מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי PRKארז19/05/2008
שלום ד"ר,
עברתי ניתוח PRK.
לגבי טיפות, עכשיו אני לוקח טיפות FML וטיפות הולקומוד( דמעות מלאכותיות).
אפשר לקחת בהפרש של חמש דקות? או כמה זמן צריך להמתין בין שני סוגי הטיפות?
עכשיו FML מותר לקחת חודש רצוף.. 3 פעמים ביום??
תודה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי PRK
פרופ' ישראל קרמר22/05/2008כדאי להמתין כחצי שעה בין טיפות ה FML ל Hylocomod. את טיפות הFML מומלץ לקחת חודש רצוף 3 פעמים ליום ואח"כ לרדת ל2 פעמים במשך חודש ופעם אחת שבוע ולסיים.
זו המדיניות שלי לאחר ניתוח PRK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לאסיקמיטל18/05/2008
עברתי ניתוח לאסיק השיטה הקלה ביותר היה לי -1.5- בכל עיין
לאחר כחודש עשיתי בדיקת ראיה ונאמר לי שיש לי רבע בעין אחת וחצי בעין שניה
למה?
מה עליי לעשות?
האם זה עובר?
אשמח מאוד לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד``ר עמי הירש19/05/2008ניתן לעזור לך ככל הנראה עם טיפות בלבד, גשי לבדיקת הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- LASEK - התכוננות וטיפיםYD17/05/2008
אני בת 30, מרכיבת משקפיים 6.25- וצילנידר כמעט 2 בשתי העיניים. נמצאתי מתאימה לניתוח לתיקון הראייה בשיטת LASEK. את הניתוח אעבור השבוע ב"עיניים" בת"א.
הבנתי כי זמן ההחלמה מהניתוח הוא יחסית (ל-LASIK ודומיו) ארוך ועלול להיות מלווה בכאבים וטשטוש ראייה.
מכיוון כי אני אמא לשני תינוקות, מעוניינת לדעת עד כמה שיותר מה מחכה לי לאחר הניתוח כדי שאוכל להיערך מראש עם עזרה - גם לי ובעיקר לילדים.
האם בערב של הניתוח אני אהיה לחלוטין סיעודית וחייבת ליווי צמוד? מה לגבי הבוקר שלאחר הניתוח (בו אני צריכה להגיע לביקורת) - חייב ליווי צמוד או שרואים כבר ויש סיכוי להסתדר לבד?
האם בימים הראשונים שלאחר הניתוח אני אראה משהו או שלהיערך לכך שמס' ימים בקושי אראה משהו? כמה ימים זה לוקח עד שמתחילים לראות?
יש סיכוי ששלושה ימים לאחר הניתוח (כשהעדשות עוד בעיניים) אוכל כבר לטפל לבדי בשני תינוקות או שלא לבנות על זה?
האם בלילות שלאחר הניתוח יש סיכוי לישון בלילה או שאי הנוחות והכאבים הם כאלה שלא ניתן לישון?
עד כמה העדשות שמוכנסות לאחר הניתוח הינן בעייתיות - הן מבחינת רמת הראייה והן מבחינת רמת הכאב?
האם לביקורת שמבוצעת חמישה ימים לאחר הניתוח יש צורך להגיע עם מלווה או שאוכל להסתדר (בתחבורה ציבורית) לבדי?
כמה זמן לאחר הניתוח אפשר להתחיל לנהוג?
ובכלל - אשמח לכל מידע, טיפים ועצות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוננות וטיפים
ד``ר עמי הירש19/05/2008מה לגבי הבוקר שלאחר הניתוח (בו אני צריכה להגיע לביקורת) - חייב ליווי צמוד או שרואים כבר ויש סיכוי להסתדר לבד?
חייבת ליווי צמוד ביום הטיפול ולמחרת.
חייבת עזרה עם הילדים 4-5 ימים.
האם בימים הראשונים שלאחר הניתוח אני אראה משהו או שלהיערך לכך שמס' ימים בקושי אראה משהו? כמה ימים זה לוקח עד שמתחילים לראות? כשבוע
יש סיכוי ששלושה ימים לאחר הניתוח (כשהעדשות עוד בעיניים) אוכל כבר לטפל לבדי בשני תינוקות או שלא לבנות על זה?
לא
האם בלילות שלאחר הניתוח יש סיכוי לישון בלילה או שאי הנוחות והכאבים הם כאלה שלא ניתן לישון? נותנים כדור נגד כאבים וכדור שינה בשני הלילות הראשונים לאחר הניתוח.
עד כמה העדשות שמוכנסות לאחר הניתוח הינן בעייתיות - הן מבחינת רמת הראייה והן מבחינת רמת הכאב? הן לא בעיתייות
האם לביקורת שמבוצעת חמישה ימים לאחר הניתוח יש צורך להגיע עם מלווה או שאוכל להסתדר (בתחבורה ציבורית) לבדי?
בדרך כלל ניתן להגיע לבד
כמה זמן לאחר הניתוח אפשר להתחיל לנהוג? כשבוע
ובכלל - אשמח לכל מידע, טיפים ועצות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה>תודה רבה. נתראה מחר בניתוח...
YD20/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אצבע בעין :(טל17/05/2008
עברתי ניתוח לאסק לפני כחודש וחצי,
ואתמול בערב חברי היקר בטעות פגע לי עם האצבע בעין מתוך שינה,
יש לציין שהעין שלי היתה עצומה, אבל כן הרגשתי את הפגיעה של האצבע
יחסית חזק (היא באה מהכיוון של הריסים)
רציתי לדעת אם יכול להיות בזה נזק ואם אני צריכה לבדוק את זה,
או שזה סביר?
ועוד שאלה שממש חשובה לי -
בשלב זה שכבת האפיתל כבר היתה אמורה להתרפא?
ז"א- אני מאד מאד משתדלת לא לפגוע בעין, ולא משפשפת אותה,
אבל האם אני צריכה לדאוג מכל מכה (=אצבע בעין, נגיעה של השמיכה וכו')??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע בעין
ד``ר עמי הירש19/05/2008במידה והראיה לא נפגעה ככל הנראה לא נגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאצבע בעין
ד``ר עמי הירש19/05/2008בשלב זה שכבת האפיתל כבר היתה אמורה להתרפא? כן
ז"א- אני מאד מאד משתדלת לא לפגוע בעין, ולא משפשפת אותה,
אבל האם אני צריכה לדאוג מכל מכה (=אצבע בעין, נגיעה של השמיכה וכו')?? לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אני מהססתח'ולוד15/05/2008
שלום ,
הלכתי לקיר ,שמה עשו לי בדיקת התאמה ואמרו לי שאני לא מתאימה בגלל שיש לי עדשות דקות,זאת הסיבה היחידה,נמאס לי מהעדשות מגע , ולא סובלת משקפיים, אז הלכתי עוד פעמ לשבע עיניים בסורוקה שם אמרו לי שאני מתאימה למרות שהעדשות שלי דקות והציעו לי ניתוח"לאסק" אני פוחדת וחיה בספק אם לבצע את הניתוח או לא, למה שם אמרו שאני לא מתאימה, ובעיניים אמרו לי שאני מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למהססת
ד``ר עמי הירש16/05/2008שלום רב,
קשה לקבוע מכיוון שאין לי את כל נתוני הבדיקה שלך. יתכן מצב בו מכון אחד יקבע התאמה והשני לא. צריך להתייחס לנתונים באופן צפסיפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודשיים לאחר PRKורד15/05/2008
אני לאחר חודשיים מהניתוח בשיטת PRK.
שאלותיי הן:
1. כמה זמן לאחר הניתוח זה כבר בטוח לשפשף את העיניים ללא חשש?
2. באותו הנושא, כמה זמן לאחר הניתוח מותר להתאפר איפור עיניים (הכולל עיפרון עיניים... כאשר החשש שלי הוא יותר מפעולת ההסרה של האיפור, בו נדרשת פעולת "שפשוף" מסויים על העפעף)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים לאחר PRK
ד``ר עמי הירש16/05/20081. תמיד מומלץ לא לשפשף את העיניים, ללא קשר לניתוח. בכל אופן לאחר חודשיים אין חשש מנזק כלשהו, אבל מומלץ לא לשפשף.
2. מותר להתאפר כ3 שבועות לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני אשמח לשמוע
טל17/05/2008מה הנזק בשפשוף העיניים אחרי הניתוח,
ולמה באופן כללי (לא קשור לניתוח) לא מומלץ...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אוקסופוריהאשר13/05/2008
שלום למומחים,
אני בן 54 וסובל מאוקסופוריה(אני מקווה שאני מבטא נכון - בכל מקרה יש לי פזילה קטנה בעין שמאל שגורמת לי כאבים כאשר אני קורא במשך זמן ארוך). אין לי בעיות בראיה לרחוק, צפיה בטלוויזיה נהיגה וכו'.
כשאני עושה תרגילי עיניים שבעיקרן זה לקרב באיטיות חפץ דק עד לאף ולהרחיקו זה עוזר לי אבל לא פותר את הבעיה לגמריא.
שאלתי-
האם משקפיים אמורות לעזור לי?
האם יש טיפול ניתוחי למחלה זו?
תודה מראש
אשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאושר
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008בבעיה זו ניתן לטפל בשלוש דרכים: תרגילים, עדשות מסוג פריזמות וניתוח לחיזוק השריר הישר המיישר את שתי העיניים. עליך להתיעץ עם רופא עיניים מומחא לפזילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזרמזל12/05/2008
שלום, אני בת 35 אחרי לידות(לא יודעת אם יש קשר) מעוניינת לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אך יש לי סכרת והייתי באמריקן לייזר ופשוט לא רצו לשמוע אותי בגלל הסכרת. שאלתי האם אני לעולם לא אוכל לעשות ניתוח? אין שום אופציה אחרת ? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למזל
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בתנאי שהרשתית תקינה. ממליץ לבוא לבדיקה ולבדוק מצב של סכרת בעיניים, ואז נחליט אם יהיה ניתן לנתח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קביעת פרמטרים בלייזר המנתחאירית11/05/2008
שלום, ברצוני לשאול על פי אילו נתונים מבוצע ניתוח הליזר לסרת משקפיים בשיטות מותאמות אישית כמו custom vue על פי מה שהבנתי מתבצעות שתי בדיקות לקביעת מספר הריאה - על ידי אופטמטריסט ועל ידי מכשיר אוטומטי שגם סורק את פני השטח של הקרנית וגם בודק את המספר. אם יש הבדל בין השניים (אפילו הקל שבקלים) עם אלו נתונים מתבצע אידוי של הקרנית במהלך הניתוח, עם אלה שקבע האופטמטריסט או עם אלה של המכונה????? תודה, אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירית
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008אנחנו מצליבים את נתוני האופטמטריסט יחד עם ניתוני ה custom vue. מה שמכריע בסופו של דבר אלו נתוני ה custom vue.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להשתלת עדשהג'יימי11/05/2008
שלום רב,
עברתי ניתוח להשתלת עדשה תוך עינית לפני 5 חודשים אשר עברה בהצלחה. ועדיין יש לי אי יציבות ומידי פעם תחושה של סחרחורת מה שלא היה לפי הניתוח שעשיתי. אני גם מרגישה לפעמים עייפות מאוד מוזרה דבר שמקשה עליי לתפקד וגם לפעמים קושי לעשות דברים. האם זו תופעה טבעית מהעיניים שאמורה לחלוף ואם כן מתי? התחלתי לקחת שוב את הטיפות של הריפרש לעיניים האם זה יכול להזיק לי?
אודה לתשובתך המהירה האם כל התופעות הלוואי שיש לי הם מהעיניים כך שאני יוכל להיות יותר רגועה. ולא לעשות מלא בדיקות אחרות.
תודה רבה. ג'יימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'יימי
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008ראשית, ה refresh אינו מזיק. את יכולה להמשיך. בעניין הסחרחורת- יכול להיווצר מצילנדר או בעיה אופטומטרית אחרת. אני ממליץ לגשת לבדיקת אופטמטריסט, ולבדוק את העין המנותחת, ואת ההתאמה בין העיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בעיית קרנית דקהלימור10/05/2008
שלום
קוראים לימור אחי חייל והוא הגיע למספר מומחים בצבא אשר אמרו לו שהעדשות הרסו לו את הקרנית והיא נהייתה דקה מאוד ועוד כמה שנים הוא עלול לא לראות רציתי לדעת האם הוא יכול לעשות את הניתוח של ההשתלת עדשות כי את הלייזר אמרו לו שהוא לא יכול לעשות ואם הוא יוכל לראות טוב לאחר הניתוח אשמח לקבל את תשובתך תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תושבה ללימור
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008אחיך יכול לעבור השתלת עדשה. זה תלוי בעומק הלשכה הקידמית ובמבנה העין.
אשמח לבדוק אותו ולייעץ לו על פי נתוני העין שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר או השתלת עדשה?אבישי09/05/2008
כפי שכתבתי בהודכה הקודמת, אני בעל מספר של 10 בשתי העיניים וצילינדר של כ 3.5 . נמצאתי מתאים לניתוח לייזר ואמרו לי שרוב הסיכויים שיישאר לי מספר של כ 1.5 בסופו של דבר (לאחר התיקונים). במקום אחר שהייתי המליצו לי על השתלת עדשה.
משיחות מועטות שעשיתי בנושא הבנתי שהשתלת עדשה הוא ניתוח יותר מסובך לעומת הלייזר. השאלה שלי היא האם;משתלם; לעשות את ההשתלת עדשה לעומת הלייזר (ובכך להסתכן בניתוח יותר מסוכן) ? האם ההשתלה תוריד לי את כל המספר והאם ההשתלה באמת יותר מסובכת ומסוכנת מניתוח הלייזר?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008השתלת עדשה תוריד לך את מרבית המספר, ייתכן ותצטרך תיקון לייזר לאחר השתלת עדשה עקב הצילינדר. זהו היתרון בהשתלת עדשה, כי יישאר לך עובי מספיק לתיקונים. אם תעבור לייזר בלבד, לא תוכל לעבור תיקונים בעתיד ותישרא עם מספר.
יש כמובן סיכונים יותר בניתוח השתלה כי זהו ניתוח תוך עיני אך תוצאותיו מצויינות והוא מאפשר לך רזרבות בקרנית. אם הינך צעיר, כדאי מאד לקחת זאת בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בחו'לאבישי09/05/2008
שלום רב, אני מרכיב משקפיים/עדשות ובעל מספר של כ 10 בשתי העיניים וצילינדר של 3.25 פחות או יותר בשתי העיניים. עשיתי פעמיים בדיקות לניתוח לייזר בשני מקומות ובשניהם נמצאתי מתאים. באחד מהם (הדסה) אמרו לי שבמקרה הכי גרוע יישאר לי 30% מהמספר של אבל רוב הסיכויים שזה יתייצב על 1.5 אחרי התיקונים. הם המליצו לי על הניתוח הרגיל ועוד התוספת שסורקת את העין יותר במפורט (לא זוכר את השם בדיוק כרגע). השאלה שלי היא האם הטכנולוגיה הקיימת בארהב למשל ( שאני יודע שמתקדמים מאיתנו בכל מיני תחומים בדרכ) יותר מתקדמת ממה שיש בארץ ויוכלו לבצע בי ניתוח יותר מתקדם עם סיכוי שיהיה לי מספר קטן יותר לאחר הניתוח או להשאר ללא מספר בכלל. כמו כן, הייתי רוצה לדעת מה המחירים של הניתוחים שם? האם זה 3000 או 7000? מה בערך הסדר גודל ? תודה רבה אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חו"ל
פרופ' ישראל קרמר13/05/2008רמת הטכנולוגיה בארה"ב ובארץ זהה, גם בניתוח הלייזר וגם השתלות. לגבי מחירים, תצטרך לברר בארה"ב... יתר השאלות נענו בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר לעיניים וצלילהאירית06/05/2008
שלום,
ביצעתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצאתי מתאימה לכל סוגי הניתוחים מאחר שעובי הקרנית שלי הוא 600 מיקרון.
שכחתי לשאול את הרופא שאלה חשובה:
מאחר שאני צוללת, האם תמונה סכנה בניתוח לאסיק או אינטראלסיק (מאחר שיש היחלשות בחוזק הביוכימי של הקרנית)? במהלך הצלילה אני יורדת לעומק מקסימלי של 30 מטר, שם לחץ המים מגיע ל 4 אטמוספרות. הורדת מסכת הצלילה לא מתבצעת בעומק זה בשום פנים ואופן אך במקרה של תאונה בה נופלת המסכה, האם נשקפת סכנה לעיניים מנותחות????
אני לא צוללת הרבה, אך האם כדאי לבחור בPRK על פני לאסיק?
כמה זמן אחרי הניתוח מותר לחזור לצלול?
תודה,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר לעיניים וצלילה
ד``ר עמי הירש16/05/2008ניתן לבצע PRK/LASEK או אינטראלסיק.
אין בעיה בצלילה כ-3 חודשים לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסק/PRK או אינטרלאסיק?אמיר06/05/2008
שלום,
בצעתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצאתי מתאים לניתוח האינטרלאסיק שעליו גם המליצו
לי.
עם זאת, הבנתי שדווקא הניתוח המסורתי יותר - לאסק/PRK הינו עדיף לטווח הארוך (על אף
זמן ההחלמה הארוך יותר) מכיוון שאינו משאיר "חתך" בקרנית ולכן פחות רגיש לזיהומים
בהמשך החיים ולסיבוכים במקרה של מכה בעין, ובכלל-לבריאות העין בשלבים מתקדמים
יותר בחיים
רציתי לדעת עד כמה זה נכון היום ובאיזה ניתוח באמת כדאי לי לבחור.
קצת נתונים:
מספר: ~2.5
עובי קרנית: 540 מיקרון
תודה רבה!
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסק/PRK או אינטרלאסיק?
ד``ר עמי הירש16/05/2008שני הניתוחים טובים.
באופן כללי, כשיש התאמה טובה אני נוטה לנתח בשיטת האינטראלאסיק.
על מנת להשיב באופן ספציפי , יש להתייחס לכלל נתוני הבדיקה שאינם נמצאים ברשותי ולכן אני משאיר את הדיון הסופי לך ולמנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)