבי יובש בעיניים, טשטוש וסנוור - מה הסיכויים ?
    האם באמת אי אפשר לנהוג כמ הימים ? ( אין לי כל דרך אחרת להתנייד.........)
    ברצוני לציין שהסיבה היחידה שאני עושה את הניצוח היא אסתטית ואם יהיו תופעות לוואי כל המאמץ לא שווה לי..........

תודה מראש
    מיכל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות לפני ניתוח

הוספת תגובה

• שאלות לפני ניתוח - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/01/2011

שלום רב,

סכרת הריון איננה משפיעה על תוצאות הניתוח, אך היא עלולה להיות סימן ראשון להתפתחות סכרת בעתיד. מכאן, שסכרת הריון איננה מגבירה את הסיכוי לחזרת המספר לאחר הלייזר.
    לגבי יובש-זו תופעת לוואי שכיחה מאד לאחר ניתוח אינטראלאסיק ויש לטפל ע"י טיפות ליובש.
    לגבי סינוור בלילה וטשטוש, קיימת מערכת רובוטית למניעת סינוורים בלילה, הנקראת CV והנני ממליץ להשתמש בה בניתוח.

בברכה,
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דגשים למשקפי שמש לאחר PRK?
    אלעד
    24/01/2011

רציתי לשאול:
    לאחר ניתוח PRK - האם מומלץ להרכיב משקפי שמש גם מול מקור אחר שמסנוור דוגמאת טלויזה או מסך מחשב בשבועות הראשונים ?

שאלה אחרת לחלוטין:
    אני רוצה לקנות משקפי שמש לא אופטיים.
    יש איזה דגשים שכדאי שאבקש מהמוכרות בחנות, ספציפית לאחר שעברתי ניתוח PRK ?

איך אדע שהסינון של העדשה מספיק?
    כדאי לקחת עדשה כהה במיוחד? רחבה במיוחד?

פולורואיד -
    אחת המוכרות אמרה לי שמומלץ לקנות עדשת פולורואיד - אבל מוכרת אחרת אמרה לי שזה רק למניעת סינוור למי שנוהג מלא. זה לא מהותי בריאותית לטענתה.

בקיצור- כל טיפ או המלצה- יתקבלו בברכה.
    אני בכל מקרה חושב שאחכה עוד כמה ימים לפני שאקנה- עד שהראיה תהיה חדה יותר.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דגשים למשקפי שמש לאחר PRK?

הוספת תגובה

• דגשים למשקפי שמש לאחר PRK? - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/01/2011

שלום רב,

1. אין צורך להרכיב משקפי שמש מול מקור אחר. רק בהיחשפות לאור השמש.
    2. מומלץ להרכיב משקפי שמש כהות.
    3. מספיק משקפי שמש כהות. רצוי עדשה כהה ורחבה.
    4. אין כל עדיפות לפלואוריד.
    5. באופן כללי- יש להשתמש במשקפי שמש כהות!, לא משנה איזה סוג.

בברכה,
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות ניתוחי השתלת עדשה
    אבישי
    24/01/2011

שלום רב,
    רציתי לדעת פחות או יותר כמה ניתוחי השתלת עדשה נעשו בארץ (בשנה האחרונה למשל ובכלל). האם ידוע על סיבוכים מהניתוחים שבוצעו?
    אני שואל כי אני מנסה להבין כמה הניתוח פופולארי וכמה הוא עם סיכונים יותר מניתוח לייזר פשוט (יש לי מספרים גבוהים והומלץ לי על השתלת עדשה).
    תודה מראש
    אבישי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמות ניתוחי השתלת עדשה

הוספת תגובה

• כמות ניתוחי השתלת עדשה - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/01/2011

שלום רב,

ניתוחי השתלת עדשה תוך עינית לתיקון קוצר ראייה גבוה, מבוצעים בעולם מזה כ-12 שנים לערך. אנו התחלנו בניתוח זה לפני כ-8 שנים. לאור זאת, להערכתי בוצעו ברשת שלנו כ-1500 ניתוחים, היות והאינדיקצייה היא קוצר ראייה גבוה, מעל 8.0-, 9.0- לערך. אין הרבה מאד מקרים של קוצר ראייה מעל 9.0- בסה"כ.

בברכה,
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש אפשרות לדעת קצת סטטיסטיקה

אבישי
    25/01/2011

קודם כל תודה על התשובה,
    שנית, אשמח לדעת נתונים על הניתוחים, לדוגמא לכמה ניתוחים היו בעיות ואילו, האם היו מקרי עיוורון בארץ, או שאין אפשרות לפרסם פרטים כאלה.
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בראיה לאחר פחות מארבע שנים
    אני רק שאלה
    22/01/2011

הי,
    עברתי ניתוח בשיטת הלאסיק לפני כמעט ארבע שנים, ואחריו הראיה היתה בסדר גמור.
    לפני מספר חודשים התחלתי לחוש ירידה בראיה וכעת אני כבר מבינה שאני חייבת לחזור למשקפיים.

מה עושים? ארבע שנים נראה לי זמן מועט, בזמנו דיברו על לפחות עשר שנים של יציבות בראיה.

חשוב לציין כי אני בת 25, המספר שלי היה קטן ממינוס שלוש (לא זוכרת בדיוק כזה), והניתוח נערך במקום מאוד מכובד שערך לי סדרת בדיקות טרם הניתוח.

אשמח לתגובה וטיפים מהרופאים המשתתפים בפורום.

הוספת תגובה

• ירידה בראיה לאחר פחות מארבע שנים - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/01/2011

שלום רב,

תופעת הנסיגה עקב עלייה טבעית בקוצר הראייה לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים ידועה וקיימת. ארבע שנים זו תקופה קצרה יחסית, לדעתי כדאי לחכות להתייצבות המספר ואז לבצע תיקון ע"י שיטת שיוף לייזר על שטח הפנים של הקליפה שנחתכה בניתוח הלאזיק.
    עקב העובדה כי עלולה להתפתח בעיה בחיתוך הקליפה מחדש או בפתיחת הקליפה, מומלץ לבצע תיקון בשיטת הליטוש השטחי מסוג PRK או LASEK. מהלך ההחלמה לאחר שיטה זו הוא איטי מאד, עם החלמה ראייתית הדרגתית, כאבים ואי נעימות במשך 3-4 הימים הראשונים.

בברכה,
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר
    קובי
    20/01/2011

מישהו מסכים לעשות סדר בכל הבלאגן של השיטות?
    תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סדר

הוספת תגובה

• סדר - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    20/01/2011

א לייזר לקרנית:
    1 ללא חיתוך (שיטחי) = PRK = LASEK= SUPER K = EPI K
    2 עם חיתוך = LASIK (עם סכין), INTRALASIK (חיתוך עם לייזר ולא סכין)
    בכל אחד מהמכשירים של הלייזר יש חיתוך מותאם אישי וכו- עם שמות שונים
    ב השתלת עדשות תוך עיניות
    1 ארטיזן/ארטיפלקס - העדשה יושבת בתוך העין לפני האישון
    2 ICL - העדשה יושבת בתוך העין מאחרי האישון

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לעיניים
    יובל שדה
    20/01/2011

שלום רב

לפני כ 4 שנים עשיתי ניתוח לייזר במכון עיניים אצל עמי הירש שעבר בהצלחה.

לאחרונה התחלתי לעבוד מול מחשב שעות מרובות במשך היום

ונוצרו לי כאבים בעיניים, רק מול מסכים מסוימים, לרוב ישנים יותר.

לשאר העובדים במשרד אין בעיה כזאת.

האם זה כתוצאה מהניתוח לייזר או רגישות שלי ?

מה עליי לעשות ? (חוץ מהחלפת מסך )

האם זה קשור לכמות הפיקסלים שבמסך ?

אשמח לתשובה

יובל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    רגישות לעיניים

הוספת תגובה

• רגישות לעיניים - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    20/01/2011

קרוב לוודאי מדובר ביובש: אתה מרוכז במסך ולא ממצמץ הרבה - ולכן עינייך מתייבשות. זה לא תלוי בסוג המסך...
    שים תחליפי דמע (כמוני)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לאסק- בעיה בראיה מקרוב
    גלגל
    19/01/2011

שלום רב
    בעלי עבר ניתוח לאסק לפני 6 ימים.
    עכשיו הוא לא רואה טוב מקרוב, למרות שקודם לא היתה לו שום בעיה בקרוב.
    הניתוח תיקן את הראיה למרחוק.(היה לו 1.5 + צילינדר).
    מתי המצב יסתדר...? ?
    זה מאוד מתסכל מכיוון שאינו יכול לעבוד נמצא מול מחשב רוב היום ואינו רואה טוב בכלל...

תודה מראש.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר לאסק- בעיה בראיה מקרוב

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה..

גלגל
    19/01/2011

המנתח עשה לו +0.5 האם בגלל זה אינו רואה טוב לקרוב?
    ומתי אמרו להסתדר הענין?
    האם נהוג לעשות +0.5 בניתוחי לאסק?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה.. - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    19/01/2011

השאלה היא בן כמה הוא?
    מגיל 35 ואילך מתחיל תהליך שינוי בעין המקשה על הקריאה
    אם הוא צעיר יותר - שווה להיבדק ולשאול את המנתח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר ומיגרנה
    ל
    18/01/2011

בשבועות הקרובים אני עתידה לעבור ניתוח לייזר, אך בטווח שבין בדיקת ההתאמה לניתוח התגלתה אצלי מיגרנה עם אאורה(שמתבטאת בעיקר בנימול באזור האצבעות, היד, השפה והלשון). עד היום היו 2 התקפים ונתנו לי כדורים שלוקחים בתחילת ההתקף - sumatridex כדי למנוע את כאב הראש.

השאלות שלי הן אלה:

1. האם יש איזשהי מניעה לנתח בגלל מיגרנה?

2.במידה וכן מנתחים ובתהליך ההחלמה מתחילה מיגרנה, יש איזשהי מניעה לקחת את הכדורים של המיגרנה בשילוב עם הטיפול של ניתוח הלייזר(הסטראואידים והאנטיביוטיקה)?

אשמח לתשובתה, כמובן שאתייעץ גם עם המכון בו אני עושה את הניתוח, פשוט אשמח לחוות דעת נוספת.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר ומיגרנה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר ומיגרנה - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    18/01/2011

שלום רב,
    1. אין מניעה מניתוח לייזר במקרי מיגרנה.
    2. אין בעייה עם כדורים אלו.

בהצלחה בניתוח
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' קרמר! אתם עושים פה שירות

ל
    18/01/2011

נהדר!
    אני כל היום קוראת פה הודעות, סופגת המון מידע מעניין והכי חשוב ממקור נאמן.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה,אשמח לתשובה.תודה

אריק ס.
    31/01/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לאחר לאסיק
    אריק ס.
    18/01/2011

שלום,לפני כשלושה חודשים (11.10.2010) עברתי לאסיק (חיתוך) ואתמול הסתבר לי שאצטרך כנראה תיקון בעין אחת (ביקורת חוזרת בעוד כחודש וחצי ואז יחליטו...).
    האם זה אומר למעשה שחוזרים על אותו ניתוח רק בעין אחת , מה הן כל המשמעויות של תיקון למעשה ?
    תודה על תשובתכם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תיקון לאחר לאסיק

הוספת תגובה

• תיקון לאחר לאסיק - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    18/01/2011

שלום רב
    ראשית כל, כדאי כמובן להמתין כשנה לאחר הניתוח היות ולעיתים ישנם שינויים הקורים לטובה ואולי המצב ישתפר. כאשר יעבור זמן ולא יהיה שיפור בעין זו, ניתן לשקול פתיחת הקליפה וליטוש מתחתיה או ליטוש על פני הקליפה, תלוי בעובי הקרנית ותלוי במיפויי הטופוגרפיה. השיטה של ליטוש על פני הקליפה היא בטוחה יותר.

בברכה,
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

אריק
    18/01/2011

ההחלמה לאחר תיקון היא אותה ההחלמה מהניתוח עצמו ? ומה שבנוסף אתה אומר שבעוד כחודש וחצי (4.5 חודשים) לאחר הניתוח לא יהיה נכון לעשות תיקון שכזה ?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה ההחלמה כמו מהניתוח עצמו...?

אריק
    18/01/2011

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לאחר לאסיק - תגובה

ד``ר עמי הירש
    03/02/2011

אריק שלום,
    אני מבין שאתה זקוק לטיפול משלים בשל תוצאת חסר בניתוח הראשוני.
    קיימות שתי אופציות ניתוחיות במקרים כגון אלה:
    הרמה של מתלה הקרנית הקיים מניתוח הלאסיק הראשון או ליטוש של שטח הפנים החיצוני של הקרנית ללא הרמה.
    את השיטה בה יבוצע הטיפול המשלים יחליט על פי נתוני הקרנית הספציפיים שלך הרופא המנתח.
    הוא גם יסביר לך את תופעות הלוואי והטיפול התרופתי שמתאים לכל אחת מהשיטות. בהצלחה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת

אריק ס.
    03/02/2011

שיש תופעות לוואי וההחלמה מ-2 השיטות היא כמו מהניתוח עצמו??
    תודה דר'.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה