מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש וחוסר חדות.עידית13/03/2011
שלום רב,
אני בת 47. לפני כשבוע עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת לאסיק, לאחר הניתוח ראיתי טוב. אך ב-3 הימים האחרונים אני רואה פחות טוב ופחות חד. האם זה טבעי? האם עיניי נפגעו? האם זה ישתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש וחוסר חדות. - תגובה
פרופ' ישראל קרמר14/03/2011שלום רב,
אני מניח כי מדובר בתופעה של יובש לאחר ניתוח לאסיק, אנו במכון "עיניים" כבר לא מבצעים את שיטת הלאסיק אלא אינטראלאסיק, שזו שיטה שונה כי בה אנו חותכים את הקליפה ע"י לייזר מתוחכם ולא ע"י סכין שבה משתמשים בשיטת הלאסיק אשר בה תופעת היובש שכיחה יותר.
אני ממליץ על שימוש בתחליפי דמעות כגון הילוקומוד או ויסקוטירס ג'ל בשלב ראשון
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח אינטראלאסיק וPRKטל13/03/2011
שלום,
עברתי בדיקת התאמה אצל ד"ר דוייב ונמצאתי מתאימה לשני הניתוחים.
1. האם אחרי ניתוח האינטראלאסיק החתך בעין מתאחה לחלוטין- או שנשארת איזו צלקת לתמיד ?
כלומר- העין חוזרת באיזה שלב למצב שלפני- או שתמיד תהיה חלשה/עדינה/בסיכון יותר כי היא מנותחת ?
2. לפי מה שקראתי רוב האנשים עושים את ניתוח הPRK - האם בגלל שהוא נחשב לפחות פולשני? או שיש עוד סיבות ?
מה אחוז האנשים (בערך כמובן) שעושים את ניתוח האינטרא לאסיק ?
3. כמה זמן אחרי הניתוח אסור להתאפר ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראלאסיק וPRK - תגובה
1. הקליפה הנחתכת בניתוח זה נדבקת בהדרגה למיטתה בהיקף שלה.
זהו תהליך הדרגתי, ובחודשים הראשונים היא לא עמידה בצורה חזקה לחבלה ישירה.
2. לא רוב האנשים עוברים PRK! רוב האנשים עוברים ניתוח שנקרא אינטראלאסיק, אלא שהקריטריונים להתאמה שלו הם מחמירים, כגון עובי קרנית מספיק, מבנה סימטרי של הקרנית וכו'.
ניתוח ה - PRK הוא אכן פחות פולשני, ולכן ניתן לבצעו בקרנית דקה, וגם לבצעו בקרנית שהמבנה שלה הוא לא סימטרי ב - 100%. התנאים להתאמה ל - PRK פחות מחמירים עקב היותו לא פולשני.
3. שלושה שבועות
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאגרוף
רן22/08/2016האם ניתן להתאגרף לאחר ניתוח האינטרלאסיק או שזה בלתי אפשרי לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאגרוף - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/08/2016שלום רב,
אומנות לחימה ואיגרוף ממליץ על PRK בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאגרוף
רן25/08/2016בהמשך לשאלתי הקודמת...ביצעתי את הניתוח בעיניים(במרפאה שלך ד"ר אליה לוינגר) ושם ציינתי בפירוש שאני עוסק באיגרוף ושאלתי האם לאחר הניתוח אוכל להמשיך ונאמר לי שכן במפורש!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאגרוף - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/08/2016שלום שוב,
אם כן, אני ממליץ לבצע זאת עם הגנה מסויימת על הפנים והעיניים ולא בצורה חופשית.
נ.ב המרפאה לא שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח שני לתיקון הראייהדן12/03/2011
שלום רב,
לפני כמעט 5 שנים, נותחתי בכדי לתקן את ראייתי (קוצר ראייה וצילינדר). כיום, לאחר נסיגה, הומלץ לי לעבור את הניתוח שוב. ברצוני לדעת מספר דברים:
1. מהן הסכנות?
2. האם המשמעות של הנסיגה היא שגם לאחר ניתוח 2 תהיה לי נסיגה? (אשמח אם תרחיבו בעניין)
3. האם יש ניתוח או טיפול ספיציפי מומלץ? (שמעתי על טכנולוגיות חדשות- הן בלייזר ובטיפול בכלל...)
בתודה מראש,
ובברכת שבוע טוב!
דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שני לתיקון הראייה - תגובה
אני מצטער מאוד, אך חסרים פרטים על הניתוח שעברת לפני כ - 5 שנים.
1. בד"כ תיקון מבצעים ע"י השיטה של ליטוש שטחי - שיוף עם החלמה איטית וארוכה, מסוג PRK או LASEK זהו ניתוח פשוט ולא מסוכן .
2. לא ניתן לדעת אם תחול נסיגה נוספת - זה תלוי בגילך. לעיתים מספר מתייצב רק בגיל 35 לערך.
3. בד"כ מומלץ לבצע ליטוש שטחי - שיוף ללא הרמת מתלה שזהו טיפול פשוט יחסית, אך ההחלמה מאוד איטית ולא נעימה בימים הראשונים. אפשר לעשות ליטוש זה ע"י ליטוש רובוטי מתוחכם מסוג wavefront.
בברכה, פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לאחר ניתוח לאסקשמוליק11/03/2011
שלום,
לפני כשלושה שבועות ביצעתי אצלכם ניתוח לאסק.
בימים האחרונים אני חש מעיין לחץ באזור שבין האף לעין שמאל.
האם זוהי תופעה נורמאלית?
כמו כן תהיתי אם יש מניעה כלשהי בהליכה למכון שיזוף.
בתודה מראש,
שמוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לאחר ניתוח לאסק - תגובה
ד''ר נדב בלפר12/03/2011שלום
ייתכן והלחץ אותו אתה מתאר נובע מהשינוי בתשבורת (העובדה שאתה כעת לא זקוק למשקפיים או- עדיין עם מספר קטן). ייתכנו עוד אפשרויות ולכן אציע לך להיבדק.
הייתי ממתין עם מכון שיזוף לפחות חודשיים .....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
שמוליק12/03/2011תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחריות הניתוחסמדרכ10/03/2011
שלום! אני עברתי תיקון ראיה בלייזר אצלכם לפני 6 שנים והכל היה בסדר גמור. היום אני שוב מתקשה לראות ולפי הבדיקה שעשיתי חזר לי המספר כמעט למה שהיה לפני הניתוח, האם מגיע לי תיקון על האחריות שלכם לניתוח? אשמח אם אקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות הניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר12/03/2011ברשת עיניים יש אחריות שיווקית
אם אכן מספרך השתנה ואת מתאימה לניתוח חוזר - לא תשלמי עליו
אני מציע לך לפנות לבדיקת התאמה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה קטנהשי10/03/2011
האם צילנדר:
עיין ימין 1.25
עיין שמאל 1.50
נחשבל-קטן בינוני או גדול
נא תשבתך בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה - תגובה
ד''ר נדב בלפר10/03/2011ביחס למה????
האם 590 אנשים זה מעט או הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה זה ביחס למה!!!!לבני אנוש כמובן!! - תגובה
ד''ר נדב בלפר12/03/2011טווח עובי קרנית מרכזית נורמלי נע 450-600 מיקרון
לאחר הניתוח צריכה הקרנית להישאר בעובי מינימלי של 250-350 מיקרון
ברוב האנשים עם צילינדר הוא נע בין 0-5, וזה בטווח תיקון הלייזר של רוב המכשירים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צריך תשובה..חיים08/03/2011
שלום..
כיום אני מרכיב עדשות ראייה יומיות ומעוניין לעבור ניתוח בלייזר לעסרת משקפיים, עקב התעניינות בדבר בדקתי במיספר מכונים בארץ ובכל מכון מומלץ לא להרכיב עדשות מגע לפני ניתוח אלה שבכל מכון אומרים דבר שונה חלקם טוענים שרצוי יומיים לפני לא להרכיב עדשות וחלקם אף עד שבועיים.
רציתי לדעת מדוע כל מכון אומר דבר שונה ומדוע ואף לקבל המלצה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך תשובה.. - תגובה
ד''ר נדב בלפר10/03/2011לכל רופא וכל מכון יש את הניסיון ואופי העבודה שלו
אני מציע לעמוד בבקשה של כל אחד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר דחוף.שי07/03/2011
שלום רב[
בימים הקרובים אמור לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
השאלה
אני מצונן ומרגיש את הגרון כצת האם צריך לדחות את הניתוח או שזה לא מפריע???
נא תשובה בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר דחוף. - תגובה
ד``ר עמי הירש07/03/2011שלום רב,
עדיף לא לבצע ניתוח לייזר כאשר הינך סובל ממחלה הגוררת הופעת חום.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהדחוף
שי08/03/2011ואם למחרת הניתוח יהיה חום?בינתיים אין חום רק צינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהדחוף - תגובה
ד``ר עמי הירש09/03/2011שלום רב ,
במידה ויש רק צינון ניתן לבצע את הניתוח (כמובן שאם יש חום ,לא מומלץ לעשות את הניתוח)
בברכה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפול פנים ב-IPL לאחר ניתוח לייזראורנה06/03/2011
שלום,
עברתי ניתוח לייזר בעיניים ורציתי לדעת האם יש סכנה לראייה בטיפול IPL לעור הפנים?
תודה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים ב-IPL לאחר ניתוח לייזר - תגובה
מומלץ לעבור טיפול פנים לפחות חודש לאחר טיפול הלייזר.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיול ארוך אחרי ניתוחאייל06/03/2011
שלום,
אני מתכנן ניתוח להסרת משקפיים בקרוב,
כמה זמן אחרי ניתוח הסרת משקפיים ניתן ללכת לטיול ארוך? (ד. אמריקה).
מה ההגבלות ולכמה זמן הן נמשכות? (נגיד, צלילה במעיינות או שחיה בים)
בתודה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול ארוך אחרי ניתוח - תגובה
ההגבלות לאחר ניתוח נמשכות כחודש, לאחר מכן אין כל בעיה לבצע את כל סוגי הספורט או פעילויות האקסטרים.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות עינייםאדוה06/03/2011
שלום
אני כבר חודשיים לאחר ניתוח אינטרלאסיק וכל הביקורות שהייתי בהן היו תקינות. נאמר לי להשתמש מעתה בטיפות עיניים נגד יובש רק לפי הצורך.
כרגע יש לי את הטיפות בשם- טירס נטורל פרי, אך הן עומדות להסתיים.
האם אני יכולה להשתמש בטיפות אחרות מעכשיו כגון טירס נטורל2, או ג'נטיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים - תגובה
כן, אפשר להשתמש בכל סוג מהטיפות שציינת.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעינייםדוד06/03/2011
שלום, הייתי אצל פרופ' מומחה לקרנית והוא ערך לי את מבחן שירמר לבדיקת כמות הדמעות בעיניי. הוא אמר כי אין אפשרות לעשות ניתוח ליזר עם יובש. בדיקה תקינה היא 15 מ"מ. ולי יצא 5 מ"מ-8 מ"מ.זה גנטי. מהו הסיכון אם אעשה ניתוח? האם אי פעם יהיה אפשרי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
לא מקובל לבצע ניתוח לייזר במידה וקיים יובש מוכח, תוצאות מבחן השירמר שנעשו לך מצביעות על כך.
סכנה לאחר הטיפול עלולה להיות התגברות היובש וסבל מתמשך.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החמרת פזילה לאחר ניתוח להסרת משקפייאנה06/03/2011
שלום. אני שוקלת לעבור ניתוח להסרת משקפיים, נמצאתי מתאימה. יש לי הבדל גדול בין שתי העיניים 2.25- ו- 5-כמו כן יש לי פזילה קלה. החשש שלי שהפזילה תחמיר אחרי הניתוח. אני מנסה למצוא מידע על כך ברשת ללא הצלחה. מה הסבירות לכך והאם ידוע על מקרים כאלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת פזילה לאחר ניתוח להסרת משקפיי - תגובה
במקרים כמו שלך ניתוח הלייזר מחקה מצב של עדשות מגע.
עם העדשות הדיווחים בד"כ הם על שיפור בפזילה לנוכח העלמות ההבדל בין שתי העיניים.
בברכה,
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- intralasik customvueהילה05/03/2011
שלום,
ביום שני אני אמורה לעבור ניתוח להסרת משקפיים בשיטת intralasik.
המנתח המליץ את שיטת ה intralasik customvue בעקבות אישונים גדולים במקצת 5.5-6 מ"מ.
קיבלתי ממנהלת הסניף 2 הצעות מחיר אחת עבור ניתוח ללא CV והשניה עם.
לאחר שראיתי שהפרש המחיר גדול (כ 3000 שקל) הרופא אמר שאני יכולה לעבור גם את הניתוח ללא ה CV.
מבחינה רפואית, מה ההבדל בדיוק? מהו הערך המוסף של שיטת ה CV והאם זה שווה את תוספת המחיר לדעתם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר intralasik customvue - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/03/2011שלום רב,
שיטת הC.V. מונעת הילות וסינוורים בחשיכה ובשעות בין הערביים ומשפרת את איכות הראייה בלילה, בנוסף לכך מתקנת צילינדר אם הוא קיים.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה זמן אחרי ניתוח לאסק אפשר לנהוג?דורי05/03/2011
אם זה משנה אני מתכוון לנהיגת יום, אבל גם לילה אני מעוניין לדעת (בגלל הסנוורים וההילות וכל זה)
ועוד שאלה - בעבודתי אני מתעסק עם דברים יחסית קטנים (לק מיקרוסקופ, אבל ברגים וכדומה)... תהיי בעיה לחזור לעבדוה אחרי ניותח לאסק? ואם כן...כמה זמן אחרי הניתוח יהיה אפשר לחזור?
אני יודע שזה אישי הדברים האלה... אני מחפש סדר גודל.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אחרי ניתוח לאסק אפשר לנהוג? - תגובה
פרופ' ישראל קרמר07/03/2011שלום רב,
ההחלמה הראייתית אחרי ניתוח מסוג לאסק או PRK היא איטית והדרגתית ולעיתים עלולה להמשך מספר שבועות - תלוי במספר ובצילינדר.
לכן, קשה לנהוג בשבועיים הראשונים (אולי יהיה אפשר במהלך היום בשעות האור כבר לאחר מינימום 10 ימים).
לגבי עבודה עם דברים קטנים, יהיה קשה לעבוד בשבועיים עד 3 שבועות ראשונים וגם לקרוא יהיה קשה בתקופה זו.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)