פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• סוגיות לאחר PRK
    ארז
    02/06/2008

היי פרופ',
    עברתי לפני יותר משובעיים וחצי לייזר בשיטת PRK שכבת האפיתל הוסרה ע"י הלייזר. היה לי בערך -7 בשתי העיניים וצילינדר נמוך... בעין ימיד אני רואה טוב- כמעט חד, ובעין שמאל ממש מטושטש.
    הייתי אצל הרופא המנתח, הוא אמר שבעין שמאל בגלל שהעין שלי מאוד מאוד יבשה ונתן לי טיפות ג'ל מסוג ויסקוטירס. לשים 3 פעמים ביום.

האם אכן הדבר עוזר??

הבנתי שהג'ל הזההוא עם חומר משמר , האם הוא מסוכן ? עלול לפגוע במשהו?

אפשר בנוסף להמשיך להשתמש בטיפות הרפרש /ההילוקומד, בנוסף?

כמו כן אני ממשיך עם טיפות הFML. מה תפקידן של הטיפות FML?? במה הם יכולות לשפר... ולעשות? הטיפות האלו קשורות לחדות הראיה?

תודה מראש על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    סוגיות לאחר PRK

הוספת תגובה

• פרופ' קרמר למה לא ענית לי?:(

ארז
    13/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' קרמר
    14/06/2008

יש לשים את טיפות הוויסקוטירס שש פעמים ביום ולא שלוש פעמים ואת טיפות ה פמל לשים 4 פעמים ביום עד להודעה חדשה ממני כלומר עד הביקורת אסור להפסיק את טיפות הפמל כי זה סוג של סטרואידים חלשים המונעים תגובה של הריקמה המלוטשת ומונעים נסיגה כן אסור להפסיק פמל בבת אחת אלא יש להפחית המינון בהדרגה אחת לחודש - לפי הבדיקה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' קרמר היקר

ארז
    14/06/2008

למה התשובה שלך שונה לגמיר מהרופא המנתח שלי??
    לי הוא אמר לשים 3 פעמים את הוויסקוטירס .. ולא 6 פעמים כפי שאתה מציין, והבנתי שזה חומר משמר וזה מסוכן.... ולגבי טיפות הפמל אמר לשים 3 פעמים ביום.... במשך חודש...

למה הגישה שלך אחרת? מכפי הרופא?
    ולא אמרתי בהודעה שאני הולך להפסיק עם הטיפות?
    ואיך אוכל לדעת שבאמת זה אתה ולא מתחזה?? השם שלך לא מודש בכחול כמו תמיד... אלא רגיל...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    16/06/2008

לכל רופא מנתח יש לעיתים גישה טיפולית שונה, במקרים של יובש או טשטוש ראייה לאחר PRK בקוצר ראייה גובה כמו שלך. מדיניות הטיפול שלי היא טיפוצ ויסקוטירס ג'ל 6 םעמים ביום בחודש הראשון לאחר הוצאת העדשה הרפואית. ובנוסף, טיפול אינטנסיבי בטיפות סטרואידים ביניהן טיפות FML 4 פעמים ביום בחודש הראשון, אח"כ 3 פעמים ביום בחודש השני, 2 פעמים ביום בשלושה השבועות הבאים ו פעם ביום שבוע נוסף בסיום הטיפול.
    לגבי טיפות ויסקוטירס ג'ל לא נתקלתי בשום בעיה של חומר משמר. במידה והתרופה לא נוחה לעין שלך ניתן להשתמש בטיפות HYLOCOMOD במקום הויסקוטירס.
    באופן כללי אני ממליץ תמיד להתייעץ עם הרופא שניתח אותך ואז לא תתבלבל בין שתי שיטות טיפול שונות.

בברכה
    פרופ' קרמר ישראל.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בראייה
    ליאור
    31/05/2008

שבוע טוב ,

מדי פעם קורה לי בעין ימין כאילו שמשהו מפריע לי לראות , כאילו פתאום משהו "מתלבש" לי על העין (כמו וילון כזה) ואחרי שאני ממצמץ או משפשף את העין זה נעלם ואני חוזר לראות טוב.
    מה זה יכול להיות ?

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הפרעה בראייה

הוספת תגובה

• הפרעה בראייה

פרופ' ישראל קרמר
    02/06/2008

כנראה שמדובר בשינויים ניוונים בחלק של העין הנקרא זגוגית, הנמצא מאחורי העדשה הטבעית.
    שינויים אלו יכולים לגרום להפרעה מסוג "וילון מתנפנף" או "קורי עכביש" או "זבובים עפים".
    כדאי לבצע בדיקת קרקעית העין אצל רופא עיניים במסגרת מרפאת קופ"ח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הוצאת העדשה
    מורן
    31/05/2008

כמה זמן אחרי הוצאת העדשה ניתן לצפות בטלויזיה /להשתמש במחשב.
    תודה שבת שלום
    אשמח אים פרופסור קרמר יענה לי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר הוצאת העדשה

הוספת תגובה

• לאחר הוצאת עדשה

פרופ' ישראל קרמר
    02/06/2008

מס' ימים אחרי הוצאת העדשה הרפואית ניתן לצפות בטלויזיה או לעבוד על המחשב.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפים בליזר לקרנית דקה
    סיגל
    31/05/2008

אני מרכבה משקפים מאז שאני מכירה את עצמי הלכתי לתיעץ להסרת מקפיים בליזר ואמרו לי שיש לי קרנית דקה ולא ניתן לעשות יש לי לציין שיש לי פזילה ועברתי מס' ניתוחים לתיקון הפזילה שאלתי האם אפשרי להסיר משקפים לקרנית דקה בליזר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפים בליזר לקרנית דקה

הוספת תגובה

• הסרת משקפים בליזר לקרנית דקה

פרופ' ישראל קרמר
    02/06/2008

כן, תלוי באיזה מספר משקפיים מדובר ומה עובי הקרנית וצורת הטופוגרפיה של הקרנית.
    אם המספר גדול מדיי, אפשר לחשוב על השתלת עדשה תוך עינית או על שיטת ליטוש לייזר ללא חיתוך קליפה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסיגל

אלמוג אמיר
    23/06/2016

סיגל שלום,

הייתי שמח לדעת אם עשית השתלת עדשה ואם כן האם זה הצליח?

תודה מראש,

אלמוג

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לא פתורות
    גיא
    30/05/2008

נתוניי הם כאלה: מספר של (-5.5) בעין ימין, (-7) בעין שמאל, צילינדר קטן ב-2 העיניים. בעין ימין עברתי לפני 3 שנים הלחמה של קרע בהיקף הרשתית בלייזר. עשיתי בדיקת התאמה ב-4 מכונים: עיניים, הדסה אופטימל, קר, אמריקן לייזר. בכל ה-4 נמצאתי מתאים לניתוח, הבעיה היא שהמליצו לי במכונים השונים על שיטות שונות. בעיניים המליצו לי על intra-lasik. זה היה המכון הראשון שפניתי אליו כך שעוד לא הייתי בקיא בתחום ולא ידעתי לשאול מדוע ממליצים לי דווקא על שיטה זו ולא על ה-LASEK. הם ציינו שם שיש לי קרנית עבה מהממוצע.
    באמריקן לייזר המליצו לי על שיטת LASIK גם כן. הרופא הסביר לי שהוא ממליץ על השיטה מהחשש להיווצרות עכירות מכיוון שהמספר גבוהה, וסיפר שהוא מסוגל לחתוך פיסה מאוד דקה מהקרנית, כך שלמרות שהמספר שלי גבוהה וצריך לחתוך הרבה עדיין הטיפול יהיה בעומק שאינו מסכן את העיניים שלי.
    בקר הרופא אמר שאת עין ימין בעלת המספר הנמוך יותר אוכל לבחור לנתח באיזו שיטה שארצה, אך את עין שמאל אני צריך לנתח ב-LASEK, מכיוון שהיא אינה מתאימה ל-LASIK (הוא נימק זאת במבנה הקרנית של אותה עין). הוא אמר שעכירות שעלולה להיווצר ב-LASEK היא בעיה קלה שניתן לטפל בה באמצעות טיפות, ושהסיכון ב-LASIK הוא שהקרנית בעין שמאל תהרס.
    בהדסה אופטימל הרופא המליץ לי על ה-LASEK, אמר שבגלל המספרים הגבוהים לא מומלץ לטפל בי בעומק הקרנית, הוא גם אמר שבגלל שעברתי את ההלחמה של הקרע ברשתית בעין ימין, עדיף לנתח את העין הזו ב-LASEK, כי ב-LASIK מפעילים לחץ על העין בזמן הניתוח.
    בסופו של דבר אני מבולבל לגמרי, 2 מכונים המליצו לי על LASIK ו- על LASEK. אני מבין שבמספרים גבוהים כמו שלי 2 השיטות הופכות לבעייתיות יותר, אבל איך אני מגיע להחלטה סופית, באיזו שיטה לבחור? האם אני צריך לפנות למומחה בתחום שיוכל לייעץ לי?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות לא פתורות

הוספת תגובה

• שאלות לא פתורות

פרופ' ישראל קרמר
    02/06/2008

אני ממליץ לך לבוא לבדיקה חוזרת כדי שאוכל לבדוק את צורת הקרנית, המבנה והטופוגרפיה שלה, תמונת האורבסקן והעובי המדוייק בבדיקת האולטרהסאונד.
    כאשר קיים קרע ברשתית שטופל בעבר, כדאי לראות את צורתו ע"י בדיקת הרישתית ולחפש קרעים אחרים ולטפל בהם. לאחר סגירת החורים והקרעים ע"י לייזר מלחים ("הלחמה") ניתן לבצע ניתוח מסוג intralasik ללא חשש.
    כמובן שניתוח מסוג lasek גם הוא אפשרי, אך יש לקחת בחשבון החלמה איטית של הראייה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לקראת ניתוח
    יאיר
    29/05/2008

שלום רב,
    אני בן 45, מתעניין בניתוח לייזר להסרת משקפיים לרחוק (מינוס 4 לערך ב-2 העיניים+צילינדרים נמוכים), עדיין לא מרכיב משקפי קריאה. מבקש להבין:
    1. אם החתך בניתוח "אינטראלאסיק" מתאחה בעתיד? אם כן - מתי, אם לא - מהי המשמעות של תפקוד העין עם החתך בקרנית?
    2. האם לאחר הניתוח אראה טוב לקרוב? עד כמה? האם אוכל לקרוא ספר ללא משקפי קריאה? האם אסתדר עם הראייה לקרוב (ללא משקפיים) ברמה הבסיסית, כגון: קריאת שעון יד? חיוג בנייד, וכו'?
    תודה,
    יאיר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות לקראת ניתוח

הוספת תגובה

• שאלות לקראת ניתוח

פרופ' ישראל קרמר
    02/06/2008

1. החתך של הקליפה לאחר האינטראלזיק מתרפא בהדרגה במשך מס' שבועות לאחר הניתוח ומתאחה לרמה מקסימלית אחרי מס' חודשים, לאחר הפסקת הטיפול התרופתי.

2. אין לחתך זה שום משמעות לגבי תפקוד העין.
    3. קרוב לוודאי שתצטרך משקפיים לקרוב לאחר ניתוח הלייזר, עקב הגיל שלך (45). אתה תזדקק למשקפיים לקריאת ספר או חיוג בנייד, אלא אם כן תעבור ניתוח הנקרא monovision שבו משאירים מספר אחד או מס' אחד וחצי לקרוב בעין אחת בלבד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים לאחר PRK
    דניאל
    29/05/2008

אני נמצא חודשיים לאחר ניתוח PRK , האם מותר לנקות את העין באופן רגיל?
    האם מותר להיות חשוף לשמש לאורך זמן( כמובן עם משקפי שמש) ?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודשיים לאחר PRK

הוספת תגובה

• לפרופסור קרמר

מורן
    29/05/2008

תודה רבה שענית לי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים לאחר PRK

פרופ' ישראל קרמר
    02/06/2008

1. כן, מותר לנקות את העין באופן חופשי חודשיים לאחר prk.
    2. מומלץ לא להיחשף לשמש בחודשים הראשונים לאחר prk, למרות משקפי שמש.
    3. מומלץ להשתמש במשקפי שמש כהים מאוד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חמישה ימים לאחר ניתוח
    מורן
    27/05/2008

עברתי ניתוח לפני חמישה ימים prk+cv
    את העדשה יוצאו לי בסוף השבוע.
    מתי ניתן לצפות בטלויזיה והאים זה נורמלי שמרחוק אני רואה יחסית טוב ומקרוב מטושטש לגמריי
    אודה לך אים תענה לי
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חמישה ימים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• חמישה ימים לאחר ניתוח

פרופ' ישראל קרמר
    29/05/2008

לצפות בטלויזיה ניתן יהיה לאחר הסרת העדשות הרפואיות. יתכן מאוד והראייה לקרוב מטושטשת בשבועיים עד חודש הראשונים לאחר הניתוח. עקב תיקון יתר שהולך ויורד עם הזמן.
    תופעה זו די שכיחה והיא חולפת תמיד אצל צעירים. במטופלים מעל גיל 40 קיימת בעיה חולשת הראייה מקרוב ולכן אצלם קיימת בעיית ראייה מקרוב לאחר ניתוח הלייזר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאור
    ארז
    27/05/2008

שלום ד"ר,

עברתי סופר פי אר קיי לפני כשבועיים, החלמתי מהר, והכל היה טוב, רואה טוב אבל לא מספיק חד....

לפני יומיים התחיל להיות לי רגישות לאור בבוקר שאני קם בעיקר בעין שמאל..... שוטף פנים, מנסה להתרגל לאור ולא הולך... ככה איזה כמה שעות, ועדיין... מאוד קשה לי.... רוצה לציין, שלפני כן זה לא היה והכל היה בסדר....

מה עושים?????

אני מטופל בטיפות FML והילוקומוד....

מראש:)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    רגישות לאור

הוספת תגובה

• רגישות לאור

פרופ' ישראל קרמר
    29/05/2008

הניתוח אשר עברת נקרא prk ולא super prk.
    זהו בעיקרון ניתוח ליטוש שטחי של הקרנית ע"י לייזר. ההחלמה הראייתית שלאחריו היא איטית עקב תהליכי ריפוי ממושכים באיזור הליטוש. הרגישות לאור וחדות הראייה הלקויה נמשכים לעיתים חודש וחצי. עליך להמשיך טיפול בטיפות FML עוד מס' שבועות בירידה הדרגתית במינון וטיפות הילוקומוד לטיפול ביובש עוד כחודש עד חודשיים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים
    שרון
    24/05/2008

קוראים לי שרון ואני בת 18
    אני מתעניינת בניתוח להסרת משקפיים.
    יש לי כמה שאלות-
    באיזה מצבים לא יאושר הניתוח להסרת משקפיים?
    מאיזה גיל אפשר לעשות?
    האם כדאי לחכות אחרי הצבא? ייתכן והצבא יפגע בראייה?

תודה רבה
    שרון

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• הסרת משקפים

פרופ' ישראל קרמר
    29/05/2008

במקרים של קוצר ראיה גבוה מעל 12.0- בנוכחות קרנית דקה מהנורמה, או במקרים של אי סדירות משמעותית במבנה הקרנית, לא מומלץ לבצע לייזר לביטול משקפיים ואז מבצעים ניתוח של השתלת עדשה תוך עינית.
    מגיל 18 ניתן לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים. ניתן לעבור ניתוח זה לפני הצבא, וזאת על פי החלטת המטופל. השירות הצבאי איננו פוגע בראיה, ואין בעיה לעבור הטיפול הנ"ל לפני השירות הצבאי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר prk+cv
    מורן
    23/05/2008

עברתי ניתוח לפני יומים ומאוד קשה לי לפתוח את העיינים ואני לא יכולה להיות באור מתי זה יעבור ??
    ומתי יוכל לראות טוב והאם אני יראה 6/6 ??
    ואחרי שמורידים תעדשה אפשר לצפות בטלוויזיה ולהתקלח רגיל ולחפוף את הראש רגיל ??
    תודה ואשמח אם פרופסור קרמר יענה לי .

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר prk+cv

הוספת תגובה

• תשובה

ארז
    24/05/2008

אני גם עברתי לפני שבוע את הניתוח הזה.....
    עברתי אותו ביום חמישי, וביום ראשון כבר לא היו כאבים, יכלתי לפתוח עיניים... והאור לא סינוור אותי.. לוקח 3-4 ימים..... עד ששכבת האפיתל מתחדשת.
    ביום שני הוציאו לי את העדשות, והרגשתי מצויין,, ראיתי טוב, ועד היום רואה טוב, אבל לא חד ממש... יכול להיות במחשב, וטלויזיה.
    ביום שמוציאים לך את העדשות את כבר יכולה להתקלח ולחפוף ראש, רק בזהירות יתרה על העיניים....
    המשך החלמה מהירה... ובהצלחה!!!!!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח prk + cv

פרופ' ישראל קרמר
    29/05/2008

ניתוח הPRK הוא ניתוח הקשור בהחלמה איטית של חדות הראיה וגם ריפוי איטי של איזור השיוף של הלייזר במרכז הקרנית, לכן קשה לעיתים לפתוח את העיניים ולהחשף לאור בימים הראשונים לאחר הניתוח. חדות הראייה תגיע בסופו של דבר לרמה של 6/6 אך זה עלול לקחת מס' שבועות אחרי שמורידים העדשה אפשר גם לראות טלויזיה, אך יתכן ותחסר חדות מקסימלית, אשר תושג בהמשך מותר לחפוף יום אחרי הוצאת העדשה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מונוויז'ן - תובנות
    זהבה
    21/05/2008

שלום,

בת 46,קוצר ראיה מינוס 1/4 3 - 1/2 3. לא נזקקת עדיין למשקפי קריאה. מתלבטת לגבי ניתוח 'מונוויז'ן'.
    אודה למענה על השאלות:

1. האם הוא מתאים למי שהמספר לרחוק אומנם מיוצב, אך המספר לקרוב טרם התייצב?
    2. מהי יעילות ניתוח ה'מונוויז'ן' בהווה ומהי בעתיד (הן לגבי ה+ והן לגבי ה-).
    3. האם אין בניתוח הנ"ל בבחינת "תפסת מרובה - לא תפסת?
    4. מהניסיון המקצועי, חוו"ד מאלה שעברו 'מונוויז'ן', וכו', האם מומלץ?
    5. האם פוטר מהרכבת משקפי קריאה, לאיזה פרק זמן?
    6. האם פוטר מהרכבת משקפי ראייה (למשל: בנהיגת לילה).

תודה רבה, זהבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מונוויז'ן - תובנות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    22/05/2008

1. הגיל מתאים, היות ומטרת הטיפול היא ראייה טובה מרחוק ובגיל 48 הראייה מרחוק היא יציבה. כושר הראייה מקרוב איננו יציב והוא נחלש בהדרגה עד גיל 60, לכן בעיית הקרוב קשה לפתרון כירורגי (לייזר).
    2. ניתוח ה MONOVISION פותר רק חלק מהבעייה לקרוב ולא את כל בעיית הקרוב. זהו מחדל ברירה ופשרה בלבד. בנוסף לכך זה איננו פתרון קבוע לעתיד לבוא היות וחולשת המיקוד לקרוב מתגברת עם השנים.
    3. זהו פתרון חלקי בלבד
    4. שיטת המונוויזן לא מתאימה לכולם ומומלץ לנסות אותה ע"י הדגמה או הדמייה עם עדשות מגע: אחת מותאמת לרחוק והשנייה לראייה מקרוב, ואז תוכלי לחוש אם את יכולה להסתגל לפתרון זה.
    5. שיטת המונווזי'ן פוטרת ממשקפי קריאה למס' שנים בלבד כי כפי שציינתי חולשת ההתמקדות לקרוב מתגברת עם השנים
    6. יש כאלו עם מונוויזן שקשה להם לנהוג בלילה ואז צריך משקפיים לנהיגת לילה בטוחה.

פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לפזילה
    לימור
    21/05/2008

שלום שמי לימור אני בת 21 יש לי פזילה מגיל שנה עברתי ניתוח אחד בגיל צעיר מאוד ונשארתי עם פזילה
    רציתי לדעת אזה ניתוח אפשר לעשות, מה הסיכונים ?
    האם זה רק ניתוח אחד?
    ומה הסבירות של ההצלחה ?
    בזמנו כבררתי אמרו לי שבגיל מאוחר יותר המצב אחרי הניתוח יחמיר אז עדיף להשאיר את הפזילה כמו שהיא
    אשמח לתשובה לימור

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לפזילה

הוספת תגובה

• ניתוח לפזילה

ד``ר עמי הירש
    22/05/2008

ניתן לבצע ניתוח פזילה בגיל מבוגר, סיכויי ההצלחה בניתוח בגיל זה הם גבוהים יותר מאשר בילדות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בראייה לאחר ניתוח
    פנינה
    20/05/2008

שלום
    אני בת 27 ועברתי לפני יומיים ניתוח לייזר בשיטת לאדסיק .
    כיום אני רואה יותר טוב כמובן אך מטושטש , מה שמצריך ממני למצמץ יותר מהרגיל .מדוע זה קורה? האם זה יעבור?
    מאז הניתוח גם עין ימין שלי קופצת כ פעמים ביום לערך , דבר שלא היה לי לפני
    האם זה נורמלי?
    אנא תגובתכם
    בתודה
    פנינה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    טשטוש בראייה לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• טשטוש בראייה לאחר ניתוח

פרופ' ישראל קרמר
    22/05/2008

כנראה מדובר בבעייה של יובש של שטח פני הקרנית תופעה שהיא שחיכה לאחר ניתוחי לזיק או אינטרהלזיק. ממולץ להשתמש בתחליפי דמעות כגון : Hylocomod או Refresh או Genteal מס' פעמים ביום.
    הקפיצות שאת מדווחת עליהן כנראה נובעות מגירוי העין כתוצאה מהיובש.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת
    רות
    20/05/2008

שלום!
    בעין ימין יש לי -2.75 עם צילינדר של 1.25- עובי קרנית 507 מיקרון.
    בעין שמאל 4.5- עם חצי צילינדר, עובי קרנית 516 מיקרון.
    לדעתך אני יכולה להתנתח רק לאסק או גם לאסיק?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• שלום רב

פרופ' ישראל קרמר
    22/05/2008

קשה לקבוע האם את מתאימה ללאסק או לאסיק על פי ממצאים אלו בלבד. יש לראות את ממצאי תמונות ה Topography וה Orbscan ולכן הנני ממליץ לבוא לבדיקה במכון שלנו ואז אוכל לתת לך תשובה מדוייקת.
    דרך אדב איננו מנתחים בשיטת הלאזיק במכון שלנו מזה כ 4 שנים, בעקבות המלצת משרד הבריאות הבריטי והאמריקאי, אלא משתמשים בשיטה חילופית הנקראת אינטרהלזיק, עליה תוכלי לקבל הסבר לכשתבואי לבדיקה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה