פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• נתונים בסיסיים של העין ושיטת ניתוח
    משקפופרית
    16/03/2009

לאחר בדיקת התאמה הנתונים שלי הם: אישון קוטר 7.5 מס' משקפיים -2.75 -3 ביחד עם -0.5 צילינדר בעין זו עובי קרנית 568 ו567 רציתי לשאול באיזה שיטה כדאי לבחור כי הרופא טען שאני יכולה לבחור בכול אחת מהשיטות שזה הלאסק לאסיק והכי כדאי זה הזיאופטיק(היקרה מבין כולם) לא פירט למה הכי כדאי אותה מה סיכויי ההצלחה להגיע לראיה 6\6 עם נתונים אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למשקפופרית...

פרופ' ישראל קרמר
    17/03/2009

שלום רב לפי עדותייך אני מבין שלא נבדקת במכון עיניים אלא במרכז רפואי אחר בארץ, שבו מבוצע ניתוח בשיטת הלאסיק שאנחנו כבר לא מבצעים מזה כ 5 שנים. יש לנו שיטה חלופית שנקראת אינטרלסיק שבה יוצרים את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח על ידי לייזר חכם מסוג אינטרלייז, במקום חיתוך על ידי סכין (מיקרוקרטום) שבו משתמשים בשיטת הלאסיק שהומלצה לך. הסיבה למעבר לניתוח האינטרלסיק היא הסיכונים שבחיתוך הקליפה על ידי הסכין. לגבי ליטוש מסוג זיאופטיק יש לנו שיטה עדיפה יותר לדעתי הנקראת CUSTOMVEU קיימת טכונולוגיה הנקראת IRIS RECOGNISION SYSTEM העוקבת בצורה יעילה יותר אחרי המרכז האנטומי של האישון וגם של הסיבוב הפנימי והחיצוני של גלגל העין בזמן ליטוש הלייזר. אני מציע שתגיעי לבדיקה אם הנך מעוניינת להנתח בטכנולוגיות אלו הקימות במרפאתנו. בברכה, פרופ' קרמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי מול מחשב
    משה
    16/03/2009

שלום רב אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח lasek+cv אמל ד"ר לוינגר בעצמו אני יכול לראות טלויזיה לקרוא עיתון ואני נוהג אבל אני לא רואה טוב במחשב כמו שראיתי לפני הניתוח אני לא יכול לעבוד מול המחשב בנוסף גם שאני קורא או רואה טלויזיה מדי פעם הראייה יורדת ומשתנה בנוסף יש הילה ומין קרניים כאלה סביב אורות האם מצב זה תקין ? מתי אני יוכל לראות טוב מול המחשב כמו שלפני הניתוח אני עובד הרבה מול מחשב ? בנוסף האם לאחר חודש מפסיקים לחלוטין את הטיפול בטיפות עיניים ? בתודה מראש והמשך יום טוב לכולם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קושי מול מחשב

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    17/03/2009

משה שלום, לידיעתך ךההחלמה הראייתית לאחר ניתוח לייזר מסוג לאסק היא הדרגתית ואיטית. לעיתים תקופת ההחלמה לשם ראייה מדויקת במחשב יכולה לקחת אולי חודש וחצי לאחר הניתוח. קרוב לוודאי שיש מצב של יתר תיקון קל שמפריע לך לראות מקרוב בצורה ברורה וחופשית התופעה תחלוף לאחר כחודשיים לערך את טיפות הסטרואידים אני ממליץ להפסיק בדהדרגה לפי הוראת הרופא

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה

שי
    17/03/2009

פרופסור שלום תודה רבה על התשובה מה הכוונה בדבריך יתר תיקון קל ? ומה הסיבה להפסיק את טיפות הסטרודים בהדרגה למה הם משמשות (הכוונה לטיפות דטרודקס) ? בתודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות בנוגע לניתוח מסוג ASA\PRK
    אלעד
    10/03/2009

שלום רב 1. הייתי מעוניין לדעת האם קיימת בעולם סטטיסטיקה של אחוזי הצלחה בניתוחי הסרת משקפיים מסוג ASA. במידה שאין סטטיסטיקה מדויקת - מהי ההערכה הרווחת לגבי אחוזי הצלחה? 2. האם ידועים מקרים שבהם נגרם עיוורון (או בעיות חמורות אחרות) עקב ניתוח מסוג ASA?אם כן, מה שכיחותם? 3. האם נכון ש- ASA הוא גרסה מתקדמת יותר של PRK? מה בעצם ההבדלים בין שני הסוגים? 4. קראתי איפושהוא שניתוחי PRK/ASA לא מתאימים לאנשים בעלי מספר/צילינדר גבוה. אני סובל מקוצר ראייה והמספרים שלי הם 4.5 ו- 5. כמו-כן, יש לי חצי צילינדר באחת העיניים. האם אני מתאים לניתוח PRK/ASA? החל מאיזה מספר זה נהיה מסוכן/לא מתאים? 5. האם יכולות להיות השלכות רחוקות טווח על הראייה/בריאות העיניים לאחר ניתוח מסוג ASA/PRK? (הכוונה היא גם לתופעות לוואי שמתחילות הרבה שנים לאחר הניתוח). 6. אני היום בן 35. בהנחה שאני עושה ניתוח מסוג ASA/PRK (והניתוח מצליח) - לכמה שנים אני יכול לצפות שתהיה לי ראיה 6:6? האם הסיכויים להיחלשות ראייה יהפכו מעתה לסיכויים דומים בקרב אוכלוסית האנשים שלעולם לא הרכיבו משקפיים? תודה אלעד

הוספת תגובה

• אנסה

ד''ר נדב בלפר
    13/03/2009

שלום אלעד. תשובה מלאה ויותר תמצא בשיטוט עיקש ברשת

על קצה המזלג - ASA כמעט זהה ל PRK ול LASEK

אין דיווחים על עיוורון אך יכולות להיגרם הצטלקויות היכולות לפגוע בחדות הראיה לאחר ניתוח

המספרים שציינת הם בהחלט בתחום הטיפול של ניתוחים אלו ... תלוי בשאר הפרמטרים כמובן

הניתוחים הללו מבוצעים בעולם ובארץ כ 20 שנה עוד מעט... אין בעיה עקרונית ארוכת טווח שהופיע לאחרונה ואינה ידועה כבר

לכל אדם יכולים להיות שינויים במספר המשקפיים... עם או ללא ניתוח. איננו יודעים למי / מתי / לכמה זמן השינויים יחולו. הניתוח אינו משנה ידיעה זו (לא משפר ולא מחמיר את הקצב)

בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    נטלי
    10/03/2009

יש לי מספר שאלות: 1. לאחר ניתוח LASEK+CV איך תהיה הראיה שלי לאחר שבוע (בהנחה שהמספרים שלי הם 3 ו-4)? 2. האם מומלץ לעבור את הניתוח אצל ד"ר לוינגר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• 1+1 = 2

ד''ר נדב בלפר
    13/03/2009

1 תיפקודית (כלומר טובה מאד אך עוד לא מצויינת)
    2 כן
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר -לאחר ניתוח LASEK-
    רון
    10/03/2009

אני לאחר **14 ימים** מיום מהניתוח ו9 ימים לאחר הורדת העדשות הרפואיות משתמש 4 פעמים ביום בסטרודקס ובטיפות ריפרש לפחות 4 פעמים ביום השאלות שלי הם האם כבר בימים אלו אני יכול לחזור לפעילות מלאה ובעיקר ספורטיבית? כדורגל, חדר כושר, ריצה ?? כי בלי לפרט לי יותר מידי הזהירו אותי שבזיעה יש מלח וכי זה אסור לאחר הניתוח השאלה לי עד מתי בעצם ?? אני עובד ביום עם מחשב שעות רצופות ובערב אני מרגיש ירידה משמעותית בראייה שמתבטאת בטשטוש ו"הילות" האם עליי להתייחס לתופעה הזאת באיזושהי צורה?? תודה מראש ממתין לתשובות רון.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לד"ר -לאחר ניתוח LASEK-

הוספת תגובה

• תתחדש

ד''ר נדב בלפר
    13/03/2009

שלום רון. תתחדש

איןבעיה מיוחדת עם המלח. זה פשוט צורב. וגם יגרות לך רפלקס לשפשף העיניים - לא רצוי. יש לך ודאי הוראות שלאחר ניתוח - לרוב מדובר על מספר שבועות

ככל שעובדים יותר מול המחשב העיניים מתייבשות... יותר מורגש סמוך לניתוח. שים הרבה תחליפי דמע ועשה מספר הפסקות יזומות עם עיניים עצומות

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המספר במשקפיים וניתוח לייזר
    גיא
    08/03/2009

מהו המספר במשקפיים המינימלי שמומלץ לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים? וכמו כן, מה המספר המקסימלי, כזה ששום ניתוח לייזר לא יעזור (אם יש דבר כזה בכלל)? תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    המספר במשקפיים וניתוח לייזר

הוספת תגובה

• טעות בתפיסה

ד''ר נדב בלפר
    13/03/2009

שלום גיא
    אין "המלצה" לעשות ניתוח מסוג זה. מדובר במישהו שמעוניין ל"היפטר" ממשקפיו או עדשות המגע... מגיע לבדיקת התאמה ולפי זה ניתן להציע לו אופציות מתאימות (או שאינו מתאים כלל) .... ויחד לבחור את האופטימלי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן הרוח נושבת...
    שלוויה
    02/03/2009

הייתי שמחה לדעת את ההתפלגות (בערך) של אנשים במכון שלכם, שבוחרים בשיטת אינטראלאסיק לעומת PRK, כאשר הם מתאימים לשתי השיטות, ואין שום סיבה שמטה את הכף לטובת אחת מהשיטות.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאן הרוח נושבת...

הוספת תגובה

• הרוח...

פרופ' ישראל קרמר
    03/03/2009

קיימת נטייה היום בעולם לחזור יותר ויותר לשיטת ה PRK אך עלי להדגיש כי במרפאה שלנו בגלל העובדה שקיים ברשותנו מכשיר המתוחכם הנקרא אינטרלסיק שזהו לייזר שמסוגל ליצור את הקליפה במקום חיתוך קליפה על ידי סכין המתבצע בניתוח הלאסיק, אנחנו מבצעים יותר ניתוחים מסוג אינטרלזיק מאשר PRK בגלל בטיחות הניתוח ודיוקו בהשוואה ללאסיק.
    באותם אנשים שמתאימים לשתי השיטות (PRK, INTRALASIK) אני ממליץ לעשות את ניתוח האינטרלסיק עכב ההחלמה המהירה שלו, החזרה המהירה לתפקוד יומיומי וגם במקרים מסויימים הדיוק שבתוצאות - שוב, בהתאם לנתוני המטופל. ישנם מקרים שבהם אני ממליץ לשלב את ניתוח האינטרלסיק יחד עם הליטוש הרובוטי המביא לתוצאות מדויקות יותר במקרים של צילינדרים ומונע סינוורים והילות בלילה.
    בברכה,
    פרופ' ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח
    זהבית
    01/03/2009

לפני עשרה ימים עברתי ניתוח בשתי עני בשיטת prk המספרים היו -4 ו-4.25 - בעין אחת אני רואה טוב וההחלמה ניכרת אך בעין השניה אני רואה מאוד מטושטש עד כדי כך שכמעט אין הבדל מלפנינ הניתוח אני לחוצה מה יהיה? העין הזו מקשה עליי לתפקד כרגע , היא מפריעה בראיה הכללית. הרופא בביקורת נראה שליו למרות שסיפרתי לו על הבעיה תודה מראש על המענה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• שלום רב,

פרופ' ישראל קרמר
    03/03/2009

זהבית שלום, ניתוח ה PRK הוא ניתוח עם החלמה איטית והדרגתית באופן כללי. לעיתים קיים הבדל בתהליך ההחלמה בין עין לעין למרות שדרגת קוצר הראייה דומה בשתי העיניים. תופעה זו קשורה בהחלמה שונה של שכבת הציפוי האפיטליאלי של הקרנית, שיכולה להיות איטית בעין אחת יחסית לשניה, וזוהי כנראה הסיבה שבעין אחת את רואה מאד מטושטש. כנראה שבעין זו האפיטל עדיין לא החלים בצורה תקינה וקיימת שם אי סדירות של הקרנית או תגובה מקומית של רקמת הקרנית ללטוש הלייזר ויש להתאזר בסבלנות עד להתייצבות תהליכי הריפוי ולהמשיך בטיפות סטרואידים.
    בברכה
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהלות לאחר -ניתוח לאסק-
    רון
    26/02/2009

כפי שצויין אני לאחר 10 ימים מניתוח הלאסק LASEK שעברתי ויש תופעה שלא הזכירו בפני שמטרידה אותי אני מתעורר כל שעתיים בדיוק! בלילה כנראה בגלל יובש בעיניים אני מטפטף טיפת דמעות בכל עין וחוזר לישון ומתעורר שוב כעבור שעתיים לציין כי במשך כל היום אני מטפל כ5 פעמים באותן טיפות דמעות #האם התופעה מוכרת ?? יש דרך למנוע את היובש הזה בלילה או מה שזה לא יהיה שגורם לי לקום או האם התופעה תחלוף לבד ? #דבר נוסף שרציתי לדעת הוא האם לאחר 15 דקות אחרי שימוש בטיפות סטרודקס כפי שנרשם לי אני -חייב!- להשתמש בטיפות דמעות???, האם שימוש בסטרודקס בלבד הוא דבר המזיק לעין \החלמה ?? #האם משהו מבין הפעולות הבאות גורע מהחלמת העיניים: * מים לתוך העיניים (מקלחת שטיפות פנים וכו',), *שימוש במחשב טלוויזיה בצורה רצופה למרות שנראה מטושוש וגורם לכאב ראש *אדים שעולים לעין מאוכל\שתייה *סנוור מקרני שמש} ?? תודה מראש.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התנהלות לאחר -ניתוח לאסק-

הוספת תגובה

• יובש הוא יובש

ד''ר נדב בלפר
    26/02/2009

אלמוג
    אפשר לשים משחה ליובש ללילה
    (ויטאפוס או דוראטירס)
    אין בפעולות או בטיפות שהזכרת להזיק לעין ... רק, אולי, להגביר היובש
    נשמע לי כתהליך החלמה שיגרתי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי הניתוחים
    משה
    25/02/2009

א' האם יש את העניין של הסינוור רק בprk או בכל ניתוח? ב' אם מי שנמצא מתאים לאינטרלסיק מתאים לכל ניתוח? ג' האם לאסק זה prk? ד' מה הסיבוכים שיש בלאסק? ה' ומהו הוויבפרונט?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות לגבי הניתוחים

הוספת תגובה

• עיניינים

ד''ר נדב בלפר
    25/02/2009

שלום
    סינוור ייתכן בשלבי החלמה של שני סוגי הניתוח
    לכל סוג ניתוח יש את המתאימים לו. ישנם מקרים המתאימים ליותר מסוג אחד
    לאסק ו PRK מאד דומים במהות. אלו שני סוגי ניתוח "שיטחיים" כלומר ללא חיתוך מתלה
    סיבוכים עיקריים הם זיהום (נדיר) והצטלקות....
    WAVEFRONT היא תוכנה המשמשת לחישוב הליטוש והתאמתו המירבית למיפוי האישי של קרנית המטופל
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות ועוד משהו..

משה
    26/02/2009

יתכן והסינוור נשאר לתמיד? אם נמצאתי מתאים לאינטרלאסיק לאחר שנאמר לי שיש לי קרנית טובה ואני מעוניין לעשות את לאסק או prk כי אני מפחד שפעם אני אקבל מכה בעין או שמישהו יכניס לי אצבע ללא כוונה,מישהו ימנע ממני?ויש לציין שידוע לי שזה כרוך בהחלמה יותר ארוכה!!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• משה משה

ד''ר נדב בלפר
    28/02/2009

שלום
    ייתכנו מקרים בהם הסינוור נשאר לזמן ממושך. למזלינו זה מאד נדיר.
    אם נמצאת מתאים לשני סוגי ניתוחים, זכותך, כמובן, לבחור באיזה מהם אתה מעויין... לאחר הכרה טובה של היתרונות והחסרונות של כל סוג
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מהיכן התחיל
    רונית
    23/02/2009

ערב טוב, אני מרכיבה עדשות מגע קשות מזה 15 שנה. אין לי בעיה איתן ולא מפריע לי מידי פעם ללכת עם משקפיים. מה שמאד מטריד אותי שבמשך כל השנים המספרים שלי רק עולים. אלו צעדים ראשונים עלי לעשות לבירורים לגבי ניתוח הסרה בלייזר? לבקש מהאופטומטריסט שלי נתונים לגבי המספרים, צילינדרים וכו' ולאחר השלב הזה לפנות לבדיקות התאמה ? כמו כן, אודה על קבלת אינפורמציה לגבי אותן בדיקות (מה כוללות?) תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מהיכן התחיל

הוספת תגובה

• תשובה לרונית

פרופ' ישראל קרמר
    24/02/2009

רונית שלום רב, ראשית ברצוני לדעת מה גילך היות וגיל המטופל קשור ביציבות המספר. כדאי לקבל אינפורמציה לגבי מספר המשקפיים האחרונות שלך. בבדיקת ההתאמה תעברי בדיקה יסודית אצל האופטומטריסט שלנו, מיפויים של הקרנית על ידי לייזר סורק, ובדיקת עיוותים אופטיים על ידי מערכת האברומטר אשר בודקת עיוותים אופטיים בעין. לאחר מכן תעברי בדיקה רפואית יסודית ועל סמך כל הממצאים יוחלט איזה סוג ניתוח מתאים לך. באופן כללי לגבי מטופלים שהמספר שלהם איננו יציב ומעוניינים בכל זאת לעבור ניתוח, אני נוקט מזה שנים רבות במדיניות של תוספת בין 0.5 ל 0.75 מספר (כמובן בהתאם לגיל המטופל) ובכך מנטרל עליות טבעיות בסדר גודל של עד מספר אחד.
    ברצוני להדגיש כי טיפול הלייזר איננו עוצר את העלייה הטבעית של קוצר הראייה, ובגיל מסוים המספר מתייצב בסופו של דבר, והאפקט של אותה תוספת הוא מאד יעיל לפי נסיוני.
    עליך גם לדעת שיש להסיר את עדשות המגע הקשות לפחות שבוע לפני הבדיקה.
    בהצלחה! פרופ' ישראל קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

רונית
    24/02/2009

שלום פרופ' קרמר ותודה על תשובתך המפורטת. אני בת 37 נשואה ואם לשניים. אשמח לתת אינפורמציה מלאה יותר לגבי המספרים (משהו בסביבות ה- 9). ייתכן ושאלתי מוקדמת אך באופן כללי אשמח לדעת וכרגע לא חשוב לאיזה סוג ניתוח אתאים, איך מתפקדים בימים הראשונים שלאחר הניתוח ? האם יהיה צורך לקחת חופשה מהעבודה ולנטרל את עצמי מכל מגע עם מחשב ? תודה וערב טוב

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מספרים

רונית
    24/02/2009

שוב שלום, עין ימין 9 ו- 1/4 צילינדר עין שמאל - 8 ו-1/2 צילינדר תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    26/02/2009

רונית שלום, זמן ההחלמה לאחר הניתוח מאד קשור בסוגו. אם הליטוש שטחי של הקרנית, זמן ההחלמה במספרים כמו שלך הוא ארוך מאד, אם מדובר בחיתוך הקליפה, זמן ההחלמה הוא קצר ויכול להמשך יומיים שלושה. מבחינת מחשב, אולי יקח עוד כמה ימים להגיע לחדות ראייה. כפי שנראה ממה שאת מדווחת, קוצר הראייה שלך מאד גבוה ואת צריכה עובי קרנית גבוה יחסית כדי להיות מתאימה לניתוח עם הקליפה, תלוי גם כמובן בקוטר האישונים. אני צריך יותר פרטים לגבי התאמתך לסוג ניתוח. במידה ועובי הקרנית איננו מספק ניתן לשקול השתלת עדשה תוך עינית.
    בברכה, פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

רונית
    27/02/2009

שלום רב, עד היום לא דיברתי עם האופטיקאי שלי לגבי אפשרות לניתוח. מטעמים מובנים שלא יהיה לו אינטרס (ואולי גישתי מוטעית) שלא לאבד לקוח. האם על מנת לתת לך אוניפורמציה נוספת עלי לקבלה ממנו או שאצטרך בשביל כך לגשת ישירות לצורך אבחון התאמה? תודה ושבת שלום

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לשיגרה מלאה
    יניב
    23/02/2009

שלום לכולם רציתי לדעת כמה זמן לאחר ניתוח lasek ניתן לחזור לשיגרה מלאה שזה כולל: מתי אפשר לשטוף את העיניים במים ללא פחד מתי ניתן להתקלח מתי ניתן לשפשף את העיניים מתי ניתן להתאמן מתי ניתן לשחות ממתי אפשר להתנהג בטבעיות כמו לפני הניתוח הכוונה מתי ניתן לחזור לחיי היום יום בתודה מראש והמשך יום טוב

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חזרה לשיגרה מלאה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    24/02/2009

יניב שלום,
    החזרה לשגרה מלאה היא רק לאחר תקופה של מינימום שבוע, כשאז ניתן להוריד את העדשות הטיפוליות בתנאי שאיזור ליטוש הלייזר התרפא בשלמות. לעיתים הריפוי נמשך גם 10 ימים. ניתן לחפוף ראש לאחר 8 ימים, לשחות ולחזור לפעילות ספורטיבית לאחר 3 - 4 שבועות, אין לשפשף עיניים בחודש הראשון, אין מניעה להתקלח בכל התקופה אך אסור להכניס מים לאיזור העיניים במשך 8 הימים הללו.
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד משהו קטן

יניב
    24/02/2009

תודה רבה לאחר כחודש ניתן לשפשף את העיניים בצורה רגילה כמו שלפני הניתוח ?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בעדינות ובזהירות

ד''ר נדב בלפר
    25/02/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח אינטרלאסיק+cv
    אופיר
    19/02/2009

אני חודש אחרי ניתוח . כמה זמן צריך לעבור בשביל האפשרות לשפשף בעין או שאסור לשפשף את העין אחרי ניתוח לתמיד.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחרי ניתוח אינטרלאסיק+cv

הוספת תגובה

• רק בעדינות

ד''ר נדב בלפר
    19/02/2009

אחרי חודש זה בדרך כלל יציב - היה עדין

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אופיר
    22/02/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה לאחר ניתוח
    ענבל
    19/02/2009

שלום אני שבועיים לאחר ניתוח פי אר קיי הראייה השתפרה יפה אבל אני מרגישה שאם אני מסתכלת על משהו מסויים מס' שניות אז הראייה בורחת לי ואני רואה פתאום מעורפל (כמו מישהו לצורך העניין שחולם בהקיץ), בעיקר זה קורה כשיש אור ובמסך הטלויזיה, הרופאה המנתחת בדקה אותי ואמרה שהעיניים נראות בסדר גמור ויכול להיות שזה מיובש, האם זו תופעה מוכרת שיכולה לנבוע מיובש או מסינוור ? האם יש מקום לדאגה? מודה לכם מראש על התשובה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תופעה לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• נשמע סביר ונורמלי לאחר שבועיים

ד''ר נדב בלפר
    19/02/2009

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להסיר משקפי קריאה
    גדעון
    19/02/2009

אני בן 47 , רואה היטב מרחוק, אך לאחרונה נתקל בקושי בקריאה, האם קיים ניתוח לתיקון ליקוי זה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    האם ניתן להסיר משקפי קריאה

הוספת תגובה

• אכן קיים

ד''ר נדב בלפר
    19/02/2009

נסה לחפש תחת פרסביופיה .... יש מספר טכניקות חדשות יחסית

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה