מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבוך בלאסיקבת אל11/09/2008
שלום לפני שבועיים עברתי לאסיק וכבר בניתוח עצמו החלו לזוז דברים בתוך עין ימין. הרופא אמר שזה דף שזז ובאותו היום הייתי צריכה להשאר למעקב וכל חצי שעה בערך הרופא סידר לי את הדפים שנדבקו לעדשה הרפואית עד שכבר לא זזו יותר. אשמח אם תוכלו להסביר לי מה קרה והאם זה מסוכן בפרט לאור העובדה שבעין ימין אני לא רואה כתב קטן מרחוק והעיניים שלי יבשות בעיקר בערב -אני שמה גנטיל. יש לי כתם כמו סריטה מעל עין ימין שלא עובר מאז הניתוח. האם זה קשור לאיכות הראיה.?מתי הוא יעבור? האם הסיבוך קשור לזה שיש לי קרנית דקה? לפני הניתוח הייתי בערך מספר 3 בשתי העיניים. בעין שמאל אני רואה מצויין. האם יש עוד סיכוי שאני אראה טוב בימין? הרופא אופטימי ואני בכלל לא. ביחוד שלא חל שום שינוי במהלך השבועיים האחרונים מאז הניתוח. לתשובתכם אודה מאוד רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק
ד''ר נדב בלפר13/09/2008שלום רינת
איני מבין מה הוא ה"דף" עליו את מדברת. אני לא ממש מבין את התיאור שלך. לגבי היובש - הוא אכן יכול להסביר מה שאת מתארת. אני מציע לך לסמוך על מי שניתח אותך ועוקב אחרייך - יש לו גם נסיון וגם הוא רואה את עינייך ועוקב אחרי עינייך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום רב,גיל גולדנברג10/09/2008
אני כבר זמן רב חושב על לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים ולאחרונה הגעתי להחלטה שאני הולך לעשות את זה. הבעיה היא ריבוי המכונים והמקומות שניתן לעשות בהם את הניתוח. הייתי אתמול בבדיקה במכון אמריקן לייזר והרופא שם - דוקטור מצליח, טען שהקרנית שלי מאוד עבה ואני מתאים לכל סוגי הניתוח, אך כיוון שאני צעיר (22) ומספר הראיה שלי לא גבוה במיוחד (1.5 עם צילנדר של 0.5) הוא ממליץ לי על שיטה של שיוף הקרנית באמצעות לייזר, לטענתו בלי חיתוך, שזמן ההחלמה שלה היא בין 3 ימים לשבוע. רציתי לקבל עוד חוות דעת האם אני יכול לבחור את השיטה שבה אני הולך ליהיות מנותח בה, ולמה לבחור בשיטה אחת ולא בשיטה השניה (ואם ההבדל היחיד הוא רק בזמן ההחלמה למה כולם לא בוחרים להנתח עם השיטה שזמן ההחלמה בה הוא המהיר ביותר?) כמו כן מעניין אותי לדעת, על סמך מה שסיפרתי מקודם, מהי שיטת הניתוח שאותה המליץ לי דוקטור מצליח (שמה המקצועי כמובן) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגיל
ד``ר עמי הירש23/09/2008גיל שלום,
אנו קובעים מהו הניתוח המומלץ על פי בדיקת ההתאמה. גיל צעיר אינו מהווה אינדיקציה לסוג של ניתוח זה או אחר.
בברכה
ד"ר עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילינדרכרמית08/09/2008
שלום , אתמול הייתי בבדיקת התאמה לפני ניתוח prk-cv , ונאמר לי שאוכל לעבור תיקון במידת הצורך בעתיד,אבל ממש קטן. האם בכל זאת מומלץ לי לעבור את הניתוח? הייתי בבדיקה התאמה ביוני ונמצא שהצילנדר שלי בעין אחת 1.75 ובעין שני 1.15 . הגעתי לבדיקה עדכנית ונמסר לי שהצילנידר הוא 1 (ירידה משמעותית). האם ייתכן שהעדשות הרכות עד כדי כך משפיעות על מבנה הקרנית? האם המס' שלי לא יציב ולכן לא כדאי לי לעבור את הניתוח ? הוזמנתי לבדיקה יום לפני הניתוח ב-17.09, והונחתי להיות עם משקפיים עד אז - האם התוצאות הבאות של הצילנידר יכולות להשפיע על החלטת הרופא האם לעשות את הניתוח? אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
ד''ר נדב בלפר09/09/2008שלום כרמית.
הנחתי היא שהצילינדר השתנה בשל שינוי במבנה העיניים שלך ולא עדשות המגע. אני חושב שרצון המנתח לבדיקה לפני הניתוח היא לקבל מיפוי אופטימלי - ללא עדשות. לגבי ניתוח תיקון - בכל פעם שיש צורך בתיקון צריך לעבור בדיקת התאמה חדשה ומלאה.
היחידה שיכולה להמליץ על הניתוח היא... את! אין בניתוח חובה או התוויה רפואית אלא רצונך ( לאחר שיידעו אותך בכל היתרונות והחסרונות).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה מ-PRK - לאחר שלושה שבועות...יפית07/09/2008
שלום,, לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK, אך עד עכשיו הראייה שלי לא מספיק ברורה... ז"א, היא כמובן יותר טובה מאשר לפני הניתוח (היה לי מספר 6 - ), אלא שעכשיו היא במצב של בערך מספר 1-. האם זה נורמלי שעד עכשיו הראייה לא החלימה בניתוח PRK ? כמה זמן (מקסימום) זה יכול לקחת? יכול להיות שהמספר לא נעלם אלא רק ירד? ואם כן, האם עושים במקרה כזה תיקון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK
ד''ר נדב בלפר09/09/2008שלום יפית
ההחלמה מניתוח זה יכולה להתארך גם עד חודש.. אם כי רוב המנותחים רואים סביר אחרי כ 10 ימים
אם יש מספר שאריתי - נהוג לחכות חודשים עד שהוא יהיה יציב לפני שעושים ניתוח תיקון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהומה לגבי LASEK?
ירון10/09/2008האם גם אחרי LASEK המספר בד"כ מתייצב לאחר 10 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסק ו PRK דומים לחלוטין
ד''ר נדב בלפר13/09/2008אין הבדל משמעותי ביניהם בכל המדדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שטפי דם לאחר לאסיקסיל06/09/2008
עברתי ניתוח בשיטת לאסיק לפני מס ימים ויש לי שפטי דם מאד בולטים וגדולים בשתי העיניים ואי נוחות רצינית. אני רואה טוב בשתי העיניים לרחוק וקרוב טיפה פחות. השאלה היא האם יש מקום לדאגה בנוגע לשטפי הדם. הרופא אמר שזה יעלם, אבל אנשים שעברו את הניתוח אמרו לי שהם לא ראו אף פעם מצב כזה, ושאלה נוספת- מתי אפשר להתקלח בעיניים פתוחות. ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם
ד''ר נדב בלפר13/09/2008שלום סיל
שיטפי הדם הנ'ל נובעים מהואקום שמקבע את הטבעת לעין בעת החיתוך. זה כמו חבורה כחולה בעור - אמור להיספג לאחר כשבועיים
"אנשים אחרים" ראו מספר בודד של מקרים - ואילו הרופא המנתח שלך ראה "קצת יותר" וקרא על הרבה יותר... תן לו קרדיט
אני לא מציע להתקלח עם עיניים פקוחות בכלל.... ודאי לא סמוך לניתוח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מספר משקפיים וצילינדרים משפיעיםמקס05/09/2008
נבדקתי בשני מכונים ובמכון אחד אמרו שראיה שלי -6.5 וצילינדר 0.5 בעיין אחד במכון שני אופטימטריסטית עשתה בדיקה רשלנית לדעתי כי עשתה אותה תוך דקה היא לא מצאה צילינדר וקבע כי ראיה שלי היא -7.5 השאלה שלי היא כזאת האם זה משמעותי בכלל למהלך הניתוח עצמו איזה מספר יש לי ואם יש לי צילינדרים או שזה רק כדי לקבוע אם אני מתאים או לא בשני המכונים אמרו שאני מתאים לPRK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר וצילידר
ד''ר נדב בלפר17/09/2008שלום מקס
סליחה על העיכוב
ככל שהמספר המנותח קרוב יותר למה שאתה זקוק לו (כלומר יאפשר לך ראיה טובה יותר) ככה צפויה התוצאה הניתוחים להיות יותר מתאימה עבורך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- cusotmvueכרמית04/09/2008
שלום , אני עוד שבועיים עושה את הניתוח prk-zy-/cv האם זה אומר כי הניתוח יהיה בטכניקת cusotmvue? ראיתי את המונח wave pront מס' פעמים בפורום, מה פירושו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר c.v
פרופ' ישראל קרמר05/09/2008שלום רב,
במידה ואת עוברת ניתוח במכון שלנו. הליטוש של הלייזר יתבצע בשיטה הנקראת customvue היות ושיטה זו היא שיטת ליטוש הלייזר שלנו.
wavefront זה מונח דומה ל-C.V .
ZY לא קיים אצלנו והוא פחות טוב.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
כרמית06/09/2008תודה על המענה המהיר. אני עוברת את הניתוח prk-cv אצלך ב-18.9 ..נתראה אז...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בעיות לארח ניתוח חשובארתור03/09/2008
שלום רב!! עברתי ניתוח בהדסה לפני שנתיים בקירוב.. ומאז הניתוח ועד כיום אני סובל מהילות בלילה .. עכשיו יש לי קצת ירידה בראייה כמו כן מצב ההילות לא השתפר החלטתי לפנות לרופא אחר על מנת לקבל דעה אובייקטיבית ונודע לי שיש לי לצילינלדר שזה כנראה הסבה להילות מה עלי לישות אפשר לעשות תיקון מתקן ואם כן מה ההשלכות ? אמשח לעצה ועזרה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתור
פרופ' ישראל קרמר05/09/2008שלום רב,
צילינדר ניתן בדרך כלל לתקן ע"י ליטוש נוסף, תלוי בעובי הקרנית הנותר ובממצאי הבדיקה. הילות בלילה זו תופעה שקשה לטפל בה. ניתן להשתמש בטיפות אלפאגן או פילוקרפין שלא תמיד עוזרות.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת
ארתור05/09/2008אני צריך מרשם לטיפות האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחשובבבבבבבבבב
ארתור20/09/2008בבקשה אתה יכול לתת לי מידע לגבי הטיפות שציינת ואם אני יוכל לרכוש אותן באופן עצמאי? ואם יש מקרים שבאמת הטיפות מורידות תהילות? מודבר בטיפות אלפאגן שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמה מדלגים עליי??
ארתור23/09/2008אפשר בבקשה לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפות אלפאגן
גיימס25/09/2008מישהו .. יתייחס אליי? יש צורך במרשם והאם באמת זה מוריד תהילות בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפות
ד''ר נדב בלפר26/09/2008שלום ארתור
אכן, אלו טיפות עם מרשם רופא
הייתי מצפה שתיבדר על ידי רופא עיניים על מנת לתת לך מענה כזה .
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאחד שעבר את זה ועדיין עם זה
דודו14/07/2009תשמע אלפאגן עוזר לא להרבה זמן אחרי שהגוף מתרגל לזה
2 פילקופין עוזר אבל זה בא עם טישטוש בראיה ואסור לקחת את זה בלי מרשם רופא
3 לך תעשה מיפוי קרנית מה שיכול לעזור לך זה עדשות קשות או תיקון עם ה אפשרי
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לייזר מסוג סופר לאסיקרוני30/08/2008
עברתי לפני כשלושה שבועות ניתוח לייזר מסוג סופר לאסיק בשתי העיניים. בעין שמאל הניתוח הצליח אך בשל גילי (43) במכוון בוצעה הפחתה של (0.75-) כדי לחסוך את הצורך במשקפי קריאה. בעין ימין שהיא אמורה להיות הדומיננטית והמספר בה אמור להיות מדוייק מאוד הניתוח משום מה לא בדיוק הצליח ומאז הניתוח אני רואה כפילות טורדנית שמפריעה מאוד בקריאה מקרוב, בקריאת שלטים מרחוק, צפייה בטלויזיה (תרגום וכד') ובמסך המחשב. אני לא חש בשיפור בעין זו מאז הניתוח ועד עתה כלל וכלל. הרופא טוען שעליי לחכות ושבדרך כלל יש החלקה טבעית עם הזמן של הקרנית באיזור החיתוך ושיש להמתין בסבלנות ומנסיונו בד"כ זה מסתדר לבד. מאחר והדבר מאוד מטריד אשמח לקבל דעות מקצועיות בעניין וכן מה הדבר הנכון לעשות ומתי ? בתודה מראש אהרון אשמח לדעת ממה הדבר נובע, ומה עליי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקה
ד''ר נדב בלפר31/08/2008שלום רוני
אכן - נשמע הסבר מתאים... גם אם הפצע באפיתל מחלים - ייתכן ולוקח לו זמן להתארגן ולהחליק ת פני השטח החיצוניים ולאפשר כניסה חלקה של קרני האור לעין. כמו שציינת , בשל העובדה שכל עין כוונה למרחק אחר - לכל אחת מהן יש חשיבות לדיוק המירבי ואין "פיצוי" זצני על זמן ההחלמה של השניה.
אני מאמין שעם הזמן והרבה הרבה תחליפי דמע (טיפות) - יש לצפות לשיפור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מולטיפוקלל30/08/2008
שלום אני מרכיב משקפיים בעלי עדשות מולטיפוקל (ממספר 2+ באזור הראיה לרחוק עד מספר 3+ לאזור הראיה הקרוב - + צילנדר נמוך(0.5). האם ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל
ד''ר נדב בלפר31/08/2008שלום
יש כמה אפשרויות - תלוי למה תתאים - אם בכלל
מונוויזין - ניתוח שבו עין אחת מתוקנת לרחוק ואחת לקרוב
פרסבילאסיק.
השתלת עדשה ו/או אולי אף החלפת עדשה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית עבהיהודה28/08/2008
יש לי קרנית עבה , ואני מתלבט איזה ניתוח כדאי לעשות, עם חיתוך הקרנית או prk? מה השיקול לשני הניתוחים אלו ? באיזה משני הניתוחים אלו שיפור ראייה טוב יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבה
ד''ר נדב בלפר28/08/2008שלום יהודה
קרנית עבה (אם אינה סימן למחלה) מהווה יתרון בעניין בחירת סוג הניתוח - יותר סביר ששני הסוגים יתאימו לך. היתרון העיקרי של האינטראלאסיק (חיתוך מתלה קרנית) הוא בזמן ההחלמה המהיר יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מעוניינת בניתוח להסרת משקפייםאודליה'26/08/2008
אני מרכיבה משקפיים מגיל 4 בערך. יש לי עין עצלה, שבה אני כמעט ולא רואה. בעין השנייה אני רואה טוב עם משקפיים. יש הבדלים משמעותיים במספרים בין שני העיניים. אני חושבת שבעין העצלה המספר הוא - 5.5- ובשניה 2.5. יש צילינדרים בשני העיניים. לפני כשש שנים ביצעתי בדיקת התאמה לניתוח במרפאות "קאר" ויצא שאני לא מתאימה, משום שבעין העצלה אני לא יראה כמעט גם לאחר הניתוח והם חוששים שאם העין "הטובה" תפגע בניתוח, אני ישאר כמעט עיוורת. שאלתי היא, האם יש סיכוי שאני ימצא מתאימה במרפאה אחרת ומה הסיכוי? מהם אחוזי הסיכון שהעין הטובה תפגע בניתוח? קבעתי בדיקת התאמה במרפאת "שבע עיניים לנגב", בשבוע הבא. תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
פרופ' ישראל קרמר27/08/2008בכל ניתוח לייזר להסרת משקפיים קיים סיכון מאד קטן להופעת סיבוך כל שהוא, תלוי בשיטת הניתוח ובתהליכי הריפוי לאחריו ובממצאי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הקשר בין "-" ל"+"אלה22/08/2008
אצלי בערך 2- ואני בת 30 רציתי לשאול האם שווה לי לעשות ניתוח עם מספר כזה כי זה מקדים גיל למשקפי קריאה. האם בסביבות גיל 50 אני אצטרך 2 זוגות משקפיים ל"-" ול"+" ? או שלחילופין ן בגלל שיש לי מינוס אז זה קצת מתקזז עם הפלוס ואינ לא אצטרך משקפיים בכלל? אשמח להבין את הקשר בין הדברים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי קריאה , מרחק ומה שביניהם
ד''ר נדב בלפר23/08/2008שלום אלה
בגיל המעבר יש קושי ביצירת פוקוס לקרוב.. וזה קורה לכווווולם. התיקון הוא בעזרת משקפיים פלוס. אם יש למישהו משקפיים מינוס 2 והוא מגיע למצב המקביל ל"פלוס 2" הרי שכל מה שעליו לעשות הוא להסיר את משקפיי המינוס ואז יוכל לקרא מקרוב (זה כמו להוסיף פלוס).... ומכאן כל ההשלכות ששאלת
לגבי ההחלטה אם לעבור ניתוח או לא - תלוי באופן חייך, בשגרה ובמה שבאמת מפריע לך בשימוש במשקפיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאב בעינייםשי21/08/2008
שלום רב, אתמול כאשר התעוררתי בבוקר הרגשתי שיש לי מין כאב בעיניים, הכאב הזה הוא כאשר אני מסתכל למעלה רק עם העיניים או לחילופין גם לצדדים ולמטה. כאשר אני מביט קצת ימינה או קצת שמאלה אז אין כאבים. רק כאשר אני מביט עד הסוף ימינה או שמאלה או למעלה ולמטה. ויש לי משקפיים אם זה קשור בתודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לרופא עיניים
ד''ר נדב בלפר21/08/2008שלום שי
כאב בהנעת העיניים יכול לרמז על דלקת באיזור הפנימי בארובת העין - אולי סביב או בתוך עצב הראיה. לדעתי - גש מיד לרופא עיניים לבדיקה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בעקבות הריוןטלי19/08/2008
לצוות הרופאים שלום רב, לפני כ- 5 שנים עברתי נתוח להסרת משקפיים אצל דר' לוינגר בירושלים, במהלך השנים חלה ירידה קלה בראיה, אך לאחר בדיקה בעזריאלי נאמר לי כי עדיין איני זקוקה למשקפיים. היום אני בהריון בחודש רביעי ואני חשה שחלה ירידה דרסטית, מה עליי לעשות? והאם לאחר שאבדק וארכיב משקפיים בשנית אוכל לעבור תיקון? תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב 2
ד''ר נדב בלפר20/08/2008שלום כרמית
ידוע כי לעיתים הריון ותקופת הנקה יכול לשנות את התשבורת. זה בעיקר עקב השינויים ההורמונלים ו"משק המים" בגוף האישה. פעמים רבות המספר חוזר לקדמותו לאחר תקופה זו - אך לא תמיד. לכן, לא נוהגים לבצע ניתוחים או תיקונים בתקופה בה המספר אינו יציב. אני מציע בשלב זה לנסות להיעזר במשקפיים - אם ראייתך ללא תיקון אינה מספקת אותך, ובהמשך, לאחר התייצבות, לראות מה האפשרויות
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)