מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי כמה זמן אפשר לצאת לפאבים?שלומי10/08/2011
אני חודש אחרי ניתוח אינטרלאסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כמה זמן אפשר לצאת לפאבים? - תגובה
ד''ר נדב בלפר11/08/2011אפשר
מנה נהג תורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקה והסרת משקפייםדרור09/08/2011
שלום לכולם,
אני קצר רואי ומרכיב משקפיים מספר 2.5 - 3 (תלוי בעין) וצילינדר.
לפני כ-8 שנים ביצעתי בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים ונקבע כי יש לי קרנית דקה ולכן לא אוכל לעבור ניתוח לייזר רגיל אלא ניתוח אחר לכל עין בנפרד כאשר תקופת ההחלמה לכל עין הינה כחודש.
לפני כשנתיים לאחר שקראתי שיש טכנולוגיות חדשות ביצעתי שוב בדיקת התאמה (הפעם ב"עיניים") ואז נאמר לי כי הקרנית שלי דקה ושאוכל לעשות ניתוח בכל עין בנפרד שזמן ההחלמה הינו כשבוע לכל עין.
מאז אני קורא ושומע כל פעם על טכנולוגיות חדשות והאמת שכבר התחלתי להתבלבל שכן אותה שיטה נקראת אחרת בכל מכון, כך ששאלתי היא האם קיימת טכנולוגיה (ואם כן באיזה מכון/ביה"ח) להסרת משקפיים לבעלי קרנית דקה שאינה כרוכה בביצוע התהליך בשלבים (כל עין בנפרד) וללא זמן החלמה ארוך (בדומה לניתוח לבעלי הקרנית העבה) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה והסרת משקפיים - תגובה
פרופ' אור קייזרמן10/08/2011דרור שלום,
שיטת הניתוח המתאימה לבעלי קרניות דקות הינה PRK (לפעמים נקראת גם A.S.A או LASEK).
לא כל בעלי הקרניות הדקות מתאימים לה - יש כמובן לבדוק זאת לעומק.
תקופת ההחלמה הינה כשבוע. כאשר ביומיים הראשונים הראיה לא איכותית ואחר כך מיום ליום הראיה משתפרת. ראיה תפקודית מתקבלת לאחר כ 5 ימים.
ראיה מקסימלית - לאחר כ 4 שבועות.
בברכה,
פרופ' אור קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה עושים נגד יובש?נדב09/08/2011
שלום רב,
לפני 3 חודשים עברתי ניתוח lasek+cv. לאחר כחודש הופיעו אצלי הסימנים הבאים: בבקרים אני מתקשה מאוד לפתוח את העיניים בדקות הראשונות, ובהמשך היום תחושה של עיניים כבדות ועייפות, לפעמים תחושה של גוף זר בעין. מקריאה באינטרנט הבנתי שכנראה מדובר ביובש ולכן אני ממשיך להשתמש בדמעות המלאכותיות שנראה כי הן עוזרות. שאלות:
האם לפי התאור אכן מדובר ביובש?
האם זה נכון להמשיך להשתמש בדמעות מלאכותיות ולמשך כמה זמן?
האם זה לא גורם לעיניים להתרגל אליהן?
באילו טיפות עליי להשתמש?
בנוסף, האם בעקבות מצב כזה של יובש יש מניעה לעשות פעילות ספורט או להיכנס לבריכה/ים או כל מניעה אחרת?
תודה והמשך שבוע טוב
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים נגד יובש? - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/08/2011תחליפי דמע הם טיפול יעיל ומקובל
יש סוגים שונים - עדיף לטפטף טיפות ללא חומר משמר. אפשר לטפטף כמה שרוצים ומרגישים צורך - אין בעיה
אני מניח שמלח ים או כלור בריכה יצרבו עוד יותר - שכן גם הם מגרים את העיניים. כדאי להימנע בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהדניאל08/08/2011
מה ההבדל בין השיטה intralasik שאתם עובדים איתה, לעומת השיטה super lasik שאמריקן לייזר עובדים איתה?
שאלה נוספת- האם כל ניתוחי Intralasik באים ביחד עם ה w.f ? או שרק חלק? איך זה נקבע?
שאלה נוספת- מה ההבדל בין w.f ל cv?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן08/08/2011ההבדל היחיד בין אינטרא-לאסיק לבין לאסיק (או סופר לאסיק) היא דרך הסרת השכבה העליונה של הקרנית - האפיטל.
באינטרא לאסיק זה מבוצע ע"י לייזר ובסופר לאסיק ע"י מכשיר הנקרא מיקרוקרטום.
הרבה מאמרים ניסו למצוא יתרון לאחד מן השיטות - אך עד היום חלוקות הדעות לגבי השיטה העדיפה. במקרה כזה ניתן להגיד כי שתי השיטות טובות מאוד.
wavefront ו custem view הינם שתי סוגים של פרופילי שיוף למכשירי הלייזר.
שתי השיטות טובות ובעלות תוצאות יפות מאוד.
בחלק מהמכונים דורשים תוספת תשלום עבור פרופיל השיוף ובחלק לא. ממליץ לבדוק לפני הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה - תגובה
ד``ר עמי הירש09/08/2011שלום רב,
אין שיטת סופר לאסיק -זוהי הגדרה שיווקית.בשיטת הלאסיק חיתוך הקרנית עם מכשיר מכני( מיקרוקרטום), בשיטת האינטרה לאסיק חיתוך עם מכשיר לייזר שנקרא אינטרא לאייז ולכן הטכניקה הניתוחית נקראת אינטרא לאסיק.
בברכה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
ספיר חבורה09/08/2011הבנתי תודה..
אז אפשר לנהוג עם מצב כזה כן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה זה אומר 6:12ספיר חבורה07/08/2011
בהתחשב שהמספר שלי עכשיו לפני הניתוח זה 1.25 +0.75 צילינדר
אני יכול לקבל הסבר בנוסחה הזאת שלהגיד לי כמה יהיה לי מספר אחרי ניתוח ASA כי קיבלתי תשובה 6:12 ואני לא מבין מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר 6:12 - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/08/2011אני לא מכיר נוסחה או דרך חישוב כזו - או שלא הבנתי את שאלתך
לאחר הניתוח הכוונה היא שתוכל לראות ללא משקפיים כמו שעכשיו איתם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדיין לא הבנתי
ספיר חבורה08/08/2011מה ההבדל בין 6:6 ל 6:12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדיין לא הבנתי - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/08/20116/6 פירושו שהנבדק רואה מ 6 מטר אות בגודל שרוב האנשים (הראיה הממוצעת) רואים מ 6 מטר
6/12 פירושו שהנבדק רואה מ 6 מטר אות בגודל שרוב האנשים (הראיה הממוצעת) רואים מ 12 מטר, כלומר פחות טוב מהממוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה ההבדל בין LASEK לבין A.S.A.?סמדר07/08/2011
והאם לשניהם אפשר להוסיף את שיטת הוויבפרונט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין LASEK לבין A.S.A.? - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/08/2011אין הבדל מהותי - בשתי השיטות מסירם את האפיתל (השכבה החיצונית המתחדשת של הקרנית) ומשייפים את הקרנית בלייזר אקסימר. ניתן להוסיף וויבפרונט - זו תוכנה חישוב השיוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תופעה מוזרהליז07/08/2011
אני 7 שבועות אחרי ניתוח לאסק.
וקורה לי שכשאמא שלי מטגנת בצל או מגרדת בצל, פלפל חריף. באותו רגע אני לא מרגישה צריבה בעיניים. אבל אני מרגישה שהן יבשות באופן כללי יש לי יובש בעיניים. אז אני שמה טיפות מלאכותיות. ואחרי מס' שניות אחרי ששמתי את הטיפות אני מרגישה צריבה איומה! מאוד שורף לי והעיינים נהיות אדומות ודומעות. ואחרי כמה דקות שאני שוכבת במיטה עם עיניים עצומות זה עובר.
בנוסף זה קורה גם שנכנס לי קצת סבון לעין באמצע המקלחת.
זה נשמע תקין ובסדר?
שאלה נוספת, אפשר כבר להתחיל להתאפר? כשמורחים מייק-אפ יוצא קצת שמשפשפים את העיניים, זה בסדר? או פשוט להשים בעדינות וזהו?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/08/2011זה נשמע שהעיניים מאד (!) יבשות ושכדאי לשים הרבה טיפות תחליפי דמע - עד אשר הטיפטוף לא יצרוב, ולהתמיד בכך עד לביקורת לפחות
לא רצוי גם להתאפר - זה יכול לחדור לעיניים ולגרום עוד גירוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההביקרות הבאה שלי..
ליז08/08/2011תהיה רק בעוד 6 חודשים..
עד אז לא להתאפר?
וחושב לי לציין שכשאני שמה את הטיפות דמע לא שורף לי, רק במידה ואמא שלי מטגנת בצל ואני שמה את הטיפות אז שורף וצורב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההביקרות הבאה שלי.. - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/08/2011תחליפי דמע הם טובים גם לטווח ארוך -ואין חשש להשתמש בהם
בכל מקרה של ספק - כדאי להיבדק קודם לביקורת המתוכננת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נקודות צפות בעינייםנעמה06/08/2011
שלום,
כבר מספר שנים שאני סובלת מריבוי נקודות צפות בעיניים, אני במעקב אצל רופאת העיניים שלי בשל חשש מקרעים ברשתית.
לאחרונה עשיתי בדיקת התאמה ויצאתי מתאימה לניתוח הלייזר בשיטת P.R.K, רציתי לדעת האם בעיה זו ברשתית יכולה להוות בעיות בזמן ניתוח הלייזר או בעתיד??
אם זה רלוונטי המספרים שלי הם 8-, -7, ובעין אחת צילינדר של 1.5.
אודה על עזרכתם,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות צפות בעיניים - תגובה
ד``ר עמי הירש07/08/2011שלום רב,
הניתוח אינו מהווה גורם סיכון להתפתחות קרעיים ברשתית.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום רבדפנה06/08/2011
אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים , יש לציין שעדיין לא עשיתי בדיקת התאמה.
המספרים בעיניים שלי:
מינוס 4.25 ומינוס 4.5
האם אלו מספרים גבוהים מדיי אשר יכול להיות שיצרו קשיים במהלך הניתוח? או סיכונים שלא היו יכולים להיות אם היו לי מספרים נמוכים יותר?
שאלה נוספת- אני מתכננת עוד איזה חצי שנה לטוס לדרום אמריקה, לטיול בסביבות ה4 חודשים.. מתי מומלץ לי לעבור את הניתוח? לפני הטיול? אחריו? או שאין קשר?..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' אור קייזרמן07/08/2011דפנה שלום
המספרים שלך אינם מהווים בעיה. אינם גבוהים מידי או נמוכים מידי.
חובה כמובן לבדוק פרמטרים נוספים לפני ההחלטה על הטיפול אבל המספרים עצמם אינם גבוהים מידי.
לגבי מועד הטיפול - תקופת ההחלמה מהטיפול הינה קצרה בהרבה מחצי שנה כך שבטיול (ועוד הרבה לפני) תוכלי להינות מעולם של ראיה חדה ללא משקפיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום רב - תגובה
אלו מספריים ממוצעים לחלוטין.
עלייך לעבור בדיקת התאמה כדי להחליט האם תמצאי מתאימה לניתוחי לייזר ולאיזה סוג.
לא תהייה כל מניעה לטוס לדרום אמריקה 4 חודשיים לאחר הניתוחים.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התשובה הזריזה
דפנה07/08/2011אם הבנתי נכון- 4 חודשים זוהי תקופת ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השפעה של הניתוח על העתידדקלה06/08/2011
שלום רב,
אני מעוניינת לעשות ניתוח לייזר בעיינים.
אך החשש העיקרי שלי הוא מהשלכות עתידיות.
נאמר לי כי אדם שיעבור ניתוח לייזר לא יוכל לעבור בעתיד ניתוח קאטארק במידה ויצטרך.
האם שמועה זו נכונה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של הניתוח על העתיד - תגובה
שמועה זו אינה נכונה.
לכולנו מנותחי קטרקט רבים אשר עברו ניתוחי לייזר לפני שניים רבות.
כן, מומלץ לעתיד לשמור את נתוני הראייה וניתוח הלייזר שכן בהם יהייה צורך עת תזדקקי לניתוח קטרקט בעתיד הרחוק.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמאיפה לי נתוני הניתוח?
אורטל08/08/2011אני עשיתי ניתוח אצל ד"ר דוייב.
ציינת שכדאי לשמור את נתוני הראייה והניתוח. מאיפה לי?
לא קיבלתי שום מסמך המתעד את הנתונים הנ"ל.
חשוב לבקש ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמאיפה לי נתוני הניתוח? - תגובה
כן , תוכל לבקש העתק דף הבדיקה שלך, שם רשומים כל הנתונים להם אתה זקוק.
בברכה ,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התדרדרות בראיה לאחר ניתוחיעל05/08/2011
עברתי ניתוח לפני שלושה ימים (ביום ג') מסוג LASIK MONOVISION במהלכו שמים עדשות בשתי העיניים אשר אמורות להיות מוסרות 5.5 ימים לאחר הניתוח . ההתאוששות הפיזית מהניתוח היתה טובה. יום לאחר הניתוח נבדקתי והוברר שהראיה בעקבות הניתוח אכן היתה טובה לכל הטווחים. אלא שמאז יש התדרדרות יום יומית באיכות הראיה עד שהיום אני רואה בדומה לראיה שלי לפני הניתוח. האם יש מקום לדאגה או זה מצב נורמאלי. האם לחכות לביקורת ביום שני או ליצור קשר דחוף עם הרופא שעשה הניתוח? תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות בראיה לאחר ניתוח - תגובה
בדר"כ בניתוחי לאסיק לא שמים עדשות מגע.
אם אכן זה הניתוח שעברת ככל הנראה הצטברו הפרשות על פני העדשות ואני צופה שלאחר הסרת העדשות ראיתך תשתפר.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאפשר לענות? תודה
שואלת גם11/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מומלץ לבצע הסרת משקפיים בלייזר כשיש פינגואקולהד``ר עמי הירש05/08/2011
אני בת 32 ולאחר שגלשתי לאחרונה באינטרנט הבנתי שהקרום שיש לי בלבן של העין לכיוון האף נקרא פינגואקולה.
אני רוצה לציין שבגיל 26 עברתי הסרת משקפיים בלייזר, והרופא שבדק וניתח אותי לא אמר לי כלום על הפינגואקולה,
וסביר להניח שגם בגיל 26 היה לי את זה כי אני גרה ליד הים וכל השנים הלכתי לים ללא משקפי שמש עד הניתוח.
רציתי לשאול קודם כל האם הרופא שניתח אותי היה צריך להגיד לי כי לא ידעתי בכלל.
שנית, האם מומלץ לבצע הסרת משקפיים בלייזר כשיש פינגואקולה,
ושלישית - האם עצם העובדה שעשיתי את הניתוח ומאז אני שומרת על העיניים ותמיד הולכת עם משקפי שמש וכבר לא הולכת בשמש תגרום לכך
שהפינגואקולה תשאר בלבן של העין ולא תעלה על הקרנית?
זאת אומרת - האם ניתוח הלייזר שעברתי יגרום לפינגואקולה להשאר כפי שהיא ולא להתפתח?
אשמח לתשובה,
אלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פינגואקולה - תגובה
אין כל קשר בין ניתוח הלייזר והפינגאקולה זו אינה מהווה התויות נגד לנתוחי לייזר.
הרכבת משקפיי שמש היא הטובה ביותר הן להגנת העיניים והן בנושא הספציפי של הפינגאקולה.
בברכה , ד"ר הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בעיניים והריוןמרן05/08/2011
שלום, אני בת 24 ומעוניינת לבצע את הניתוח לאחר בדיקת התאמה, שבא נמצאתי מתאימה.
האם יש התדרדרות בראייה בעת ההריון ולאחריו? אשמח לפרטים והכוונה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר בעיניים והריון - תגובה
בעת הריון תיתכנה תופעות העלולות להשפיע להשפיע על הראייה כגון בדיקה הריונית או סכרת. מומלץ לפיכך לא לבצע ניתוחי לייזר לשיפור הראייה במהלך תקופת ההריון.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאין שאלתי מתייחסת לתקופת ההריון אלא
מרן07/08/2011כוונתי, היא שאני מעוניינת לבצע את הניתוח עכשיו, ולהכנס להריון {בעזרת השם} בעוד שנה או שנתיים.
האם מומלץ לא לעשות את הניתוח? או לעשות אותו רק לאחר הלידות?
והאם וכבר עשיתי, ונכנסתי להריון... הבנתי ממך שהראיה תשתנה, אך האם זה יחזור לקדמותו, או שזה נזק בלתי הפיך?
תודה רבה על התגובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאין שאלתי מתייחסת לתקופת ההריון אלא - תגובה
-הבנת נכון, במשך הריון יתכנו שינויים בראיה מהסיבות שציינתי בתשובתי הקודמת.
-כל הריון עתידי אינו סיבה להימנע מבדיקת התאמה או ניתוח לייזר במידה ותימצא מתאימה.
בברכה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבט בין שתי שיטותאסף05/08/2011
שלום רב,
אני מתלבט בין פי אר קיי לבין לאסיק/אינטרה-לאסיק. לפי הבנתי פי אר קיי יותר בטוח בטווח הארוך למי שעושה ספורט מדי פעם(פעם פעמיים בחודש). מצד שני כל המכונים ממליצים על לאסיק/אינטרה- לאסיק (יש לי קרנית עבה..). מדוע ? ואם אבחר באופציה השנייה - מה עדיף, לאסיק או אינטרה לאסיק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסף. תמיד כסף
עידית05/08/2011ניתוח הלאסיק יותר רווחי ולכן רוב המכונים ממליצים עליו. בנוסף - ההחלמה יותר מהירה (3 ימים ) ופחות כאבים. אבל לספורטאים עדיף PRK בו הסיכוי לתזוזות של הפלאפ (המיתלה שנוצר בלאסיק) קטן יותר ולכן בטוח יותר.
המלצה אישית- תפנה לך שעתיים ותקפוץ לדר' רוזנמן בשערי צדק: הוא לא הבעלים של המקום מצד אחד והוא מנהל מח' עיניים בבית החולים. התשובות שלו הכי מקצועיות והכי אמינות היום בענף.
ואז תחליט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה לעידית
מתלבטת07/08/2011היי, מאיפה את מכירה את הרופא שהמלצת עליו?
למה התשובות שלו הכי אמינות בענף?
(אני מתלבטת האם לעשות ניתוח ואם כן איפה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאפשר תשובה מרופא בבקשה ??
אסף06/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמתלבט בין שתי שיטות - תגובה
- בPRK תהליך ההתאוששות ארוך יותר ובוודאי הסבירו לך על כך.
- בין LASIK ל- INTRA LASIK ההבדל הוא מעצם השימוש במכשיר מכני (לאסיק) לעומת לייזר לצורך חיתוך הקרנית (אינטרא לאסיק), כמו כן היתרון של האינטרא לאסיק הוא חיתוך SIDE-CUT (חיתוך צד בשולי הכיפה הטיפולית) שמבטיח קיבוע טוב יותר של הכיפה הטיפולית לקרנית.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסקטל05/08/2011
היי, עברתי ניתוח לאסק לפני 4 שבועות.. ואני רואה בעין שמאל מסביב לאישון, איפה שהחלק הלבן.. מין צהבוביות כזאת.. קצת מלחיץ..
ממה זה?
תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסק - תגובה
זהו עיבוי שומני של ריקמת הלחמית העוטפת את העין. אין לכך כל חשיבות.
בברכה , ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה!!!
טל07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)